jagnieszkaa 06.04.05, 15:21 Abp Józef Michalik, przewodniczący Konferencji Episkopatu Polski powiedział, że żaden Polak nie jest zwolniony od obowiązku uczestniczenia w pogrzebie Jana Pawła II. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
she8 Re: Amen. 06.04.05, 15:22 Żebyś jeszcze umiała przytaczyć całość. Ale to byłoby zbyt piękne. PS Ja cię zwalniam! Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Re: Amen. 06.04.05, 15:26 jagnieszkaa napisał: > Abp Józef Michalik, przewodniczący Konferencji Episkopatu Polski powiedział, > że żaden Polak nie jest zwolniony od obowiązku uczestniczenia w pogrzebie > Jana Pawła II. Powiedział też może, jakie sankcje prawne przewidziano w przypadku niewypełnienia tego obowiązku oraz czy są jakieś przesłanki egzoneracyjne lub ekskulpacyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm temu panu marza sie z pewnoscia stosy 06.04.05, 15:31 jak jego podopiecznemu z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
jagnieszkaa Re: Amen. 06.04.05, 15:32 Odpowiadam plopli: Nie wiem, co znaczą te obco brzmiące wyrazy. Ja tylko cytuję "Gazetę Wyborczą". wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53621,2640982.html Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm oszolomy-antypapisci chca sie podpierac JPII ! 06.04.05, 15:27 Skandal. Obronca nienawistnika z RM podpiera sie jak laska nieboszczykiem,ktory glosil milosc i przepraszal Zydow za przesladowania ze strony takich katolikow jak oni. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Oj, nie ładnie Giwi, nie ładnie! 06.04.05, 15:54 i BEZPRAWNIE w dodatku. :( Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Wybaczam 06.04.05, 16:19 Kazdy ma prawo do powiedzenia czegos niezbyt madrego,zwlaszcza gdy jest np. w stresie.Transmisje z pogrzebu i obejrze w TV i nagram na video. Mało? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus CzyTatko tak poradził prawdomównej j Jagnieszce? 06.04.05, 16:39 Tak brzmi omawiany fragment artykułu z GW: (...)Abp Józef Michalik, przewodniczący Konferencji Episkopatu Polski powiedział, że żaden Polak nie jest zwolniony od obowiązku uczestniczenia w pogrzebie Jana Pawła II, ale może to czynić także w Polsce. Trzeba się łączyć modlitwą " Tatko Jagnieszki ma duzo znajomych w środowisku GW. I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
jagnieszkaa Odpowiadam homoniewiadomo 06.04.05, 18:06 Czy Polak, który nawet w Polsce nie będzie uczestniczył w pogrzebie Jana Pawła II, zostanie pozbawiony polskiego obywatelstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: Odpowiadam 06.04.05, 18:11 Jeśli tak chcesz, możesz z niego zrezygnować. Na Syberii miejsca mnóstwo. I Castro przyjmie cię w swe ramiona Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Odpowiadam jagnieszce co " pali głupa"! 06.04.05, 19:13 jagnieszkaa napisał: > Czy Polak, który nawet w Polsce nie będzie uczestniczył w pogrzebie Jana Pawła > II, zostanie pozbawiony polskiego obywatelstwa? A mówili ludzie i Giwi, dawała do zrozumienia ,żeś inteligentną dziweczką. :( Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Odpowiadam homoniewiadomo 06.04.05, 23:18 Na pewno dostanie poczta nagane.Gotowych wzorów donosicielstwa dostarczyła PRL , wiec z odnajdywaniem dezerterów nie powinno byc problemow pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
babariba666 a ja słyszałem dzisiaj, jak się jeden prawnik... 06.04.05, 19:02 zastanawiał, na jakiej podstawie taki np. starosta może ogłosić dzień wolny od pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Nauczał: Ojczyzna to zbiorowy OBOWIĄZEK ! 06.04.05, 19:16 Nie wystarczy słyszeć, trzeba starać sie rozumieć co mówi Nauczyciel. Odpowiedz Link Zgłoś
jeremiaszpolak [...] 06.04.05, 20:01 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jagnieszkaa Re: Amen. 06.04.05, 20:33 Przez szacunek dla Zmarłego, zawieszam tę "wymianę myśli". Do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Amen. 06.04.05, 23:13 O szacunku dla Zmarłego trzeba było pomyśleć przed rozpoczęciem wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek333 Re: Amen. 06.04.05, 23:15 a koszt podróży dla 40 milionow polaków pokrywa kuria w Łomży. Spotkajmy sie na Placu Piotrusia i zaspiewajmy razem prom czy tam barke czy inny plynacy jednoczac sie na kolejne 12 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Amen. 06.04.05, 23:16 Ja Michalika nie kojarzę , ale słyszalem , ze to wielki beton. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś