zuzalka 12.03.05, 01:27 ... I TERAZ STAROSTA POWINIEN BEKAĆ CAŁE 20 MILIONÓW NA WYKUP ZIEMI, ZLICYTOWAĆ GO A CAŁA RODZINA DO KAMIENIOŁOMÓW DO ODPRACOWANIA PRZEKRETU Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
openmind.desk.pl zamknąć ich w więzieniu, co za bydło 12.03.05, 07:11 wszyscy tak kradną że można się zrzygać Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Transakcja ma wadę prawną, więc jest nieważna 12.03.05, 15:12 Transakcja ma wadę prawną, więc jest nieważna z mocy prawa. Moim zdaniem "wygrani" nie mają szans utrzymać że są właścicielami tych gruntów. Odpowiedz Link Zgłoś
sojowa do perdla! staroste i tych z agencji! natychmiast! 12.03.05, 19:45 noz sie w reku otwiera. w agenci komuchy z SLD, a starosta zlodziej jakich malo. beda bezkarni???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
golcon Re: DEKOMUNIZACJA ,aby PSL, PO i PiS OKRADAŁO 12.03.05, 12:25 Tak, dekomunizacja jest konieczna aby kolesie z prawicy mogli bez przeszkód rozkradać majątek wypracowany przez PRL. Rozpoczęli rozrywanie na strzępy kraju za rządów AWS, teraz pod innymi nazwami chcą ogołocić to, co nie zdążyli za poprzedniej ekipy. Najgorsze to,że SLD nie chciało być gorsze od kolesi prawicowaych. Dlacz.ego PO, PiS nie chce przeprowadzić POWSZECHNEJ LUSTRACJI MAJĄTKOWEJ?. Wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzalka Re: A DEKOMUNIZACJA TO JEDYNY RATUNEK DLA POLSKI 12.03.05, 15:20 JAKA DEKOMUNIZACJA?! JUŻ ZA PÓŹNO. WSZYSTKO CO BYŁO DO PRZEJĘCIA TO JUŻ PRZEJEŁA NOMENKLATURA. OKRĄGŁY STÓŁ TO, JEDEN WIELKI PRZEKRĘT. W 1989 KOMUNA NIBY ODDAŁA WŁADZE PSEUDO SOLIDARNOŚCI A SAMA PRZEJEŁA MAJATEK PRLU. PO CZYM PO KILKU LATACH WRÓCILA BO KTO MA KASE TEN MA I WLADZE.W POLSCE RZĄDZI ESBECJA I SŁUZBY SPECJALNE. ZA KOMUNY NIE BYŁO IM TAK DOBRZE JAK ZA WSPANIALEJ POLSKIEJ DEMOKRACJI. CHCE MI SIĘ WYMIOTOWAĆ............. Odpowiedz Link Zgłoś
jww17 Obwodnica trójmiasta... 12.03.05, 02:08 tak gdzieś w roku 1987-8 w Gdańsku, kilka osób kupiło za grosze - grunty przy obwodnicy... skąd oni wtedy wiedzieli, że tam powstaną za kilka lat hipermarkety? Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Re: Obwodnica trójmiasta... 12.03.05, 07:51 Co ty chrzanisz? Przecież przetarg był w 2000 roku. > tak gdzieś w roku 1987-8 w Gdańsku, kilka osób kupiło za grosze - grunty przy > obwodnicy... skąd oni wtedy wiedzieli, że tam powstaną za kilka lat hipermarket > y? Odpowiedz Link Zgłoś
finish Re: Znowu pazerne PSL 12.03.05, 08:10 Ta pazerna partyjka /PSL/ zawsze zwęszy interes i choćby po trupach swoim kolesiom da zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Re: Znowu pazerne PSL 12.03.05, 08:16 Jakie zarabianie??? To jest przekręt. I oczywiście zarówno Ty jak i ja jesteśmy zadowoleni, że te darmozjady z PSL i SLD żyją z naszych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Zdelegalizować PSL i SLD 12.03.05, 08:14 Rzadko bywam wzburzony tym co się dzieje w Polsce, ale po przeczytaniu artykułu uważam, że PSL i SLD po winny zapłacić za taki przekręt. Ze składek członkowskich. Ustalić parytet i komornika im na majątku postawić. 1/100 tego co się należy pielęgniarkom i mamy 1% wypłacone. Oczywiście ktoś komuś zapłaci "kanapkę" i sprawie łebek zostanie ukręcony. Ciekawy jestem ile takich przekrętów jest w Polsce??? Odpowiedz Link Zgłoś
tadian macie wątpliwości co o lustracji i dekomunizacji 12.03.05, 08:45 i oczyszczenia panstwa??? Odpowiedz Link Zgłoś
ok19 Tak jest wszedzie 12.03.05, 09:09 Przecież to jest na porzadku dziennym.Jak sie sam rozgladalem za dzialka w mojej miejscowosci, to zostalem skierowany przez mieszkancow do dwoch osob, ktore sprzedawaly.Jedna z nich byl pan , geodeta z urzedu miasta, drugą to kuzyn wysokiego urzednika miejskiego.Ten pierwszy sprzedal chyba ze 30 dzialek, po 100 zl za metr.Po ile kupil i jak kupil, tego nie wiem, moge sie tylko domyslac.Tak, że taki proceder jak kupowanie ziemi rolnej, przez osoby , ktore z racji urzedu maja wplyw na jej pozniejsze sklasyfikowanie, odrolnienie , przekwalifikowanie itp. jest chyba zwyczajowa procedurą.Inni tacy jak my, sa skazani na placenie frycowego. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek4 Re: Tak jest wszedzie 12.03.05, 09:24 Jasne, ze to wszystko jest na porzadku dziennym. Czy uwazamy, ze my Polacy jestesmy inni od naszych europejskich, azjatyckich lub amerykanskich przykladow. Te transakcje pokazuja, ze Polacy doskonale "plywaja" w aferach tego typu. Problem jest taki, ze w Uni, Ameryce - za takie gospodarcze przestepstwa sa powazne procesy i ciezkie kary - a u nas w Polsce? Piszesz, ze kolega, kolegi, itd. Stare jak swiat, wszystko "zalatwia" sie w rodzinie. Powoli, Polska bedzie traktowala tego rodzaju przestepstwa we wlasciwy sposob, tylko kiedy?????? Odpowiedz Link Zgłoś
seseczka Re: Tak jest wszedzie 12.03.05, 09:34 przecież Kubach to stary SLD-owiec. Pracownicy polecieli ale główny przekręt dalej sobie siedzi na ciepłym stołeczku. To jest sku..s... Odpowiedz Link Zgłoś
komentator44801 Starosta i Agencja oddadza 20 milionow 12.03.05, 09:43 Z prywatnej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Re: Starosta i Agencja oddadza 20 milionow 12.03.05, 15:01 Dlaczego maja oddac 20 milionow? Uniewaznic przetarg i niech sie "rodzinka" sama rozlicza. Odpowiedz Link Zgłoś
rrwawa Starosta z krewnymi-i-znajomymi oddadza lewa kase 12.03.05, 18:42 Tak powinno byc w porzadnym kraju, zgoda.Ale czy U NAS to przejdzie? Nie wydaje mi sie... Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Cyt. Polska ze zlodziejstwa powstala i ze 12.03.05, 09:49 zlodziejstwa zyje. To powiedzonko mojej Babci mimo uplywu 80 lat od jego sformulowania nic nie stracilo na aktualnosci. Oczywiscie ryba psuje sie od glowy ale czy to nie ciekawe, ze ilosc afer w Polszcze na glowe mieszkanca bije swiatowe rekordy a w korupcji dawno juz przescignela mistrzow z Nigerii, Kolumbii itd.? Jeszcze jak swiat swiatem nikt nie zamordowal bezkarnie generaala policji a tu od prawie 8-miu lat drepcza sledczy w miejscu! Cala klasa polityczna tego panstwa to przestepcy i kryminalisci a nieliczn wyjatki tylko potwierdzaja te regule. Jakies piec-siedem lat temu ktos mi zwrocil uwage, ze mafia przejmuje wladze w Polsce. Wtedy go wysmialem a teraz jest juz chyba za pozno - mafia juz przejela wladze i to calkowice od gory, od urzednika numer 1. poczynajac. Gratuluje, XVIII wiek sie przypomina. Wtedy tez tak to sie zaczelo. Odpowiedz Link Zgłoś
wrzosy1 Re: Autostradą po milion 12.03.05, 11:07 Takich ludzi powinno się kastrować albo przybijać na pal!a to dlatego,ze jako urzednikom powierzono im interesy społeczeństwa a oni normalnie okradli swoich wyborców! PSL, SLD to wszystko jedno bagno!kolejny raz to widac! Odpowiedz Link Zgłoś
tades1 Re: Autostradą po milion 12.03.05, 13:04 No szlag człowieka trafia.Ku.. mać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jakarta Re: Autostradą po milion 12.03.05, 14:16 To są właśnie "sukcesy" III Rzeczpospolitej: wszechobecna korupcja, nepotyzm i zwykłe złodziejstwo. chcieliście demokracji a wyszło jak zwykle - mamy południowoamerykańską republikę bananową z lat 60-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Re: Autostradą po milion 12.03.05, 14:57 Wyobrazam sobie mine tego, co nie chcial sprzedac za 600 tys. Teraz bedzie musial oddac z powrotem za 14 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
szmelter1 Re: Autostradą po milion 12.03.05, 17:14 Starosta Dombrowski jeszcze zanim stał się tak ważną osobą już, pokazał się ze strony dobrego organizatora własnych dochodów, miałem okoliczność się o tym osobiście przekonać jeszcze wtedy kiedy był tylko wójtem w Suchym -Dębie. Odmówiłem i od tej pory same kłopoty. Cała władza w Pruszczu i okolicznycznych gmin to republika kolesiów. Byłem świadkiem jak ugaszczali się dziedzice. Odpowiedz Link Zgłoś
kawamarago Re: Autostradą po milion 12.03.05, 18:51 Wszyscy kupili działki "w dobrej wierze". Jak bardzo ubodzy są ludzie niewierzący! Odpowiedz Link Zgłoś
fractus Re: Autostradą po milion 13.03.05, 01:03 Przykre, jak dlugo ciagna sie za nami przyzwyczajenia sprzed 1989 a wlasciwie mam na mysli efekty tego, ze wsrod politykow nadal plynie ta sama krew a mozna ich bylo wyeliminowac NA ZAWSZE! Odpowiedz Link Zgłoś
max555 >>>I jaka to dla nich kara jest ??? 13.03.05, 21:51 "Pracownicy AWRSP, którzy zakupili działki przy autostradzie, zostali już zwolnienie z pracy" I jaka to jest dla kara??? Przeciez miliona zlotych to oni by nie zarobiliby pracujac cale zycie na etacie w tej agencji. Wiec zapewno siedzac na Hawajach z bańką w kieszeni, beda sie smiac z tej agencji, rządu, państwa i Polakow... Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Re: >>>I jaka to dla nich kara jest ? 13.03.05, 22:02 Ciekawe co na To urząd skarbowy??? Ciekawe co na to prokuratura??? Odpowiedz Link Zgłoś