steq1 21.03.05, 07:26 dlatego księża coraz częściej oglądają się za mężatkami i chcą zniesienia celibatu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brylant1 [...] 21.03.05, 07:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tinnman bzdura 21.03.05, 09:35 Większość zakonnic to piękne kobiety, nigdy w życiu tak pięknych nie będziesz miał Odpowiedz Link Zgłoś
zen-on Re: Rozwijamy się? 21.03.05, 12:13 Hmm, czyżby nasz piękny kraj zaczął się rozwijać? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: bzdura 21.03.05, 12:25 Bardziej prawdopodobne jest, że zdarzają się też piękne. Wprawdzie uroda wydaje się nie do końca być wielkością mierzalną, ale zakładając, że do pewnego stopnia tak jest, to jestem pewien (to tylko moje subiektywne odczucie), że odsetek pięknych w zakonach jest istotnie mniejszy niż w całym zbiorze kobiet. To mniej więcej tak: każdy niemal oświadcza, że uroda się nie liczy tak jak osobowość. Tymczasem pary dobierają się najczęściej według atrakcyjności fizycznej, ładne kobiety z przystojnymi mężczyznami. Zdarzają się jednak odstępstwa i faktycznie piękna kobieta jest z facetem niekoniecznie urodziwym, ale z bogatą osobowością i na odwrót. Pomijając te przypadki, gdy ta bogata osobowość jest mierzona grubością portfela otrzymamy zapewne odsetek podobny do tego odsetka pięknych kobiet w zakonach. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 A na Antarktydzie... 21.03.05, 15:33 jest coraz mniej pingwinow.TO TEZ SA PIEKNE PTAKI. Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 08:04 I dziewic. A zakonnicy dziewicy to już wogóle nie uświadczysz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Kobiety przejrzały na oczy??? 21.03.05, 08:05 A księży coraz więcej. Bo jest też coraz więcej dupków, którym nie chce się normalnie pracować, lepiej mieć wszystko podane pod nos przez gospodynię. A kasę się wyciągnie od głupich ludzi i będzie na paliwko do merasia. Odpowiedz Link Zgłoś
a-cha Re: Kobiety przejrzały na oczy??? 21.03.05, 08:07 Jest to niewątpliwie sposób na wygodne życie w dzisiejszych trudnych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.polak Tak trudno jest zrozumiec DLACZEGO...?!! 21.03.05, 08:27 Jesli kobieta ma do wyboru pranie brudnych skarpetek, gotowanie, sprzatanie, "nadstawianie karku" na humory meszczyzn - to sadze, ze woli tam gdzie przynajmniej od czasu do czasu ma seks i radosc z wlasnych pociech.... ... a procz tego, gdy "jej meszczyzna" jest "do kitu" to przynajmniej bedac w malozenstwie moze go zmienic - troche trudniej jest gdy jest zakonnica... To, ze jest mniej kobiet jako zakonnic swiadczy o tym, ze dzisiejsze kobiety zaczely myslec i sa bardziej swiadome siebie. ... nie chca z wolnej i nieprzymuszonej woli pakowac sie "do wiezienia" z wlasnej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Re: nic w tym dziwnego - za darmo i bez żadnych 21.03.05, 08:40 praw nikt nie będzie zasuwał. Bez ZUS, bez emerytury na przyszłość, bez właSNYCH pieniędzy. Księża mają kasę i to ogromną. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: nic w tym dziwnego - za darmo i bez żadnych 21.03.05, 09:12 A ja jeszcze zapytam, skąd pochodzi określenie "organistka" i co owe "organistki" robią proboszczom. Organy, w znaczeniu instrumentu muzycznego, posiadają klawiaturę nożną i dlatego na nich mogą grać tylko osoby długonogie, czyli przeważnie mężczyźni. Poza tym długa spódnica przeszkadza, bo się plącze. Przecież zakonnica nie może chodzić w spodniach albo w mini! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka do zigzaur 21.03.05, 10:05 Ale ty jestes prymitywny! Zreszta czego sie spodziewac po facecie. :| A wiesz co to są organy? A gitara? a pianino? Bębenek? Skrzypce? Te przedmioty nic ci nie mowia? A moze to jakies narzady ludzkie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: do zigzaur 21.03.05, 17:13 Rozczaruję cię, ale na organach się znam: wiem co to są: pryncypał, rejestr, łączniki, żaluzje, grand jeu, mikstury, menzura, gedackt, unda maris itp. Wiem także, jaki jest strój strun skrzypiec, gitary i nie tylko. Wiem także, na czym polega mechanizm repetycyjny Erarda w fortepianie. Znam się na muzyce barokowej i klasycznej. Niejedną kobietę na nią uwiodłem... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: do zigzaur 21.03.05, 21:09 agnieszka_ka napisała: > Ale ty jestes prymitywny! Zreszta czego sie spodziewac po facecie. :| > A wiesz co to są organy? A gitara? a pianino? Bębenek? Skrzypce? Te przedmioty > nic ci nie mowia? A moze to jakies narzady ludzkie, co? To raczej chodziloby o......... flet. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 Jeszcze troszkę i nawet Radio Maryja nie pomoże 21.03.05, 09:17 Jest rzeczą naturalną, iż liczba tzw. "powołań" i to zarówno męskich, jak i żeńskich spada wraz ze wzrostem dobrobytu społeczeństwa! Wystarczy popatrzeć na zach. Europy, pustki w kościołach, dramatycznie spadającą liczbę zakonników/zakonnic (całkowicie puste klasztory, lub mieszkających w nich zaledwie kilku starych zakonników).W katolickiej było nie było Irlandii liczba powołań na kapłanów w ub. roku spadła DO 7 !!! Jeszcze tylko u nas istnieje "zagłebie" produkujące nie tylko na potrzeby??? Polski, ale i całej Europy - pytanie brzmi jak długo??? Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Jeszcze troszkę i nawet Radio Maryja nie pomo 21.03.05, 09:29 Hmmm pomoże??? Chyba jednak wręcz przeciwnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk to jest problem Koscioła , a nie GW 21.03.05, 09:36 Gw niech sie interesuje PRZECHOWALNIĄ BAGAZU - Mazowieckiego i Frasyniuka Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 09:57 to tylko świadczy o tym ze kobiety łatwiej ulegają demoralizacji tego tzw nowoczesnego świata Odpowiedz Link Zgłoś
czyzunia Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 10:17 nie chca dac sie demoraliozować KArTOfLOM. Odpowiedz Link Zgłoś
devileq Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 10:25 Sama kiedyś myślałam o życiu zakonnym, jednak póki co, mi przeszło. W końcu wszystko to, co bym robiła w zakonie, mogę robić jako osoba świecka. Co wiecej nikt ani nic nie będzie mnie ograniczać, wiec moge mieć o wiele wieksze możliwości... Ponad to, zawsze mogę trafić na tego jedynego i założyć rodzinę :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jtb Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 10:28 oszolom.z.radia.maryja napisał: > to tylko świadczy o tym ze kobiety łatwiej ulegają demoralizacji tego tzw > nowoczesnego świata Dlaczego zaraz ulegają demoralizacji. Mniej powołań może swiadczyć o słabości Kościoła przez nieumiejętność takiego głoszenia Słowa, ktore Słowo to żywotnym czyni, które do sumienia dociera, sumienie otwiera przez przyklad i wiarę. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 11:02 jakoś powołań męskich nie brakuje a faceci sa też tak samo podatni na demoralizację jak kobiety a jednak kobiety łatwiuej jej ulegają Odpowiedz Link Zgłoś
pierre_doua Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 11:10 Oszolom, myslalem, ze jestes madrzejszy. Ty wiesz przeciez, jacy to "faceci" najczesciej "powolywuja sie" do sluzby w kosciele. Odpowiedz Link Zgłoś
pringles1 Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 13:43 Bo kobity zmądrzały. Dotychczas nie byłem w stanie ich zrozumieć; jak z wlasnej nieprzymusznej woli można skazywac się na coś takiego. Ksieża to co innego: dewotki przyniosą kase, wystarcza na wszystko (dobre wczasy minimum dwa razy w roku, merca itp.) nieustajace imprezki, bab tyle, że nie sposób obrobić, mieszkanko (i to urządzone) za darmo. I po co tu zakładać rodzine, łozyć na dzieci, żonę itp. Ci faceci w sukienkach sa po prosu cwani i wbrali lekkie zycie. No bo co za obowiązki oni mają, tych pare zdrowasiek od czasu do czasu klepnie, jak ludzie widza i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kustosz.m Re: coraz mniej zakonnic 21.03.05, 12:51 > kobiety łatwiuej jej ulegają tak tak oszolom!, sa "naczyniem grzechu". i dlatego zakonnice maja byc "muzynem" kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 13:40 oszołom to jak widać typowy przykład polaka-katolika (małego polaczka), dla którego kobieta jest li tylko workiem na spermę+workiem treningowym. prawdodobnie kryją się za tym olbrzymie kompleksy na płaszczyznie damsko- męskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
milis2 Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 15:04 Co ty chrzanisz?! Kobiety latwiej ulegaja demoralizacji?! Policz sobie liczbe mezczyzn: pijakow, narkomanow i pzrestepcow, i porownaj to z liczba kobiet! Odpowiedz Link Zgłoś
jtb Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 15:45 oszolom.z.radia.maryja napisał: > jakoś powołań męskich nie brakuje a faceci sa też tak samo podatni na > demoralizację jak kobiety a jednak kobiety łatwiuej jej ulegają W Kościele Katolickim sytuacja mężczyzny jest jednak znacznie lepsza niż kobiety, nie wymaga takich wyrzeczeń. Ksiądz jest znacznie bliżej ludzi i realnej rzeczywistości. W Kosciele decydują o wszystkim mężczyżni i mają oni większą różnorodność samorealizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser w radyju coraz mniej logiki 21.03.05, 16:55 debilne zdania godne tepego nazisty z radyja. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 20:56 oszolom.z.radia.maryja napisał: > jakoś powołań męskich nie brakuje a faceci sa też tak samo podatni na > demoralizację jak kobiety a jednak kobiety łatwiuej jej ulegają Ty wstretny rasisto. Wszedzie znajdziesz powod do dyskryminacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 21:00 oszolom.z.radia.maryja napisał: > to tylko świadczy o tym ze kobiety łatwiej ulegają demoralizacji tego tzw > nowoczesnego świata Czego ten Rycyk nie wymysli. Zapomnij co klesi mowia o nizszosci kobiet w stosunku do mezczyzn. Zyjemy w XXI w. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 Zakonnice to darmowa sluzba dla facetow w sukienka 21.03.05, 10:31 pozamiata, ugotuje i moze wezmie w reke.... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzunia Re: Zakonnice to darmowa sluzba dla facetow w suk 21.03.05, 10:34 albo w buzie. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus9 sluzby pomocnicze,czyli zwykle sluzace bez praw 21.03.05, 12:49 Tam nie obowiazuje prawo pracy i przepisy bhp. Czarna kawalaeria robi z tymi kobietami co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
j.rz Sw. Faustyna Kowalska: 21.03.05, 10:40 "Biada swiatu jesli zabraknie zakonow". Dlatego nie sluchajmy pseudodoradcow z GW tylko z calego serca modlmy sie o nowe powolania zakonne! Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Sw. Faustyna Kowalska: 21.03.05, 13:42 to się módl. kiedyś nie było chrześcijaństwa i jego zakonów i ludzie normalnie żyli, za jakiś czas obydwu tych rzeczy też nie będzie i świat się z tego powodu nie zawali. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 11:16 Malejąca ilość zakonnc to dobry prognostyk dla Polski. Widać że ludzie zaczynają trzeżwieć. Zastanawiam się tylko co to za faceciki ciągną do seminariów i do zakonów. Muszą być lekko dziwni skoro nie lubią kobitek. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 12:13 A czy nie jest w duzej mierze tak, ze w Polscce chlopacy o odmiennej orientacji, szczegolnie ci z malych miasteczek i wiosek 'uciekaja' do seminarium? A w krajach zachodnich ich odmiennosc nie budzi juz zdziwienia, wiec prowadza zwyczajne zycie? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 13:44 antidotumm napisała: > A czy nie jest w duzej mierze tak, ze w Polscce chlopacy o odmiennej > orientacji, szczegolnie ci z malych miasteczek i wiosek 'uciekaja' do > seminarium? > A w krajach zachodnich ich odmiennosc nie budzi juz zdziwienia, wiec prowadza > zwyczajne zycie? - Odpowiedz Link Zgłoś
o_gryzek Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 12:19 Wyjezdzaja dorabiac do krajow UE? Odpowiedz Link Zgłoś
kawamarago Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 12:45 Wreszcie optymistyczna wiadomość z kręgów kościelnych! "Tak trzymać i nie popuszczać!" Odpowiedz Link Zgłoś
latajacy_czestmir Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 12:53 to straszne! czy bedzie o tym w wiadomosciach o 19:30? Odpowiedz Link Zgłoś
kamea78 Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 13:34 I dobrze, co to za zakonnice, które mimo młodego wieku siedzą w autobusie, podczas gdy kobieta w zaawansowanej ciąży stoi obok i coraz głośniej oddycha, bo robi jej sie słabo? (pomijam zmęczoną młodzież i "kóltórarnych" mężczyzn). Prostactwo za habity już wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 czekam kiedy opustoszeją seminaria duchowne 21.03.05, 13:58 jak one opustoszeją to bedzie znak że społeczeństwo znormalniało. mam przeczucie że ta chwila juz bliska. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: czekam kiedy opustoszeją seminaria duchowne 21.03.05, 14:09 A jak zakonnice się rozmnazają? Same na siebie nie moga patrzeć, więc ciagle się maskują. I dobrze. Widziałam raz ładną, ale okazała sie panienka na wieczorku dla panow. Odpowiedz Link Zgłoś
tabed Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 14:09 ale za to więcej marchewki Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Alleluja 21.03.05, 14:35 Nareszcie jakaś dobra wiadomość!!! Łapczywość czarnych może jednak skoczyć przez to w górę. Czyli tak źle i tak do dupy. A jednak jest się czym cieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
polonus9 wzrost tz.powolan kaplanskich = wzrost cwanictwa 21.03.05, 15:17 Chlopaczki chca uniknac trudnego zycia. Bezkarnosc ksiezy, ich wladza oraz bogactwo przyciagaja chlopaczkow,ktorzy mogliby liczyc zaledwie na byle jaka prace,byle jakie mieszkanie i posluszenstwo wobec szefa zlodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Feminizm klerykalny ?????????????? 21.03.05, 16:45 No -"mocherowe beretki" a gdzie wasze córunie ????? Dajcie przykład i wzbudzcie powołanie w młodym pokoleniu -a księza będą nie tylko dla was ,ale tez dla córeczek.Co ??- wiecie czym to "pachnie" - lepiej odmówić zdrowaśki za powodzenie ukochanej córci , która spełnia się jako niezalezna kobitka mając w głębokim poważaniu wasze fobie i "stosunek " jakim dażycie tych katechetów z o.Rydzykiem na czele.Niestety a może stety, pokolenie "ociemniałych" ,bezwolnych ,pozbawionych własnego "ja" kobiet poddanych woli patriarchy odchodzi w niebyt.Czasy sie zmieniaja i tak jak mole zjedzą wasze mochery tak odejdą w niepamięć mroczne czasy o.dyrektora.Owszem znajdą się dziewczyny z prawdziwym powołaniem i chwała im za to ale klerycy nie liczcie na to że będą to kobiety wam uległe .Papież Jan Paweł II pokazał drogę jaka ma iść Kościół, lecz dla was skostniałego betonu klerykalnego ta droga jest droga "przez mękę", którą trudno zaakceptować.Feminizm nie jest domeną tylko kobiet świeckich. Odpowiedz Link Zgłoś
karul Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 20:38 no i bardzo dobrze! jeszcze trzy pokolenia i zniknie w polszcze personel naziemny uniwersalnego bozka jehowy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 Dużo czarnego personelu rejteruje w okresie póznie 21.03.05, 20:49 Ostatnio tyg "Przegląd" pisał o zjawisku zrzucania sutann . Trend jest mocno zwyżkowy. Pokrzepiające. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 21:14 Ksieza to kochajacy inaczej, wiec po co te babeczki maja tam sie pchac. Odpowiedz Link Zgłoś
devileq Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 21.03.05, 21:32 kilka osób tu bardzo generalizuje i demonizuje... Odpowiedz Link Zgłoś
ianek70 Dzisiaj widziałem 7 na przystanku autobusowym 21.03.05, 21:47 i kolejne 2 pod sklepem. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Dzisiaj widziałem 7 na przystanku autobusowym 21.03.05, 21:49 ianek70 napisał: > i kolejne 2 pod sklepem. Jak na Krakow to cieniutko. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 Re: Dzisiaj widziałem 7 na przystanku autobusowym 21.03.05, 22:00 ianek70 napisał: > i kolejne 2 pod sklepem. Chodzą stadami jak na Antarktydzie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Agencje towarzyskie bardziej pociagaja niz zakony. 21.03.05, 23:32 Agencje towarzyskie bardziej pociagaja niz zakony... ...polskie dziewuchy. Polki juz dawno zdominowaly ten rynek uslug w Europie, bez ogladania sie na dyrektywy z Brukseli Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 24.03.05, 14:22 Czy normalna ,zdrowa kobitka może być zakonnicą ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 Re: W Polsce jest coraz mniej zakonnic 24.03.05, 23:16 dzisiaj byłem swiadkiem jak dwie ,dosyc młode zakonnice podpisywały umowę na podłączenie internetu. usmiechały sie przy tym tak filuternie do faceta ktory je obslugiwał i szczebiotały jak podlotki jakieś. na koniec pytały sie co zrobić aby nie otrzymywać niechcianej korespondencji "no wie pan i tych sprośnych stron" :))) facet trochę im potlumaczył o programach antywirusowych itp. no i sobie poszły zadowolone jak gimnazjalistki że będą tez miały internet. były one bardzo dziecinne i infantylne chociaz każda z nich miała po ok 30 lat. byłem za nimi w kolejce więc tak niechcący trochę przyglądałem się ich zachowaniu. duże,infantylne dziwczynki. Odpowiedz Link Zgłoś