Gość: maciej Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.05, 11:52 Powiem Wam jedno - to Panstwo samo poprzez obowiazkowe ubezpieczenia spoleczne i inne obowiazki nakladane na obywatela powoduje i przyczynia sie do takich anomalii ze pieniadze zamiast dla potrzebujacych ida na luksusy,na bande urzednicza na wygorowane pensje dla bosow.Panstwo musi skurczyc do rozmiarow minimalnych a nie rozradzac sie ponad obywatela.To samo jest ze sluzba zdrowia, ministerstwami od swiezego powietrza i.t.d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tp Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:53 Architekci, gdzie jesteście!!! Przecież to jakiś zły sen jest w większości tej nędzy! w s t y d . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.01.05, 12:03 dobrzy architekci już dawno wyemigrowali lub się powiesili - szczególnie w warszawie. tutaj im wiekszy kicz tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MariuszW Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:57 Skandal !!!!!!!!!! a mojej teściowej - bardzo schorowanej zabrali rentę 400 zł ! Proszę zrobić zdjęcia ZUSu w Sieradzu i Zduńskiej Woli - miasteczkach po 40 - 50 tys. mieszkanców, nóż sie w kieszeni otwiera... Odpowiedz Link Zgłoś
broda2801 Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd 24.01.05, 11:58 budynki to pół biedy, ale te tłumy snujących się kobiet i komputeryzacja, której efektów nie możemy zauwazyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd IP: 212.214.135.* 24.01.05, 11:59 Jedni mają latyfundia inni nędzę. Jak to w bananowej republice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zusss Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.05, 12:03 Nie rozumiem o co wam chodzi - przecież to chyba oczywiste ze jak się buduje to lepiej wybudować ładnie niż brzydko. I często taniej wybudowac nowe niż wciąż remontować stare. Ten budynek we Wrocławiu jest malutki, wygląda może efektownie, ale to żaden wstrząsający obiekt, taka tam ciekawostka architektoniczna. Tylko, że bez takich obiektów miasta są smutne i szare - z całym szacunkiem dla Kielc i Szczecina, ale może dzięki temu w mieście będzie trochę ładniej? Na nadmiar zabytków chyba nie narzekacie, a Kielce chlubiły się ongiś śmiechu wartą awangardą dworca PKS. Widać Zus ma jakąś wizję, chyba centralnie sterowaną, być może wszystkie przetargi na projekty wygrywa jedna osoba - nie wiem, ale dopóki ktoś mi nie napisze, że to afera i ktoś pieniądze ukradł to mnie to nie razi. Przecież to nie ze składek, tylko z odrębnego państwowego funduszu, a ja np. lubię gdy w urzędach jest czysto i ładnie. Budynki prywatnych inwestorów jakos nie powalają mnie na kolana, nie mówiąc o deweloperach, którzy raczej starają się zaoszczędzić niż szokować ekstrawagancją. Bardziej niż te budynki mnie wkurza, że zus mnie oficjalnie wezwał bo się pomyliłem w peselu na jednym przelewie i była afera jak nie wiem łącznie z groźbą wylecenia z ubezpieczenia i egzekucji nalezności zamiast zwyczajnie zadzwonić i powiedzieć, żebym to poprawił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzałek Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd IP: 193.19.104.* 24.01.05, 12:13 A mnie to oburza, że za moje pieniądze urzędasy siedzą w marmurach piją kawki, jedzą i pierdzą w stołki a jak wybije odpowiednia godzinka tyłek w troki(ani minuty później ) i jazda do domu. A ty musisz się sporo naczekać, napocic inadenerwować zeby jakaś błahą i oczywista sprawe załatwić. Wiem że nie mozna generalizować ale tak tego typu instytucje postrzega wiele osób.Nie dam też sobie wmówic, że to z oszczędności ZUS takie budynki stawia, ładne może są ale znaj umiar mocium panie.ZUS po prostu przesadza, tym bardziej,że w wielu miastach pieniadze jakie na to ida można by przeznaczyć na o wiele ważniejsze inwestycje. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdenerwowany Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:01 czlowieku ty chyba w innej bajce zyjesz ZUS to jedyna polska dobrze zorganizowana mafia . pomysl sobie ile kasy co miesiac tam wplywa i pomysl sobie ile kasy idzie na twoje nazwisko i co bys mial z tej kasy gdybys wplacal je na konto i sam pozniej prywatnie sie leczyl Odpowiedz Link Zgłoś
wojtkko Opole! 24.01.05, 12:08 Jestem szczerze rozczarowany brakiem zdjęcia ZUS-u z Opola. Jest naprawdę spoko duży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panx na pohybel ZUS i Oli Kur-Wiktorow!!!!!! IP: *.xlan.pl 24.01.05, 12:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Piękne - ile to kosztowało ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 12:18 a ludzie mają głodowe emerytury. Takie olbrzymie powierzchnie muszą być chyba zajęte przez urzedników - po co tam taka ilość urzędników ? Odpowiedz Link Zgłoś
grochzkapusta Re: zdjęcie 11 nie przedstawia ZUS-u we Wrocławiu! 24.01.05, 12:19 Mam zaszczyt być sąsiadem wrocławskiego ZUSu przy ul. Pretficza i to nie jest budynek ze zdjęcia nr 11. Nasz ZUS wygląda siermiężnie w porównaniu z pałacami na innych fotografiach - to szary ciężki budynek w stylu lat 50/60, nic pięknego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zusss Re: zdjęcie 11 nie przedstawia ZUS-u we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.05, 12:38 do: grochzkapusta. To budynek we Wrocławiu, ale przy Litomskiej - tam jest II inspektorat miejski. "A mnie to oburza, że za moje pieniądze urzędasy siedzą w marmurach Marmury - bez przesady to imitacje kamieni i lastryko - wystarczy się przyjrzeć. > piją kawki, jedzą i pierdzą w stołki a jak wybije odpowiednia godzinka tyłek w troki(ani minuty później ) i jazda do domu." Nie wolno im brać nadgodzin, bo ZUS nie ma im z czego za nie zapłacić. Oni są szczęśliwi, jak szef mówi im, że wytargował nadgodziny w tym miesiącu i mogą zostać parę godzin dłużej - wiem to od pracownika ZUSu >Nie dam też sobie wmówic, że to z oszczędności ZUS takie budynki stawia, ładne może są ale znaj umiar mocium panie.ZUS po prostu przesadza, tym bardziej,że w wielu miastach pieniadze jakie na to ida można by przeznaczyć na o wiele ważniejsze inwestycje. Nie z oszczędności - z budżetu całego państwa na inwestycje. Po prostu szef Zusu ma lepsze chody u premiera czy ministra finansów niż jakiś inny szef. Nie chcę wnikac w polityczne aspekty bo nie wiem kiedy i za czyich rządów budynki powstawały a projekty były zatwierdzane. Trzeba też zwrócić uwagę, że ZUS obraca o wiele większymi pieniędzmi niż wiele resortów, a to jest silny argument. Inne inwestycje - zgadzam się, potrzeba w kraju natychmiast co najmniej kilku więzień, ale kto to powie wyborcom, którzy tak jak są przekonani o złotych klamkach w Zusie tak uważają, że fundują przestępcom wczasy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd IP: 153.19.39.* 24.01.05, 12:24 pomijając sprawy moralne, etyczne itepe, co myślicie o ARCHITEKTURZE? zdecydowana większość tych budynków idealnie odzwierciedla mentalność ludzi podejmujących decyzję o budowie / rozbudowie. DUŻE, BŁYSZCZĄCE i PRZYTŁACZAJĄCE. pałacyki nowobogackich zaprojektowane przez śliniących się na kasę architektów. postmodernizm w polskim wydaniu, czyli znowu skansen i cepeliada połączone z megalomanią. pozytywnie wygląda budynek z Zabrza, i ewentualnie z Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxio Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.01.05, 12:37 A ja pi..le ZUS - z końcem roku zawiesilem dzialalnośc i przeszedlem do szarej sfery ( i niech inni placą na ICH palace) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy Gratulacje dla wszystkich zwolennikow SLD IP: *.icpnet.pl 24.01.05, 12:26 I wszystkich innych zwolennikow "oslon socjalnych". Jeszcze do was tluki nie dotarlo, ze "oslony socjalne" sa dla czlonkow PZPR (przemianowanej na SLD), a nie dla was??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re:podajcie koszty jakie ZUS poniósł na budowę IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 24.01.05, 12:27 Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl nie tylko ZUS 24.01.05, 12:28 Warszawski Sąd Gospodarczy rok temu przeniósł się do luksusowego biurowca w centrum warszawy, który Wymiar Sprawiedliwości zakupił za około 100 milionów złotych. W środku same luksusy: radio w windach, podwieszane sufity, sale konferencyjne, parkingi podziemne. A jak pracują tam sędziowie? Tak jak to widać na stronie www.upadloscian.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyż emeryt Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 12:50 Ciekaw jestem ile w skali roku ZUS pozycza pieniedzy w bankach na bieżąca obsługę rent i emerytur?Bo to ,ze pożycza to wiadomo.W kwestii siedzib pałaców,faktem jest że siedziby ZUS i wiekszość plebanii to budynki XXI wieku.Nie dziwota jak sie to mówi,najbogatsze instytucje.Pozdrawiam petentów ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sercik Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd IP: *.met.pl 24.01.05, 13:13 Po co placic tym zlodzieja i tak prezbaluja nasze pieniadze. Zamiast godziwej emeytury dstaniemy nedzne grosze. Najlepiej nie miec z nimi nic wspolnego. Placac 770zl miesiecznie za ZUS lepiej oddawac te pieniadze do banku na procent lepiej sie na ttym wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaa Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 13:20 pie..na banda złodziei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Molo Niech budują z wielkiej płyty! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 13:39 Koniecznie ZUS musi dać zamówienia jakiejś upadającej wytwórni wielkiej płyty i stawiać budynki które idealnie oddtworzą kliemat lat 80-tych. A paniusie pracujące w ZUS-ie nie mogą pić się kawy - najlepiej budynki wystawić bez podłączenia do wodociągów i kup też zakazać robić bo przecież mogą sprawę załatwić w domu a nie "okradać" tym sposobem interesantów, którzy przecież "płacą" na czas spedzany na kiblu z podatków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FASCI Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 13:29 Proponuję ogłosić konkurs na najładniejdzy i najdroższy budynek ZUS-u w Polsce.Nagrody: w województwie "zwycięzcy" składki na ZUS "0",2- miejsce 10%, 3- miejsce 15%.Pozostali niech nadrabiaja. Zaproście wszystkich fotoreporterów do współpracy. Z "przyjemnością" obejżałbym wszystkie ZUS-y w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irkm Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd IP: *.toya.net.pl 24.01.05, 13:37 Lepiej dla nas wszystkich ze budynki beda ladne, nie tyko dla pracownikow zus ale tez dla petentow. No i jakby zatym poszla jakosc obslugi to by bylo dobrze, ale tak nie bedzie wiec stad to cale oburzenie. Jestem zwolennikiem prywatnych ubezpieczen w najszerszym zakresie, by weliminowac niegospodarnosc zusu, bo wole zaplacic prowizje, olaty itp ale zebym zawsze wiedzial co mi sie nalezy, i ze pieniadze sa z glowa wydawane, a nie jak obecnie ze ich po prostu nie ma, albo sa manotrawione na lewe renty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owieczka Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd IP: *.gress.com.pl / 80.55.200.* 24.01.05, 13:32 Czy to jest ta świątynia Opatrzności Bożej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Okcio KOLEJNE ZDJĘCIA TYCH ZŁODZIEI!!!! IP: *.. / *.e-plan.pl 24.01.05, 13:40 mojafirma.interia.pl/gal?galId=4754&tytulGal=Siedziby%20ZUS Polecam! Białystok robi ogromne wrażenie! Inne lukZUSy tez niezłe. Mam tez mała polemike do tego Pana co jego żona w ZUSie pracuje i biedna zarabia 1200 zl. OK, rozumiem ze to nie duzo, ale jesli Pana żona zachowuje sie jak wszystkie te lafiryndy z ZUSu, co zamiast udzielic jakies informacji maja cie głęboko w d..., to nawet 200 zl na miesiac nie jest warta jej praca. WON!!! PRECZ ZE ZŁODZIEJAMI!!!!! PRECZ Z BEZROBOCIEM, KTORE PRZEDE WSZYSTKIM ZUS POWODUJE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łódź Zdjęcie z Łodzi to manipulacja ! IP: *.lodz.mm.pl 24.01.05, 13:46 Przecież to stary wieżowiec z lat 70-tych! Wstyd Gazeto, wstyd! Schodzisz na poziom Faktu i Superexpressu! Smutne... :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robercik Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 13:49 Brawo :) ! Najbardziej podoba mi się budowla we Wrocławiu :) ! Pogratulować wyobraźni :) ! I niech moc bedzie z Wami :) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na zwolnieniu Jak się nazywają ci co spacerują i sprawdzają ludz IP: *.238.100.192.adsl.inetia.pl 24.01.05, 13:58 właśnie jestem chory i dwóch smutnych panów mnie sprawdzało czy nie pracuję. Może za mał mają te siedziby-niech każdy z nas ma 2 aniołów którzy nas będą pilnować czy ich nie naciągamy. Skończy się bezrobocie a i z krajów UE będą się do nas pchali na robotę. Jak ten zawód się nazywa czy ktoś wie??? Sprawdzacz zwolnień- proszę o opinie, a smutnych panów pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skromnie Re: Siedziby Zakładu Ubezpieczeń Społecznych - zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:10 Szczegulnie w Poznaniu Spodziewałem sie czegos wiecej gdzie te pzyslowiowe bogactwo ? MOZE KTOS DAC FOTKE Z BIAŁEGOSTOKU ? POHWALIMY SIE SWOIM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spalic zus Zabrze - też niezły pałacyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:12 Szklane ściany, złote poręcze, marmury, elektronika, a posród tego zwykli ludzie. Każdy wie, ile co miesiąc oddaje tym złodziejom z wypłaty :>. I na co ida te pieniądzę? To ma byc umowa pokoleniowa? Na serio, że sie tak wyrażę - flaki sie przewracają, gdy sie na to patrzy. A swoja drogą kto bedzie pracował na moja emeryturę jeśli mamy niż demograficzny i spora emigrację??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP a w każdym pięknym domu tysiace ważnych urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sercik Re: a w każdym pięknym domu tysiace ważnych urzęd IP: *.met.pl 24.01.05, 14:35 Kazdy wie ze struktury ZUS-u powiazane sa ze strukturami wladzy.(prezesi) Oni beda pracowac za marne pieniadze bo wiedza ze trzymaja reke na pulsie i obracaja sie w wysokiej gropie wladzy. Zacznimy od samej gory i zchodzmy coraz nizej robiac porzadek. Prezes ZUS-u w Warszawie zarabia miesiecznie co szary czlowiek przez rok. Zwolnic go powolac nowego za mniejsze pieniadze na jego miejsce jest 100 nowych mlodych z doswiadczeniem.(ciezko bedzie reka reke myje ) Tak mozna znalesc pieniadze dla emerytow. Zakonczyc te obijanie sie w ZUS-ie to oni sa dla nas za to im placimy. Zatrudnic mlodych po studiach szybciej sie uporaja z tym balaganem niz uzedasy jeszcze z czasu PRL-u. Nie maja zadnego pojecia o komputerach i organizaji pracy w tych czasach. Trzeba zbodowac struktore ktora jest niezawodna w pracy a nie jak to dotad siedzenie i udawanie ze wszystko pod kontrola. Jezeli wybudowaliscie takie wielkie budynki to ruszcie glowa i zacznijcie na nich zarabiac a nie tracic to dobra lokalizacja. Jest wiele firm ktore wynajely by z checia pomieszczenia na siedzibe swojej firmy. Pokazcie ludzia ze cos robicie bo jak narazie to tylko grabicie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś