Dodaj do ulubionych

Hitler miał rację!

02.04.05, 08:33
tak najwidoczniej uważa Urban, były rzecznik prasowy Jaruzelskiego.Nie dziwi
nic.
Tygodnik "NIE" przedstawiony został, na rosyjskiej stronie, jako najbardziej
poczytny tygodnik, majacy duży wpływ na kształtowanie polskiej opinii
publicznej.
Dodano także ,że czytają go głównie ludzie z wyższym wykształceniem lub
niepełnym wyższym.
Czyżunia, oborowy, rolotomasi, Palnick to Ci z wyższym.Niepełne ma zapewne
tylko Kwach.
ponizej, w kolejnosci, najpierw o Urbanie a niżej o Hitlerze :

- o Urbanie - www.inosmi.ru/press/218360.html

- o racjach Hitlera - www.inosmi.ru/print/217116.html
Obserwuj wątek
    • janbezziemi Zwykła manipulacja "homosovieticus" 02.04.05, 08:46
      Myslałem ,"homosovieticus",ze masz więcej w głowie. Są Polacy,którzy znaja i
      rosyjski, sa tacy, którzy czytują "NIE" od 1-go numeru i ktorzy znają poglądy
      Urbana, łącznie z jego wyrafiną ironią i autoironią. A na stronie
      rosyjskiej,ktorą wskazujesz,są i linki do innych tytułów prasy ukazującej sie
      na świecie ,więc nie udawaj Greka i nie rób z nas wariatów,
      • homosovieticus Re: Raczej zwykłe nieporozumienie 02.04.05, 08:56
        Nie robię z nikogo wariata. Podałem linki do artykulu o Urbanie i atrykułu
        Urbana.Ci co znają rosyjski język to przeczytają.Wnioski wyciągną sami.
        Nie rozumiem, na czym miałaby polegać moją , rzekoma manipulacja.
        • verbaveritatis Dziękuję za te linki 02.04.05, 09:30
          Dziękuje "homo..."za linki. Zauważyłes u góry fotkę z bójki w Dumie? Ta strona -
          chcesz czy nie - swiadczy,jak inna jest dzisiejsza Rosja w porównaniu do
          ZSRR!!!
          • homosovieticus Re: Cała.. itd... :) 02.04.05, 09:39
            Nie tylko zauważyłem. :)
            ps
            Nie ma dwóch zdań ,że dzisiejsza Rosja jest zupełnie innym Krajem jak za
            czasów, gdy Rosjanami rządziła KPZR.
            Dodam na ucho,że uważam "ich" liderów politycznych za znacznie rozumniejszych
            patriotów od naszych, rodzimych.:(
            • p.smerf Re: Cała.. itd... :) 02.04.05, 10:00
              > Dodam na ucho,że uważam "ich" liderów politycznych za znacznie rozumniejszych
              > patriotów od naszych, rodzimych.:(

Oczywiścdie gdybyś był Rosjaninem to uważałbyś na odwrót. Kalanie swojego
              gniazda to taki stary obyczaj, nieprawdaż?
        • janbezziemi Re: Raczej zwykłe nieporozumienie 02.04.05, 12:47
          homosovieticus napisał:

> Nie robię z nikogo wariata. Podałem linki do artykulu o Urbanie i atrykułu
          > Urbana.Ci co znają rosyjski język to przeczytają.Wnioski wyciągną sami.
          > Nie rozumiem, na czym miałaby polegać moją , rzekoma manipulacja.
          ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++==
          Fakt,ze mogłem zle odczytac Twoje intencje (sorry),ale tytul z Hitlerem mnie
          wnerwił.
    • kossmann [...] 02.04.05, 08:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • czyzunia [...] 02.04.05, 09:43
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • sawa.com Dziękuję za link 02.04.05, 10:02
      Bo dzięki niemu wiem w oparciu o jakie media Rosjanie kształtują sobie opinie o
      współczesnej Polsce.
      Widać, ze ten trep Urban jest dobry dla nich na każdy czas. Bylo nie bylo,
      człowiek honoru. Miał honor biesiadować z mafiozami jak się sam przedstwił w
      czasie przesłuchania przed komisją d/s afery Rywina.

W przeglądzie prasy światowej, obok czołowych tytułów zachodniej prasy
      zauważyłam naszą perełkę kształtującą opinię publiczną w Rzeczpospolitej.
      Bijąca rekordy w zwrotach niesprzedanych egzemplarzy. A jakże to jest PRZEGLAD
      czegos tam (niebaradzo wiem czego) ale pisemko powstało chyba w jakiś
      krytykowany sposób i za jakieś takie dziwne pieniądze.

Bracia Rosjanie tak trzymać a nasze kontakty braterskie będą normalne już w
      następnym 3-tysiącleciu...
      • czyzunia Re: Dziękuję za link 02.04.05, 10:13
        najuprzejmiej cie zapytam-kiedy ostatnio czytałeś tę gazetkę,
        • verbaveritatis "Przegląd" warto czytac. 02.04.05, 10:21
          "Przeglad" jest bardzo interesującym tygodniku. Nie umywa się do
          niego "Wprost". Ale trzeba czytac ,a nie tylko lac pomyje...Jak
          poszukasz,znajdziesz i w internecie!
          • verbaveritatis Re: "Przegląd" warto czytac. 02.04.05, 10:43
            Poprawiam- oczywiscie "tygodnikiem". A poprawiam,bo za duzo
            tu "przyczepialskich".Czytac kazdy może, co chce.Mnie się "Przegląd" podoba.A
            różne "Niedziele" -nie. Czy jednak mój gust dla innych jest wazny? Nie wymagam
            tego zresztą.
            • karol113 Przegląd jest nudną lewicową szczekaczką 02.04.05, 10:49
              Już wolę Nie. Można się czasem pośmiać z ich wygibasów. Mam utrudniony dostęp,
              bo nie kupuję takich szmatławców i tylko oglądam w sieci wybrane materiały.
      • p.smerf Re: Dziękuję za link 02.04.05, 10:21
        > Bijąca rekordy w zwrotach niesprzedanych egzemplarzy.

Brawo geniuszu! A więc już wiem, jak się robi karierę i dużą forsę w Polsce.
        Trzeba wydawać pismo "bijące rekordy w ilości niesprzedanych egzemplacrzy" i
        już. Zyje się po prostu ze spradaży makulatury.
        • sawa.com Re: Dziękuję za link 02.04.05, 10:33
          p.smerf napisał:

> > Bijąca rekordy w zwrotach niesprzedanych egzemplarzy.
          >
          > Brawo geniuszu! A więc już wiem, jak się robi karierę i dużą forsę w Polsce.
          > Trzeba wydawać pismo "bijące rekordy w ilości niesprzedanych egzemplacrzy" i
          > już. Zyje się po prostu ze spradaży makulatury.

O,O! dotknełam bolesnego miejsca!
          Ale... przyznam sie, że do tej gazety zaglądam okazjonalnie. Ale też zawsze
          byłam rozczarowana tendencyjnością nawet wywiadów.

Regularnie zaś czytuje: rzepę, wprost - Jeśli chodzi o wprost to przyznaję, że
          też niektóre publikacje i artykuły są prostackie . Ale w sumie jako calość
          ujdzie. Niezły jest newsweek. I jest wśród tygodników najlepszy.
          • czyzunia Re: Dziękuję za link 02.04.05, 10:42
            niejaka sawa sugeruje że urbanek wydaje pisemko eby do niego dopłacać.nie
            żartuj skarbeńku.p.jerzy ma kiepełe na swoim miejscu.
            • sawa.com Re: Dziękuję za link 02.04.05, 10:51
              czyzunia napisał:

> niejaka sawa sugeruje że urbanek wydaje pisemko eby do niego dopłacać.nie
              > żartuj skarbeńku.p.jerzy ma kiepełe na swoim miejscu.

Wiesz, że to co piszesz jest interesujące. Gdybym była szefem skarbówki
              wysłałabym tam nieprzekupnych kontrolerów.

• verbaveritatis Wydając "NIE" 02.04.05, 10:58
                red.Jerzy Urban trafil w dziesiatkę,bo takie pismo bylo potrzebne. Nim odszedl
                Miller ,bylo wobec niego bardzo opozycyjnie nastawione. Urban nie zmienia
                frontu. Jest zawsze sobą. Polecam książkę "Cały Urban"(KiW-1989 r.),ale nie
                wiem, czy nawet w bibliotece ktos ja znajdzie. A red. Urban móglby ją teraz
                wznowic dodajac tom drugi koniecznie!
                • karol113 Re: Wydając "NIE" 02.04.05, 11:00
                  Nie zarabia w podobny sposób jak dilerzy narkotyków czy sutenerzy. To też
                  dochodowe biznesy.
                  Bazuje na wulgaryzmach i nienawiści do Kościoła oraz swoich przeciwników
                  politycznych. Świetny sposób zarabiania pieniędzy. A Ty masz jakiś pomysł na
                  biznes? Może napadanie na staruszki? Ponoć dochodowe i małe ryzyko.
                  • czyzunia Re: Wydając "NIE" 02.04.05, 11:04
                    tzn ze nienawiśc do tej firmy -czy sie z tym zgadzasz ,czy nie jest faktem.
                    w ostatnim numerze primaaprilisowy wywiad z ałganowem. tak dobrej analizy
                    stosunkow polsko -ropsyjskich nie znajdziesz nigdzie.
                    a wulgaryzmy- takiego języka uywa 85 % społeczeństwa. słowo gó.. tez kiedys
                    było brzydkie ąz wypowiedział je cambronne.
                  • p.smerf Re: Wydając "NIE" 02.04.05, 11:17
                    > Bazuje na wulgaryzmach i nienawiści do Kościoła oraz swoich przeciwników
                    > politycznych. Świetny sposób zarabiania pieniędzy. A Ty masz jakiś pomysł na
                    > biznes? Może napadanie na staruszki? Ponoć dochodowe i małe ryzyko.

Jeśli się dobrze zorientowałem to napadanie na swoich przeciwników politcznych
                    praktykują na co dzień niektórzy poważni (podobno) politycy. Jeden nawet na tym
                    napadaniu może się wspiąć na najwyższe stanowisko w państwie. Sądzisz, że może
                    lepiej, żeby napadał na staruszki?
                  • verbaveritatis Re: Wydając "NIE" 02.04.05, 11:55
                    Głupis,bo nie czytasz,a powtarzasz czyjes jednostronne opinie. Fakt,ze Urban
                    nie pisze dla idiotow. Wulgaryzmy - to nie Urban,ale wspołczesny Polak. Nie
                    slyszysz,jak mowią mlodzi? Co chwila przerywnik na literę "k"...Ty tu o
                    staruszkach! Nie plec głupot! Wszystko to do "karola 113"!
                    • verbaveritatis Kiedy polemizujesz to... 02.04.05, 12:44
                      Moja uwaga do polemizujących: podawajcie zawsze do kogo swe słowa odnosicie,bo
                      posty ukazują sie w roznej kolejności.*****************!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • sawa.com Re: Kiedy polemizujesz to... 02.04.05, 15:13
                        verbaveritatis napisał:
                        red.Jerzy Urban trafil w dziesiatkę,bo takie pismo bylo potrzebne. Nim odszedl
                        Miller ,bylo wobec niego bardzo opozycyjnie nastawione. Urban nie zmienia
                        frontu. Jest zawsze sobą. Polecam książkę "Cały Urban"(KiW-1989 r.),ale nie
                        wiem, czy nawet w bibliotece ktos ja znajdzie. A red. Urban móglby ją teraz
                        wznowic dodajac tom drugi koniecznie!

Wydaje mi się, że to jest gołosłowna opinia. Szanowny Pan U. miał, rzeczywiście
                        swoje pięć minut w poczatkach owego "nie". Ale wydaje mi się, ze obecnie jest
                        to gazetka marginalna i bardzo daleka od kształtowania opiniijakiegoś szerszego
                        gremium. Chętnie na ten temat bym poznała jakieś wiarygodne badania z kontrolą
                        strony finansowej włącznie.
                        Może coś ktoś wie.
                        • doradca1 Urban to oszust 02.04.05, 16:25
                          Prosze o to przykład. Poproście tego karzelka o doslowne przytoczenie słow
                          jakich używał podczas konferencji prasowej kiedy zapytano go o śmierć Księdza
                          Jerzego Popiełuszki.
                          A drugi przykład to zapytajcie się tego karzełka jak go potraktowano na
                          początku stanu wojennego w Domu Towarowym "Wars". Oczywiście oszuka i nie powie
                          prawdy.
                          Więcej przykładów na oszustwa łysego karzełka nie zamierzam podawać bo szkoda
                          cennego czasu.
                          Mam pewność, że towarzysze ścierwa tego nie zrozumieją bo bolszewicka ścierwa
                          niczego nie rozumieją.
                          A teraz możecie mnie pocałować w dupe szanowni towarzysze bolszewicy.
                          • henryk.log Urban to oszust ? :)))))))))) 02.04.05, 21:20
                            I znowu się odezwał "bolszewicki eseldowski bandyta" :)))))))))
                            • doradca1 Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej 02.04.05, 21:21
                              Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz.
                              • henryk.log I -"vice versa", na posty "forumowego ścierwnika" 02.04.05, 21:51
                                NIE ODPISUJ! :)))))))))

"Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz"
                                • doradca1 Ze "zjawiskami paranormalnymi" nie dyskutuje 03.04.05, 20:44
                                  Pogadamy za tydzien....
                            • doradca1 Zdejme Tobie ten uśmiech 03.04.05, 20:43
                              Poczekaj 4 do 6 dni to wtedy odniose sie do Ciebie w sposób taki na jaki
                              zasługujesz a wtedy zdejme Tobie ten uśmiech z twarzy.
                          • janbezziemi Red.J.Urban - jednym z najwybitn.dziennikarzy! 02.04.05, 22:33
                            "Doradco 1" - twoj post to kolejny przyklad twej nienawisci i...glupoty. Jesli
                            ci z tym dobrze,to TRWAJ!
    • sffinx Re: homosovieticus. Hitler miał rację! 02.04.05, 15:57
      > Czyżunia, oborowy, rolotomasi, Palnick to Ci z wyższym <

No no !
      Oni są zapewne po politechnice .... telewizyjnej.
      • doradca1 :):):) 02.04.05, 16:26
        Niekoniecznie. U zbiegu Gagarina i Sobieskiego w Warszawie była taka dzielna
        wyższa szkoła.....Szkoły wyższej już tam nie ma.....
      • homosovieticus Re: Słucham! 02.04.05, 19:03
        sffinx napisał:

> > Czyżunia, oborowy, rolotomasi, Palnick to Ci z wyższym <
        >
        > No no !
        > Oni są zapewne po politechnice .... telewizyjnej.
        Trudno powiedzieć po czym są.Naprawdopodobniej po kolejnych lekturach
        kolorowych tygodników.
        Smutnym jest ,że uważają "wiedzę" nabyta w tych tygodnikach za wartosciową,
        tzn, zbliżającą nas do prawdziwego odczytywania otaczajacej nas rzeczywistości.
        Głownie politycznej.
        • sffinx Re: Słucham! 02.04.05, 20:34
          Tak naprawdę nie ma znaczenia "po czym" są. Istotne jest co i jak piszą. Są monotematyczni - takie ciasne rozumki. Prostactwu wykształcenie nie przeszkadza.
    • tornson Rozumiem że Nesweka byś do ręki nie wziął, 02.04.05, 21:10
      przecież tam kiedyś uznano Hitlera za człowieka roku.
      • kitop Kto to jest doradca? 02.04.05, 21:44
        Co to się porobiło w tym kraju!!! Prymityw a mówi po "angielskiemu"!!! Chyba,
        ze skądś przepisał! Ale dlaczego nie pozostał przy ruskim?
        • henryk.log Kto to jest doradca? 02.04.05, 21:56
          Dobre pytanie?
          Jest, jak to gdzieś, kiedyś określiła Pani(moim zdaniem nienajlotniejsza:))
          "forumowym ścierwnikiem - bolszewickim eseldowskim bandytą" :)))))))))
          • doradca1 Re: Kto to jest doradca? 02.04.05, 22:35
            Baw sie dobrze.....
        • doradca1 Re: Kto to jest doradca? 02.04.05, 22:35
          Masz jeszcze jakieś pytania???
        • maksimum Kto to jest doradca? KOMUSZY PRYMITYW KITOP! 03.04.05, 00:06
          kitop napisał:

> Co to się porobiło w tym kraju!!! Prymityw a mówi po "angielskiemu"!!! Chyba,
          > ze skądś przepisał! Ale dlaczego nie pozostał przy ruskim?

Wielki komunista kitop zaczyna nauke angielskiego.
          • doradca1 Można tego człowieczka pominąć 03.04.05, 00:11
            Zostaw go spokoju. Może kiedyś zrozumie swoje błędy. Może mnie obrażać bo nic
            mi nie ubędzie.
            • maksimum PRYMITYW KITOP I CZYZUNIA JADA DO MOSKWY 9 MAJA 03.04.05, 01:37
              doradca1 napisał:

> Zostaw go spokoju. Może kiedyś zrozumie swoje błędy.

kitop i czyzunia to przebiegle prymitywy,ktore rozumieja swoje bledy i szczerze
              boleja nad upadkiem komuny.

> Może mnie obrażać bo nic mi nie ubędzie.

Jemu tez mozna powiedziec,co sie o nim mysli.
              Niech sobie z czyzunia natrzaskaja zdjec na placu czerwonym.
              • doradca1 Nie mam pretensji 03.04.05, 01:40
                To jest ich problem. Niech sobie z Nim żyją. Jeśli im to sprawia przyjemnośc
                nic mnie do tego.
                • maksimum TRZEBA SOBIE UZMYSLOWIC,ZE KOMUNA ZDECHLA 03.04.05, 19:30
                  doradca1 napisał:

> To jest ich problem. Niech sobie z Nim żyją. Jeśli im to sprawia przyjemnośc
                  > nic mnie do tego.

Ja tez nie mam do nich zadnej pretensji,ale najwyzszy czas zeby sobie
                  uzmyslowili,ze komuna to byl przestepczy ustroj i powinien zdechnac jak
                  najszybciej.
                  Lewica jest potrzebna,ale myslaca i konstruktywna a nie ta,ktora probuje
                  wskrzesic ZSRR i PZPR.
                  • doradca1 Oni sami nie wiedzą co mają robić 03.04.05, 20:42
                    Zapewniam Ciebie, że Ci którym marzy się wskrzeszenie ZSRR i PZPR są obecnie na
                    poziomie KRL-D. Co ciekawsze, ze oficjalna agencja prasowa KRL-D niejaka
                    KOREAN CENTRAL NEWS AGENCY of DPRK(Democratic People's Republic of Korea)
                    ostatnie wiadomości ma z 1 kwietnia 2005 r przedatowane na 2 kwietnia. Dla tych
                    którzy nie wierzą zapraszam do odwiedzenia tej strony
                    www.kcna.co.jp/index-e.htm
                    Nie znajdziesz ani słowa o tym co się działo w Watykanie czy w Polsce. Dla nich
                    nie ma tematu....
      • sawa.com Re: Rozumiem że Nesweka byś do ręki nie wziął, 03.04.05, 00:46
        tornson napisał:

> przecież tam kiedyś uznano Hitlera za człowieka roku.

ej! czy to nie był czasem "Time"?!
    • rolotomasi Re: JA mam rację ! 03.04.05, 00:38
      Zajmij się sobą nienawistny klecho z mniasta Dyni!zbyt długo i fałszywie mamiący
      Ludzi swoim KośćKatoli ~miłosierdziem~ do nędzniejącego Polskiego Narodu :|
      WŁAŚNIE dlatego-Dajemy radę!
      • rolotomasi Re: JA mam rację ! 04.04.05, 01:00
        I*~Naprawdę>> Lubię ten Patrol; Jak się trochu zastanowić to>> Kocham wręcz;
        Gdy tak głębiej pomyślę to>> Uwielbiam wprost~ <<min. za możliwość odpo na
        posty, która to odpo ukazuje się 40+kilka wpisów niżej od tego na który
        odpowiadałem( bo pisało:ODPOWIEDZ).

Te achy i ochy są zaś za to, że odpo się jednak ukazała i do tego w tym samym
        pakiecie – głupim, to prawda, jak i go otwierający+polemoczący. Człowiek ani z
        takimi rozmawia -bo o czem, na tej pustyni intelektualnej i skale moralnej? –
        ani przestaje, bo stan (własny) nie pozwala, a taki jeden z drugim używa Nicku
        mojego nadaremno w sobie użytecznej konfiguracji ku mojej abominacji.

o.Osioł vel HomoSobieTykus czyli Marjan z mniasta Dyni wreszcie zrozumiał+poczuł
        po 1 i 1/2 roku co, doń i weń wierzących, pisałem
        i dlatego>Dajemy Radę>> ALLELUJA !
        KrajowyWajchowyForumowy
        ps.pisałem min>>
        II* cyt: 'Good news ! o.HomoSobie i s-ka <<caput bliski
        rolotomasi '5.02.25 01:13
        Dobra wiadomość!
        KriesKrieg wokół KościKatoli domknął się.
        &
        gem, set, (match).
        Time is over. Na leczenie już nie ma czasu << Pisałem, proponowałem, upominałem
        Długo, za długo<< nie wszyscy doczekali. Teraz zostaniecie wyzerowani, 'równo z
        trawą', a nawet głębiej.
        Feldmarszałek Paulus ze swoimi 300tys wziętych do niewoli przez Rosjan pod
        Stalingradem to zaledwie 0,0001 część tych co są zamknięci w kotle.
        Jam to, nie chwaląc się, uczynił
        pyrsk' [koniec cycatu]
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=18417827&a=22179748&s=5
        Czyli,^^w skrócie>> hłe hłe hłe
        v
        W terminologi pola walki>> Po rozpoznaniu bojem(wejście na teren przeciwnika z
        reguły okupione stratami własnymi) i ponad rocznej (tylko tu, na forum!) walce
        doprowadziłem do wykrycia i określenia wrażych osobników, a w efekcie do
        zamknięcia pętli zaciskowej. One more time>> hłe hłe hłe
        Warto było, chociaż mogło być i szybciej i mniej boleśnie,
        - mniej boleśnie dla Narodu, mam na myśli.
        Jakem Krajowy Wajchowy Forumowy.

Co jakiś czas powtórzę i przypomnę samo.się'
    • papierz Re: Hitler mia? racje˛! 03.04.05, 15:52
      A czarne pazurki to najwienkszy posiadacz ziemski w Ciemnogrodzie, hehehe ... glupi kraj?
      • lvlarynat Homoś, pisząc: "Hitler miał rację!" przegiąłeś! 03.04.05, 22:27
        Nawet, jeśli będziesz się tłumaczyć, że to nie Twój pogląd, a jedynie Twój
        donos na Urbana, czy innego łobuza...

Napisał pierom, nie wyrubiesz toporom! Stoi na początku tego wątku jak wół:

• Hitler miał rację!
        homosovieticus 02.04.2005 08:33 + odpowiedz

I obojętne, czy jako pretekstu użyłeś wprost felietonu Urbana, czy ruskiego
        przekładu, czy nawet - dla odmiany sięgając na drugą strone sceny politycznej -
        nawiązałbyś do kretyńskich okrzyków wznoszonych w pociągu przez dwóch działaczy
        LPR ze Szczecina, którzy jechali na jakiś ichni Partaitag do stolicy, a, by the
        way, po pijaku odsłonili swe drugie dno... (Wedle relacji pasażerów
        krzyczeli: „Heil Hitler!” i głosili, że "Hitler miał rację, jak chciał zrobić z
        Żydami porządek"...

Nie było mnie jakiś czas, ale nie dopuszczam mysli, ze raptem Urban stał się
        dla Ciebie, homciu, autorytetem? Raczej będę obstawać, że wpadłeś na (twoim
        zdaniem genialny)pomysł, że zrobisz takie "3 in 1", czyli: Urbanowi dupę
        obrobisz, Ruskim się podliżesz, bezkarnie pochwalisz rozum szajbnietego
        Adolfka. (A pora stosowna w dwójnasób, bo kwiecień to miesiąc jego urodzin i
        niechlubnej śmierci.)

Ale - Urban, choć świnia i cynik - to jednak autor tekstów inteligentnych. Zaś
        Ty, homosiu, po raz kolejny dostarczyłeś dowodu, że - najzwyczajniej - nie
        rozumiesz myśli wyrażonych przy pomocy zdań złożonych. (A już zwłaszcza po
        rosyjsku). Po prostu nie przyszło Ci do głowy, że Urban ironizuje i drwi
        właśnie z "myślicieli" twojego pokroju, którzy uważają, iż w sprawie Żydów i
        homoseksualistów (zmień se homosiu nicka) to Hitler miał rację, a w sprawie
        Ruskich - to jeśli nawet początkowo błądził - to latem 1941 wstąpił na właściwą
        drogę i się zrehabilitował...

Piszę delikatnie, bom miłosierny...
        • homosovieticus obficie i "mądrze" a wyszło jak zwykle durnowato 04.04.05, 08:50
          lvlarynat napisał :

> Ale - Urban, choć świnia i cynik - to jednak autor tekstów inteligentnych.

Za wzór tych inteligentnych tekstów służą zapewne teksty o Papieżu - Polaku,
          wielkim Nauczycielu mądrości życiowej i miłości do Ojczyzny.
          Oj! Marynacie , Marynacie, kiedy dorośniesz umysłowo i wyzwolisz się z
          ortodoksyjnego, materialistycznego otępienia i zaczniesz samodzielnie myśleć o
          sensie swojego życia?

Po prostu nie przyszło Ci do głowy, że Urban ironizuje i drwi
          > właśnie z "myślicieli" twojego pokroju, którzy uważają, iż w sprawie Żydów i
          > homoseksualistów (zmień se homosiu nicka) to Hitler miał rację, a w sprawie
          > Ruskich - to jeśli nawet początkowo błądził - to latem 1941 wstąpił na
          właściwą
          >
          > drogę i się zrehabilitował...

Nie masz racji pisząc, że "nie przyszło mi do głowy, że Urban ironizuje i
          drwi" .
          Przyszło, przyszło i w dodatku nawet przyszło z czego i z kogo drwi,
          były "inteligentny" podwładny "największego polskiego intelektualisty" -jak
          nazwał tu, na forumie, jakiś forumowy ćwierćinteligent Rakowskiego - i były
          rzecznik, jakże światłej i zupełnie nie cynicznej,dyktatury Genarała, od
          którego "odpie..ć się " nam nakazał, inny wiarygodny, polski patriota.

> Piszę delikatnie, bom miłosierny...
          I znowu , zdaniem moim, mylisz się, lub łgasz jak zwykle, bo "delikatność"
          Twoja, jest przysłowiową delikatnościa słonia w składzie porcelany, który, w
          dodatku, bezustannie nuci sobie, pod długim od kłamstw nosem, "motylem
          jestem" miłosiernym i wyrozumiałym dla własnej głupoty, pozwalajacej mi nadal
          na wdzięczne unoszenie się " nad kukułczym gniazdem"
          Pokombinuj, wiosenny cymbale, co homosiowi przyszło do głowy!
          Szybko kombinuj, bo życie motyla krótkie jest jak mgnienie wiosny.
          Masz pole do POPiSu !
          • lvlarynat OK, homoś jest inteligentny, a Urban to ćwok... 04.04.05, 13:46
            Niewątpliwie dowodem inteligencji tego nałogowego wklejacza cudzych tekstów i
            domorosłego frazesoklepka, czyli homosia-sovieticusa, jest to, ze w swej
            replice nie osmielił się już powtórzyć kretyńskiej, a tytułowej w tym watku
            opinii, że "Hitler miał rację!".
            Homciu, przyjmij do swego małego i na dodatek przymulonego rozumku, że i gorąca
            II Wojna Światowa i Zimna Wojna, które takim prostackim agitatorom jak Ty
            pozwalały na doraźny użytek propagandowy wyraziscie oddzielać "Imperium dobra"
            od "Imperium zła" - odchodzą już do przeszłosci...
            Historia wskazała palcem zbrodniarzy (choć nie wszystkie szczegóły zostały
            oficjalnie potwierdzone, ukarane i odpokutowane)...
            Czy świat stał sie lepszy? Chyba nie... ale napewno - jest bardziej
            skomplikowany.
            Może tego nie spostrzegłeś, ale - w odróżnieniu od Ciebie i Urbana (jaką
            swołocz będziesz cytować, gdy go zabraknie?)- większość dyskutantów na tym
            forum skłonna jest do refleksji nad racjami i wartościami moralnymi płynącmi z
            ewangelii głoszonej słowem i osobistym przykładem przez Dobrego Pasterza...
            Dziś, w dniach żałoby, wybaczam Ci brzydkie myśli i słowa, którymi mnie
            nazwałeś.
            • homosovieticus raz Ci się udało coś sensownego powiedzieć n/t 04.04.05, 14:46
    • szatek100 W sumie to Urban jest bardzo wpływowy.... 03.04.05, 21:01
      "Nie" jest gazeta niepoprawną politycznie .Faktem jest jednak , że ma spory ,
      ponad stustysieczny nakład i liczna publike.Szczególnie cenna tym bardziej ,
      że , jak nieoficjalnie wiadomo , nalezy do niej spora liczba polityków ,
      urzedników wysokiego szczebla , sedziów czy prokuratorów.Przypomne wam , jak
      Rokita na wyrywki znał atrykuły z "Nie" , kiedy przesłuchiwał jej naczelnego.To
      wystarczy , by powiedziec ,ze wbrew pozorom "najwieksza gadzinówka III RP" jest
      bardzo wpływowa i opiniotwórcza...

pzdr
      • doradca1 W sumie to ... 03.04.05, 21:08
        Przepraszam, ze wtracam się ale nakład nie świadczy o opiniotwórczości.
        Sprzedaż egzemplarzy o tym świadczy. Niestety wiarygodnych informacji nie można
        uzyskać. Powtarzam WIARYGODNYCH....
        I to by było na tyle w kwestii tego pana i jego gazetki.
        • szatek100 Re: W sumie to ... 03.04.05, 21:25
          Osobiscie uwazam , ze ok. 50% faktów przedstawionych w "Nie" jest prawdziwych ,
          natomiast druga połowa jest naciagana.Bardzo wiele afer przedstawionych przez
          Urbana znalazło zakonczenie w sądzie.Poza tym czy ta cała masa prokuratorów ,
          polityków etc. czytałaby rzeczy , którym nie daje wiary ??Co do wiarygodnosci w
          sensie obiektywnym to oczywiscie masz racje , nigdy nie mozna przecież byc
          absolutnie pewnym tego , co pisza w mediach.Ale my tu nie rozmawiamy o pojeciu
          WIARYGODNOSCI (w sensie szerokim) ale OPINIOTWÓRCZOSCI

pzdr
          • doradca1 Re: W sumie to ... 04.04.05, 01:29
            Jeżeli coś nie jest wiarygodne to nie może być opiniotwórcze. Popatrz na
            przykład. Oto link
            www.kcna.co.jp/index-e.htm
            A teraz odpowiedz czy zawarte tam informacje są wiarygodne?? Jesli nie są
            wiarygodne to nie mogą być opiniotwórcze.
            I podobnie jest z wydawnictwem Jerzego Urbana (vel. Jana Rema). Z założenia
            postanowił wyszydzać i kpić z innych poglądów niż jedynie słuszne prezentowane
            jako linia PZPR. Co ciekawsze Jerzy Urban jak sam mówi nigdy do PZPR nie
            należał. Dla mnie to oznacza, ze był półgłupkiem bo nawet nie robił tego dla
            ideii a jedynie dla korzyści materialnych. Nie będę mu zaglądał w majątek bo to
            jego sprawa w jaki sposób go zdobył. Nie będę jego ani jemu podobnych próbował
            tłumaczyć, że idą złą drogą. Nie będę tego robił dopóki oni nie zaczną mi
            próbować wmawiać, że źle postępuję....I tak moglibyśmy się przekonywać w
            nieskończoność. A ponieważ nie znajdziemy wspolnego mianownika to proponuje
            pozostać przy swoich stanowiskach...
            Pozdrawiam
        • maaac "NIE", zwroty i Doradca 03.04.05, 22:29
          "Nie" jest prywatnym przedsięwzięciem - jeżeli zwroty by były wysokie ze
          względu na nieopłacalność dawno by było już zamkniete. Jeżeli tygodnik ten
          dalej istnieje musi być opłacalny finansowo - czyli nie ma zbyt dużo zwrotów
          (zwróć uwagę że w NIE prawie nie ma reklam - głównym źródłem dochodów są więc
          pieniądze ze sprzedaży). Można zawsze założyć teorię o finansowaniu
          zewnętrznym - pytanie tylko kto by dawał na to pieniądze?
          Przy okazji pamieta jeszcze ktoś taką partię jak KPN i taki bardzo popularny
          tygodnik jak Razem?
          • maksimum "NIE", zwroty i Doradca TYGODNIK-100,000 NAKLADU 04.04.05, 00:51
            i na dodatek z niewielka iloscia reklam i wychodzi na swoje.
            A taka GW jest dziennikiem z 300,000 nakladem i ledwo zipie finansowo.
            To jak to jest z tym finansowaniem zewnetrznym?
            • doradca1 Re: "NIE", zwroty i Doradca TYGODNIK-100,000 NAKL 04.04.05, 01:37
              Ano jesttak, że jedni stosują normalną księgowość a inni są podejrzewani o
              stosowanie kreatywnej księgowości...
          • doradca1 Re: "NIE", zwroty i Doradca 04.04.05, 01:35
            I prawie wyjasniłem tzw. fenomen sprzedaży NIE. Dlaczego prawie? Ano dlatego,
            że jesli jest tak jak domyślamy się to znaczy, ze Urban jest genialny pod
            względem ekonomicznym. Niestety mam odmienne zdanie i nie ździwie się jak jego
            wydawnictwo może mieć kłopoty w niedługim czasie. Nie mam na myśli opcji
            politycznej, która nie będzie sprzyjać tygodnikowi. Mam na myśli opcje
            ekonomiczne.
            Podajesz przykład KPN i tygodnika Razem. Dołózmy do tego jeszcze historie z
            Expressem Wieczornym (lokalna wątpliwej jakości gazeta codzienna w Warszawie).
            Tutaj historia była podobna do tej z tygodnikiem Razem.
            Z drugiej strony zwróć uwage na losy gazety Trybuna. Klimat polityczny
            sprzyjający. Realia ekonomiczne nieubłagane i gazeta na krawędzi bankructwa.
            Niestety nie jestem specjalistą od rynku mediów wiec nie moge kontynuować
            tematu.
            Proponuje pozostać przy swoich odczuciach.
            • siekiera77 Re: "NIE", zwroty i Doradca 04.04.05, 02:09
              Komu ty doradzasz??? ;-)
              • sawa.com Re: "NIE", zwroty i Doradca 04.04.05, 07:26
                Zarysywujące się (wyraźnie) wątpliwości co do mozliwości generowania wielkiego
                majatku przez firmę pod tytułem "NIE" może wyjaśnić tylko rzetelna kontrola
                skarbowa. Ciekawe czy taka była w ogóle robiona w minionym 15 leciu. Bo małe
                ledwo-zipiące firmy polskie są trzepane równo i regularnie.

Zaś co do aktualnej roli opiniotwórczej owego organu? Pozostanę przy swojej
                ocenie. To znaczy, że obecnie jest ona znikoma.

W początkach lat dziewięćdziesiątych był to obok trybuny, dla odmiany tygodnik
                który wspierał postkomunistyczną reaktywacje.
                Ale jest to czas miniony dokonany.
                • maksimum Re: "NIE", zwroty i Doradca 04.04.05, 18:06
                  sawa.com napisała:

> Zarysywujące się (wyraźnie) wątpliwości co do mozliwości generowania
                  wielkiego
                  > majatku przez firmę pod tytułem "NIE" może wyjaśnić tylko rzetelna kontrola
                  > skarbowa. Ciekawe czy taka była w ogóle robiona w minionym 15 leciu. Bo małe
                  > ledwo-zipiące firmy polskie są trzepane równo i regularnie.
                  >
                  > Zaś co do aktualnej roli opiniotwórczej owego organu? Pozostanę przy swojej
                  > ocenie. To znaczy, że obecnie jest ona znikoma.
                  >
                  > W początkach lat dziewięćdziesiątych był to obok trybuny, dla odmiany
                  tygodnik który wspierał postkomunistyczną reaktywacje.
                  > Ale jest to czas miniony dokonany.

Tak jak Urban jest miniony i dokonany,ale pieniadze ma na prowadzenie
                  szmatlawca.
              • wyrodnamatka Re: "NIE", zwroty i Doradca 04.04.05, 10:01
                łyli doradza koniowi na służewcu , koń ma duży łeb to go wysłuchuje

- nie bądz koń :)

, a filipowi to i tak diabli oczy wyłupią za te jego pisanine ...
                • gnievvko1968 Urban ma racje: 05.04.05, 15:05
                  piszac o tym kolesiu:
                  link :

www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=5403&zaznacz=Iza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka