create 13.12.04, 20:36 A co z przedmiotami ktore musza zaliczyc w I semestrze? Teraz bedzie masa problemow, wszystko przez to ze prawnicy nie znaja pojecia sprawiedliwosci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zuzia Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 20:47 Będziemy śledzić losy tych studentów. Na pewno będą olewani przez kolegów z roku, którzy dostali się przez koneksje. Ciekawe ilu z nich skończy studia w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popo Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 14.12.04, 10:30 na pewno się zaprzyjaźnią i zawrzą między sobą wiele małżeństw mieszanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEMAGISTER GDZIE SIĘ PODZIAŁA ŚMIERĆ CYWILNA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 11:13 Może Pan Rektor i Pan Dziekan powinni jednak wyjść nieco dalej niż tylko naprzeciw oczekiwaniom i sugestiom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krociech Andrzej Ceynowa, UNIA WOLNOŚCI IP: 62.233.232.* 14.12.04, 11:53 Pamiętajcie przy urnach o programie Unii Wolności, partii Jego Magnificencji Pana Rektora: "spowodujemy, iż edukacja będzie dostępna dla wszystkich, którzy chcą się uczyć" Albo to: "będziemy skutecznie przeciwdziałać nadużywaniu stanowisk i korupcji." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRat II Re: Andrzej Ceynowa, UNIA WOLNOŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 12:06 OK. Czekamy na ruch Unii Wolności. Tak by przypadkiem postronny obserwator nie pomylił ich z komuchami z SLD lub SdPl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektorat Re: Andrzej Ceynowa, UNIA WOLNOŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 13:31 Oświadczam,że jeżeli Unia Wolności nie zajmie stanowiska w tej sprawie straci mój głos w nadchodzacych wyborach jak również będę intensywnie agitował za niegłosowaniem na tę partię w okręgu gdańskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student WIEDZIALEM,ZE ODZUCILI MNIE NIESPRAWIEDLIWIE IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.04, 21:04 Caly czas mialem to wrarzenie. Ale teraz wyszlo szydlo z worka. Sprawiedliwosci stalo sie zadosc. Dziekuje wszystkim profesorom co nie dokladali do tej machlojki rac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: WIEDZIALEM,ZE ODZUCILI MNIE NIESPRAWIEDLIWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 10:00 wrarzenie???? człowieku, chcesz studiować??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: WIEDZIALEM,ZE ODZUCILI MNIE NIESPRAWIEDLIWIE IP: *.hamberger / *.hamberger-m.Hamberger-cc.de 14.12.04, 11:15 Moze mial na mysli wrzenie??? (Nie "wzenie sie" w rodzine prawnikow). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: WIEDZIALEM,ZE ODZUCILI MNIE NIESPRAWIEDLIWIE IP: *.umwd.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.04, 14:02 Poprzednikom zwracam uwagę, że autor zrobił błąd również w wyrazie odżucić (popr. odrzucić). Skoro przystępuje do egzaminów na wyższe studia to musiał zdać maturę. Zamiast Go krytykować zastanówmy się, może po prostu jest dyslektykiem? Pozdrawiam. Szczęśliweie ja już jestem prawnikiem. Z aplikacją. Bez wsparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wik Re: WIEDZIALEM,ZE ODZUCILI MNIE NIESPRAWIEDLIWIE IP: 83.238.67.* 14.12.04, 15:04 Jak to możliwe? aplikacja bez wsparcia. Ja wierzę,ale czytając prasę,odnosi się wrażenie,że jest to tylko możliwe mając znajomosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELFER A MOŻE SPRAWIEDLIWIE - ZA POGARDĘ DLA ORTOGRAFII?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 11:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abhaod Sitwa laskawie sie zgodzila IP: *.pool.mediaWays.net 13.12.04, 21:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek nowe pokolenie prawników spod znaku Ceynowy IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 14.12.04, 11:02 i jednorękiego jurka. Fajna Przyszłość przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASZEBE CEYNOWA TO BYŁO NA POMORZU BARDZO DOBRE NAZWISKO. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 11:33 Bardzo dobre i bardzo szanowane. Przez długie, długie lata. Było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Napewno nadrobia;-) IP: *.gs.com 13.12.04, 21:10 Na pierwszym roku jest Prawo Rzymskie? No to gratuluje. O ile sie nie myle wielu w normalnym terminie sie nie wyrabia. Ciekawe... Zdaje sie ze studia prawnicze przypominaja pamieciowke z medycyny (choc chyba medycynie nic nie dorowna) Pozdro M. (Inzynier) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Napewno nadrobia;-) IP: *.umwd.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.04, 14:08 Prawo Rzymskie jest na pierwszym roku.Hm.czy prawo jest pamięciówką. Prawa można nauczyć goryla ale bycie prawniekim to logika i umysł syntetyczny. Umiejętność decydowania, stanowczość i coś czego najwyraźniej brakuje Tobie drogi inżynierze - po prostu inteligencja. Pozdrawiam. Prawnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prof. UJ Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.chem.cornell.edu 13.12.04, 21:22 Smutne, ale na tym nie koniec. Uniwersytet powinien usunąć tych, których przyjał wbrew zasadom i logice: oni dobrze wiedzieli, że dostają się "po uważaniu". Inaczej oni nietylko skończą w terminie ale i dostaną ciepłe tatusiowe posadki. Właśnie dlatego powinni odejść ze studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek_USA Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.adlex.com 13.12.04, 21:29 Taka korupcja wymaga aby rektor i inni zrezygnowali albo byli wyrzuceni. Tak przynajmniej byloby w USA gdzie afery sa karane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szikago Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.client.comcast.net 14.12.04, 09:26 Akurat w ten sposob sa karane afery w USAch, wystarczy przyjrzec sie kretynowi Buszowi, lajdak i hochsztapler, nakrecil w poprzednich wyborach a pozniej mial cale cztery lata aby nakrecic w kolejnych wyborach (tym razem bez szczegolnego naglasniania sprawy). W USAch, Polsce czy gdziekolwiek indziej liczy sie kasa oraz znajomosci, a sprawiedliwosc nie jest dla ubogich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek_USA Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.adlex.com 14.12.04, 19:11 Zgadzam sie ze Bush klamie jak kazdy polityk. Amerykanscy obywatele mogli go wywalic z pracy ale tego nie zrobili. Ta decyzje podjeli w wolnych wyborach. Rektora UG polscy obywatele nie moga wywalic bo jest mianowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziekan Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 08:15 > Smutne, ale na tym nie koniec. Uniwersytet powinien usunąć tych, których przyjał > wbrew zasadom i logice: oni dobrze wiedzieli, że dostają się "po uważaniu". > Inaczej oni nietylko skończą w terminie ale i dostaną ciepłe tatusiowe posadki. > Właśnie dlatego powinni odejść ze studiów. Zgadzam sie. A potem pan dziekan - jak juz po sobie posprzata - powinien podac sam odejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
aaniia Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli 13.12.04, 21:42 ug co jest grane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 01:29 jeeee 40 osob z nas, pierwszoroczniakow polalo w tym momencie sesje. normalnie super - dziekujemy gazeto! co do rzymu - no to widac na prawie same orly skoro pierwszy przedmiot prawniczy i juz ktos ma problemy. osobiscie nie widze w tym nic trudnego i pierwszy semestr mam zaliczony juz teraz. widac mozna, kwestia checi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziekan Kwestia checi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 08:17 > jeeee 40 osob z nas, pierwszoroczniakow polalo w tym momencie sesje. normalnie > super - dziekujemy gazeto! > co do rzymu - no to widac na prawie same orly skoro pierwszy przedmiot > prawniczy i juz ktos ma problemy. osobiscie nie widze w tym nic trudnego i > pierwszy semestr mam zaliczony juz teraz. widac mozna, kwestia checi A co, tata zaplacil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ Re: Kwestia checi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 01:13 jakiez typowe podejscie. wiesz co - zalamujesz mnie czlowieku - twoj swiatopoglad, ze wszyscy, ktorzy dostali sie na prawo sa tam dzieki koneksjom jest po prostu rozbrajacy i wg mnie dowodzi klaustrofobicznosci twojego myslenia. sorry - ale krzywdzisz takimi osadami wiele osob, ktore przed egzaminem ciezko pracowaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 14.12.04, 09:43 Życzę powodzenia na egzaminie u Rozwada, mądralo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 01:14 a dziekuje - w czerwcu bedziesz mi 5 gratulowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDENT UG Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: 193.151.96.* 14.12.04, 06:47 MAFIA, MAFIA, MAFIA , A REKTOR - AL CAPONE , DLACZEGO MINISTERSTWO EDUKACJI MILCZY ? CZY TEŻ TAM DZIAŁA MAFIA ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZAZEL Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: 212.33.68.* 14.12.04, 08:02 TO NIECH JESZCZE NIELEGALNI STUDENCI ODEJDA! KOMBINATORZY KTORZY NIECHYBNIE PRZYJELI LAPOWKI (PANOWIE PROFESOROWIE)! POWINNI DAWAC PRZYKLAD POLSCE A SA TACY JAK CALA RESZTA! W TYM KRAJU WSZYSCY BIORA? NIEWIERZE!! MOZE TO KWESTJA SUMY!:) MOZE TEZ BYM WZIAL :) HMMMM WYCHOWAJMY PRZYNAJMNIEJ NASZE DZIECI W POCZUCIU SPRAWIEDLIWOSCI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: KTOŚ POWINIEN PÓJŚĆ ZA TO DO CIUPY !!! IP: *.radom.pl 14.12.04, 08:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnik Co na to Ministerstwo i Rada Główna IP: *.ibles.waw.pl 14.12.04, 08:18 Co na to Ministerstwo i Rada Główna Szkolnictwa Wyższego. W normalnym kraju uczlni, ktora łamie konstytucyjną zasadę równości, cofnięto by wszelkie dotacje ze środków publicznych, akredytacje, a w przypadku uczelni państwowych wynieniono by wszystkie władze: Rektora, Prorektorów, Dziekana itd. (wariant łagodny), lub rozwiązano szkołę. Po co wydawać publiczne (czyli nasze, podatników) pieniądze na przedsięwzięcia łamiące prawo i podstawowe normy społeczne. Przyjęcie dodatkowo 34 osób nie rozwiązuje problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDENT UG Re: Co na to Ministerstwo i Rada Główna IP: 193.151.96.* 14.12.04, 10:35 poprostu - GÓWNO ! Tam w Ministerstwie jak i w Radzie Głównej jest tak samo mafia jak na UG . to wszystko jedna sitwa .TO POLSKA WŁAŚNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polikarp Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 08:19 Jaki ten "PAN REKTOR" dobry, a jaki uczciwy;-)>>> i tu koń się śmieje.... Jakoś nie odczuwam tego za krok w dobrą stronę - ot ruszk, jakby dla przegonienia natrętnej muszyny.... . Panowie redaktorzy! Zaczęliście, to skończnie - tych "profesorów" trzeba przed sąd zaprowadzić, bo prawo to oni umieją, ale łamać. Odpowiedz Link Zgłoś
abaldur BRAWO!BRAWO!BRAWO! 14.12.04, 08:19 BRAWO!BRAWO!BRAWO! Cała sprawaa wyszła na jaw dzięki działalności prasy i aktywności rzecznika praw obywatelskich, to cieszy, że mamy odpowiedzialną i konsekwentną prasę i prawego rzecznika. Ten przykład napawa optymizmem. Oby tak dalej!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanin a teraz czas na AE Katowice IP: 80.48.245.* 14.12.04, 08:45 i firme ktora organizuje egzaminy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo juz to widze IP: *.zak.com.pl / *.zak.com.pl 14.12.04, 08:45 taki przesiew zrobia, ze pewnie nowoprzyjeci dlugo nie postudiuja... mi tez brakowalo 1 punktu i mnie nie przyjeli, to bylo w 1999 r. na administaracji w opolu, pisalem odwolania, prosby o przyjecie gdy ktos zrezygnuje i nic, a wiem ze sporo osob zrezygnowalo bo podostawali sie na inne uczelnie lub kierunki, ponadto bylo 10 miejsc rektorskich i tez nic... banda!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd A co z tymi co zostali przyjęci po znajomości ? IP: *.cst.tpsa.pl 14.12.04, 08:45 Dalej trują tam powietrze a może zostali usunieci ? Chyba yto pierwszed Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenoms Kiedy zobaczę winnych na bruku ? IP: 193.111.144.* 14.12.04, 09:10 Kiedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 09:14 nalezaloby wyrzucic rektora i dziekana zqa nepotyzm i korupcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.aster.pl 14.12.04, 09:22 Miło, że ich przyjęli, ale ja pytam - kto wywali protegowaną ciemnotę, co dostała po pół wymaganej liczby punktów??? Powinni zostać usunięci, do czerwca się spokojnie mogą nauczyć do wstępnych, choć z tego co słyszę to wątpię czy by się choć połowa dostała. Jezusss, jak ja pomyślę, że studiuję prawo i będę miał w życiu do czynienia z tym "środowiskiem" to mi się rzygać chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jovanka Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 09:47 Naiwny jesteś. Myślisz, ze kto siedzi po kancelariach adwokackich? jedno dziecko studiuje co chce, drugie podtrzymuje tradycję, lub wszystkie dzieci podtrzymują tradycję. Na aplikację notarialna dostają się ci, którzy maja dziadka notariusza lub ojca profesora, czasem wystarczy mama notariusz. Lepiej jest na radcowską - bo tam albo masz koneksje, albo kasę. Sądowa, prokuratorska? Haruj trzy lata, a etat otrzymasz na święty nigdy. GW nie odkryła Ameryki - tak jest na każdych studiach. Osobiscie za rękę nikogo na UMK nie złapałam, ale kolezance z "garbem" nie zaliczyli testu. Poszła, przedstawiła się, i się okazało, że "źle policzono punkty" - ustny oczywiście zdała i na studia się dostała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 14.12.04, 09:41 Niech się nie cieszą, za karę wylecą przy pierwszej nadarzającej się okazji, a dziekaństwo powie "a nie mówiliśmy, że oni i tak się na te studia nie nadawali?". A na otarcie łez s...syny (chodzi o sędziosynów, nowe przekleństwo w języku polskim) dostaną tę średnią 5,0. Bo w końcu to dzieci lepszej rasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczony Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 20:46 g.... prawda , za nazwisko dostajesz po siedzeniu i to często Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były student Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: 195.116.198.* 14.12.04, 09:43 A dlaczego nie cofnięto deyzji w stosunku do wepchniętych tylnymi drzwiami dzieci VIP-ów, które miały rażąco mało punktów ? Za taki skandal powinny polecieć głowy i na Uniwersytecie i gdańskiej palestrze a nie poleciały ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INKWIZYTOR Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 20:50 gilotyna, szafot, szubienica, kulka ..... czy to Ciebie satysfakcjonuje SPRAWIEDLIWY CZŁOWIEKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kade Re: Uniwersytet Gdański dał indeksy niesprawiedli IP: 63.250.182.* 14.12.04, 09:46 nalezy stworzyc warunki w wiezieniu, dla tych ktorzy po znajomosci przyjmowali na studia, Panie Warylewski. ta sprawa nie moze byc odpuszczona! Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Ale nie zmienia to faktu, że są oszustami !! 14.12.04, 09:47 Tak ich przyciśnięto, że nie mieli wyjścia ! A UG starcił twarz na lata ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks NIEDOUCZENI PRAWNICY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 09:57 przyjęci po protekcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel SZKOŁA ŻYCIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 09:55 Najpierw odrzuceni przeszli PRAKTYCZNE zajęcia w SZKOLE ŻYCIA. Teraz przyjęci przejdą TEORETYCZNE zajęcia na wydziale prawa. Są szanse na dalszą praktykę, gdy złośliwie wykaże się, że odrzuceni i przyjęci jednak nie nadawali się na studia - wszak czekają ich kolokwia i egzaminy przez 5 lat. Dlaczego "złosliwie" - bo uczelnia została zmuszona do ich przyjęcia i tego nie zapomni. Nowi studenci też zapamiętają lekcję z UG. Wyciągakąc z praktyki i teorii wnioski w przyszłości będą mieli dwie możliwości: 1) będą zwalczać sitwę znając z autopsii negatywne skutki jej działania, 2) założą własną sitwę, gdy ich dzieci będą szły na studia - przecież sitwa prawnicza jest skuteczna i często bezkarna, bo sama stanowi prawo. Który wariant jest badziej prawdopodobny: 1 czy 2? Odpowiedz Link Zgłoś