Dodaj do ulubionych

Po co potrzebne jest zameldowanie ?

IP: *.nyc.rr.com 12.12.04, 19:36
Wczoraj wrocilem z Polski, gdzie nadal istnieje urzad meldumkowy i ludzie
musza meldowac sie we wlasnych domach.
Pytanie, po co? Armia urzednikow przeklada papiery z kupy na kupe pozerajac
budzet w bezproduktywnej pracy.
Czy ktos moglby podac jakies racjonalne wytlumaczenie?
Obserwuj wątek
    • Gość: axx Re: Po co potrzebne jest zameldowanie ? IP: 207.191.243.* 12.12.04, 22:40
      Wiem ze tylko tak udajesz ze nie wiesz. A przeciez w Nowym Joku tez jestes zameldowany z jedna uwaga. Moze o tym nie wiesz.
      A w jaki sposob. Jest kilka. Prawo jazdy. Masz 30 dni na zmiane adresu bo bedziesz placil mandaty za parkowanie. Dowod rejestracyjny samochodu i jego
      ubezpieczenie. No dobrze nie masz samochodu ale masz karte kredytowa. Chyba ja masz. Telefon chyba posiadasz.
      Historia kredytowa chyba jest. Konto w banku. Chyba sie tutaj nie urodzisles zatem jestes tylko numerem.
      Posiadasz paszport. W hotelu jezeli nic nie wypelniasz musisz zaplacic karta kredytowa. Numeru samochodu nie musisz podawac.
      Zatem jak widac amerykanie lepiej opanowali to meldowanie nie wspominam tutaj o Patriot Act bo zapewnie posiadasz teczke.
      W Polsce trzeba to robic jeszcze starymi metodami ale mysle zeza kilka lat to rowniez sie zmieni.
      • Gość: huh Nice try IP: *.nyc.rr.com 12.12.04, 23:34
        No tak ale nikt nie zmusza mnie do pojscia do urzedu meldunkowego, nikt nie
        odmawia mi "zameldowania" z jakichs tam powodow. Jednym slowem wypisuje pan
        brednie panie axx.
        Mieszkanie w jakims miejscu jest koniecznoscia zycia, zameldowanie takich
        atrybutow nie posiada.
        PS. W USA nikt nie zada od nikogo nie tylko zameldowania ale tez co wazniejsze
        wymeldowania!!!!!!!!
        • Gość: Kaszanka Re: Nice try IP: *.sympatico.ca 13.12.04, 06:44
          A Ty chyba chcialbys wprowadzic anarchiem? Po co ludzie chodzom do kosciola w niedzielem i
          dajom na tacem, co? Skond siem tacy biorom ...
          • Gość: huh Re: Nice try IP: *.nyc.rr.com 14.12.04, 23:33
            No coz temat upadl ze wzgledu na obojetny do niego stosunek meldujacych sie
            rodakow. Co za kraj. Wolni obywatele nie protestuja przeciwko jesli nie
            ograniczajacym ich wolnosc przepisom to przynajmniej przeciwko marnotrawieniu
            ich wlasnych pieniedzy ale za to uganiaja sie za coraz to nowymi skandalami.
            • Gość: meldunek Re: Nice try IP: *.globonet.hu 15.12.04, 08:12
              Temat upadł, bo wolni ludzie OLEWAJĄ ten obowiązek. Mieszkam "na trzy domy" i
              nie wyobrażam sobie biegania co miesiąć i przemeldowywania. Akutat tam gdzie
              mam "meldunek" - przebywam najmniej.
              Zastanawiam się czasem, co by było gdyby przez tydzień zorganizować
              akcję "obywatelskiego posłuszeństwa" i gdyby wszyscy poczuli wolę dopełnienia
              obowiązku. Chyba byśmy mieli totalny paraliż urzędów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka