as31 11.02.05, 16:33 Obudzili się rychło w czas. Już po herbacie, została kanapka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blazik REAKTYWOWAĆ UNIĘ DEMOKRATYCZNĄ 11.02.05, 16:52 Koncepcja przyklejenia do UW uciekinierów z SLD (jak Hausner)i skompromitowanych polityków AWS (Steinhoff i Komołowski)to fatalny pomysł. Wyjdzie z tego kolejna liberalna platforma a raczej trampolina wyborcza. Tymczasem elektorat Unii czeka na wrażliwą społecznie formację w stylu dawnej Unii Demokratycznej... Obawiam się, że tym razem granice historycznego kompromisu zostaną przekroczone. Reaktywujcie starą Unię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blazik Re: REAKTYWOWAĆ UNIĘ DEMOKRATYCZNĄ 11.02.05, 17:00 Więc Panie Władysławie i Bronisławie pomyśłcie czy Wasz elektorat naprawdę zniesie i taki krok... Osobiście wolę godną i konsekwentną Unię poza parlamentem niż powtórkę T.K.M. w sojuszu z S.L.D Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk9 0+0=? 11.02.05, 18:43 0+0=? No właśnie a na to mi wygląda. Komunitarianie powołują Polską Partie Demokratyczną, z jasnym i klarownym programem, a Ci juz układają się pod konkretne stołki! Panowie bądźcie poważni! Najpierw program, a potem osoby! A nie na odwrót! Czemu wśród Was nie ma nikogo z polskich komunitarian. Jesli nie wiecie gdzie ich szukać polecam: www.man.pl/~nowa Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: 0+0=? 13.02.05, 08:26 Niech ja się zastanowię Partia konfidentów SB + zero = Partia konfidentów i kapusiów Uni Wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Re: REAKTYWOWAĆ UNIĘ DEMOKRATYCZNĄ 11.02.05, 17:20 UD zgniń przepadnij... a kysh! czym sie to UD tam wsławiło ze chcesz powrotu tego trupa? Odpowiedz Link Zgłoś
langwer1 Re: REAKTYWOWAĆ UNIĘ DEMOKRATYCZNĄ 11.02.05, 21:04 Trupa reaktywować ani reanimować się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
hanczakniezastrzezony Re: REAKTYWOWAĆ UNIĘ DEMOKRATYCZNĄ 12.02.05, 01:37 Ja rowniez jestem potencjalnym wyborca, ktory oddalby swoj glos na UW czy UD, ale... ale z cala pewnoscia moge powiedziec, ze wcale nie oczekuje wrazliwej spolecznie formacji - wrecz przeciwnie. Ja czekam na partie liberalna. I pewnie so bie jeszcze poczekam. Ale co do jednego sie zgadzamy: laczenie pod jednym szyldem takich nazwisk jak Belka, Kropiwnicki i Frasyniuk to czysta farsa, badz tragifarsa. Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: Jakie normalne partie?! 11.02.05, 18:57 Patrzę na to wszystko z przerażeniem. Nie sądziłem, że paru wyrotowanych etosowców, którzy dotychczas niczym się nie wyróżnili za wyjątkiem zwykłego politycznego partactwa (żadnej klarownej myśli politycznej, żadnych pomysłów na bezpieczeństwo socjalne, za wyjatkiem demokratyczno-liberalnego bełkotu na temat wolności i gospodarki wolnorynkowej). Powtarzają w kółko jak mantrę: wolność (dla kogo?), wolny rynek, prywatyzacja (dla kogo?), społeczeństwo obywatelskie (a może dyktatura zdegenerowanych obywateli struktur "obywatelskiego" państwa?). Wszystko wskazuje na to, że może im się udać ogłupić dużą część społeczeństwa (na zasadzie potrzeby odreagowania afer i skandali w wykonaniu "czerwonoskórych" z SLD). Tylko nie rozumiem, dlaczego grupa cwaniaków chce rozwalić już istniejący ład polityczny z całkiem niezłymi partiami (LPR - skrajna prawica, PiS - centrum chadeckie, PO - centum liberalno-demokratyczne, Samoobrona - skrajna lewica, PSL - partia ludowa?). Perfidia tych spryciarzy polega na tym, że chcą te formacje skłócić przez "wyrywanie" z ich szeregów mniej lojalnych a bardziej ambitnych przywódców. Jest to wyjątkowy rodzaj "politycznej prostytucji" Podejrzewam, że za tym wrednym planem rozwalania obecnego ładu politycznego stoi ktoś jeszcze (być poże że prezydent RP, który postawił już krzyżyk na SLD i teraz wyznając zasadę: po mnie choćby potop, próbuje cudzymi rękami (Frasyniuka, Steinhoffa i innych) budować jakiś obłąkany CENTROLEW). Na taką partię nie ma nigdzie w Europie zapotrzebowania i chyba nie będzie. Ci spryciarze uczepili się nielogicznej myśli, że budują jakieś Centrum, którego w Polsce ani w Europie nie ma, a tymczasem w Europie taką partią jest np. Europejska Partia Ludowa w Parlamencie europejskim, do której należą i PO i PiS i ... UW!. Zastanawiam się więc, jakiego lekarza (psychiatrę) polecić p. Frasyniukowi i Steinhoffowi. Najbardziej martwi mnie to, że jak wszystko na to wskazuje, wybory mogą odbywać się w jesieni i wtedy ci dranie zechcą wykorzystywać dla swoich drańskich celów obchody 25-tej rocznicy Solidarności (zwłaszcza Frasyniuk i Steinhoff zechcą zawłaszczyć dla swoich płaskich, prymitywnych celów politycznych, tą rocznicę, mówiąc obłudnie, że robią to nie dla swoich prywatnych, chorych ambicji a dla Polski). Już teraz robi mi się niedobrze. Ci macherzy od politycznej socjotechniki mówią, że chcą tworzyć KOALICJĘ, jak to się ma do krytyki Frasyniuka pod adresem PO, który twierdzi w wywiadach, że on tworzy partię, a nie jakąś platformę?! (jest to dezawuowanie partii Tuska). Pytam zatem czy koalicja to partia, czy też może jakaś zdegenerowana forma platformy, do której co prawda przeszli działacze innych partii, ale nie mówili, że są koalicją partii a partią obywaterlską, którą dla lepszej czytelności i rozpoznawalności nazwali PLATFORMA OBYWATELSKA. Jeżeli nie jest to czyste awanturnictwo polityczne, a jedynie chęć wyjścia za wszelką cenę z niebytu politycznego, to pragnę tym macherom od socjotechniki politycznej zadać parę prostych pytań: 1. Jeżeli na polskiej scenie politycznej istnieją już silne partie centrowe, to co ich skłania do tworzenia jakiegoś mgławicowego bytu politycznego i rozwalania istniejącego ładu politycznego? 2. Jeżeli Frasyniuk i Steinhoff chcą koniecznie tworzyć nową partię, to czy nie powinni się publicznie wytłumaczyć ze swojej dotychczasowej działalności: Frasyniuk - dlaczego rozłożył UW; Steinhoff - dlaczego rozłożył PChD, PPChD, AWS, SKL-RNP i Centrum? Jak taki nieudacznik polityczny może tworzyć nową partię i namawiać do tego innych, to czysty surrealizm i postmodernizm! 3. Dlaczego Frasyniuk i Steinhoff zarzucają innym partiom radykalizm i skrajność, jeżeli sami proponują najbardziej skrajne politycznie i najmniej czytelne ugrupowanie - CENTROLEW? 4. Czy Frasyniuk i Steinhoff zdają sobie sprawę z "profanacji politycznej", której się dopuszczają i że ta profanacja polityczna może zniszczyć na długie lata sensowną myśl polityczną w naszym kraju? 5. Jak może ktoś budować centrolewicowe CENTRUM, jeżeli nie ma zielonego pojęcia o chrześcijańskiej demokracji (Steinhoff) i o wolności w dobie globalizacji (Frasyniuk)? Na zakończenie mam do SZANOWNYCH INTERNAUTÓW osobistą prośbę. Jeżeli ktoś przeczyta mój (niestety trochę przydługi) post i zechce mi pomóc, to uprzejmie proszę o podanie jakiegoś "namiaru" na PANA RYSZARDA BUGAJA. Jedyny ratunek przed tą obłąkaną agresją polityczną Frasyniuka & Steinhoffa, to polityczne uaktywnienie pana Ryszarda Bugaja. Jest to jedyna osoba, która może stworzyć dla tych cwaniaków pozytywną alternatywę. Zastanawia mnie pasywnośc zarówno PO jak i PIS. Wypowiedzi Rokity i Dorna w postaci dziwnych monosylab, to zdecydowanie za mało, jak na tak zmasowaną agresję polityczną! I boję się, że za parę miesięcy obudzimy się "z ręką w nocniku". Scena polityczna będzie rozwalona, wszyscy będą się "żreć", zyska na tym Samoobrona i jeszcze parę skrajnych ugrupowań, a kraj jak był rozkradany, tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
blazik KOLEGO MĄDRALIŃSKI!!! 11.02.05, 19:30 UW nie należy do Europejskiej Partii Ludowej. Samoobrona nie jest partią lewicową, a populistyczną. PO i PiS to prawica, ewentualnie centroprawica. Nie ma w Polsce partii centrowej taj jak i nie ma klasy średniej, która zwykle głosuje na centrum. Jaki stabilny układ polityczny??? Przecież to jest to samo bagno, tylko wymieszane i pod inną nazwą! Zresztą to Polski casus - rządzący zawsze przegrywają wybory (od 1989 r.) i żeby się choć trochę przy stołkach utrzymać zmieniają nazwy - patrz: SLD, PO, PiS, LPR, etc. A Ryszard Bugaj? Tu jestem w stanie się zgodzić ;-) Jest w porządku, ale myślę, że ma to wszystko w poważaniu... Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Jakie normalne partie?! 11.02.05, 23:07 A jakby ktoś zapomniał jak to z Janiszewskim było, to przypominam i ostrzegam zarazem ! ""Gazeta" omówiła dokumenty NIK dotyczące kontroli przeprowadzonej w szczecińskim oddziale Agencji Własności Rolnej Skarbu Państwa. Według tych materiałów oddział Agencji (Janiszewski kierował nim w latach 1992 - 1995) prowadził interesy, na których tracił skarb państwa, a zyskiwały spółki kolegów obecnego ministra. NIK stwierdziła m.in., że brakuje dokumentacji dotyczącej współpracy szczecińskiego oddziału Agencji ze spółką Marol i że daty na dokumentach były fałszowane, by spółka uniknęła płacenia kar za przekroczenie terminów ustalonych w umowach z Agencją. Fałszerstw dokonywał - według "Gazety" - kierownik Sekcji Gospodarowania Zasobem Agencji Arkadiusz Brygman, kuzyn żony Janiszewskiego, obecny szef gabinetu politycznego w resorcie ministra." "Janiszewski pozwał Kurskiego po tym, jak powiedział on dziennikarzom, że kiedy objął prowadzenie listy AWSP w Toruniu i we Włocławku zdumiało go, że jest na niej Jacek Janiszewski, na którym ciążą do dziś nie wyjaśnione zarzuty o jego powiązaniach z gospodarką. Przypisał mu też współodpowiedzialność za "kompromitację z alkoholowymi ekscesami w czasie prawyborów Platformy Obywatelskiej". W sali sądowej nie doszło do porozumienia między politykami. - W jednej z relacji telewizyjnej było wyraźnie widać, że mężczyźni uczestniczący w prawyborach Platformy w Toruniu, z której to listy startował wcześniej poseł SKL, byli pod wpływem alkoholu i potwierdzali, że zostali przywiezieni przez Janiszewskiego - argumentował przed sądem Kurski. - W raporcie NIK sugeruje się podjęcie stosownych kroków wobec zarzutów związanych z działalnością Jacka Janiszewskiego jako dyrektora oddziału terenowego Agencji Własności Rolnej Skarbu Państwa w Szczecinie, którym był w latach 1992-95. Wówczas to spółki powiązane z Janiszewskim zarabiały ogromne sumy kosztem skarbu państwa - mówił Kurski. " i wespół z Balzasem Balazs miał wyjątkowe szczęście nabyć za 717 milionów złotych ponad 107 hektarów ziemi na wyspie Wolin po zlikwidowanym PGR. Sprawa wykupienia przez Balazsa ziemi po upadłym PGR znana na Pomorzu Zachodnim, nie była szerzej opisywana. W sylwestra 1992 roku 107 hektarową połać ziemi kupiła Jolanata Balazs, osobista małżonka obecnego ministra. Dzień wcześniej Agencja Własności Rolnej obniżyła cenę sprzedaży o 200 milionów złotych, z wcześniejszej kwoty 919 mln starych złotych do zaledwie 717 mln. Zdaniem inspektorów NIK już tylko to, powinno spowodować unieważnienie przetargu. Balazszowie jednak ziemię kupili, a umowa przewidywała, że na konto Agencji gotówką wpłynie zaledwie 143 mln złotych resztę rozłożono im na 10 lat. Akt notarialny sporządzony 28 stycznia 1993 roku z jednej strony podpisali Jolanta i Artur Balazs, z drugie reprezentujący AWRSP, późniejszy protegowany Balcera - Jacek Janiszewski. " a tak na to zareagował następny, ktory chce czynic dobro: "9.3.1999 Warszawa - Premier wystąpił do NIK o udostępnienie raportu nt. nieprawidłowości w szczecińskim oddziele Agencji Własności Rolnej Skarbu Państwa, którym w latach 19992-95 kierował obecny minister rolnictwa Jacek Janiszewski. Buzek nie chciał odpowiedzieć, czy podejmie decyzje w sprawie Janiszewskiego." a tak mówił podczas X Forum Gospodarczego w Ciechocinku w czerwcu 2003 "- Chciałbym, aby tegorocznym obradom towarzyszyło głębokie zatroskanie o los Polski i świata - mówił Jacek Janiszewski, pomysłodawca forum. - Życie daj nam wielką szansę i nakłada na nas moralne zobowiązania. Sami doświadczyliśmy zniewolenia i gospodarki niedoboru, możemy więc budować dla naszych dzieci i wnuków kraj wolny i zasobny. Odzyskana niepodległość, którą wzmocni akcesja do Unii Europejskiej, nie jest nam dana raz na zawsze. Jest wartością, która, jak mówi Jan Paweł II, jest nam "zadana". Mam nadzieję, że czas spędzony w Ciechocinku przyczyni się do wspólnego określenia czekających nas zadań i obowiązków." to już zakrawa na kpinę i do tego jeszcze ten udział w/w w budowaniu partii, która ma nas zbawić......kpinaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
krociech Nie nazwałbym PiS "centrum" 12.02.05, 22:11 ... tylko lewicą. Być może skrajną - nawet SLD nie ma w programie ręcznego sterowania gospodarką. Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Czy aby na pewno normalne? 11.02.05, 23:12 Jezeli partia antylustracyjna jest norma w demokracjach to pewnie tak.. Odpowiedz Link Zgłoś
lazymer Re: nie jestem pewien, czy normalne 11.02.05, 23:58 ..a może nowa mumia wolności, tym razem "jenteligendzka"... Dla przykładu na konstruktywnej dyskusji cytuję zachowanie innego lidera UW... Frasyniuk będzie "bił w pysk"... [2002-06-24 15:57:00] Lider Unii Wolnoťci, Władysław Frasyniuk, promując w wywiadzie dla Gazety Wyborczej nową nazwę "koalicji przegranych" (UW-RS-SKL), która ma się teraz nazywać Front Obrony Demokracji, zaapelował do rządu o "spałowanie" wtorkowych demonstracji Samoobrony. Frasyniuk, mówiąc o Lepperze, stwiedził m.in.: "trzeba mu po prostu daŠ w pysk - państwo powinno mu dać w pysk i politycy powinni mu dać w pysk". Odpowiedz Link Zgłoś
worldpl Nie zmienia sie nazwy dla zmiany wizerunki 11.02.05, 16:38 Absurd. Gdy ma sie znana marke jak UW, to trzeba ja naprawic, a nie zmieniac piorka. To tak jakby Agora albo Gazeta wpladly w bagno, a potem chcialy sie oczyszczac... zmieniajac nazwe... Zanim oni wypromuja nowa partie to juz bedzie po zawodach. Ale co sie smuca. Kanapa tez moze byc wygodna. Kanapka tez. ___________________________________ polityka -> ocean.blox.pl/html | media -> sea.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Re: Nie zmienia sie nazwy dla zmiany wizerunki 11.02.05, 16:43 GW juz jest w bagnie i oby sie nie wydostali :) Odpowiedz Link Zgłoś
worldpl GW nie jest w bagnie 11.02.05, 16:56 GW to uznana na polskim rynku marka, i dlatego wlasnie tu siedzisz i dyskutujesz, a nie idziesz na jakis onet czy wp. Gdyby to bylo bagno to bys sie nie pasjonowal tymi informacjami i tym forum. ___________________________________ polityka -> ocean.blox.pl/html | media -> sea.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: GW nie jest w bagnie 11.02.05, 17:02 A czy slyszales kiedys o tym ze nalezy znac jezyk swojego wroga i obserwowac jego ruchy. Nie pocieszaj sie. Fakt , iz wielu ludzi dyskutuje na tym forum, wcale jeszcze nie oznacza ze sie z wyborcza identifikuje. Sadzac z tresci postow;wprost przeciwnie. I dzieki Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj bagno GW 12.02.05, 04:44 GW to bagno, ale ma dobra strone internetowa. Jedno drugiemu nie przeczy. Nigdy bym jednak nie kupil tego szmatlawca w kiosku. GW juz dawno przestala obiektywnie informowac. Natomiast prowadza kolejne akcje: 1. przeciw ks. pralatowi, 2. przeciw LPR, 3. przeciw lustracji, i tak mozna dlugo wymieniac. Na szczegolna uwage zasluguje jednak dlugofalowa akcja Michnika wybielania komunistow i swych przyjaciol i "ludzi honoru" krwawo- czerwonych generalow: Jaruzelskigo i Kiszczaka. Dlatego rada do osob czytajacych - nie dajcie sie manipulowac prymitywnej propagandzie GW. Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Ledwo co przyszedłem...;-) 11.02.05, 17:15 a poza tym jestem tu by sie posmiac z ludzi ofiary propagandy :D Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Tylko kupcie jeszcze jedną kanapę. 11.02.05, 16:42 UW to smietnik historii obywatele o tym wiedzą. A te zagrywki dla zmylenia przeciwnika na nic sie zdadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
steku Re: Steinhoff: będzie koalicja z UW 11.02.05, 16:51 juz widze Plazynskiego razem z hausnerem hehe :) ja nie wiem czy ci ludzie nie widza ze sa smieszni Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Steinhoff: będzie koalicja z UW 11.02.05, 16:51 Ja wiem, że zaraz się tu zjawią krzykacze anty-UWowi, ale zanim się zjawią, to ja szybciutko napiszę: Robi się ciekawie... Może jednak będzie na kogo głosować w tych wyborach... :) Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Oj bedzie bedzie... 11.02.05, 16:55 Na farbowanych lisów Frasyniuka (nieuka i mądralę), Hausnera (postSLDowca), Steinhoffa (nigdy nigdzie niczym nie rządził) i kto wie moze dołączą sie Cimoszewicz, Kwasniewski i takiego typu jednostki...to bedzie ciekawe...Polacy chociaz bedą wiedzieć na kogo nie głosowac...wszelkie antypolskie badziewie w jednej partyjce to jest to!! I to najlepiej kanapowej... Odpowiedz Link Zgłoś
sluczyn litości, byle nie ZChN, to prawicowy beton,zakała 11.02.05, 16:54 Litości, byle nie ZChN, to prawicowy beton,zakała Solidarności, akuszer reform gospodarczych, sponsor zachcianek kościelnych za pieniądze podatników. Nawet gdybym padał z głodu nie przyjmę chleba oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim. Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Re: litości, byle nie ZChN, to prawicowy beton,za 11.02.05, 17:11 masz 100% racji -byle tylko nie zombi z ZCHN-u. Jak się dorwą do koryta to zniszczą Polskę dokumentnie. Im w głowach tylko du.y !! i aborcja ! Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: litości, byle nie ZChN, to prawicowy beton,za 11.02.05, 23:16 To sobie zobacz, kto w tym ZCHN był....sami wasi Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Stainhof chce dokończyć dzieła zniszczenia !! 11.02.05, 16:57 Jak rządził to tylko likwidował zakłady !! A nawet nie wiedział co likwiduje ! Za swoje działania na szkodę państwa powinien stanąć pzred sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Kij w nery, krzyż na drogę... 11.02.05, 16:57 Kij w nery, krzyż na drogę czerwono-różowej chołocie której zagrabiona się kasa zaczyna kończyć i kolesie rwą się budować kolejny ustruj sprawiedliwości społecznej... Środek, centrum - w środku to się ładnie w trumnie leży - i tego Frasyniukowi, Geremkowi i innym zaprzańcom życzę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
barbara44 Re: Kij w nery, krzyż na drogę... 11.02.05, 20:45 Stolcman chowal w nienaznaczonych grobach AKowcow. Teraz ich trzeba pochowac ale z lista kto tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
york1york Re: Steinhoff: będzie koalicja z UW 11.02.05, 17:09 To jest pęd do koryta i wcale nie chodzi tu o Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Steinhoff: będzie koalicja z UW 11.02.05, 17:13 Znowu ci o dziwnych nazwiskach i rodowodach genetycznych Zamiast na renty chcą wrócić do polityki. CENTRUM. Czego centrum. Odpadków. Już po recyklingu? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_klaudiusz Re: Steinhoff: będzie koalicja z UW 11.02.05, 17:29 To groteska. Olszewski(lustrator). Hausner(post-SLD), Kropiwnicki (ZChN), i co to wszystko ma dać? Odpowiedz Link Zgłoś
alz777 Re: Steinhoff: będzie koalicja z UW 11.02.05, 17:43 No to Unia znowu robi błąd. Kilka lat temu na poparciu AWSu straciła wszystko i niczego sie nie nauczyła. Sorry, ale mimo mojej absolutnie szczerej estymy dla Tadeusza Mazowieckiego i jego ekipy nigdy nie poprę koalicji, w której może być miejsce dla np. Wojciechowskiego. Ale rozumiem, że Unii na mnie już nie zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
fxh Re: Steinhoff: będzie koalicja z UW 11.02.05, 17:49 Jedno czy dwa proste zdania i samo sedno sprawy - tak się powinno dyskutować... Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Re: Steinhoff: będzie koalicja z UW 11.02.05, 18:35 masz racje, a swoją drogą niby wyuczeni ludzie z tytułami naukowymi a rozumu mniej niż u przedszkolaka. Przedszkolak po jednej wpadce nie da się wrobić w to samo !! Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Steinhoff: będzie koalicja z UW 11.02.05, 19:59 Mam podobne odczucia. Sądziłem, że tworzy się jakieś centrum, o kierunku odległym od prawicowo-chrześcijańsko-..., w oparciu o UW, ale wreszcie nie dzielące ludzi wg kryteriów co kto robił przed 89. Natomiast podana lista nazwisk sugeruje, że nieważny tu będzie program, a "nowość" będzie nową kanapą dla panów, hm, może bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ferczarek Re: Steinhoff: będzie koalicja z UW 11.02.05, 19:01 Steinhoff pewnie berdzo się przejął swoją rola wicepremiera i nie może o tym zapomnieć. Chętnie by wrócił na to stanowisko w każdej konfiguracji. Odpowiedz Link Zgłoś
k4free ======= DWAJ LUDZIE Z SZAFĄ ======= ??? 11.02.05, 19:02 znika stare, wraca nowe synekury już gotowe oligarchia jak się patrzy styropiany znowu taszczy taniec, taniec to chocholi mów narodzie co cię boli! naród mówi, że prawica święta niczym anielica że lewica - Matko Boska! zapomniała co to troska że wciąż rosną nam wyniki lecz sumienia słychać krzyki tutaj teczki tam majteczki politycy? króle-ćwieczki! nie masz, nie masz skąd nadzieje! świat zdumiony, bank się śmieje papież z dala też poucza ale to nam nie dokucza nam dokucza ten wszeteczny odór dziewiętnastowieczny nam dokucza trupów zestaw co się sukna trzyma dziarsko z szafy wielkiej jak ojczyzna a wątroba? wszystko marskość! to dwaj ludzie z wielką szafą przez dekady się tarmoszą michnik a wraz z nim kwaśniewski? jak to oni dzielnie znoszą! znoszą wszelkie niewygody demokracji złej urody znoszą wszelkie spory, kłótnie co się szerzą bałamutnie znoszą nawet niewdzięczników co chcą zmiany na świeczniku! nowe światło zatem świeci starsi klaszczą, młodzież leci przedsiębiorcy liczą zyski naród czeka pełnej miski wszystkim świeci papitalizm cieszy oko lis witalis armia znosi złote jajka znów wyborcza idzie bajka Odpowiedz Link Zgłoś
jeman Re: Steinhoff: będzie koalicja z UW 11.02.05, 19:16 my czterej pancerni ....... Odpowiedz Link Zgłoś
worgules Re: Steinhoff: będzie koalicja z UW 11.02.05, 19:42 A to ci heca!Belka z Kropiwnickim!Teraz czekam już na pary: Borowski - Niesiołowski,Nałęcz - Moczulski. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Steinhoff: będzie koalicja z UW 11.02.05, 20:09 O rany, ale zbieranina samych nieudaczników. Myslałem, że to co ma robić Frasyniuk to będzie "COŚ", a to jednak tylko trał na śniete ryby. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Poczekajmy, na razie za dużo faktów medialnych 11.02.05, 20:21 osobiście z SLD akceptuję tylko Hausnera, dalej UW, Centrum. mogą byc Olechowski i Płażyński. ZChN niech idzie do Pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
bridger5 To wygląda jak okrągły stół - bis. 11.02.05, 20:35 W moich oczach UW jest skończona za umizgi z komuchami. Wstyd mi się przyznawać, że kiedyś głosowałem na tą partię. Odpowiedz Link Zgłoś
a0am Tak jak SLD tylko "sprawiedliwie". 11.02.05, 20:44 Niemożliwe. Dlaczego? Bo socjalizm to państwo, a państwo to korupcja. Dla tych którym coś w socjalizmie nie pasuje polecam program UPR. www.upr.org.pl. Dla pozostałych szczere wyrazy wspóczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
aditer Re: Steinhoff: będzie koalicja z UW 11.02.05, 22:13 Jak to czytam, to szkoda mi się zrobiło tej UW, bądź co bądź to wartościowi ludzie. W sumie i tak nie będę na nich głosował, bo owszem - popieram partię o umiarkowanych poglądach, ale cenię także to, co określa się mianem wrażliwości społecznej. Niestety, ale w tym kształcie co proponuje Frasyniuk nie mają szans na mój głos. Skoro bliżej im do Hausnera, niż do Celińskiego lub Balickiego, to nie ma co gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
gejeb Re: W TYM CENTRUM JEST JANISZEWSKI !!! 11.02.05, 23:06 były najbardziej nieudany i podejrzany minister rolnictwa - Janiszewski kumpel Balazsza Tym panom marzy się powrót na stołki, konferują i bywają u Kwaśniewskiego, a teraz w nowopowstającej partyjce Centrum. w ŻYCIU NIGDY NA TYCH LUDZI NIE BĘDĘ GŁOSOWAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
ayoya Re: ŚMIETNIK - potrzebna wymiana klasy politycznej 11.02.05, 23:09 Polsce niezbędna wymiana całej klasy politycznej gejeb napisał: > były najbardziej nieudany i podejrzany minister rolnictwa - Janiszewski kumpel > > Balazsza > Tym panom marzy się powrót na stołki, konferują i bywają u Kwaśniewskiego, a > teraz w nowopowstającej partyjce Centrum. > > w ŻYCIU NIGDY NA TYCH LUDZI NIE BĘDĘ GŁOSOWAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
lucynkababa Re: Polsce potrzeba młodych uczciwych polityków 11.02.05, 23:12 Polsce potrzeba nowych twarzy. Ci panowie to stado impotentów. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany "Historyczny kompromis"? Tyle, że spóźniony 11.02.05, 23:12 o ca dwie kadencje... Odpowiedz Link Zgłoś
taxibychu Re: wywalić zgniliznę - potrzeba NOWYCH 11.02.05, 23:14 niech przyjdą młodzi politycy , profesjonalni i uczciwi Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiguziczek Re: PRECZ ZE STARYMI ZŁODZIEJAMI 11.02.05, 23:17 Jestem za pożegnaniem starych spryciarzy i cwaniaczków. Nie będę głosować na nikogo kto był już w sejmie lub u władzy Odpowiedz Link Zgłoś