Dodaj do ulubionych

Malolat zniknal. Policja milczy ! Rodzice sie boja

IP: 5.3.1R* / *.bezeqint.net 31.12.04, 10:42
Ks. Henryk Jankowski został oczyszczony z podejrzeń o molestowanie seksualne
małoletniego ministranta. Tylko gdzie przebywa teraz 16-latek? I dlaczego nie
chce wrócić do domu?

Marek Sterlingow: Jak przyjęła Pani decyzję prokuratury o umorzeniu śledztwa
w sprawie ks. Jankowskiego?

Maria R.: Bardzo się cieszę, że mój syn nie był molestowany, że nie stała mu
się krzywda. Wbrew temu, co często mówi się w mediach, to nie ja zawiadomiłam
prokuratora o tych podejrzeniach. Zrobił to sąd rodzinny.

Ale po rozmowie z Panią.

- Zwróciłam się do nich o pomoc w sprowadzeniu syna do domu. Już rok go nie
ma, ja nie mam już czym płakać... Walczę tylko o to, aby miał normalne życie,
chodził do szkoły, a nie się gdzieś tułał.

Gdzie on teraz jest?

- Nie wiem. Ostatnio dzwonił do mnie w październiku. Było mu ciężko. Mówił:
kocham cię, mamo, tęsknię do Ciebie. Błagałam go: synku, wróć do domu.

Dlaczego nie wrócił?

- Nie wiem. Przez chwilę miałam nadzieję. Ja po nocach już nie śpię.

Ile Sławek ma teraz lat?

- Szesnaście. Wszyscy interesują się tylko prałatem: jak on się czuje, gdzie
będzie mieszkał. A co będzie z moim synem? Dlaczego nikt nie może mi pomóc?
Do kogo zwracała się Pani z prośbą o pomoc w sprowadzeniu syna do domu?

- Do arcybiskupa Tadeusza Gocłowskiego, poradni rodzinnej, sądu rodzinnego.
Nadaremno. Teraz idą święta. Może akurat na Wigilię wróci...

Z czego Sławek się utrzymuje? Prosił Was o pieniądze?

- Nie. My jesteśmy biedni. Mogę się tylko domyślać, kto mu daje pieniądze.
Jak tak można dziecko od rodziny odciągać? Ksiądz Jankowski jeszcze mnie
oskarża, że jestem złą matką. A co, miałam bezczynnie patrzeć, jak dziecko
nocuje poza domem? Albo jak jest pieniędzmi psute?

miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,2461480.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Ed Re: Malolat zniknal. Policja milczy ! Rodzice sie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.12.04, 11:02
      Czyli oficjalnie zaginął i mimo zgłoszenia, ani policja, ani prokuratura od
      przeszło roku nic w tym zakresie nie zrobili.
      Jaka więc jest korzyść ze szkolenia i wyposażania w sprzęt amerykański policji?
      Myślę, że na rowerach i po sowieckich kursach byli by bardziej operatywni ;((
      • Gość: Leszek Sad rodzinny nabral woody w usta IP: 5.3.1R* / *.bezeqint.net 31.12.04, 11:16
        Polska jest dzikim afrykanskim krajem. Jankowski spokojnie sobie handluje winem
        i oplaca z zyskow milczenie Slawka.
    • Gość: Ciekawy Policja nie ma odwagi zapytac pralata gdzie jest S IP: 5.3.1R* / *.bezeqint.net 31.12.04, 11:23
      To wszystko jest jakas paranoja,ktora moze sie zdarzyc tylko w Katolandzie.Sad
      rodzinny powinien z urzedu zajas sie ta skandaliczna sprawa i to natychmiast.
      • Gość: michal Re: Policja nie ma odwagi zapytac pralata gdzie j IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.04, 11:57
        Nie sad ale policja. Sad nie jest od szukania malolatow uciekajacych z domu.
        • Gość: Ed Re: Policja nie ma odwagi zapytac pralata gdzie j IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.12.04, 12:04
          Jeżeli tak, to bądźmy precyzyjni do końca. W tym wypadku chodzi o chłopca
          wyrwanego z rodzinnego domu przez ks. Jankowskiego. W takiej sytuacji policja
          powinna dokonć zatrzymania Jankowskiego w celu udzielenia wyczerpujących
          wyjaśnień, jako ostatniego naocznego świadka widzącego go jeszcze przy życiu.
          • Gość: Kaszanka Re: Policja nie ma odwagi zapytac pralata gdzie j IP: *.sympatico.ca 31.12.04, 12:13
            Gdyby byla nawet odrobina dobrej woli w tych instytucjach to i tak wszyscy sa zakneblowani
            konkordatem - Pomroczna nie zrobi nic "nieparlamentarnego" w stosunku do Watykanu!
            Na jaki ciul krajowi rzekomo suwerennemu byl konkordat? Jaka moze byc korzysc polityczna z
            takiego ukladu? To gorsze niz RWPG-ie!!!
          • Gość: michal Re: Policja nie ma odwagi zapytac pralata gdzie j IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.04, 12:14
            Przestan sie blaznic. Policja powinna oczywiscie wypytac wszystkich, ktorzy
            moga cos wiedziec - Jankowskiego, rodzine i znajomych u ktorych smarkacz
            przebywal itd. Gdy wybuchla deta afera pedofilska dziennikarze z latwoscia
            znalezli smarkacza, choc byl ponoc zaginiony. Teraz pewnie nie bedzie im sie
            chcialo prowadzic "dziennikarskiego sledztwa", bo co ich obchodzi jakis
            szczeniak, byl potrzebny, gdy trzeba bylo oczernic pralata.
            • Gość: Ed Re: Policja nie ma odwagi zapytac pralata gdzie j IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.12.04, 12:18
              AS wykorzystany szczeniak i rodzina niech spadają? O miłosierdzie... - tylko
              czyje!
              • Gość: michal Re: Policja nie ma odwagi zapytac pralata gdzie j IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.04, 12:25
                Czy ty rozumiesz co ja wczesniej napisalem? Mam wrazenie, ze nie bardzo.
                • Gość: Kaszanka Re: Policja nie ma odwagi zapytac pralata gdzie j IP: *.sympatico.ca 31.12.04, 12:40
                  Podzienkuj cembale parafiance Suchockiej za konkordat i czekaj az Twoje dziecko jakis czarny
                  zboczeniec wezmie w obroty. Zobaczymy jak wtedy bendziesz spiewal?

Poza konkordatem i tym ze seplenila, to co ona jeszcze dobrego sdielala, hehe?
                • Gość: yorkshire terrier Re: Rozumiemy ! rozumiemy! Michale...! IP: *.vf.shawcable.net 31.12.04, 12:46
                  ... pralat nadau sprawie medialny rozglos aby mogl oczernic krnabrnego
                  szczeniaka ktory go wykorzystywal.Tylko po co??? skoro szczeniak mu za to
                  wykorzystywanie dobrze placil!(?)
                • Gość: Ed Re: Kłopoty michała IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.12.04, 12:49
                  Faktycznie, czytanie ze zrozumieniem jest nie lada sztuką. Nie dziwię się, że
                  masz nie tylko z tym problemy.
            • Gość: Jurek dziennikarze maja robic za sad i policje ? IP: *.dedicated.hosteurope.de 31.12.04, 12:53
              A moze wyp.. to cale towarzystwo z wymiaru niesprawiedliwosci i przestac im
              placic z kieszeni podatnikow ? Czy podatnicy oplacaja qrwa dziennikarzy za
              prowadzenie sledztwa,klerylkalny dupku ?
              • Gość: Ed Re: dziennikarze maja robic za sad i policje ? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.12.04, 12:59
                Okazuje się, że w 3RP - mimo nie najlepszego profesjonalizmu - lepszego
                rozwiązania przy tych rządach po prostu nie ma :(
              • Gość: michal Wyjasnienia dla idiotow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.04, 13:03
                1. Od szukania smarkacza jest policja.

2. Moja uwaga o "dziennikarskim sledztwie" odnosila sie do podwojnej moralnosci
                tego srodowiska. Na poczatku media kipialy wzburzone losem biednego chlopaka i
                jego rodziny, w mig dotarli do bedacego na gigancie szczeniaka. Kiedy okazalo
                sie, ze sprawa jest deta, nikt sie gowniarzem i jego rodzina nie interesuje,
                nikt go nie szuka, choc przynajmiej w czesci media przyczynily sie do obecnego
                stanu rzeczy.

• Gość: Polak idiota jest-es ty,kjlerykalny smieciou ! IP: *.marketscore.com / 170.224.224.* 31.12.04, 13:14
                  Skad wiesz maluy bydlaku,ze slawekj nie byl molestowany ? Za ^pieniadze mozna
                  kupic wszystko,zwlaszcza milczenie ofiary.Podczas porzesluchania
                  stwiuerdzono,ze chlopak klamie ! Nie pamietasz juz o tym,klerykalny smieciu ?
                • Gość: Kaszanka Re: Wyjasnienia dla idiotow IP: *.sympatico.ca 31.12.04, 13:16
                  Czyli Wielebny Pralat jest cacy! Jak on biedak zmiesci te wszystkie swoje "fatalaszki" na
                  poddaszu, zwlaszcza ze Knitter tam z nim zamieszkuje ... zenada, tylko w Pomrocznej, hehe!
                  • Gość: Leszek Ten skandal powinien trafic do Strasburga IP: *.lsanca54.covad.net 31.12.04, 13:19
          • Gość: Jurek Jankowski nietykalny i bezkarny jest w RP IP: 206.204.190.* 31.12.04, 12:48
            To smierdzi jakims koszmarnym filmem jakby nakreconym w czasach dyktatury
            stalinowskiej w ZSRR.
            • Gość: Ed Re: To jest Orwell w kościelnym wydaniu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.12.04, 12:51
              :(
              • Gość: Jurek albo katostalinizm w RP ! IP: *.redes.acens.net 31.12.04, 13:18
                • Gość: Ed Re: albo katostalinizm w RP ! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.12.04, 13:19
                  Przy czerwono-czarnej orkiestrze :))
                  • Gość: Polak sady najpierw sluzyly czerwonym teraz czarnym IP: *.radian.com.co / 200.71.41.* 31.12.04, 13:21
    • Gość: Leszek Los Slawka nie obchodzi sadu rodzinnego IP: *.NIPR.MIL 31.12.04, 13:26
      To on wlasnie powinien sie nim zajac. Chlopak zniknal,sad ma go w swijej
      wielkiej strachliwej dupie. Obojetny mu jest jego los - przeciez on nie chodzi
      do szkoly i jest bez opieki ze strony rodzicow. Dla sadu rodzinnego przestal
      sie liczyc,przestal istniec !
      • Gość: Ed Re: Los Slawka nie obchodzi sadu rodzinnego IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.12.04, 13:31
        I do 18 roku życia ciąży na nim obowiązek szkolny, za którego nie
        przestrzeganie rodzice mogą być skazani :))

Czy w tym b.... jest jeszcze jakieś światło??? ;((
        • Gość: Jurek Re: Los Slawka nie obchodzi sadu rodzinnego IP: *.fbx.proxad.net / *.fbx.proxad.net 31.12.04, 13:34
          Sad rodzinny pewnie wezmie za tylek biednych rodzicow, a nie bezkarnego pralata.
      • Gość: Kaszanka Re: Los Slawka nie obchodzi sadu rodzinnego IP: *.sympatico.ca 31.12.04, 13:32
        Pomroczna to zalezne lenno watykanskie ... podzienkujmy parafiance Suchockiej i Marysi
        Rokicie!
        • Gość: Polak Re: Los Slawka nie obchodzi sadu rodzinnego IP: 5.2.* / 202.86.196.* 31.12.04, 13:36
          Po co owieczkom szkoly ?! Im glupsze tym posluszniejsze. LPR pewnie zechce
          zniesc obowiazek szkolny do 18 roku zycia.
          • Gość: Ed Re: Los Slawka nie obchodzi sadu rodzinnego IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.12.04, 13:46
            Fakt. Przecież ten obowiązek pozostał po komunie :))
            • Gość: Kaszanka Re: Los Slawka nie obchodzi sadu rodzinnego IP: *.sympatico.ca 31.12.04, 14:03
              Przednie, hehe!
            • Gość: Jurek Re: Los Slawka nie obchodzi sadu rodzinnego IP: *.aitechnology.com 31.12.04, 14:21
              Komuna wyksztalcila za madrych obywateli. Dlatego przegrala. Czarni tego bledu
              nie popelnia.
              • Gość: Ed Re: Los Slawka nie obchodzi sadu rodzinnego IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.12.04, 14:33
                Dla tego teraz tylu młodych s... za granicę :(
                Mimo młodego wieku instynktownie chyba czują zapach kadzidła!!!
                • Gość: Jurek Re: Los Slawka nie obchodzi sadu rodzinnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:38
                  Odwieczna dezercja i indolencja. Czarne tylko na to czekaja !
                  • Gość: Ed Re: Los Slawka nie obchodzi sadu rodzinnego IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.01.05, 04:22
                    A głaby czekają na potwierdzenia racji kościoła praez gminnego proboszcza. W
                    tym wypadku gmina Gdańsk zaczyna bić wszelkie rekordy nie tylko w układzue
                    teoretycznym.
    • Gość: antypedofil śledztwo będzie wznowione jak w Tylawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:45
      Sledztwo będzie wznowione lub będzie całkowicie nowe. Tym razem nie "w sprawie"
      ale "wprost przeciwko ks.Henrykowi J."
      • Gość: Ed Re: śledztwo będzie wznowione jak w Tylawie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.12.04, 15:44
        Czego życzę rodzinie, no i oczywiście skundlonej nieobyczajnie braci
        kościelnej. Nie wiem tylko, czy po spapraniu pierwszego śledztwa prokuratura
        jest w ogóle stanąć na wysokości zadania.
        • Gość: Jurek Re: śledztwo będzie wznowione jak w Tylawie IP: 200.56.233.* 31.12.04, 15:51
          Za sp.. sledztwo powinni wywalic prokuratora. Podatnicy nie moga placic za
          partactwo,zwlaszcza swiadome.
          • Gość: Ed Re: śledztwo będzie wznowione jak w Tylawie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.01.05, 04:23
            Chyba nie tylko durnowatego prokuratora. Ktoś w końcu go mianował i realizował
            tzw... nadzór!!!
    • Gość: jan, Paweł Huelle będzie bronil sie sam IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 01.01.05, 15:34
      Dwie znane, trójmiejskie kancelarie adwokackie odmówiły jemu obrony gdyż mogą
      narazić sie swoim dotychczasowym klientom z którymi ks Jankowski robi różne
      interesy. W takim razie Huelle będzie bronił się sam :(

To cóż tam jakaś skromna ,prosta kobicina której zaginął syn...
      • Gość: Antyklerykal Prosta kobiecina i jej syn niech cierpia IP: 5.5.* / 80.58.22.* 01.01.05, 15:47
        Cierpienie uszlachetnia i prowadzi do zbawienia.
        • Gość: Ed Re: Prosta kobiecina i jej syn niech cierpia IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.01.05, 04:24
          Skąd ja to znam??? (hi)
          • Gość: jan. Re: Prosta kobiecina i jej syn niech cierpia IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 02.01.05, 10:28
            Sprawa prałata to wypisz wymaluj sprawa z Tylawy. Tam początkowo pierwsza
            prokuratura nawet podtrzymywała teorię księdza o jego wręcz zdrowotnym i
            terapeutycznym wpływie dotykowwym na smarkule z podstawówki.
            Prokurator dał się nabrać na te bajery terapeutyczne. Dziennikarze nie. No i
            sprawa ponownie była rozpatrywana przez inną prokuraturę i szczęśliwie trafiła
            na wokandę sądową. Co prawda ten "terapeuta" dostał wyrok w nawiasach i nadal
            mieszka na dawnej plebanii ,ale to juz odrębna sprawa.
    • Gość: Psycholog Slawek jest wciaz niebezpieczny dla pralata IP: 5.4R* / 62.240.110.* 01.01.05, 15:56
      Jego "areszt domowy" swiadczy bardziej niz wszystko inne o winie pralata.Dokod
      go bedzie ukrywal przed rodzina i przed sadem ? Taki skandal moze zdarzyuc sie
      tylko w Pomrocznej.
      • Gość: jan. Re: Slawek jest wciaz niebezpieczny dla pralata IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 01.01.05, 19:40
        jest schowany i sponsorowany
        • Gość: mm kidnaping ofiary = 15 lat wiezienia IP: *.block.alestra.net.mx 02.01.05, 10:23
          • Gość: elle mm IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 11:58
            michnik - manipulator i oszust intelektualny - Zbigniew Herbert
            • Gość: Karol elle = czarownica z Ciemnej Gory IP: *.dcdi.net / *.dcdi.net 02.01.05, 15:47
              • Gość: elle k. roll, t.roll, aniol jasności...pomrocznej IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 17:13
    • Gość: jan. Matka : "Nie mam juz czym płakać" IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 02.01.05, 13:24
      miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,2461480.html
      Matka nie ma czym juz płakać a sprawca tragedii wyprwia sobie wystawne
      przyjęcie urodzinowe z okazji 68 urodzin na circa 100 osób. Jest
      szampan ,przystaweczki , Krzklewski , wódz "Solidarności" Janusz
      Sniadek ,Wałęsa itp. Ależ nisko upadli.
    • Gość: Jurek Syna jej zabrali i teraz szczuja te biedna kobiete IP: *.marketscore.com / 216.148.246.* 02.01.05, 13:32
      Ciekawe jak jej zycie wyglada z bliska. Moze gawiedz spod brygidy obrzuca ja
      kamieniami i wyzwiskami na ulicy. Wypowiedzi na FK obroncow pralata
      wskazywalyby wlasnie na ich podobna reakcje na te nieszczesliwa kobiete.
      • Gość: jan. Re: Syna jej zabrali i teraz szczuja te biedna ko IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 02.01.05, 15:39
        czy to jest to miłosierdzie o którym tyle mówią ?
        • Gość: Karol Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: 193.188.105.* 02.01.05, 15:43
          • Gość: jan, Re: Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 02.01.05, 16:17
            gmin jak to gmin, wiadomo,ale arcybiskup juz rok temu w grudniu 2003 r był
            informowany przez matkę co dzieje się z chłopakiem ,wtedy 15 letnim. a abp
            końce w wodę :(
            • Gość: Karol Re: Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: 216.249.43.* 02.01.05, 16:23
              W tym pop.. katolandzie powolane do tego organa tj. Sad rodzinny,prokuratura i
              milicja nie wypelniaja swoich obowiazkow wobec maloletnich. Przyklad Slawka to
              skandal na skale europejska. Powinno sie o nim powiadomic KE i PE. Mam
              nadzieje, ze osoby majace dokladne rozeznanie w tej bulwerujacej sprawie
              bezprawia w RP juz jakos zadzialaly.
              • Gość: jan, Re: Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 02.01.05, 16:27
                Rzecznik Praw Dziecka też milczy...
                • Gość: Karol Rzecznik Praw Dziecka -na uslugach kleru jest moze IP: *.telepacific.net 02.01.05, 17:27
                  Jego milczenie w tej sprawie powinno byc powodem do dyscyplinarnego zwolnienia
                  go z funkcji. Nie wyobrazam sobie aby podobny skandal mogl zaistniec w ktoryms
                  z krajow starej UE.
              • Gość: michal Re: Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.05, 16:33
                Przyklad Slawka to
                > skandal na skale europejska. Powinno sie o nim powiadomic KE i PE.

Mysle, ze marginalizujesz znaczenie tej sprawy. Moim zdaniem jest to nie majacy
                precedensu w historii skandal na skale miedzynarodowa a nawet
                miedzygalaktyczna. Niezbedne jest zatem dodatkowo poinformowanie ONZ i NASA.
                • Gość: elle Re: Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 17:12
                  .)))
                • Gość: Karol Re: Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: 61.19.243.* 02.01.05, 17:30
                  Narod,ktory nie broni interesow swpoich nieletnich obywateli jest narodem
                  gownianym. Zareczam ci,ze taki skandal nie moglby miec miejsca w zadnym z
                  krajow cywoilizowanej starej UE. Postkomunistyczne bezprawie w EP przybralo
                  formy klerykalnego bezprawia.
                  • Gość: michal Re: Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.05, 18:03
                    Zareczam ci,ze taki skandal nie moglby miec miejsca w zadnym z
                    > krajow cywoilizowanej starej UE.

Do dupy jest ta twoja rekojmia i twoje porownania. Przypomnij sobie sprawe
                    Dutroux w Belgii i dziwne zachowanie tamtejszej policji, gdy okazalo sie, ze
                    znani politycy moga miec z tym cos wspolnego. "Sprawa Slawka" to tylko jeden z
                    tysiecy przypadkow konfliktu rodzice-dzieci, naglosniony tylko ze wzgledu na
                    osobe Jankowskiego, co zreszta wszystkim tylko zaszkodzilo. Z Jankowskiego
                    zrobiono pedofila, chlopak znienawidzil matke, bo stala sie zrodlem jego
                    obciachu wsrod kumpli, a matka stracila syna.
                    • Gość: Karol Re: Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: *.lgroup / *.azal.pl 02.01.05, 18:54
                      Ukrywanie Slawka przed matka prawdopodobnie przez Jankowskiego jest jakby
                      dowodem jego winy. Belgijski skandal nie byl az tak prosty jak ten polski do
                      rozwiazania.
                    • Gość: jan. Re: Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 02.01.05, 20:53
                      Michale ! Matka to straciła syna juz parę lat temu kiedy to zaczął on nocować
                      na plebanii. O tym informowała oficjalnie rok temu( grudzień 2003) Gocłowskiego
                      Dzisiejsza jej sytuacja i syna to tylko dalsza część tego co dzieje się już od
                      paru lat a której przyczyną jest prałat.
                      • Gość: michal Re: Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.05, 21:18
                        Uwazasz, ze naglosnienie sprawy nie mialo zadnego wplywu? Czy nie przyszlo ci
                        do glowy, ze chlopak nie chce wrocic do Gdanska rowniez dlatego, ze wstydzi sie
                        etykiety "cioty" i obawia drwin rowiesnikow? Gdy wybuchla afera, z malolatem
                        skontaktowali sie dziennikarze SE. Powiedzial im cos w stylu "nie bede z wami
                        rozmawial, bo zrobiliscie ze mnie ciote". Do matki ma pretensje, ze gadajac o
                        rzekomym molestowaniu sprowokowala cala afere. Nie chce powiedziec, ze
                        Jankowski postepowal prawidlowo, bo to nieprawda, ale obarczanie go wylaczna
                        odpowiedzialnoscia za zaistniala sytuacje jest naduzyciem. Trzeba pamietac, ze
                        chlopak nie jest aniolkiem lagodnie mowiac. Nie bez znaczenia jest tez zly
                        wplyw kolegow.

Michale ! Matka to straciła syna juz parę lat temu kiedy to zaczął on nocować
                        > na plebanii.
                        Przypominam ci, ze dopoki matka pracowala na plebanii, nie zglaszala zadnych
                        pretensji pod adresem pralata. Zdanie zmienila po paru miesiacach, chyba
                        zreszta wtedy chlopak juz nie mieszkal na plebanii.
                        • Gość: jan. Re: Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 02.01.05, 21:31
                          Przecież matka nie poleciała z buzią do żurnalistów. Szum prasowy dział się nie
                          z jej bezpośredniej przyczyny. A prapczyczyną wszystkiego jest przecież prałat
                          i tylko on.
                          • Gość: elle Re: Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:40
                            oczywiście,że prałat. Szukano, szukano, nie można było nic znależć, więc się
                            znalazło. "Michnik - manipulator i oszust intelektualny" - Z.Herbert
                            • Gość: Ja Re: Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: *.block.alestra.net.mx 02.01.05, 21:47
                              A co sie w takich sytuacjach znajduje ? Oskarzenia o pedofilie w stosunku do
                              malutkich dzieci oparte sa najczesciej o uszkodzenie ciala
                              (zakazenia,zranienia), dziwne zachowanie .. W wieku Slawka oskarzenie moglo byc
                              dokonanne wylacznie na podstawie jego oskarzen (on podobno klamal wg
                              psychologa !) lub realacji naocznych swiadkow (takich chyba nie bylo). Coz wiec
                              mogli znalezc na plebanii obciazajacego bezposrednio w tej sprawie pralata ?
                          • Gość: michal Re: Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.05, 21:43
                            Ja nie twierdze, ze matka poleciala do zurnalistow ani ze przez nia chlopak
                            wszedl na zla droge. Napisalem tylko, ze malolat ma do niej pretensje, ze
                            nagadala glupstw o molestowaniu, przez co w konsekwencji wyszedl na "ciote".
                            Uzywajac twego okreslenia - jest praprzyczyna jego obciachu.
                            • Gość: Ciekawy Re: Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: *.block.alestra.net.mx 02.01.05, 21:48
                              A skad ty to tak dokladnie wiesz ? Przeciez ten chlopak od dawsna nie mieszka z
                              matka ani nie ma mozliwosci z nia szczerze porozmawiac.
                              • Gość: michal Re: Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.05, 21:55
                                Wyciagam logiczne wnioski z jej wypowiedzi i zachowania malolata. Ona kiedys
                                powiedziala cos w stylu, ze drugi raz by nic nie gadala o molestowaniu. Z
                                kontekstu wynikalo, ze zauwazyla, ze w ten sposob zaszkodzila synowi.
                                • Gość: Ciekawy Re: Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: *.block.alestra.net.mx 02.01.05, 22:29
                                  Moze dlatego by nie gadala, ze ja zaszczuli i pozbawili kontaktow z synem.Syn
                                  sie marnowal na plebanii. O tym tez pisali,o narkotykach, wagarach,drogich
                                  prezentach,wycieczkach itd.Goclowski tez wyraznie mowil o demoralizowaniu
                                  chlopaczkow w Brygidzie.Chlopak marnuje sie dalej. Rodzice nie wiedza co robi.
                                  Nie maja nad nim zadnej kontroli ani opieki. Nie chodzi do szkoly. Nie wiadomo
                                  w ogole co on tam robi,za co sie utrzymuje (kradnie czy ktos na niego lozy ?).
                                  To wszystko jest nienormalne.
                        • Gość: Ja Re: Okrucienstwo podlego i glupiego gminu IP: *.block.alestra.net.mx 02.01.05, 21:42
                          Prosta kobieta. Czy ona mogla podejrzewac od poczatku jakies zwiazki,o ktorych
                          nie ma pojecia nawet bardziej od niej wyksztalcowny i wyrobiony zyciowo
                          czlowiek. Wyobraz sobie,ze ze stosunkow kazirodczych nie zdaja sobie matki
                          czesto sprawy dokad im bardzo dorosle dzieci o tym same nie powiedza.Nie
                          twierdze oczywiscie tego o czym tylko pralat i Slawek wiedza,a nikt inny.Matka
                          zaczela cos podejrzewac bo o pralacie plotkowaly jego sluzace i podsmiechiwaly
                          sie po katach.Podobno pralat ja wywalil za jakies sceny z tym zwiazane.
    • Gość: aplikant Były ministrant Piotr J. złożył zazalenie do proku IP: *.chello.pl 04.01.05, 12:41
      Ten dzisiaj 21 latek twierdzi że 7 lat temu był molestowany przez
      ks.Jankowskiego na plebanii sw.Brygidy. Był on przesłuchiwany tylko raz przez
      elbląskiego prokuratora i to w obecności TRZECH (!!!) adwokatów Jankowskiego.
      Stąd i jego zażalenie na działalność prokuratury.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka