Dodaj do ulubionych

Warszawska Parada - skandal międzynarodowy?

• amoremio Re: Warszawska Parada - skandal międzynarodowy? 02.06.05, 04:09
      Volker Beck - jest homoseksualista.
      Tzw. zadeklarowanym i zaangazowanym w tym kierunku.
      Ja osobiscie tez go kocham: za jego promowanie
      wejscia Turcji do UE :) -brr!fe!

Claudia Roth - nie wiem, ale mozliwe,
      bo sie tak B.DZIWNIE stroi/ubiera.
      DZIWACZNIE. Ale nie wiem.
    • tymon007 E-MAIL PANA PORTERA BAPORTER@UMICH.EDU 02.06.05, 04:42
      mozecie do tego oburzonego pana napisac i wyrazic swoje zdanie.
      • glob1 [...] 02.06.05, 05:08
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • szechter2 Re: Interesujcie sie przyczynami !!! 02.06.05, 05:14
          Maryla,
          Chyba mialas na mysli FART! I przeztan sie wyrazac!!
          Mnietek
    • nikame Do Pandady 02.06.05, 05:11
      teza o wzroscie PKB nie moja, ale z cytowanego wyzej artykulu Zakowskiego
      niejakiego.

Mam pytanie: wytłumacz mi prosze cel takiej parady, po co one sa? Bo naprawde
      nie umiem tego zrozumiec. Dla mnie to jakis niepojety ekshibicjonizm. Czy
      uznałbys za sluszna paradę organizowana przez wszystkie kobiety które maja
      akurat okres w danym dniu? co dzien byłaby jakas. Z transparentami itp. czemu
      to słuzy? Bo jesli ma słuzyc walce o jakies prawa to forma bezsensowna. więc
      czemu? Poza oczywistym political correct trendem, dla mnie bezdennie glupim.
    • artdealer Re: Warszawska Parada - skandal międzynarodowy? 02.06.05, 05:26
      WSZYSTKICH ZAPRASZM DO TORONTO pod loniec czerwca na PRIDE Parade
      (www.pridetoronto.com/), gdzie ponad 1 milion ludzi ma Hell of a Good
      Time!! I to co roku!
      A że TOLERANCJA jest bliźniaczą siostrą MIŁOŚCI, więc może tego właśnie nam
      wszystkim trzeba?
      A na dodatek i Warszawa i Toronto to siostrzane miasta. Jak świetnie można
      celebrować naszą wielką różnorodność. Wszak i ja jestem inny niż Kowalska, czy
      też Mazur, a jednak z tego powodu nóż w kieszeni mi się nie otwiera.
      Co następne? Zakaz wjazdu do Polski turystów z Afryki, bo mogą mieć AIDS?
      Aż przykro na tę naszą Polskę patrzeć. I aż strach...
      • szechter2 Re: Warszawska Parada - skandal międzynarodowy? 02.06.05, 05:36
        Ale zes dal dupy z ta wypowiedzia!
    • szechter2 baporter@umich.edu 02.06.05, 05:35
      Via e-mail (baporter@umich.edu)

Dear Mr. Brian Porter:
      With interest we read your comments in the Gazeta Wyborcza about attempted
      parade of homosexuals in Warsaw, banned by the President of that great city.

Your comment suggests that you confuse perversion of homosexuality with
      tolerance and civil rights.

Perhaps you would consider propagating homosexuality at the Department of
      History of the University of Michigan, not in capitol of our homeland.

Cheers,
      • dzikamalpa Re: baporter@umich.edu 02.06.05, 05:49
        pan porter przekazuje innym obcokrajowcom swoja wiedze na temat polskiej
        tolerancji... jednoczesnie wypacza jej sens... tradycja polskiej tolerancji nie
        przewidywala nigdy tolerowania bandy zboczencow demonstrujacych publicznie
        swoje deiacje... tolerancja oznacza zrozumienie i uszanowanie pewnego status
        quo... a nie godzenia sie na wszystko i za wszelka cene
    • gabemaz.aol.com Re: Warszawska Parada - skandal międzynarodowy? 02.06.05, 05:45
      kaczuszko, kochaniutki!

a jak tam u ciebie z tymi sprawami. na don juana mi nie wygladasz, prosiazcku
      ty moj mily...
    • smok5 Skandal międzynarodowy to ci odmieńcy. 02.06.05, 05:55
      Czy to nie jest przypadkiem tak jak z tzw "konstytucją europejską" oburzają się
      międzynarodowe elity, ale normalni ludzie na całym świecie myślą o odmieńcach
      dokładnie to samo co ja. Może zrobimy referendum?
      • tymon007 liberalny zachod zaprasza... 02.06.05, 06:56
        przeciez zawsze ludzie odmiennej orientacji moga poleciec na tego typu parady
        organizowane w krajach bardziej libelarnych m=niz polska.nowy jork toronto
        berlin.granice stoja otworem a dla chcacego nie ma nic trudnego.jezeli istotnie
        zalezy wam bracia i siostry na demonstracji waszego swiatopogladu to zaqwsze
        mozna sie udac do krajow ktore przyjma was z otwartymi rekami.swoja droga
        przyznam szczerze ze to co widzialem, na sierpniowej paradzie gejow i lesbijek w
        nowym jorku sprawilo ze cofnelo mi sie sniadanie.jezeli moge sobie pozwolic na
        indywidualny poglad na wasza sprawe to ciesze sie ze nie mozecie sie w tych
        waszych zwiazkach rozmnazac :) toi chyba jedyny plus :)
    • tekameka USA, Wielka Brytania, Niemcy, Turcja, Izrael - 02.06.05, 05:55
      siedliska pedalstwa .
      Nie lubię Kaczyńskiego - ale popieram go w tępieniu tego plugastwa
    • 48matrix Znakomite FOTO L. Kaczyńskiego ilustrujace ten.... 02.06.05, 06:00
      art. GW.
      Kaczor wyglada tak jak gdyby odkrył, że ma pełne gacie....
      • dzikamalpa Re: Znakomite FOTO L. Kaczyńskiego ilustrujace te 02.06.05, 06:05
        genialna konstatacja...
    • robiwankenobi Re: Warszawska Parada - skandal międzynarodowy? 02.06.05, 06:02
      GRATULUJĘ PANU PANIE PREZYDENCIE - To władca tej ziemi, bedzie wył i pluł
      ustami zniewolonych przez siebie biedaków. Idąc droga Prawa i Sprawiedliwości -
      świat będzie miał pana w nienawiści - to jest cena za posłuszeństwo BOGU! Ale
      to jest jedyna droga. Prosze nie ulegać wynaturzeńcom. jako ludzi trzeba ich
      szanowac i współczuć, ale nie wolno pobłażać zboczeniom. JESTEM Z PANEM CAŁYM
      SERCEM! CHWAŁA BOGU!
    • l4mi Re: Warszawska Parada - skandal międzynarodowy? 02.06.05, 06:14
      Dla mnie to tylko czesc gry przedwyborczej.Postepowanie to ma na celu sciagnac
      do urn dziadkow i babcie dla ktorych jedyna wartoscia jest proboszcz a o
      homoseksulizmie mowi z ambony ze to nie tak jak chcial Pan... Droga
      Kaczynskiego do prezydentury byla zaplanowana od dawna.Mysle ze zaden olityk
      nie narazalby sie swiadomie na skandal ktory moze z tego wyniknac, ne majac w
      tym ukrytego celu.A tak robi sobie bezplatna reklame a starsze pokolenie (choc
      nie w calosci) bije mu brawo...
      • dzikamalpa Re: Warszawska Parada - skandal międzynarodowy? 02.06.05, 06:30
        w duzej mierze nie masz racji... wprawdzie kaczynski prowadzi kampanie wyborcza
        ale w tym przypadku ma ona charakter wtorny, nalezy zauwazyc ze swoja kampanie
        prowadza przede wszystkim stronnictwa skrajnie lewicowe antyklerykalno-
        propedalskie, ktore agresywna polityka chca rozglosu, a najlepiej skandalu...
        jednoczesnie nieprawda jest ze tylko starzy ludzie uwazaja ludzi o blednej
        orientacji seksualnej za zwyklych zboczencow... jest wielu mlodych ludzi dla
        ktorych taka demonstracja dewiacji jest nie do przyjecia
        • extrema77 Wymuszanie tolerancji przez prowokowanie.... 02.06.05, 07:01
          ..... nie jest skuteczne. Nie jestem zwolennkiem PiSu czy LPR ale uwazam ze
          sposob w jaki czesc homoseksualistow chce uzyskac tolerancje jest nie wlasciwy
          a wrecz szkodliwy dla nich samych. Tak jak zadaja szacunku dla siebie, tak
          powinni zwrocic uwage na na poglady innych. Zgadzam sie z Twoim wczesniejszym
          postem ze ich parady czesto sa nastawione na szok dla ludzi nieobytych z tymi
          zwyczajami.
          Na jesieni juz przekonali sie w USA ze taka droga nie prowadzi do celu.
          Histeria homoseksualnych malzenstw przyczynila sie do ruiny kampanii wyborczej
          Kerry'ego i doprowadzila do konstytucyjnych poprawek w wielu stanach
          zakazujacych tego procederu.

W sumie, w tym przypadku Kaczynskiego nie potepiam choc moim idolem to on nie
          jest i nie bedzie.
    • bandr Parada? 02.06.05, 06:21
      Pedały wszystkich krajów łączcie się. Nie wiem, po co w Warszawie przemarsz
      peletonu dewiantów europejskich i gejowo-lesbijskiego SLD. Wiadomo jaka jest u
      nas służba zdrowia i na leczenie ich wszystkich pieniędzy nie mamy.
    • jaro_ss Parada nie ma nic wspólnego z tolerancją !!! 02.06.05, 06:43
      Możesz sobie robić co chcesz w swojej sypialni, możesz sobie chodzić po ulicy
      za rączkę - to tolerancja, ale Parada nie ma nic wspólnego z tolerancją - to
      jescze jeden wygłup i agresywne narzucanie pewnego stylu życia - a tu zaczyna
      się konflikt polityczny.... i nie ma to już nic wspólnego z prawami
      człowieka....

Paniom Środom i Jarugom mówimy Nie..... bawcie się we własnych ogródkach....
      nam pozwólcie żyć spokojnie i bez hałasu....
    • marcinosk Re: Warszawska Parada - skandal międzynarodowy? 02.06.05, 06:58
      Ludzie zastanówcie się poważnie, czy chcecie aby ktoś taki został prezydentem
      Waszego kraju i przez pięć następnych lat przynosił nam wstyd!!!!
    • kalawaw Kaczyński = Łukaszenka 02.06.05, 07:05
      Polska z prezydentem Kaczyńskim nie będzie sie różniła od Białorusi. Gdzie
      powstanie Wolne Radio Polska?
      W Monachium?!!!
    • petite_marie Re: Warszawska Parada - skandal międzynarodowy? 02.06.05, 07:08
      Jemu się to po prostu NIE PODOBA!!!
      Czy ktoś słyszał o większej arogancji kogoś, kto reprezentuje naród w
      demokratycznym państwie?? Na razie na szczęście tylko w Warszawie, ale za moment
      ten pan, który jest typowym polskim homofobem będzie być może prezydentem tego
      jakże smutnego kraju nad Wisłą.
      Polacy! Jeśli nie spodoba mu się coś innego, np. to, że kobiety chodzą w mini
      albo bez nakrycia głowy, to czy też będziecie się na to godzić??

Nie jestem lesbijką ani gejem, jestem heteroseksualną matką, w dodatku
      katoliczką, ale naprawdę nie rozumiem tego pana.
      • dzikamalpa Re: Warszawska Parada - skandal międzynarodowy? 02.06.05, 07:22
        tutaj problemem sa ludzie o blednej orientacji seksualnej, ktorzy koniecznie
        chca obnosic sie ze swoja odmiennoscia w celu wywolania skandalu... postawa
        kaczynskiego budzi moja niechec, jednak nie w tym przypadku
    • puba marzy ci sie trojkacik? 02.06.05, 07:09
      jestes zboczony i kaczynski powinien zabronic ci wystepowania na forum, hihi

lesbijki sa tolerowane wlasnie z takich zboczonych powodow - 2 kobiety razem -
      toz to marzenie faceta, hihi
      • pan_pndzelek Ubawiłem się setnie... 02.06.05, 07:59
        Ubawiłem się setnie... Już dawno pismacy z wyborczej ani
        działacze "równościowi" nie dostarczyli mi tyle rozrywki, ale do rzeczy:

Ten tam jakiś "brian potter - polonista" najpierw - cytuję: "Pocztą
        elektroniczną rozesłał wiadomość do polonistów z USA, Wielkiej Brytanii,
        Niemiec, Turcji, Izraela" o zakazie homoparady ale zaraz potem jakoby -
        cytuję: "nie chce, by sprawa nabrała międzynarodowego rozgłosu"... Ha, ha,
        ha... ale meile po całym świecie jełop rozsyła... No paraadne po prostu...

I inne śmiesznostki, tenże jakiś tam "brian potter" (a któż to w ogóle jest i
        czemu jego zdanie ma być interesujące?) mówi, że: "- Poświęciliśmy swoje
        kariery na łamanie stereotypu Polaka". Hy, hy, hy... myśmy pana panie potter o
        ten ciężki gów*niany trud nie prosili to i nie podziękujemy za niego... Idź pan
        już sobie, nie rozśmieszaj nas pan dalej... SIO!
        • werter-6 Pendzlu to ja setnie bawie twoimi Polaku!!!!!!!!! 02.06.05, 08:39
          Belkotami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          > I inne śmiesznostki, tenże jakiś tam "brian potter" (a któż to w ogóle jest i
          > czemu jego zdanie ma być interesujące?) mówi, że: "- Poświęciliśmy swoje
          > kariery na łamanie stereotypu Polaka". Hy, hy, hy... myśmy pana panie potter
          o
          > ten ciężki gów*niany trud nie prosili to i nie podziękujemy za niego... Idź
          pan
          >
          > już sobie, nie rozśmieszaj .Podobno pytali o Ciebie lekarze
          z "Sobieskiego"!!!!!!!!
          • slon2002 tak niedawno mogłem pogonić pedała z siekierą 02.06.05, 08:57
            po Marszałkowskiej w Warszawie. A teraz to ma być mój euro-współ-obywatel?
            Ku.. mać, już niedługo może będe musiał pedałowi dawać, bo inaczej będzie
            nieszczęśliwy a przecież euro-konstytucja ma zapewnić wszystkim szczęście Euro-
            landzie.
            • slon2002 pederaści wszystkich krajów łąccie się 02.06.05, 09:00
              • osiolekporfirion List uczonych - podpisany przez Izabellę Filipiak 02.06.05, 09:17
                Ta wybitna polska uczona przeżyła trudne lata zasuwając z miotłą i ścierką na
                Manhattanie. I tylko homoseksualizm wyniósł ją o piętro wyżej. Obecnie - jako
                podobno prześladowana w Polsce lesbijka uzyskała dzięki innym lesbijkom
                zaproszenie na uniwersytet do Kaliforni. Po polsku nazywa się to zjawisko
                solidarnością środowiskową albo - prościej - prostytucją.
                • rsrh do osiołka porfiriona ! Nie ! Popieranie lesby czy 02.06.05, 09:33
                  geja przez "Środowisko" nie jest prostytucja lecz odmiana NEPOTYZMU ! Ta
                  "wybitna uczona,przsladowana w Polsce" awansowała na wyższe pietro dzieki
                  poparciu "Rodziny".
                  • killkamill Re: do osiołka porfiriona ! Nie ! Popieranie lesb 02.06.05, 10:32
                    Widzicie, gdyby w Polsce nie bylo homofobii, to zaden 'przesladowany geniusz'
                    by sie nie wybil tylko dlatego, ze jest przesladowany.
                    Zdobylby uznanie, gdyby byl tego wart, a gdyby nie byl, to by dalej szorowal
                    posadzki.
            • werter-6 Sloniu mam nieukrywaną satysfakcvję że tak 02.06.05, 09:14
              homofobicznie cierpisz po polsku!!!!!!!!!!!!
        • killkamill Re: Ubawiłem się setnie... 02.06.05, 10:29
          Czlowieku, Bog cie opuscil.
          Wypros tez z Polski Normana Daviesa, i wszystkich ktorzy chca sie mieszac do
          naszych spraw, zamknijmy granice, zlikwidujmy ambasady, bo nam nikt nie jest
          potrzebny, jestesmy, kurfa, Najjasniejsza Rzeczpospolita, Przedmurze
          Chrzescijanstwa, kraj-ideal, w pelni samowystarczalny kulturowo.
    • minia1000 Re: Warszawska Parada - skandal międzynarodowy? 02.06.05, 07:23
      troche nie na temat ale jak tak patrze na to zdjcie kaczynskiego to nie moge sie oprzec....mozecie mi
      powiedziec dlaczego on zawsze wyglada na niedomytego i te ubrania jak psu z gardla.....fu odrazajacy
      widok.
    • adamdark01 Re: Warszawska Parada - skandal międzynarodowy? 02.06.05, 07:23
      Panie Kaczynski, wiem,ze nie zdazyl Pan urosnac fizycznie,ale umyslowo?
      przecie ma pan dosc duza glowe,a moze w tej glowie jest za duzo wody sodowej?
      Moze Pan da sie zbadac jakiemu dobremu neurologowi?,radze Panu uczynic to
      jak najszybciej,bo moze od gazow glowa wybuchnac,a wtedy kto za zepsute
      powietrze zaplaci?no nie?
    • napiszme Re: Warszawska Parada - skandal międzynarodowy? 02.06.05, 07:37
      Ja sie wcale mu nie dziwie, ze chce zakazac parady; tyle fajnych facetow sie na
      niej pojawi a on atrakcyjnoscia nie grzeszy...

Ja wiem, ze o gustach sie nie dyskutuje, ale mimo wszystko wszyscy oczy maja.
      Czy moze kogos, w czyim typie jest kaczor dotknalem swoim postem?
      Ubolewam.
    • j-szw Re: KACZYZM=TOTALITARYZM! WIELOKULTUROWOSC JEST W 02.06.05, 07:37
      Społeczeństwa Zachodu już płacą wysoką ceną, a będzie ona jeszcze wyższa, za
      przyzwolenie na tzw. "wielokulturowość", która dla wielu jest raczej
      przyzwoleniem na brak odpowiedzialności. Irytujący jest przy tym fakt jak wielu
      błaznów wysila się na uzasadnienia tolerujace ten stan. Dokonana przez autorkę
      ocena sytuacji w USA jest pokrętna, gdyż czynnikem stabilizacji w tym kraju nie
      jest a priori tolerancja dla wielokulturowości lecz nietolerancja dla braku
      odpowiedzialności. W tym kontekście popieram postępowanie Kaczyńskiego wbrew
      opinii gęgaczy z jednym jednakże zastrzeżeniem - bądź konsekwentny Kaczorze i
      nie koncentruj się tylko na gejach i lesbijkach.
    • petrosp Bardzo dobrze Panie Prezydencie ! 02.06.05, 07:48
      Ja jestem tolerancyjny, ale domaganie się aby homoseksualiści obnosili się ze
      swoimi niezdrowymi skłonnościami w miejscach publicznych, to już jest przesada.
      Nie czarujmy się ta parada równości jest niczym innym jak demonstracją
      homoseksualnego trybu życia, homoseksualnych "wartości" i to często w wyuzdany
      sposób. Na to się nie zgadzam. Dlatego popieram prezydenta Warszawy. I nie
      przesadzajcie z tym międzynarodowym skandalem. Może i jest to skandal ale dla
      międzynarodówmi homoseksualistów.
    • galaxy2099 Chora osoba to ty jestes ptaszku kochany 02.06.05, 07:50
      i to ty ptaszku kochany siejesz nienawiscia do Prezydenta Kaczynskiego.
      Zalosne jaka nienawistna kampanie propagandowa rozpetali geje i lesbijki w
      stosunku do jednej osoby.
      I dlatego chociazby trzeba sie tej przemocy przeciwstawic.
      Dzisiaj Kaczynski jutro nastepni w imie chorej wyobrazni.
      Niektorym to sie w glowie totalnie poprzewracalo. Zalosne agresywne mniejszosci.
    • 0201zk Re: Warszawska Parada - skandal międzynarodowy? 02.06.05, 07:51
      I pomyśleć, że ten pajac nie dalej jak w niedzielę kwakał o wolności dla wszystkich w IV Rzeczpospolitej!!! Paranoja!!! Aż strach pomyśleć co będzie jak zechcą przemaszerować ulicami stolicy np. epileptycy (dla Kaczora trudna nazwa)!
      • bogalfa Re: Jak każda mniejszość, mają prawo 02.06.05, 08:18
        Ale żeście się wszyscy podniecili, a gejowie i lesbijki, jak każda mniejszość
        mają prawo konstytucyjne do organizowania publicznych zebrań i parad. Ich
        manifestacja nie jest zagrożeniem dla porządku publicznego, jest po prostu
        chęcią zamanifestowania, że oni też ludzie, Polacy, nie gorsi od innych,
        których orientacja seksualna jest, jak się ciągle uważa, i zresztą słusznie,
        powszechniejsza, normalniejsza i bardziej naturalna. Ale ludzkość daleko
        odchodzi od natury chociażby już przez to, że tolerancja inności zostaje uznana
        jako wartość. Dlaczego dezyzja pana Prezydenta Kaczyńskiego jest niesłuszna? 1.
        jest bezprawna, 2. czyni większy huczek wokół odmienności seksualnych zachowań
        niż uczyniłaby planowana parada, 3. odnosi się z pogardą do ludzi, którzy
        niejednokrotnie są i dobrymi ludźmi i dobrymi obywatelami, 4. rzeczywiście robi
        Polsce złą "reklamę" w świecie zachodnim (chociaż zapewne nie w Iranie). A czy
        wpłynie na "uzdrowienie" (świadomie daję w cudzysłowie) gejów i lesbijek? Nie,
        przeciwnie, jedynie rozjątrzy i utwierdzi. I warto wziąć pod uwagę jeszcze inny
        aspekt: po trzech czy czterech takich paradach być może potrzeba manifestowania
        swojej inności przez gejów i lesbijki przestałaby odgrywać rolę; zaakceptowanie
        przez społeczeństwo faktu, że istnieją inne orientacje sekstualne niż ta
        większościowa uczyniłoby z całej sprawy rzecz czysto prywatną. I tak byłoby
        najlepiej.

Gejów przy tym nie wolno utożsamiać z pedofilami, a jeżeli chodzi o obrazę
        publiczną moralności jaka może się wydarzyć podczas parady z powodu nadmiernego
        wyuzdania czy ekshibicjonizmu, to przeciw temu chyba są prawa i przepisy.

Więc najmądrzej byłoby parady nie zakazywać i zbytnio się całą sprawą nie
        podniecać.

Pana Kaczyńskiego wyraźnie na taką mądrość nie stać. No i robi bigos.
    • nkf A kto na Kaczynskiego glosowal???... 02.06.05, 07:57
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka