vigla 08.06.05, 20:39 dlaczego to ma być tylko 'zapis na Jarosza', a co z innymi rektorami lamiącymi prawo ktorzy heroicznie walczyli aby mięc autonomię względem prawa , ale im się to nie udało ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janbacz Właściciel płaci i wymaga 08.06.05, 21:28 Co za jakiś popieprz.ny pomysł aby uczelnia była od właściciela niezależna? Jak ktoś chce mieć swoją własną uczelnię to niech sobie założy albo odkupi od kogoś, a nie będzie się szarogęsił na cudzym majątku - w tym wypadku na należącym do narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Folwark rektora Jarosza 08.06.05, 21:59 Wyjscie jest w sumie dosc proste: odebrac akredytacje "uczelni" pod byle pretekstem. Umocowanym prawnie ma sie rozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
joannadarc O innych wybrykach... 09.06.05, 08:04 jak molestowanie studentów w zamian za zdany egzamin (bo i na to skarżą się jarosławscy studenci) nie wspomnę. Jka by tak poszukać i ludzie nie bali się o swoje tyłki (nomen omen), znalazłoby się pewnie jeszcze kilka paragrafów na pana rektora... Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: O innych wybrykach... 09.06.05, 09:07 Wyjscie dla studentow jest w sumie dosc proste: zaliczyc pierwszy (lub drugi) rok i przeniesc sie do innej uczelni. W przypadku wykladowcow sprawa jest trudniejsza, bo posady na innych uczelniach sa juz poobsadzane a dodatkowo fakt wykladania w tej "uczelni" nie przysparza im splendoru. Sami zreszta sobie w znacznej czesci sa winni -takie sa bowiem skutki sluzalczolsci, tolerowania lobuzerki, klakierstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
aniavv Re: O innych wybrykach... 09.06.05, 22:25 Jej, no wlasnie... takie sa skutki sluzalczosci... I ta sluzalczosc ciagle trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
karis21 Re: Folwark rektora Jarosza 09.06.05, 08:28 Temida robi z siebie jaja a arektor Jarosz kpi z prokuratury i z sądów po prostu nasza temida jest tak cienka jak u krawca nić co to ma znaczyć Jarosz słabnie na widok policji albo nie stawia się na wezwanie do prokuratury bo przynosi zwolnienia lekarskie czy my nie mamy lekarzy sądowych za co lekarze sądowi biorą kase ci lekarze mają obowiązek zbadać czy Jarosz kąbinuje i lewe zwolnienia przynosi jeśliby tak było to i lekarz który wydawał te zwolnienia powinien być pociągnięty do odpowiedzialności karnej panowie z temidy zawieść rektora do kliniki sądowej i sprawa będzie rozwiązana a Jarosz nie będzie wymiarowi sprawiedliwości pluł w oczy............ Odpowiedz Link Zgłoś
wobr Re: Folwark rektora Jarosza 10.06.05, 20:23 Piszę to na podstawie artykułu prasowego w regionalnej, podkarpackiej gazecie (nie pamiętam której). Lekarzem, który na wniosek Sądu sprawdzał wiarygoność zwolnień lekarskich byłą lekarka wystawiająca J. zwolnienia. Sic! Odpowiedz Link Zgłoś
le_marcus76 Re: Folwark rektora Jarosza 09.06.05, 08:33 Znam temat dokładnie, to prawda co napisali i powiedzieli dziennikarze, ale niestety nie cała, bo zapomniano dodać, ze za remont budynków po jednostce wojskowej Jarosz nie zapłacił wykonawcom ani za robotę, ani za materiały. Wiele firm upadło przez to. Dodatkowo regularnie okrada wykładowców; pensje są przecież wyznaczone przez ministerstwo a on uciął wszystkim po min 200PLN brutto z pensji. Nadgodziny to juz HISTORIA jakich mało, bo mało tego, ze musisz robić tyle nadgodzin że norma jest mocno (ponad 100%) przekroczona, to jeszcze masz się cieszyć jeżeli wypłaci ci 25% należnej za to kasy! Pracowników wyzywa od najgorszych i traktuje jak "g". Wieści niosą, że ma skłonności homoseksualne, z dobrych źródeł wiem, że jest w tym duuuuużo prawdy. Niestety, ma on więcej zarzutów niż dokonań, gdyby traktował ludzi należycie i wypłacał im należne im pieniadze, to na resztę przymknęli by oko i nosili go na rękach. Bo muszę dodać, że tak jak w artykule napisano, załatwia on studentom wiele spraw, niestety! W rezultacie studiuja tam nie tylko zdolni ludzie, ale również tacy, którzy nie potrafia własnego immienia napisać poprawnie a świadectwo maturalne mają tylko z ocenami miernymi!! Turystyka jest tam najgorszym kierunkiem, tzn sa tam najsłabsi studenci; nie radzisz sobie na informatyce czy rachunkowości, to idź na turystykę. Oblane egzaminy i skreślenie z listy to też nie problem... Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Powiem coś jak stara baba:-)))))))))) 09.06.05, 09:00 Za moich studenckich czasów:-))))) , pomijając komunę itp, takie "coś" na uczelni by mogło kible sprzątać:-)))))))))))Teraz każdy kretyn przy użyciu kserokopiarki może sobie dowolnych dokumentów furę naprodukować i zostaje rektorem:-))) Najgorsze jest to, że takie "uczelnie" mają prawo nadawać tytuły naukowe i wypuszczać absolwentów. Gdzie znajdzie pracę magister po uczelni Jarosza? Chyba w spożywczym na zapleczu przy noszeniu skrzynek.Żal mi tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Powiem coś jak stara baba:-)))))))))) 09.06.05, 09:09 Mala korekta: nie naukowe a zawodowe. Ani licencjat ani tez magisterium nie sa stopniami naukowymi. Pierwszym stopniem naukowym jest doktorat. Co do reszty pelna zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Powiem coś jak stara baba:-)))))))))) 09.06.05, 09:11 Jasne, rozpędziłam się :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
le_marcus76 Re: Powiem coś jak stara baba:-)))))))))) 09.06.05, 09:16 tam można tylko licencjat uzyskać. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Wszystko jedno:-)))) 09.06.05, 09:21 Stara baba jestem i dla mnie absolwent wyższej uczelni to magister:-))))Tak czy inaczej ludzie po tej szkole są przegrani.Kto ich na studia magisterskie przyjmie? Jakaś podobna " uczelnia" ? Odpowiedz Link Zgłoś
lola292 Re: Wszystko jedno:-)))) 09.06.05, 09:57 Politechnika Lubelska.Nawet ich dowiezie z Jaroslawia. Odpowiedz Link Zgłoś
nitrogate Re: Wszystko jedno:-)))) 09.06.05, 21:08 Od PL sie odwal. Sa na niej wydzialy, ktore poziomem nauczania przewyzszaja Politechnike Warszawska. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo32 Re: Wszystko jedno:-)))) 10.06.05, 09:33 I Uniwersytet Warminńsko mazurski też... Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Powiem coś jak stara baba:-)))))))))) 09.06.05, 11:19 U Jarosza doktorat w pol roku sie robi: "Szybka ścieżka przewidziana była też dla doktoratów pisanych pod okiem Jarosza. Jedna z doktorantek już w pół roku przedstawiła i obroniła pracę zatytułowaną „Marketingowe uwarunkowania konsumpcji leków w regionie Małopolski Wschodniej”. W dziewięć miesięcy otrzymał doktorat autor pracy „Świadomość ochrony dziedzictwa kulturowego wśród mieszkańców terenu Roztocza Wschodniego”, a w rok doktorem został autor rozprawy o „Implementacji elementów controllingu w kompleksowy system zarządzania przedsiębiorstwem" (z Polityki: polityka.onet.pl/162,1221968,1,0,2497-2005-13,artykul.html ) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Rany:-)))))))))))))))))) 09.06.05, 11:27 Ale co wart taki doktorat:-)))))))))Z takim promotorem:-))))Wstyd i obciach:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Rany:-)))))))))))))))))) 09.06.05, 11:54 Tyle wart co kazdy inny doktorat. W swietle prawa. Zatrudnia ich z wysoko gaza na jakiejs innej 'dziwnej' uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Dziwny jest ten świat:-)) 09.06.05, 12:35 Wygląda na to,że Jarosz stworzył świat "alternatywny":-)))))) Szkoda tylko,że w majestacie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
wuuj pierwszym i ostatnim w cywilizowanym swiecie 09.06.05, 19:03 kult habilitacji i profesur tytularnych jest typowy wylacznie dla bolszewii i hitlerowskich Niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
jachoo85 Re: Folwark rektora Jarosza 09.06.05, 10:25 Widziałem w tv trwam jak TVN "uprzejmie" wprosiła się na spotkanie opłatkowe tej szkoły, zachowanie ludzi z TVN zostało sfilmowane przez tv TRWAM , nie nazwał bym go uprzejmym, mimo protestów rektora, wtargnęli siłą na salę i przepychali się między uczestnikami, nie wiem jak cała sprawa wygląda z tym rektorem ale ten fragment o "wizycie" TVN jest mało prawdziwy , zwiąsku z czym podobnie może być z całą sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
xmargot Re: Folwark rektora Jarosza 09.06.05, 11:10 wy wszyscy jestescie popi***** co piszecie na Jarosza w czym wam to przeszkadza ze tutaj jest. Jak by nie on nie bylo by darmowej uczelni tylko platna, ile ludzi na tym korzysta. Jak by nie ta uczelnia to miasto Jaroslaw dawno by umralo, i to nie tylko jarosław bo okoliczne wioski tez z tego zyja ze mamy wyzsza szkole zawodowa. Dajce mu spokoj!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
le_marcus76 Re: Folwark rektora Jarosza 09.06.05, 11:25 Całe G z tego wiesz, tak jak z resztą większość mieszkańców Jarosławia! Okrada wykładowców, zniszczył wiele firm budowlanych(firmy upadły a ludzie stracili pracę), terroryzuje pracowników a studentom złatwia egzaminy i ponowne wpisanie na liste studentów pomimo że to barany jakich mało, bo jak nazwać gościa, co nie potrafi własnego imienia napisać poprawnie??????? Np. "Gżegoż"!!! TO JEST AUTENTYCZNY PRZYPADEK! Niestety nie osamotniony... Współczuję dobrym studentom, których niestać na zmianę uczelni i dojezdy. Odpowiedz Link Zgłoś
divak2 Re: Folwark rektora Jarosza 09.06.05, 11:27 No to niech cię leczy lekarz z takiej uczelni albo informatyk stamtąd pracuje w twoim banku... Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Folwark rektora Jarosza 09.06.05, 11:21 W Politycy byl caly artykul poswiecony Jaroszowi: polityka.onet.pl/162,1221968,1,0,2497-2005-13,artykul.html Polecam. WSTRZASAJACA lektura!!! Odpowiedz Link Zgłoś
divak2 Re: Folwark rektora Jarosza 09.06.05, 11:21 > Rektor jest dla nas życzliwy. Zostałem skreślony z listy studentów, a on > wpisał mnie z powrotem - mówi student II roku turystyki. ciekawe, pewnie dzięki temuż rektorowi łatwo tam skończyć studia... Odpowiedz Link Zgłoś
le_marcus76 Re: Folwark rektora Jarosza 09.06.05, 11:26 Takich jest tam bardzo wielu... Odpowiedz Link Zgłoś
attech Re: Folwark rektora Jarosza 09.06.05, 12:34 Skóra cierpnie, co nas dalej czeka, skoro ordynacja wyborcza umożliwia wejście do Sejmu (i Senatu) osobnikom tego typu, osobom karanym, karierowiczom, oszołomom itd. Powinno się całkiem zlikwidować mandaty "z listy partyjnej", a do parlamentu powinny wchodzić osoby uzyskujące generalnie najwięcej głosów. Wiadomo, kto i co reprezentuje, więc wybór byłby na tyle łatwy, na ile ma się bezpośredniej wiedzy o kandydacie. O własną prezentację niech martwią się chętni do stołków, a nie - z byle kanapy, byle kto... Zresztą - to temat rzeka, a nikt w niej pływać nie chce. I jeszcze jedno: Sejm powinno się "skrócić" z 460 mandatów przynajmniej o połowę. Darmozjadów i oszołomów wszak ci u nas dostatek (NADDATEK!)... Odpowiedz Link Zgłoś
vigla Re: Folwark rektora Jarosza 09.06.05, 14:00 podobno w Jaroslawiu jest komisja z Menisa Odpowiedz Link Zgłoś
screwball ciekawe.. 09.06.05, 15:41 czasem mnie zastanawia skad sie biora masy pasozytow, cwaniakow i idace za nimi jak barany miliony oszolomow... gdzie jest zrodlo tej glupoty i zerujacego na nim cwaniactwa...plebs jednak zawsze byl ciemny, zwlaszcza u nas. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: ciekawe.. 09.06.05, 16:10 I tak pewne fakty o JAroszu (np. to, że jest damskim bokserem) zostały w tym artykule pominięte. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: ciekawe.. 09.06.05, 18:43 Mnie rozłożył na łopatki "student" chwalący rektora za to, że w łazienkach jest papier, mydło i CIEPŁA WODA. Kurcze, skąd on się wziął, że ciepła woda to dla niego luksus? U mnie, na Politechnice Łódzkiej, ciepła woda jest ;-), papieru co prawda w kibelkach nie ma, ale za to jest wydawany każdemu przy wymianie pościeli. Ale "na innych uczelniach tego nie mają" :-D. To był pewnie ten "Gżegoż". Swoją drogą - aż mnie ciarki przeszły. Pozdrawia Grzegorz ------------------------ A ty bys chtěl plout na hřbetě krokodýla po řece Nil a volat: "Tutanchámon, Vivat, Vivat!" po egyptském kraji. Odpowiedz Link Zgłoś
netus Re: ciekawe.. 09.06.05, 18:55 Jarosz ustawił sobie wiele spraw, zatrudniał całe rodziny, tu jets duż ebezrobocvie i wie co robi. Pozatrudniał żony, synów etc.jakichś prezesów, przewodniczący rady miasta tam wykłada, prezes sądu też. Dlatego sie panoszy. A poza tym to gośc wymuszający posłuszeństwo w sposób publiczny: obraża burmistrza, nie płaci za dzierżawę dziekanatu, nie podpisuje umów, napuszony pewny siebie dziadek. Odpowiedz Link Zgłoś
gsm18 Re: Folwark rektora Jarosza 09.06.05, 23:15 Jeżeli ktoś chce posłuchać nagrań wspomnianej w artykule osoby, jak wydzwaniał i wyzywał, groził, szczekał, piał oraz "zapraszał" na sex proszę o mail na adres dickman13@wp.pl a wyślę cyfrową obróbkę dźwięku, jaki został przerobiony ze zwykłej kasety audio. Sprawą w 2002 roku zajmowała się prokuratura w Stalowej Woli. PS. Oczywiście, jeżeli bedzie sporo chętnych, nie wiem, czy dam radę wszystkim porozsyłać. Odpowiedz Link Zgłoś
gsm18 Re: Folwark rektora Jarosza 10.06.05, 00:26 Dalszy ciąg do powyższego wątku- wątek wyjaśniający: Miałem niezłą "przygodę" z Antonim J. W 2002 roku (wtedy jeszcze nie wiedziałem, że to on) zaczął wydzwaniać na moją komórkę z numeru zastrzeżonego, proponując mi spotkania o charakterze seksualnym. Przedstawiał się, że jest przystojnym brunetem i ma 39 lat. Nadmienię tutaj, że ogłaszałem się w magazynie gejowskim "Adam", ale rektor J. i tak znał więcej szczegółów o mnie, których nie było w gazecie, m.in. adres, nazwisko. Kiedy odmówiłem spotkania, rektor zaczął się odgrażać, pomawiać i szantażować. Telefony były tak częste i tak dokuczliwe, że po 2 miesiącach zgłosiłem sprawę prokuraturze. Po uzyskaniu przez prokuraturę tego numeru (samego numeru, bo ja miałem telefon w Idei a to był numer Ery i billing przysłała Idea), który się nie wyświetlał, zadzwoniłem do Antoniego J. i kazałem szukać mu sobie adwokata. J. w tym samym dniu zmienił numer telefonu, co później wykazało pismo od Ery, którą prokuratura zapytała o nazwę abonenta. Okazało się, że telefon jest zarejestrowany na uczelnię rektora. Oprócz telefonów z pogróżkami, J. naśladował odgłosy różnych zwierząt, m.in. kury, świni, psa. Mam to wszystko do dziś nagrane na kasecie, która również była dowodem dla prokuratury. Sprawa jednak została umorzona, ponieważ prokurator stwierdził, że aby zaszło przestępstwo z art. 190 par.1, czyli groźby karalne, muszę sie obawiać spełnienia tych gróźb, a skoro z nim rozmawiałem przez tak długi okres czasu i nie zmieniałem numeru, oznaczało ,że się nie bałem i sprawę umożono. Powiedział mi, że moge ścigać go prywatnie z art. 216 kk za zniewagi. Jednak nie zakładałem sprawy prywatnej.Antoni J. wydzwaniał nawet po 30 razy dziennie, często po pół godziny. Słuchając tych odgłosów zwierząt i wyzwisk można myśleć, że ma się do czynienia z pacjentem szpitala psychiatrycznego, a nie profesorem. Podkreślam, nigdy tego człowieka "na żywo" nie spotkałem, przyczepił się do mnie nie wiadomo dlaczego. Po przesłuchaniu Antoniego J. przez jarosławską policję prawie półroczne telefony ustały od razu. Także mówienie, że ten pan jest bez winy, nie jest do końca prawdziwe. Dziwi mnie też jego dwulicowość, ponieważ na antenie jednej z toruńskich rozgłośni potępiał patologiczne zachowania, do których zaliczył homoseksualizm, natomiast prywatnie aktywnie udziela się w tym środowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
gsm18 Re: Folwark rektora Jarosza 10.06.05, 15:20 O mojej sprawie również pisała "Gazeta Wyborcza" w wydaniu rzeszowskim 8 czerwca 2004 roku. Oto ten artykuł: Dochodzenie umorzone ZOBACZ TAKŻE • Jak rektor jarosławskiej uczelni traktuje dziennikarzy (08-06-04, 19:29) • Rektor nie przychodzi na wezwania policji (01-06-04, 20:13) mb, dw 08-06-2004, ostatnia aktualizacja 08-06-2004 19:29 W 2002 r. prokuratura w Stalowej Woli wszczęła dochodzenie w sprawie kierowania gróźb karalnych pod adresem mieszkańca tego miasta. Mężczyzna otrzymywał telefony od nieznajomego, który proponował mu spotkanie o charakterze seksualnym. Potem nękał go telefonami, naśladował odgłosy zwierząt, używał obraźliwych zwrotów. Prokuratura ustaliła, że telefony wykonywane były z komórki zarejestrowanej na Państwową Wyższą Szkołę Zawodową w Jarosławiu. Profesor Jarosz był przesłuchiwany jako świadek i wyjaśnił, że on na pewno nie dzwonił do tego mężczyzny, a do tej komórki miały dostęp różne osoby z uczelni. Sprawa została umorzona, bo na taśmach nagranych przez pokrzywdzonego prokuratura nie znalazła gróźb karalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksa12 Re: Folwark rektora Jarosza 10.06.05, 06:47 Z przykrością muszę stwierdzić,że sytuacja istniejąca na uczelni jarosławskiej to żaden ewenement.Kochani redaktorzy ,wystarczy przyjżeć się uczelniom w Rzeszowie ,Przemyślu, czy też w innych miastach.Nie twierdzę ,że tam rektorzy otrzymują nagrody w takiej wysokości jak rektor Jarosz,ale łapówki od studentów- owszem.Uczelnia w Jarosławiu rozwija swoje zaplecze i bazę edukacyjną-dzięki rektorowi Jaroszowi.Nikt inny nie byłby w stanie osiagnąć tego co Jarosz.I bezwzwzględu na wszystko co robi złego-przyznać mu to trzeba za zasługę.Nie jestem zwolenniczką rektora Jarosza,a wręcz rażą mnie jego wypowiedzi i wulgaryzmy jakich używa wobec redaktorów,wykładowców, ale patrzę na tę sytuację z innej strony.WIDZE WIELE PLUSÓW JEGO DZIAŁALNOŚCI, CZEGO NIE DA SIĘ POWIEDZIEĆ O INNYCH REKTORACH PODOBNYCH UCZELNI.Drodzy redaktorzy !!!! popatrzcie co się dzieje w innych tego typu szkołach-gorąco zachęcam.Nie będzie cie się nudzić , A I rektor Jarosz chwilę od was odpocznie i zabierze się do pracy ( :-) ) ZYCZĘ POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
le_marcus76 Re: Folwark rektora Jarosza 10.06.05, 08:06 Chyba sobie żartujesz? Ileż można znosić? Jak długo mozna "dawać" się okradać? Nie dość, że zaniżył pensje to nie wypłaca nadgodzin, niektórzy "szczęśliwcy" mają wypłacone 25-50% nadgodzin ale inni nic nie dostają. Okradł i zrujnował wiele firm remontowo-budowlanych, grozi ludziom na prawo i lewo, nie tylko pracownikom więc łapówki przy tym to pikuś. Co zrobił? No durzo, tylko że kosztem innych ludzi a sobie zabrał należne im pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
vigla rektor Jarosz prof. dr hab. honoris causa 10.06.05, 09:02 Ostatnia Polityka nr 23/2005 (2507) - Wszechmogący -Antoni Jarosz, według pieczątki „prof. dr hab. honoris causa”, rektor Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Jarosławiu, wydał właśnie zarządzenie nr 19/2005: 'Informuje się wszystkich wykładowców, za wyjątkiem zatrudnionych na umowę-zlecenie, iż wszystkie egzaminy końcowe w sesji letniej zostają przeniesione na wrzesień Odpowiedz Link Zgłoś
piwenko moze, moze, tylko urzednicy MENIS nie znaja prawa 10.06.05, 10:01 z kazdego stolka w tym kraju mozna odwolac za popelnienie przestepstwa, jesli pan rektor jest taki be to niech napisza doniesienie do prokuratury, prokuratura rozpocznie sledztwo i juz rektora mozna zawiesic.... Odpowiedz Link Zgłoś
vigla Re: moze, moze, tylko urzednicy MENIS nie znaja p 10.06.05, 11:12 To nie jest kwestia znajomości, czy nieznajomości prawa. To jest dbałość o higienę kończyn górnych. Odpowiedz Link Zgłoś