Dodaj do ulubionych

Powstaje Partia Maryja

• bbooba Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 07:52
      moim zdaniem o. rydzyk ma wiele do powiedzenia lecz nie ch nie robi tego z
      mownicy w sejmie tylko z ambony na kazaniu. oburzyl sie, wiec niech nadstawi
      drugi policzek chyba ze faktycznie tak jest jak lesiu walesa mowi, no to niech
      skiruje sie w odpowiednie miejsce czyli psychoanalityk. polecam.
      pozdrowienia dla o. rydzyka.

zenada.
    • ami_lii Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 07:58
      Mój Boże...widzisz to i nie Grzmisz!! Ja nie wytrzymam z tymi "psycholami" jak
      to trafnie ujął Wałęsa! Oni będą jeszcze gorsi od LPR!!!
      • borrus kup se liczydło narodzie i na kolana przed Rydz 16.02.05, 08:39
        Wyprztykacie sie goście , wykrzyyczycie- a Rydzyk - pyk i już premierem, dwa
        gwiażdziste zloty i litania w każdej chałupie i już na prezydenta.
        Mądrość spółeczna jest sumą mądrości wszystkich jego obywateli. Podzielcie tą
        mądrość przez liczbę obywateli, ciekawe czy Wam też wyszła liczba mniejsza od
        zera.
    • syn.rydzyka Tato, pamietaj o mnie!!! 16.02.05, 07:58
      Ja tez chce dolary z USA!!!
    • msch00_pas Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 07:59
      Witam

A może by tak o. Rydzyk na prezydenta RP??
      Wyrósłby nam nowy dyktator. Jako pozdrowienie wyciągałoby się ręke na wprost i
      mówiło "Szczęść ..."
      A na ulicach porządku pilnowaliby faceci ubrani na czarno w stylu Matrix tylko
      z koloratką i z gumowymi krzyżami zamiast pałek. :-)
    • filip.ploch Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 08:00
      "Nadszedł czas działania skutecznego w celu ratunku Polski, przez wybór władzy narodowej..." "w zakładach pracy, na wsiach i w osiedlach..." to mi zalatuje troszeczkę narodowym socjalizmem... :/
    • kotek.filemon Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 08:01
      Wielce zastanawiające jest milczenie oszołoma. Widocznie jeszcze nie wiadomo,
      jak to się skończy. Może być tak, że Roman straci namaszczenie o. dyrektora i
      jedynym elektoratem, jaki pozostanie LPR, będzie brunatna armia, bo armia
      moherowa grzecznie podrepcze za czcigodnym o. dyrektorem.
      W ogóle dzieje kolejnych inicjatyw politycznych mających oparcie w RM są
      doskonałą ilustracją przysłowia "łaska pańska na pstrym koniu jeździ". Zupełnie
      jak w otoczeniu Stalina: nigdy nie można być pewnym dnia jutrzejszego, nigdy
      nie wiadomo, kiedy straci się łaskę uświęcającą od Rydzyka... Dzisiejszy
      przyjaciel może być jutrzejszym "wrogiem ludu" (tym razem ludu bożego).
      • dem0kryt Wirus mutuje... 16.02.05, 08:10
        Kiedyś to był ZChN. Niektórzy nazywali ich oszołomami. Potem przyszedł LPR i
        okazało się, że to ZChN z Chrzanowskim i Niesiołowskim wcale nie był aż tak
        blisko prawej ściany. Za nim znalazło się jeszcze trochę miejsca dla
        faszyzującego Romka. Ale do Romka stracił zaufanie Ojciec Muchomorek, więc
        wybrał inne rozwiązanie. I okazało się, że także na prawo od LPR istnieje
        jednak życie (choć niekoniecznie jest to życie inteligentne). Ciekawe co dalej.
        Obawiam się, że Ojciec Muchomorek nie spocznie, póki sam nie zostanie Prymasem i
        Premierem, a najlepiej jeszcze Prezydentem.
        I wcale bym tej nowej partyjki nie lekceważył - w Polsce jest coraz więcej ludzi
        starszych, Polska się starzeje...
        • kotek.filemon Re: Wirus mutuje... 16.02.05, 08:15
          > wybrał inne rozwiązanie. I okazało się, że także na prawo od LPR istnieje
          > jednak życie (choć niekoniecznie jest to życie inteligentne). Ciekawe co dalej

Na prawo? Toż jak się te brednie czyta, to się lata pięćdziesiąte przypominają.
        • swiete0fficjum Re: Wirus mutuje... 16.02.05, 13:21
          Na prawo????
          Według ciebie narodowy SOCJALIZM to prawica???
          FASZYZM nie ma nic wspólnego z prawicą to jest ideologia LEWICOWA!
          • dem0kryt Re: Wirus mutuje... 16.02.05, 14:35
            Co do "lewicowości" partii Hitlera można dyskutować. Niewątpliwie wspólna z
            lewicą była wiara nazistów w potęgę i omnipotencję państwa, przy całkowitym
            pomijaniu praw jednostki.
            Co do LPR i partii Rydzyka - nie będę sie kłócić. To chyba rzeczywiście "lewica
            pobożna".
      • nabukko NSPMBP 16.02.05, 08:22
        "Nazional-Socjalistiszche Polen Mochair Bireten Partei".
        Nareszcie - wreszcie katole zaczną się wzajemnie wyrzynać. Kupiłem sobie
        wygodny fotel aby móc te jasełka oglądać bezstresowo.A tak poważnie - lżyło mi.
        Pan Bóg jak chce kogoś pokarac to najpierw odbiera mu rozum.
        • maurycy Re: NSPMBP 16.02.05, 15:09
          Z założeń statutowych wygkąda na hybydę typu psokotokoza, połączenie statutu
          PZPR ze statutem przedwojennego SN. Planowa gospodarka, przywrócenie konstytucji
          z 1935. Z mojej strony, polecam także włączenie ustaw norymberskich z 15
          września 1935: na mocy których będzię się chronić czystości krwi wszechpolskiej
          oraz polskiego honoru i jednoczesnie normując sprawy obywatelskie. Należy
          zakazać małżeństw pomiędzy "Wszechpolakami" i "nie-Wszechpolakami" i zachować
          słowiańską czystość rasową (jeśli takoważ istnieje). Także wzorując się na
          światłym przykładzie Reichstagu wprowadzić karę za stosunki pozamałżeńskie z
          przedstawicielami innych ras i zdefiniować kto jest Żydem, murzynem lub ma
          pochoszenie azjatyckie lub semickie nieżydowskie a kto nie, kto mieszańcem, a
          kto czystej krwi Wszechpolakiem. Należy także wziąć pod uwagę postanowienia
          konferencji w Wansee i wdrożyć ostateczne rozwiązanie kwestii nieczystości
          rasowej, może nie tak drastyczne jak to zastosowali Niemcy, boć "Wszechpolacy"
          są katolikami i żyją w zgodzie z VI przykazaniem i pozostałymi przykazaniami.
          Proponuję więc deportacje na Madagaskar lub na niezaludnioną Atraktydę
          wszystkich tych, którzy mają mniej niż 51 % czystej krwi wszechpolskiej i
          potraktowanie ich jako obywateli II kategorii, pozbawionych praw obywatelkich.
          Należy też powołać urząd czystości rasy wszechposkiej, którego zadaniem byłaby
          weryfikacja czystości rasy i wydawanie odpowiednich świadectw prawego
          "Wszechpolaka i katolika o niezmąconej przez wieki krwi słowiańskiej. Jedynie
          takie swiadectwo uprawniałoby do noszenia tytułu prawdziwego Polaka. Człowiek
          bez świadectwa byłby jedynie polskim obywatelem nieznanego pochodzenia, który
          nie ma prawa się wypowiadać, reprezentować, wybierać lub być wybieranym na
          jakiekolwiek stanowiska lub urzędy reprezentujące Polską. Tylko po wprowadzeniu
          takich zmian statutowych, partia Maryja może osiągnąć sukces i naprawić zło
          ostatnich 16 lat.
    • domk1 TERAZ? I ZAWSZE?? ;) 16.02.05, 08:04
      Pozdrowienia dla katolickich talibów;)
    • tytusinski A CO NA TO LEKARZE :)? 16.02.05, 08:07
      • ziutek75 Re: A CO NA TO LEKARZE :)? 16.02.05, 08:24
        Lekarze pewnie sa przerazeni...

Bo od dnia zwyciestwa tej Partii leczenie odbywac sie bedzie juz tylko poprzez
        modlitwe...

A to moze oznaczac dla lekarzy czas Wielkiego Glodu...
      • domk1 LEKARZE DLA NAS-JAK OSZOŁOMY DOJDA DO WŁADZY 16.02.05, 08:37
        Chyba pójde na wybory - tylko na kogo głosować?
    • colddance Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 08:07
      Dla mnie nawet smieszniejsze od samego tworzenia takiej partyjki (bo czy naprawde tak ciezko bylo sie domyslec, ze ojcu dyktatorowi moze to strzelic do glowy skoro jego "katolickie" radio uprawia polityke nie od dzis?) jest to, ze widze tutaj ludzi ktorzy wierza w to, ze jest mozliwosc, ze to ugrupowanie siegnie po wladze. Naiwnosc ludzi siega czasem zenitu. :)
    • mon_mar Koła Miejscowych Polaków..hmm.."Miejscowi Polacy"? 16.02.05, 08:10
      • j.p-ski Re: Koła Miejscowych Polaków..hmm.."Miejscowi Pol 16.02.05, 08:32
        BRAWO TADEK!!!!
        Może ktoś wkońcu zauważy bardzo niebezpieczną rzecz... Tadeusz ma jaja!
        Ten facet potrafi pociągnąć za sobą tysiące ludzi (starcy to też ludzie!), a to
        wszystko przekłada się na głosy wyborcze.Jest poprostu geniuszem propagandy.
        Ciekawe co na to powie Episkopat? Radio Maryja pokazuje jak rozbity jest
        Kościół. Nikt nad nim nie panuje. TADEK NA PAPIEŻA!

Panie ratuj!!!
    • toporowa Partia Maryja i Zielone Kapturki 2004wspólnym krok 16.02.05, 08:11
      Najskuteczniejszymi naganiaczami członków do Partii Rydzyka beda oczywiscie aktywiści
      Zielonych 2004 i vice versa.
      To sa partie bliźniacze, obydwie oparte na obsesjach z przeciwnymi znakami.
      Im więcej bedzie manif zielonych kapturków i innych obyczajowych prowokacji tym więcej
      członków bedzie miała Partia Rydzyka- i vice versa, oczywiscie.
      Niestety, aktywisci obydwu partii, jak widzę, doskonale znają ten mechanizm i jestem pewien,
      że wspólnymi siłami zrobią takie zamieszanie, że przed wyborami naród bedzie się rozpalał w
      kłótniach na tematy podrzucane na wyscigi przez zielonych i rydzykowatych, dzięki czemu
      rozsądne głosy na naprawdę ważne tematy utoną w tym rajwachu.
      Jak zawsze bywało.
      Myślę, że Rydzyki i Zielone Kapturki będą miały ostatecznie po te 7% w Sejmie, czyli tyle ile
      potrzeba ich aktywistom do zapewnienia sobie wygodnego. kolorowego życia parlamentarzysty.
      I oto chodzi, nieprawdaż?
      PS
      Uażam, że bardzo niesmaczne jest naigrawanie się z tzw. "moherowych beretów".
      Wszyscy nosimy na sobie jakieś ubranka, dziwnym trafem bardzo do siebie podobne w obrębie
      poszczególnych "sfer" spolecznych. Jestem pewien, że np. żony dyrektorów banków nie nosza
      moherowych beretów, ale to co noszą, a szczególnie ceny ich ubiorów napawają mnie
      obrzydzeniem, podczas gdy wykonane na drutach moherowe berety - wzruszają.
      • pawel_451 co ma piernik do wiatraka? 16.02.05, 08:46
        "żony dyrektorów banków nie nosza moherowych beretów, ale to co noszą, a
        szczególnie ceny ich ubiorów napawają mnie obrzydzeniem"
        sam(a) gadasz jak "zielony(a)"
    • szoppracz1 Precz z Rydzykiem i brygadami moherowych beretów! 16.02.05, 08:12
      • werter-6 das Moherpartei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Bartnick als 16.02.05, 08:16
        Fuhrer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • polf Re: Precz z Rydzykiem i brygadami moherowych bere 16.02.05, 12:47
        NIe siejcie nienawisci!
        Takie hasla nie sa potrzebne.
        Przeciez mozecie tak krzyczec przeciw wlasnym babciom.
        Trzeba sie zastanowic co zrobic zeby babcie nie siegaly po takie "narzedzia"
        jak Rydzyk. Zastanowmy sie co babcie chca nam powiedziec ...
    • camel_3d Partia Moherowych Beretow?? 16.02.05, 08:15

• henio56 Re: Powstaje Partia Mocherowych Beretów 16.02.05, 08:16
      czas na św. Inkwizycję. Jeszcze trzeba dać dopłaty z abonamentów na TV TRWAM i
      sami skażemy sie na KATOLAND.
      • swiete0fficjum Re: Powstaje Partia Mocherowych Beretów 16.02.05, 13:29
        KOniec z czarną legendą INKWIZYCJI, przeczyraj:
        www.niniwa2.cad.pl/INK.HTM
    • sznaucer465 [...] 16.02.05, 08:18
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • leelith A gdzie logika?? 16.02.05, 08:19
      "(...) oraz pomysły autorskie (przywrócenie konstytucji kwietniowej z 1935 r.).

<<Dotychczasowy system partyjny przeżył się. Partie polityczne po wyborach
      tracą łączność z wyborcami>>"

Przecież to sprzeczność! Im silniejsza wladza wykonawcza, tym spoleczeństwo
      jako ogół - dalej od władzy...
    • mudshark Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 08:19
      ludzie! trzeba jak najszybciej zamknąć tego pana (o.rydzyka)
      w zamkniętym szpitalu psychiatrycznym i od czasu do czasu
      pokazywać jak okaz z zoo lub zastosować jakiś udoskonalony
      wariant popiełuszki...
      • piatek_po_poludniu Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 08:50
        A mi się maży: Bojówki Młodzieży Wrzechpolskiej kontra bojówki pod przywództwem
        Ojca Rydzykal. Może jak by się powybijali to coś by znormalniało w tym kraju.

A na poważnie jeżeli ta partia dojdzie do władzy to ja wyjeżdżam
    • ziutek75 Jedwabne juz sie zbliza... 16.02.05, 08:20
      > ...a ty Boze patrzysz i nie grzmisz!!!

Bog Rydzyka - Szatan - sie cieszy z powstania nowej Partii...

Poprzez ta Partie zrealizuje swojej cele odbudowy obozow Pracy Misyjnej KL
      Auschwitz i Zgrupowania "Stodola w Jedwabnem"...
      • edek47 Jedwabne juz sie zbliza, juz puka do twych drzwi.. 16.02.05, 09:55
        Polsko !!...Kto nie z Rydzykiem-Ojcem Narodu, ten za kare pojdzie do
        nieba !!!!!!
      • polonic Boże, jaki on głupi... 16.02.05, 10:23
        Szatan to mieszka raczej w twoim umyśle... RM bez względu na to napiszesz
        baranie jest katolickie i patriotyczne i chocby za to nalezy sie przynajmniej
        minimalny szacunek.
    • baretto WYGRAJĄ TO JA PRZESTAJE PŁACIĆ ZUS NA EMERYTÓW 16.02.05, 08:23
      Jak ta paria wygra lub LPR to ja wysiadam z tego kraju, przestaje płacić ZUS,
      niech im rydzyk płaci modlitwą, pieniądze przecież szczęścia nie dają i
      zasatnawiam się tak czasami czy nasze społeczeństwo jest na takim poziomie czy
      to ja może jestem chorobliwym idealistą. A przecież tyle jest do zrobienia w
      gospodarce.........
    • misjonarz_na_rowerze [...] 16.02.05, 08:23
    • wlodek.piekut Re: Powstaje Partia Maryja 16.02.05, 08:24
      1. Nie ten podąża drogą Jezusa kto wystawia się na widok i fałszywie składa
      ręce do modlitwy lecz ten kto jest cichy i pokornego serca, czego z przykrością
      muszę odmówić O. Rydzykowi.
      2. Czekam na ostry potępiający głos zwierzchników Kościoła.
      Amen
    • ziutek75 Lechu. Plot w Toruniu jest znów do przeskoczenia ! 16.02.05, 08:29
      ...jednak tym razem zrób to z brygada antyterrorystyczna !!!

Tego Fuhrera Wolnej (od Rozumu) Rozglosni trzeba wreszcie zamknac !!!

Ku chwale Ojczyzny...
    • domk1 A CO NA TO URZĄD SKARBOWY ? 16.02.05, 08:29
      Może pora wreszcie prześwietlić finanse Ojca Dyrektora i jego sekty?
    • kuska_64 [...] 16.02.05, 08:33
    • ogri18 Po co ta Polityka 16.02.05, 08:34
      Nie rozumiem dlaczego Ksiądz Rydzyk wpieprza sie w Polska polityke niech on
      nie miesza polityki z religią bo może to być śmiertelna mieszanka lepiej jak by
      zajoł się religią popieram Pana Lecha Wałense aby pozbyc sie Radia Maryja i
      telewizji Trwam trzeba odebrać im licencję bo może byc jeszcze gorzej.
      • wicurpix Re: Po co ta Polityka 16.02.05, 11:38
        Jak to po co? Bedzie robił business na ...BERETACH...Z MOHAIR'U! Przejmuja rynek. Jeden sprzedaje winko marki Monsignore, teraz kolej na berety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka