Dodaj do ulubionych

1350 zł za parking przed SOR-em

15.07.26, 19:07
Do Polski dotarły przekręty firm parkingowych:

""Oddałem niemal połowę pensji za to, że walczyłem o życie w szpitalu" oraz "to przecież nie parking przed supermarketem, a szpitalem". Tak sytuację podsumowuje kierowca, który za parkowanie przed poznańskim SOR-em musiał zapłacić aż 1350 zł."

moto.pl/MotoPL/7,88389,32913803,pojechal-na-sor-po-wyjsciu-czekal-na-niego-gigantyczny-rachunek.html#google_vignette
Za komuny coś takiego nie do pomyślenia.
Obserwuj wątek
    • taziuta Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 15.07.26, 19:16
      czciborwielki napisał(a):

> Do Polski dotarły przekręty firm parkingowych:
      >
      > ""Oddałem niemal połowę pensji /...

> Za komuny coś takiego nie do pomyślenia.

Fakt, jak zarabiał 3 tys to go nie było stać na samochód. :)
      • czciborwielki Parkowanie jest za tanie? 15.07.26, 19:50
        taziuta napisał:

> czciborwielki napisał(a):
        >
        > > Do Polski dotarły przekręty firm parkingowych:
        > >
        > > ""Oddałem niemal połowę pensji /...
        >
        > > Za komuny coś takiego nie do pomyślenia.
        >
        > Fakt, jak zarabiał 3 tys to go nie było stać na samochód. :)

Samochód jak komórka - każdy dzisiaj ma i nie znaczy to, że ktoś jest bogaty, albo zarabia dużo. A może parkowanie w Polsce i tak jest za tanie, bo przecież dotyczy posiadaczy samochodów, czyli bogaczy? Za takie parkowanie pod SOR-em powinniśmy placić 13500, a nie 1350?...
      • pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 15.07.26, 21:05
        taziuta napisał:
        .
        >
        > Fakt, jak zarabiał 3 tys to go nie było stać na samochód. :)

Storima napisalby, ze nie wówczas nie mieszkałeś w Polsce, bo wiadomo, ze mimo groszowych zarobków to Polacy i taj mieli na samochód i inne luksusy. To się wówczas nazywało "cud komuny".
        Młynarski nawet o tym cudzie śpiewał. 😅
        • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 15.07.26, 21:24
          Jak zwykle łże.
          Jego do dziś nieodłączny pomagier"jk" wyparł sie kłamliwie jakiegokowiek wspierania putinowskiego Rosjanina.
          Ostatnio na kanwie putinowca przygód w PRL, przebrał się za pracownika Polskiej Żeglugi Morskiej i czmychnął z PRL bez paszportu ze zmilitaryzowanego zakładu.

To, że nigdy nie mieszkał w PRL i nie jest Polakiem to wiadomo od dawna. Ale szkolony w ZSRR miał tyle wspólnego z polskimi marynarzami, o czym pisał niedawno: jako funkcjonariusz KGB pilnował polskich marynarzy w radzieckich portach.
          PS
          Wojciech Młynarski nie napisał żadnego utworu:
          "cud komuny".
          Młynarski nawet o tym cudzie śpiewał.

Putinowiec jak zwykle samowolnie wychodzi na sowieckiego durnia.
    • hordol Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 15.07.26, 19:38
      Takie są rządy Platformy👍
      • czciborwielki Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 15.07.26, 19:51
        hordol napisała:

> Takie są rządy Platformy👍

Za pisiorów było lepiej?
        • hordol Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 15.07.26, 20:22
          a to wyborcy zadecydują
          • taziuta Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 15.07.26, 22:25
            hordol napisała:

> a to wyborcy zadecydują

Wyborcy zadecydują jak było w przeszłości?
            • no-popis Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 05:38
              taziuta napisał:

> hordol napisała:
              >
              > > a to wyborcy zadecydują
              >
              > Wyborcy zadecydują jak było w przeszłości?
              :) !
              Dobre.
          • czciborwielki Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 11:56
            hordol napisała:

> a to wyborcy zadecydują

Wyborcy zdecydowali olać pisiorów ciepłym moczem po ich 8 latach syfiastych rządów.
        • czciborwielki Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 11:45

> hordol napisała:
          >
          > > Takie są rządy Platformy👍
          >
          > Za pisiorów było lepiej?

Wyborcy zdecydowali olać pisiorów ciepłym moczem po ich 8 latach syfiastych rządów.
    • j-k skandal dla obu Partii 15.07.26, 19:57
      oto - do czego prowadzi "kapitalizacja" wszystkiego.

a ad meritum: - dla Pacjentow, ktorzy MUSIELI pozostac w szpitalu - powinny byc osobne przepisy i powinni z parkingowej oplaty "komercyjnej"

placic tylko niewielka czesc... (10-20 %)...
      • negativum Re: skandal dla obu Partii 15.07.26, 22:39
        j-k napisał:

> oto - do czego prowadzi "kapitalizacja" wszystkiego.
        >
        > a ad meritum: - dla Pacjentow, ktorzy MUSIELI pozostac w szpitalu - powinny byc
        > osobne przepisy i powinni z parkingowej oplaty "komercyjnej"
        >
        > placic tylko niewielka czesc... (10-20 %)...

Co innego są wizyty, a co innego jak facet się zatrzyma i konieczna jest hospitalizacja długoterminowa. Przy wizytach pierwsze 2 godziny darmo. Potem można naliczać opłatę. Tu pobrano opłatę od pacjenta szpitala.
        Jakby zaparkował na trawniku, to ewentualnie dostałby mandat. Jeżdżenie i parkowanie po trawnikach jest tańsze niż parking pod szpitalem za Herr Donalda.
      • x2468 Re: skandal dla obu Partii 18.07.26, 11:26
        Bzdura. Nie powinni parkować pod SOR. Te miejsca są dla tych którzy przyjechali na krotka wizytę nie dla parkujących wiele dni. Obniżenie opłaty spowoduje brak miejsc parkingowych dla tych którzy przyjechali na chwile np na zmianę opatrunku, pobranie krwi czy po receptę. Ktoś jak ten osobnik o którym jest żałosny artykuł powinien przyjść na piechotę, przyjechać tramwajem lub taksówką zależnie od możliwości i zostawić wolne miejsce dla kogoś kto np odebrać ciotkę z zagipsowana nogą.
        • negativum Re: skandal dla obu Partii 18.07.26, 12:08
          x2468 napisał:

> Bzdura. Nie powinni parkować pod SOR. Te miejsca są dla tych którzy przyjechali
          > na krotka wizytę nie dla parkujących wiele dni. Obniżenie opłaty spowoduje bra
          > k miejsc parkingowych dla tych którzy przyjechali na chwile np na zmianę opatru
          > nku, pobranie krwi czy po receptę. Ktoś jak ten osobnik o którym jest żałosny a
          > rtykuł powinien przyjść na piechotę, przyjechać tramwajem lub taksówką zależnie
          > od możliwości i zostawić wolne miejsce dla kogoś kto np odebrać ciotkę z zagip
          > sowana nogą.

Ciotka też może wracać taksówką.
        • pies.na.czarnych Re: skandal dla obu Partii 18.07.26, 12:21
          > Bzdura. Nie powinni parkować pod SOR. Te miejsca są dla tych którzy przyjechali na krotka wizytę

Mylisz SOR z izbą przyjęć. Przy SOR możesz na chwile się zatrzymać aby wysadzić tam pacjenta, ale nie wolno tam parkować.
          • x2468 Re: skandal dla obu Partii 18.07.26, 14:29
            I to jest oczywista oczywistość..
            • pies.na.czarnych Re: skandal dla obu Partii 18.07.26, 15:25
              Teraz tak.😅
          • negativum Re: skandal dla obu Partii 18.07.26, 21:38
            pies.na.czarnych napisała:

> > Bzdura. Nie powinni parkować pod SOR. Te miejsca są dla tych którzy przyj
            > echali na krotka wizytę
            >
            > Mylisz SOR z izbą przyjęć. Przy SOR możesz na chwile się zatrzymać aby wysadzić
            > tam pacjenta, ale nie wolno tam parkować.

Załóżmy, że kobieta zaczęła rodzić. Zgodnie z ukazem Herr Donalda Bezdomnego Mściwego ma rodzić na SOR+ Udało jej się dojechać, ale 15 min to za mało poród. Auto została na parkingu pod SOR. Pobyt trwa 3 dni. Buli 120 zł. Po 40 zł za każdy dzień.
            • pies.na.czarnych Re: skandal dla obu Partii 18.07.26, 22:02
              > SOR+ Udało jej się dojechać

Opowiadasz tak bardzo przekonywująco, ze jestem w stanie uwierzyć, ze sam dojechałeś na SOR aby rodzic. Opowiadaj dalej, syn, czy córka, a może wieloraczki urodziłeś? :)
              • negativum Re: skandal dla obu Partii 18.07.26, 23:28

> > SOR+ Udało jej się dojechać
                >
                > Opowiadasz tak bardzo przekonywująco, ze jestem w stanie uwierzyć, ze sam dojec
                > hałeś na SOR aby rodzic. Opowiadaj dalej, syn, czy córka, a może wieloraczki ur
                > odziłeś? :)

Niemcy doliczyli się 60 płci :)
              • x2468 Re: skandal dla obu Partii 20.07.26, 15:04
                Dostał bóli porodowych, wody odeszły wsiadł do samochodu i pojechał na SOR rodzic.Oto cały on, dbający o futro.
                • negativum Re: skandal dla obu Partii 20.07.26, 20:39
                  x2468 napisał:

> Dostał bóli porodowych, wody odeszły wsiadł do samochodu i pojechał na SOR rod
                  > zic.Oto cały on, dbający o futro.
                  >

Co ty chłopie wiesz o życiu. Tylko tyle co ci Herr Donald na szczeka.
                  Dziewczynę zawiozłem do szpitala, potem wypełnialiśmy jakieś papiery. Towarzyszyłem dziewczynie przy porodzie, nie nie jest to zniesienie jaja. Trwa to godzinami. Kobieta zaczyna rodzić, jak się zaczną skurcze, do tego czasu się kąpie i skacze na piłce. Co jakiś czas wchodzi do kabiny położnik, czy wszystko dobrze. A jak z kabiny rozlegnie się faktyczny krzyk, kto już wiadomo, że zaczęła się decydująca faza. Potrafi trwać to wiele godzin nim dojdzie do kulminacji. W tym czasie samochód stoi na parkingu.
                  • pies.na.czarnych Re: skandal dla obu Partii 20.07.26, 20:51
                    > Co ty chłopie wiesz o życiu.
                    > W tym czasie samochód stoi na parkingu.

a tam już złodzieje czekają :)
                    • pies.na.czarnych Re: skandal dla obu Partii 20.07.26, 20:53
                      Tak przy okazji. Z kobielą w ciąży nie jedzie się na SOR.
            • tapatik Re: skandal dla obu Partii 20.07.26, 22:21
              Kłamczuszek Negatiwum znowu nadaje.
              Szpitale same prosiły NFZ o likwidację porodówek, ponieważ za mało kobiet rodzi, aby te porodówki utrzymać.
              Po raz kolejny zwracam uwagę, że Tusk jest Kaszubem, a nie Niemcem.
              Dlaczego ciągle kłamiesz?

Jak mam poważnie traktować kogoś, kto ciągle kłamie?
              • negativum A prosiły o anestezjologa w Ursusie? 20.07.26, 22:57
                tapatik napisał:

> Kłamczuszek Negatiwum znowu nadaje.
                > Szpitale same prosiły NFZ o likwidację porodówek, ponieważ za mało kobiet rodzi
                > , aby te porodówki utrzymać.
                > Po raz kolejny zwracam uwagę, że Tusk jest Kaszubem, a nie Niemcem.
                > Dlaczego ciągle kłamiesz?
                >
                > Jak mam poważnie traktować kogoś, kto ciągle kłamie?

lekarz Dawid Kacprzyk odbywał specjalizację z anestezjologii. Do nie żaden jeszcze doktor. Specjalizację tę odbywał w Ursusie, a nie na sali operacyjnej. Rocznie zgarniał 1.6 mln zł. Czy chciałbyś, by nad twoim życiem "czuwał" oszust?
                Do dziś nie został nawet przesłuchany.
                Trudno jest świadczyć leczenie przez anestezjologa poza operacyjną salą szpitalną. Może w Ursusie znieczulał ludzi przez danie młotem w łeb? Prokuratura powinna to wyjaśnić.
                https://wpolityce.pl/storage/files/2026/7/2/3336490d-f259-4a47-ad3a-2db6c6e3ddf3/3239636a979441fb93458b502107083a.webp?p=article_details_standard_large
              • stefan4 Re: skandal dla obu Partii 20.07.26, 23:59
                tapatik:
                > Jak mam poważnie traktować kogoś, kto ciągle kłamie?

On nie kłamie, tylko odgrywa skecze ku rozbawieniu gawiedzi. Niezbyt udane, dlatego śmiech gawiedzi jest tak rachityczny.

I nie, nie masz go traktować poważnie. Negativum na pewno na to nie liczy.

- Stefan
      • czciborwielki NFZ powinien pokryć koszty parkingu 18.07.26, 12:57
        j-k napisał:

>
        > a ad meritum: - dla Pacjentow, ktorzy MUSIELI pozostac w szpitalu - powinny byc
        >

Też tak uważam. Albo NFZ powinien pokryć koszty parkingu. Ew. NFZ powinien pokryć koszty taksówki. A
      • pies.na.czarnych Re: skandal dla obu Partii 18.07.26, 13:31
        j-k napisał:

>
        >

U mnie prywatne parkingi przy szpitalach mają konkretne umowy z danym szpitalem. Jedni dają godzinę darmowa, inni po zeskanowaniu kwitu parkingowego w rejestracji pacjentowi dają zniżkowa taryfę na cały czas wizyty u lekarza. Chorzy na raka po zeskanowaniu kwitu maja cały pobyt za darmo na chemio, czy zabieg w radiologii. Nie mam pojęcia jak naliczano by komuś kto musiałby zostać w szpitalu.

Ten przypadek opisany w linkowanym artykule należy do wyjątkowych wypadkow i moim zdaniem właściciel parkingu powinien uwzględnić tą sytuację
        • negativum Re: skandal dla obu Partii 18.07.26, 21:55

> j-k napisał:
          >
          > > oto - do czego prowadzi "kapitalizacja" wszystkiego.
          > >
          > > a ad meritum: - dla Pacjentow, ktorzy MUSIELI pozostac w szpitalu - powin
          > ny byc
          > > osobne przepisy i powinni z parkingowej oplaty "komercyjnej"
          > >
          > > placic tylko niewielka czesc... (10-20 %)...
          >
          > U mnie prywatne parkingi przy szpitalach mają konkretne umowy z danym szpitalem
          > . Jedni dają godzinę darmowa, inni po zeskanowaniu kwitu parkingowego w rejestr
          > acji pacjentowi dają zniżkowa taryfę na cały czas wizyty u lekarza. Chorzy na r
          > aka po zeskanowaniu kwitu maja cały pobyt za darmo na chemio, czy zabieg w radi
          > ologii. Nie mam pojęcia jak naliczano by komuś kto musiałby zostać w szpitalu.
          >
          > Ten przypadek opisany w linkowanym artykule należy do wyjątkowych wypadkow i mo
          > im zdaniem właściciel parkingu powinien uwzględnić tą sytuację

Jest możliwość załatwienia pobytu miesięcznego 30 dni w cenie 100 zł. Ale o tym jest informacja w regulaminie. Należy się udać po wyzdrowieniu do Biura Parkingu. Tak jest np. w Marciniaku.
          Ale w cenniku tej informacji już nie ma. Jest po 40 zł za dobę i koniec. 3 dni - 120 zł. Oznacza to, że delikwent spędził tam koło miesiąca. Taka informacja powinna być ogólnie dostępna w cenniku, a nie w jakimś regulaminie.

www.szpital-marciniak.wroclaw.pl/p,224,parking
    • tapatik Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 15.07.26, 22:36
      U mnie jest szpital z płatnym parkingiem. Decyzję o tym podjął dyrektor szpitala, z tego co wiem bezpartyjny. Co więcej szpitalami to zarządzają chyba samorządu (ma ktoś wiedzę na ten temat?). Czyli to nie jest kwestia jaka partia rządzi.
      Natomiast rzeczywiście parkingi przy szpitalach powinny być bezpłatne, nikt nie jedzie do szpitala dla rozrywki. Ciekawe czy jakaś partia się za to weźmie, aczkolwiek na razie ważniejsze są zarobki lekarzy.
      • negativum Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 15.07.26, 22:47
        tapatik napisał:

> U mnie jest szpital z płatnym parkingiem. Decyzję o tym podjął dyrektor szpital
        > a, z tego co wiem bezpartyjny. Co więcej szpitalami to zarządzają chyba samorzą
        > du (ma ktoś wiedzę na ten temat?). Czyli to nie jest kwestia jaka partia rządzi
        > .
        > Natomiast rzeczywiście parkingi przy szpitalach powinny być bezpłatne, nikt nie
        > jedzie do szpitala dla rozrywki. Ciekawe czy jakaś partia się za to weźmie, ac
        > zkolwiek na razie ważniejsze są zarobki lekarzy.

To nie tak. Jeśli jedziesz w odwiedziny wystarczą Ci 2-5 bezpłatne godzin. Jeśli zostałeś pacjentem, cały twój parking powinien zostać gratis. To idzie ustalić ustawowo. Ale Herr Donald z Żurkiem zajmuje się ściganiem Ziobry.

Niedługo Herr Donald będzie pobierał (zezwalał na) opłaty od helikopterów ratowniczych.
      • no-popis Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 05:41
        tapatik napisał:

> U mnie jest szpital z płatnym parkingiem. Decyzję o tym podjął dyrektor szpital
        > a, z tego co wiem bezpartyjny. Co więcej szpitalami to zarządzają chyba samorzą
        > du (ma ktoś wiedzę na ten temat?). Czyli to nie jest kwestia jaka partia rządzi
        Genialne. Takie genialne wnioski postawili też kosmici w opowiadaniu Lema kiedy to wzięli do badania pijaka i stwierdzili, że gatunek homo sapiens odżywia się alkoholem etylowym.

> Natomiast rzeczywiście parkingi przy szpitalach powinny być bezpłatne, nikt nie
        > jedzie do szpitala dla rozrywki.
        Nie sądzę aby koszty utrzymania takich parkingów miał pokrywać budżet tzw Kasy Chorych.
        • negativum Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 06:42
          no-popis napisała:

> tapatik napisał:
          >
          > > U mnie jest szpital z płatnym parkingiem. Decyzję o tym podjął dyrektor s
          > zpital
          > > a, z tego co wiem bezpartyjny. Co więcej szpitalami to zarządzają chyba s
          > amorzą
          > > du (ma ktoś wiedzę na ten temat?). Czyli to nie jest kwestia jaka partia
          > rządzi
          > Genialne. Takie genialne wnioski postawili też kosmici w opowiadaniu Lema kiedy
          > to wzięli do badania pijaka i stwierdzili, że gatunek homo sapiens odżywia się
          > alkoholem etylowym.
          >
          > > Natomiast rzeczywiście parkingi przy szpitalach powinny być bezpłatne, ni
          > kt nie
          > > jedzie do szpitala dla rozrywki.
          > Nie sądzę aby koszty utrzymania takich parkingów miał pokrywać budżet tzw Kasy
          > Chorych.

Szpital jako całość powstaje wraz z parkingiem jako całość ramach jednego projektu.
          Można ograniczyć ilość godzin, ale ludziom którzy wymagają opieki szpitalnej nie można naliczać opłat, bo to nie humanitarne.

• no-popis Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 21.07.26, 12:51
            negativum napisał:
            > Szpital jako całość powstaje wraz z parkingiem jako całość ramach jednego proje
            > ktu.
            > Można ograniczyć ilość godzin, ale ludziom którzy wymagają opieki szpitalnej ni
            > e można naliczać opłat, bo to nie humanitarne.
            Niehumanitarne to jest obciążanie innych pacjentów kosztem parkingu.
            W przypadku takich nadzwyczajnych sytuacji są bardzo proste rozwiązania techniczne jak np : bilet elektroniczny, który w przypadku dłuższego pobytu jest "kasowany/zerowany" pacjentowi przy wypisaniu ze szpitala. Nie widzę powodu aby sąsiedzi blokowali miejsca na parkingu dla pacjentów zostawiając auta na nic w gratisie. Humanitaryzm nie dotyczy takich rzeczy bo jest duże pojęcie i zastosowanie tego pojęcia do opłaty za parnig jest ...niemądre.
            • stasi1 Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 22.07.26, 11:56
              Ostatnio że znajomą byłem na SORze. Od 14 do 18 placilismy za miejski parking. Do 21 nie udało jej się dostać. Może miejskie parkingi też powinny mieć opcje darmowego parkowania przy szpitalach?
      • stasi1 Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 08:00
        U mnie dyrektorem jest człowiek z PiSu, nawet w telewizji chwalili go jego zarobkami. A parking jest płatny, ja chyba raz zapłaciłem jak mame przywiozłem, normalnie parkuję pod biedronką.
        • negativum Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 10:01
          stasi1 napisał:

> U mnie dyrektorem jest człowiek z PiSu, nawet w telewizji chwalili go jego zaro
          > bkami. A parking jest płatny, ja chyba raz zapłaciłem jak mame przywiozłem, nor
          > malnie parkuję pod biedronką.

Ale tak nie powinno być. W Biedronce masz 90 minut za darmo. Potem po 2 zł, a potem po 4.
          Są parkingi Park & Ride. Mam takie 2 na 1.5 km. Dutkiewicz wprowadzał jakieś szlabany, obwarowania, Sutryk je otworzył. Ludzie nie rzuci się na nie i są tam wolne miejsca. Efekt miej aut w centrum. I to znacząco. Ludzie z wiosek przyjeżdżają i wsiadają w MPK, czy pociąg.
          • x2468 Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 23:22
            Biedronka zarabia na kupujących którzy dzięki samochodom mogą robić większe zakupy.
            • negativum Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 23:31
              x2468 napisał:

> Biedronka zarabia na kupujących którzy dzięki samochodom mogą robić większe zak
              > upy.
              >

Szpitale na pacjentach. Młody lekarz 1.6 mln zł. Za wszystko płaci NFZ.
              • x2468 Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 19.07.26, 21:06
                Trochę starszy, radny z pis zarobił ponad 4,3 miliona złotych.
                www.facebook.com/nczas/videos/mamy-nowy-rekord-lekarskich-zarobk%C3%B3w/2241463356688860/
                • negativum Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 20.07.26, 03:20
                  x2468 napisał:

> Trochę starszy, radny z pis zarobił ponad 4,3 miliona złotych.
                  > www.facebook.com/nczas/videos/mamy-nowy-rekord-lekarskich-zarobk%C3%B3w/2241463356688860/

Wątek jest o służbie zdrowia… W Ursusie i nie tylko, np. w Szpitalu Południowym.
          • stasi1 Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 20.07.26, 20:05
            W tej mojej jest za darmo cały czas, więc nie ma problemu. Bo wizycie w szpitalu idę najczęściej na zakupy, więc oni tez nie do końca są stratni że parkuje u nich
      • x2468 Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 14:14
        Szpital na Zaspie dysponuje 800 łóżkami, do tego dziennie przyjmuje ok 200 pacjentów do tego dochodzi ok 1000 osób personelu. Norma przewiduje na na 2000 samochodów 25000 do 30000 m². Do tego należy doliczyć miejsca dla samochodów dostawczych, rzemieślników i innych pojazdów firm wykonujących prace na terenie szpitala.
        Pod taki parking należy kupić grunt, zbudować go i utrzymać. Szpital zamiast na leczenie ma wydać pieniądze na parking czy może zarobić na parkingu aby dołożyć parę groszy do leczenia pacjentów.
        Widać z waszych postulatów że złajdaczonej prawicy najbliżej jest do bolszewików gdzie wszystko miało być za darmo.
        • negativum Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 23:40
          x2468 napisał:

> Szpital na Zaspie dysponuje 800 łóżkami, do tego dziennie przyjmuje ok 200 pacj
          > entów do tego dochodzi ok 1000 osób personelu. Norma przewiduje na na 2000 sam
          > ochodów 25000 do 30000 m². Do tego należy doliczyć miejsca dla samochodów dosta
          > wczych, rzemieślników i innych pojazdów firm wykonujących prace na terenie szpi
          > tala.
          > Pod taki parking należy kupić grunt, zbudować go i utrzymać. Szpital zamiast na
          > leczenie ma wydać pieniądze na parking czy może zarobić na parkingu aby dołoży
          > ć parę groszy do leczenia pacjentów.
          > Widać z waszych postulatów że złajdaczonej prawicy najbliżej jest do bolszewikó
          > w gdzie wszystko miało być za darmo.

Szpitale, jak np. Południowy to głównie samorządy. To one je finansują. NFZ płaci tylko za wykonaną usługę medyczną. Samorządy to ty czy ja. Czyli już sporo włożyliśmy w ich utrzymanie.
          NFZ nie buduje szpitali.
      • czciborwielki Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 31.07.26, 17:45
        tapatik napisał:

> .
        > jedzie do szpitala dla rozrywki. Ciekawe czy jakaś partia się za to weźmie, ac
        > zkolwiek na razie ważniejsze są zarobki lekarzy.

Któraś partia powinna się za to wziąć. W przeciwnym razie firmy parkingowe wycisną nas jak cytrynę.
    • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 15.07.26, 23:23

Za komuny bywało różnie.
      Tak wyglądały parkingi w latach 70.
      Rosjanin pies.na.czarnych udający wychowanego w PRL Polaka,
      napisał ostatnio, że najbardziej znane w PRL dwusuwy to "Trabant" i "Wartburg".

Tak było za czasów PRL, ale w jego ZSRR, w którym się wychował i pobierał szkolenia w KGB.

Bo u nas w Polsce najbardziej kultowy dwusuw to nasza rodzima "Syrenka", królowa polskich szos.
      Zupełnie nieznana w ZSRR.
      Rosjanin ma prawo tego nie wiedzieć.
      Na zdjęciu wszechobecne "Syrenki" na parkingu w latach 70.

• czciborwielki Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 13:00
        storima napisał:

...
        > Na zdjęciu wszechobecne "Syrenki" na parkingu w latach 70.
        >
        >

Na zdjęciu na 1-ym planie jest maluch 🤩
        • pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 13:32
          Storima w latach 70 jeszcze nie był w planie, a jego rodzice jeszcze nie wiedzieli do czego służą te rzeczy pomiędzy nogami.
          • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 17:44

(...)

Od lat Rosjanin fałszuje moją tożsamość.
            Insynuując, że podrabiam państwowe dokumenty i kradnę czyjąś tożsamość,

Ponieważ Rosjanin czyni to systematycznie na forach AGORY od ponad 4 lat to popełnia przestępstwo w recydywie.

* * *

Co ma do rzeczy fakt, że pies.na.czarnych fałszuje w tym przypadku (karalne) moją tożsamość?
            przecież nie zatrze właśnie tego faktu, że "Syrenka" to jeden z kultowych polskich dwusuwów, królowa polskich szos
            i każdy kto wychowywał się w tamtej epoce w PRL DOSKONALE o tym wie.
            KAŻDY.

Ale nie pies.na.czarnych.
            Wychowywany i szkolony w ZSRR w KGB.
            Jako funkcjonariusz sowieckich służb bezpieczeństwa, jak pisał na forum Kraj, "opiekował" się polskimi marynarzami w radzieckich portach.

pies.na.czarnych samodzielnie z własnej woli ponownie wychodzi na sowieckiego durnia.
        • x2468 Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 14:19
          Maluch obok Syrenki. Trabanta i Wartburga nie widać, jest Skoda.
          • czciborwielki Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 20:26
            x2468 napisał:

> Maluch obok Syrenki. Trabanta i Wartburga nie widać, jest Skoda.
            >

Zdjęcie jest fajne w każdym razie :) Ciekawe, czy ten parking był płatny.
            • pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 22:07
              >
              Zdjęcie jest fajne w każdym razie smile Ciekawe, czy ten parking był płatny.

Pogielo cie? Na zdjęciu wyraźnie widać, ze to jest parking na osiedlu. W tamtych czasach takie parkingi i parkowanie na ulicach było free.
              • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 19.07.26, 20:27

> >
                > Zdjęcie jest fajne w każdym razie smile Ciekawe, czy ten parking był płatny.
                >
                > Pogielo cie? Na zdjęciu wyraźnie widać, ze to jest parking na osiedlu. W tamtyc
                > h czasach takie parkingi i parkowanie na ulicach było free.

Po pierwsze: w PRL zaczęły się pojawiać płatne parkingi strzeżone.
                Miały ciekawą swoistą nazwę.

Po drugie:
                Dla kogoś kto zna PRL z autopsji to wie, że parking na zdjęciu z lat 70. nie może w żadnym wypadku być parkingiem osiedlowym.

Ponownie pies.na.czarnych publikuje fałszywe informacje na temat detali życia codziennego w PRL.

To, że nie mieszkał nigdy w PRL na stałe wiadomo do dawna.

Wygląda na to że nie przebywał nawet z wizytą. Bo skoro nie zna kultowej "Syrenki" wszechobecnej na szosach PRL, to znaczy, że nie zapoznał się z ikonicznym detalem PRL znanemu każdemu wychowywanemu w Polsce dziecku.

Parking osiedlowy z lat 1980 i dzisiaj.

• storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 19.07.26, 20:39
                  wiadomo od dawna.
              • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 30.07.26, 15:30

> >
                >
                > Pogielo cie? Na zdjęciu wyraźnie widać, ze to jest parking na osiedlu.

Będzie tego grubo ponad setka - fałszywych informacji z życia codziennego w PRL.

Napisałem, że umieszczone przeze mnie zdjęcie parkingu pochodzi z lat 70.

W tle znany mi kultowy otwarty w 1970 roku sklep meblowy.

Ten kto wychowywał się w PRL w tamtych latach doskonale wie, że nie mógł to być w żadnym wypadku parking „osiedlowy”.

Z tej prostej przyczyny, że nie budowano w tych latach w PRL parkingów osiedlowych.

Na zdjęciu osiedle wbudowywane pod koniec lat 70. w PRL.

Widoczny w tle osiedlowy trzepak jest obecnie zastanowiony samochodami.

Dlaczego?

Bo wówczas liczba samochodów była tak niewielka, że nie było w projektowaniu osiedli parkingów dla mieszkańców.

Trzepak stał na obszarze zielonym. Dostępny bez żadnych przeszkód zaparkowanych samochodów.

Parkingi osiedlowe powstawały z terenów zielonych, placów zabaw dla dzieci (najczęściej piaskownica, huśtawka, zjeżdżalnia, karuzela). I mówimy tu o końcówce lat 90. i początkach 2000 roku.

I taki był początek widocznego na zdjęciu parkingu osiedlowego. Powstałego przez likwidację terenów zielonych i kreowania parkingu osiedlowego. Stąd ten relikt: trzepak z zablokowanym przez parking osiedlowy dostępem.

Czyli określenie przez Rosjanina parkingu z lat 70. jako „osiedlowy” nie jest zgodne z rzeczywistością PRL.

Jak zwykle pies.na.czarnych publikuje fałszywe informacje.
                Bo Rosjanin po prostu naszej polskiej rzeczywistości kompletnie nie zna.

Moje zdjęcie z zeszłego tygodnia.

• storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 30.07.26, 23:35

> pies.na.czarnych napisała:
                  >
                  > > >
                  > > Zdjęcie jest fajne w każdym razie. Ciekawe, czy ten parking był płat
                  > ny.
                  > >
                  > > Pogielo cie? Na zdjęciu wyraźnie widać, ze to jest parking na osiedlu.
                  >

To jest to omawiane zdjęcie z lat 70.

NIKT
                  kto wychowywał się w tamtych latach w PRL
                  nie powiedziałby
                  jak Rosjanin:
                  "wyraźnie widać, ze to jest parking na osiedlu."

• storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 22:32

> x2468 napisał:
              >
              > > Maluch obok Syrenki. Trabanta i Wartburga nie widać, jest Skoda.
              > >
              >
              > Zdjęcie jest fajne w każdym razie :) Ciekawe, czy ten parking był płatny.

Na zdjęciu jest parking przed Pałacem Kultury i Nauki.
              W tle widoczna jest reklama kultowego, nieistniejącego już dziś sklepu meblowego "Emilia".

To są lata 70.
              Generalnie liczba samochodów nie była wówczas taka, aby sprawiało to problemy parkingowe.
              Nie istniał więc znany nam dzisiaj system parkingowy.

Ale istniały tak zwane parkingi strzeżone. Nie były one jednak powszechne.

Pracowałem dorywczo jako uczeń liceum na takim parkingu pod Częstochową.
              W czasie pierwszej pielgrzymki Jana Pawła II.
              Komuna obawiając się tłumów i możliwych antypaństwowych protestów odcięła swobodny dostęp do Częstochowy.
              Zarówno samochodowy jak i kolejowy.

• x2468 Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 23:28
              Czy był płatny tego na zdjęciu nie widać, na osiedlach również były płatnę parkingi. Na Gdańskiej Zaspie takim parkingiem dysponował ksiądz. Z powodu powszechnego okradania samochodów klientów księdzu nie brakowało.
              • pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 23:30
                W tamtych czasach jedynie nieliczne parkingi strzeżone były płatne. Było ich jak na lekarstwo.
              • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 19.07.26, 00:07
                x2468 napisał:

> Czy był płatny tego na zdjęciu nie widać, na osiedlach również były płatnę park
                > ingi. Na Gdańskiej Zaspie takim parkingiem dysponował ksiądz. Z powodu powszech
                > nego okradania samochodów klientów księdzu nie brakowało.
                >

W latach 70. PRL płatne parkingi osiedlowe???

Na zdjęciu nie widać, ale w przeciwieństwie do ciebie i Rosjanina pies.na.czarnych, który nigdy nie mieszkał w PRL nas stałe, znam to miejsce z AUTOPSJI.

* * *

storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 22:32

> x2468 napisał:
                >
                > > Maluch obok Syrenki. Trabanta i Wartburga nie widać, jest Skoda.
                > >
                >
                > Zdjęcie jest fajne w każdym razie :) Ciekawe, czy ten parking był płatny.

Na zdjęciu jest parking przed Pałacem Kultury i Nauki.
                W tle widoczna jest reklama kultowego, nieistniejącego już dziś sklepu meblowego "Emilia".

To są lata 70.
                Generalnie liczba samochodów nie była wówczas taka, aby sprawiało to problemy parkingowe.
                Nie istniał więc znany nam dzisiaj system parkingowy.

Ale istniały tak zwane parkingi strzeżone. Nie były one jednak powszechne.

Pracowałem dorywczo jako uczeń liceum na takim parkingu pod Częstochową.
                W czasie pierwszej pielgrzymki Jana Pawła II.
                Komuna obawiając się tłumów i możliwych antypaństwowych protestów odcięła swobodny dostęp do Częstochowy.
                Zarówno samochodowy jak i kolejowy.

• storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 19.07.26, 00:58

> dowody na twoje kłamstwa puszczasz płazem.
                  > Paszoł za Ural!

Rosjanin puszcza farbę.
                  Nie tylko w zagubieniu wysławia się w swym rodzimym języku,
                  ale udowadnia po raz kilkusetny, że brak mu kontaktu z
                  ŻYWYM JĘZYKIEM
                  polskim.

I stąd te nieustanne, typowe dla obcokrajowca błędy.

* * *

Od ponad 4 lat czekam na dowody oszczerczych oskarżeń o moich kłamstwach na temat fałszowanych tożsamości Rosjanina pies.na.czarnych.

Od od ponad 4 lat czekam także
                  na dowód choćby jednego wpisu w którym tak jak pies.na.czarnych publikuję na forach GAZETA.PL kremlowską propagandę.

Rosjanin NIEUSTANNIE fałszuje moją tożsamość. Narzuca mi wyznawaną tu otwarcie swą post sowiecką zbrodniczą ideologię. Insynuując nieustannie fałszowanie przeze mnie rządowych stron IPN.
                  Jako recydywista pies.na.czarnych łamie od lat nie tylko regulamin forów AGORY, ale i polskie prawo.

Ostatnio wielbiciel zbrodniczej antypolskiej ideologii putinowski Rosjanin przyjął kolejną fałszywą tożsamość.
                  Zatrudnionego w Polskiej Żegludze Morskiej, który ucieka z PRL bez paszportu z zakładu zmilitaryzowanego.

W rzeczywistości, jak pisał, opiekował się jako KGB polskimi marynarzami w radzieckich portach.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,180106442,180106442,25_rocznica_smierci_E_Gierka.html?p=180161909

• x2468 Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 19.07.26, 21:12
                  Masz racje, prywatnych się namnożyło w latach 90.
                  • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 20.07.26, 11:09
                    x2468 napisał:

> Masz racje, prywatnych się namnożyło w latach 90.
                    >

Były płatne parkingi państwowe.

Jedne z tych absurdalnych tymczasowych parkingów państwowych zorganizowane zostały na czas pierwszej pielgrzymki Jana Pawła II do Częstochowy w dniach 4-6 czerwca 1979.
                    Pod Częstochową w szczerych polach zorganizowano parkingi samochodowe , aby ograniczyć liczbę pielgrzymów. Czyli zamknięto dostęp do miasta dla przyjezdnych samochodem.
                    Jako uczeń liceum pracowałem na takim parkingu. Była to świetna fucha.
                    Znacznie ograniczono również dojazd do miasta koleją.
                    Wszystko to z obawy przed potencjalnymi protestami antyrządowymi.
                  • pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 20.07.26, 12:57
                    > Jako uczeń liceum pracowałem na takim parkingu.

Łże jak każdy kacapski troll. Storima ledwo ukończył gimnazjum w Częstochowie, gdzie jako kierownik szkolnego radiowęzła prowadził podzienną działalność antykomunistyczną 😅

> Znacznie ograniczono również dojazd do miasta koleją.
                    > Wszystko to z obawy przed potencjalnymi protestami antyrządowymi. 😅😅😅

Niemoto gdy JPII był w Brukseli to na trasie jego przyjazdu zaspawano wszystkie studzienki kanalizacyjne z obawy przed zamachem, a nie przed jakimiś protestami antyrządowymi. Protesty owszem były, ale przeciwko polityce JPII, który z zakazywał używania prezerwatyw gdy w afryce panowała epidemia AIDS.
                    • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 20.07.26, 13:28
                      napisałem:
                      (…)

(…)

pies.na.czarnych jak zwykle od ponad 4 lat
                      fałszuje moją tożsamość.

I robi z siebie tym, równie fałszywym komentarzem na temat rzeczywistości w PRL, PONOWNIE
                      kompletnego sowieckiego durnia.

To że nigdy nie mieszkał w PRL na stałe wiadomo od dawna.

Z zerową wiedzą na temat parkingów w PRL popisuje się na tym wątku.

A fakt, że nie wiedział o istnieniu ikonicznej „Syrenki” o którą znało każde dziecko w PRL, świadczy o tym, że Rosjanin nie był nawet gościnnie w naszym
                      kraju.

• pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 20.07.26, 13:30
                      Nikt nic nie fałszuje. Sam o tym pisałeś kacapski trollu!
                      • pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 20.07.26, 13:35
                        > Z zerową wiedzą na temat parkingów w PRL

Zanim ty kacapski trolu zacząłeś się wymądrzać to pies w tym wpisie > pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 23:30
                        Napisal: > W tamtych czasach jedynie nieliczne parkingi strzeżone były płatne. Było ich jak na lekarstwo.<<<

Poza tym kacapski trollu w czasie gdy JPII przyjechał do Polski to ja już mialem swój samochód.
                        • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 20.07.26, 14:42

> Zanim ty kacapski trolu zacząłeś się wymądrzać to pies w tym wpisie > pies.
                          > na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 23:30
                          > Napisal: > W tamtych czasach jedynie nieliczne parkingi strzeżone by
                          > ły płatne. Było ich jak na lekarstwo.<<<
                          >

Komentowałem
                          ORYGINALNY wpis Rosjanina w którym WYRAŹNIE pisze:

pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 22:07
                          >

Pogielo cie? Na zdjęciu wyraźnie widać, ze to jest parking na osiedlu. W tamtych czasach takie parkingi i parkowanie na ulicach było free.

storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 19.07.26, 20:27

> >
                          >
                          > Pogielo cie? Na zdjęciu wyraźnie widać, ze to jest parking na osiedlu. W tamtyc

Po drugie:
                          Dla kogoś kto zna PRL z autopsji to wie, że parking na zdjęciu z lat 70. nie może w żadnym wypadku być parkingiem osiedlowym.

Ponownie pies.na.czarnych publikuje fałszywe informacje na temat detali życia codziennego w PRL.

Wygląda na to że nie przebywał nawet z wizytą. Bo skoro nie zna kultowej "Syrenki" wszechobecnej na szosach PRL, to znaczy, że nie zapoznał się z ikonicznym detalem PRL znanemu każdemu wychowywanemu w Polsce dziecku.

To są detale życia codziennego w PRL.

Ktoś kto określa parking na zdjęciu z początku lat 70. jako „osiedlowy” publikuje fałszywe informacje na temat życia codziennego w PRL.

• pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 20.07.26, 15:12
                          > Po pierwsze: w PRL zaczęły się pojawiać płatne parkingi strzeżone.

Jołopie skończony czy ja napisałem cos innego? Oczywiście nie rozumiesz zwrotu "Było ich jak na lekarstwo". Ten i inne idiomy poznasz dopiero na kursie j.polskiego dla zaawansowanych.

> > W tamtych czasach jedynie nieliczne parkingi strzeżone by
                          > ły płatne. Było ich jak na lekarstwo.<<<<
                          • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 20.07.26, 15:23

> > Po pierwsze: w PRL zaczęły się pojawiać płatne parkingi strzeżone.
                            > Miały ciekawą swoistą nazwę.
                            >
                            > Jołopie skończony czy ja napisałem cos innego? Oczywiście nie rozumiesz zwrotu
                            > "Było ich jak na lekarstwo". Ten i inne idiomy poznasz dopiero na kursie j.pols
                            > kiego dla zaawansowanych.
                            >
                            > > > W tamtych czasach jedynie nieliczne parkingi strzeżone by
                            > > ły płatne. Było ich jak na lekarstwo.<<<<

ŁŻE.

Komentowałem wcześniejszy wpis Rosjanina:

Komentowałem
                            ORYGINALNY wpis Rosjanina w którym WYRAŹNIE pisze:

pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 22:07
                            >

storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 19.07.26, 20:27

> >
                            >

Po drugie:

Ktoś kto określa parking na zdjęciu z początku lat 70. jako „osiedlowy” publikuje fałszywe informacje na temat życia codziennego w PRL.

• pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 20.07.26, 15:27
                            To proste zdanie, które ja napisałem powinien zrozumieć każdy z IQ powyżej 60. Niestety dla ciebie jest za trudne. :(

>>Pogięło cie? Na zdjęciu wyraźnie widać, ze to jest parking na osiedlu. W tamtych czasach takie parkingi i parkowanie na ulicach było free.<<<
                            • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 20.07.26, 15:51

> To proste zdanie, które ja napisałem powinien zrozumieć każdy z IQ powyżej 60.
                              > Niestety dla ciebie jest za trudne. :(
                              >
                              > >>Pogięło cie? Na zdjęciu wyraźnie widać, ze to jest parking na osiedlu
                              > . W tamtych czasach takie parkingi i parkowanie na ulicach było free.<<
                              > <

KILKAKROTNIE oznajmiłem, że odnoszę się właśnie do tego wpisu. Zawierającego fałszywe informacje odnośnie opublikowanego przeze mnie zdjęcia:

Po drugie:

• storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 20.07.26, 16:12
                                PS
                                Pamiętam jak mieszkańcy osiedli parkowali samochody w omawianym okresie.

Parking z lat 70. którego zdjęcie zamieściłem, także znam z AUTOPSJI.
                            • pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 20.07.26, 23:06
                              Znowu kacap się rozszczekał jak ta przekupka na rynku w Częstochowie. Jełop nie mający zielonego pojęcia o tamtych czasach, swoją wiedzę czerpiący z archiwalnych biuletynów wczesnego KGB i dzisiejszego IPN co właściwie na jedno wychodzi. 😎
                              • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 21.07.26, 09:27

> > Jako uczeń liceum pracowałem na takim parkingu.
                                >
                                > Łże jak każdy kacapski troll. Storima ledwo ukończył gimnazjum w Częstochowie,
                                > gdzie jako kierownik szkolnego radiowęzła prowadził podzienną działalność antyk
                                > omunistyczną 😅
                                >
                                > > Znacznie ograniczono również dojazd do miasta koleją.
                                > > Wszystko to z obawy przed potencjalnymi protestami antyrządowymi. 😅😅😅
                                >
                                > Niemoto gdy JPII był w Brukseli to na trasie jego przyjazdu zaspawano wszystkie
                                > studzienki kanalizacyjne z obawy przed zamachem, a nie przed jakimiś protestam
                                > i antyrządowymi. Protesty owszem były, ale przeciwko polityce JPII, który z zak
                                > azywał używania prezerwatyw gdy w afryce panowała epidemia AIDS.

* * *
                                Odpisałem:

Żaden Polak, wychowany w tamtych czasach w PRL by tak nie napisał.

Absolutny brak wiedzy na temat ikonicznych wydarzeń z historii naszego kraju, które międzyinnymi miały decydujący wpływ na powstanie „Solidarności” i obalenie komuny.

Napiszę o źródle tego skandalicznego fałszowania historii Polski.

> Znowu kacap się rozszczekał jak ta przekupka na rynku w Częstochowie. Jełop nie
                                > mający zielonego pojęcia o tamtych czasach, swoją wiedzę czerpiący z archiwaln
                                > ych biuletynów wczesnego KGB i dzisiejszego IPN co właściwie na jedno wychodzi.
                                > 😎

Polak nigdy by tak antypolskich oszczerstw nie opublikował.

PS
                                Rosjanin przebrał się niedawno za zatrudnionego w Polskiej Żegludze Morskiej. Uciekał bez paszportu ze zmilitaryzowanego zakładu z PRL.
                                Nieustannie Rosjanin wypisuje fałszywe informacje.

encysol.pl/es/encyklopedia/biogramy/17999,Pacholec-Marek.html
                                • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 21.07.26, 09:45
                                  między innymi
                    • storima Żaden Polak by tak nie napisał 20.07.26, 22:37
                      napisałem osobiste wspomnienie:

Były płatne parkingi państwowe.

Jedne z tych absurdalnych tymczasowych parkingów państwowych zorganizowane zostały na czas pierwszej pielgrzymki Jana Pawła II do Częstochowy w dniach 4-6 czerwca 1979.
                      Pod Częstochową w szczerych polach zorganizowano parkingi samochodowe , aby ograniczyć liczbę pielgrzymów. Czyli zamknięto dostęp do miasta dla przyjezdnych samochodem.
                      Jako uczeń liceum pracowałem na takim parkingu. Była to świetna fucha.
                      Znacznie ograniczono również dojazd do miasta koleją.
                      Wszystko to z obawy przed potencjalnymi protestami antyrządowymi.

>
                      > Łże jak każdy kacapski troll. Storima ledwo ukończył gimnazjum w Częstochowie,
                      > gdzie jako kierownik szkolnego radiowęzła prowadził podzienną działalność antyk
                      > omunistyczną 😅
                      >
                      >
                      > Niemoto gdy JPII był w Brukseli to na trasie jego przyjazdu zaspawano wszystkie
                      > studzienki kanalizacyjne z obawy przed zamachem, a nie przed jakimiś protestam
                      > i antyrządowymi. Protesty owszem były, ale przeciwko polityce JPII, który z zak

* * *

Żaden Polak, wychowany w tamtych czasach w PRL by tak nie napisał.

Absolutny brak wiedzy na temat ikonicznych wydarzeń z historii naszego kraju, które międzyinnymi miały decydujący wpływ na powstanie „Solidarności” i obalenie komuny.

Napiszę o źródle tego skandalicznego fałszowania historii Polski.
                      • storima Re: Żaden Polak by tak nie napisał 20.07.26, 22:55
                        między innymi
                    • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 29.07.26, 09:02

>
                      > omunistyczną 😅
                      >
                      >

Tak absurdalnie idiotycznie publikacje na temat Jana Pawła II, paraliżującego strachu jaki wywoływał jego pontyfikat wśród władz PRL może napisać jedynie ktoś kto nie tylko że nie mieszkał w Polsce na stałe, ale i ewidentnie nie odwiedzał naszego kraju w ogóle w tamtych latach.

Mieszkał wychowywany w ZSRR i kształcony między innymi jako funkcjonariusz KGB, „opiekujący” się polskimi marynarzami w radzieckich portach (sam o tym pisał) przedstawia tu narrację mediów ZSRR na temat ówczesnego PRL.

Doskonale pamiętam niewyobrażalny entuzjazm nas Polaków z zaskakującym wyborem Jana Pawła II na papieża. Doskonale pamiętam totalną konsternację, kompletny szok komunistów w Polsce.
                      My czuliśmy, że będą w PRL zmiany.
                      Po zdławionych protestach w Radomiu, pokazowych procesach politycznych - powstanie KOR, Komitetu Obrony Robotników w 1976 roku wybór Polaka na papieża zwiastował nadzieję, wzbierał siły nadchodzących przemian w PRL.

Na zdjęciu wykonanym
                      przed chwilą „papieski pociąg” w Krakowie.
                    • pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 29.07.26, 14:22
                      Kacap storima:

> Na zdjęciu wykonanym
                      przed chwilą „papieski pociąg” <<<<

Były Sekretarz Generalny NATO Willy Claes: „Jan Paweł II był handlarzem broni” www.vrt.be/vrtnws/nl/2025/09/25/willy-claes-reactie-rik-torfs-emmanuel-van-lierde/
                      • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 29.07.26, 15:52
                        Zupełnie nie na temat.

To, że nie mieszkał jak łgał nigdy w Polsce to wiadomo od dawna.

Wychodzi rownież na to, że nie bywał w Polsce w ogóle.

A teraz putinowski Rosjanin jak zwykle wychodzi na sowieckiego durnia.
                      • pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 29.07.26, 16:59
                        Twoje wpisy kacapski trolu o pociągu JPII i wszystkie inne są oczywiście na temat.
                        • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 29.07.26, 20:16
                          Tym większa była konsternacja władz, gdy Jan Paweł II zapowiedział swą pierwszą pielgrzymkę do Polski.
                          Komuniści starli sy jak tylko mogli zminimalizować znacznie tej historycznej wizyty. Wiedzieliśmy doskonale, że Jan Paweł II będzie dążył do zneutralizowania terroru komunistycznych władz.
                          Miałem jak wielu Polaków dostęp do literatury i informacji drugiego obiegu. Istniały przecież niezależne od komunistów media radiowej informacji z Zachodu.
                          Poza tym widać było na co dzień jak komuniści wystraszeni byli nieprzewidywalnych dla nich reakcji Polaków.
                          Stad w obawie przed antyrządowymi manifestacjami władze znacznie ograniczyły dostęp pielgrzymów z zewnątrz do miasta Częstochowy na Jasną Górę. Wycofano normalnie funkcjonujące połączenia kolejowe.
                          I w szczerych polach kilka kilometrów przed granicą miasta zorganizowano przymusowe parkingi dla tych którzy chcieli przybyć samochodami na spotkanie z papieżem.
                          Ci, którzy nie znaleźli miejsca parkingowego musieli zawrócić. Innych, szczęściarzy podwoziły do miasta autokary.
                          Na takim parkingu jako uczeń liceum pracowałem z kolegą.
                • negativum Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 20.07.26, 03:16
                  storima napisał:

> [/b]
                  > [b]Ale istniały tak zwane parkingi strzeżone. Nie były one jednak powszechne.[/
                  > b]

Te dalej istnieją. Ale wtedy płaciło się za ochronę. A nie, parking niestrzeżony płatny.
        • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 17:32

> storima napisał:
          >
          > ...
          > > Na zdjęciu wszechobecne "Syrenki" na parkingu w latach 70.
          > >
          > >
          >
          > Na zdjęciu na 1-ym planie jest maluch 🤩

Czytałeś co napisałem?

* * *

Za komuny bywało różnie.

Tak było za czasów PRL, ale w jego ZSRR, w którym się wychował i pobierał szkolenia w KGB.

Bo u nas w Polsce najbardziej kultowy dwusuw to nasza rodzima "Syrenka", królowa polskich szos.

* * *

Jest ich tam kilka.

Zanim pojawiał się "Maluch", to "Syrenka", kultowy polski dwusuw była królową polskich szos.

Ten, kto wychowywał się w PRL doskonale o tym wie.

• czciborwielki Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 31.07.26, 17:48
            storima napisał:

> Czytałeś co napisałem?

Oczywiście! Napisałeś:

"Na zdjęciu wszechobecne "Syrenki" na parkingu w latach 70."

A tam na pierwszym planie maluch.
            • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 31.07.26, 18:54

> storima napisał:
              >
              > > Czytałeś co napisałem?
              >
              > Oczywiście! Napisałeś:
              >
              > "Na zdjęciu wszechobecne "Syrenki" na parkingu w latach 70."
              >
              > A tam na pierwszym planie maluch.

Czego nie rozumiesz???
            • pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 31.07.26, 19:05

> storima napisał:
              >
              >
              > Oczywiście! Napisałeś:
              >
              >

Kacap storima w tamtym czasie mieszkając na zadupiu (podobno mieszkał w Częstochowie) nie zdawał sobie sprawy, że w momencie rozpoczęcia produkcji malucha czasy syrenki poszły w zapomnienie. Dodatkowo należy zauważyć, że Syrenka wcale nie była popularnym samochodem. Większą popularnością cieszyła się Warszawa. No tak, ale żeby to wiedzieć to trzeba było żyć w Polsce i mieć odpowiedni wiek aby rozumieć co się u nas działo.
              • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 31.07.26, 20:12

> Kacap storima

Dowód!!!
                Że rozpowszechniam neonazistowską i putinowską propagandę jak patologiczny łgarz, przebierający się nieudacznie za Polaka pies.na.czarnych.

> Syrenka wcale ni
                > e była popularnym samochodem.
                >Większą popularnością cieszyła się Warszawa.

¨Syrenę" produkowano przez większą liczbę lat niż "Warszawę¨.

Pierwsze syrenki zjechały z taśmy produkcyjnej w 1957 roku. Wyprodukowano ich wtedy 200 sztuk. Syrena była najpopularniejszym samochodem w Polsce, aż do pojawienia się, dziesięć lat później, fiata 125p.

Kłamie jak zawsze.
                Pojęcia nie ma o detalach życia codziennego w PRL.

Wygląda na to, że wychowywany w ZSRR Rosjanin nawet nigdy nie odwiedził PRL.

"Syrenę" znało każde dziecko tamtych czasów.
                I tego się nie da zapomnieć.
                Rosjanin nawet tego nie wiedział.
                W czasach gdy nie istniały znane nam dzisiaj ¨parkingi osiedlowe" nazwał parking Pałacu Kultury i Nauki ze znanym mi kultowym sklepem meblowym w tle: wyraźnie widać, ze to jest parking na osiedlu.
                Wygląda na to, że wychowywany w ZSRR Rosjanin nawet nigdy nie odwiedził PRL.
                I jak zwykle robi z siebie nieznającego realiów życia codziennego w PRL sowieckiego durnia.

A tu kolejna wpadka. Będzie ich ponad 200.

storima Re: Ponownie: Sfałszowany artykuł. Jan Paweł II. 31.07.26, 18:52
                pies.na.czarnych:
                Propagator ideologii neonazistowskich działaczy publikujących fałszywe informacje, propagator putinowskiej propagandy.

Zamieścił link do artykułu, fałszując jego treść, sfałszował przesłanie linkowanego artykułu.

Tradycyjnym sowieckim mataczeniem (szkolony był w jego rodzimym ZSRR na funkcjonariusza KGB),
                starał się zamydlić własną wpadkę w kolejnych swych postach stwierdzeniem, że niby to odnosi się do książki, a nie linkowanego artykułu.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,180189689,180189689,Ponownie_Sfalszowany_artykul_Jan_Pawel_II_.html?p=180192037

• storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 31.07.26, 21:45

> mieszkając na zadupiu (podobno mieszkał w Częstoc
                > howie)

Ta sowiecka buta. I przekonanie putinowca o wyższości Rosjan nad Polakami i innymi swego czasu podbitymi narodami.
                Stąd mordowanie ludzi, Ukraińców, tylko dlatego bo są nikim jak twierdzi on jego forumowi poplecznicy.

Częstochowa w latach 70. była ważnym ośrodkiem przemysłowym. Od 1975 roku, stolicą województwa.
                Ale skąd ten putinowski głupek może o tym wiedzieć???
                Wychowywany w ZSRR i nadający z Rosji kremlowski troll.
                Zielonego pojęcia nie ma też o kolejnym powszechnie znanym fakcie epoki:
                reformie administracyjnej.

• pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 31.07.26, 22:20
                > Częstochowa w latach 70. była ważnym ośrodkiem przemysłowym 😅😅😅

W latach 70 w Częstochowie zaczęto produkować dewocjonalia na skalę przemysłową 😂

• storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 31.07.26, 22:30

storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 31.07.26, 21:45

> mieszkając na zadupiu (podobno mieszkał w Częstoc
                  > howie)

Ta sowiecka buta. I przekonanie putinowca o wyższości Rosjan nad Polakami i innymi swego czasu podbitymi narodami.
                  Stąd mordowanie ludzi, Ukraińców, tylko dlatego bo są nikim jak twierdzi on jego forumowi poplecznicy.

