Dodaj do ulubionych

Pomocy!!!!!!

IP: *.miks.uj.edu.pl 14.02.01, 13:39
Kto mi powie jak wpisac sie na różne grupy dyskusyjne?
serwismoj@poczta.onet.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: dora Re: Nauczyciele dyplomowani IP: *.zetosa.com.pl 17.08.01, 18:58
      niestety ze stosu papierów nie widać pracy - weryfikacja praktycznego
      wykorzystania wiedzy ze studiów może się odbywać tylko poprzez obecność na
      zajęciach, tak jak się to odbywa w przypadku zdobywania certyfikatów
      terapeutycznych, a stopnie nauczycielskie to jedna wielka bzdura biurokratyczna
    • Gość: kenad Re: Nauczyciele dyplomowani IP: *.sieradz.leased.ids.pl 21.08.01, 08:56
      Całkowicie popieram pana A.Ichę. To, co wymyśliło MEN jest największą głupota
      wszechsolidarnościowych czasów. Ciągłe ocenianei właśnie przez ludzi o niskich
      i wątpliwych kwalifikacjach - to juz paranoja. Znam osobiście przykłady, gzie
      członkowie komisji kwalilifakcyjnych na nauczycieli dyplomowanych maja
      sfałszowane akty mianowania na nauczyciela mianowanego, ale pracują w
      Kurwatorium i swoją władzą nadają, a najczęściej nie, stopień nauczyciela
      dyplomowanego. Moja żona również ma staż ponad 25 lat i powiedziała, że dla
      tych 100 złotych nigdy nie poniży sie przed ludźmi, o delikatnie mówiąc,
      wątpliwych kwalifikacjach ogólnych. nie mówiąc o moralnych.
      Ja sam mam ponad 35-letni staż pracy i nie dam się oszołomom ponizyć, żeby
      napisali mi w uwadze o nie przyznaniu stopnia "DYPLOMOWANEGO" - "nie spełnia
      wymogów art. 5 itd..."
      Nauczyciele - trzymajcie sie i nie dajcie się! Niedługo sie to zmieni!!!!!!!
      • Gość: Wera Re: Nauczyciele dyplomowani IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 19:25
        Straszny pesymizm przebija przez wszystkie wypowiedzi więc ja napiszę coś
        optymistycznego - awansowałam na nauczyciela dyplomowanego.Materiały złożone
        przeze mnie to nie czcza papierkowa robota tylko konkretne wdrożone lub
        wdrażane programy.Myślę, że takie negatywne nastawienie do podjęcia wysiłku
        związanego ze stażem przede wszystkim wynika z niepokoju, że możemy " nie
        zdać".Czyż jest większy dyshonor dla nauczyciela?
        Ale, żeby nie było zbyt pięknie - Akt nadania mi awansu odbył się w
        magazynie kuratorium mazowieckiego, po długotrwałym staniu w kolejce na klatce
        schodowej. Aktu tego dokonała chyba pani magazynierka.
        Wera
        • Gość: Basia Re: Nauczyciele dyplomowani IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 23:11
          Zapomniało o nas-dyplomowanych-MEN,zapomniało kuratorium,zapomniały media (!).
          Nie ma aktów nadania, nie ma pieniędzy, nie ma nawet pochwał,nie ma radości!
        • Gość: Halszka Re: Nauczyciele dyplomowani IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 17:08
          Gratuluje PAni otzymania "tytułu" nauczyciela dyplomowanego!
          W powiecie sanockim (podkarpacie)kilku nauczycieli dostało "tytuł", ale jeszcze
          bez aktu nadania! Czekanie jest też upokarzajace pod tak wielkim wysiłku.
          Zgadzam sie z nauczycielami, którzy odczuwają rozgoryczenie. Ja również ma za
          soba 20 lat pracy, ciągle się dokształcem... Niestety chyba nad zawodem
          nauczycielckim ciąży jakieś fatum. "Tylko przez te 20 lat słyszę obietnice, że
          za rok, dwa... bedzie lepiej, że wy "światli" ludzie musicie zrozumieć...
          Wydaje mi sie, że błąd (przyczyna upadku i poniżenia)naswzego zawodu jest w
          tym, że uczyliśmy i wykształciliścmy sporą grupę ignorantów, nieuków i
          cwaniaków, którzy dostali się na pewien szczebej władzy i wymagają - ale tylko
          od nas. Myślę, że niejeden minister, w tym edukacji, finansów itp powienien
          pobierać u czynnych nauczycieli korepetycje, bo nie dorósł do żadnej publicznej
          funkcji. Pozdrawiam. Wciąż optymistka i nauczycielka!
    • Gość: jarek Re: Nauczyciele dyplomowani IP: *.bf.uni.wroc.pl 04.09.01, 13:42
      Niestety wiele konkursow jest fikcja i tak naprawde dalej decyduja uklady w
      radach gmin. Mam rowniez zastrzezenia co do kwalifikacji czlonkow komisji i to
      nie tylko oceniajacych konkursy ale takze nadajacych stopnie nauczyciela
      mianowanego i dyplomowanego. Bardzo czesto sklad komisji odbiega od
      specjalnosci nauczyciela np socjolog ocenia matematyka.
    • Gość: Koolo Re: Nauczyciele dyplomowani IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 16:55
      Ty huju pirdol sie stary pedrylu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka