oszolom.z.radia.maryja 27.11.04, 23:22 prawy.pl/czytaj.php?id=2451&pocz=&xx=&dz=nowosci hip-hop.pl/wykonawcy/projector.php?id=1084447395 -o tym artyscie jakoś nie słyszałem ale mam nadzieję że będzie o nim głosno Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yossarian18 Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 27.11.04, 23:29 Bardzo mnie to cieszy. Widać, że reggae to nie tylko dredy, trawka i Bob Marley, ale także walka w obronie wartości! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 27.11.04, 23:44 bo pierwotnie reagge gospel to była muzyka religijna murzyńskich niewolników w południowych stanach USA Odpowiedz Link Zgłoś
oszolomiony Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 28.11.04, 00:35 Oszołku, czy mógłbys podać bliższe informacje, może jakieś źródła, o pokrewieństwie muzucznym reggae i gospel? A tak w ogóle, to widzę - i to radosna nowina - że nasi radiomaryjni przyjaciele stają sie bardzo wyrozumiali dla wyznawców innych religii (niektórzy mniej tolerancyjni nazwaliby je brzydko sektami). Czarny Chrystus we własnej Osobie, wraz z cesarzem Haile Selassie uważany za Boga - czyż to nie piękne? Czyżby RM zaczynało głosić idee ekstremalnego ekumenizmu, daleko w tyle zostawiające delikatne posoborowe próby w tym zakresie? Panowie, bardzo sie cieszę, naprawdę, jestem z Wami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lipa55 Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 28.11.04, 09:58 reagge gospel???? hę? Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 28.11.04, 10:36 oszolom.z.radia.maryja napisał: > -o tym artyscie jakoś nie słyszałem ale mam nadzieję że będzie o nim głosno A o Eltonie Johnie i George'u Michaelu, że o innych nie wspomnę, słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 28.11.04, 18:51 O tych dwóch ostatnich słyszałem i widzialem..to są zwykłe ordynarne pedzie Odpowiedz Link Zgłoś
lipa55 Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 28.11.04, 18:57 zwykłe i ordynarne? no, nie powiedziałabym... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 28.11.04, 20:05 Ordynarne to są hasła o paleniu ludzi za orientację seksualną (chyba nie pokeciłem zaleceń omawianego artysty?). Odpowiedz Link Zgłoś
oszolomiony Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 28.11.04, 20:18 humbak napisał: > Ordynarne to są hasła o paleniu ludzi za orientację seksualną (chyba nie pokeciłem zaleceń omawianego artysty?).> Ale jeżeli przyjrzeć się bliżej zachwytom naszych przyjaciół z RM nad Świetą Inkwizycją, to trzeba przyznać, że przynajmniej są tu konsekwentni. Zdecydowanie bardziej konsekwentni niż w sprawie czystości zasad wiary - no ale coś za coś, widać za przyjemność wynikającą z palenia odmieńców gotowi są zapłacić przyzwoleniem na oddawanie boskiej czci cesarzowi Abisynii. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 28.11.04, 20:27 Oni lubią zasadę wyboru mniejszego zła. Na to w każdym bądź razie wygląda. Najwyraźniej heretycy są dla nich mniejszym problemem niż homoseksualiści. Cel uświęca środki?:( Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 29.11.04, 16:20 a gdziez ta nasza czystość wiary jes nie taka jak być powinna? jesteśmy przeciw aborcji antykoncpscji homozwiązkom optujemy za wielodzietnymi rodzinami regularnie uczestniczymy w nabożeństwach Odpowiedz Link Zgłoś
oszolomiony Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 29.11.04, 21:10 Oszołku drogi, zmuszasz mnie abym sie powtarzał, ale trudno. Sizzla głosi idee Rastafari i Bobo Shanti, w których to ideach - mówiąc skrótowo - czołową rolę odgrywa kult cesarza Etiopii Hajle Sellasje jako Boga; to Rastafarianie, zaś Bobo Shanti dodali tu twórczo Czarnego Chrystusa, który wraz z cesarzem Abisynii stanowi Boga. I mnie to absolutnie nie przeszkadza, byłem jedynie zaskoczony, że i Wam to też nie wadzi. No i dobrze, widać stajecie sie coraz bardziej tolerancyjni. Tak trzymać. A przy okazji, czy mógłbyś, drogi Oszołku, wskazać na źródła jakoweś informacji o pokrewieństwie muzycznym Reggae i gospell? Juz o to pytałem Cię i nie otrzymałem odpowiedzi. Pozdrawiam jak zwyle niezwykle serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
waldy25 Smutni jesteście 28.11.04, 11:31 W wyżej wymieninym artykule jest komentarz: "Heja heja , deptaj geja". Nie mam komentarza, ale to sprawa dla prokuratora i sądu jest, po prostu. Uważajcie, może kiedyś was dosiegnie sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
lewa.noga.pawjana Re: Smutni jesteście 28.11.04, 12:21 Tam jest jeszcze lepiej, cytuję: <<W jednym z "najbardziej kontrowersyjnych" utworów Pump Up Sizzla "nawołuje" w jamajskim języku patois do spalenia mężczyzn, którzy uprawiają seks z innymi mężczyznami>>. I dlaczego, kurde, wcale nie dziwią mnie zachwyty radiomaryjnych chrześcijan nad artystą, który podsuwa tak niekomplikowane i miłosierne sposoby rozwiazania problemu pedałów? Nawet skłonni są mu wybaczyć należenie do sekty czczącej cesarza Etiopii jako Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
lipa55 Re: Smutni jesteście 28.11.04, 15:04 i może spełni się proroctwo oszołka: "o tym artyscie jakoś nie słyszałem ale mam nadzieję że będzie o nim głosno" tylko może w nieco innym znaczeniu, niż oszołom sobie życzy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Oszołomie! 28.11.04, 22:25 Jezeli nie wycofasz sie z tego, że pochwalasz nawoływanie do palenia ludzi za to że są odmiennej orientacji seksualnej, to nie jesteś chrześcijaninem! Jesteś faszystą! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołomie! 29.11.04, 16:21 przyznaję ze ten artysta trochę przesadza mówiac o paleniu.jeśli coś należało by wypalac to tylko grzechy z ludzkich sumień Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll ... z gejostwem i Nierządnicą Babilońską :D 05.12.04, 18:13 Sizzla jest blisko fundametalnych klimatów na Jamajce, jego "duchowi krewni" spalili parę kościołów i zastrzelili kilku księży w ramach walki z Nierządnicą Babilońską, za którą uważają Kościół Katolicki - także będąc sympatykiem RM czy KK nie cieszyłbym się z takiego "wspólnika" w "świętej wojnie z homoseksualizmem" ... wróg naszych wrógów nie zawsze jest z miejsca przyjacielem... Odpowiedz Link Zgłoś