pies.na.czarnych 03.08.26, 17:25 Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi tvn24.pl/polska/prezydent-karol-nawrocki-ulaskawil-trzy-osoby-st9172079 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies.na.czarnych Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 03.08.26, 17:29 Roman Giertych @GiertychRoman Wygląda na to, że Karol Nawrocki ułaskawił Adama Borowskiego, który organizował mu liczenie głosów w kampanii wyborczej. W czasie liczenia głosów w kampanii 2025 doszło do największej liczby fałszerstw wyborczych w historii Polski. Większego przykładu kolesiostwa nie znajdziecie. Borowski został skazany na pół roku więzienia bo lekceważył nakazy sądowe przeproszenia mnie za zniesławienie. Teraz już wiecie dlaczego musimy tak planować rozliczenia, aby prawomocne skazanie nastąpiło po zakończeniu kadencji lub usunięciu z urzędu Karola Nawrockiego. On wszystkich pisowców będzie ułaskawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Kon , ktory muvi :? :) 03.08.26, 17:38 pies.na.czarnych napisała: > Roman Giertych Kon , ktory muvi :? 3miemy go za podkowe :) . marcopoloalkohole.pl/produkt/debowa-polska-podkowa-07l-40/ Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 03.08.26, 22:27 Q-ń Arbiter Elegantiarum Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis jaki łałtorytet :) 04.08.26, 05:29 pies.na.czarnych napisała: > [i] > > Roman Giertych > @GiertychRoman > Wygląda na to, że Karol Nawrocki ułaskawił Adama Borowskiego, który organizował > mu liczenie głosów w kampanii wyborczej. W czasie liczenia głosów w kampanii 2 > 025 doszło do największej liczby fałszerstw wyborczych w historii Polski. Więks > zego przykładu kolesiostwa nie znajdziecie. Ruska dezinformacja realizowana przez jej agentów a tutaj Ciebie. Napisał to POlityk, który otrzymywał przelewy (kancelaria Romana Giertycha) blisko milion złotych od spółki zarejestrowanej w Liechtensteinie. Przelewy od podmiotu , w którego zarządzie była Rosjanka powiązana z obsługą rosyjskich interesów finansowych. Twój brat kamrat ! Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 04.08.26, 06:06 pies.na.czarnych napisała: > [i] > > Roman Giertych > @GiertychRoman > W czasie liczenia głosów w kampanii 2 > 025 doszło do największej liczby fałszerstw wyborczych w historii Polski. Więks > zego przykładu kolesiostwa nie znajdziecie. Giertych nie zna historii lub ukrywa rzeczywistość stworzoną w powojennej Polsce przez jego braci kamraci z sovieckiego sojuza. Sfałszowane wybory to wybory zaraz po II wojnie do Sejmu Uustawodawczego w 1947 roku, które zostały całkowicie i brutalnie sfałszowane przez komunistyczne władze pod nadzorem radzieckich służb bezpieczeństwa.Oficjalny, całkowicie nieprawdziwy wynik dawał komunistycznemu Blokowi Demokratycznemu aż 80,1% głosów, co pozwoliło im na pełne przejęcie władzy w Polsce i likwidację resztek demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 04.08.26, 08:51 O czym ty putinowcu znowu bredzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 04.08.26, 12:15 pies.na.czarnych napisała: > O czym ty putinowcu znowu bredzisz? Tradycyjnie nie udajesz idioty tylko nim jesteś. Dla każdego kto przeczyta Twój tekst i moja odpowiedż, to czy się zgadza czy też nie, to jest on zrozumiały. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 04.08.26, 13:47 no-popis napisała: > pies.na.czarnych napisała: > > > O czym ty putinowcu znowu bredzisz? > Tradycyjnie nie udajesz idioty tylko nim jesteś. Dla każdego kto przeczyta Twój > tekst i moja odpowiedż, to czy się zgadza czy też nie, to jest on zrozumiały. > > > pies.na.czarnych nazywa piszących tu Polaków „kacapskimi trollami”, „putinowcami”. Kwestionuje naszą polską tożsamość. Narzuca nam swoje brutalnie utożsamiajac nas z propagowanymi tu przez niego ideologiami: 1. Prawicowej ekstremy. 2. I putinowskiej popagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 04.08.26, 14:08 O! Para putinowska jest w komplecie. I oczywiście storima musiał sobie przypomnieć, ze na tym forum gra Polaka 😱 Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 04.08.26, 19:03 pies.na.czarnych napisała: > O! Para putinowska jest w komplecie. I oczywiście storima musiał sobie przypomn > ieć, ze na tym forum gra Polaka 😱 Od ponad czterech lat pies.na.czarnych nazywa mnie „kacapskim trollem”, „putinowcem” i kwestionuje moją polską tożsamość. Mimo wielokrotnych wezwań nigdy nie przedstawił ani jednego dowodu potwierdzającego te oskarżenia. Różnica między nami jest zasadnicza. Ja swoje oceny opieram na konkretnych materiałach i dowodach. Wielokrotnie wykazałem, że publikowane przez pies.na.czarnych treści były fałszywe. Wskazywałem ich rzeczywiste źródła, wykazywałem manipulacje, prostowałem sfałszowane fotografie oraz dokumentowałem pochodzenie rozpowszechnianych przez pies.na.czarnych fake newsów. W wielu przypadkach wykazałem również, że materiały, którymi pies.na.czarnych publikuje, były wcześniej rozpowszechniane przez środowiska szerzące prokremlowską dezinformację, w tym przez konta powiązane z francuskimi i polskimi środowiskami skrajnie nacjonalistycznymi. Za każdym razem przedstawiałem konkretne źródła, porównania i argumenty, umożliwiając każdemu samodzielną ocenę przedstawionych przeze mnie dowodów. Natomiast pies.na.czarnych nie wykazał ani jednego przypadku, w którym miałbym publikować rosyjską propagandę lub działać jako „kacapski troll”. Pies.na.czarnych ogranicza się do powtarzania tych samych epitetów, licząc, że wielokrotnie powtórzone zastąpią dowody. Dlatego ponownie zadaję to samo pytanie: niech wskaże jeden, tylko jeden mój wpis, który potwierdza jego wobec mnie oskarżenia. Nie komentarz, nie insynuację, lecz konkretny cytat. Jeżeli po raz kolejny tego nie zrobi, każdy wyciągnie oczywisty wniosek, że jego wobec mnie oskarżenia są całkowicie bezpodstawne. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 04.08.26, 19:30 Taki długi tekst ruski trollu i żadnego błędu tym razem. Kto ci to napisał, ruska AI? Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 04.08.26, 19:40 pies.na.czarnych napisała: > Taki długi tekst ruski trollu i żadnego błędu tym razem. Kto ci to napis > ał, ruska AI? Od ponad czterech lat pies.na.czarnych nazywa mnie „kacapskim trollem”, „putinowcem” i kwestionuje moją polską tożsamość. Mimo wielokrotnych wezwań nigdy nie przedstawił ani jednego dowodu potwierdzającego te oskarżenia. Różnica między nami jest zasadnicza. Ja swoje oceny opieram na konkretnych materiałach i dowodach. Wielokrotnie wykazałem, że publikowane przez pies.na.czarnych treści były fałszywe. Wskazywałem ich rzeczywiste źródła, wykazywałem manipulacje, prostowałem sfałszowane fotografie oraz dokumentowałem pochodzenie rozpowszechnianych przez pies.na.czarnych fake newsów. W wielu przypadkach wykazałem również, że materiały, którymi pies.na.czarnych publikuje, były wcześniej rozpowszechniane przez środowiska szerzące prokremlowską dezinformację, w tym przez konta powiązane z francuskimi i polskimi środowiskami skrajnie nacjonalistycznymi. Za każdym razem przedstawiałem konkretne źródła, porównania i argumenty, umożliwiając każdemu samodzielną ocenę przedstawionych przeze mnie dowodów. Natomiast pies.na.czarnych nie wykazał ani jednego przypadku, w którym miałbym publikować rosyjską propagandę lub działać jako „kacapski troll”. Pies.na.czarnych ogranicza się do powtarzania tych samych epitetów, licząc, że wielokrotnie powtórzone zastąpią dowody. Dlatego ponownie zadaję to samo pytanie: niech wskaże jeden, tylko jeden mój wpis, który potwierdza jego wobec mnie oskarżenia. Nie komentarz, nie insynuację, lecz konkretny cytat. Jeżeli po raz kolejny tego nie zrobi, każdy wyciągnie oczywisty wniosek, że jego wobec mnie oskarżenia są całkowicie bezpodstawne. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 04.08.26, 19:41 Nieudaczniku płyta ci się zacięła. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 04.08.26, 19:53 pies.na.czarnych napisała: > Nieudaczniku płyta ci się zacięła. Nie jestem na tym forum anonimowy. Prezentowałem pies.na.czarnych część mojej biografii opublikowanej przez Instytut Pamięci Narodowej w encyklopedii solidarności grubo ponad setkę razy. Z którego jasno wynika kim jestem. Mimo to nieustannie fałszuje moją tożsamość. Marek Pacholec, ur. 21 XII 1960 w Częstochowie. 1980-1982 student filologii polskiej w Wyższej Szkole Pedagogicznej tamże. 1979-1981 współtwórca (wraz z Anną Kamińską) Teatru Niespokojnego, aktor, autor tekstów i inscenizacji. XI-XII 1981 uczestnik strajku okupacyjnego w WSP, współredaktor pisma strajkowego „Strajkuś”, redaktor i prezenter strajkowego radiowęzła (dźwiękowego serwisu informacyjnego transmitowanego na zewnątrz okupowanego gmachu WSP). Od 13 XII 1981 członek NZS. 9 IV 1982 internowany w Ośr. Odosobnienia w Nowym Łupkowie, zwolniony 11 VII 1982. Od 1982 na emigracji w USA i Francji. W 1982 autor sztuki ''Powracająca fala'' („Silva Rerum”, nr 2). W 1980 laureat (wraz z A. Kamińską) wyróżnienia w przeglądzie Start ’80 w Kielcach, w 1981 I nagrody w przeglądzie Start ’81 w Łodzi. Wojciech Rotarski Częstochowa, Region Częstochowa Z poważaniem, Marek Pacholec Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 04.08.26, 20:03 To jesteś młodszy od mojej kobiety, z którą byłem 16 lat:) Starszą ode mnie o 12 lat. Nigdy nie zetknąłem się z tym, że chwaliła się opozycyjnością. Dalej utrzymujemy kontakty. Ale już nie na poziomie "rodziny", choć kobietka ma 66 lat i jest sroga. To jedyna kobieta, która ma na mnie wpływ :) Co się z tobą stało? Masz 66 wiosenki i zdziczałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 04.08.26, 20:03 Pisior nas to obchodzi nieudaczniku. Wymyśl sobie lepszy życiorys bo z tego co piszesz o tym gościu to nic nie wskazuje na to aby on mial jakiekolwiek zasługi. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 04.08.26, 20:14 storima Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 04.08.26, 19:53 pies.na.czarnych napisała: > Nieudaczniku płyta ci się zacięła. Nie jestem na tym forum anonimowy. Prezentowałem pies.na.czarnych część mojej biografii opublikowanej przez Instytut Pamięci Narodowej w encyklopedii solidarności grubo ponad setkę razy. Z którego jasno wynika kim jestem. Mimo to nieustannie fałszuje moją tożsamość. Marek Pacholec, ur. 21 XII 1960 w Częstochowie. 1980-1982 student filologii polskiej w Wyższej Szkole Pedagogicznej tamże. 1979-1981 współtwórca (wraz z Anną Kamińską) Teatru Niespokojnego, aktor, autor tekstów i inscenizacji. XI-XII 1981 uczestnik strajku okupacyjnego w WSP, współredaktor pisma strajkowego „Strajkuś”, redaktor i prezenter strajkowego radiowęzła (dźwiękowego serwisu informacyjnego transmitowanego na zewnątrz okupowanego gmachu WSP). Od 13 XII 1981 członek NZS. 9 IV 1982 internowany w Ośr. Odosobnienia w Nowym Łupkowie, zwolniony 11 VII 1982. Od 1982 na emigracji w USA i Francji. W 1982 autor sztuki ''Powracająca fala'' („Silva Rerum”, nr 2). W 1980 laureat (wraz z A. Kamińską) wyróżnienia w przeglądzie Start ’80 w Kielcach, w 1981 I nagrody w przeglądzie Start ’81 w Łodzi. Wojciech Rotarski Częstochowa, Region Częstochowa Z poważaniem, Marek Pacholec encysol.pl/es/encyklopedia/biogramy/17999,Pacholec-Marek.html pies.na.czarnych napisała: > Pisior nas to obchodzi nieudaczniku. > Wymyśl sobie lepszy życiorys bo z tego co piszesz o tym gościu to nic nie wskaz > uje na to aby on mial jakiekolwiek zasługi. Po raz setny oskarża mnie pies.na.czarnych o kradzież czyjejś tożsamości. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k A co ? - mial ułaskawiac nieswoich kolesi ? 03.08.26, 17:30 fact: - "bul"-Komorowski byl bardziej "sprawiedliwy" - ulaskawial cala palete "elementu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
opa34 Re: onuca aktywna dzisiaj 03.08.26, 17:55 j-k napisał: > fact: - "bul"-Komorowski byl bardziej "sprawiedliwy" - ulaskawial cala palete " > elementu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k ale ktora ? 03.08.26, 18:20 bo podobno jest tu niejedna - podobne jak podnozki "Połabskie" ? Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: ale ktora ? 03.08.26, 23:28 j-k napisał: > bo podobno jest tu niejedna - podobne jak podnozki "Połabskie" ? Podobno to trzeba posiadać tytuł doktora ekonomii z niemieckiej uczelni, aby wierzyć w pseudonaukowe publikacje i brednie Rosjanina: storima Re: We Wrocku jest zimno jak cholera, a Węgrzy 03.08.26, 18:42 pies.na.czarnych napisała: > O tym samym napisałem. Piękny unik z tym nieustannym i nieudolnym fałszowaniem mojej tożsamości. Ale nikogo nie oszukasz. Wielki „pan oficer” marynarz po studiach morskich, który uciekł bez paszportu ze zmilitaryzowanego zakładu w PRL (brednia) ratuje się linkowaniem ściągawki do testów zawodowych ze strony zawodowe.edu.pl. Gdzie na tej stronie jest podany kolejny po kompromitacji kompletnego braku wiedzy podstaw matematyki publikując brednie na temat rocznego zużycia energii elektrycznej w Holandii, gdzie na linkowanym materiale jest ten jego babol??? „woda chłodząca wodę chłodzącą”? Nigdzie. Jest tam mowa o zwykłej wodzie chłodzącej silnik. Dalej nie rozumie, że na statkach woda zaburtowa chłodzi obieg zamknięty wody słodkiej, a nie „wodę wodą”. Przestań rzucać losowymi linkami z Google, bo to tylko potwierdza, że nie masz pojęcia o pracy na morzu. To, że nie był żadnym marynarzem, nie mieszkał na stałe ani w PRL ani w Belgii wiadomo od dawna. Lepiej niech opowie, jak ta belgijska firma z jego bredni ominęła żandarmerię wojskową USA, żeby spuścić wodę z reaktora atomowego w publicznym porcie handlowym. forum.gazeta.pl/forum/w,28,180195494,180195494,We_Wrocku_jest_zimno_jak_cholera_a_Wegrzy.html?p=180198630 Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 03.08.26, 17:53 W tej kwestii chodzi śladami Dudy. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 04.08.26, 05:18 privus napisał: > W tej kwestii chodzi śladami Dudy. No przecież nie ułaskawi bossa mafii pruszkowskiej jak Słowika ułaskawił Wałęsa lub mordercę Petera Vogla (bo kasjer sovieckiej lewicy!) jak to zrobił Kwaśniewski. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol będzie za 4 lata mieć swojego 03.08.26, 18:03 Batyra to będzie ulaskawiał swoich ludzi. Cierpliwości 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Ułaskawianie powinno być zniesione. 03.08.26, 19:10 pies.na.czarnych napisała: > Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi tvn24.pl/polska/prezydent-karol-nawrocki-ulaskawil-trzy-osoby-st9172079 Ułaskawianie przez prezydenta powinno być zniesione. To kpina z wymiaru sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Wiekszosc Prezydentow ma prawo do Ułaskawien... 03.08.26, 19:23 Wiekszosc Prezydentow ma prawo do Ułaskawien... na czele (rzecz jasna) z Prezydentem Francji - gdzie jest system prezydencki - wiec to niejako oczywiste. ale nawet w systemie parlamentarnym - slaby Prezydent Niemiec - tez ma to prawo (Wloski takze) - wiec tym bardziej w Polsce - ktora ma system "mieszany" (parlamentarno-prezydencki) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wiekszosc Prezydentow ma prawo do Ułaskawien. 03.08.26, 20:10 na czele (rzecz jasna) z Prezydentem USA. Biden przed samym odejściem profilaktycznie ułaskawił całą swoją rodzinę z synalkiem narkomanem na czele. :) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k o USA nie muvie... 03.08.26, 21:24 pies.na.czarnych napisała: > na czele (rzecz jasna) z Prezydentem USA. Biden przed samym odejściem profilakt > ycznie ułaskawił całą swoją rodzinę z synalkiem narkomanem na czele. :) O USA w ogole nie ma co wspominac. Tam Prezydent jest jednoczesnie de facto Premierem i kontrasygnaty do ZADNEJ decyzji nie potrzebuje (z wyjatkiem decyzji o charakterze finansowym - gdzie potrzebuje zgody Kongresu) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: o USA nie muvie... 03.08.26, 22:26 > Tam Prezydent jest jednoczesnie de facto Teraz to jest udzielny władca i panuje bezgranicznie nad wszystkim co chodzi, lata i pełza. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Prawie :) 03.08.26, 22:42 pies.na.czarnych napisała: > Teraz to jest udzielny władca i panuje bezgranicznie nad wszystkim co chodzi, l > ata i pełza. Prawie :) Bo jednak Putin i Xi troche sie stawiaja, a Prezydent Brazylii powiedzial o Trumpie wprost, ze jest oszustem. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Prawie :) 03.08.26, 23:03 Nie wspominając o ty krnąbrnym Hiszpanie, ale jego ukarano od razu najściem kilkudziesięciu tysięcy imigrantów. Na szczęście zleceniodawca tego exodusu nie wiedział, ze Ceuta znajduje się w Afryce :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Ułaskawianie powinno być zniesione. 03.08.26, 20:12 To ułaskawienie ma sens tvn24.pl/polska/piotr-pytel-ulaskawiony-prezydent-karol-nawrocki-podjal-decyzje-st9172211 Wyrok odsiadywał w zakładzie karnym w Rzeszowie. W czerwcu minister sprawiedliwości Waldemar Żurek poinformował o wznowieniu procedury ułaskawieniowej. Szef MS podjął też decyzję o "przerwie w wykonywaniu kary" przez Pytla. Od tego czasu mężczyzna przebywał na wolności. Jak informowaliśmy, Pytel skierował apel do prezydenta Karola Nawrockiego o zamknięcie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 03.08.26, 19:12 Wideo -> tvn24.pl/polska/karol-nawrocki-ulaskawil-adama-borowskiego-i-starucha-st9172228 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 03.08.26, 19:16 Jarek Gasewicz @GasewiczJarek · 1h Coś nie gra w komunikacie o ułaskawieniu. "Podeszły wiek i zły stan zdrowia" nie przeszkadzały kandydować Adamowi Borowskiemu na stanowisko RPO i brać udział w wiecach. Czyn nie był incydentalny - on bezustannie zniesławia. Ale odegrał wielką rolę w fałszerstwach wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 03.08.26, 19:18 Liberalny Departament @lachelndteufel · 1h Piotr Staruchowicz "Staruch", gniazdowy i kibol Legii Warszawa, który kiedyś nawet uderzył piłkarza Legii (Jakuba Rzeźniczaka w 2011 r.), właśnie został ułaskawiony przez Nawrockiego. Od jesieni 2025 był objęty dwuletnim zakazem stadionowym (za stanie na płocie i prowadzenie dopingu podczas meczu w Lublinie). Teraz zakaz został zdjęty. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 03.08.26, 21:16 No , zaiste wielkie przestępstwo😅 Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 03.08.26, 22:22 Pies, lepiej puszkuj szprotki na Morzu Bałtyckim zamiast polskich kibiców.. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 03.08.26, 22:27 Ja nie rybak :) Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 03.08.26, 21:54 Za kolportowanie Biuletynu Informacyjnego KSS KOR powinien zostać bezwzględnie zapuszkowany na dwie dekady, ale mija prawie pół wieku, więc chyba przedawnienie.... Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 03.08.26, 22:31 w tym przypadku bardzo dobrze: - Adam Borowski to polski działacz opozycji demokratycznej i niepodległościowej w czasach PRL. Od września 1980 był członkiem NSZZ „Solidarność”. Współorganizował niezależny od władz PRL pochód pierwszomajowy w roku 1982. Brał udział i był również jednym z organizatorów akcji uwolnienia postrzelonego przez milicję Jana Narożniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 03.08.26, 22:33 > Borowski to polski działacz I co z tego? Ma immunitet pozwalający mu obrażać innych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 04.08.26, 10:00 niegracz napisał: > w tym przypadku bardzo dobrze: > - Adam Borowski to To łon, cały łon x.com/speedy5_3/status/2084532185546051794?s=20 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 03.08.26, 22:32 Ha, ha! Batyr handluje badziewiem :(((((( Na antenie @RepublikaTV nachalnie zachęcano do zakupu zegarka firmy Nowrocky, ewidentne naruszając przepisy. Zwłaszcza, że lokowanie produktu w publicystyce społeczno-politycznej jest w ogóle zakazane. Wysłałem do @KRRiT__ skargę na to wyjątkowo bezczelne naruszenie ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 04.08.26, 04:27 Prokurator Generalny Waldemar Żurek przedstawił dziś Prezydentowi Rzeczypospolitej Polskiej akta w sprawie Piotra Pytla wraz z wnioskiem o zastosowanie prawa łaski wobec skazanego w formie warunkowego przedterminowego zwolnienia go z odbycia reszty kary dożywotniego pozbawienia wolności. Postępowanie w przedmiocie ułaskawienia zostało wszczęte z urzędu postanowieniem Prokuratora Generalnego z 20 kwietnia 2026 r., na podstawie art. 567 § 1 Kodeksu postępowania karnego. www.gov.pl/web/prokuratura-krajowa/wniosek-prokuratora-generalnego-o-zastosowanie-prawa-laski-wobec-skazanego-piotra-pytla Żurek chyba jednak nie skisł do końca Pytel o swoich planach: cieszyć się resztą życia jako wolny człowiek Jaki ma pan plan na życie? - pytał Pytla Piotr Jacoń w TVN24. - Bardzo prosty, zwykły, przyziemny. Muszę dokończyć swoje leczenie, przywrócić się do jakiegoś stanu użyteczności, podjąć pracę i cieszyć się po prostu resztą życia jako wolny człowiek. Nie wracać już wspomnieniami do tego, co było, ale patrzeć tylko w przód - odpowiedział mężczyzna. Jak dodał, pozostaje jeszcze próba wznowienia procesu w Niemczech. Przyznanie prawa łaski przez prezydenta oznacza zwolnienie z odbywania kary, ale nie jest równoznaczne z uniewinnieniem. Wyrok w sprawie Pytla przed niemieckim wymiarem sprawiedliwości zapadł w 2006 roku. W 2010 roku do zabójstwa przyznał się inny mężczyzna i odsiedział za popełnione przestępstwo wyrok dziewięciu lat i trzech miesięcy pozbawienia wolności. To nie zmieniło sytuacji prawnej Pytla. - Absolutnie nigdy nie mogę tam (do Niemiec) wyjechać, bo myślę, że gdybym wyjechał, to z powrotem bym musiał skończyć w więzieniu - powiedział Pytel. Pozostaje kwestią otwartą, dlaczego osoba nie winna, dalej jest ścigana przez niemieckie sądy. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Tautoni złapali sprawcę 04.08.26, 09:14 negativum napisał: > [i]Prokurator Generalny Waldemar Żurek przedstawił dziś Prezydentowi Rzeczyposp > olitej Polskiej akta w sprawie Piotra Pytla wraz z wnioskiem o zastosowanie pra > wa łaski wobec skazanego w formie warunkowego przedterminowego zwolnienia go z > odbycia reszty kary dożywotniego pozbawienia wolności. > Pozostaje kwestią otwartą, dlaczego osoba nie winna, dalej jest ścigana przez n > iemieckie sądy. Ten się przyznał, dostał 9 czy 10 lat. OK. Ale dlaczego nadal ścigają Polaka, który odsiedział niewinnie 22 lata? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Batyr ułaskawił trzech swoich kolesi 04.08.26, 14:29 "Staruch" dzwonił do Nawrockiego pytać, czy św. Mikołaj przyniesie mu ułaskawienie. Przyniósł latem Odpowiedz Link Zgłoś