Częstochowa w latach 70. była ważnym ośrodkiem przemysłowym. Od 1975 roku, stolicą województwa.
                  Ale skąd ten putinowski głupek może o tym wiedzieć???
                  Wychowywany w ZSRR i nadający z Rosji kremlowski troll.
                  Zielonego pojęcia nie ma też o kolejnym powszechnie znanym fakcie epoki:
                  reformie administracyjnej.

> > Częstochowa w latach 70. była ważnym ośrodkiem przemysłowym 😅😅😅
                  >
                  > W latach 70 w Częstochowie zaczęto produkować dewocjonalia na skalę przemysłową
                  > 😂
                  >

Brnie. Obnażając się jako nie tylko jako patologiczny kłamca, propagator neonazizmu i bandyckiego putynizmu ale i kompletny sowiecki dureń.
            • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 31.07.26, 19:30

> storima napisał:
              >
              >
              > Oczywiście! Napisałeś:
              >
              >

* * *

Doprecyzuję.

Komentujesz ten mój wpis:

storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 15.07.26, 23:23

Za komuny bywało różnie.

¨Królowa polskich szos" określa "wszechobecność" tego kultowego samochodu PRL, które znało każde dziecko.
              Zanim pojawił się w 1973 roku ¨Fiat 126p¨, to od 1957 roku polskie szosy wypełniały wszechobecne "Syrenki".
              Zdjęcie pochodzi z lat 70. kiedy to prym na szosach przejmował "Maluch¨.

I raz jeszcze.

Nikt kto mieszkał, wychowywał się w PRL, zna realia życia codziennego tamtych czasów nie powie, że widoczny na zdjęciu parking to parking osiedlowy.

I każdy wychowany w tamtej epoce, wie o istnieniu kultowej, wszechobecnej "Syrenki".

• pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 17:57
          > Bo u nas w Polsce najbardziej kultowy dwusuw to nasza rodzima "Syrenka", królowa polskich szos. 😅😅😅

Ja cię. Łaskawcy z kacapskiej trollowni wysłali storime na kurs w zakresie motoryzacji na polskich drogach. Nawet przerabiali różnice miedzy silnikiem dwu i czterosuwowym 😂😂😂
          • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 18:09

storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 17:44

(...)

Od lat Rosjanin fałszuje moją tożsamość.
            Insynuując, że podrabiam państwowe dokumenty i kradnę czyjąś tożsamość,

Ponieważ Rosjanin czyni to systematycznie na forach AGORY od ponad 4 lat to popełnia przestępstwo w recydywie.

* * *

Co ma do rzeczy fakt, że pies.na.czarnych fałszuje w tym przypadku (karalne) moją tożsamość?
            przecież nie zatrze właśnie tego faktu, że "Syrenka" to jeden z kultowych polskich dwusuwów, królowa polskich szos
            i każdy kto wychowywał się w tamtej epoce w PRL DOSKONALE o tym wie.
            KAŻDY.

Ale nie pies.na.czarnych.
            Wychowywany i szkolony w ZSRR w KGB.
            Jako funkcjonariusz sowieckich służb bezpieczeństwa, jak pisał na forum Kraj, "opiekował" się polskimi marynarzami w radzieckich portach.

pies.na.czarnych samodzielnie z własnej woli ponownie wychodzi na sowieckiego durnia.

* * *

Pogrąża się brakiem wiedzy o kultowych detalach życia w PRL.

pies.na.czarnych robi z siebie z własnej woli sowieckiego durnia.
            • j-k i po hollere te pyskowki ? 18.07.26, 19:37
              dyskutuj z pogladami psa - like me

a nie z jego (domniemanym) zyciorysem - bo dla mnie obojetne ,czy jest on prawdziwy, czy nie.
              • storima Re: i po hollere te pyskowki ? 18.07.26, 20:19
                j-k napisał:

> dyskutuj z pogladami psa - like me
                >
                >
                > a nie z jego (domniemanym) zyciorysem - bo dla mnie obojetne ,czy jest on prawd
                > ziwy, czy nie.

Nie pouczaj mnie zbłaźniony człowiek zmanipulowany przez putinowskiego Rosjanina.
                • j-k Re: i po hollere te pyskowki ? 19.07.26, 16:32
                  storima napisał:

> Nie pouczaj mnie zbłaźniony człowiek zmanipulowany przez putinowskiego Rosjanina.

Owszem, bede cie pouczal, bo przekraczasz ze zlosliwosciami wszelkie dopuszczalne granice.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                  46 lat w polityce.
                  • storima Re: i po hollere te pyskowki ? 19.07.26, 18:01
                    j-k napisał:

> dyskutuj z pogladami psa - like me
                    >
                    >
                    > a nie z jego (domniemanym) zyciorysem - bo dla mnie obojetne ,czy jest on prawd
                    > ziwy, czy nie.

Nie pouczaj mnie zbłaźniony człowiek zmanipulowany przez putinowskiego Rosjanina.

j-k napisał:

> storima napisał:
                    >
                    > > Nie pouczaj mnie zbłaźniony człowiek zmanipulowany przez putinowskiego Ro
                    > sjanina.
                    >
                    >
                    > Owszem, bede cie pouczal, bo przekraczasz ze zlosliwosciami wszelkie dopuszczal
                    > ne granice.
                    >
                    > Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                    > 46 lat w polityce.

Posłuchaj nie umiejący zachować się publicznie chamie.

Opluwasz ludzi publicznie bo nie zgadzają się z twymi bredniami.

Piszesz pod wpływem alkoholu.
                    Co niejeden forumowicz ci to wytykał.

Nie wiem jak ty byłeś wychowywany.

Mnie uczono w domu szacunku dla prawdy.

Jeśli ktoś ustawicznie kłamie.

Co zamienia się w patologiczne łgarstwa.

To nie jest żadnym partnerem dla człowieka z honorem do dyskusji.

Tym bardziej, że pozorowanie anty PiS, przez putinowskiego Rosjanina
                    który czyni to dla antypolskiej propagandy jest ewidentnym dowodem na jego antypolską działalność.

W zeszłym tygodniu putinowski Rosjanin zasypywał ten wątek antyukraińską propagandą.

Publikacje w języku francuskim.
                    Rzecz w tym, że Rosjanin nie zna żadnego zachodnioeuropejskiego języka.

Skąd bierze i jak dobiera pies.na.czarnych putinowską propagandę w zachodnioeuropejskich językach?

Otrzymuje je, tak i te w języku polskim, z mediateki kremlowskiej trollnii.

Wszystkie linkowane tu wczoraj przez niego antyukraińskie materiały pochodzą z francuskich kont neonazistów.

Czyli.
                    Udający zagorzałego przeciwnika PiS i jakiekolwiek polskiej prawicy pies.na.czarnych rozsiewa na forach AGORY informacje z rasistowskich i neonazistowskich internetowych publikacji.

Nie od dziś wiadomo, że Putin wspiera finansowo neonazistowską działalność w Europie Zachodniej.

pies.na.czarnych kremlowski propagandysta i przedstawiciel neonazistów putinowskiej międzynarodówki na forach AGORY.

To, że ty wykazałeś się durnowatą naiwnością łykając jego fałszowane profile i "dyskutując" z kremlowskim botem nie oznacza, że inni maja przyjmować twe pozbawione krzty honoru standardy.

I nie będziesz tutaj nikomu narzucał twej nikczemnej i miałkiej postawy wymuszając zaprzestania piętnowania kłamstw.

j-k napisał:
                    (…)

Łżesz antypolski trollu. I zostało to ci nie raz udowodnione.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,180151681,180151681,Nastepne_pokolenia_Polakow_moze_spokojniej.html?p=180155056

• storima Re: i po hollere te pyskowki ? 19.07.26, 18:04
                      nieumiejący
                    • j-k i nadal po hollere te pyskowki ? 19.07.26, 18:07
                      czy dalej nie rozumiesz sierotko nie-marysio, ze powtarzanie w kolko tego samego - to merytorycznie jask walenie groche o sciane - bo nikt na to nie reaguje

a do tego to zasmiecanie forum

a za chamskie odzywki nalezy cie sie zgloszenie do Admiralicji forum.

• storima Re: i nadal po hollere te pyskowki ? 19.07.26, 18:11
                        j-k napisał:

(...)
                        Jak zwykle chamskie zachowanie trolla który pisze po pijanemu.

Nie będzie mi zabraniał poprawiania łgarstw putinowskiego Rosjanina.
                        Rosjanin NIEUSTANNIE fałszuje moją tożsamość. Narzuca mi wyznawaną tu otwarcie swą post sowiecką zbrodniczą ideologię. Insynuując nieustannie fałszowanie przeze mnie rządowych stron IPN.
                        Jako recydywista pies.na.czarnych łamie od lat nie tylko regulamin forów AGORY, ale i polskie prawo.

Ostatnio wielbiciel zbrodniczej antypolskiej ideologii putinowski Rosjanin przyjął kolejną fałszywą tożsamość.
                        Zatrudnionego w Polskiej Żegludze Morskiej, który ucieka z PRL bez paszportu z zakładu zmilitaryzowanego.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,180106442,180106442,25_rocznica_smierci_E_Gierka.html?p=180161909

• j-k Re: i nadal po hollere te pyskowki ? 19.07.26, 18:20
                          storima napisał:

> j-k napisał:
                          >
                          > (...)
                          > Jak zwykle chamskie zachowanie trolla który pisze po pijanemu.

- za twoje chasmskie zachowanie nalezy ci sie ban.
                          >
                          > Nie będzie mi zabraniał poprawiania łgarstw putinowskiego Rosjanina.

- alez nikt ci nie zabrania - tylko w kolko klepiesz to samo i nikt na to nie reague - o czym kolejny raz ci przypominam.

• storima Re: i nadal po hollere te pyskowki ? 19.07.26, 18:22
                            j-k napisał:

(...)

Troll nie rozumie.
                            Gdy mu się grzecznie zwraca uwagę:
                            na chamskie opluwanie w miejscu publicznym, powtarzalny bełkot, wskazuje mu, że jest chamem i pijanym idiotą.
                          • storima Re: i nadal po hollere te pyskowki ? 19.07.26, 18:28
                            j-k napisał:

(...)
                            Ile razy będziesz to w bełkocie nadawał?

Troll nie rozumie.
                            Gdy mu się grzecznie zwraca uwagę:
                            na chamskie opluwanie w miejscu publicznym, powtarzalny bełkot, wskazuje mu, że swym zachowanie spełnia standardy chama i pijanego prostaka.
                            • j-k Re: i nadal po hollere te pyskowki ? 19.07.26, 18:35
                              storima napisał:

> Ile razy będziesz to w bełkocie nadawał?

ponizasz sie, niemoto intelektualna.

• storima Re: i nadal po hollere te pyskowki ? 19.07.26, 18:45
                                j-k napisał:

(...)

Teraz to już standardowe wstawki jątrzącego wstawiającego się za putinowskim Rosjaninem trolla.

Od dekad forumowicze starają się zadbać o twe zdrowie psychiczne:

j-k Platfusy beda walczyc z Kobietami ? :) 06.02.25, 20:30

szwampuch58 Re: Helga po ile borygo?

• j-k Re: i nadal po hollere te pyskowki ? 19.07.26, 18:49
                                  storima napisał:

> Teraz to już standardowe wstawki jątrzącego wstawiającego się za putinowskim Ro
                                  > sjaninem trolla.

Popatrz na siebie w lustrze i zastanow sie do czego prowadzi tfoje klepanie w kolko tego samego

- co od jakiegos czasu nieustannie czynisz. - Ja ci to tylko unaoczniam.

• storima Zatrzął jatrzenie i pyta: po hollere te pyskowki ? 19.07.26, 19:00
                                    j-k napisał:

> storima napisał:
                                    >
                                    > > Teraz to już standardowe wstawki jątrzącego wstawiającego się za putinows
                                    > kim Ro
                                    > > sjaninem trolla.
                                    Od dekad forumowicze starają się zadbać o twe zdrowie psychiczne:

j-k Platfusy beda walczyc z Kobietami ? :) 06.02.25, 20:30

szwampuch58 Re: Helga po ile borygo?

>
                                    > Popatrz na siebie w lustrze i zastanow sie do czego prowadzi tfoje klepanie w k
                                    > olko tego samego
                                    >
                                    > - co od jakiegos czasu nieustannie czynisz. - Ja ci to tylko unaoczniam.
                                    >
                                    >
                                    >

Troll wmawia mi, że to ja wspieram putinowskiego Rosjanina.

Troll "jk" (pijany) nieustannie banalizuje bandytyzm sowieckiego i putinowskiego systemu fałszując historię i wspierając antypolska działalność publikującego fałszywe informacje, narzucasjacego zbrodnicza ideologię i oskarżajacego mnie nieustannie o fałszerstwa państwoych stron IPN i kradzież tożsamości.

Bełkot antypolskiego trolla jk.
                                    Młodzież uczą o tych zbrodniczych systemach, który ten zwolennik Putina i ekstremy prawicowej, banalizujący bandytyzm sowieckiej ideologii, hołdujący putinowskiej trollnii tutaj wypisuje.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,180106442,180106442,25_rocznica_smierci_E_Gierka.html?p=180164273
                                    • j-k wskazalem ci, ze nudzisz, klepiac w kolko to samo 19.07.26, 19:07
                                      i nikt na to nie reaguje.

- ale w koncu trzeba bylo zwrocic ci uwage , ze niemerytorycznie zasmiecasz forum.

• pies.na.czarnych Re: wskazalem ci, ze nudzisz, klepiac w kolko to 19.07.26, 19:08
                                        j-k napisał:

> i nikt na to nie reaguje.
                                        >
                                        > - ale w koncu trzeba bylo zwrocic ci uwage , ze niemerytorycznie zasmiecasz for
                                        > um.
                                        >

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTj5u7PNTEtHjCZKgBftIj6P5XcdM3mn3Thd8qd_MUTJwen9v125RFFfds&s=10
                  • pies.na.czarnych Re: i po hollere te pyskowki ? 19.07.26, 18:21
                    Kacapsiego trolla nie nauczono w szkole odmiany przez przypadki.

> > > Nie pouczaj mnie zbłaźniony człowiek zmanipulowany przez

Dziwne bo przecież po rosyjsku odmiana przez przypadki wyglada prawie tak samo jak polska.
                    • storima Re: i po hollere te pyskowki ? 19.07.26, 18:31
                      Nakręcony przez trolla "jk" putinowski Rosjanin ponownie wychodzi na sowieckiego durnia.

> dowody na twoje kłamstwa puszczasz płazem.
                      > Paszoł za Ural!

Rosjanin puszcza farbę.
                      Nie tylko w zagubieniu wysławia się w swym rodzimym języku,
                      ale udowadnia po raz kilkusetny, że brak mu kontaktu z
                      ŻYWYM JĘZYKIEM
                      polskim.

I stąd te nieustanne, typowe dla obcokrajowca błędy.
                    • pies.na.czarnych Re: i po hollere te pyskowki ? 20.07.26, 14:27
                      Kacapski trollu do ciebie nikt nie powinien się zwracać po polsku tylko po rosyjsku czyli w twoim rodzimym języku.
                      Popracuj jeszcze nad polskim bo walisz byki i co wpis to wtopa.
          • pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 19:24
            W szkole w ZSSR kacap storima nie miał fizyki i słusznie, że na stare lata kacapska trollownia szkoli go w zakresie znajomosci silników używanych w samochodach. Lepiej późno niż wcale. 😅😅😅
            • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 20:27
              Od lat czekam
              na dowód choćby jednego wpisu w którym tak jak pies.na.czarnych publikuję na forach GAZETA.PL kremlowską propagandę.

W rzeczywistości, jak pisał, opiekował się jako KGB polskimi marynarzami w radzieckich portach.

* * *

Re: bo to prawda. 28.06.26, 14:49

> Naucz się jednej rzeczy na cale życie. Nie kłóć się z ludźmi, którzy opisują zd
              > arzenia z własnego życia

A co ja innego tutaj czynię???

Znowuż publikuje fałszywe informacje.
              Jeśli piszą prawdę i publikują fałszywych informacji, nie przybierają lansując na forum GAZETA.PL fałszywą tożsamość,
              to jak najbardziej szanuję ich odpowiadające prawdzie wypowiedzi:

> pies.na.czarnych napisała:
              >
              > > > był seryjnie wyposażony w silnik dwucylindrowy
              > >
              > > To zdecyduj się o co ci chodzi. Raz piszesz beee dwusuwowy, a teraz beeee
              > bo dw
              > > ucylindrowy. (w tamtych czasach dwusuwowe były jedynie Trabant i Wartburg
              > ).
              > >
              >
              > W Polsce mieliśmy też nasz sławny rodzimy dwusuw.
              > To była „Syrena”.
              >
              > Z tekstu Rosjanina, pies.na.czarnych można wywnioskować, że w przeciwieństwie d
              > o „Wartburgów” i „Trabantów”, nasza polska „Syrena” nie była znana w ZSRR.

Dla nas ten rodziny dwusuw to nie była „Syrena”. Mówiliśmy na nią „Syrenka”.

Nie kwestionuję prawdziwości tego wpisu Rosjanina pies.naz.czarnych.

Nie wiedziałem czy NRDowskie autka takie jak "Mydelniczka" czy też "Wartburg" były eksportowane do ZSRR.

Dzięki Rosjaninowi o tym wiem.
              A dzięki Janowi upewniłem się, że nasz kultowy dwusuw "Królowa Polskich Dróg", wszechobecna "Syrenka" nie była sprowadzana do ZSRR.
              pies.na.czarnych miał jak najbardziej prawo nie wiedzieć o istnieniu tego kultowego w PRL dwusuwowej osobówki.
            • pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 22:10
              Wal sie debilu! Wiele razy udowadniałem ci, że łżesz jak każda kacapska suka. Jakakolwiek dyskusja z tobą nie ma sensu bo dowody na twoje kłamstwa puszczasz płazem. Paszoł za Ural!
              • storima Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 18.07.26, 22:38

> Paszoł za Ural!

Wyprowadzony z równowagi putinowski Rosjanin zaczyna pisać w swym rodzimym języku.

* * *

Od lat czekam

• pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 31.07.26, 22:14
                > Wyprowadzony z równowagi putinowski Rosjanin zaczyna pisać w swym rodzimym języku.

Piszę w języku, który ty najlepiej rozumiesz bo po polsku idzie ci coraz gorzej.
    • albwu Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 29.07.26, 13:32
      Kiedyś parkingi pod szpitalami były bezpłatne. Każdy mógł podjechać pod same drzwi i zaprkować tak długo jak potrzebował. I komu to przeszkadzało ?
      • pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 29.07.26, 13:41
        Kiedyś wszystko było lepiej, a według mojej babci to najlepiej było przed wojną 😅
        • negativum Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 29.07.26, 14:01

> Kiedyś wszystko było lepiej, a według mojej babci to najlepiej było przed wojną
          > 😅

Ojczyźnianą? Czy I światową?
      • czciborwielki Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 31.07.26, 17:48
        albwu napisał:

> Kiedyś parkingi pod szpitalami były bezpłatne. Każdy mógł podjechać pod same dr
        > zwi i zaprkować tak długo jak potrzebował. I komu to przeszkadzało ?

I tak powinno być.
      • pies.na.czarnych Re: 1350 zł za parking przed SOR-em 31.07.26, 19:00
        albwu napisał:

> Kiedyś parkingi pod szpitalami były bezpłatne. Każdy mógł podjechać pod same dr
        > zwi i zaprkować tak długo jak potrzebował. I komu to przeszkadzało ?

Ktoś musi ten parking utrzymywać, a szpital raczej nie jest od tego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka