Gość: sajmon IP: *.miks.uj.edu.pl 14.02.01, 13:39 Kto mi powie jak wpisac sie na różne grupy dyskusyjne? serwismoj@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dora Re: Nauczyciele dyplomowani IP: *.zetosa.com.pl 17.08.01, 18:58 niestety ze stosu papierów nie widać pracy - weryfikacja praktycznego wykorzystania wiedzy ze studiów może się odbywać tylko poprzez obecność na zajęciach, tak jak się to odbywa w przypadku zdobywania certyfikatów terapeutycznych, a stopnie nauczycielskie to jedna wielka bzdura biurokratyczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenad Re: Nauczyciele dyplomowani IP: *.sieradz.leased.ids.pl 21.08.01, 08:56 Całkowicie popieram pana A.Ichę. To, co wymyśliło MEN jest największą głupota wszechsolidarnościowych czasów. Ciągłe ocenianei właśnie przez ludzi o niskich i wątpliwych kwalifikacjach - to juz paranoja. Znam osobiście przykłady, gzie członkowie komisji kwalilifakcyjnych na nauczycieli dyplomowanych maja sfałszowane akty mianowania na nauczyciela mianowanego, ale pracują w Kurwatorium i swoją władzą nadają, a najczęściej nie, stopień nauczyciela dyplomowanego. Moja żona również ma staż ponad 25 lat i powiedziała, że dla tych 100 złotych nigdy nie poniży sie przed ludźmi, o delikatnie mówiąc, wątpliwych kwalifikacjach ogólnych. nie mówiąc o moralnych. Ja sam mam ponad 35-letni staż pracy i nie dam się oszołomom ponizyć, żeby napisali mi w uwadze o nie przyznaniu stopnia "DYPLOMOWANEGO" - "nie spełnia wymogów art. 5 itd..." Nauczyciele - trzymajcie sie i nie dajcie się! Niedługo sie to zmieni!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wera Re: Nauczyciele dyplomowani IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 19:25 Straszny pesymizm przebija przez wszystkie wypowiedzi więc ja napiszę coś optymistycznego - awansowałam na nauczyciela dyplomowanego.Materiały złożone przeze mnie to nie czcza papierkowa robota tylko konkretne wdrożone lub wdrażane programy.Myślę, że takie negatywne nastawienie do podjęcia wysiłku związanego ze stażem przede wszystkim wynika z niepokoju, że możemy " nie zdać".Czyż jest większy dyshonor dla nauczyciela? Ale, żeby nie było zbyt pięknie - Akt nadania mi awansu odbył się w magazynie kuratorium mazowieckiego, po długotrwałym staniu w kolejce na klatce schodowej. Aktu tego dokonała chyba pani magazynierka. Wera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Nauczyciele dyplomowani IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 23:11 Zapomniało o nas-dyplomowanych-MEN,zapomniało kuratorium,zapomniały media (!). Nie ma aktów nadania, nie ma pieniędzy, nie ma nawet pochwał,nie ma radości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halszka Re: Nauczyciele dyplomowani IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 17:08 Gratuluje PAni otzymania "tytułu" nauczyciela dyplomowanego! W powiecie sanockim (podkarpacie)kilku nauczycieli dostało "tytuł", ale jeszcze bez aktu nadania! Czekanie jest też upokarzajace pod tak wielkim wysiłku. Zgadzam sie z nauczycielami, którzy odczuwają rozgoryczenie. Ja również ma za soba 20 lat pracy, ciągle się dokształcem... Niestety chyba nad zawodem nauczycielckim ciąży jakieś fatum. "Tylko przez te 20 lat słyszę obietnice, że za rok, dwa... bedzie lepiej, że wy "światli" ludzie musicie zrozumieć... Wydaje mi sie, że błąd (przyczyna upadku i poniżenia)naswzego zawodu jest w tym, że uczyliśmy i wykształciliścmy sporą grupę ignorantów, nieuków i cwaniaków, którzy dostali się na pewien szczebej władzy i wymagają - ale tylko od nas. Myślę, że niejeden minister, w tym edukacji, finansów itp powienien pobierać u czynnych nauczycieli korepetycje, bo nie dorósł do żadnej publicznej funkcji. Pozdrawiam. Wciąż optymistka i nauczycielka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Nauczyciele dyplomowani IP: *.bf.uni.wroc.pl 04.09.01, 13:42 Niestety wiele konkursow jest fikcja i tak naprawde dalej decyduja uklady w radach gmin. Mam rowniez zastrzezenia co do kwalifikacji czlonkow komisji i to nie tylko oceniajacych konkursy ale takze nadajacych stopnie nauczyciela mianowanego i dyplomowanego. Bardzo czesto sklad komisji odbiega od specjalnosci nauczyciela np socjolog ocenia matematyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koolo Re: Nauczyciele dyplomowani IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 16:55 Ty huju pirdol sie stary pedrylu. Odpowiedz Link Zgłoś