Dodaj do ulubionych

Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku Reagge

27.11.04, 23:22
prawy.pl/czytaj.php?id=2451&pocz=&xx=&dz=nowosci
hip-hop.pl/wykonawcy/projector.php?id=1084447395
-o tym artyscie jakoś nie słyszałem ale mam nadzieję że będzie o nim głosno

Obserwuj wątek
    • yossarian18 Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 27.11.04, 23:29
      Bardzo mnie to cieszy. Widać, że reggae to nie tylko dredy, trawka i Bob
      Marley, ale także walka w obronie wartości!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 27.11.04, 23:44
        bo pierwotnie reagge gospel to była muzyka religijna murzyńskich niewolników w
        południowych stanach USA
        • oszolomiony Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 28.11.04, 00:35
          Oszołku, czy mógłbys podać bliższe informacje, może jakieś źródła, o
          pokrewieństwie muzucznym reggae i gospel?
          A tak w ogóle, to widzę - i to radosna nowina - że nasi radiomaryjni
          przyjaciele stają sie bardzo wyrozumiali dla wyznawców innych religii
          (niektórzy mniej tolerancyjni nazwaliby je brzydko sektami). Czarny Chrystus we
          własnej Osobie, wraz z cesarzem Haile Selassie uważany za Boga - czyż to nie
          piękne? Czyżby RM zaczynało głosić idee ekstremalnego ekumenizmu, daleko w tyle
          zostawiające delikatne posoborowe próby w tym zakresie?
          Panowie, bardzo sie cieszę, naprawdę, jestem z Wami!!!
        • lipa55 Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 28.11.04, 09:58
          reagge gospel????
          hę?
    • gregorak Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 28.11.04, 10:36
      oszolom.z.radia.maryja napisał:
      > -o tym artyscie jakoś nie słyszałem ale mam nadzieję że będzie o nim głosno

A o Eltonie Johnie i George'u Michaelu, że o innych nie wspomnę, słyszałeś?

• oszolom.z.radia.maryja Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 28.11.04, 18:51
        O tych dwóch ostatnich słyszałem i widzialem..to są zwykłe ordynarne pedzie
        • lipa55 Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 28.11.04, 18:57
          zwykłe i ordynarne?
          no, nie powiedziałabym...
          • humbak Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 28.11.04, 20:05
            Ordynarne to są hasła o paleniu ludzi za orientację seksualną (chyba nie pokeciłem zaleceń omawianego artysty?).
            • oszolomiony Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 28.11.04, 20:18
              humbak napisał:
              > Ordynarne to są hasła o paleniu ludzi za orientację seksualną (chyba nie
              pokeciłem zaleceń omawianego artysty?).>

Ale jeżeli przyjrzeć się bliżej zachwytom naszych przyjaciół z RM nad Świetą
              Inkwizycją, to trzeba przyznać, że przynajmniej są tu konsekwentni.
              Zdecydowanie bardziej konsekwentni niż w sprawie czystości zasad wiary - no ale
              coś za coś, widać za przyjemność wynikającą z palenia odmieńców gotowi są
              zapłacić przyzwoleniem na oddawanie boskiej czci cesarzowi Abisynii.
              • humbak Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 28.11.04, 20:27
                Oni lubią zasadę wyboru mniejszego zła. Na to w każdym bądź razie wygląda. Najwyraźniej heretycy są dla nich mniejszym problemem niż homoseksualiści. Cel uświęca środki?:(
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 29.11.04, 16:20
                a gdziez ta nasza czystość wiary jes nie taka jak być powinna? jesteśmy przeciw
                aborcji antykoncpscji homozwiązkom optujemy za wielodzietnymi rodzinami
                regularnie uczestniczymy w nabożeństwach
                • oszolomiony Re: Mamysojusznika w walce z gejostwem w muzyku R 29.11.04, 21:10
                  Oszołku drogi, zmuszasz mnie abym sie powtarzał, ale trudno.
                  Sizzla głosi idee Rastafari i Bobo Shanti, w których to ideach - mówiąc
                  skrótowo - czołową rolę odgrywa kult cesarza Etiopii Hajle Sellasje jako Boga;
                  to Rastafarianie, zaś Bobo Shanti dodali tu twórczo Czarnego Chrystusa, który
                  wraz z cesarzem Abisynii stanowi Boga.
                  I mnie to absolutnie nie przeszkadza, byłem jedynie zaskoczony, że i Wam to też
                  nie wadzi. No i dobrze, widać stajecie sie coraz bardziej tolerancyjni. Tak
                  trzymać.

A przy okazji, czy mógłbyś, drogi Oszołku, wskazać na źródła jakoweś informacji
                  o pokrewieństwie muzycznym Reggae i gospell? Juz o to pytałem Cię i nie
                  otrzymałem odpowiedzi.
                  Pozdrawiam jak zwyle niezwykle serdecznie!!!
    • waldy25 Smutni jesteście 28.11.04, 11:31
      W wyżej wymieninym artykule jest komentarz: "Heja heja , deptaj geja". Nie mam
      komentarza, ale to sprawa dla prokuratora i sądu jest, po prostu. Uważajcie,
      może kiedyś was dosiegnie sprawiedliwość.
      • lewa.noga.pawjana Re: Smutni jesteście 28.11.04, 12:21
        Tam jest jeszcze lepiej, cytuję: <<W jednym z "najbardziej kontrowersyjnych"
        utworów Pump Up Sizzla "nawołuje" w jamajskim języku patois do spalenia
        mężczyzn, którzy uprawiają seks z innymi mężczyznami>>.
        I dlaczego, kurde, wcale nie dziwią mnie zachwyty radiomaryjnych chrześcijan
        nad artystą, który podsuwa tak niekomplikowane i miłosierne sposoby rozwiazania
        problemu pedałów? Nawet skłonni są mu wybaczyć należenie do sekty czczącej
        cesarza Etiopii jako Boga.
        • lipa55 Re: Smutni jesteście 28.11.04, 15:04
          i może spełni się proroctwo oszołka:
          "o tym artyscie jakoś nie słyszałem ale mam nadzieję że będzie o nim głosno"

tylko może w nieco innym znaczeniu, niż oszołom sobie życzy ;-)
    • gregorak Oszołomie! 28.11.04, 22:25
      Jezeli nie wycofasz sie z tego, że pochwalasz nawoływanie do palenia ludzi za
      to że są odmiennej orientacji seksualnej, to nie jesteś chrześcijaninem! Jesteś
      faszystą!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołomie! 29.11.04, 16:21
        przyznaję ze ten artysta trochę przesadza mówiac o paleniu.jeśli coś należało
        by wypalac to tylko grzechy z ludzkich sumień
    • fnoll ... z gejostwem i Nierządnicą Babilońską :D 05.12.04, 18:13
      Sizzla jest blisko fundametalnych klimatów na Jamajce, jego "duchowi krewni"
      spalili parę kościołów i zastrzelili kilku księży w ramach walki z Nierządnicą
      Babilońską, za którą uważają Kościół Katolicki - także będąc sympatykiem RM czy
      KK nie cieszyłbym się z takiego "wspólnika" w "świętej wojnie z
      homoseksualizmem" ...

wróg naszych wrógów nie zawsze jest z miejsca przyjacielem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka