Gość: tato IP: *.fastres.net 15.06.02, 20:26 Zniewaza Kosciol Katolicki w Europie? Przypominam ze Watykan lezy we Wloszech(EU). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tato Re: Czy LPR........................................... IP: *.fastres.net 15.06.02, 20:28 Gość portalu: tato napisał(a): > Zniewaza Kosciol Katolicki w Europie? > Przypominam ze Watykan lezy we Wloszech(EU). P.S.Uprzedzam ze dobrze znam status watykanu i historie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gringo Re: Czy LPR........................................... IP: *.proxy.aol.com 16.06.02, 11:13 To, ze Watykan lezy na terenie UE jest jego podstawowa wada. Dlatego tez pan rydzyk z Torunia z coraz wiekszym trudem go toleruje. Swoj stosunek do niego wyrazi pewnie jasno po smierci papieza-rodaka. Bylo juz kiedys papiestwo w Avignion. Dlaczego nie w Toruniu ? Ciasne ale wlasne. Czysto polskie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceq Re: Czy LPR........................................... IP: *.szeptel.net.pl 16.06.02, 12:02 Gość portalu: Gringo napisał(a): Bylo juz kiedys papiestwo w Avignion. Dlaczego nie w Toruniu ? Dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: Czy LPR........................................... 16.06.02, 15:29 Znajac Rydzyka, nie jest to takie nieprawdopodobne. RM ma calkiem sporo wrogow, ale nic nie stoi na przeszkodzie, zeby dolaczyc do nich takze Kosciol. Tzn. nic oprocz papieza-Polaka. Jego nastepca, na szczescie dla Rydzyka, Polakiem na pewno nie bedzie... Swoja droga jestem bardzo ciekaw, jaka bylaby reakcja, gdyby nastepnym papiezem zostal Murzyn (co teoretycznie jest mozliwe)? Ide o zaklad, ze RM piec minut po jego wyborze zerwaloby z Kosciolem;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom Re: Czy LPR........................................... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 15:04 ...ale do UE nie należy... co więcej nikt tam nie podejmuje decyzji w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: Czy Oszolom................................ 16.06.02, 15:24 ...jest idiota? Chyba tak, bo tylko skonczony idiota moze, pomimo moich kilkakrotnych (!) tlumaczen, dalej nie rozumiec, ze Watykan nie ma po co wchodzic do UE, bo nie ma zadnej normalnej gospodarki, a nawet gdyby mial to i tak by nie mogl, bo nie jest panstwem demokratycznym! Przyjmiesz to wreszcie do wiadomosci, matole? Przestan bredzic, ze papiez jest przeciwny UE, a jak juz musisz, to przynajmniej nie uzasadniaj tego w tak debilny sposob! Odpowiedz Link Zgłoś
mpsps Re: Czy Oszolom................................ 16.06.02, 15:34 nie sadze ze jest idiota, tylko ze slucha jdynego slusznego radia, gdzie pewne wypowiedzi papieza nie sa rozpowszechniane. (sa sprzeczne z agresywna retoryka ojca rozglosnika) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Czy Oszolom................................ IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.06.02, 16:43 kimmjiki napisał(a): > ...jest idiota? Chyba tak, bo tylko skonczony idiota moze, pomimo moich > kilkakrotnych (!) tlumaczen, dalej nie rozumiec, ze Watykan nie ma po co > wchodzic do UE, bo nie ma zadnej normalnej gospodarki, a nawet gdyby mial to i > tak by nie mogl, bo nie jest panstwem demokratycznym! Przyjmiesz to wreszcie do > > wiadomosci, matole? Przestan bredzic, ze papiez jest przeciwny UE, a jak juz > musisz, to przynajmniej nie uzasadniaj tego w tak debilny sposob! Dodam jeszcze, że Watykan nie jest członkiem żadnej organizacji miedzynarodowej oprócz ITU i Powszechnego zwiazku Pocztowego, ale Oszołka nic nie przekona. Klapki na oczach i brak samodzielnego myślenia to podstawowe cechy słuchaczy RM i innych członków sekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom Re: Czy Oszolom................................ IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.06.02, 19:08 Powołujesz się na kościół i papieża żebyś go tak słuchał w sprawach moralnych.. (sprzeciw wobec aborcji eutanazji.znając ciebie będziesz mi się starał za wszelką cenę udowodnić że papież to popiera) Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: Czy Oszolom................................ 16.06.02, 20:07 Na nikogo sie nie powoluje, tylko domagam sie rzetelnosci. Ja nie bredze, ze papiez popiera aborcje, wiec Ty nie bredz, ze jest przeciw UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Re: Czy LPR........................................... IP: *.nas35.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 16.06.02, 19:30 Przede wszystkim Rydzyk przedstawia niezalezne poglady (swoje). Czy mozna wyobrazic sobie cos bardziej przerazajacego jak wyrazanie mysli bez cenzury. Poniewaz dzisiaj cenzure stanowia kontrolowane przez Zydow srodki masowego przekazu nalezy bezwzglednie pisac to co sie mysli. Gwarantuje, ze wczesniej czy pozniej kazdy zda sobie sprawe, ze polityczna doktryna serwowana na nas przez Wyborcza i Wprost to nic wiecej tylko propaganda majaca na celu zadusic nas zywcem i zamienic w istoty bez prawa do wlasnego glosu. Dzieki Rydzykowi i innym niezaleznym autorom ten proces zostal zakonczony i jestem przekonany, ze wiecej niezaleznych osobistosci bedzie mialo wplyw na nasza rzeczywistosc. Nie ta narzycona nam przez wrogow Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Czy LPR........................................... IP: *.acn.waw.pl 16.06.02, 20:02 Gość portalu: polishAM napisał(a): > Przede wszystkim Rydzyk przedstawia niezalezne poglady (swoje). Czy mozna > wyobrazic sobie cos bardziej przerazajacego jak wyrazanie mysli bez cenzury. > Poniewaz dzisiaj cenzure stanowia kontrolowane przez Zydow srodki masowego > przekazu nalezy bezwzglednie pisac to co sie mysli. A najgorsze jest ten kontrolowany przez Żydów Nasz Dziennik oraz inne żydowskie media: Radio Maryja, Szczerbiec, Niedziela i inne im podobne. > Gwarantuje, ze wczesniej > czy pozniej kazdy zda sobie sprawe, ze polityczna doktryna serwowana na nas > przez Wyborcza i Wprost to nic wiecej tylko propaganda majaca na celu zadusic > nas zywcem i zamienic w istoty bez prawa do wlasnego glosu. Tak więc zabieraj głos, póki jeszcze Cię nie zduszono. > Dzieki Rydzykowi i innym niezaleznym autorom ten proces zostal zakonczony i > jestem przekonany, ze wiecej niezaleznych osobistosci bedzie mialo wplyw na > nasza rzeczywistosc. Nie ta narzycona nam przez wrogow Polski. Jaki proces ? Zaduszania ? To już można swobodnie oddychać ? Nie muszę już powietrza oszczędzać ? Och, co za ulga !!! Dzięki ci Ojcze Rydzyku za chaust świerzego powietrza narodowości polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Re: Czy LPR........................................... IP: *.nas35.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 16.06.02, 21:14 Wprost wielokrotnie wysuwal sugestie do prawnego wyeliminowania literatury pisanej przez niezalene agencje wydawnicze. A jednak to wlasnie Wprost napisal JEDYNY jawnie rasistowski artykul ktory nie znalazlem w zadnej innej publikacji NIGDZIE ! Odnosil sie on do polskich genow podobno antysemickich w artykule z 22 lipca 2001 roku na stronie 25 w pierwszej kolumnie. Wprost rowniez pisal nieprawde za co zreszta musial wyplacic NOP odszkodowanie. W moim tonie nikt nigdy nie doszuka sie ironi. Powaznie traktuje proby kompromitowania mojej ojczyzny przez wrogim Polsce osrodkom zydowskim. Ja stawiam sprawy jasno co okresla sie ironicznie "konspiracja przez osoby niezrownowazone psychicznie". A jednak ochydna prawda o metodzie stosowanej przez Zydow w mediach zaszokowalaby biernych czytelnikow i widzow. Nie mam do nich zadnego respektu. Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: Czy LPR........................................... 16.06.02, 21:40 Gość portalu: polishAM napisał(a): > Wprost wielokrotnie wysuwal sugestie do prawnego wyeliminowania literatury > pisanej przez niezalene agencje wydawnicze. Rasistowskie, szynko. Wprost tez jest pismem niezaleznym. > A jednak to wlasnie Wprost napisal > JEDYNY jawnie rasistowski artykul ktory nie znalazlem w zadnej innej publikacji > NIGDZIE ! Odnosil sie on do polskich genow podobno antysemickich w artykule z > 22 lipca 2001 roku na stronie 25 w pierwszej kolumnie. Co za dokladnosc, szkoda ze jeszcze nie dodales, ile cm od brzegu strony. Moze jeszcze podasz, ile ten artykul mial linijek, ile liter i proporcje samoglosek i spolglosek? > Powaznie traktuje proby kompromitowania mojej > ojczyzny przez wrogim Polsce osrodkom zydowskim. A jak traktujesz proby kompromitowania polskiej gramatyki? > Ja stawiam sprawy jasno co > okresla sie ironicznie "konspiracja przez osoby niezrownowazone psychicznie". Wcale nie ironicznie... > A jednak ochydna prawda o metodzie stosowanej przez Zydow w mediach > zaszokowalaby biernych czytelnikow i widzow. Nie mam do nich zadnego respektu. Gdyby w Twoich antysemickich wywodach pojawila sie prawda, rzeczywiscie by mnie to zszokowalo;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Re: Czy LPR........................................... IP: *.nas38.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 18.06.02, 03:26 Jezeli wydania Naszej Polski, Naszego Dziennika czy Szczerbca byly rasistowskie to prawdopodobnie moglbys zacytowac artykul w tych pismach, ktory szerzylby demagogie polegajaca na wyroznaniu jednej grupy rasowej ponad inna. GWARANTUJE CI NIE ZNAJDZIESZ JEJ. Natomiast znajdziesz tego typu artykuly gloryfikujace bialy bogaty north i ich cywilizacje w Wyborczej i Wprost. Rowniez takie atakujace religie Islamu twierdzac, ze jest to religia agresywna. NIE CZYTALI TALMUDU LUB TORY. Rowniez Wprost i Wyborcza nawoluja do cenzury jezeli zadajac zakazu wydawania gazet niezaleznych. Tym samym daly do zrozumienia ze sa na uslugach Zydofaszystow z Swiatowego Kongresu Zydow i to chcialem wlasnie przedstawic niezorientowanemu czytelnikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: Czy LPR........................................... 18.06.02, 10:27 Nie jestes nawet smieszny, tylko po prostu zalosny. Dyskusji kontynuowac nie bede, bo szkoda czasu - przeciez Ty i tak wiesz lepiej, ze swiatem rzadza Zydzi z jakiegos kongresu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Czy LPR........................................... IP: *.acn.waw.pl 18.06.02, 03:44 Gość portalu: polishAM napisał(a): > Wprost wielokrotnie wysuwal sugestie do prawnego wyeliminowania literatury > pisanej przez niezalene agencje wydawnicze. Agencje wydawnicze nie pisza literatury, one ją wydają. A Wprost, jak sie domyslam, nie chodziło o autorów >niezaleznych<, tylko o antysemickich. > A jednak to wlasnie Wprost napisal > JEDYNY jawnie rasistowski artykul ktory nie znalazlem w zadnej innej publikacji > NIGDZIE ! Odnosil sie on do polskich genow podobno antysemickich w artykule z > 22 lipca 2001 roku na stronie 25 w pierwszej kolumnie. Wprost rowniez pisal > nieprawde za co zreszta musial wyplacic NOP odszkodowanie. Niestety, nie czytałem. Nie rozumiem tylko co ma do genów antysemickich NOP - operator telefoniczny ? Te geny po jego drutach sie miały propagować ? > W moim tonie nikt > nigdy nie doszuka sie ironi. Z poważnego tonu nie wynika jeszcze sensowność wypowiedzi. Poważnym tonem można pleść takie androny, że słuchacze będą boki ze śmiechu zrywać. > Powaznie traktuje proby kompromitowania mojej > ojczyzny przez wrogim Polsce osrodkom zydowskim. A co powiesz o polskich ośrodkach antysemickich, próbujących skompromitować Żydów ? > Ja stawiam sprawy jasno co > okresla sie ironicznie "konspiracja przez osoby niezrownowazone psychicznie". > A jednak ochydna prawda o metodzie stosowanej przez Zydow w mediach > zaszokowalaby biernych czytelnikow i widzow. Nie mam do nich zadnego respektu. A co powiesz o ohydnych (tak, to sie pisze przez H. Naprawdę) metodach polskojęzycznej opozycji - LPR ? O ich kłamstwach rozgłaszanych do spółki z RM ? One Cię nie szokuja ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Re: Czy LPR........................................... IP: *.nas38.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 18.06.02, 05:48 Co do mojego przejezyczenia sprostuje tylko, ze czasy sie zmienily. Pisarz uzywajacy prostego word processora jest w polowie sam wydawca poniewaz przelanie jego tresci na publischera typu In Designe, Page Maker czy Quarka to godzina pracy po czym wydanie jest gotowe do druku. Wolalbym wiedziec jakie artykuly czy przemowienia sa klamstwami. W ten sposob dyskusja moze miec charakter merytoryczny. Na marginesie nie doszukalem sie klamstwa w wypowiedziach Stryjewskiego. Nie mam natomiast problemu z jawnym wyciaganiem faktow (brudow) przez kazda strone. To jest uczciwe. Wprost skompromitowal sie kiedy Slawomir Mac oskarzyl NOP (Narodowcy) o spowodowanie smierci ludzi. NOP skierowal sprawe do prokuratury poniewaz doniesiono o popelnieniu przestepstwa. Wprost musial "polubownie" zalatwic sprawe bo fakty byly zmyslone. Inny artykul tego polakozercy Maca krytykujacy geny mieszkancow kraju "nadwislanskiego" naprawde spelnial kryteria na zamkniecie tego szmatlawca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jtb Re: Czy LPR........................................... IP: *.chello.pl 16.06.02, 20:11 Gość portalu: polishAM napisał(a): > Przede wszystkim Rydzyk przedstawia niezalezne poglady (swoje). Słucham częto tego co mówi Rydzyk i jego poglądy na sprawy społeczne są na takim samym poziomie jak poglądy Lepera. Odpowiedz Link Zgłoś