Dodaj do ulubionych

Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej

18.03.05, 07:43
zaiste stary ród z tych kwaśniewskich. kto by pomyślał;-)
Obserwuj wątek
    • tow1sekr [...] 18.03.05, 07:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • puba TEZ MAM ZDJECIE Z KWASNIEWSKA!!! 18.03.05, 12:28
        i jesli mnie za cokolwiek pozwa do sadu to powiem ze łacza nas bliskie
        stosunki... a co tam? nie wolno mi????
        do tego mam zdjecie z Rokita i Giertychem - dam do Faktu i poweim co mi slina
        na jezyk przyniesie...
        a wy we wszystko uwierzycie jak barany, hihih
        pozdrawiam:)
        • tenare Re: TEZ MAM ZDJECIE Z KWASNIEWSKA!!! 18.03.05, 12:33
          puba napisał:

> i jesli mnie za cokolwiek pozwa do sadu to powiem ze łacza nas bliskie
          > stosunki... a co tam? nie wolno mi????
          > do tego mam zdjecie z Rokita i Giertychem - dam do Faktu i poweim co mi slina
          > na jezyk przyniesie...
          > a wy we wszystko uwierzycie jak barany, hihih
          > pozdrawiam:)

No pokaż, pokaż te zdjęcia ... Nie bądź pan żyła.
          • davidmorst Najbardziej owocne są przesłuchania przy kawce.... 18.03.05, 13:48
            ..i kieliszeczku koniaku. Prokuratura powinna być wyposażona w te napoje.
            No i oczywiście wynik przesłuchań najlepiej jest utajnić, bo opinia publiczna
            mogłaby wypatrzeć jakieś sprzeczności.
        • metall Re: TEZ MAM ZDJECIE Z KWASNIEWSKA!!! 18.03.05, 13:06
          Napisz, że widziałeś jak Romek spółkował z ... obojętne z kim (czym) proszę.
          Chciałbym zobaczyć jak się z tego tłumaczy. PLEAAAAASE.
          • mangold Re: TEZ MAM ZDJECIE Z KWASNIEWSKA!!! 18.03.05, 13:43
            Np. z mułem....please.....
      • tow1sekr replay 18.03.05, 22:38
        hmmmm... no to się powtórzę:
        1. Jolę proszę zostawić w spokoju.
        2. Proszę wysłać rumianego nieroba
        z pałacu do Iraku wraz z całym
        złodziejskim komitetem centralnym
        pzpr, tfu... LSD.
        3. Ciekawe, czy teraz też mnie wytnie
        czerwona cenzura z gw.
      • tow1sekr odp... owiedź 18.03.05, 22:41
        hmmmm... no to się powtórzę:
        1. Jolę proszę zostawić w spokoju.
        2. Proszę wysłać rumianego nieroba
        z pałacu do Iraku wraz z całym
        złodziejskim komitetem centralnym
        pzpr, tfu... LSD.
        3. Ciekawe, czy teraz też mnie wytnie
        czerwona cenzura z gw.
    • a-cha Rozumiem że dla dobra urzędu Prezydenta RP 18.03.05, 07:46
      ... czyli również dla dobra nas wszystkich prokuratura i pałac prezydencki
      trzymali fakt przesłuchania w tajemnicy przed mediami.
      A tak poza tym Pańskwu K. bardzo zależy na przejrzystości i uczciwości życia
      naszych elit politycznych, do jakich niewątpliwie się zaliczają.
      • janbezziemi Ile razy mówic? 18.03.05, 07:54

POWTARZAM:

TO JEST BANDYTYZM POLSKIEJ TZW.PRAWICY!!!

Ludzie, których ratowała i którym pomagała, okazali się tchórzami

Samotność Pierwszej Damy

Jolanta Kwaśniewska, niedawna gwiazda salonów, okładek kolorowych magazynów,
        idolka milionów Polek, stała się obiektem nagonki prawicy.

Pierwsza Dama, która poprzez założoną w 1997 r. Fundację Porozumienie bez
        Barier uratowała życie wielu dzieciom chorym na białaczkę, zapewniła tysiącom
        kobiet bezpłatne badanie piersi, fundowała stypendia dla dzieci z biednych
        rodzin, wyposażała szkoły i szpitale, nie doczekała się dotąd żadnego gestu
        poparcia. Tymi, którym pomagała, kieruje strach. Nie chcą się narażać.
        Pozostawiają Jolantę Kwaśniewską samotną w walce z Romanem Giertychem,
        Zbigniewem Wassermannem, Andrzejem Lepperem i tymi wszystkimi głęboko
        sfrustrowanymi nieudacznikami, którzy chcą na niej i Aleksandrze Kwaśniewskim
        wyładować swoje kompleksy.
        Z pomocy Pierwszej Damy skorzystały setki stowarzyszeń, placówek opiekuńczo-
        wychowawczych i fundacji. Na popularności Jolanty Kwaśniewskiej zarabiały
        kolorowe magazyny. Teraz wszyscy milczą.
        Oddział Okulistyczny Szpitala Dziecięcego przy ulicy Niekłańskiej w Warszawie
        jako pierwszy został pomalowany w ramach akcji „Motylkowe Szpitale dla
        Dzieci”. W ciągu zaledwie trzech dni wnętrza oddziału zmieniły się nie do
        poznania. Szare ściany pokryte zostały kolorowymi rysunkami. Wprowadzaniu
        barw do szpitali dla najmłodszych pacjentów przyświecało hasło: „farba
        kolorowa nie jest droższa od białej”. – Dzieci, które tutaj przychodzą, są
        szczęśliwe widząc kolorowe obrazki na ścianach. Dzięki nim zapominają o
        rozstaniu z rodzicami – mówi jedna z pielęgniarek tego oddziału. Takich
        szpitali jak ten w Warszawie jest w Polsce ponad 530.
        Dyrekcja szpitala nie podjęła, ani też nie zamierza podejmować jakichkolwiek
        działań w obronie fundacji Porozumienie bez Barier. – Nie zastanawialiśmy się
        nawet nad tym – wyznał dyrektor szpitala Paweł Chęciński. – Codziennie
        przyjmujemy nowych pacjentów i zajmujemy się ich leczeniem, a nie polityką.

Dzięki fundacji Porozumienie bez Barier 3 tys. chorych dzieciaków wyjechało
        na turnusy rehabilitacyjne i tyle samo biednych nastolatków wypoczywało za
        granicą. Prawie 14 tys. kobiet ze wsi skorzystało z bezpłatnych badań
        mammograficznych. Co roku najmłodsi pacjenci szybciej klimatyzują się
        w „Motylkowych Szpitalach”, a tysiące chorych na białaczkę maluchów leczą się
        w całej Polsce dzięki aparaturze zakupionej przez fundację. Ponad 40
        wiejskich szkół dostało pracownie komputerowe, a 348 uczniów otrzymało
        stypendia.
        Fundacja Porozumienie bez Barier wspierała m.in. Hospicjum Onkologiczne w
        Warszawie. Dyrektor hospicjum Ryszard Krzysztof Szaniawski jest zbulwersowany
        medialną i polityczną nagonką na Jolantę Kwaśniewską. Ale oświadcza, że skoro

prezydentowa nie daje
        Żadnych sygnałów,

to on nie będzie wychodził przed szereg z inicjatywą poparcia dla Pierwszej
        Damy. – Nie mogę nic zrobić, bo nie wiem, czy pani Kwaśniewska życzyłaby
        sobie tego – tłumaczy.
        Szaniawski nie ma wątpliwości, że pieniądze, jakie hospicjum otrzymało od
        fundacji, są uczciwe. Cztery lata temu fundacja wsparła hospicjum kwotą 100
        tys. zł. Wcześniej ursynowska placówka dostała samochód.– Nikt nam do tej
        pory nie porysował go gwoździem – żartuje. Samochód i pieniądze warszawskie
        hospicjum otrzymało w ramach programu pomagającemu chorym na białaczkę „One
        muszą żyć”.
        Dwa lata temu dzięki niemu rozpoczęła się budowa nowej Kliniki Hematologii i
        Onkologii Dziecięcej przy Akademii Medycznej w Gdańsku. To największe tego
        typu przedsięwzięcie na Pomorzu. Prace nad budową kliniki, która zastąpi mały
        i ciasny oddział onkologiczny, są na ukończeniu. Jeszcze w tym roku dzieci
        chore na białaczkę otrzymają trójkondygnacyjny budynek z kolorowymi salami,
        którego przybliżony koszt szacuje się na ok. 4 mln zł. Pieniądze daje
        fundacja. – Jesteśmy dumni z tego, że fundacja pani prezydentowej buduje
        klinikę w Gdańsku i nie kryjemy się z tym – deklaruje Sławomir Bautembach z
        Akademii Medycznej. Tym niemniej nie widzi możliwości zrewanżowania się
        pomocą fundatorce.
        Do niedawna krakowska Klinika Hematologii i Onkologii była w opłakanym
        stanie. Na remont i modernizację dostała z fundacji 100 tys. zł oraz
        specjalistyczną aparaturę. Kierująca kliniką doc. Walentyna Balwierz
        przyznaje, że jesienią ubiegłego roku, kiedy zaczęła się nagonka na
        Porozumienie bez Barier, dotarły do niej informacje, że Jolanta Kwaśniewska
        nie życzy sobie pomocy ze strony instytucji, które otrzymały wsparcie z jej
        fundacji. Przypuszcza jednak, że były to tylko plotki. – Później dowiedziałam
        się, że prezydentowa czekała na wspólne poparcie od nas – wyznaje.
        Z analizy 32 kolorowych magazynów, które umieszczają na okładkach zdjęcia
        osób publicznych, wynika, że w 2003 r. Jolanta Kwaśniewska była osobą, której
        podobiznę publikowano najczęściej. Jej zdjęcie pojawiło się 18 razy.
        Katarzyna Nazarewicz, dziennikarka i była redaktor naczelna dwutygodnika „Na
        żywo”, twierdzi, że zdjęcie prezydentowej na okładce to był

murowany sukces dla pisma.

Dlatego do niedawna fotoreporterzy i dziennikarze nie opuszczali Jolanty
        Kwaśniewskiej ani na chwilę. Śledzili każdy krok prezydentowej, cytowali
        niemal każde słowo. „Wybrała rolę królowej przy mężu. Czułej i
        opiekuńczej”, „Kwaśniewska na prezydenta!”, „Klasa i elegancja Pierwszej Damy
        sprawiają, że ona i jej córka są zapraszane na europejskie salony”, „Potrafi
        zabrać głos wszędzie i w każdej sytuacji” – donosiły kolorówki. Już tak nie
        piszą, niedawni nadworni dziennikarze i dziennikarki nie prześcigają się w
        prośbach o wywiad czy sesję zdjęciową. O Pierwszej Damie pisze się niewiele,
        a jeśli już to głównie w kontekście afer i skandali. Jolanta Kwaśniewska
        zniknęła również z sal koncertowych, na których zawsze sadzano ją w pierwszym
        rzędzie, aby w tzw. przebitkach telewizyjnych widać było, że imprezę
        zaszczyciła Pierwsza Dama. Dlaczego?
        – Na pewno nie dlatego, że ludzie przestali ją cenić i lubić. Jolanta
        Kwaśniewska nadal jest przez społeczeństwo uznawana za skrzyżowanie lady
        Diany i Matki Teresy. Moim zdaniem, przez wiele lat będzie niezastąpiona –
        stwierdza Nazarewicz. – To wyłącznie asekuracyjna decyzja szefów tych
        tytułów, którzy nagle zamiast Pierwszej Damy postanowili kreować Dodę.
        Podobnie zachowują się VIP-y. Odwracają się od osoby, która jest niewygodna,
        nie patrząc na zasługi prezydentowej. Nagle zapomnieli o tym, jak jeszcze nie
        tak dawno temu się do niej garnęli, jak

chcieli świecić
        Światłem odbitym

od Kwaśniewskiej. Nie mają wstydu i mają krótką pamięć, dlatego patrzę na to
        z dużym niesmakiem. Myślę, że teraz elegancko jest podczepiać się pod pewną
        polityczną histerię. A faktem jest, że uderzanie w Jolantę Kwaśniewską jest
        jak bicie w podbrzusze prezydenta – dodaje.
        Paweł Burnikowski, zastępca naczelnego „Życia na gorąco”, zauważył, że
        tematów dotyczących prezydentowej jest coraz mniej. Nie dziwi go to jednak,
        bo, jak mówi, to „normalny mechanizm”. – Dwór funkcjonuje według zasady:
        kiedy wszystko jest dobrze, mnóstwo osób kręci się dookoła. Wszyscy deklarują
        przyjaźń i oddanie. Natomiast kiedy cesarzowi powinie się noga, wszyscy nagle
        znikają z pola widzenia – stwierdza i dodaje, że „Życie na gorąco” stara się
        w tej kwestii być obiektywne.
        W „Gali” słyszymy, że jest przecież coś takiego jak cykl wydawniczy. Nie
        można ciągle pisać o tych samych osobach. „Twój Styl”, którego czytelniczki
        wybrały prezydentową Kobietą Roku 2003, odmawia komentarza (cd.w TRYBUNIE
        • a-cha Wpadnij do przych onkol. nr 2 przy AM Gdańsk 18.03.05, 08:02
          Tam w pięknie wyremontowanym przez fundację budynku, po przejściu przez
          nowoczesną skomputeryzowaną recepcję, w ciasnych korytarzach wypełnionych po
          brzegi ludźmi chorymi na raka stoisz godzinami w kolejce do onkologa tylko po
          to żeby usłyszeć, że ... najbliższe badanie USG piersi możemy pani zrobic ...
          za cztery miesiące. A guz? Tylko modlic się żeby nie urósł do tego czasu, bo
          szkoda byłoby umierać w wieku 30 lat.
          Dziekuję Pani Jolu za uratowanie życia.
          • mangold Re: Wpadnij do przych onkol. nr 2 przy AM Gdańsk 18.03.05, 10:45
            Pogoń do roboty lekarzy z tej przychodnij, a nie marudź na Kwaśniewską. Być może
            gdyby nie Ona to większośc kobiet w tej przychodni wogóle nie wiedziałaby, że ma
            raka.....
            • a-cha Re: Wpadnij do przych onkol. nr 2 przy AM Gdańsk 18.03.05, 11:07
              Ale ta przychodnia jest dowodem na to, że dzieki Joli leczy sie raka.
              Wystarczy pomalować klamki na złoto i problem znika?
              Problemem jest to, że przez tego typu fundacje przewijają się wielkie
              pieniadze, które tylko w cześci przeznaczane są na szlachetne cele. Do tego
              dorabia się medialny szum i mamy drugą matkę teresę.
              • mangold Re: Wpadnij do przych onkol. nr 2 przy AM Gdańsk 18.03.05, 11:21
                Przy Owsiaku też się kręcą dziwni ludzie, ale powiedział kiedyś, że na dzieciaki
                nawet od złodzieja weźmie...A te wszystkie buraki pokazuja się przy Kwaśniwskiej
                , żeby zrobić wokół siebie szum medialny i nie sądzę żeby to była sprawa pani
                Prezydentowej...Przy kanoniku jednej z parafii w moim mieście też się kręcili
                dziwni ludzie i mamy teraz aferę! Władza przyciąga....niestety.
                • a-cha Re: Wpadnij do przych onkol. nr 2 przy AM Gdańsk 18.03.05, 11:59
                  mangold napisał:

> Przy Owsiaku też się kręcą dziwni ludzie, ale powiedział kiedyś, że na
                  dzieciaki nawet od złodzieja weźmie...

Fundacja Owsiaka to kolejna "perełka" w naszym świecie. Maszynka do
                  autopromocji pana O. i zbijania kasy, która po dokonaniu (niezaprzeczalnie)
                  kilku szlachetnych czynów kreuje się na Pana Boga.

> przyciąga....niestety.

I tu dotykasz sedna... Władza przyciąga, zawsze tak było i będzie. Sztuką jest
                  być u władzy i nie wykorzystywac tego do pryatnych celów - a to się wałśnie
                  państwu K. zarzuca.
                  • mangold Re: Wpadnij do przych onkol. nr 2 przy AM Gdańsk 18.03.05, 12:07
                    Wpłacaj na Caritas....
                    • a-cha Re: Wpadnij do przych onkol. nr 2 przy AM Gdańsk 18.03.05, 12:11
                      Nie - ja daje pieniadze potrzebujacym, ktorzy mieszkaja kolo mnie. I sama wiem
                      komu, za co daję.
                      • pdemb Re: Wpadnij do przych onkol. nr 2 przy AM Gdańsk 18.03.05, 15:21
                        A jak księgujesz darowiznę?
                  • pdemb Re: Wpadnij do przych onkol. nr 2 przy AM Gdańsk 18.03.05, 15:19
                    Abstrahując od Orkiestry, ja widzę owsiakowców jako anarchistów i
                    postjarocińskich neopunków ;)
                • pdemb Re: Wpadnij do przych onkol. nr 2 przy AM Gdańsk 18.03.05, 15:17
                  Z całym szacunkiem dla pana Owsiaka, ale facet zachowuje się trochę jak dziecko.
                  Nie bardzo można taką osobę porównywać do Jolanty Kwaśniewskiej :)
        • pamin1 Re: Ile razy mówic? 18.03.05, 08:22
          Towarzysz pisze bezposrednio z Kancelarii, Komitetu Centralnego, czy moze z
          ministerstwa propagandy? A czy towarzysza pamiec nie jest wybiorcza? (jak
          pamiec wszystkich towarzyszy). A czemu towarzysz nie wspomni o przekretach z
          nieruchomosciami. I zdaje sie bylo jeszcze jakies towarzystwo ubezpieczeniowe
          po drodze? Tak ze ten przez towarzysza przedstawiony krysztal, ma juz pare rys.
          • pandada Re: Ile razy mówic? 18.03.05, 10:46
            Przekręty mówisz były, ale nie wiesz jekie? Dlaczego chcecie wszystkich zrównać do prawicowych szkodników, którzy tak pięknie wszystko prywatyzowali, niszczyli, kradli. Wszystkich wyzywają i oskarżają, uciekając się do prymitywnaych kłamstw, czynów niemoralnych i bezprawia.
          • mangold A przekręty prawej strony? 18.03.05, 11:01
            pamin1 napisał:

> Towarzysz pisze bezposrednio z Kancelarii, Komitetu Centralnego, czy moze z
            > ministerstwa propagandy? A czy towarzysza pamiec nie jest wybiorcza? (jak
            > pamiec wszystkich towarzyszy). A czemu towarzysz nie wspomni o przekretach z
            > nieruchomosciami. I zdaje sie bylo jeszcze jakies towarzystwo ubezpieczeniowe
            > po drodze? Tak ze ten przez towarzysza przedstawiony krysztal, ma juz pare rys.

Telegraf, Telewizja Familijna,jakieś śmieszne prywatyzacje Wąsacza, teraz słysze
            ,że Wieczerzak spotkał sie na jabłkach z Rokitą.....
            • pamin1 Re: A przekręty prawej strony? 18.03.05, 11:05
              Stare ubeckie zagranie:zmieniam temat, jak mi brak argumentow. Na temat
              przekretow prawicy wypowiadaj sie tam, gdzie jest o tym napisane. Tu jet tekst
              o milosciwie panujacej.....
              • mangold Re: A przekręty prawej strony? 18.03.05, 11:25
                pamin1 napisał:

> Stare ubeckie zagranie:zmieniam temat, jak mi brak argumentow. Na temat
                > przekretow prawicy wypowiadaj sie tam, gdzie jest o tym napisane. Tu jet tekst
                > o milosciwie panujacej.....

Wiedziałem, że tak napiszesz, ale pamiętaj, że prawica-qrwica bardzo dużo Polsce
                wzięła nic nie dając w zamian.To, że spaliście na styropianach nie oznacza, że
                macie monopol na prawdy objawione. Klaskaj swoim idolom!!! Pogadamy za 4 lata.
                Ciekawe czy wówczas będziecie tacy chętni do powoływania różnych komisji
                śmiesznych. A tak a'propos: słyszałeś już o propozycji komisji śmiesznej d/s
                ataków na Radio Maryja? Czy Wasza opcja ma wogóle mózgi?
                • pamin1 Re: A przekręty prawej strony? 18.03.05, 11:35
                  Wiedziałem, że tak napiszesz, ale pamiętaj, że prawica-qrwica bardzo dużo Polsc
                  > e
                  > wzięła nic nie dając w zamian.To, że spaliście na styropianach nie oznacza, że
                  > macie monopol na prawdy objawione. Klaskaj swoim idolom!!! Pogadamy za 4 lata.
                  > Ciekawe czy wówczas będziecie tacy chętni do powoływania różnych komisji
                  > śmiesznych. A tak a'propos: słyszałeś już o propozycji komisji śmiesznej d/s
                  > ataków na Radio Maryja? Czy Wasza opcja ma wogóle mózgi?

Twoj prymitywizm nie zna granic, ale tez ma swoje usprawiedliwienie. Czerwoni
                  od zawsze twierdzili, ze kto nie z nimi, ten ich wrogiem. Czy ja w jakimkolwiek
                  swoim poscie napisalem cos pozytywnego o prawicy, czy radiu Ma Ryja? A ty
                  kolego/kolezanko od razu z grubej rury. Ale o tym juz pisalem: prymitywizm,
                  kompleksy i ideologia marksizmu-leninizmu. Na to nie ma lekarstwa...
                  • mangold Re: A przekręty prawej strony? 18.03.05, 11:41
                    Mów do mnie jeszcze...uwielbiam czytać taką żenadę.
                    • jerry21 Re: A przekręty prawej strony? 18.03.05, 14:58
                      moze i uwielbiasz czytac - ale myslec to nie uwielbiasz.
                      masz defekt mozgu?
                      • mangold Re: A przekręty prawej strony? 18.03.05, 16:48
                        Następny....mów do mnie jeszcze bla, bla ,bla
                  • fehu1 Re: A przekręty prawej strony? 18.03.05, 12:09
                    Az sie noz w kieszeni sam otwiera jak czytam wasze bzdury.Nigdzie i nigdy w
                    zadnym systeme nie bylo tak zeby wszystcy byli zadowoleni.(vide:strajki w
                    panstwach kapitalistycznych).A tak gdyby nie ten PRL to do dzisiaj bys baranie
                    na panskim krowy pasal. Szkoda tych pieniedzy ktore wtedy wydano na wasza
                    edukacje, bo nauczyliscie sie tylko jak widlami gnoj z miejsca na miejsce
                    przerzucac i nic wiecej, albo jak go ciskac na kogos bo taka jest moda.
                    Zajrzyjcie do Wolomina, zobaczycie "rodzinne dobra" niektorych osob co sa tacy
                    swieci ze az mdli.
                    nie, nie jestesm za "komuna " jak to nazywasz. ale nie widzisz idioto nedzy
                    wokola nawet tego ze dla ciebie "madry pan z telewizjii powiedzial ze co
                    czwarte dziecko w Polsce gloduje.a tego nie bylo . A moze nie pamietasz o co
                    byl strajk w 70 roku? O naprawde nieduze podwyzki i tylko miesa.
                    widocznie dlatego tak ci teraz dobrze bo najprawdopodobniej sam skorzystales na
                    przekretach.
                    • mangold Re: A przekręty prawej strony? 18.03.05, 12:20
                      Za młody jestem żebym mógł skorzystać z transformacji....zreszta wcale bym nie
                      chciał.
                      • a-cha Re: A przekręty prawej strony? 18.03.05, 12:23
                        Roszczeniowa postawa widze. Stare i znane z PRL "czy sie stoi czy sie lezy
                        zloty dziesiec sie nalezy"
                        • mangold Re: A przekręty prawej strony? 18.03.05, 12:29
                          a-cha napisała:

> Roszczeniowa postawa widze. Stare i znane z PRL "czy sie stoi czy sie lezy
                          > zloty dziesiec sie nalezy"
                          >

Roszczeniowa? hmmm...
                          • a-cha Re: A przekręty prawej strony? 18.03.05, 12:34
                            Z transformacji jako panstwo nie skorzystaliśmy za wiele bo marzył sie
                            społeczeństwu dobrobyt jak w kapitalizmie z socjalem. A te dwa pojecia sa nie
                            do pogodzenia.
                            • mangold Re: A przekręty prawej strony? 18.03.05, 12:43
                              Ale przynajmniej wolno nam bez obaw prowadzić dyskusję..kończę, bo i tak Cię nie
                              przekonam...
                    • pdemb Re: A przekręty prawej strony? 18.03.05, 15:26
                      > A tak gdyby nie ten PRL to do dzisiaj bys baranie
                      > na panskim krowy pasal.

A tak mógł pasać w pegeerze.
                    • polonus3 Re: A przekręty prawej strony? 20.03.05, 15:42
                      fehu1 masz racje w tych wszystkich strajkach poczawszy od 1970 to chodzilo
                      robolom o wiecej kielbachy i dodatkowe pol litra najczesciej do wypicia
                      w robocie! Jak wygladal dzien pracy tzw. klasy robotniczej to dobrze wiem.
                      Potem do tych awantur "podlaczyli" sie rozni "obroncy robotnikow" i zaczeli
                      dopisywac swoje ideologie. A dzisiaj o co te Wasze placze? Dobrobyt trzeba
                      wypracowac ciezka praca i uczciwoscia a nie wrzeszczeniem po ulicach, precz
                      z komuna, "solidarnosc" zwyciezy, rabowaniem sklepow przy okazji tzw. strajkow,
                      podpalanien budynkow rzadowych, napadaniem na policjantow,lapowkami przy kazdej
                      okazji, lustracjami i ciaglymi procesami sadowymi o obraze, o urazenie np.
                      kiedy ktos po pijanemu caluje trawe itd. itp.
                      Na Zachodzie juz maja wyrobiona opinie, po okresie pietnastu lat niepodleglosci
                      co myslec o Polsce i Polakach!
                • kap0 Re: A przekręty prawej strony? 18.03.05, 12:09
                  mangold juz ci mowilem nie otwieraj pyska bo co otworzysz to cos glupiegoz
                  niego wyleci pies jak nie ma co robicto wiesz co robi no teraz poluzuj sobie
                  baranie, dalej
                  • mangold Re: A przekręty prawej strony? 18.03.05, 12:21
                    kap0 napisał:

> mangold juz ci mowilem nie otwieraj pyska bo co otworzysz to cos glupiegoz
                    > niego wyleci pies jak nie ma co robicto wiesz co robi no teraz poluzuj sobie
                    > baranie, dalej

BEZ KOMENTARZA.
                • pdemb Re: A przekręty prawej strony? 18.03.05, 15:24
                  'w ogóle' pisze się oddzielnie. Wtórny analfabetyzm, panie mangold?
                  • mangold Re: A przekręty prawej strony? 18.03.05, 15:40
                    pdemb napisał:

> 'w ogóle' pisze się oddzielnie. Wtórny analfabetyzm, panie mangold?

Fakt, sorry
              • pdemb Re: A przekręty prawej strony? 18.03.05, 15:23
                Co do ubeckich zagrań, to (niestety) wciąż żyją wśród zwykłych ludzi dawni
                ubecy. Możliwe, że niektórzy nawet udzielają się na gazetowych forach :>
            • sneer_rg Re: A przekręty prawej strony? 30.04.05, 19:00
              mangold jedno proste słowo jestes idiotą
        • konrad31345 Wzruszyłem się 18.03.05, 08:26
          Lecę już do kiosku kupić Trybunkę . Dzięki temu artykułowi jej nakład
          dwukrotnie wzrośnie.

A tak na serio - wszyscy najwięksi gangsterzy mieli i mają organizacje
          charytatywne, które wspierają ubogich/szpitale/domy dziecka...itd.
          • pandada Re: Wzruszyłem się 18.03.05, 10:19
            Jakbyś był chory, to pewnie nie przyjąłbyś pomocy od Kwaśniewskiej cepie! Mogła sobie siedzieć i pierdzieć w atłasy i jedwabie, a wybrała pomoc potrzebującym. Odwiedzała hospicja, do których większość ludzi brzydzi się wejść i zbiera im się na wymioty.
            Jesteście pieprzonymi frustratami, którzy nigdy dla nikogo niczego nie zrobili - z egoizmu i lenistwa. Siedzicie przy klawiaturach i piszecie brednie, obrzucając błotem ludzi aktywnych i pomocnych.
            • a-cha Re: Wzruszyłem się 18.03.05, 10:28
              Zmień prasę z VIVY na coś ambitniejszego. Wiesz jak taka fundacja działa? Ile
              pieniedzy dostala od darczyńców a ile poświeciła realna pomoc, a nie na podroze
              Kwasniewskiej i fotografowanies sie wszem i wobec. A ile poszlo na tzw. koszty
              wlasne?Prawdopodobnie p. Jola nie dala ani grosza z wlasnych pieniedzy na
              fundacje.
              Nie wiesz tego - wiec nie wychwalaj czyjejs szlachetnosci na podstawie infmacji
              z kolorowych pisemek.
            • pamin1 Re: Wzruszyłem się 18.03.05, 10:30
              Po tym wlasnie poznac bylych czlonkow PZPR, obecnych SLD, milosnikow
              zlodziejstwa i Kancelarii Prezydenta: Na poczatek obrzucaja nieznanych im ludzi
              epitetami (tak zawsze robia slabi zakompleksieni nieudacznicy). Slina splywa
              przy tym strugami po "tekstach", ktore wypocili, lub wslali na zlecenie partii,
              albo sekretarza. Przyjzyjcie sie tym "tekstom" na wszystkich forach: Zaczyna i
              konczy sie to wrzaskiem! Stare i na nic nikomu juz nie potrzebne ubeckie metody.
              • a-cha Re: Wzruszyłem się 18.03.05, 10:35
                To nie były członek (jak dumnie brzmi) PZPR tylko smarkacz z mózgiem wypalonym
                lekturą nie i kilkoma antykościelnym hasłami.
                • pamin1 Re: Wzruszyłem się 18.03.05, 10:40
                  -cha napisała:

> To nie były członek (jak dumnie brzmi) PZPR tylko smarkacz z mózgiem
                  wypalonym
                  > lekturą nie i kilkoma antykościelnym hasłami.

Myslisz, ze ta glowa byla kiedykolwiek w posiadani chociazby jednej szarej
                  komorki mozgowej?
                  • a-cha Re: Wzruszyłem się 18.03.05, 10:44
                    Byla ale to było jeszcze wtedy gdy robił w pampersy.
              • mangold Re: Wzruszyłem się 18.03.05, 10:40
                To Ty próbujesz tu wszystkich zakrzyczeć , bo wiesz, że dowody
                qrwi...przepraszam, prawicy sa nic nie warte. Dlatego właśnie sie tak drzecie,
                bo ludzie z krzyku coś zapamiętają i pozostana ślepi nawet na prawdziwe
                tłumaczenia. Wolę moje posty pisac z Kancelarii Prezydenta niż z jakiejś
                średniowiecznej kruchty..tak, tak do Ciebie piję...
                • pamin1 Re: Wzruszyłem się 18.03.05, 10:42
                  mangold napisał:

> To Ty próbujesz tu wszystkich zakrzyczeć , bo wiesz, że dowody
                  > qrwi...przepraszam, prawicy sa nic nie warte. Dlatego właśnie sie tak drzecie,
                  > bo ludzie z krzyku coś zapamiętają i pozostana ślepi nawet na prawdziwe
                  > tłumaczenia. Wolę moje posty pisac z Kancelarii Prezydenta niż z jakiejś
                  > średniowiecznej kruchty..tak, tak do Ciebie piję...

Biedny jestes i zal mi ciebie. Typowy homo sovietikus.
                  • mangold Re: Wzruszyłem się 18.03.05, 10:54
                    Jeżeli napisze , że jesteś typowym oszołomem i być może Twoje miejsce jest w
                    Młodzieży Weszpolskiej to oczywiście stwierdzisz, że nadaję z Kancelarii i taka
                    jest z Tobą gadka...Zero argumentów tylko bezrozumna i bezsensowna nienawiść.
                    Całe życie próbuję zrozumieć takich jak Ty i chyba mi sie to nie uda.Ale chociaż
                    próbuję,w przeciwieństwie do Ciebie...
                    • pamin1 Re: Wzruszyłem się 18.03.05, 11:03
                      mangold napisał:

> Jeżeli napisze , że jesteś typowym oszołomem i być może Twoje miejsce jest w
                      > Młodzieży Weszpolskiej to oczywiście stwierdzisz, że nadaję z Kancelarii i
                      taka
                      > jest z Tobą gadka...Zero argumentów tylko bezrozumna i bezsensowna nienawiść.
                      > Całe życie próbuję zrozumieć takich jak Ty i chyba mi sie to nie uda.Ale
                      chocia
                      > ż
                      > próbuję,w przeciwieństwie do Ciebie...

Ty kazda swoja poczte zaczynasz od obrzucania ludzi epitetami wiec nie ma tu
                      nic do stwierdzania, Twoje argumenty wobec faktow sa warte funt klakow, a twoja
                      odpornosc na myslenie obezwladniajaca. Ja nie probuje zrozumiec takich jak ty,
                      szkoda czasu..

• mangold Re: Wzruszyłem się 18.03.05, 11:28
                        To Twoje posty zaczynaja się od: "ubeków", "starych towarzyszy" itp. Szkoda
                        mojego czasu, żeby Ci odpowiadać. Pamiętaj tylko, że z całych sił zamierzam
                        walczyć z głupotą poglądów, które prezentujesz...
                        • pamin1 Re: Wzruszyłem się 18.03.05, 11:37
                          mangold napisał:

> To Twoje posty zaczynaja się od: "ubeków", "starych towarzyszy" itp. Szkoda
                          > mojego czasu, żeby Ci odpowiadać. Pamiętaj tylko, że z całych sił zamierzam
                          > walczyć z głupotą poglądów, które prezentujesz...

Ja z twoja nie...Na to nie mozna nic poradzic.
                          • mangold Re: Wzruszyłem się 18.03.05, 11:42
                            Kończmy już to, bo jeden drugiego nie przekona, a tylko miejsce zajmujemy...
          • brynk Re: Wzruszyłem się 18.03.05, 11:04
            prawdao gangsterach co wspieraja charytatywnie , prawda 100%
        • b.krakus Prawdziwych przyjaciół... 18.03.05, 09:13
          - i ich klasę - poznaje się w biedzie. A jaka klasa, tacy i przyjaciele.
    • szymkers Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 08:08
      Fundacje w tym kraju to w opinii obywateli -lewe dochody lub pralnia
      pieniędzy.Trudno żeby o tym nie wiedzieli Prezydent i Prezydentowa.Wcześniej
      powinni pomyśleć o formie bo są przecież inne metody wspierania i pomocy.
      Teraz wstyd i jak zwykle lipa w opinii o nas w Europie - poczytajcie w prasie
      Europy zachodniej. Nasza - o wiele lepsza cenzura niż kiedyś - ma wiele pracy.
      Sumując - na szczeblach władzy znajdują się ludzie pozbawieni dystynkcji w
      rozumowaniu. Niestety. Szymkers.
      • a-cha Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 08:12
        Ale fundacje nie sa zakladane po to by pomagac. Pomoc i dzialalnosc
        charytatywna to produkt uboczny, na potrzeby mediow i prokuratury. Nie znam
        szczegolow fundacji Pani Kwasniewskiej, poza tym co ogolnie wiadomo, ale wedlug
        mnie sprawa smierdzi na odleglosc. Jesli Pani Kwasniewska ma czyste sumienie,
        to czemu w wielkiej tajemnicy idzie do prokuratury i wzbrania sie przed komisja
        sledcza???
        • pandada Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 10:28
          Skąd się takie jełopuy biorą? Z frustracji wobec nijakości własnego życia? Z zazdrości, że ktoś potrafi wziąć się do roboty na rzecz innych, a oni dalej siedzą na krzesłach i wylewają na forach swoją nijakość.
          To czy przesłuchanie jest tajne, leży w gestii prokuratora, jest niezależne od woli prezydentowej. Jeżeli zeznania są objęte tajemnicą, to ona NIE MOŻE ich ujawniać.
          A przed komisję nie została wezwana - gdzie więc to uchylanie. Może wezwą wszystkich znajomych znajomych Ałganowa. Nawet jeśli znajomość ograniczyła się do uściśnięcia dłoni. Będzie kilka milionów świadków.
          Byłem dwa lata temu na Sylwestrze w obcym towarzystwie. O północy wszyscy sobie składali życzenia. Wątpię, abym kogokolwiek teraz rozpoznał, poza jedną kobietą podobną do mojej nauczycielki z podstawówki.
          • a-cha Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 10:32
            > Skąd się takie jełopuy biorą? Z frustracji wobec nijakości własnego życia? Z
            za
            > zdrości, że ktoś potrafi wziąć się do roboty na rzecz innych, a oni dalej
            siedz
            > ą na krzesłach i wylewają na forach swoją nijakość.

No niestety nie każdy z nas jest żoną prezydenta i nie każdemu z nas daje się
            kasę licząc na koneksje na samej górze.

> To czy przesłuchanie jest tajne, leży w gestii prokuratora, jest niezależne o
            > d woli prezydentowej.

Oczywiście prokuratura na codzień daje dowody niezależnosci i niezawisłości.
            Przykład zwolnienia Mazura chociażby.

Ech naiwny idealista z Ciebie.
        • pdemb Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 15:31
          Może dlatego, że szanuje podział władzy i ma swoje zdanie o Komisji?
      • pandada Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 10:49
        Jakich obywateli? Pewnie tych co są takimi sknerami, że nigdy na nic złotówki nie dali i są na tyle egoistyczni, że nikomu by nie pomogli. Tymi wyssanymi z palca zarzutami usprawiedliwiają swoją gnuśność i bylejakość.
    • 3promile Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 08:42
      no dobra dobra, a co z miasteczkiem Wilanów? Czyżby prezes Krauze nie występował
      w tej tragifarsie? bo na afiszu jakoś go nie widać...
    • tequila57 Kuhn - stara polska rodzina - co chcesz 18.03.05, 08:51
      Kuhn - stara polska rodzina - co chcesz
    • kama08 Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 08:55
      faktycznie stary ród 1005 r., kto by pomyślał, to powinni pamiętać zjazd
      gnieźnieniński :-)))
    • iguor [...] 18.03.05, 08:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pandada Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 10:29
        Cymbale, chętnie bym cię grzmotnął w tem balon wypełniony żółcią, co masz na szyi.
    • zibi1010 Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 09:14
      kuckonrad napisał:

> zaiste stary ród z tych kwaśniewskich. kto by pomyślał;-)
      Nie tylko stary ród, ale i długowieczny!!! A poza tym niezłą technikę mieliśmy w
      1005r jak już zdjęcia opłatkowe robili
    • k.orzech hmm 1005r i spotkania biznesowe..... 18.03.05, 09:16
      Mileibyśme Polske nie od morza do moerza lecz od oceanu do oceanu. A tak to
      pozostaje poprawić błąd.
    • opt PARANOJA>OPAMIĘTAJĆIE SIĘ OSZOŁOMY! 18.03.05, 09:57
      W życiu pełniłem mniej znaczące funkcje,ale od kiedy w zakładach pracy pod
      naporem działaczy "Solidarności"wprowadzono spotkania opłatkowe(nigdy nie byłem
      zwolennikiem takiego obyczaju w pracy)trudno mi powiedzieć kiedy i z kim
      łamałem się opłatkiem lub w innych sytuacjach wznosiłem toast szampanem.Robiono
      też zdjęcia,ale zaręczam,że 99% widocznych na nich osób nie rozpoznaję,czasem z
      widzenia.Myślę,że przez pałac prezydencki podobnie przewinęło się wiele więcej
      i bardziej lub mniej znanych ludzi kultury,biznesu,nauki,polityki itp.i
      wierzę,że nie musiały to być szczególnie bliskie osoby.Mnie do tej pory
      obrzydzenie bierze,jak wspomnę sobie z kim się całowałem dla sztucznie
      wprowadzonego do zakładu chrześcijańskiego pozoru.Byłbym również
      zdziwiony,gdyby mi ktoś czynił zarzut w przypadku łamania się opłatkiem z
      póżniejszym przestępcą,np.z biskupem Pelcem.
      • a-cha Re: PARANOJA>OPAMIĘTAJĆIE SIĘ OSZOŁOMY! 18.03.05, 10:02
        Masz rację ... tylko czemu pan K. i pani K. tak się boją o tym po prostu głośno
        powiedzieć???
        A może dawne kłamstwa o wykształceniu i inne były tylko kropelką w morzu
        nieszczerosci naszej Pierwszej Pary?
        Człowiek uczciwy nie boi się konfrontacji.
        • pandada Re: PARANOJA>OPAMIĘTAJĆIE SIĘ OSZOŁOMY! 18.03.05, 10:36
          Kto się boi głośno powiedzieć? Nieraz to mówiła, a na decyzję prokuratora u utajnieniu nie ma wpływu. Zresztą prokuratorzy utajniają większość zeznań, aby świadkowie następni nie dopasowywali swoich zeznań do uprzednich.
          Na komisję nie dostała wezwania, więc jak może się uchylać. No i jaki jest jej związek ze sprawą Orlenu. Nawet Kuna i Żagiel nie są powiązani z Orlenem. A jest Wassermann, który umorzył postępowanie w sprawie nieprawidłowości w Orlenie. Jest Gruszka, bo jeden jego asystent działał w mafii paliwowej, a drugi był rosyjskim szpiegiem.
          • a-cha Re: PARANOJA>OPAMIĘTAJĆIE SIĘ OSZOŁOMY! 18.03.05, 10:42
            No i jaki jest jej
            > związek ze sprawą Orlenu

Żaden... a te kilkaset tysiecu złotych darowizny Orlenu na fundację to czyste
            dobre serce prezesa Wróbla. A że padło na fundację Kwaśniewskiej - czysty
            przypadek.
            No i pani prezydentowa szczerze opowiada o swojej dobroci i ludziach dobrego
            serca, którzy daja na fundację, jej szlechetność nie śmie przypuszczać ze
            ludzmi moga kierowac jakies niskie instynkty.
            Naiwna w swej szlachetnosci Pierwsza Dama RP...
            • zebba Re: a-cha 18.03.05, 14:59
              A gdzieś Ty widział fundację charytatywną, gdzie sponsorów prześwietlają służby
              specjalne danego kraju. Fundacja jak każda inna liczy, że fundusze pochodzą z
              uczciwej działalności. To nie Urząd Skarbowy.. Jeżeli było by inaczej nie
              istniały by w żadnym kraju.Odpowiedz mi na to pytanie? Czy pieniądze na OŚP
              pochodzą od samych kryształowych ludzi? Jesteś Tego pewien? Możesz nie lubić
              Owsiaka to czy jesteś pewien, że dla Caritasu też są od samych uczciwych
              ludzi.Wezwiesz wtedy Owsiaka czy biskupów przed komisję i będziesz ubliżał.
              Sądzę bez uprawiania polityki,że zrobiono P Kwaśniewskiej wielką krzywdę,
              przynajmniej w sprawie fundacji charytatywnych.Jeżdżąc po Świecie taki odbiór
              byłby wszędzie, gdzie takie fundacje istnieją. My Polacy (całe szczęście że to
              jednak margines, ale jakże krzykliwy) jesteśmy w stanie zrobić największe
              chamstwo byle by dowalić drugiemu, szczególnie wtedy gdy jest lepszy od nas
              samych.Kompleksy, kompleksy i zarozumiałóść.
          • opt Re: PARANOJA>OPAMIĘTAJĆIE SIĘ OSZOŁOMY! 18.03.05, 10:46
            Stare przysłowie mówi,że na złodzieju czapka gore, a ponadto,jak łatwo zauważyć
            złodzieje krzyczą łapać złodzieja.Nie ma dowodów ,więc są pomówienia,a jak sie
            gównem rzuci ,to zawsze coś sie przyklei i taką własnie gó..aną kampanię
            wyborczą prowadzi większość prawicowców z Giertychem na czele.
      • kuuba przeczytaj spokojnie co napisałeś 18.03.05, 10:46
        opt napisał:

> W życiu pełniłem mniej znaczące funkcje,ale od kiedy w zakładach pracy pod
        > naporem działaczy "Solidarności"wprowadzono spotkania opłatkowe(nigdy nie
        byłem
        >
        > zwolennikiem takiego obyczaju w pracy)trudno mi powiedzieć kiedy i z kim
        > łamałem się opłatkiem lub w innych sytuacjach wznosiłem toast
        szampanem.Robiono
        >
        > też zdjęcia,ale zaręczam,że 99% widocznych na nich osób nie rozpoznaję,czasem
        z
        >
        > widzenia.Myślę,że przez pałac prezydencki podobnie przewinęło się wiele
        więcej
        > i bardziej lub mniej znanych ludzi kultury,biznesu,nauki,polityki itp.i
        > wierzę,że nie musiały to być szczególnie bliskie osoby.Mnie do tej pory
        > obrzydzenie bierze,jak wspomnę sobie z kim się całowałem dla sztucznie
        > wprowadzonego do zakładu chrześcijańskiego pozoru.Byłbym również
        > zdziwiony,gdyby mi ktoś czynił zarzut w przypadku łamania się opłatkiem z
        > póżniejszym przestępcą,np.z biskupem Pelcem.

Człowieku przyszła żaba do kowala i wystawia nogi do podkucia.Przerobiłem
        możliwość wprowadzenia sportowców na takie spotkanie z Prezydentem, nie ma
        przypadków w odwiedzinach i odwiedzających osobach pierwszą pare. Gdyby każdy
        mógł wejść i wyjść to nie wiedzieliby kto ich w powietrze wysadził. Zastanów
        się co piszesz i co porówujesz.
        • opt Re: przeczytaj spokojnie co napisałeś 18.03.05, 10:59
          I co wprowadzałeś sportowców i ludzie prezydenta podyktowali ci listę.Owszem
          chcieli mieć taką listę od ciebie,z pewnością ja zweryfikowali,ale to nie
          znaczy ,że prezydent znał te wszystkie osoby,więc zastanów się co piszesz!Też
          wprowadzałem i jedynym zyczeniem było ,aby na liście były ,np dzieci z domu
          dziecka,dzieci rodziców ,którzy zgnęli w wypadku przy pracy,o określonym wieku
          itp.,o określonych osiągnięciach itp.
          • kuuba Re: przeczytaj spokojnie co napisałeś 18.03.05, 11:04
            opt napisał:

> I co wprowadzałeś sportowców i ludzie prezydenta podyktowali ci listę.Owszem
            > chcieli mieć taką listę od ciebie,z pewnością ja zweryfikowali,ale to nie
            > znaczy ,że prezydent znał te wszystkie osoby,więc zastanów się co piszesz!Też
            > wprowadzałem i jedynym zyczeniem było ,aby na liście były ,np dzieci z domu
            > dziecka,dzieci rodziców ,którzy zgnęli w wypadku przy pracy,o określonym
            wieku
            > itp.,o określonych osiągnięciach itp.
            No właśnie o tym piszę, że nie ma możliwości ot poprostu wejść a "otoczenie
            Prezydenta" wie kto odwiedza pierwszą parę. a nja magrinesie nikt nie chciał
            aby były jakieś dzieci i inne osoby wymienione przez Ciebie, ponieaż odwiedziny
            były bez kamer i dziennikarzy więc nie trzeba było całej tej bufonady medialnej
    • zigzaur tajne przesłuchanie - tajne pytanie 18.03.05, 10:08
      Czy Aleksander był dla świadka PIERWSZYM?
    • darl jeśli tajne to skąd wiadomo że ich nie znała? 18.03.05, 10:13
      jeśli tajne to skąd wiadomo że ich nie znała?
      • pandada Re: jeśli tajne to skąd wiadomo że ich nie znała? 18.03.05, 10:37
        Bo dziennikarze pewnie podpytali protokulantkę.
    • piotrt707 Jolanta Kwaśniewska jest wielką damą 18.03.05, 10:31
      • brynk Re: Jolanta Kwaśniewska jest wielką damą 18.03.05, 11:10
        moja zona jest większą damą ....niz pani Jola
        • pdemb Re: Jolanta Kwaśniewska jest wielką damą 18.03.05, 15:36
          Chętnie poznam.
    • piotrt707 jest wielką kobietą 18.03.05, 10:34
      JEST ŻONĄ NIEPRZECIĘTNEGO CZŁOWIEKA, KTÓRY ODDAŁ DLA POLSKI CAŁE SWOJE SERCE.
      WSZYSTKIE KOBIETY W POLSCE SĄ DUMNE, ŻE REPREZENTUJE JE TAK UTALENTOWANA DAMA.
      • edek47 Re: jest wielką kobietą 18.03.05, 10:43
        a maz tej wielkiej kobiety odda serce po smierci do badan naukowych.
        • anty5 Re: jest wielką kobietą 18.03.05, 10:59
          > a maz tej wielkiej kobiety odda serce po smierci do badan naukowych.
          Za to ty możesz oddać do badań zgniłe powietrze z miejsca, gdzie inni normalni
          ludze mają mózg !!!!!!!!!!!!
      • r0b0l Re: jest wielką kobietą 18.03.05, 12:11
        Ona niczym MARYJA dba o nas i wstawia się za nami do MĘZa swego wszechmocnego.
        Wczoraj zaobserwowalem CUD: na ścianie byłego komitetu PZPR pojawił się
        wizerunek Orędowniczki naszej ( pleśn albo co)na razie nie zdradzę gdzie tylko
        drukuję bilety i kupuję kwiaty i świece.

Cennik w trakcie tworzenia:
        za oplucie 10zł
        za 5 minut modlitwy 50 zł
        za inne czynności 100zł
        masturbacja publiczna zabroniona
    • brynk Biebulka ta pani Jolka, wrobili te łachudry... 18.03.05, 11:01
      Ona nikogo nie zna , choć pamięc ma dobra w porównaniu z innymi swiadkami
    • ja.polak Zatrzymac "chora polityczna komedie"! 18.03.05, 11:15
      Czy Jolanta Kwasniewska jest zamieszana w afery korupcyjne czy tez nie, nie
      powinno byc az tak trudne do ustalenia w panstwie demokratycznym. Problemem
      jest ustalenie prawdy tylko dla ludzi, ktorzy nie sa sama PRAWDA zainteresowani
      lecz tylko rzucaniem podejrzen w celu zniszczenia konkretnych osób.

Jesli Jolanta Kwasniewska jest zamieszana w jakas afere, to trzeba jej
      powiedziec - "w dniu (...) dokonala pani przyjecia lapówki w wysokosci (...) od
      przestepcy (...) w celu dokonania zyczonyc przez niego zmian a mianowicie
      (...), na potwierdzenie tego mamy wiele dowodów - wylicze je w kolejnosci
      czasowej zaczynajac od najstarszych (1., 2.., 3..., etc.) oraz mamy zeznania
      osób (...) dotyczace (...). To wszyskto dowodzi, ze jest pani winna wkroczen
      opisanych w Kodeksie Karnym pod paragrafami: § (...)."

Jesli nie maja dowodów wg. powyzszego schematu - to powinno sie postawic ich
      przed sadem za znieslawienie glowy Panstwa.

Co za balwanizm, aby Prezydenta RP i Jego Malozonke tak obrzucac blotem! To
      niedopuszczalne - to skandal! To brak etyki, dobrego wychowania i skrupulów!

Za kogo nas macie - za niemyslacy motloch???!!!

Najpierw DOBRZE PRZYGOTOWANE DOWODY - a nie podejrzenia lub wyrazy paranoi
      politycznej - a potem stawianie zarzutow i niszczenie waznych osób w Panstwie.

Pan Kwasniewski jest Prezydentem RP a nie jakims pierwszym lepszym politrukiem!
      To On wprowadzil Polske do NATO, to on wprowadzil Polske do Unii, to On
      przyczynil sie do dobrych stosunków Polski z sasiadami - jakich prawie nigdy
      nie mielismy! To On wygral dla Zachodu Ukraine przeciw dyktaturze sowiecko-
      rosyjskiej, to On zblizyl nas do Ameryki.

Jak sie komus nie podoba, ze Kwasniewski ma poglady lewicowe - to niech mysli o
      czyms innym! Kazdy w Polsce ma prawo miec poglady takie jakie chce i ktore nie
      maja na celu niszczenie innych. Nalezy RESPEKTOWAC KWASNIEWSKIEGO jako polityka
      pomimo tego, ze moze ktos miec poglady prawicowe. Uwazam, ze Kwasniewski robi
      dobra polityke dla Polski majac za podstawy wlasne przekonania i tradycje.

Cala ta nagonka pokazuje, ze jest zbyt wielu ludzi w polskiej polityce bez
      zadnego przygotowania do sprawowania funkcji politycznych. Pokazuje ona, ze nie
      mozna powierzac polskiej polityki ludziom nieodpowiedzialnym.
      • anty5 Re: Zatrzymac "chora polityczna komedie"! 18.03.05, 11:47
        A czego Ty się spodziewasz po takich kundlach jak giertych, macierewicz,
        wassermann, miodowicz, przecież oni zamiast mózgu mają pianę (taką, jaką toczą
        wściekłe psy.....)
        • b.krakus kumpel wszystkich nie jest niczyim kumplem 18.03.05, 11:53
          To prawda, ale ten ZMS-owski Wersal dla ubogich, to też była niezła
          tragikomedia. Oraz jedna z przyczyn spsienia wszystkiego dookoła. Ale istotnie,
          to nie jest przestępstwo.
      • r0b0l ja też POLAK. jeszcze 18.03.05, 12:01
        >Czy Jolanta Kwasniewska jest zamieszana w afery korupcyjne czy tez nie, nie ...
        a pamiętasz sprawę POLISY?
        udowodniono i ukręcono łeb, jeśli to kraj demokratyczny to dlaczego jest tyle
        niedemokratycznych afer a Jola od Fundacji jest od dawna podejrzana o dziwne
        machloje z kumplami męża?
        I dlaczego jej mąż się tak wkurza jak go pytają?
        Niedługo zachoruje na niepamięć wsteczną jak reszta czerwonych
        Jesli nie maja dowodów wg. powyzszego schematu - to powinno sie postawic ich
        > przed sadem za znieslawienie glowy Panstwa.
        >
        nie głowy lecz dupy głowy państwa
        w kraju demokratycznym glowa państwa nie słania się na nogach z przepicia
        podczas międzynarodowych uroczystości a jego dupa pełni funkcje
        reprezentacyjne. Najwyżej. A jakikolwiek cień podejrzenia jest oznaką że należy
        się dokładnie wytlumaczyć i usunąć ( vide: kanclerz Kohl)]
        > To brak etyki, dobrego wychowania i skrupulów!
        zgadzam się w zupełności. Jestem bałwanem, chamem, prymitywem bo biorę przykład
        z członków SLD
        >Najpierw DOBRZE PRZYGOTOWANE DOWODY
        racja, przygotowałem już dowód:
        AK 47 i 2 magazynki. W rezerwie długi sznur
        >> Pan Kwasniewski jest Prezydentem RP a nie jakims pierwszym lepszym
        politrukiem
        udał Ci się żart. Mam nadzieję bo jeśli to poważnie to lecz sie na nogi, na
        głowę za późno
        >> Jak sie komus nie podoba, ze Kwasniewski ma poglady ...
        głowa państwa ma swoje poglądy trzymać dla siebie o ile jest głową państwa
        > pomimo tego, ze moze ktos miec poglady prawicowe. Uwazam, ze Kwasniewski robi
        > dobra polityke dla Polski majac za
        każdy komuch zawsze tak mówi
        jak rydzyk czy inny świr to też będzie dla dobra państwa...
        Państwo to ogół obywateli a nie wyłącznie ludzie o lewicowych poglądach
        > mozna powierzac polskiej polityki ludziom nieodpowiedzialnym.
        absolutnie się zgadzam
        był marionetkowy aws, jest złdziejski sld , będzie....
        aż strach pomyśleć
        taka już specyfika w naszym kraju że do władzy pcha się foksdojcz, kapo,
        komuch, ubek i qrwa wszelka. Czlowiek odpowiedzialny i mający zasady moralne
        nie.
        A polityka zamiast być służbą dla narodu i państwa spadła do poziomu intratnej
        fuchy na okres kilku lat. Łap forsę i w nogi, kto inny ten bajzel posprząta

Tow. Janik ostatnio powiedział że tyle ile rządy SLD zrobiły dla Polski to
        jeszcze nikt przedtem nie zrobił...
        Racja bo zniszczyć państwo w ciągu 4 lat tponad siły kogokolwiek.
        Jeszcze rok, dwa i polska zniknie z mapy europy. no i dobrze, lepiej nie
        istnieć niż być pośmiewiskiem

Wprowadzenie do NATO, UE...
        każdy kto by rządził by tego dokonał. To jakby powiedzieć że Tow. Stalin
        wygral 2 Wojnę...
        Z komunistycznym pozdrowieniem: SIEG HEIL

• wild31 Re: ja też POLAK. jeszcze 18.03.05, 13:49
          Bardzo przepraszam ale czy Ty nie jestes absolwentem Akademii w Klewkach?
          Jeżeli tak, napisz otwarcie.
          • r0b0l wyrzucili mnie stamtąd za zbyt liberalne poglądy 18.03.05, 15:16
            • wild31 Re: wyrzucili mnie stamtąd za zbyt liberalne pogl 18.03.05, 15:37
              Sam widzisz jaka to klika. Mądrego człowieka nie dopuszczą. :-))
              • r0b0l Re: wyrzucili mnie stamtąd za zbyt liberalne pogl 18.03.05, 16:59
                ale my, lyberałowie z Klewek upomnimuy się o to co nasze . RZyciom, bronom i
                barykadom/
                i będzie Polska piękna od morza poprzez rancha naszego Wodza aż po Tatry
                A kto przeciw nam to go loberalnie utopimy z rozkazu O. Rydzyka, przywodcy
                naszego i duchowego
                Ażeby lyberalizm był w pełni dochowany dopilnują zbrojne w dobre slowo i ostrą
                amunicję grupy radosnych polskich młodzieńców pod przywództwem Romka G.
      • a-cha Re: Zatrzymac "chora polityczna komedie"! 18.03.05, 12:05
        > Jesli Jolanta Kwasniewska jest zamieszana w jakas afere, to trzeba jej
        > powiedziec - "w dniu (...) dokonala pani przyjecia lapówki w wysokosci (...)
        od
        >
        > przestepcy (...) w celu dokonania zyczonyc przez niego zmian a mianowicie
        > (...), na potwierdzenie tego mamy wiele dowodów - wylicze je w kolejnosci
        > czasowej zaczynajac od najstarszych (1., 2.., 3..., etc.) oraz mamy zeznania
        > osób (...) dotyczace (...). To wszyskto dowodzi, ze jest pani winna wkroczen
        > opisanych w Kodeksie Karnym pod paragrafami: § (...)."

I myślę ze ktos to powie w niedlugim czasie. Ale do tego potrzeba żmudnego
        dochodzenia a nie bezproduktywnego kłapania dziobem.

> Co za balwanizm, aby Prezydenta RP i Jego Malozonke tak obrzucac blotem! To
        > niedopuszczalne - to skandal! To brak etyki, dobrego wychowania i skrupulów!
        Jaka władza taki lud...
        > To On wprowadzil Polske do NATO, to on wprowadzil Polske do Unii, to On
        > przyczynil sie do dobrych stosunków Polski z sasiadami - jakich prawie nigdy
        > nie mielismy! To On wygral dla Zachodu Ukraine przeciw dyktaturze sowiecko-
        > rosyjskiej, to On zblizyl nas do Ameryki.

Znasz ten dowcip: wjeżdza wóz na osiedle i chłop krzyczy: kartofle przywiozłem.
        Na to odwraca się koń i mów: tak, k...a, ty przywiozłeś.
    • scyg Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 12:22
      Czy mogę oczekiwać że jeśli prokuratura mnie będzie o coś podejrzewać, to
      przyjdą z wiztą do mnie, żebym się nie musiał sam fatygować?
      • b.krakus Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 12:24
        raczej nie
      • zebba Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 14:35
        W Twoim stwierdzeniu jest mała nieścisłość. Prokuratura nie podejrzewa P.
        Kwaśniewską. Po drugie jest to osoba związana jakby nie było z demokratycznie
        wybranym prezydentem RP. Niby drobiazg, a zmienia wszystko. Czyż byś miał aż
        tak wielkie kompleksy. Pociesz się. Nie każdy może być prezydentem RP. Bez
        względu na przekonania polityczne. Żal mi jednak Ciebie.
        • scyg Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 15:21
          zebba napisał:
          > Po drugie jest to osoba związana jakby nie było z demokratycznie
          > wybranym prezydentem RP. Niby drobiazg, a zmienia wszystko.

Żal mi nas wszystkich, że w takim kraju przyszło nam żyć. Jeśli zażyłość z
          prezydentem uprawnia do specjalnego traktowania przez prokurature (obojętnie czy
          jako podejrzany czy tylko świadek), to dzieje się coś bardzo niedobrego.
    • tenare Za mało świadków ! 18.03.05, 12:24
      Niech jeszcze przesłuchają psa Pana Prezydenta - Sabę.
      A że już nie żyje....?
      Żaden problem - wynająć medium za kasę podatników i porozmawiać z nim w
      zaświatach.
      Może zezna, że widział Dochnala na salonach.
    • zsa-zsa Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 12:37
      do przeczytania:
      anne.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?214453
      mam pytanie do obroncow Jolanty Kwasniewskiej: dlaczego po zakonczeniu
      prezydenckiej kadencji meza nie bedzie juz prowadzila fundacji, jesli dobro
      chorych dzieci tak jej lezy na sercu, jak to glosi wszem i wobec?
      • wild31 Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 13:44
        Bo nie będzie miała sponsorów.
        • zsa-zsa Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 14:27
          wild31 napisała:

> Bo nie będzie miała sponsorów.

no wlasnie ;-) musialaby sie szarpac o kazdy grosz jak Ochojska, a tak daleko
          samarytanizm JK nie siega.
          • wild31 Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 14:32
            Rozumiem, że od dawna zajmujesz się działalnością charytatywną, tzn.
            bezinteresownie plujesz na innych?
            -
            Prawda jest jak dupa. Każdy ma własną.
            • zsa-zsa Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 15:45
              wyobraz sobie, ze od bardzo dawna zajmuje sie dzialanoscia charytatywna i wiem
              ile zachodu i determinacji ona wymaga.
              jesli chodzi o plucie zas, to chyba nie mialabym szans ci dorownac.
              bez odbioru
        • zebba Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 14:40
          A to do tego nie trzeba sponsorów? Czy ty wiesz co to jest fundacja. Chyba
          jednak nie. Chyba że sam pomożesz tym dzieciom. Sadzę że tak madry człowiek jak
          Ty dasz sobie radę bez sponsorów.
      • zebba Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 14:38
        zsa-zsa napisała:

> do przeczytania:
        > anne.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?214453
        > mam pytanie do obroncow Jolanty Kwasniewskiej: dlaczego po zakonczeniu
        > prezydenckiej kadencji meza nie bedzie juz prowadzila fundacji, jesli dobro
        > chorych dzieci tak jej lezy na sercu, jak to glosi wszem i wobec?

Ja na jej miejscu też wyleczył bym się z wszelkich fundacji w Tym kraju.
        >
        >
    • pdemb Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 15:03
      Stary ród? Myślałem, że wszystkie stare rody zostały 'usunięte' przez
      odpowiednie służby w latach 50.
      • wild31 Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 15:35
        Myślałeś? Nie wierzę.
        • pdemb Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 17:09
          Tanimi przytykami nie da się zamazać przeszłości :)
          • meerkat1 A ja chcialbym b. poznac Terese ORLOVSKI!!!! :-))) 18.03.05, 17:28
            To jest dopiero kobieta z GLOWA do INTERESOW!!!

[no, z doopa do "interesu", tez!]
    • m.f1 Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 15:43
      Co za bzdury wypisujecie ? Od kiedy to organ ścigania ma obowiązek ogłaszania kogo chce przesłuchać w prowadzonym postępowaniu przygotowawczym? Dlatego też nazywanie przesłuchania "tajnym" jest zwykłą manipulacją.
    • marcintom Re: Tajne przesłuchanie Jolanty Kwaśniewskiej 18.03.05, 17:00
      A kiedy przesłuchają Jennifer Lopez? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka