Dodaj do ulubionych

Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedliwi...

13.12.04, 20:36
A co z przedmiotami ktore musza zaliczyc w I semestrze? Teraz bedzie masa
problemow, wszystko przez to ze prawnicy nie znaja pojecia sprawiedliwosci
Obserwuj wątek
    • Gość: Zuzia Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 20:47
      Będziemy śledzić losy tych studentów. Na pewno będą olewani przez kolegów z roku, którzy dostali się przez koneksje. Ciekawe ilu z nich skończy studia w terminie.
      • Gość: popo Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 14.12.04, 10:30
        na pewno się zaprzyjaźnią i zawrzą między sobą wiele małżeństw mieszanych
        • Gość: NIEMAGISTER GDZIE SIĘ PODZIAŁA ŚMIERĆ CYWILNA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 11:13
          Może Pan Rektor i Pan Dziekan powinni jednak wyjść nieco dalej niż tylko
          naprzeciw oczekiwaniom i sugestiom?
          • Gość: Krociech Andrzej Ceynowa, UNIA WOLNOŚCI IP: 62.233.232.* 14.12.04, 11:53
            Pamiętajcie przy urnach o programie Unii Wolności, partii Jego Magnificencji Pana Rektora:

"spowodujemy, iż edukacja będzie dostępna dla wszystkich, którzy chcą się uczyć"
            Albo to: "będziemy skutecznie przeciwdziałać nadużywaniu stanowisk i korupcji."
            • Gość: BRat II Re: Andrzej Ceynowa, UNIA WOLNOŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 12:06
              OK. Czekamy na ruch Unii Wolności. Tak by przypadkiem postronny obserwator nie
              pomylił ich z komuchami z SLD lub SdPl.
            • Gość: elektorat Re: Andrzej Ceynowa, UNIA WOLNOŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 13:31
              Oświadczam,że jeżeli Unia Wolności nie zajmie stanowiska w tej sprawie straci
              mój głos w nadchodzacych wyborach jak również będę intensywnie agitował za
              niegłosowaniem na tę partię w okręgu gdańskim.
    • Gość: student WIEDZIALEM,ZE ODZUCILI MNIE NIESPRAWIEDLIWIE IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.04, 21:04
      Caly czas mialem to wrarzenie.
      Ale teraz wyszlo szydlo z worka.
      Sprawiedliwosci stalo sie zadosc.
      Dziekuje wszystkim profesorom
      co nie dokladali do tej machlojki rac !!!
      • Gość: xyz Re: WIEDZIALEM,ZE ODZUCILI MNIE NIESPRAWIEDLIWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 10:00
        wrarzenie???? człowieku, chcesz studiować???
        • Gość: abc Re: WIEDZIALEM,ZE ODZUCILI MNIE NIESPRAWIEDLIWIE IP: *.hamberger / *.hamberger-m.Hamberger-cc.de 14.12.04, 11:15
          Moze mial na mysli wrzenie??? (Nie "wzenie sie" w rodzine prawnikow).
          • Gość: Aga Re: WIEDZIALEM,ZE ODZUCILI MNIE NIESPRAWIEDLIWIE IP: *.umwd.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.04, 14:02
            Poprzednikom zwracam uwagę, że autor zrobił błąd również w wyrazie odżucić
            (popr. odrzucić). Skoro przystępuje do egzaminów na wyższe studia to musiał
            zdać maturę. Zamiast Go krytykować zastanówmy się, może po prostu jest
            dyslektykiem? Pozdrawiam. Szczęśliweie ja już jestem prawnikiem. Z aplikacją.
            Bez wsparcia.
            • Gość: wik Re: WIEDZIALEM,ZE ODZUCILI MNIE NIESPRAWIEDLIWIE IP: 83.238.67.* 14.12.04, 15:04
              Jak to możliwe? aplikacja bez wsparcia.
              Ja wierzę,ale czytając prasę,odnosi się wrażenie,że jest to tylko możliwe mając
              znajomosci!
      • Gość: BELFER A MOŻE SPRAWIEDLIWIE - ZA POGARDĘ DLA ORTOGRAFII?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 11:18
    • Gość: abhaod Sitwa laskawie sie zgodzila IP: *.pool.mediaWays.net 13.12.04, 21:07
      • Gość: ziutek nowe pokolenie prawników spod znaku Ceynowy IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 14.12.04, 11:02
        i jednorękiego jurka. Fajna Przyszłość przed nami.
        • Gość: KASZEBE CEYNOWA TO BYŁO NA POMORZU BARDZO DOBRE NAZWISKO. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 11:33
          Bardzo dobre i bardzo szanowane.
          Przez długie, długie lata.

Było.
    • Gość: MaciekS Napewno nadrobia;-) IP: *.gs.com 13.12.04, 21:10
      Na pierwszym roku jest Prawo Rzymskie?

No to gratuluje. O ile sie nie myle wielu w normalnym terminie sie nie wyrabia.
      Ciekawe...

Zdaje sie ze studia prawnicze przypominaja pamieciowke z medycyny (choc chyba
      medycynie nic nie dorowna)

Pozdro
      M.
      (Inzynier)
      • Gość: Aga Re: Napewno nadrobia;-) IP: *.umwd.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.04, 14:08
        Prawo Rzymskie jest na pierwszym roku.Hm.czy prawo jest pamięciówką. Prawa
        można nauczyć goryla ale bycie prawniekim to logika i umysł syntetyczny.
        Umiejętność decydowania, stanowczość i coś czego najwyraźniej brakuje Tobie
        drogi inżynierze - po prostu inteligencja. Pozdrawiam. Prawnik.
    • Gość: Prof. UJ Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.chem.cornell.edu 13.12.04, 21:22
      Smutne, ale na tym nie koniec. Uniwersytet powinien usunąć tych, których przyjał
      wbrew zasadom i logice: oni dobrze wiedzieli, że dostają się "po uważaniu".
      Inaczej oni nietylko skończą w terminie ale i dostaną ciepłe tatusiowe posadki.
      Właśnie dlatego powinni odejść ze studiów.
      • Gość: dziadek_USA Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.adlex.com 13.12.04, 21:29
        Taka korupcja wymaga aby rektor i inni zrezygnowali albo byli wyrzuceni. Tak
        przynajmniej byloby w USA gdzie afery sa karane.
        • Gość: szikago Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.client.comcast.net 14.12.04, 09:26
          Akurat w ten sposob sa karane afery w USAch, wystarczy przyjrzec sie kretynowi
          Buszowi, lajdak i hochsztapler, nakrecil w poprzednich wyborach a pozniej mial
          cale cztery lata aby nakrecic w kolejnych wyborach (tym razem bez szczegolnego
          naglasniania sprawy). W USAch, Polsce czy gdziekolwiek indziej liczy sie kasa
          oraz znajomosci, a sprawiedliwosc nie jest dla ubogich.
          • Gość: dziadek_USA Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.adlex.com 14.12.04, 19:11
            Zgadzam sie ze Bush klamie jak kazdy polityk. Amerykanscy obywatele mogli go
            wywalic z pracy ale tego nie zrobili. Ta decyzje podjeli w wolnych wyborach.
            Rektora UG polscy obywatele nie moga wywalic bo jest mianowany.

• Gość: Dziekan Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 08:15
        > Smutne, ale na tym nie koniec. Uniwersytet powinien usunąć tych, których przyjał
        > wbrew zasadom i logice: oni dobrze wiedzieli, że dostają się "po uważaniu".
        > Inaczej oni nietylko skończą w terminie ale i dostaną ciepłe tatusiowe posadki.
        > Właśnie dlatego powinni odejść ze studiów.

Zgadzam sie. A potem pan dziekan - jak juz po sobie posprzata - powinien podac sam odejsc.
    • aaniia Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli 13.12.04, 21:42
      ug co jest grane
    • Gość: $$$ Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 01:29
      jeeee 40 osob z nas, pierwszoroczniakow polalo w tym momencie sesje. normalnie
      super - dziekujemy gazeto!
      co do rzymu - no to widac na prawie same orly skoro pierwszy przedmiot
      prawniczy i juz ktos ma problemy. osobiscie nie widze w tym nic trudnego i
      pierwszy semestr mam zaliczony juz teraz. widac mozna, kwestia checi
      • Gość: Dziekan Kwestia checi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 08:17
        > jeeee 40 osob z nas, pierwszoroczniakow polalo w tym momencie sesje. normalnie
        > super - dziekujemy gazeto!
        > co do rzymu - no to widac na prawie same orly skoro pierwszy przedmiot
        > prawniczy i juz ktos ma problemy. osobiscie nie widze w tym nic trudnego i
        > pierwszy semestr mam zaliczony juz teraz. widac mozna, kwestia checi

A co, tata zaplacil?
        • Gość: $$$ Re: Kwestia checi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 01:13
          jakiez typowe podejscie. wiesz co - zalamujesz mnie czlowieku - twoj
          swiatopoglad, ze wszyscy, ktorzy dostali sie na prawo sa tam dzieki koneksjom
          jest po prostu rozbrajacy i wg mnie dowodzi klaustrofobicznosci twojego
          myslenia. sorry - ale krzywdzisz takimi osadami wiele osob, ktore przed
          egzaminem ciezko pracowaly.
      • Gość: Jaro Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 14.12.04, 09:43
        Życzę powodzenia na egzaminie u Rozwada, mądralo.
        • Gość: $$$ Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 01:14
          a dziekuje - w czerwcu bedziesz mi 5 gratulowal
    • Gość: STUDENT UG Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: 193.151.96.* 14.12.04, 06:47
      MAFIA, MAFIA, MAFIA , A REKTOR - AL CAPONE , DLACZEGO MINISTERSTWO EDUKACJI
      MILCZY ? CZY TEŻ TAM DZIAŁA MAFIA ?
    • Gość: AZAZEL Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: 212.33.68.* 14.12.04, 08:02
      TO NIECH JESZCZE NIELEGALNI STUDENCI ODEJDA! KOMBINATORZY KTORZY NIECHYBNIE
      PRZYJELI LAPOWKI (PANOWIE PROFESOROWIE)! POWINNI DAWAC PRZYKLAD POLSCE A SA
      TACY JAK CALA RESZTA! W TYM KRAJU WSZYSCY BIORA? NIEWIERZE!! MOZE TO KWESTJA
      SUMY!:) MOZE TEZ BYM WZIAL :) HMMMM WYCHOWAJMY PRZYNAJMNIEJ NASZE DZIECI W
      POCZUCIU SPRAWIEDLIWOSCI!
    • Gość: Student Re: KTOŚ POWINIEN PÓJŚĆ ZA TO DO CIUPY !!! IP: *.radom.pl 14.12.04, 08:09
    • Gość: Podatnik Co na to Ministerstwo i Rada Główna IP: *.ibles.waw.pl 14.12.04, 08:18
      Co na to Ministerstwo i Rada Główna Szkolnictwa Wyższego. W normalnym kraju
      uczlni, ktora łamie konstytucyjną zasadę równości, cofnięto by wszelkie dotacje
      ze środków publicznych, akredytacje, a w przypadku uczelni państwowych
      wynieniono by wszystkie władze: Rektora, Prorektorów, Dziekana itd. (wariant
      łagodny), lub rozwiązano szkołę. Po co wydawać publiczne (czyli nasze,
      podatników) pieniądze na przedsięwzięcia łamiące prawo i podstawowe normy
      społeczne. Przyjęcie dodatkowo 34 osób nie rozwiązuje problemu.
      • Gość: STUDENT UG Re: Co na to Ministerstwo i Rada Główna IP: 193.151.96.* 14.12.04, 10:35
        poprostu - GÓWNO ! Tam w Ministerstwie jak i w Radzie Głównej jest tak samo
        mafia jak na UG . to wszystko jedna sitwa .TO POLSKA WŁAŚNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    • Gość: Polikarp Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 08:19
      Jaki ten "PAN REKTOR" dobry, a jaki uczciwy;-)>>> i tu koń się śmieje....

Jakoś nie odczuwam tego za krok w dobrą stronę - ot ruszk, jakby dla
      przegonienia natrętnej muszyny.... .

Panowie redaktorzy!
      Zaczęliście, to skończnie - tych "profesorów" trzeba przed sąd zaprowadzić, bo
      prawo to oni umieją, ale łamać.
    • abaldur BRAWO!BRAWO!BRAWO! 14.12.04, 08:19
      BRAWO!BRAWO!BRAWO! Cała sprawaa wyszła na jaw dzięki działalności prasy i
      aktywności rzecznika praw obywatelskich, to cieszy, że mamy odpowiedzialną i
      konsekwentną prasę i prawego rzecznika. Ten przykład napawa optymizmem. Oby tak
      dalej!!!!!
    • Gość: katowiczanin a teraz czas na AE Katowice IP: 80.48.245.* 14.12.04, 08:45
      i firme ktora organizuje egzaminy
    • Gość: bo juz to widze IP: *.zak.com.pl / *.zak.com.pl 14.12.04, 08:45
      taki przesiew zrobia, ze pewnie nowoprzyjeci dlugo nie postudiuja...

mi tez brakowalo 1 punktu i mnie nie przyjeli, to bylo w 1999 r. na
      administaracji w opolu, pisalem odwolania, prosby o przyjecie gdy ktos
      zrezygnuje i nic, a wiem ze sporo osob zrezygnowalo bo podostawali sie na inne
      uczelnie lub kierunki, ponadto bylo 10 miejsc rektorskich i tez nic...
      banda!!!!
    • Gość: ddd A co z tymi co zostali przyjęci po znajomości ? IP: *.cst.tpsa.pl 14.12.04, 08:45
      Dalej trują tam powietrze a może zostali usunieci ? Chyba yto pierwszed
    • Gość: Lenoms Kiedy zobaczę winnych na bruku ? IP: 193.111.144.* 14.12.04, 09:10
      Kiedy ?
    • Gość: maria Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 09:14
      nalezaloby wyrzucic rektora i dziekana zqa nepotyzm i korupcje
    • Gość: k. Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.aster.pl 14.12.04, 09:22
      Miło, że ich przyjęli, ale ja pytam - kto wywali protegowaną ciemnotę, co dostała po pół wymaganej liczby punktów??? Powinni zostać usunięci, do czerwca się spokojnie mogą nauczyć do wstępnych, choć z tego co słyszę to wątpię czy by się choć połowa dostała.

Jezusss, jak ja pomyślę, że studiuję prawo i będę miał w życiu do czynienia z tym "środowiskiem" to mi się rzygać chce.
      • Gość: jovanka Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 09:47
        Naiwny jesteś. Myślisz, ze kto siedzi po kancelariach adwokackich? jedno
        dziecko studiuje co chce, drugie podtrzymuje tradycję, lub wszystkie dzieci
        podtrzymują tradycję. Na aplikację notarialna dostają się ci, którzy maja
        dziadka notariusza lub ojca profesora, czasem wystarczy mama notariusz. Lepiej
        jest na radcowską - bo tam albo masz koneksje, albo kasę. Sądowa,
        prokuratorska? Haruj trzy lata, a etat otrzymasz na święty nigdy. GW nie
        odkryła Ameryki - tak jest na każdych studiach. Osobiscie za rękę nikogo na UMK
        nie złapałam, ale kolezance z "garbem" nie zaliczyli testu. Poszła,
        przedstawiła się, i się okazało, że "źle policzono punkty" - ustny oczywiście
        zdała i na studia się dostała.
    • Gość: Jaro Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 14.12.04, 09:41
      Niech się nie cieszą, za karę wylecą przy pierwszej nadarzającej się okazji, a
      dziekaństwo powie "a nie mówiliśmy, że oni i tak się na te studia nie
      nadawali?". A na otarcie łez s...syny (chodzi o sędziosynów, nowe przekleństwo
      w języku polskim) dostaną tę średnią 5,0. Bo w końcu to dzieci lepszej rasy.
      • Gość: doświadczony Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 20:46
        g.... prawda , za nazwisko dostajesz po siedzeniu i to często
    • Gość: Były student Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: 195.116.198.* 14.12.04, 09:43
      A dlaczego nie cofnięto deyzji w stosunku do wepchniętych tylnymi drzwiami
      dzieci VIP-ów, które miały rażąco mało punktów ? Za taki skandal powinny
      polecieć głowy i na Uniwersytecie i gdańskiej palestrze a nie poleciały !
      • Gość: INKWIZYTOR Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 20:50
        gilotyna, szafot, szubienica, kulka ..... czy to Ciebie satysfakcjonuje
        SPRAWIEDLIWY CZŁOWIEKU
    • Gość: kade Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: 63.250.182.* 14.12.04, 09:46
      nalezy stworzyc warunki w wiezieniu, dla tych ktorzy po znajomosci przyjmowali
      na studia, Panie Warylewski. ta sprawa nie moze byc odpuszczona!
    • feliks-50 Ale nie zmienia to faktu, że są oszustami !! 14.12.04, 09:47
      Tak ich przyciśnięto, że nie mieli wyjścia ! A UG starcił twarz na lata !
      • Gość: kiks NIEDOUCZENI PRAWNICY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 09:57
        przyjęci po protekcji
    • Gość: nauczyciel SZKOŁA ŻYCIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 09:55
      Najpierw odrzuceni przeszli PRAKTYCZNE zajęcia w SZKOLE ŻYCIA.
      Teraz przyjęci przejdą TEORETYCZNE zajęcia na wydziale prawa.
      Są szanse na dalszą praktykę, gdy złośliwie wykaże się, że odrzuceni i przyjęci
      jednak nie nadawali się na studia - wszak czekają ich kolokwia i egzaminy przez
      5 lat. Dlaczego "złosliwie" - bo uczelnia została zmuszona do ich przyjęcia i
      tego nie zapomni.
      Nowi studenci też zapamiętają lekcję z UG. Wyciągakąc z praktyki i teorii
      wnioski w przyszłości będą mieli dwie możliwości:
      1) będą zwalczać sitwę znając z autopsii negatywne skutki jej działania,
      2) założą własną sitwę, gdy ich dzieci będą szły na studia - przecież sitwa
      prawnicza jest skuteczna i często bezkarna, bo sama stanowi prawo.

Który wariant jest badziej prawdopodobny: 1 czy 2?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka