Gość: pixi Kaczor i Donald czy Kaczor Donald?? IP: 195.116.73.* 09.12.04, 13:28 :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X nigdy na was nie bede glosowal-tylko UNIA WOLNOSCI IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.12.04, 13:45 NIGDY, ZAWIODLEM SIE BARDZO, WASZE OPINIE I OCENY INNYCH LUDZI SA DLA MNIE NIE DO PRZYJECIA - TO ISTNY CIEMNOGRÓD !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola ONLY UNIA WOLNOŚCI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:54 Bo nie głosi śmiesznych populizmów dla tępaków, bo Frasyniuk siedział w więzieniach komunistycznych i rzeczywiście znimi walczył, bo nie rzucają faszystowskich czy bolszewickich haseł aby sie przypodobać, bo to ludzie młodzi inteligentni którzy nie uciekli do PO, PIS i LPR, aby tylko mieć stołki, wiec nie gadajcie mi głupot, że już rzadzili, bo to śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polskie piekiełko Re: Tusk: Jest szansa na rząd PO i PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:53 Wszyscy możemy spodziewać się powtórki z rządów AWS/UW. Na razie dają próbkę tego co może być gdy obejmą władzę. Ci ludzie nie są zdolni do kompromisów dla dobra kraju i narodu. Całej zgrai agresywnych szczekaczy chodzi głównie o rozliczenie z komunistami. Są przepełnieni chorobliwą nienawiścią, jadem, warcholstwem i cynizmem. Gdy pis dojdzie do władzy najwyraźniej szykuje się trwające całą kadencję rozliczenie z `aparatczykami`, `postkomuchami` i `kolesiami`. Zmienione ku temu zostanie prawo, łącznie z najważniejszymi normami. Jednym słowem polityczne rządzy ideologiczne a Polsce potrzebne są rządy fachowców. Pewien ekonomista powiedział kiedyś do amerykańskiego prezydenta - "GOSPODARKA GŁUPCZE"!! To samo trzeba wprost powiedzieć skrajnym prawicowcom na otrzeźwienie. Zamiast wyciągać stare brudy,siać niezgodę i kaleczyć niezagojone rany zajmijcie się gospodarką. XXI wiek to wiek globalnej ekonomii a nie skostniałych ideologii!! Mam w dupie ich ideologię, chore pomysły oderwane od życia zwykłego szarego człowieka. Chce aby poprawiła się jakość i standard życia w tym kraju. Niech się prawica weźmie za poprawę stanu gospodarki, bo to zwykły człowiek odczuje na sobie i to im zapamięta, gdy trzeba będzie oddać głos w kolejnych wyborach. Jak na razie ani PO ani PiS nie mają nawet przyzwoitego planu gospodarczego, zajęci rozliczeniami z lewicą i wzajemnymi targami o stołki napiszą pewnie swoje plany polskim zwyczajem w ostatniej chwili, na kolanie, chaotycznie i po łebkach albo będą improwizować - wtedy będzie już za późno. Aby partia mogła sprawnie reformować i rządzić potrzebne jej są kompetentne i wykształcone kadry. Największą wadą `po-pisu` jest własnie brak odpowiednich ludzi. Zamiast tego w szeregach tych parti są karierowicze przeskakujący od partii do partii, i ludzie którzy, w przeszłości się skompromitowali, gdy rządził AWS i wcześniejsze koalicje prawicowe w pierwszej połowie lat 90-tych. Szkoda, że naród tak szybko zapomina twarze i nazwiska polityków. Zapewne gdy po-pis wygra wybory znowu ujrzymy znajome twarze kilku skompromitowanych polityków, którzy teraz tymczasowo z konieczności siedzą na tylnim siedzeniu. Szkoda, że znowu kulturą będzie zawiadywał pan Ujazdowski. Szkoda, że już zapomniano jego idiotyczną kampanię reklamową o `żywej kulturze`. Zapewne powrócą też nieudolni ekonomiści, którzy doprowadzili w połowie lat 90-tych i na przełomie wieków polską gospodarkę do katastrofalnego stanu, a bezrobocie do nienotowanych rozmiarów. Właśnie, jak już ktoś powyżej słusznie zauważył patrząc na minione piętnastolecie i minione rządy mozna zauważyć pewną prawidłowość. Gdy rządziła prawica to gospodarka i wszystko co z nią związane przeżywało bardzo duży kryzys, gdy natomiast do władzy dochodziły rządy lewicowe udawało im się postawić gospodarkę i finanse na nogi. Niestety wyrażnie odczuwalne dla wyborców efekty przychodziły za późno a po za tym dokonania rządów lewicowych ruinowało skorumpowane i zepsute do szpiku kości zaplecze polityczne. Jednego nie można było rządom lewicy odmówić, mieli i mają znacznie więcej wykształconych fachowców w swoich szeregach. Ten jeden plus został przesłoniony przez smród niekończących się afer, który sprawił, że jeszcze długo na lewicę nie zagłosuję. Ech, i na kogo tu głosować:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arc Pandemonium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:14 Nasze polskie pandemonium jak obejmie władzę, to trzeba będzie uciec z kraju. Może jeszcze przed wyborami, bo potem będą kolejki na granicy... Ludzie, czy wy zdajecie sobie sprawę kogo wybieracie? Zakłamane kaczory pełne hipokryzji jadące na populistycznych hasełkach + gwiazda Rokita. Lepper przy nich potrafi być chociaż zabawny... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEEO O prosze a tu następny komuszek... IP: *.netis.net.pl 09.12.04, 15:18 Ludzie właśnie tak wygląda komuch , nie pozwoli innym kraśc i śmierdzi mu z ryja..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QC Jescze nie wszystko stracone IP: *.pro-internet.pl 09.12.04, 15:49 Lepper sie juz wypalil. Moze to samo spotka POPis ? Jak tylko nie beda siedziec cicho. Niech duzo mowia: Miodowicz Wasserman i cale te syczace klebowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADIMON Re: Tusk: Jest szansa na rząd PO i PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:45 Narząd , popis - fe cóż za słownictwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Nareszcie Kaczory u władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:49 Super, Kaczory u władzy i wreszcie będą mogli się wykazać i dowoli skompromitować. Ta generacja "polityków" musi wreszcie odejść, od prawej do lewej strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimovoli sssanie IP: *.res.pl / 82.160.26.* 09.12.04, 15:55 nie lubię sld (CHOĆ POGLĄDY MAM LEWICOWE) nie lubię skrajności (lpr, samoobrona) ani niewiadomoco (jak psl) - ale pis to partia z cyklu Teraz Ku.. My - jak aws, po też nie jest lepsza - wszyscy będziemy tak samo narzekać na te partie za lat 2-3 jak teraz narzekamy na sld. nie ma w polsce zdroworozsądkowej myśli ekonomiczno-politycznej, która wyprowadziła by polskę na prostą - pis za dużo miesza w politykę ideologii, a ta raczej jest źródłem złego w tej dziedzinie życia, z po jest w tym aspekcie coraz gorzej... a kogo wybierać??? NIE WIEM!!! Wyjechać stąd chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak-Kazimierz. Re: Tusk: Jest szansa na rząd PO i PiS IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 09.12.04, 16:08 Jakoś przetrwałem czasy komunizmu a właściwie to przedszkola komunistycznego, czyli socjalizmu.Wsparłem nieroztropnie w 1989r., "Ruch Solidarniościowy", wsparłem AWS, ostatni błędnie SLD. Za każdym razem wyszedłem na "wała". Ponieważ mam już dośc tej durnowatej tępej polityki i jej reprezentantów,z największa chęcią, osiadł bym, gdzieś na starość, z dala od POLSKI. Korzystając z tego FORUM., Zwracam się do rządów krajów cywilizowanych,takich jak Szwecja,Finlandia, Włochy, Grecja, Austria, Niemcy, Anglia, Australia, N.Zelandia, Singapur i inne nie wymienione kraje,o wyrażenie zgody na stałe zamieszkanie,dla mnie, żony i pinczerka karłowatego. Jestem chętny do pracy nie byłem nigdy karany,byłem i pozostanę zawsze wierny żonie,prawości ,uczciwości. Decyduję się na dobrowolne opuszczenie Polski, na zawsze, ponieważ nie wierzę, że w tym kraju nadejdą czasy normalności. Mam 55 lat ukończone i ze złudzeń zostałem odarty skutecznie. Wcześniej PZPR nas traktowała po macoszemu, teraz nienawistni prawicowcy.Boję sie w tym kraju własnego cienia,bo nie ma żadnych niezniszczalnych i niezmienialnych reguł etycznych.Kiedys sie mówiło ,że >każdy h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gandalf Re: Tusk: Jest szansa na rząd PO i PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 20:29 Polaku - Kazimierzu ! zgadzam sie w 100% z Twoja wypowiedzia. Przezylem troche wiecej w Polsce i pamietam czasy Pazdziernika 56, Grudnia 70, Solidarnosci 80 - 81 i wreszcie 1989 roku. za kazdym razem wydawalo sie, ze wreszcie znormalniejemy. Niestety, za kazdym razem rozumowanie moje bylo bledne. Wierzylem - jak idiota - ze wreszcie cos sie zmieni. I za kazdym razem kolejne wladze sprowadzaly mnie "do parteru". Wychowany w duchu , ze moim obowiazkiem jest dac Ojczyznie wszystko , staralem sie pracowac jak najlepiej. Doczekalem sie teraz dziadowskiej emerytury i moge sobie pluc w brode i zastanawiac sie, dlaczego bylem tak glupi i nie wybralem sie np. w latach 70 - tych na wycieczke ORBISU , aby wyladowac w kraju, gdzie istnieje prawo, gdzie moge spokojnie chodzic po ulicy, wiedzac, ze zaden mlodociany bandyta (calkowicie bezkarny - bo takie mamy prawo) mnie nie zabije, gdzie moge spokojnie zostawic samochod na ulicy (aby nie bylo to zbyt blisko Polski) , gdzie podczas spaceru na miescie nie bedzie mnie wital obraz powybijanych szyb w witrynach, powywracanych koszy na smieci , zdewastowanych wiat na przystankach tramwajowych itd.itp. Niestety ! Tej szansy nie wykorzystalem i pozostaje mi tylko egzystowac . Z perspektywy czasu Polska okazala sie krajem , w ktorym jest pelno zawisci (co gorsze = czesto bezinteresownej , jest to jedna z naszych cech narodowych), gdzie kwitnie warcholstwo w duchu XVII i XVIII - wiecznych sejmikow, gdzie kolejne ekipy, zamiast rzadzc tak, aby panstwo sie rozwijalo, wykonuja dintojry na przeciwnikach politycznch i swoiste "polowania na czarownice", gdzie kwitnie korupcja, gdzie nie dzialaja organy prawa - prokuratury i sady, gdzie sadza sie ludzi niewinnych, a po kilku czy kilkunastu miesiacach umarza sie sledztwo i obywatel wychodzi z pietnem skazanca , gdzie frymarczy sie wiara, wykorzystujac ja do - czasem bardzo niskich - doraznych celow politycznych , gdzie obrzuca sie blotem ludzi, ktorzy chcieli cos dla kraju zrobic , gdzie slowo "tolerancja" jest pustym sloganem itd.itp. Reasumujac mozna powiedziec : "Glupis, bos wierzyl !" Moja wiara w Polske sie (tak jak twoja) skonczyla i gdyby byl taki kraj, ktory zapewnilby mi godziwa egzystencje tez bym sie nie wahal!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tusk: Jest szansa na rząd PO i PiS IP: 198.138.227.* 09.12.04, 16:40 precz z SLD to za malo, rozliczyc i zdelegalizowac ta bande raz na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZenonZ Re: Jest szansa ??? NIEMOŻLIWE!!! IP: *.chello.pl 09.12.04, 17:04 Na szczęście jest sporo ludzi mądrych, którzy wiedzą, że jak krowa dużo ryczy to mało mleka daje. Opozycja ryczy gromko już długo, a konkretów, programów koncepcji nie ma i nie widać. Za to stołki już dzielą!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Tusk: Jest szansa na rząd PO i PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 17:07 I właśnie dlatego nie zagłosuję na PO. Głos na PO jest pośrednio głosem na partię bliźniaków (Lech - prawo, Jarosław - sprawiedliwość a może odwrotnie, cholera ich wie) a tego ugrupowania nie życzę sobie widzieć u władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Tusk: Jest szansa na rząd PO i PiS IP: *.dynamic.adsl-line.inode.at 09.12.04, 17:18 Jestem za PO ponieważ: chcę: usunięcia biurokracji z gospodarki, prywatyzacji, konkurencji, zagranicznych inwestycji, niższych podatków, przejrzystego systemu podatkowego, odpowiedzialności urzędników za własne decyzje, wpółpracy z Unią na zasadzie szukania kompromisu, obecności USA w Europie, demokratycznej Ukrainy nieingerencji urzędników w moje prywatne sprawy itd. itd. żadna inna parta mi tego nie obiecuje... nie jestem naiwny, i wiem że nie są święci (pamiętam "układ warszawski"). Ale są najmniej szkodliwi ze wszystkich partii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: Tusk: Jest szansa na rząd PO i PiS IP: *.ceron.pl 09.12.04, 18:34 Nie jestem pewien czy oni chcą tego, co napisałeś, czy chcą aby ludzie myśleli, że tego chcą. Na pewno jednak nie wprowadzą tego, czego chcą bo to zgraja liberalnych nieudaczników. Ciągle powołują się na liberalne teorie skompromitowane w praktyce w wielu gospodarkach. Zrobią tu drugą Rosję - liniowy podatek 13%, oligarchowie wykupujący połowę rocznej produkcji Rolls Royce'a i miliony bedomnych oraz dzieci-analfabetów, wybuch przestępczości i prostytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYPIS NIE!!!TYLKO NIE PiS TUSK PROSZE NIE WIAZ SIE Z NIM IP: *.autocom.pl 09.12.04, 17:15 NIE MA NIC GORSZEGO NIZ PiS!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Win Re: NIE!!!TYLKO NIE PiS TUSK PROSZE NIE WIAZ SIE IP: *.proxy.aol.com 09.12.04, 17:58 Naprawde ANTYPISIE, nie ma nic gorszego anizeli uczciwe i sprawiedliwe przestrzeganie prawa? Ty musisz byc z pod znaku sierepa i mlota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sentar Re: Tusk: Jest szansa na rząd PO i PiS IP: *.chello.pl 09.12.04, 18:00 Jestem zwolennkiem PO ale niestety koalicja z kaczormai to zly pomysl, oni rozwalaja wszytskie porozumienia i w sprawach gospodarczych to lewacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Tusk: Jest szansa na rząd PO i PiS IP: *.dynamic.adsl-line.inode.at 09.12.04, 18:03 to prawda... niepoprawni socjaliści i rozrabiacy... ale z kim w taki razie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz No nie...prezydent Donald. Jak to dzieciom wytluma IP: 5.5R4D* / *.oracle.co.uk 09.12.04, 18:00 Naszym prezydentem drogi Jasiu jest Donald... Kaczor ..Donald tatusiu? Nie synku Tusk Donald, Tusk.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: No nie...prezydent Donald. Jak to dzieciom wy IP: *.dynamic.adsl-line.inode.at 09.12.04, 18:05 Donald Pierwszy Tusk, nie Kaczor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO POPIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:13 PO to popłuczyny po UW a PiS to prawicowa lewica antykorupcyjna. Z takiej koalicji nic dobrego wyniknąć nie może. PO udupi program PiS tam gdzie on ma jakiś sens (np. kara śmierci) a PiS udupi program platformy tam gdzie on ma jakiś sens (np. obniżenie podatków). Kolejne zmarnowane cztery lata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: POPIS IP: *.dynamic.adsl-line.inode.at 09.12.04, 18:19 Masz lepszy pomysł? WOlisz SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni POPIS- nikt na nich nie głosuje, tylko redakcja GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio POPiS - no to w końcu kto na nich głosuje! IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 09.12.04, 18:26 Proponuję ustalić zeznania. Wszyscy załamują ręce że to korzenie nie takie, prawicowa lewicowość, brak profesjonalistów. Kto w końcu będzie na to badziewie intelektualne głosował? Patrząc obiektywnie a nie przez obiektyw czarnego PR to ludzie wybiorą lewicę :-). Jeżeli wybory odbędą jesienią to nawet SLD może wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: POPiS - no to w końcu kto na nich głosuje! IP: *.dynamic.adsl-line.inode.at 09.12.04, 18:30 Ja - jednak na PO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Tusk: Jest szansa na rząd PO i PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:25 Już mam mdłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Tusk: Jest szansa dla żydokomuny: PO i PiS ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Tusk: Jest szansa dla żydokomuny: PO i PiS ! IP: *.dynamic.adsl-line.inode.at 09.12.04, 18:51 witamy Radio Maryja..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ23 Re: Tusk: Jest szansa na rząd PO i PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 19:30 Jesli PiS wejdzie w koalicje z PO to zrobi krok w tył. Platforma to nic innego jak niedobitki z AWS. PiS jest nowa formacja i L.Kaczynski ma szanse zostac jednym z pierwszych powaznych politykow w kraju. Pokazal po swojej prezydenturze w Warszawie ze potrafi rzadzic i robi to stabilnie, bez zadnych przekretow (jak Piskorski - zlodziej). Mam nadzieje ze dozyje normalnej Polski. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Tusk: Jest szansa na rząd PO i PiS IP: 212.85.1.* 09.12.04, 20:31 Nie gada tylko myslec i przekonywac. Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: Tusk: Jest szansa na rząd PO i PiS 12.12.04, 13:15 Wiosna wasza jesień nasza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jak.babcie.kocham Re: Tusk: Jest szansa na rząd PO i PiS 12.12.04, 13:38 ...a lato Muminków. Odpowiedz Link Zgłoś