Dodaj do ulubionych

Prezydent Leszna z SLD patronuje konkursowi mło...

IP: 206.54.158.* 17.12.04, 05:04
Nas bardziej interesuje, kto będzie patronował rozwiązaniu SLD.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lykos Re: Prezydent Leszna z SLD patronuje konkursowi m IP: 150.254.85.* 17.12.04, 09:39
      O co tu chodzi?

Czy GW i Łybacka (piękne towarzystwo!) mają za złe to,

- że odbywa się konkurs na temat Dmowskiego (tzn. osoba Dmowskiego jest be, a
      może ruch narodowy jest be)? czy

- że Młodzież Wszechpolska i LPR ośmiela się organizować taki konkurs i do tego
      w szkołach? czy może

- że na taki konkurs zgadzją się dyrektorzy szkół (oprócz zdrowego jądra)a
      nawet - turpe dictu - sam pan prezydent miasta z nadania przodującej formacji?

Osobiście bardzo się cieszę, że taki konkurs został zorganizowany. Wolałbym,
      żeby to był konkurs organizowany przez Ministerstwo Edukacji Narodowej i Sportu
      (tak się ono zdaje się tereaz nazywa?) i dotyczył spraw związanych z
      odzyskaniem przez Polskę niepodległości w 1918 roku i obrony tej
      niepodległości. Tematyka ta była przez lata zakłamywana przez komunę i jej
      znajomość wśród Polaków jest ciągle bardzo niska. O ile Piłsudski został przez
      komunę w końcu co nieco oswojony, to drugi wielki tamtych czasów, Roman
      Dmowski, ciągle jeszcze nie jest persona grata dla rządzących oświatą i dla
      środowisk opiniotwórczych. Można go nie lubić, ale wiedza o odrodzeniu państwa
      polskiego jest mocno niepełna bez wiedzy o nim i o ruchu, który reprezentował.

Jeżeli prace mają sprawdzać nauczyciele, jest pewna szansa wyważenia racji i
      uniknięcia nastawienia hurra-hagiograficznego. Nie jestem bezkrytycznym
      admiratorem Dmowskiego, z wielkich tamtego okresu najbliższy mi jest
      Paderewski, ale nie wyobrażam sobie uczciwej znajomości okresu walki o
      niepodległość (z jej rozlicznymi meandrami) bez wiedzy o Dmowskim, a także - o
      Piłsudskim.

Dlatego widzę w inicjatywie LPR i MW raczej pozytywy. Może pan prez. Malepszy
      rozumowal podobnie? Miło pochwalić członka SLD.
      • Gość: WSZECHROBACTWO TE, KURATOR, WIEMY, GDZIE MIESZKASZ.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 13:12
        • Gość: młody WSZECHPOLACY przynajmniej mają wartości IP: *.man.polbox.pl 17.12.04, 16:35
          • Gość: X11 Re: WSZECHPOLACY przynajmniej mają wartości IP: *.ift.uni.wroc.pl 17.12.04, 16:47
            chyba materialne
          • Gość: Mike Re: WSZECHPOLACY przynajmniej mają wartości IP: 212.125.240.* 17.12.04, 16:58
            Tak, maja podobne do wartosci jakie miala Hitlerjugend.
          • Gość: Anarchista Re: WSZECHPOLACY przynajmniej mają wartości IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.04, 18:28
            Jakie wartości maja wszechpolacy? Te, narzucone przez dzialaczy politycznych?
            dobrze sie czują, będac marionetkami w ich rekach? Kolego! Zainteresuj sie
            pogladami anarchistow! WOLNOSC - to podstawa
      • Gość: dociekliwy Re: Prezydent Leszna z SLD patronuje konkursowi m IP: *.atr.bydgoszcz.pl 17.12.04, 13:24
        Panie LYKOS,
        czy gdyby KuKluxClan organizował konkurs wiedzy o, np., G. Waszyngtonie, to Pan
        byłby też zwolennikiem tej imprezy tylko dlatego, że Patron jes zasłużony ?
        • Gość: Lykos Re: Prezydent Leszna z SLD patronuje konkursowi m IP: 150.254.85.* 17.12.04, 14:37
          Wbrew obiegowym opiniom zwolenników postępu i bojowników o tolerancję istnieje
          jednak różnica między MW i KKK. Jak dotychczas nikogo np. nie zlinczowano, a
          metody walki MW różnią się od metod bojówek lewackich głównie tym, że inne są
          cele dla np. pomidorów czy jajek. Jeżeli ktoś zetknął się z moimi postami na
          niniejszym forum, nietrudno mu zgadnąć, że takich metod nie popieram. Ale teraz
          mówimy o konkursie pogłębiającym wiedzę historyczną.

Jeżeli chodzi o drugą część porównania, to w USA jednak są inne organizacje,
          które zajmują się popieraniem wiedzy o np. G.Waszyngtonie. U nas Dmowskim nikt
          inny się dotychczas nie zajął.

Radzę mniej histeryzować i bardziej myśleć. Jak przystało na dociekliwego.
          Odruchy stadne temu ostatniemu nie sprzyjają.

Pozdrawiam.
          • Gość: Kazek Re: Prezydent Leszna z SLD patronuje konkursowi m IP: *.p-s-inter.net 17.12.04, 16:10
            Lykos, nie o to chodzi. Szkoła powinna być PONAD POLITYCZNA. Z tak wielu
            powodów, że az trudno je tu wymieniać. Ja np. mam poglądy lewicowe (co nie
            zmienia faktu, że jestem zniesmaczony sld, żeby było jasne), ale nie godzę się
            na to, by w szkole gloryfikowano w jakikolwiek sposób postacie lewicy - należy
            tylko przedstawiac historię, z jak najbardziej obiektywnego punktu widzenia, co
            nie jest do końca wykonalne, ale do czego dążyc należy.
            Władze miasta sie zbłaźniły, swoją droga takie asekuranckie podlizywanie
            klerykalnej prawizy źle wróży...
            • Gość: Antoni Re: KAŻDY ROZSĄDNY POLAK popiera MłodzieżWszechpol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:26
              Wartosciowa, aktywna, ideowa Młodzież Wszechpolska.
      • Gość: Prezio Re: Prezydent Leszna z SLD patronuje konkursowi m IP: *.bredband.comhem.se 17.12.04, 15:43
        Nie chwal czlonka przed Zachodem...
        A tak powaznie, to smutne, ze i w Polsce ktos organizuje
        bojowki. Jak w 30-latach w hitlerowskich Niemczech. Brrr!

• Gość: wandam Brawo, panie Tomku! IP: *.icpnet.pl 17.12.04, 10:55
      Niech Pan, po prostu, robi swoje i nie przejmuje się "schyłkową" Łybacką.
    • Gość: Janek BRAWO! IP: 195.205.151.* 17.12.04, 10:56
      "Ale cenzury w Polsce też nie ma. Dyrektorzy szkół samodzielnie podejmują decyzje. Wiedzą, że takich rzeczy robić nie można."

!!! BRAWO !!!
    • Gość: ble TYLKO UNIA WOLNOŚCI !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.12.04, 10:57
      WSZYSTKICH INNYCH ZDELEGALIZOWAĆ WYRĄBAĆ WYRZUCIĆ WYEKSMITOWAĆ A SZCZEGÓLNIE
      FASZYSTOWSKĄ MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKĄ !!!!
      • wuk4 Re: TYLKO UNIA WOLNOŚCI !!! 17.12.04, 11:13
        Jestem tego samego zdania. Tylko Unia Wolności jest normalną partią, na którą
        można głosować i którą należy popierać. Faszyści powinni skończyć w pierdlu.

Cieszę się niezmiernie, że ktoś tu jest takiego samego, jak ja zdania!
        Pozdrawiam kolegę "Ble" - Wesołych Świąt! Precz z faszystami!
        • Gość: ble Re: TYLKO UNIA WOLNOŚCI !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.12.04, 11:19
          pozdrawiem wuk4, cieszę się, że jest więcej normalnie myślących ludzi, miłych
          Świąt :-))))
          • Gość: Lykos Najbardziej europejska partia? IP: 150.254.85.* 17.12.04, 11:27
            Myślałem, że to ironia. A okazuje się, że najwyraźniej zwolennicy tej
            najbardziej tolerancyjnej partii myślą tak na serio.

Po trupach w walce o tolerancję...

Hm...
            • Gość: asdf O co ci chodzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 13:26
              Po jakich trupach i do jakiej tolerancji? Masz może przykład jakiegoś trupa?
              • Gość: Lykos Re: O co ci chodzi? IP: 150.254.85.* 17.12.04, 14:56
                Właśnie, też nie widzę tolerancji. A jeżeli chodzi o trupy, to cytuję:

WSZYSTKICH INNYCH ZDELEGALIZOWAĆ WYRĄBAĆ WYRZUCIĆ WYEKSMITOWAĆ A SZCZEGÓLNIE
                FASZYSTOWSKĄ MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKĄ !!!!

• Gość: gość Re: TYLKO UNIA WOLNOŚCI !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 11:18
        Ostatnio dość dużo mówi sie na temat tej "pięknej" inicjatywy Pana Giertych
        alias Frankenschteina, jaką jest młodzież tfu Wszechpolska. Mnie osobiście
        mdli, słysząc o niej, a w kieszeni otwiera mi sie scyzoryk wielkości maczety.
        Bo jeśli to ma być młodzież tfu Wszechpolska to ja w takiej polsce nie chce
        żyć. Jesli dodatkowo ich inicjatywy popierane są przez kościół katolicki to ja
        też do kościoła mam żal. Bo wspieranie ograniczonych umysłowo faszystów
        ubranych w garnitury i krzyczących w imię Boga z zaciśniętymi pięściami, to
        poprostu debilizm i ślepota, a jeśli chodzi o historie to bardzo mi przypomina
        to wspaniałe stowarzyszenie inne sprzed kilkudziesięciuu lat. Tamto miało
        również wspaniałego wodza i ładne mundurki ze swastykami na ramieniu tak tak
        mowa o HITLERJUNGEN. Jak już mówiłem mdli mnie jak sobie pomyśle że przed
        naszymi oczami tworzy się takie GIERTYCH-JUNGEN.
        • Gość: varko HITLERJUNGEN?? A co to takiego? IP: 212.187.228.* 17.12.04, 12:26
          Widze ze mamy do czynienia z poliglota, hehe.

Hitler - wiadomo
          JUGEND - mlodziez
      • Gość: aj-waj TYLKO UNIA WOLNOŚCI - DRUGA GRUBA KRECHA dla SLD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 11:41
        Faktycznie!!! BARDZO MĄDRE HASŁO !!! Jedyny ratunek !
        Tylko Unia Wolności może w TEJ sytuacji uratować konające SLD !
        Oczywiście, przez powtórkę doskonałej wręcz i sprawdzonej kuracji
        zwanej "GRUBĄ KRECHĄ".
        NIE MA LEPSZEGO LEKARSTWA NIŻ TO, ZASTOSOWANE NIEGDYŚ PRZEZ DR. MAZOWIECKIEGO.
        Dzięki temu lekarstwu, te gnidy nie tylko przeżyły, ale opanowały i przeżarły
        niemal cały kraj, co widać dzień w dzień.

Oto, jak można poznać SPRAWDZONEGO przyjaciela -jakim niewątpliwie była i jest
        Unia Wolności - w biedzie, a tym bardziej konającego w potrzebie ;
        ...... NA UNII WOLNOŚCI, możecie towarzysze polegać !!!
        Towarzysze! Nie zapomnijcie zaprosić TYCH przyjaciół na swój rytuał pogrzebowy.
        • Gość: popieram porozumienie okrągłotrumienne ! IP: *.lublin.mm.pl 17.12.04, 12:35
        • Gość: nie na temat Re: TYLKO UNIA WOLNOŚCI - DRUGA GRUBA KRECHA dla IP: 81.185.93.* 17.12.04, 13:43
          Te "gnidy" zostaly wybrane w demokratycznych wyborach.
          Znaczy wiekszosc Twoich wspolziomkow na nich glosowala.
          Mogles przekonywac wspolziomkow by glosowali na Ciebie.
          Mogles miec program negujacy "kreske"
          Mogles wygrac wybory i realizowac swoj program.
          Mogles w nich aktywnie uczestniczyc.
          jak Ci wszyscy co sa obecnie przeciwnikami "kreski".
          Mogles byc kontrkandydatem wobec bylych notabli.

Nie chciales, nie umiales albo sie bales-to jest TWOJA sprawa.
          Masz szanse za kilka miesiecy i zamiast wypisywac tutaj swoje sfrustrowanie
          zloz swoja kandydature do wyborow.
          Chcialbys zeby inni za Ciebie ta czarna "robote" zrobili ?
          W demokracji aktywnosc jednych jest przeciwstawiona dzialalnosci innych.
          Chcialbys byc obserwatorem i miec prawo do krytyki.
          Taka krytyka jest nic nie warta: kazdego na to stac.
          Szczegolnie tutaj na forum GW.
          Masz poglady to skonfrontuj je tam gdzie jest prawdziwa walka polityczna a nie
          tutaj.
          Z powazaniem

• feliks-50 Jak można popireac oszołomów !! 17.12.04, 11:25
      Tylko oszołom moze to robić !
    • Gość: zagadka pan Tomasz Malepszy jest mało lepszy niż jego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 11:30
      pan Tomasz Malepszy jest mało lepszy niż jego koledzy z SLD, ale jest od nich
      cwańszy bo już zbiera punkty w przyszłych wyborach. Pytanie do internautów -
      "na jakiej liście znajdzie się pan Tomasz w przyszłych wyborach?"
    • Gość: Oliveira Legitymizacja Giertychjugend IP: *.acn.waw.pl 17.12.04, 11:35
      Ostatnie przemówienie Giertycha do MW chyba wykazało, kim są członkowie tej
      organizacji
      • barbarel Re: Legitymizacja Giertychjugend 17.12.04, 11:41
        Prawda o Giertychach powoli wyłazi na wierzch. Dziadek Jędrzej, przedwojenny
        oszołom, wielbiciel Hitlera, cieszący się z "odżydzenia Niemiec" już w 1936
        roku, w stanie wojennym doradzający Polakom z Londynu "sojusz szabli i
        kadzidła", tj. wojska (Jaruzela) i Kościoła (Glemp). Tatuś Maciej (o ryju
        jeszcze dłuższym niż Romuś) - w stanie wojennym przydupas Jaruzela (Rada
        Konsultacyjna), miłośnik Rosji (jak to endek), lansuje katolickie państwo
        religijne na wzór islamskiego (naprawdę !). Synuś Romuś... każdy widzi... To
        ludzie chorzy, hańba dla Polski. Mnożą się jak króliki - to problem. MW ma
        heroiczne tradycje sprzed wojny - odważne demolowanie żydowskich sklepików,
        katowanie i mordowanie żydowskich studentów na uniwersytetach.
        A dziś mołodzioż wszypolska to wspólne studia nad faszystowską literaturą i
        szukanie z wypiekami wrogów, to wzruszenia radosnych skoków przez ognisko i
        wspólnych kapieli przy księżycu, homofaszystowska inicjacja wspólnego bicia
        konia, to gromkie pieśni i skupione strzelanie z wiatrówki, gdy oko i ręka
        wprawia się w służbie Narodu i Ojczyzny. To czujność i dbałość o chlubną
        tradycję i dumną spóściznę. To kółka samokształceniowe rzutu zgniłym jajkiem i
        glanowania odmieńców. To wpisanie się w tradycję koszul wszelkiej maści -
        czarnych, brunatnych, białych, cholera wie jeszcze jakich. To ożywianie
        strupieszałych ruchów politycznych i poglądów ze śmietnika, zdobionych
        kłamstwem "dbałośći o tradycję i wartości narodowe". Żałosne. Bo żal miłych
        zapewne młodych ludzi, którzy w zagubieniu i frustracji w dźwiękach
        pseudonarodowych bębnów szukają nadziei...

NIE DAMY SIĘ ZROBIĆ W GIERTYCHA ! GIERTYCH IM W DUPĘ !!!
        PRECZ Z MOŁODZIOŻĄ WSZYPOLSKĄ !!!
        • Gość: werka odp. barbarel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 13:24
          Nie tak dawno też próbowałam oświecić forum co do MW, opierając się na
          przekazanych mi relacjach rodzinnych - szczególnie dziadka i od razu zaznaczam
          dziadek należał do tzw. średniej klasy, więc trudno mu zarzucać jakąś
          prochłopską i prorobotniczą sympatię. Miał zwykłe poczucie przyzwoitości.
          Pamiętam z jaką odrazą i niechęcią opowiadał o wyczynach MW w Warszawie i
          Krakowie. Uważał, że II wojna światowa udowodniła, że ludzie ci zupełnie
          pobłądzili w swoich politycznych wyborach. Dla mojego dziadka to byli tacy
          polscy faszyści. Na szczęście mój długowieczny dziadek nie żyje, bo dzisiaj
          przewróciłby się w grobie. Czasami mam wrażenie, że 90% Polaków ma swoje
          korzenie w niepiśmiennym chłopstwie i żadnej myśli, dokumentów niczego
          dziadkowie i ojcowie im nie przekazali. A taki ludźmi bardzo łatwomogą
          manipulować Giertychowie - korzenie mają, spuściznę też i chore od trzech
          pokoleń poglądy.
          • Gość: werka werka cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 13:28
            Przepraszam za literówki, ale ręce latają mi z nerwów i nie trafiam celnie w
            klawiaturkę.
          • Gość: dziadek upps... IP: *.lublin.mm.pl 17.12.04, 15:00
    • Gość: Tomek Re: Prezydent Leszna z SLD patronuje konkursowi m IP: *.ericsson.net 17.12.04, 11:40
      Proponuje zmienic nazwe konkursu na: Dmowski polski Hitler.
      • Gość: janiak oliver Re: Prezydent Leszna z SLD patronuje konkursowi m IP: *.media4.pl 17.12.04, 12:01
        Brawo dla inicjatywy MW. Wreszcie młodzież będzie miała okazję pogłębić
        wiadomości na temat jednego z najwybitniejszych polskich mężów stanu i
        szczerych patriotów jakim był Roman Dmowski. A cóż, jeśli pomaga w tym prez. z
        SLD to dobrze, bo może przejrzał na oczy. Lewackie oszołomy wy zajmujcie się
        swoimi idolami-Stalinami, Szaronami, Bermanami, Trockimi i innymi zbrodniarzami!
        Porównanie Dmowskiego do Adolfa H. jest po prostu dowodem zaślepienia i
        ciasnoty umysłowej, świadczącym o niezwykle wąskich horyzontach oraz brakach w
        wiedzy dot. historii Polski. Takie są efekty codziennej lektury wyłącznie
        Gaz.Wyb., Polityki i innych tub propagandowych różowej postkomuny.
        • Gość: Tomek Re: Prezydent Leszna z SLD patronuje konkursowi m IP: *.ericsson.net 17.12.04, 13:10
          Ta jego polityka czystego rasowo Panstwa Polskiego, czystki etniczne i burzenie
          kosciolow bardzo przypomina mi polityke Hitlera. To jemu mozemy podziekowac za
          brutalnosc UPA i wspolprace ukraincow z faszystowskim okupantem.
          Bycie prawicowcem nie oznacza automatycznie bycie NDkiem. Nie musze tak jak ty
          kochac czlowieka ktory zniszczyl II Rzeczpospolita zanim ja jeszcze zbudowal.
    • Gość: golab Re: Prezydent Leszna z SLD patronuje konkursowi m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 12:07
      Prezydent Miasta leszna ma za sobą wiele dobrych decyzji, miedzy innymi,
      w ostatnich latach powstało tam wiele przedsiębiorstw, ale tej decyzji,
      pana prezydenta nie pochwalam, wręcz jestem nią oburzony.
      Facet powinien się zastanowić -jeżeli doktryny Dmowskiego są mu tak bardzo
      bliskie, niech natychmiast wyjdzie z szeregów SLD i niech zasili
      szeregi LPR'u Roman Giertych na pewno sie ucieszy,
      z takimi baranami Lewica nie powinna mieć do czynienia, lecz czy SLD
      to naprawde Lewica ?, moim zdaniem to po prostu postkomuniści,
      którzy nie potrafią panować nad swoimi członkami, a ci robią co im się
      tylko podoba
    • Gość: hhh hahaha a co z pochodami na rzecz UE hahahahaha IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 17.12.04, 12:24
      co za zaklamanie...
    • Gość: libero Re: Prezydent Leszna z SLD patronuje konkursowi m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 12:31
      któryś z publicystów ( nie pamiętam niestety kto) niedawno powiedział, że
      polską myślą polityczną( czy jest obecnie takowa ?) rządzą "trumienki" . A to
      trumienka Piłsudskiego, a to Dmowskiego, a to innego polityka z zupełnie innej
      epoki. Problem w tym, że z trumny Dmowskiego - polityka, który naprawdę w
      zmaczęcy sposób przyczynił się do odzykania przez Plskę niepodległości w 1918 -
      obecnie na pocz.XXI w. zaczyna cuchnąć. Niestety dużą zasługą gertychów itp.
      maści tzw.polityków jest kompletne wypaczenie myśli Dmowskiego. Dobry początek
      dał dziadzuś giertych, który w pokrętnych , mrocznych dywagacjach sam się
      zaplątal - nikt z narodowego obozu na emigracji nie traktował go poważnie -
      stąd te całe frustracje dziadziusia jędzreja. Konia z rzędem temu, kto
      przebrnął przez bełkot jego "dzieł". obecnie giertychowie czerpią pełną garscią
      nie tyle z myśli Romana Dmowskiego co z urojeń dziadziusia - robiąc wodę z
      mózgu zagubionej i szukającej swojego miejsca w życiu młodzieży. O
      konformiźmie cyniźmie i zakłamaniu giertchów świadczy ich postawa w całej
      działalności publicznej - zarowno macieja jak i romana.
      Jednym słowem - Polska Myśl Narodowa TAK , Faszystowski bełkot giertychów -
      NIGDY.
      nazwiska giertychów - celowo piszę z małe litery , bo czują do nich głęboką
      pogartę i obrzydzenie równe obrzydzeniu do millerow, oleksych i innych
      jakubowskich...
    • Gość: dat Re: Prezydent Leszna z SLD patronuje konkursowi m IP: *.swiatniki.sdi.tpnet.pl 17.12.04, 13:05
      ja w nosie mam ten konkurs, nacjonalistow i SLD ale w artykule przeczytalem cos
      co mnie rozbawilo i wkurzylo tez
      "pani minister nie skarci prezydenta bo go ceni" ha ha
      a co Pani minister ma do prezeydenta? moze niech sie Pani minister zastanowi -
      karcic to sobie moze swoich urzednikow czy urzednikow wojewodzkich (jesli sie
      Jej premier na to zgodzi) a prezydenta wybranego w bezposrednich wyborach
      samorzadowych moga sobie karcic jego wyborcy - poprzez glosowanie a nie Ona
      chyba sie komus cos przewraca od nadmiaru wladzy - ale to juz norma ostatnio

• oszolom.z.radia.maryja Re: Prezydent Leszna z SLD patronuje konkursowi m 17.12.04, 13:17
      rację mieli poznańscy lderzy LPR kiedy mówili na partyjnych zebraniach o tymże
      znaczna część byłych członków PZPR i obecnych SLD to ukryci endecy...chcemy im
      dodać odwagi by śmiało zerwali z niechlubną przeszłośćią i przyłączyli sie do
      nas. tzw PZPRowska frakcja Chamów to przeciez ukryci endecy... czasy Gomułki
      były wzgl najlepsze dla nas bo wtedy to Gomułka najbardziej konsekwentnie
      realizował program endecji..szkoda tylko ze tak głuipio skończył kompromitując
      sie jatką na wybrzeżu gdańskim i awansem Jaruzela na stanowisko szefa MONu
    • Gość: w młodzież wszech-faszystowska do gnoju IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.12.04, 13:17
    • kaszub11 Re: Prezydent Leszna z SLD patronuje konkursowi m 17.12.04, 13:21
      Jak zwykle z okazji wspomnienia o zasługach Romana Dmowskiego ujawnia się
      zgraja kloacznych szumowin usiłująca zakrzyczeć jakikolwiek racjonalny post.
      Właściwie to nic nowego. Już za komuny narodowcy byli najbardziej
      znienawidzonym przez ubecję odłamem opozycji. A o Jędrzeju Giertychu nawet nie
      można było wspominać. Dla Wolnej Europy istniał tylko KOR, no może czasem
      ROPCiO.Narodowcy nie istnieli.Prawdę wyjawia Jakub Berman w książce pani
      Torańskiej ONI. Mówi on tam, że Żydom w UBecji nie chodziło o obronę
      socjalizmu, tylko o tępienie Polaków o poglądach narodowych. Potwierdza to Żyd
      amerykański, (nazwiska nie pamiętam), któremu podobno Urban wytłumaczył, że
      lepsza jest postkomuna niż wychowankowie Kardynała Wyszyńskiego u władzy.
      Spotkało się to z jego zrozumieniem.Tyle że to wszystko za mało. Prawdy nie da
      się ukryć, i prędzej czy później ona zatriumfuje.
    • Gość: asdf Po prostu FUJ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 13:22
      Jestem totalnie zniesmaczony. Gdyby nie dmowski, bylibyśmy teraz potężną Unią
      Środkowoeuropejską. Poza tym dmowski nigdy nie krył swojego antysemityzmu i
      zainteresowania ideologią faszystowską. Ten kraj schodzi na psy.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Po prostu FUJ! 17.12.04, 13:35
        gdyby nie Dmowski to dzisiejsza Wielkopolska wyglądałaby jak obecne ziemie
        odzyskane czyli Dolny Ślask Opolśzczyzna i Pomorze zachodnie oraz Lubuskie...
        (tereny o rekordowym poziomie bezrobocia, na których panuje kult złodziejstwa)
        • Gość: libero Re: Po prostu FUJ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 13:47
          W tej dyskusji nie chodzi o Romana Dmowskiego - bez wątpienia jednego z
          najwybitniejszych polskich polityków XX w , tylko o tych skundlonych
          faszyzujących pseudonarodowców giertychów.
    • Gość: Wszechpolak Dzis konkurs, jutro getto lawkowe, a niebawem IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.12.04, 13:57
      wprowadzimy w Polsce numerus nuli. Jutro nalezy do nas! My bedziemy rozdawac
      kart! Zydzi do gazu, Cyganie na szubienice! Zrobimy porzadek jak sie patrzy.
      Nikt nam nie podskoczy.
      • Gość: na temat Nie wypelniono pola temat. IP: 81.185.93.* 17.12.04, 14:27
        Przeczytalem wszystkie glosy.
        Przeciez Ci co "tworzyli" nasza historie (od jakis pieciu wiekow) nie moga
        poszczycic sie nie tyle sukcesami, co umiejetnosciami rzadzenia bioracymi pod
        uwage "rachunek zyskow i strat".
        Swiadczy o tym, nie tylko historia Naszego upadku ale i stan obecny naszej
        rzeczywistosci.
        I doprawdy nie widze zadnych przyslanek by szukac wzorcow u tych, ktorzy
        znaczyli nasz piecio-wiekowy upadek, kimkolwiek i z ktoregokolwiek ugrupowania
        by nie byli(lewicowego, prawicowego czy narodowego).
        I dziwia, albo raczej nipokoja mnie te wszystkie wypowiedzi bo swiadcza, ze
        panujaca opinia, ze nasza historyczna upadlosc jest dzielem naszych wrogow a
        nie nas samych nadal ma swoich licznych zwolennikow.
        Szukanie wzorcow w historii upadku nie rokuje niczego dobrego na przyszlosc.
        Mozna by powiedziec, obserwujac rzeczywistosc, ze pierwsze symptomy tych
        poszukiwan sa coraz bardziej znaczace na polskiej arenie politycznej.
        Ludzie; swiat na nas nie poczeka, on nam coraz dalej ucieka.
        I nie pomoga chwilowe dotacje z Europy.
        I nie ma sie co klocic, ktory z nich byl bardziej nieudany.
        Bo nieudani byli WSZYSCY w mniejszym lub wiekszym stopniu i to dzieki nim mamy
        co mamy (z klotniami wlacznie).
        Z powazaniem

• Gość: jjj Re: Prezydent Leszna z SLD patronuje konkursowi m IP: 212.244.58.* 17.12.04, 14:07
      I Pani Łybacka była ministrem do spraw młodzieży
    • Gość: zielonogorzanin ta sytuacja jest jak najbardziej zdrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 14:17
      pan prezydent oferujac a wszechpolacy przyjmujac oferte wykazali daleko idaca
      dojrzalosc polityczna!!!! To konstruktywna akcja - pochwalam z calego serca (nie
      sympatyzuje ani z sld ani wszechpolakami i lpr - to tak dla jasnosci!).
      zgora pozdrawia leszno!!!
    • Gość: Paweł SLD - owska wersja państwa prawa.* IP: *.golebia.clarus.com.pl 17.12.04, 14:22
      U w a g a ! - szkolenie
      W przerwach między obradami , seminarium na temat poprawnego wyplatania
      czerwonej pajęczyny w gosodarce i kapitalizmu politycznego , poprowadzi
      Pan Baron Kazimierz FeREX Chrzanowski.
      Pan Baron omówi te zagadnienia posługując się przykładami rad nadzorczych
      firmy FeREX ( p. Gondek i Agula ) oraz Krakowskiego Holdingu Komunalnego S.A.
      w Krakowie ( Pan Prezes Wlezień ).
      Przewidziany jest też wykład na temat : Jak zabezpieczyć sobie tyły , czyli
      lobbowanie na rzecz dodatkowych pieniędzy dla Policji.
      Obecność na zajęciach obowiązkowa, sprawdzana będzie lista obecności.
    • sopherss Re: Prezydent Leszna z SLD patronuje konkursowi m 17.12.04, 14:47
      Mnie zastanawia tylko jedno: skrajnie nacjonalistyczna organizacja nie kryję się
      z faktem iż pod płaszczykiem konkursu historycznego zamierza werbować nowych
      członków posród młodzieży w wieku szkolnym i nikt nie jest nic z tym władny zrobić!?
    • Gość: lou_to dmowski-twórca niepodległości? to żart? IP: 213.17.128.* 17.12.04, 14:59
      • oszolom.z.radia.maryja to prawda..przynajmniej częściowa 17.12.04, 16:29
        gdyby nie Dmowski to dziś Wielkopolska wygladałaby jak obecnie wyglądaja ziemie
        odzyskane..(obraz nędzy i rozpaczy po upadku PGRów)
        • Gość: zi Dmowski - więcej szkody niż pożytku IP: *.chello.pl 17.12.04, 17:05
          Może ktoś wymieni jakieś zasługi Domowskiego dla sprawy polskiej. Wydaje mi
          się, że działalność tego pana, mimo być może dobrych intencji, przyniosła
          więcej szkód niż pożytku.
    • Gość: fgfgfggfgf No, ku.., jak to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 15:17
      Jak urzędasy robią konkursy n temat Unii Europejskiej, demokracji itd to jest
      OK, a jak MW robi konkurs o Romanie Dmowskim to jest nie OK ?

1. Jak najszybciej wykreslić z konstytucji brednie o darmowym szkolnictwie i
      sprywatyzować całe szkolnictwo.

2. Zniesć przymus szkolny i wpisać ten brak prztymusu do konstytuchi.

Precz z motaniem we łbach polskiej młodziezy przez jakieś funkcjonariuszki
      Łybackie! I niech sobie szkoly (wtedy już prywatne) robią albo nie robią jakie
      tam chcą konkursy, guzxik komu do tego.

• oszolom.z.radia.maryja Re: No, ku.., jak to ? 17.12.04, 16:30
        Co do prywatnego szkolnictwa... jestem za ale pod warunkiem wprowadzenia bonu
        edukacyjnego
    • Gość: Jankucz Re: Prezydent Leszna z SLD patronuje konkursowi m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 15:49
      Ten prezydent miasteczka widać też faszysta
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Prezydent Leszna z SLD patronuje konkursowi m 17.12.04, 16:31
        każdy kto ma inne poglądy niż GW to faszysta?
        • Gość: angaro faszysta jestes ty, nie mow za innych IP: 200.232.137.* 17.12.04, 16:47
          Oszolom, mnie obrazasz
          ...ciekawe ja myslalem piszac tu ze kazdy
          kto ma inne poglady niz GW to lewak,...zawsze krytykuje
          GW z zasady przekornej i mi sie dostaje za lewaka,...
          a nigdy nie dostalem za faszyste.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: faszysta jestes ty, nie mow za innych 17.12.04, 17:58
            dla mnie wiekszą obelgą jest nazwani mnie komuchem niz faszystą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka