Dodaj do ulubionych

Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywiliza...

03.03.05, 11:36
Raz jedyny Giertych miał rację: Belka nie w salonach, ale w sejmie powinien
składać tego rodzaju deklaracje. Co to w ogóle ta 'Fundacja Batorego'?
Reprezentuje obywateli naszego kraju? Belka stracił mnóstwo w moich oczach...
Obserwuj wątek
    • juro23 fundacja Batorego i ...inne tam Belki 03.03.05, 11:57
      jesli pytasz o fundacje batorego to sprawdz na www.batory.org.pl

co do Belki to za bardzo sie naczytal statystyk, z ktorych nic nie wynika...
      • slon2002 Marek, znowu sie naćpałeś i gadasz od rzeczy 03.03.05, 13:40
        • reset_okraglostolowej_kolonii BELKOWE KUNDELKI FUNDACJI BATOREGO, ZDRAJCY POLSKI 03.03.05, 13:51
          POSLUSZNIE WYCISKAJA KREW Z POLSKICH NIEWOLNIKOW
          DLA OBCYCH GIGANTOW
          KTORYCH MACKA JEST M.IN. FUNDACJA BATOREGO
          • reset_okraglostolowej_kolonii BELKA MA CHIP W MOZGU I JEST STEROWANY Z NIEMIEC 03.03.05, 13:54
            GDZIE SA GUZIKI? W NIEMCZECH, FRANCJI?
            jeden "pstryk" i chwyca nas za morde
            • ghooost Ty na pewno nie masz żadnego chipa 03.03.05, 14:00
              (no bo gdzie go zamontować?...)
              • slon2002 jak był mały, to mu belka spadła na łeb i jest tro 03.03.05, 14:54
                i jest trochę mądry i trochę głupawy. W dni parzyste jest głupawy.
                • sluczyn Tańczymy labada,labada,wesołego walczyka,piłki już 03.03.05, 18:30
                  Tańczymy labada,labada,wesołego walczyka,piłki już były, aborcja juz była,
                  konkordat już był, złodzieje już byli, matoły byli uuuuuu! to teraz czas na
                  mądrych!
                  Choćbym padał z głodu, nie przyjmę chleba oszołoma, któremu chleb żytni
                  kojarzy się z żydnim!
              • hiob102 MARZENIE MICHNIKA SPEŁNIONE. 03.03.05, 14:54
                Mamy sujusz UD z PZPR, przeciwko prawicowym oszołomom. Pytanie, czy Partia
                Wyborcza (ups. Demokratyczna) przekroczy próg wyborczy. Jeżeli nie, to prof.
                Geremek ogłosi kolejny raz, że Polacy nie dorośli do demokracji.
                • mbishop Giertychy i Lepper mają najbliżej do PZPR 03.03.05, 15:19
                  hiob102 napisała:

> Mamy sujusz UD z PZPR,

Z jakim PZPR, gdzie tam są ludzie z PZPR (a przede wszystkim z MENTALNOŚCIĄ PZPR)?
                  Giertychowi i Lepperowi znacznie bliżej do PZPR niż Belce i Hausnerowi.
          • leszek.sopot ale sie smiech mnie ogarnal:))) 03.03.05, 15:27
            okraglostolowa-kolonia napisala tak krwawy post z mackami, ze myslalem, ze
            spadne z krzesla.

Domyslam sie, ze jestes jedna z niewolniczek, ktorym macki wyssaly krew. Hm, na
            anemie stosuje sie odpowiednia diete i lekarstwa. Zajrzyj do stosownych
            poradnikow to moze ci sie polepszy.
            Powodzenia
          • mr.bboy Re: BELKOWE KUNDELKI FUNDACJI BATOREGO, ZDRAJCY P 03.03.05, 20:15
            pleciesz jak potluczony. typowa retoryka nieudacznikow.
      • reset_okraglostolowej_kolonii FUNDACJA BATOREGO "SEJMEM" RZADU ZDRAJCOW 03.03.05, 13:46
        BELKA I SPOLKA "OLALI" OBRADY SEJMU I PILNIE POSZLI SIE ZAMELDOWAC
        DO SWOICH OBCYCH MOCODAWCOW
        oraz w kamery "robic wode z mozgu"
        jak to sie Polska "wspaniale" rozwija w nowe mocarswto europejskie
        A OBYWATELOM SIE NIEBYWALE "DOSTATNIO" ZYJE!
        • joannabarska Re: FUNDACJA BATOREGO "SEJMEM" RZADU ZDRAJCOW 03.03.05, 13:59
          Ten "reset"itd. to wyjatkowy bałwan!
        • mierwin Re: FUNDACJA BATOREGO "SEJMEM" RZADU ZDRAJCOW 03.03.05, 14:19
          Reset!! Najlepiej zresetuj się boś żałosny.
          mierwin
      • mariuszjbie Re: fundacja Batorego i ...inne tam Belki 03.03.05, 17:16
        PARTIA TRUPÓW
      • fuckitall1 POLITYKA J.EBIE MOZG 03.03.05, 20:04
    • irkiel NA 100% BEDE GLOSOWLA NA BELKE W PRZYSZLYCH WYBORA 03.03.05, 12:09
      WEDLUG MNIE ON SIE SPRAWDZA, CHCIALBYM ZEBY TAKI BYL PREMIER LUB PREZYDENT W
      MOIM KRAJU
      • budulec Re: NA 100% BEDE GLOSOWLA NA BELKE W PRZYSZLYCH W 03.03.05, 12:16
        Mój głos też ma.
      • cham_i_prostak Re: NA 100% BEDE GLOSOWLA NA BELKE W PRZYSZLYCH W 03.03.05, 12:17
        Ja też sią dołączam. Marek startuj!!!
        • mariuszjbie Re: NA 100% BEDE GLOSOWLA NA BELKE W PRZYSZLYCH W 03.03.05, 17:38
          Matrek, jeżeli nie jesteś masonem to startuj!
          Twoje dokonania jako premiera są ogromne i cały "nrut" cie popiera!

Warto wspomnieć, że ostatnio upomniał się nawet w Brukseli o krzesdełko dla
          jakiegoś grubasa. BRAWO!
      • chodorowicz Re: NA 100% BEDE GLOSOWLA NA BELKE W PRZYSZLYCH W 03.03.05, 12:25
        ja tez!! no to ma juz 4 glosy:), dobry poczatek..
        • 77qwerty Re: NA 100% BEDE GLOSOWLA NA BELKE W PRZYSZLYCH W 03.03.05, 14:24
          to dostanie jeszcze 5-ty swoj
          no i moze zona na niego zaglosuje
          i na tyle oceniam tego "polityka"
      • 9111951u Re: NA 100% BEDE GLOSOWLA NA BELKE W PRZYSZLYCH W 03.03.05, 12:32
        Niejaki Belka sprawdza się zwłaszcza w testach na wykrywanie BSE !!!
        zwłaszcza jako administrator tego kraju !
      • jerzy.kosecki irkielowi 03.03.05, 14:09
        na 100 % zgadzam się z Tobą. Nawet to, że kabotyńskim wystąpieniem Giertych
        nie był w stanie wyprowadzić Go z równowagi to świadczy, że Belka ma klasę. Na
        tle miernot (wśród polityków z prawa, i lewa) On jeden udowodnił, że ma wiedzę
        i wizję, co do funkcjonowania państwa. Przede wszystkim cenię Belkę za to, że
        w przeciwieństwie do prawicowych dyletantów (Giertych, Kaczyński, Rokita)
        rozumie jakie powinniśmy mieć relacje z UE, USA i sąsiadami.
        • 9111951u Re: irkielowi 03.03.05, 14:12
          najlepszą realcję Belka z Federacją Rosyjską !
        • niezapowiedziany Re: irkielowi 03.03.05, 14:20
          "w przeciwieństwie do prawicowych dyletantów "

- Panie Premierze, czy wstapi Pan do nowej partii?
          - Nie powiem.

ale to na prawicy sa dyletanci.

A co do relacji z UE, USA i sasiadami wszyscy dokladnie okreslili swoje poglady.
          ty chyba nie rozumiesz znaczenia slowa dyletancki.
          • jerzy.kosecki Re: niezapowiedzianemu 03.03.05, 14:45
            To, że Belka nie chce powiedzieć czy wstąpi do nowej formacji politycznej - to
            nie dyletanctwo, a ostrożność.
            Po drugie - nie tylko dyletanctwem, ale głupotą (Kaczyński) jest
            wypowiadać "wojnę" Niemcom,
            - mówić otwartym tekstem, o "przeciwstawianiu się rosyjskiemu imperializmowi" w
            sytuacji gdy inni, potężniejsi, o tym milczą,
            - namawiac społeczeństwo do odrzucenia Konstytucji Europejskiej etc, etc.

• niezapowiedziany Re: niezapowiedzianemu 03.03.05, 15:21
              z tego co piszesz glupota bylo tez dawanie odporu Niemcom w 1939. potezniejsi
              nie robili tego.

widac roznimy sie w podejsciu do pewnych spraw.
              • jerzy.kosecki Re: niezapowiedzianemu 03.03.05, 18:00
                Ubolewam, że różnimy się w swych poglądach na temat oceny Pana Premiera.
                Wydaje mi się, że różnimy się przede wszystkim, co do .....stopnia uciekania
                się do demagogii. Pozdrawiam.
                • niezapowiedziany Re: niezapowiedzianemu 03.03.05, 23:58
                  ja nie ubolewam nad tym, ze ktos ma odmienne poglady. no chyba, ze jest to
                  dawny przyjaciel, ktory zmienia swoja postawe i zaczyna puszczac oczka do
                  dawnych oponentow. ale tez ma prawo. wobec obcych ludzi jest mi to zupelnie
                  obojetne. roznica pogladow jest konstruktywna, nie jednomyslnosc.

a co do demagogii:
                  ja po prostu uwazam, ze zlu trzeba sie przeciwstawiac, a nie mowic, niech
                  silniejsi to zrobia.
                  jesli Niemcy wysuwaja roszczenia wobec Polski (do ktorych nie maja moralnego
                  prawa), to my mamy obowiazek zdecydowanie sie temu przeciwstawic
                  jesli Rosja probuje odbudowywac swoje wplywy i pozycje w regionie, to mamy
                  obowiazek sie temu przeciwstawiac. itd. jesli ktos mowi, siedzmy cicho, to moze
                  nas mniej pobija, to ja protestuje.

• leszek.sopot Polska prawica i psudoprawica zeszla na psy 03.03.05, 15:32
          jerzy.kosecki napisał:

> na 100 % zgadzam się z Tobą. Nawet to, że kabotyńskim wystąpieniem Giertych
          > nie był w stanie wyprowadzić Go z równowagi to świadczy, że Belka ma klasę.
          Na tle miernot (wśród polityków z prawa, i lewa) On jeden udowodnił, że ma
          wiedzę i wizję, co do funkcjonowania państwa. Przede wszystkim cenię Belkę za
          to, że w przeciwieństwie do prawicowych dyletantów (Giertych, Kaczyński,
          Rokita) rozumie jakie powinniśmy mieć relacje z UE, USA i sąsiadami.

Porownanie sejmowych dyskutantow do premiera wypada wprost porazajaco. Tusk,
          Kaczynski, Giertych Lepper - wszyscy w jednym beznadziejnie jednostronnym
          tonie. Oni nieustannie prowadza kampanie wyborcza polegajaca na szkodliwej
          Polsce czarnej propagandzie. Na ich tle Belka bardzo pozytywnie sie wyroznia.
          Polska prawica i psudoprawica zeszla po prostu na psy.
          • 9111951u Re: Polska prawica i psudoprawica zeszla na psy 03.03.05, 15:34
            Takie BSE to czarna propaganda adminstratora niejakiego Belki i Leszka nie
            pomnę jednak już jego nazwiska !
            • leszek.sopot Kundle cie obsikaly? 03.03.05, 15:39
              "Kundle idą i obsikują wszystko, co tylko trochę wystaje ponad ziemię" - tak o.
              Tadeusz Rydzyk skomentował na antenie ataki na Radio Maryja.
    • andrzejno Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 12:26
      Panie premierze, jeśli pan jest nawet uczciwy, niech pan rzuci te całę SLD, to
      dla Pana dobra, i tak SLD jest juz przegrane
      • budulec Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 12:33
        Tu nie ma co rzucać tylko spokojnie dokonczyć swoją misję, a SLD i tak już się
        nie liczy, przynajmniej nie będzie przeszkadzać.
    • margala też zrobię wszystko 03.03.05, 12:33
      "Zrobię wszystko, aby 5 maja Sejm zdecydował o samorozwiązaniu - oświadczył w
      czwartek premier Marek Belka."

Też zrobię wszystko.
      Margala
    • vitriolic TAK. Dokonała takiego skoku, lecz z jego efektów 03.03.05, 12:58
      korzystają ludzie wykształceni i otwarci na świat. Moja żona (nauczyciel) i Ja
      (inżynier) jeszcze 15 lat temu zarabialiśmy po 30 dolarów miesięcznie. Dzisiaj
      mój syn zarabia (w Dublinie) 3000 Euro, córka (w Krakowie) 1000 Euro. Nie
      widzisz różnicy? To, że Tobie się nie powiodło, nie znaczy, ze jest generalnie
      źle. Zastanów się, co w swoim życiu spieprzyłeś..... Moje spieprzyli komuniści,
      stało się, ale Wy młodzi....
      • budulec Re: TAK. Dokonała takiego skoku, lecz z jego efek 03.03.05, 13:06
        Owszem, duża część społeczeństwa w wielkich miastach i dobrze wykształcona na
        ogół zdecydowanie skorzystała w sposób legalny i uczciwy. Problemem są małe
        miasta i tereny wiejsko-pegeerowskie, ale na nich też przyjdzie czas ...
        • ezpa7z9 Re: TAK. Dokonała takiego skoku, lecz z jego efek 03.03.05, 13:24
          Tak przyjdzie czas...Pociąg z małych miasteczek i wsi już stoi na rampie na
          dworcu z napisem w języku ,,unijnoeuropejskim''PRACA CZYNI WOLNYM.Trasport z
          tzw.miasta ,które zyskało na Unii,jest na etapie wykonywania listy(część się
          sama pozagryza w ,,wyścigu szczurów'').NIECH ŻYJE POLSKA BELKA RATUNKOWA na
          zaKWASIE.
          • vitriolic Re: TAK. Dokonała takiego skoku, lecz z jego efek 03.03.05, 13:30
            Ktoś z takim móżdżkiem w Europie nie poradzi sobie. Tobie się po prostu należy,
            prawda? Należy się Tobie micha i prycza u Św.Alberta. Jak się weźmiesz do nauki
            dostaniesz więcej.
      • salahnw Zgadzam się 03.03.05, 13:22
        Jeden z moich kolegów wyjechał do Irlandii i po tygodniu zadzwonił, że ma
        pracę, trójka znajomych pracuje w Anglii, jeden we Francji. Nie wiem jak ci
        ludzie z Bitwy o Anglię nie dają sobie rady za granicą albo dają się w prosty
        sposób kiwać. jak ktoś jest baranem to będzie narzekać i nie da sobie w życiu
        rady.
        P. S. Mój głos też Pan ma Panie Premierze!
        • 9111951u Re: Zgadzam się 03.03.05, 13:30
          Jakoś nie widzę aby Polska miała sukces, bo tych twoich znajomych opłacją zdaje
          sie Francuzi i Anglicy a nie Belka ! chyba, ze to uważasz za sukces Belki w
          administrowaniu Polską , tylko ,ze Francja i Anglia to nie obszar
          adminsitracyjny Belki
    • ezpa7z9 Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 13:26
      Tak przyjdzie czas...Pociąg z małych miasteczek i wsi już stoi na rampie na
      dworcu z napisem w języku ,,unijnoeuropejskim''PRACA CZYNI WOLNYM.Trasport z
      tzw.miasta ,które zyskało na Unii,jest na etapie wykonywania listy(część się
      sama pozagryza w ,,wyścigu szczurów'').NIECH ŻYJE POLSKA BELKA RATUNKOWA na
      zaKWASIE.
    • witek.bis Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 13:34
      "Premier należy do tych nielicznych polityków polskich który mówi "tak-tak, nie-
      nie". Usłyszałem "tak" - powiedział Frasyniuk pytany w czwartek przez
      dziennikarzy czy na środowym spotkaniu z premierem, Belka zadeklarował, że
      przystąpi do Partii Demokratycznej.

A to ciekawe! Belka wykręca się od jednoznacznej odpowiedzi, a Frasyniuk
      powtarza publicznie to, co usłyszał od niego podczas rozmowy w cztery oczy.
      Przeciek kontrolowany czy nastąpna stłuczona filiżanka?
      • budulec Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 13:39
        O pewnych przyrzeczeniach nie trąbi się przez megafon. Na wszystko przyjdzie
        czas.
        • witek.bis Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 13:43
          budulec napisał:

> O pewnych przyrzeczeniach nie trąbi się przez megafon. Na wszystko przyjdzie
          > czas.

Zgadzam się. O pewnych przyrzeczeniach wstyd nawet mówić szeptem.
      • niezapowiedziany Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 14:26
        "Premier należy do tych nielicznych polityków polskich który mówi "tak-tak, nie
        - nie".

Pytany publicznie:
        - Panie premierze, czy przystapi Pan do nowej partii?
        - Nie powiem.

Poza tym Frasyniuk chyba nie rozumie o co chodzi w herbertowskim "tak - tak,
        nie - nie". Tu nie chodzi o zdecydowanie, ale o przyzwoitosc.

Ja nie wiem, czy zachowanie pana premiera jest takie przyzwoite. Znow wiedza
        dla wtajemniczonych, a reszta dowie sie w swoim czasie? OK. ale niech nikt mi
        nie mowi, ze to jest przejrzystosc, przyzwoitosc i nowa jakosc.
    • lastboyscout SPOSOB BELKI NA SLABA ZLOTOWKE 03.03.05, 13:49
      Jak sie NIE POTRAFI inaczej to mozna i w ten sposob , na dwa miesiace probowac
      oslabic zlotowke ....
      • ghooost Osłabienie złotego - efekt wprawdzie uboczny... 03.03.05, 13:58
        ...ale - biorąc pod uwagę wszechobecne narzekanie na przewartościowanie
        złotego - chyba pożądany ?...
      • mierwin Re: SPOSOB BELKI NA SLABA ZLOTOWKE 03.03.05, 14:31
        Jesteś poprostu ignorantem ekonomicznym. Tego się nie da zadekretować ani
        uchwalić w sejmie głosami Janika, Rokity, Giertycha, ..., a nawet Leppera.
        Wróćcie do PRL-u tam sekretarz mógł wszysto.
    • skorpion74 TAK PREMIERA DLA PD 03.03.05, 13:57
      Bardzo dobry wybór Panie Premierze. I tak,że pan wytrzymał z tymi oszołami z
      SLD TAK DŁUGO. Brawo Frasyniuk. Tak trzymać.
      PD = NOWOCZESNA,MĄDRA CENTROLEWICA!!!
      • vitriolic Re: TAK PREMIERA DLA PD 03.03.05, 14:09
        Raczej centrum....sądząc po składzie podpisanych pod deklaracją. Jest tam całe
        spektrum od umiarkowanej lewicy do umiarkowanej prawicy. Słowem: CENTRUM
      • niezapowiedziany Re: TAK PREMIERA DLA PD 03.03.05, 14:30
        "I tak,że pan wytrzymał z tymi oszołami z SLD TAK DŁUGO.

Przeciez on ich podtrzymywal. Gdyby nie objal urzedu po Millerze, padliby
        wczesniej i bez szans na wejscie do sejmu. Teraz troche im podreperowal
        reputacje. Wybory zgodnie z obietnica powinny byc rok temu. To Belka za
        Kwasniewskim przylozyl reke do tego, ze nie byly.
    • 77qwerty Belka czy deska 03.03.05, 14:13
      Wg mnie to belka jest takim "cienkim" politykiem
      ze powinien sie raczej deska nazywać
      Po Buzku marionetce Maryjana
      przyszedl Belka marionetka Aleksandra
      A wszyscy razem na uslugach zachodnich kapitalistow
      i rodzimych przestępców
      • karol63 Re: Belka czy deska 03.03.05, 14:25
        Czytam i nie wierzę że to piszą ludzie wykształceni ciesza sie że pracuja w
        europie zaden poważny polityk nie powinien zachęcać tych ludzi do wyjazdu z
        kraju.Wszysce na świecie robia odwrotnie a u nas p.Prezydent,Premier namawiają
        aby z kraju wyjeżdzać
        • 77qwerty Re: Belka czy deska 03.03.05, 14:34
          A moze społeczenstwo wynikami
          wyborow zacheci te "elity"
          do wyjazdu za granice
          sladem Millera
        • niezapowiedziany Re: Belka czy deska 03.03.05, 14:34
          nowa jakosc :) przeciez jestesmy Europejczykami a nie oszolomami, co to chca
          rozwijac wlasny kraj.

tez jestem wyksztalcony. dlatego sie z toba zgadzam w tej sprawie.

dobrze, ze jest mozliwosc rozwijania sie takze za granica - to jest normalne,
          ludzie powinni miec prawo poznawania rzeczy nowych, ale tworzenie z tego
          podstawy i lansowanie emigracji jako nowego sposobu na zycie (powszechnego
          zjawiska), juz chyba nie.

glosuje na PO.
      • chytry_lis Re: Belka czy deska 03.03.05, 14:49
        Powiedz proszę, do której prokuratury złożyłeś doniesienie o przestępstwie?
        Wiewsz, chyba przecież, że obywatel Polski jest zobowiązany (poza kilkoma
        wyjątkami) do poinformowania odpowiedznich organów o przestępstwie, októrym
        wie. A Ty widze coś wiesz...
    • niezapowiedziany Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 14:38
      "Podoba mi się że liderzy PD akceptują III RP, że są dumni z Polski, z
      osiągnięć ostatnich 15 lat. Podoba mi się, że są Europejczykami"

Chyba sie Pan zagalopowal.

Ja akceptuje III RP posrednio. Jestem dumny z Polski, ale widze tez, ze pewne
      rzeczy trzeba zmienic i to natychmiast i bardzo gleboko. Z OSIAGNIEC 15 lat tez
      jestem dumny, ale ostatnie 15 lat to nie same osiagniecia.

Widac, nie jestem Europejczykiem, bo nie wszystko mi sie podoba. Trudno, jakos
      to przezyje. :)

Glosuje na PO.
    • mierwin Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 14:44
      Panie Premierze. Nie ma znaczenia czy Pana popieram czy nie, ale dobrze, że
      Pana teraz w tym sejmie nie ma. Z jakąś masochistyczną przyjemnością słucham od
      rana tego co ci posłowie tam wygadują i takiego nagromadzenia idiotyzmów dawno
      nie słyszałem. Zmarnowałem przedpołudnie i zapewne wielu ludzi słuchając tego
      dojdzie do wniosku, że pójście do wyborów to też czas zmarnowany.
      • 77qwerty Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 14:51
        chonorowy , powazny polityk
        w normalnym kraju to przy takich
        notowaniach poparcia jakie ma ostatnio Belka
        szybko podałby sie do dymisji
        • 77qwerty Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 14:52
          moze lepiej ze sie pomyliłem bo Belka jest
          chonorowy a nie honorowy
        • chytry_lis Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 14:54
          77qwerty napisał:

> chonorowy , powazny polityk
          > w normalnym kraju to przy takich
          > notowaniach poparcia jakie ma ostatnio Belka
          > szybko podałby sie do dymisji

"Chonorowy" pisze sie troszeczke inaczej :)
          • 77qwerty Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 15:08
            czujny i szybki jestes lisie
            • 77qwerty Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 15:14
              jeszcze jedna uwaga
              jaki chonor taka pisownia
              ps
              ktos napisal ze zwracanie uwagi
              dyslektykom to <nietolerancja dla niepełnosprawnych>
    • polonic Zastanawiałem sie gdzie znajdę 03.03.05, 14:53
      popierających komuchów zdrajców Polski.. nie zawiodłem sie tu przychodząc.
      Jestescie po prostu żałosni. Jestescie spadkobiercami Targowiczan ktorych to w
      polskim szlachetny narodzie zawsze rodziło sie wielu.
    • niezapowiedziany Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 15:18
      Belka: Decyzja 5 maja. Frasyniuk: Usłyszałem "tak"

nowa jakosc.

do tego Frasyniuk zapewnia, ze jest cierpliwy i moze czekac. ale publicznie
      mowi, cos, co rozmowca chcial zachowac w tajemnicy.

jedno (robienie tajemnicy przez premiera) i drugie (upublicznianie tego co
      zapadlo w rozmowie w 4 oczy, przy zapewnianiu o swojej cierpliwosci, waznosci
      dyskrecji w politycye i zasadach) jest nieprzyzwoite.

taka gra na dwa fronty? dla kazdego cos milego? - lepperyzm.
    • kaszub11 Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 15:18
      Parę słów o Fundacji Batorego. Założona i finansowana przez znanego
      amerykańskiego finansistę pochodzenia żydowskiego, Georga Sorosa. Prezesem tej
      pozarządowej organizacji jest Aleksander Smolar. Jego biografia na podstawie
      inf. zawartych na str. www.prawica.net.
      A. Smolar, brat Eugeniusza jest synem Grzegorza Smolara, przedwojennego
      działacza komunistycznego. Grzegorz urodził się w 1905 r. w Zambrowie, jako
      Hersz Smolar, syn Davida, producenta wody sodowej. Hersz został członkiem
      Komunistycznej Partii Polski, a w latach dwudziestych rozpoczął studia w sekcji
      żydowskiej Komunistycznego Uniwersytetu Mniejszości Narodowych Zachodu w
      Moskwie. W 1925 r. przyjęty do partii bolszewickiej, a w 26 roku zostaje
      członkiem Centralnego Żydowskiego Biura Komitetu Centralnego Komsomołu. Potem
      działa w Komunistycznej Partii Zachodniej Białorusi, zostaje redaktorem
      żydowskiego organu Komitetu Obwodowego partii bolszewickiej "Białostokier
      Sztern". Po drugiej wojnie był członkiem prezydium Centralnego Komitetu Żydów
      oraz kierował organem PZPR "Fołks Sztyme". W 1970 wyjechał do Izraela, gdzie
      zmarł w 1993 r. Żona Walentyna Najdus, profesor Instytutu Historii PAN,
      autorka takich "dzieł" jak "Lewica polska w Kraju Rad", czy" Polacy w rewolucji
      1917".
      Aleksander już w latach 60 był członkiem PZPR na Wydz. Ekonomii UW oraz
      asystentem innego znanego "naukowca", byłego oficera politycznego LWP, prof.
      Włodzimierza Brusa, żydowskiego ekonomisty, ożenionego z okrutną postacią
      stalinowskiego wymiaru sprawiedliwości Heleną Wolińską, z którą wyemigrował do
      Wielkiej Brytanii. Bracia Smolarowie, uznawani za granicą jako prześladowani
      opozycjoniści budowali pozycję lewicowego KORu w świadomości zachodniej.
      Aleksander uznawany jest za głównego ideologa Unii Wolności, a jego brat
      Eugeniusz udziela się na rynku medialnym (Polskie Radio).

• 9111951u Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 15:21
        No czy mozna się dziwić, ze administrator Polaków niejaki Belka pozazdrosił
        samemu Mao Tse Tsungowi "wielkiego skoku" i zapodał : "Polacy dokonali
        wielkiego skoku ..... "chyba nie musze kończyć !
      • brynk Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 16:55
        dziekujemy ! brawo ! to potwierdza , ze zydokomuna to tzw "frasynioki "
    • pan.nikt Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 15:42
      Q...a, który to już skok cywilizacyjny w historii Polski??
      Za mojego życia już 7, czy 8, a może 10??

Co chwila, "nowa jakość", "skok cywilizacyjny" i Bóg wie co.
      I tylko "Baranku Boży co rok, to gorzy"
    • avant-garde Partia Demokratyczna jedyna nadzieja LEWICY 03.03.05, 15:48
      przyjrzyjmy sie programom - stosunkowi do rownosci homoseksualistow, do
      kosciola - to naprawde partia lewicowa

przy Partii Demokratycznej SLD i SDPl to partie centrowe

dlatego wszyscy ludzie lewicy powinni glosowac na Partie Demokratyczna
    • zandy Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 15:49
      W polityce koniunkturalizm delikatnie mówiąc razi mnie. Oczekuję jako wyborca
      stałości poglądów i uczciwości w sensie prymitywnie pojętego dekalogu. Wtedy
      wiem czego i od kogo mogę się spodziewać. Podejście podobne do tego
      zaprezentowanego przez Hausnera mierzi i przypomina największych
      koniunkturalistów w osobach Jana Władysława Marii i ilu tam jeszcze imion
      Rokity, czy Tuska. Tu nie wychodzi, to może tam i tak przelewamy z pustego w
      próżne. Przykładem stałości poglądów jest Lepper, czy Giertych. I przynajmniej
      wiem, dlaczego ich nie wybiorę.
    • korado1 Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 15:56
      A kogo to obchodzi, że jakiś kmiotek powiedziałek tak jakiemuś szoferzynie?
      I tak podczas wyborów na nich nawet nie spojrzę, po co mi tacy towarzysze
      szmaciarze?
    • brynk premier gra w ...siusiaka ze społeczenstwem 03.03.05, 16:18
      ZGROZA , GDZIE JA Q... ZYJE , TO NIE JEST POLSKA . . TO JEST BURDEL
    • brynk KWASNIEWSKI - CIEKAWE CO MU ODEBRAŁO MOWĘ .... 03.03.05, 16:24
      dlaczego w tak waznych sprawach , które sie rozgrywaja ostatnio w krajU prezio
      milczy , ciekawe dlaczego , czyzby papiez go zaraził ? PREZIO OBUDZ SIE !!!
      Przeciez to juz twoje ostatnie podrygi .
    • brynk zaspiewajmy sobie :"bela, bela denna ..." 03.03.05, 16:25
    • jm19 Za co w Polsce dają profesorskie tytuły? 03.03.05, 17:08
      Jestem zdegustowany a nawet zniesmaczony stylem wypowidzi oraz słownictwem
      wystąpienia pana Belki w Sejmie RP, niestety premiera rządu RP.
      Niesamowita arogancja, buta rodem z najgorszego okresu PRL, brak szacunku dla
      sejmu, itd., itp.!
      Najbardziej cyniczne jest to bezczelne nawoływanie do pracy w kraju, w którym
      ponad 3 miliony ludzi bezskutecznie tej pracy poszukuje, a pan Belka nie robi
      nic, żeby tą tragiczną sytuację zmienić (postmodernistyczny liberalizm na pewno
      nic tutaj nie zmieni!).
      Tyle chamstwa, arogancji, pewności siebie i zwykłego zarozumialstwa w jednym
      przmówieniu, nie zademonstrował chyba żaden premier w Europie!
      W normalnym państwie, po takim spektaklu, ktoś o takich standardach osobistej
      kultury i stosunku do ludzi, powinien wylecieć z rządu i z polityki na zbity
      pysk.
      Dziwi mnie zarówno tolerancja SLD w stosunku do tego faceta, jak też bardzo
      łagodne potraktowanie jego chamskiego występu przez opozycję.
      Szczytem bezczelności było ustalanie przez pana Belkę terminu wyborów
      parlamentarnych i prezydenckich a nawet terminu referendum konstytucyjnego.
      Być może, że pan Belka w swojej chorobliwej megalomanii uważa, że jest już
      jednocześnie premierem, marszałkiem sejmu i senatu, prezydentem RP a nawet
      całym Sejmem!
      Podobno pan Marek Belka jest profesorem a nawet doktorem habilitowanym.
      Zapytuję, za co w Polsce otrzymuje się takie tytuły i godności, jeżeli nie za
      osobistą kulturę, wiedzę oraz szacunek dla drugiego człowieka?, którymi to
      przymiotami pan Belka niestety nie grzeszy!
      • jerzy.kosecki Re: dla Pana jm19 03.03.05, 18:43
        Uważam, że sejmowej hołocie premier Belka słusznie powiedział kilka słów
        prawdy. Jest to zbieranina głupców i nierobów. To prawda, zostali wybrani w
        demokratycznych wyborach, ale to tylko źle świadczy o wyborcach, którzy (chcę
        wierzyć, że przez nieświadomość) mogli głosować na Leppera i jemu podobne
        Gruszki. Wielokrotnie swymi wypowiedziami w Sejmie, i na innych forach,
        Giertych, Kaczyńsccy, Dorn, Janik, Jurek udowodnili, że mają w d.... interes
        państwa. Tym cynikom chodzi o interes własny, a co najwyżej partyjny.
        Nadużywając słów "Ojczyzna", "Polska" stroją się w piórka "patriotów" mamią
        naiwnych wyborców zapewnianiem, że jak oni zdobędą władzę to dopiero....
        Niestety, Belka ma rację, w naszym Sejmie zasiada wielu ludzi złej woli, a
        przede wszystkim o umysłowości, której niejedna gmina w Polsce by się
        powstydziła.
        • jm19 Re: dla Pana jerzy.kosecki 03.03.05, 20:24
          Odnosząc się do Pana oceny pracy Sejmu uważam, że jest w nim wielu świetnych
          posłów i uogólnianie wszystkich w rodzaju "hołota" nie jest właściwe.
          Człowiek kulturalny, nigdy nie lekcewarzy drugiego człowieka. W działalności
          publicznej i politycznej kultura dialogu i kontaktów międzyludzkich odgrywa
          decydującą rolę. Nawet Leppera można ucywilizować, trzeba tylko próbować z nim
          rozmawiać a nie sekować go i odrzucać. Gdyby ktoś chciał wykorzystać jego
          polityczny potencjał i niesamowity talent jako "charyzmatycznego przywódcy", to
          nawet z niego mógłby być pożytek dla Polski.
          Nie wiem, czy ktoś w tym kraju wie, że Samoobrona, to całkiem sensowna partia
          centrolewicowa. Tymczasem większość "elit" uważa ich za "idiotów", a
          społeczeństwo niezmiennie obdarza ją 15-procentowym poparciem!
          Można postawić retoryczne pytanie: czy zmienić społeczeństwo (jak i na jakie?),
          czy też zamiast konfrontacji i wrogości, przyjąć zadadę pozytywnej kooperacji z
          opozycyjnym partnerem? W demokracji tak właśnie powinno być!
          Sejm, to przekrój naszego społeczeństwa. Być może, że jestem trochę mądrzejszy
          od niektórych posłów, ale nie ma to żadnego znaczenia ani dla mnie ani dla
          nich. Ich przewaga nade mną jest taka, że oni potrafią spowodować by ich
          wybrano, a ja nie. Widocznie tak musi być.
          Zasady demokracji są takie, że o wyborze decyduje na ogół miejsce na liście
          wyborczej oraz statystyka wyborcza Nie sądzę, by dało się to zmienić. Oprócz
          tego ludzie są zmienni i zupełnie co innego mówią w kampanii wyborczej, a
          zupełnie co innego robią w Sejmie. Jeżeli klub poselski jako całość nie potrafi
          narzucić właściwego stylu i kultury pracy, to mamy to co mamy. Oprócz tego w
          kraju o ponad 3-milionowym bezrobociu, bycie posłem, radnym, wójtem,
          burmistrzem, itd., itp. to jest niesamowita "fucha". U nas się żyje z bycia
          osobą publiczną oraz z bycia znajomym osoby publicznej. Tego nie było nawet za
          komuny!
          Nowobudowana Partia Demokratyczna otwiera kolejne nowe pole dla tych
          wszysstkich, którzy chcą trochę pożyć na gapę (zarówno ci, którzy tak nie żyli
          jak i ci którzy tak żyli i niezmiennie tęsknią za takim życiem!).
          Pan Belka udowodnił dzisiaj, że niczym się nie różni od najgorszych posłów
          (słownictwo, inwektywy, arogancja!). Udowodnił też, że lekceważy sobie
          kompletnie zasady demokracji. Niestety nie zyjemy w Polsce sanacyjnej, gdzie
          Piłsudski mógł Sejm poniewierać. Nie powinno to mieć miejsca .
          Wsłuchując się w wywody pana premiera stwierdziłwm z przerażeniem, że ma on
          problemy z logicznym i jasnym formułowaniem myśli a nawet z poprawną polską
          stylistyką! T o co można wybaczyć u Wałęsy, jest zupełnie nie do przyjęcia w
          przypadku profesora!
          Skandaliczne i niedopuszczalne było też demonstracyjne opuszczenie sali
          sejmowej i udanie się do prywatnej fundacji (Stefana Batorego). jest to
          klasyczne postawienie prywaty przed sprawami publicznymi (kompletne
          zlekceważenie Sejmu oraz posłów). Tak nie przystoi premierowi RP!
          Pan Belka udowodnił, że slogany o profesjonalizmie i apolityczności, to
          deklaracje bez pokrycia.
    • poltek1 Re: Belka: Polska dokonała wielkiego skoku cywili 03.03.05, 17:15
      A ja w odróżnieniu od Giertzcha mam yawsze belkę w oku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka