machin 01.07.02, 05:09 1. Gandalf - Mordechaj Jungfraumilch 2. Pippin - Srul Hosenduft 3. Boromir - Tuwia Fleischbaum Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mpsps Re: Lista Tolkiena 01.07.02, 20:22 tom Bombadil- wlasc. Mosze Baummann, ogrodnik, zalozyciel i przywodca antypolskiego stowarzyszenia "Kurhan" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maslak Re: Lista Tolkiena IP: *.acn.waw.pl 01.07.02, 20:37 machin napisał(a): > 2. Pippin - Srul Hosenduft Ale dlaczego akurat Pippin ma być "Gaciosmród"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maslak Re: Lista Tolkiena IP: *.acn.waw.pl 01.07.02, 20:53 Gość portalu: maslak napisał(a): > machin napisał(a): > > > > 2. Pippin - Srul Hosenduft > > Ale dlaczego akurat Pippin ma być "Gaciosmród"? > Że Srul to rozumiem, ale dlaczego Hosenduft? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : Š : Re: Lista Tolkiena IP: *.cm-upc.chello.se 01.07.02, 20:45 Frodo - Adam Michnik ? Odpowiedz Link Zgłoś
machin Re: Lista Tolkiena 01.07.02, 22:26 5. Pajęczyca Szeloba - mania adres: *.dtcc.cc.nc.us Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: Lista Tolkiena 02.07.02, 01:06 Wole sie nie domyslac, kim byl Gandalf. A Sauron to pewnie Ojciec Dyrektor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceq Re: Tfu, co ja gadam;-) IP: *.szeptel.net.pl 02.07.02, 19:44 Bilbo nie był Żydem (historycy nadal się spierają), ale z pewnością był masonem, jak większość niziołków. Odpowiedz Link Zgłoś
kimmjiki Re: Tfu, co ja gadam;-) 02.07.02, 22:21 Z listy wynika, ze Frodo byl Zydem, a przeciez Bilbo to jego krewny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Tfu, co ja gadam;-) IP: *.acn.waw.pl 02.07.02, 22:42 kimmjiki napisał(a): > Z listy wynika, ze Frodo byl Zydem, a przeciez Bilbo to jego krewny... O to własnie chodzi, to 100% dowód ICH przewrotności Już nie pamiętasz jak Bilba kryly te podejrzane Elfy? Odpowiedz Link Zgłoś
tomi469 Re: Lista Tolkiena 02.07.02, 23:41 Ale Boromir był za to prawdziwym Polakiem, wskazuje na to jego słowiańskie imię i to, że nie chciał się podporządkować niczyim rozkazom, chciał zakosić pierścień i koronny argument - zginął męczeńską śmiercią (Tolkien wzorował się tu niewątpliwie na bohaterach romantycznych). Odpowiedz Link Zgłoś