Dodaj do ulubionych

PO poprze eurokonstytucję

IP: *.dc.dc.cox.net 18.01.05, 23:11
A jak sie zminia sondaze na temat poparcia Polakow dla eurokonstytucji, wtedy
PO znow zmieni zdanie. Poczekajmy.
Obserwuj wątek
    • rs_gazeta_forum PO poprze eurokonstytucję 18.01.05, 23:12
      A jakie hasło tym razem wymyśli p. Rokita?
      Ale miałem nadzieję, że w PO jest trochę ludzi rozsądnych, i może nawet będzie
      ich więcej niż mniej?
    • Gość: mocny PO poprze eurokonstytucję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:12
      A co mają zrobić? Umierać za Nicee? Platforma sie kończy! Pierwszym sygnałem
      bedzie ruch Rokity. Ten ma nosa: jak zmieni barwy, to znaczy że PO down. ja
      tam wolę Nową Demokrację, przynajmniej sa ok. www.man.pl/~nowa
    • Gość: xxx Po PO, sygnał? Rokita spada z partii.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:15
      A co mają zrobić? Umierać za Nicee? Platforma sie kończy! Pierwszym sygnałem
      bedzie ruch Rokity. Ten ma nosa: jak zmieni barwy, to znaczy że PO down. ja
      tam wolę Nową Demokrację, przynajmniej sa ok. www.man.pl/~nowa

• pan.nikt POPULISTYCZNE ZAKŁAMANIE. 18.01.05, 23:19
      Poprze, nie poprze, w gruncie rzeczy mi to "wisi".
      Ale czy poważną jest partia, która w ciągu paru miesięcy przechodzi od
      "NICEA, ALBO SMIERĆ", do poparcia konstytucji eliminującej "nicee".

Takie działanie nazywa się
      POPULISTYCZNYM ZAKŁAMANIEM.
      Zresztą, czemu ja się dziwię??
      PRZECIEŻ PO TO PARTIA POPULISTYCZNEGO ZAKŁAMANIA WE WSZYSTKICH SPRAWACH.
      • Gość: Klkak I to blad, ze Ci wisi bo to bardzo wazna sprawa! IP: *.dc.dc.cox.net 19.01.05, 00:14
        Od tego zalezy, czy bedziemy mogli sie szybko rozwijac i czy nasze interesy
        polityczne (na przyklad stosunek UE do Ukrainy) beda wogole brane pod uwage.
        Jezeli panstwa "starej" Unii z Francja i Niemcami na czele, plus ich kilka
        innych mniejszych satelitow beda mogly przeglosowac panstwa njowe, to marna
        nasza dola. Pierwszym tego sygnalem moze byc atak tandemu Francja-Niemcy na
        polski podatek od przedsiebiorstw, ichy zdaniem za niski.
        • pan.nikt Re: I to blad, ze Ci wisi bo to bardzo wazna spra 19.01.05, 12:11
          wISI MI, BO OBIEKTYWNIE, NIE MAM NA TO WPŁYWU.
          Wiem referendum, ale nagonka medialna (słynne 3*Tak), nie pozostawia złudzeń,
          że konstytucje naród przyjmie.
          Zresztą coraz częstsze są głosy,że możemy mieć stolicę w Berlinie, byle dało
          się żyć.
          Przyznasz, że rządy IIIRP doprowadzająć nas do rozpaczliwej biedy, dobrze
          przygotowały nas na przyjecie UE.
          Coraz więcej ludzi mówi, "zaryzykujmy UE, bo jest ryzyko, ale są jakieś
          nadzieje. W tym chorym kraju, juz nie mamy nadziei."
      • Gość: j007 Re: PO PULISTYCZNE ZAKŁAMAMANIE !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:22
    • Gość: Woda Re: PO poprze eurokonstytucję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:32
      Zarzucają SLD, że zmienia zdanie w sprawie wyborów, a sami nie są lepsi. Ba, o
      ile termin wyborów jest drugorzędny, to sprawa konstytucji NIE.

No i co mądrale, Nicea albo śmierć?

PS. Ale i tak PO jest odrobine lepsza od SLD, bo przynajmniej potrafili się
      przyznać do błędu... co prawda pod wpływem sondaży, ale jednak.
      • Gość: fritz Masz racje. Klkak zwrocil na to uwage: zobaczymy IP: *.adsl.solnet.ch 18.01.05, 23:52
        co przyniosa sondaze za miesiac.

Komorowski wyraznie ma odmienne stanowisko niz Tusk czy Rokita. Jestem ciekawy
        na dalszy rozwoj wypdkow no i wyniki sondazy.
    • Gość: j. Komorowski kręci ! IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.05, 00:04
      Z tą Ukrainą było trochę inaczej. Dla Unii podstawowe są poprawne stosunki z
      Rosją, a Ukraina ma drugorzędne znaczenie. Poparcie Polski dla demonstrantów po
      pierwszej sfałszowanej turze wyborów sprawiło, że i Unia musiała coś robić.
      Szybko wysłali wspólną delegację do Kijowa. Potem panu Borrello coś się znowu
      niebacznie wymsknęło na tamat Polski, że znowu wysuwa się przed szereg ( a tego
      nie kochają urzędnicy w Unii ). W przypadku przyjęcia konstytucji Polska nie
      będzie w stanie prowadzić samodzielnej polityki zagranicznej ( przewidziane
      jest stanowisko unijnego ministra spraw zagranicznych ). W przypadku Ukrainy
      unijni urzędnicy zastosowaliby odwlekanie decyzji byle by tylko nie urazić
      Rosji. A tak przynajmniej wygląda na to, że na Ukrainie sprawy poszły zgodnie z
      polską racją stanu ( wpływy Rosji jak najdalej od granic Polski )
    • Gość: Henryk Polowanie na "małego Jasia" w szeregach PO ?? IP: 82.160.30.* 19.01.05, 00:35
      "Bezentuzjastyczne" poparcie Platformy to jednak "Nicea i śmierć Rokity"
    • Gość: :( No to głosuję na UPR. IP: *.client.comcast.net 19.01.05, 02:06
      • Gość: ja.24 Re: No to głosuję na LPR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:05
        • Gość: członek PO Re: No to głosuję na LPR !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:14
          • Gość: j007 Re: głosuję na LPR pozdrawiam PIS i PSL ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:17
          • Gość: j007 Re: No to po PO ! No to po PO!No to po PO! No to.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:19
    • Gość: mirmat Platformusy razem z Samoobroncami IP: 209.135.108.* 19.01.05, 04:17
      To, ze PRL-owscy komunisci i UW-eccy targowiczanie beda glosowac za stalinowska
      konstytucja Eurokolchozu obalajaca WOLNOSC WYPOWIEDZI ograniczajaca nasza
      suwerennosc do poziomu doktryny Brezniewa i narzucajaca polityczna poprawnosc
      jako ideologie nowego eurodespotyzmu wiedzielismy wszyscy od dawna. O tym, ze
      PO i Samoobrona poprze solidarnie utrate naszej suwerennosci glosujac za
      stalinowska konstytucja (aferzysta Piskorski z PO i dwoch "samoobroncow"
      glosowali za) lub siedzac na rekach kiedy decydowal sie los III RP, wiedzieli
      nieliczni, wlaczajac nizej podpisanego.
      Teraz kiedy karty zostaly odkryte, POLACY (nie ci, ktorzy posluguja sie
      jezykiem polskim ale ci co maja jeszcze jakies poczucie honoru i patriotyzmu)
      maja do wyboru 3 partie: PiS LPR i PSL. Ja wybieram PiS ale z przyjemnoscia
      podam reke tym co zaglosuja na LPR czy PSL.
      Mirmat
      • hugus1 Re: Platformusy razem z Samoobroncami 19.01.05, 06:17
        Tak jest!
        PSL w tej chwili stal sie najbardziej wiarygodna partia!
        Nikt nie wie o co im chodzi, jaki maja program i pomysl na Polske, ale sa
        wiarygodni.
        O LPR hadko pisac , bo to przeciez zart, nie partia, a glosowac?
        Ja nie moge bo tu nie mam mozliwosci, ale zaglosowalbym na "tak", wierzac, ze
        ci inni, ktorzy przed nami tak zaglosuja nie sa glupi.
        Fakt, ze Polacy sa najmadrzejsi, namezniejsi, najbardziej prawi, najbardziej
        lewi na swiecie, ale czasem mozna podpatrzec co robia inni i
        zaglosowac "stadnie".
        To wstyd, czy pragmatyz, powiedz PSL-u ty wiesz wszystko, prokuratorioi nasz,
        odciemiezycielko nasza, sol ziemi pszeniczno-buraczanej nasza,
        Amen
      • Gość: 5150 Re: Platformusy razem z Samoobroncami IP: 195.117.157.* 19.01.05, 09:58
        >>>Ja wybieram PiS ale z przyjemnoscia podam reke tym co zaglosuja na LPR czy
        PSL

Nie zapominaj o 100% Polakach i patriotach z UPR, wkrotce beda mieli nie mniej
        w sondazach niz slabnaca sitwa fornali z PSL !!!
    • Gość: knipser Re: PO poprze eurokonstytucję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 06:49
      Ilekroć TV lub radio zapraszaja tego pana zajmującego w hierarchi PO poslednie
      miejsce to słyszę głos rokity, kaczora - czyli stękanie, biadolenie, żadnych
      konkretnych planów.
      Panie Komorowski, dzieki takim bezbarwnym osobnikom jak pan, ta wasz platforma
      będzie w parlamencie(może) jako garstka wielopartyjnych pseudodziałaczy.
      Wszyscy juz macie odpowiednie staże (lata działania bezproduktywnego)w różnych
      innych PARTYJKACH w czym celuje -śmiechu warte pajac kandydujący na plemera -
      czytaj poprawnie - premiera.
      Będą wybory i już więcej pana ogladać nie będę - jaka ulga
    • Gość: racjonalista POpulisci mają problem IP: *.math.uni.lodz.pl / *.math.uni.lodz.pl 19.01.05, 08:58
      Chcieliby i zjeść ciasteczko i mieć 2 złote. Chcą zagarnąć elektorat PIS a i UW
      coś uszczknąć. Wygląda to śmiesznie. Ostanio wogóle PO poszło w kierunku
      skrajnej prawicy, a Miodowicz popierający Giertycha w Orlen-komisji się po
      prostu ośmieszył.
    • maaax PO- to dopiero kompromitacja i śmiesznosć ! 19.01.05, 09:18
      smieje sie z naiwnych, ktorzy tej partii uwierzyli---
    • Gość: Owieczka PO ma problem z Rokitą, z PiS również IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.05, 09:36

Cały problem w tym, że J.M. Rokita to niezbyt inteligentny (patrz I
      Narodowy Test Inteligencji), zadufany w sobie i dążący wszelkimi do władzy
      (m.in. opinia Kuczyńskiego doradcy u Suchockiej i Buzka) demagog.

Jego „Nicea albo śmierć”, „prywatyzacja TV” albo „mordercy w komisji” to
      tylko bardziej medialne przykłady z wielu wpadek świadczących o
      nieodpowiedzialności i potrzeby zaistnienia nad rozumem. Z tego co wiem „Nicei”
      z nikim nie konsultował.

Jego kompetencje jednoznacznie negatywnie ocenili ziomkowie J.M. z
      Krakowa, gdzie z kretesem przegrał wybory na Prezydenta miasta.

J.M. nie chce pamiętać, że jest ojcem chrzestnym kapitalizmu politycznego
      w Polsce (sprawa ministra Niewiarowskiego, który dokapitalizował syna
      państwowymi pieniędzmi, nie ukrywał tego, a Suchocka i J.M. Rokity
      (wtedy „żelazny kanclerz”) nie wyciągnęli wobec niego żadnych konsekwencji, a
      wręcz przeciwnie ….). To on w TAJEMNICY przed Sejmem doprowadził do podpisania
      niekorzystnego „Konkordatu” przez „odwołamy” rząd Suchockiej.

Ostatnio J.M. zapowiedział komisje śledcze ds. wyjaśnienia spraw majątku
      po PRL-wskich organizacji młodzieżowych (hi hi hi), Ale J.M. na pewno nie
      zajmie się ciemną stroną prywatyzacji Telekomunikacji Polskiej, PZU z
      Wiczerzakiem i protegowanymi J.M. w roli głównej (sądzę, że z finansowego
      punktu widzenia wszystkie afery razem wzięte to mały pikuś w porównaniu z tą
      prywatyzacją), nieprzemyślaną prywatyzacją Orlenu i Portu Północnego, źródłem
      finansowania kampanii prezydenckiej Krzaklewskiego, aferą mostową, itd. itd.

J.M. współtworzy wieloletnią umowę na dostawę gazu, która o 40%
      przekracza zapotrzebowanie Polski, w następnej koalicji rządzącej (w
      imię „dywersyfikacji dostaw” / a może przyczyną były wybory Panie Rokita)
      gorąco popiera podpisanie umowy na dodatkowe dostawy gazu z Norwegii bez
      możliwości jego odbioru, a następnie wali jak cepem w Pola, który nieudolnie
      naprawia błędy Rokity.

J.M. grzmi o rozroście biurokracji, zapowiada tanie państwo, ale nie chce
      pamiętać, że jest współautorem rozpasanej Reformy Administracji Publicznej,
      nieudanej Reformy Służby Zdrowia itd., itd.

Sądzę, że nie ma najmniejszych szans na „dogadanie” się kandydata na
      premiera Jana Marii z Kaczorami. Z tego co słychać, widać i czuć, panowie Ci
      wzajemnie się nie znoszą (stare urazy, charaktery i diametralnie odmienne
      poglądy praktycznie na wszystkie istotne sprawy polityczne i gospodarcze) i
      mimo wysiłków nie da się tego zamieść pod dywan.

W najbliższym czasie PiS zrobi wszystko, żeby umoczyć PO w korupcję
      (raport związanego z PiS NIK i sugestia Lecha o „prawdopodobieństwie korupcji w
      aferze mostowej”), odpowiedzialność za rządy AWS (komisja PZU, a wielu członków
      rządu Buzka będących obecnie posłami PO, itd.).

Ofiarą konfliktu będzie Jan Maria, tym bardziej, że ma w samym PO potężną
      opozycję (moim zdaniem ma on kwalifikacje na szołmena, a nie premiera). A jak
      Kaczorom dobrze pójdzie, to ofiarą będzie całe PO.

Można tak dalej, ale cóż to da. Około 90% ludzi nie rozumie co czyta i
      co się do nich mówi. W dobie TV rzeczywistość mniej lub bardziej obiektywną
      kreują popierające PO (ostatnio „wyszło”, że Dworak zataił przynależność do PO
      w konkursie na prezesa TVP). media w „hasłowych przekazach”. A wielką rolę w
      nich odrywają medialni …..

Pozdrawiam.
    • Gość: S. Baca Komorowski: agent UW i UD-ecji, niech spada! IP: 195.117.157.* 19.01.05, 09:55
      Normalna partia konserwatywna nie może poprzeć tego eurogniota, tego
      pseudokonstytucyjnego bełkotu, biblii poprawności politycznej i zdrady
      narodowych interesów Polski. Komorowski powinien natychmiast zostać wyrzucony z
      PO albo najlepiej karnie przeniesiony do Unii Demokratycznej, bo tam jest jego
      miejsce !!!
      • Gość: j007 Re: PO - to huśtaweczka ! jednie LPR ma kręgosłup! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 11:58
        Nie dajmy się więcej mamić tym komopolitycznym karierowiczom to UW po liftingu!!
        • Gość: j007 Re: PO - PARTIA NIEWIARYGODNA -TO ICH KONIEC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:00
          • Gość: j007 Re:TAM GDZIE SLD NIE MOŻE TAM PO POMOŻE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:02
            • Gość: j007 Re:PO to UW po kiepskim liftingu!!! szwy puściły!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:04
        • Gość: j007 Re: LPR PIS i PSL .Ratujmy razem Polskę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:08
          • Gość: j007 Re:PO UP SLD SDPL niboszczka UW- to jedna Partia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:10
    • Gość: as Nie ma wyjścia: Rokita -Seppuku, jeśli honorowy... IP: 217.17.37.* 19.01.05, 12:07
      • Gość: as Niech to zrobi w TVP 1, po Dzienniku, u Olejnik... IP: 217.17.37.* 19.01.05, 12:09
        • Gość: j007 Re:Rokita jak nie wystąpi z PO pozostanie kapelusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:13
          • Gość: j007 Re:Obóz patriotyczny to LPR PIS i PSL reszta to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:15
            • Gość: j007 Re:PO W UŚCISKU MIŁOSNYM Z SLD !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:25
              • Gość: j007 Re:PO"wzniosła sie ponad podziałami" -jak zwykle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:27
              • Gość: j007 Re:PO po wyborach w europkoalicji z SLD !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:29
              • Gość: j007 Re:PO maska obrońców interesu Polski spadła! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:30
                • Gość: j007 Re:"POSLDSDRPUPUW" nowa partia europejska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:33
                  • jak.babcie.kocham Re:"POSLDSDRPUPUW" nowa partia europejska! 19.01.05, 14:54
                    chyba twój komputer ma sraczkę, lepiej zrób coś z tym
    • Gość: IZYDOR Re: PO poprze eurokonstytucję IP: *.chello.pl 19.01.05, 17:35
      To dobry znak, że Warszawska PO nie chce być naiwną agentura interesow
      Kremla, szkoda tylko, że kandydat na Premiera nie ma cywilnej odwagi
      powiedzieć, że bliżej mu do Moskwy niż do Paryża czy Londynu.Pan Komorowski
      zamiast pluć na konstutucję powinien zaproponować zmiany tłumaczenia tekst, w
      unii jest 25 krajow i nalezy bronic swoich interesow a nie poszczać bąki jak
      obrażony c.k hrabia, który na myśl, że z europejskim pospulstwem ma usiaść do
      stołu, dostaje rozstroju żołądka.
      • p.smerf Re: PO poprze eurokonstytucję 19.01.05, 17:47
        A ja uważam, że tuż przed wakacjami szef Rokita rzuci jeszcze raz hasło: "Nieca
        albo Cannes!" i pojedzie na wakację do tego drugiego.
    • Gość: szatek PO to SLD bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 17:55
      Kolejna bezideowa "Partia Władzy".W przeciwieństwie do SLD nie udaje
      socjaldemokratów , ale zmienia zdanie zblizajac się raz do Geremka , raz do
      Giertycha.W przeciwieństwie do komuchów nie umie tak dobrze oceniać nastrojów
      społecznych , więc nie powtórzy moim zdaniem sukcesu wyborczego Lewicy.
      Być może rząd Rokity(prywatnie nieodpowiedzialnego egocentryka i megalomana)
      wprowadzi jakieś reformy wpomagające wzrost gosp. i spadek bezrobocia (a może
      nie , bo w koalicji będzie nieustępliwe i arcysocjalistyczne PiS) ,ale nie
      niależy się spodziewać poprawy samej jakości władzy(korupcja , kolesiostwo
      itp.).Zrozumcie forumowicze , jesli ktos co chwila głosi inne idee , to
      znaczy , że tak naprawdę nie wyznaje zadnych idei i zalezy mu tylko na
      korycie .Pozdrawiam
      • p.smerf Re: PO to SLD bis 19.01.05, 18:13
        PO jest po prostu konsekwentne. Pamiętam, że od początku tej kadencji na
        wszelkie pytania dziennikarzy na temat roli, jaką PO ma zamiar odegrać w nowym
        Sejmie, odpowiadano niezmiennie" "Będziemy się przyglądać" Słyszałem to
        wielokrotnie zarówno z ust Tuska jak i Płażyńskiego. (Rokita był wtedy mało
        znaczącym posłem).
        Ja też się przyglądam, ale wcale nie potrzebuję w tym celu zasiadać w Sejmie.
      • platformiak Re: PO to SLD bis 19.01.05, 18:17
        Sprzeciw Rokity wobec eurokonstytucji byl jego wlasnym zdaniem, komorowski i
        olechowski byli za... tylko Tusk chciał wszystkim dogodzić więc nic ne mowil
        • Gość: szatek Re: PO to SLD bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 18:29
          Przecież PO , była najpierw za , potem przeciw a na końcu wstrzymała się od
          głosu. Co ja jako wyborca mam o tym myslec?Zagłosuje na ich program , a oni po
          wyborach zmienia go o 180 stopni.Jesli PO jest za konstytucją to powinna szybko
          wyprostować wypowiedź Rokity.Jesli tego nie zrobiła , to znaczy , że
          podporządkowywuje program wyborczy po d popularność danego polityk , a nie
          popularność polityków programowi.To juz cecha koryciarstwa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka