Dodaj do ulubionych

Kryptowaluty nas zatopią

20.04.26, 12:20
To jest przekręt i jakbym mógł to bym zakazał takich rzeczy ja powiedział pan prezes. Teraz nikt nic nie zrobi . Rząd ma tylko doraźnie ściganie przestępstw zorganizowanych. Prezydent już nie. Za dużo stracił. Oj będzie to mocno bolało panie prezesie. Prawie jak na podatkach popłynie polska polityka:)
Obserwuj wątek
    • opa34 Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 06:34
      Prezes Polskiego Komitetu Olimpijskiego Radosław Piesiewicz kłamie i manipuluje" - pisze na X rzecznik Ministra Koordynatora Służb Specjalnych, Jacek Dobrzyński w reakcji na słowa prezesa PKOL o wysłaniu pisma do ABW.
      • no-popis Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 06:56
        opa34 napisał(a):

> Prezes Polskiego Komitetu Olimpijskiego Radosław Piesiewicz kłamie i manipuluje
        > " - pisze na X rzecznik Ministra Koordynatora Służb Specjalnych, Jacek Dobrzyńs
        > ki w reakcji na słowa prezesa PKOL o wysłaniu pisma do ABW.
        To służby Ciebie tu zatrudniają? To mają bardzo niski budżet na trolle patrząc na Twoje posty i ich wiarygodność i treść.
        Piesiewicz pokazał pismo do ABW! A Twoi płatnicy w tym Dobrzyński pokazali odpowiedż?
        • opa34 Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 07:27
          Tusk,Tusk Tusk gdzie?
          • no-popis Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 07:46
            opa34 napisał(a):

> Tusk,Tusk Tusk gdzie?
            No i tradycyjnie nie masz nic do powiedzenia ale obowiązki na forum, kiepsko bo kiepsko, ale realizujesz.
            • opa34 Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 08:28
              Nadal brak Tuska
              • no-popis Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 08:37
                opa34 napisał(a):

> Nadal brak Tuska
                No przecież nie jestem świrem jak Ty!~
                Temat był Piesiewicz więc nie mam obsesji aby być tak monotematyczny i niemerytoryczny jak Ty, tani silniczku.
                • at.attin Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 08:46
                  Pani jest w stanie tranzycji? Końcówki się pani mylą.
                • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 09:20
                  > No przecież nie jestem świrem

W Tworkach wszyscy pacjenci tak mówią.

> Temat był Piesiewicz więc nie mam obsesji 😅
                  • no-popis Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 09:58
                    to.ja.pies.na.czarnych napisała:
                    > W Tworkach wszyscy pacjenci tak mówią.
                    Ja tego nie wiem ale Ty bez watpienia wiesz co mówią w Tworkach. Mogę Cię tu nawet uznać za fachowca jeżeli chodzi o znajomość Tworek, ruski kundelku.
                    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 10:03
                      Nudny jesteś z tym swoim wiecznym odwracanie kota ogonem. Nie stać cie na bardziej oryginalną ripostę?
                      • no-popis Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 10:08

> Nudny jesteś z tym swoim wiecznym odwracanie kota ogonem. Nie stać cie na bardz
                        > iej oryginalną ripostę?
                        Nie nudny tylko skuteczny.
                        Na oryginalne posty odpowiadam oryginalnie ale na Twoje taniochy podwórkowe dostosowuję się abyś to intelektualnie objął ale widzę, że nie dajesz rady.
                        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 10:09
                          > Na oryginalne posty odpowiadam oryginalnie

😂
                          • no-popis Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 10:20

> > Na oryginalne posty odpowiadam oryginalnie
                            >
                            > 😂

Pozostało Ci już tylko pismo obrazkowe.
                            Słaby jesteś.
                            Zapewne pracujesz za 25% stawki Kawy.
                        • x2468 Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 14:27
                          Skuteczny jak marchewka no ból głowy, nie wiem za co ci płacą.
              • x2468 Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 14:23
                Babka sklerotyczka zapomniała o Tusku.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 10:27
          > Piesiewicz pokazał pismo do ABW! A Twoi płatnicy w tym Dobrzyński pokazali odpowiedż?

Znowu pudło, moskiewski trollu!

Jacek Dobrzyński
          @JacekDobrzynski

Prezes Polskiego Komitetu Olimpijskiego Radosław Piesiewicz kłamie i manipuluje.
          W piśmie z 17 października 2025 roku skierowanym do ABW, PKOl nie pyta o firmę Zondacrypto ani o kryptowaluty. Informuje jedynie, że „rozpatrywane jest nawiązanie współpracy z podmiotami zagranicznymi, w tym działającymi poza obszarem Unii Europejskiej a także oferującymi produkty i usługi niestandardowe.” PKOl zwraca się z prośbą o „udzielenie informacji lub przeprowadzenia szkolenia dla kierownictwa (…) organizacji z zakresu ewentualnych ryzyk związanych ze wspotpracą z tego typu podmiotami i organizacjami”. Co ciekawe Piesiewicz na konferencji prasowej sam stwierdził, że już 5 dni później (najwyraźniej nie czekając na odpowiedź ABW) - 22 października 2025 roku ogłoszono współpracę z firmą Zondacrypto. W piśmie PKOl wskazał swojego sekretarza generalnego do kontaktów telefonicznych z ABW.
          Funkcjonariusze ABW kontaktując się z PKOl przedstawili ofertę szkoleń z zakresu profilaktyki kontrwywiadowczej i antyterrorystycznej.
          Po przedstawieniu oferty sekretarz generalny zobowiązał się do wskazania dogodnego dla PKOl terminu, a następnie nie reagował na kolejne próby kontaktu ze strony funkcjonariuszy ABW.
          Panie Piesiewicz, kłamstwo ma krótkie nóżki.

https://pbs.twimg.com/media/HGXdTFEbcAAwC6J?format=jpg&name=medium

• niegracz Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 06:42
      i jeszcze dodajmy- polityka UE!
      a skad w ogóle wzięły sie tzw kryptowaluty ?
      • niegracz Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 07:11
        a Grabiec ?
        [i]Wydawało nam się czymś absurdalnym, że prezydent i opozycja parlamentarna może bronić interesów piramidy finansowej[/i] - podkreślał Grabiec.
        skoro wiedział o piramidzie finansowej
        co zrobił wczesniej ?
        • stasi1 Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 08:21
          O piramidzie finansowej nikt wcześniej nie wie że jest tą piramidą. Od kilku miesięcy wiemy że to jest piramidą i jakoś chcemy to uporządkować. Ciężko to idzie bo piramida finansowała obecnego prezydenta, ten chce być lokalnym wobec tych dzięki którym został prezydentem.
          • opa34 Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 08:36
            Ruska mafia nie poinformowala prezesa ze jest ruska mafia no to skad on bidulek mial to wiedziec.
            A poza tym to przeciez wina rzadu, ministra, Tuska i ABW.
            • no-popis Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 08:43
              opa34 napisał(a):

> A poza tym to przeciez wina rzadu, ministra, Tuska i ABW.
              Tak, jeżeli rząd, ABW to wiedzieli to rzeczywiście to ich wina, że nie poinformowali ale jak mieli poinformować jak ruscy Tuskowi i Czarzastemu zabronili o tym informować.
              • at.attin Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 08:46
                A Pani ile płacą ruscy?
                • niegracz Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 10:43
                  PROJEKT
                  **USTAWA z dnia ……… 2026 r.

o pieniądzu i zasadach obrotu pieniężnego**
                  **Rozdział 1

Przepisy ogólne**

Art. 1. [Zakres regulacji]
                  Ustawa określa:

zasady emisji pieniądza;
                  definicję prawnego środka płatniczego;
                  warunki dopuszczalności środków płatniczych w obrocie;
                  zasady wyłączenia z obrotu środków nieposiadających statusu pieniądza.
                  Art. 2. [Emitent pieniądza]

Wyłącznym emitentem pieniądza na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej jest państwo, działające poprzez Narodowy Bank Polski.
                  Emisja pieniądza odbywa się zgodnie z przepisami Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej oraz ustaw szczególnych.
                  Art. 3. [Definicja pieniądza]

Pieniądzem w rozumieniu ustawy jest środek płatniczy, który łącznie spełnia następujące warunki:
                  jest emitowany lub gwarantowany przez państwo;
                  występuje w formie materialnej (banknoty lub monety);
                  posiada równoważny odpowiednik umożliwiający natychmiastowe rozliczenia elektroniczne;
                  jest powszechnie akceptowany jako środek zapłaty;
                  posiada stabilny status prawny i system nadzoru państwowego.
                  **Rozdział 2

Obrót pieniężny**

Art. 4. [Prawny środek płatniczy]

Prawnym środkiem płatniczym na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej jest pieniądz emitowany przez Narodowy Bank Polski.
                  Nikt nie może odmówić przyjęcia prawnego środka płatniczego, chyba że przepisy szczególne stanowią inaczej.
                  Art. 5. [Dopuszczalność walut obcych]

W obrocie na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej dopuszcza się używanie walut innych państw, pod warunkiem że:
                  spełniają kryteria określone w art. 3 ust. 1;
                  są emitowane przez uznany bank centralny;
                  podlegają regulacji i nadzorowi państwowemu.
                  Szczegółowe zasady obrotu walutami obcymi określają przepisy odrębne.
                  **Rozdział 3

Środki niebędące pieniądzem**

Art. 6. [Zakaz obrotu środkami nieposiadającymi statusu pieniądza]

Na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zakazuje się używania w charakterze środka płatniczego instrumentów, które nie spełniają warunków określonych w art. 3.
                  W szczególności zakaz obejmuje zdecentralizowane systemy rozliczeniowe oraz cyfrowe zapisy wartości, które:
                  nie posiadają emitenta państwowego;
                  nie mają formy materialnej;
                  nie podlegają nadzorowi państwowemu.
                  Art. 7. [Skutki prawne]

Czynności prawne dokonane z użyciem środków, o których mowa w art. 6, nie wywołują skutków w zakresie spełnienia świadczenia pieniężnego.
                  Świadczenie uważa się za niespełnione do czasu zapłaty prawnego środka płatniczego.
                  *Rozdział 4

Nadzór i sankcje**

Art. 8. [Nadzór]

Nadzór nad przestrzeganiem przepisów ustawy sprawuje Narodowy Bank Polski oraz właściwe organy administracji publicznej.
                  Organy te współdziałają z Komisją Nadzoru Finansowego na zasadach określonych w odrębnych przepisach.
                  Art. 9. [Sankcje]

Kto wprowadza do obrotu środki płatnicze niespełniające wymagań ustawy, podlega karze pieniężnej lub karze ograniczenia wolności.
                  W przypadkach znacznej skali działalności stosuje się przepisy Kodeksu karnego.
                  **Rozdział 5

Przepisy końcowe**

Art. 10. [Przepisy przejściowe]

Podmioty prowadzące działalność z wykorzystaniem środków niespełniających wymagań ustawy są zobowiązane do jej dostosowania w terminie 6 miesięcy od dnia wejścia w życie ustawy.
                  Po upływie tego terminu działalność taka jest niedopuszczalna.
                  Art. 11. [Wejście w życie]
                  Ustawa wchodzi w życie po upływie 30 dni od dnia ogłoszenia.
          • no-popis Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 08:41
            stasi1 napisał:

> O piramidzie finansowej nikt wcześniej nie wie że jest tą piramidą. Od kilku mi
            > esięcy wiemy że to jest piramidą i jakoś chcemy to uporządkować.
            Jak ta ustawa porządkuje tę piramidę finansową?
            Piramida zawsze jest piramidą i czy jest w zlocie (Amber Gold) czy w alkoholu jak to u byłego vice PO niejakiego Palikota czy tutaj to ...jest to zawsze piramida i żadna ustawa naiwnych nie obroni.
            Ta ustawa jest idiotyczna i ....spóżniona.
          • niegracz Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 08:53
            stasi1 napisał:

> O piramidzie finansowej nikt wcześniej nie wie że jest tą piramidą.

- ty i wielu wielu innych-mało bystrych
            ja od razu pisałem że kypto to odpowiednik Pola Cudów w Bajce o Pinokio
            • no-popis PiS zna lepsze deale niż krypto 21.04.26, 10:06
              niegracz napisał:

> ja od razu pisałem że kypto to odpowiednik Pola Cudów w Bajce o Pinokio
              Znam lepsze deale PiSu niż krypto.
              W 1990 roku Porozumienie Centrum (pierwszej partii Kaczyńskich) założyło tę fundację Solidarności aby to ladnie wyglądało. Dzięki ustawie o likwidacji PZPRowskiej firmy, w tym samym czasie podobnie robił Czarzasty, Robotniczej Spółdzielni Wydawniczej „Prasa-Książka-Ruch” (RSW), fundacja otrzymała prawo do wieczystego użytkowania atrakcyjnych gruntów i budynków.
              Następnie Fundacja PPrasowa Solidarność, nie wiedzieć czemu, przekazała te nieruchomości do Spółki Srebrna założonej przez osoby z PC (obecnie PiS). Oczywiście za pieniądze bliskie zero.
              itd itp
              To deal lepszy niż "kopanie" coinów.
              Szast prast i z niczego powstaje setmilionowy majątek.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 09:22
          Jaka piramida? W przypadku Zondacrypto mamy do czynienia z czystym złodziejstwem. Wzięli pieniądze i w zamian dali niedziałające tokeny.
      • opa34 Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 07:29
        Zapytaj polskich olimpijczykow
      • no-popis Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 07:47
        niegracz napisał:

> i jeszcze dodajmy- polityka UE!
        > a skad w ogóle wzięły sie tzw kryptowaluty ?
        Szatan je wymyślał! :)
        Większość państw opracowuje własne kryptowaluty, większość największych banków robi własne coiny.
        • niegracz Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 07:51
          no-popis napisała:

> niegracz napisał:
          >
          > > i jeszcze dodajmy- polityka UE!
          > > a skad w ogóle wzięły sie tzw kryptowaluty ?
          > Szatan je wymyślał! :)
          > Większość państw opracowuje własne kryptowaluty, większość największych banków
          > robi własne coiny.
          - Serio ?
          Nie wiedziałem :))
          a Narodowy Bank Polski może POd przywództwem Prezesa z namaszczenia KaŁo
          juź by wybijał własne coiny..:)))

> Co ten obecny taki nieudolny..???
          a kupic licencję na koparki do kojnów :)))
          >
          >
          >
          • no-popis Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 08:11
            niegracz napisał:

> no-popis napisała:
            >
            > > niegracz napisał:
            > >
            > > > i jeszcze dodajmy- polityka UE!
            > > > a skad w ogóle wzięły sie tzw kryptowaluty ?
            > > Szatan je wymyślał! :)
            > > Większość państw opracowuje własne kryptowaluty, większość największych b
            > anków
            > > robi własne coiny.
            > - Serio ?
            > Nie wiedziałem :))
            > a Narodowy Bank Polski może POd przywództwem Prezesa z namaszczenia KaŁo
            > juź by wybijał własne coiny..:)))
            >
            > > Co ten obecny taki nieudolny..???
            > a kupic licencję na koparki do kojnów :)))
            NBP analizuje potencjalne skutki i techniczne aspekty wprowadzenia cyfrowej formy pieniądza, która byłaby prawnym środkiem płatniczym, tak jak gotówka. Prace te mają charakter analityczny, badawczy i pilotażowy.
            .....ale
            USA i ich największe instytucje finansowe pracują nad rozwiązaniami opartymi na technologii blockchain, w tym stablecoinami i tokenizowanymi depozytami. Planują stworzenie wspólnego stablecoina.
            Bank of America (BoA): Bank of America wykazuje zainteresowanie uruchomieniem własnego stablecoina zabezpieczonego dolarem, jednak czeka na stabilizację sytuacji prawnej.
            Podobnie jest w wielu innych państwach o kluczowym znaczeniu dla gospodarki światowej a tymczasem w Polsce, obydwie frakcje POPiS, zgodnie blokują prace i postęp w tymn zakresie.
            Jacy Wy jesteście do siebie podobni.
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 10:56
        niegracz napisał:

> i jeszcze dodajmy- polityka UE!
        >

Ustawa o kryptoaktywach miała wdrożyć unijne rozporządzenie MiCA i przede wszystkim chronić zwykłych Polaków inwestujących w kryptowaluty
        • niegracz Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 11:19

> niegracz napisał:
          >
          > > i jeszcze dodajmy- polityka UE!
          > >
          >
          > Ustawa o kryptoaktywach miała wdrożyć unijne rozporządzenie MiCA i przed
          > e wszystkim chronić zwykłych Polaków inwestujących w kryptowaluty
          - widac że nie ogarniasz
          UE odpusciła obrót kryptowalutami
          nie ma czegos takiego jak inwestowanie w kryptowaluty

- a jak idziesz do kantoru i wymieniasz PLN na EUr to inwestujesz ?
          tylko ze kantor krypto to cos innego a krypto to tez cos innego niz pieniadż
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 11:25
            > UE odpusciła obrót kryptowalutami
            nie ma czegos takiego jak inwestowanie w kryptowaluty

Jak to nie? Tak samo inwestujesz w krypto jak w złoto, czy cokolwiek innego.

- a jak idziesz do kantoru i wymieniasz PLN na EUr to inwestujesz ?
            tylko ze kantor krypto to cos innego a krypto to tez cos innego niz pieniadż

Możesz inwestować w każdą walutę. NBP inwestuje np. w dolary.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 09:28
      > Kryptowaluty nas zatopią

Uogólniasz. Bitcoin jest uznany na całym świecie i masz codzienny kurs.
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 10:34
        x.com/se_pl/status/2046319491638825413?s=20
      • niegracz Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 10:34

> > Kryptowaluty nas zatopią
        >
        > Uogólniasz. Bitcoin jest uznany na całym świecie i masz codzienny kurs.
        --
        bitcoin nie jest pieniądzem
        • at.attin Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 10:45
          4 funkcje pieniądza (1 rok ekonomii politycznej):

- Środek wymiany (cyrkulacyjna): Pieniądz pośredniczy w wymianie towarów i usług.
          - Miernik wartości (jednostka rozrachunkowa): Pieniądz umożliwia ustalenie ceny, czyli wyrażenie wartości różnych produktów i usług w jednej, wspólnej jednostce.
          - Środek tezauryzacji (przechowywania wartości): Pieniądz pozwala odłożyć siłę nabywczą na przyszłość.
          - Środek płatniczy (regulowania zobowiązań): Pieniądz służy do regulowania długów i płatności, które w czasie oddzielone są od momentu wydania towaru lub świadczenia usługi (np. płatność za telefon, spłata kredytu).

Trochę trudniejsze od teorii parówek i puszek po piwie.
          • niegracz Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 10:55
            at.attin napisał:

> 4 funkcje pieniądza (1 rok ekonomii politycznej):
            >\
            > Trochę trudniejsze od teorii parówek i puszek po piwie.
            • at.attin Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 11:47
              Fizyki nie znasz. Ale na parówkach i chrzęście ich pękania, możliwe.

Jesteś człowiekiem owładniętym chorą obsesją, którą żyjesz 24/7.
              • niegracz Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 15:09
                at.attin napisał:

> Fizyki nie znasz. Ale na parówkach i chrzęście ich pękania, możliwe.
                >
                > Jesteś człowiekiem owładniętym chorą obsesją, którą żyjesz 24/7.
              • niegracz Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 17:06
                at.attin napisał:

> Fizyki nie znasz. Ale na parówkach i chrzęście ich pękania, możliwe.
                >
                > Jesteś człowiekiem owładniętym chorą obsesją, którą żyjesz 24/7.
                --
                i tak piszesz o nim ?
                Piotr Świerczek: dziennikarz, który od 14 lat bada katastrofę smoleńską |Czarno na białym PODCAST
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 10:53
          > bitcoin nie jest pieniądzem

No i? Każda kryptowaluta jest lokatą pieniędzy. Jest również akceptowana jako środek płatniczy.
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 11:31
            Czy bitcoinów można używać jako płatności?

Tak, ludzie wydają kryptowaluty na towary i usługi . Dużo z nich idzie na usługi cyfrowe, takie jak hosting, VPN-y, proxy i karty podarunkowe. Widzimy je również wykorzystywane do większych zakupów, takich jak podróże czy dobra luksusowe. Poza płatnościami, używałem blockchaina do oznaczania dokumentów znacznikami czasu.

Bitcoin na urządzeniach mobilnych umożliwia płacenie w dwóch prostych krokach - skanowania i płacenia. Bez logowania, użycia karty, wpisywania PIN-u czy podpisywania czegokolwiek.
            bitcoin.org/pl/bitcoin-dla-osob-fizycznych#:~:text=Bitcoin%20na%20urządzeniach%20mobilnych%20umożliwia,PIN%2Du%20czy%20podpisywania%20czegokolwiek.
            • niegracz Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 12:13

> Czy bitcoinów można używać jako płatności?
              >
              > Tak, ludzie wydają kryptowaluty na towary i usługi . Dużo z nich idzie na usług
              > i cyfrowe, takie jak hosting, VPN-y, proxy i karty podarunkowe. Widzimy je równ
              > ież wykorzystywane do większych zakupów, takich jak podróże czy dobra luksusowe
              > . Poza płatnościami, używałem blockchaina do oznaczania dokumentów znacznikami
              > czasu.
              >
              > Bitcoin na urządzeniach mobilnych umożliwia płacenie w dwóch prostych krokach -
              > skanowania i płacenia. Bez logowania, użycia karty, wpisywania PIN-u czy podpi
              > sywania czegokolwiek.
              > bitcoin.org/pl/bitcoin-dla-osob-fizycznych#:~:text=Bitcoin%20na%20urządzeniach%20mobilnych%20umożliwia,PIN%2Du%20czy%20podpisywania%20czegokolwiek.

- z Tego Poradnika wynika że
              chodzi im o ukrycie transakcji
              - zwykły, uczciwy tego nie potrzebuje
              ( tak jak i przytoczonej czynnosci w przykładzie- przelew bitkojnów z Afryki do Kanady w 10 minut..)

to jest dla przydatne dla działań czesto poza prawem, przepisami
              • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 12:17
                O jakim prawie piszesz? O tym które nie zostało wprowadzone ponieważ Batyr je zawetował?
                • niegracz Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 12:20
                  o prawie które wprowadziła UE\ sankcjonując udawany pieniądz krypto
                  • no-popis Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 12:52
                    niegracz napisał:

> o prawie które wprowadziła UE\ sankcjonując udawany pieniądz krypto
                    Skoro istnieje to dlaczego mieliby zamknąć oczy i tego nie widzieć?
                    Są czasami rzeczy, których nie tworzą władze czy administracja ale tworzy rynek, sam w sobie. Konserwatyści ale Ci definicyjni często tego nie rozumieją i traktują to jako zagrożenie dla ich władzy.
                    Przypomnę np Danutę Waniek z SLD, która chciała wprowadzić quasikoncesję na internetowe strony www bo bała się, że społeczeństwo będzie publikować treści bez akceptacji władzy :).
                    Podobnie jest z crypto. Intelektualne dziadersy jak Tuk i Kaczyński widzą w tym zagriożęnie dla władzy.
                  • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 13:45
                    niegracz napisał:

> o prawie które wprowadziła UE\ sankcjonując udawany pieniądz krypto
                    >

Dlaczego EU ma sankcjonować krypto? Wystarczy przecież to co jest, czyli regulacja tego rynku. Nie pasuje ci to kupujesz krypto na rynku pozaeuropejskim, ale wówczas nie możesz liczyć na ochronę i pomoc w razie draki.
                    • niegracz Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 15:02

> niegracz napisał:
                      >

>
                      > Dlaczego EU ma sankcjonować krypto? Wystarczy przecież to co jest, czyli regula
                      > cja tego rynku. Nie pasuje ci to kupujesz krypto na rynku pozaeuropejskim, ale
                      > wówczas nie możesz liczyć na ochronę i pomoc w razie draki.
                      -
                      to Ty widocznie kupujesz

handel :produktami" piramidy finansowej jak to okreslił minister Grabiec
                      - wymaga akceptacji regulacjami UE
                      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 18:23
                        Jaka piramida. To co się stało nie ma nic wspólnego z typową piramidą. To jest zwykle złodziejstwo.
                        • niegracz Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 18:32
                          jesteś niezorientowany..
                          ..Szef KPRM Jan Grabiec, odnosząc się w poniedziałek do weta do ustawy o rynku kryptoaktywów, ocenił na antenie TVP Info decyzję Nawrockiego. - Wydawało nam się czymś absurdalnym, że prezydent i opozycja parlamentarna może bronić interesów piramidy finansowej - podkreślał Grabiec.
                          • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 18:43
                            Nie obchodzi mnie co on powiedział. Mam swoje zdanie.
                            • niegracz Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 18:48

> Nie obchodzi mnie co on powiedział. Mam swoje zdanie.

- Jednakowoż to prawa ręka Tuska uważa krypto za piramidę finansową
                              pytanie..od kiedy?? dlaczego temu nie przeciwdziałał
                              wychodzi na to że,.,. chodzi o Tuska....- Grabiec nie mógłby powiedzieć publicznie takiej opinii
                              bez akceptacji Tuska..
                              .. a Twoje zdanie nikogo nie obchodzi
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 10:42
      Za "zamiecenie pod dywan" śledztwa zaginięcia Sylwestra Suszka, założyciela i pierwszego właściciela giełdy kryptowalut
      @ZiobroPL
      zainkasował 450 000 PLN. To już wiemy. A ile zainkasował poseł Michał Wójcik za poprawkę? x.com/_DiabelStockton/status/2046469511285506481?s=20

https://pbs.twimg.com/media/HGaFE1ebIAAVwWC?format=jpg&name=medium
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 11:26
        mec.Prado
        @DanielSlezaq
        ·
        10h
        - To nie zondacrypto przekazała pieniądze Suwerennej Polsce tylko właściciel zondacrypto.

Tym przebiegłym wywodem Michał Wójcik zgruzował twierdzenia jakoby instytut Suwerennej Polski był finansowany przez zondacrypto. Chyba właśnie dlatego TVN puścił Wójcika zamiast Seweryna. 😂
        x.com/DanielSlezaq/status/2046356247201374625?s=20
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 11:52
      OBSerwator
      @krzychulek
      ·
      3h
      Hej prawaki, wolnościowycy! Ci, którzy wtopili kasę w Zondacrypto, mam dla was pocieszenie.
      Cześć waszej kasy Kral na bieżąco wydawał na PiS, Nawrockiego, MAGA i waszego ulubionego Stanowskiego, więc - z waszej perspektywy - chyba nie wszytko się zmarnowało. Stano łódkę kupił 😎 x.com/krzychulek/status/2046467981039833466?s=20

https://pbs.twimg.com/media/HGaDxyebYAAL-dE?format=jpg&name=medium
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 12:04
      https://pbs.twimg.com/media/HGXQizIWcAAuzQK?format=jpg&name=medium
    • negativum Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 12:28
      Trzeba być kretynem, by pchać się w krypto. Zabraknie prądu i nie masz nic. Tu żadne zabezpieczenie nie pomogą.
      Nie ma kapitału, jak choćby budynki banków, coś warte. Amber Gold niczego was nie nauczył? Było cudownie. Elektronicznie byłeś bogaczem. Ale jak chciałeś wypłacić środki, to okazywało się, że ich nie ma, i twoich pieniędzy też nie ma. Są gdzieś na Bahama czy indziej.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 18:21
      ‼️ BUM ‼️CHAOS W ZONDZIE ‼️ KRAL ZNIKNĄŁ‼️
      ❌Pracownicy Zondy zostali zwolnieni, nie działają im maile i dostępy służbowe.
      ❌Przemysław Kral zapadł się pod ziemię.
      ❌Od ubiegłego roku Przmeysław Kral ma paszport Izraela. Wśród pracowników Zondy krąży informacja, że ich prezes w piątek wylądował już w Tel Avivie.
      ❌Izrael nie wydaje łatwo swoich obywateli. www.money.pl/waluty/chaos-w-zondzie-pracownicy-zwolnieni-prezes-jest-nieuchwytny-7277615728167264a.html

https://v.wpimg.pl/ODU5ZTE1YCU0VyxnakptMHcPeD0sE2NmIBdgdmoIfHwtAGhsalcmKDBHPyQqHyg2IEU7IzUfPyh6VCo9akd-azFcKSQpUDZrMFg4MSEeenMxAGliJFJiJ2wDbnlxAS5zeA0-ZyMceycwBGJhfFR-cTNQeCk
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 18:36
      Co robiły służby specjalne i kto je blokuje...?? Petru o Zondacrypto.
      Obejrzyj zanim TVN zablokuje. Robi to co raz częściej...
      Ryszard Petru w „Rozmowie Piaseckiego”
      TVN 24 x.com/AntczakBea67511/status/2046521224147214585?s=20
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 19:22
      https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/672688782_935674095970149_3703320115500495758_n.jpg?stp=dst-jpg_s1080x2048_tt6&_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=e06c5d&_nc_ohc=oSaKa09GY20Q7kNvwHiLF9Q&_nc_oc=AdoFUUK1ZcDkBT9XP3tBpxeNIKT0u6FrMio3-hL8EKodJAwH8zTL-126p69TPvBliJxpTpXGiLe7oziW-EI86fpQ&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-ams2-1.xx&_nc_gid=57_3rTvLFMrZLZIfJ1kxqQ&_nc_ss=7a3a8&oh=00_Af1S1vY5bl7-rzbvLV5iBkYnc57EIFng-H7QmNhmysYDvg&oe=69ED68F0
    • ukos Czołowe prawdziwopolactwo pomogło okraść ludzi 21.04.26, 19:44
      Dziesiątki tysięcy ludzi. Za łapówy, jak to czołowe prawdziwopolactwo.
      • negativum Re: Czołowe prawdziwopolactwo pomogło okraść ludz 22.04.26, 11:59
        ukos napisał:

> Dziesiątki tysięcy ludzi. Za łapówy, jak to czołowe prawdziwopolactwo.

Czy ktoś cię zmusza do krypto?
        Krypto jest prawdziwe tak jak Raj. Rozerwij się, a będziesz miał 4 dziewice.
    • niegracz Re: Kryptowaluty nas zatopią 21.04.26, 20:22
      można sie doedukować w kwestii kryptojnów..
      Każda osoba spacerująca rynkiem w Katowicach może zajrzeć do naszego lokalu, napić się kawy i porozmawiać na temat działania giełdy oraz kryptowalut. Centrum Edukacji jest przeznaczone zarówno dla osób początkujących oraz zaawansowanych w świecie kryptoaktywów. Otwarte jest od poniedziałku do piątku w godzinach 10:00-18:00.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 22.04.26, 13:01
      Żurek: wygląda na to, że prezydent spłaca ... www.youtube.com/shorts/MSGLov1vDuk?feature=share
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Kryptowaluty nas zatopią 22.04.26, 13:26
      https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/677943199_2495687800878510_4259237927222301561_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=7b2446&_nc_ohc=tZGOdKZ2618Q7kNvwGXdfnh&_nc_oc=AdrDhtQeh3_h0B5n8vSxCY69qFBOzkKthGsnDeJTfAyZObfE1O9e3pBmkzI148GoKnl6eoq4bujEqpaeIRXPb1H7&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&_nc_gid=XMupinkAJ9Q4qz7EF4iQJg&_nc_ss=7a3a8&oh=00_Af1_eFhcsk8g_WFrlv42ts7GHToEvKMQNtxJceokOFUmGA&oe=69EE6E98
      • negativum Re: Kryptowaluty nas zatopią 22.04.26, 14:05

Pani Suka napisała prawdę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka