m635 09.07.05, 10:26 Wyszło z niego chamisko i arogancki aparatczyk PZPR. Nic dziwnego... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reksioxxx darmowa reklama dla pana Cimoszki 09.07.05, 10:29 a skoro nie ma nic do ukrycia do czego sie boi, i po co mowi to co ma powiedziec na konferencji prasowej (kolejna autoreklama na potrzeby mediow), zamiast przed komisja. glupota Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: brawo dla pana Cimoszki 09.07.05, 10:42 Komisja już od wielu miesięcy nie zajmuje się kompletnie tym do czego ma uprawnienia, dodatkowo kłamie, manipuluje, puszcza "przecieki". Pomijając fakt stałego kompromitowania się (czego szczytem było przesłuchanie Kwaśniewskiej). Wreszcie ktoś im to wypunktował. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka [...] 09.07.05, 10:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
amrra [...] 09.07.05, 11:36 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Przecież nie dopuścimy nowego Lukaszenko 09.07.05, 12:02 ...do stanowiska prezydenta. Są jeszcze inni kandydaci. Dużo lepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
osiolekporfirion "Pieski" chcą obsikać KUNDLA! I-haa-aa-a! 10.07.05, 23:13 A to ci dopiero! Koń by się uśmiał! Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 C I M O S Z E N K O. 09.07.05, 12:40 Nie ja to wymyśliłem lecz inny forumowicz. Świetnie oddaje charakter ponadpartyjnego kandydata SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: no to szykuje nam sie nowy Lukaszenko!!! 09.07.05, 12:03 Nowy Łukaszenko nie ma szans. Akcje Kaczyńskiego z jego bolszewckimi pomysłami idą w dół. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
cimfun45 Cimoszenko TO JEDNAK OBSZCZANY BOLSZEWIK !!!!!!!!! 09.07.05, 15:43 A JEDNAK PRAWDA WYSZLA NA JAW !!! Odpowiedz Link Zgłoś
szoszana Raczej Piłsudski. 09.07.05, 13:23 Zachowanie Cimoszewicza przypomina mi zdanie Marszałka do nieudolnych polityków: "Wam kury szcz.. prowadzić, a nie politykę robić". Sotni śledczej ds. Orlenu pora powiedzieć: kury wam szcz.. prowadzić! Brawo Włodek! Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Re: Raczej Piłsudski. 09.07.05, 14:19 szoszana napisała: > Zachowanie Cimoszewicza przypomina mi zdanie Marszałka do nieudolnych > polityków: "Wam kury szcz.. prowadzić, a nie politykę robić". > > Sotni śledczej ds. Orlenu pora powiedzieć: kury wam szcz.. prowadzić! Brawo > Włodek! Cimoszewiczowi bliżej do Lenina. To samo imię i taka sama partia. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Raczej Piłsudski. 09.07.05, 14:56 Jak ty się znasz na historii partii politycznych... Mówić, że WKPb Sovietskowo Sojuza to to samo co SLD III RP, toż to nie tylko dwója ale nawet "minus dwa" ze znajomości historii... Bywajet... Odpowiedz Link Zgłoś
dobrek34 Re: Raczej Piłsudski. 09.07.05, 17:11 Nie jest to duża różnica. SLD nie ma możliwości działać podobnie, choć paru Dzierżyńskich by się tam znalazło. Przepraszam, zapomniałem, że imć Sz.P. Duma Puszczy Białowieszczańskiej, Włodzimierz C. jest facetem ponadpartyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
cimfun45 Raczej Pił Siuśki TEN NASZ CAREX !!!!!!!!!!!!! 09.07.05, 15:41 obsikany bolszewik porownany do Bohatera Narodowego he he heh he he !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tow1sekr [...] 09.07.05, 21:05 usunięto ponieważ forumowicz "tow1sekr" słusznie stwierdził, że carex to sbek, a cenzura gw chroni sbków. carex, podobnie jak jaruzelski i kiszczak są człowiekami honoru. rotfl. carex to kuzyn rumianego nieroba z pałacu. obydwaj są bękartami po pzpr (płatni złodzieje, pachołki rosji), zaadoptowanymi przez LSD. Przez takich sbków mamy w Polsce wysokie podatki i wysokie bezrobocie i niskie wynagrodzenia. rzyg, rzyg. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [...] 09.07.05, 11:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
greta_garbo Re: brawo dla pana Cimoszki 09.07.05, 10:55 absolutnie się zgadzam wari!!! kilku kolesiom wydaje się, że skoro zyskali kompetencje w związku z "pracą" w komisji, to teraz mogą je bezkarnie wykorzystywać. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Czy z łykowego łapcia można zrobić kandydata ? 09.07.05, 11:18 Można, tylko kto będzie chciał mieć takiego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Czy z łykowego łapcia można zrobić kandydata 09.07.05, 11:41 davidmors napisał: > Można, tylko kto będzie chciał mieć takiego prezydenta. Ani dawidy ani morsy... Zwykli ludzie napewno tak... Odpowiedz Link Zgłoś
minimum1 to naprawdę nie wymagało wielkiego wysiłku... 09.07.05, 11:21 wystarczyło przypomnieć treść uchwały Sejmu o powołaniu komisji śledczej, podać kilka dat(np. od kiedy istnieje PKN Orlen...),pokazać wideo z kolejnymi beztrosko rzucanymi przez Giertycha insynuacjami(albo kłamstwami,żeby to nazwać po imieniu) i cała chucpa tzw. "prawicy" została obnażona Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Do - grety_garbo - Człowieku, klęknij przed .. 09.07.05, 21:40 .. PREZIEM II na kolana i ucałuj go w czubki butów. On to lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
powiedz_to_koniowi Pięknie! 09.07.05, 10:55 Nie jestem zwolennikiem Cimoszewicza, ale bardzo się cieszę że ktoś wreszcie postawił się "śledczym" z Komisji. To nie są przesłuchania: posłowie zadają pytania z tezą, cały czas coś insynuują, stroszą piórka i wcale im nie zależy na wyjaśnieniu sprawy. Po przeczytaniu stenogramów z kilku przesłuchań stawiam tezę że takie "Komisje" są pozostałością Polski szlacheckiej, i przez takie właśnie instytucje Polska szlachecka upadła. Tam chodzi tylko o to żeby pokrzyczeć o ważnych sprawach, postroszyć piórka, wykorzystać czas antenowy i powyżywać się na znanych osobistościach. Straszne! Takie rzeczy powinni robić skrupulatni urzędnicy, a nie rozbuchani populiści. Odpowiedz Link Zgłoś
czcibora Re: brawo dla pana Cimoszki 09.07.05, 11:09 Zgadzam się z tą opinią. Wezwanie Cimoszewicz nie miało żadnego sensu, to tylko gra polityczna. Cimoszewicz zachował się prawidłowo i to daje mu dodatkowe atuty aby zostać prezydenten. Odpowiedz Link Zgłoś
naa Re: brawo dla pana Cimoszki 09.07.05, 11:23 Trzeba przerwać ten koszmar - 'Święta Komisja' i główny Inkwizytor Wszechpolski Roman Torquemada, szalony o.Macierewic i reszta zakapturzonych - co to się porobiło, wstyd, albo jakiś sen po dragach, niedługo zaczną losowo wybierać teczki i rozliczać za opuszczone lekcje religii Odpowiedz Link Zgłoś
muzg_na_patyku Frustraci z prawicy tylko PZPR na ustach 09.07.05, 16:15 "co to się porobiło, wstyd, albo jakiś sen po dragach, niedługo zaczną losowo wybierać teczki i rozliczać za opuszczone lekcje religii" - dobrze ujete. Sluszny krok Cimoszewicza. Czas by polityka wrocila do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Do - wari - Człowieku, klęknij przed .. 09.07.05, 21:38 .. PREZIEM II na kolana i ucałuj go w czubki butów. On to lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: darmowa reklama dla pana Cimoszki 09.07.05, 10:55 reksioxxx napisał: > a skoro nie ma nic do ukrycia do czego sie boi, i po co mowi to co ma > powiedziec na konferencji prasowej (kolejna autoreklama na potrzeby mediow), > zamiast przed komisja. glupota No i sam widzisz: nie możesz ugryźć, to sikasz... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: darmowa reklama dla pana Cimoszki 09.07.05, 11:06 >> No i sam widzisz: nie możesz ugryźć, to sikasz... Chamstwo sie rozprzestrzenia - mam nadzieję, że chamstwo pójdzie precz po następnych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
gregorsamsa dla twojej informacji 09.07.05, 11:38 Cytuje tu post backspace2 z innego forum: Dla wszystkich - przepisy na ktore sie powoluje Cimoszewicz. Trudno powiedziec, ze jego rozumowanie nie jest logiczne. Art. 4. Poseł nie może wchodzić w skład komisji, jeżeli: 1) sprawa dotyczy go bezpośrednio, 2) brał albo bierze udział, występując w jakiejkolwiek roli procesowej, w sprawie przed organem władzy publicznej w sytuacji, o której mowa w art. 8 ust. 1, 3) istnieje, inna niż wymienione w pkt 1 i 2, okoliczność, która mogłaby wywołać uzasadnioną wątpliwość co do jego bezstronności w danej sprawie. Art. 5. 1. Wyłączenie ze składu komisji, o którym mowa w art. 4, może nastąpić na wniosek posła lub osoby wezwanej przez komisję w celu złożenia zeznań. 2. Po rozpatrzeniu wniosku komisja decyduje, w drodze uchwały, o wyłączeniu posła; w głosowaniu nie bierze udziału poseł, którego dotyczy wyłączenie. Jeżeli wnioski dotyczą takiej liczby członków komisji, że uniemożliwia to przeprowadzenie głosowania, uchwałę w sprawie wyłączenia podejmuje Prezydium Sejmu. 3. Jeżeli poselski wniosek o wyłączenie dotyczy posła kandydującego do komisji, o skreśleniu go z listy kandydatów decyduje, w drodze uchwały, Prezydium Sejmu. 4. W przypadku, o którym mowa w ust. 2, Sejm dokonuje wyboru uzupełniającego. 5. Jeżeli niemożliwe jest uzupełnienie składu komisji, przepis art. 20 stosuje się odpowiednio. Art. 20. 1. W przypadku gdy komisja nie zakończyła swojej działalności przed końcem kadencji Sejmu, który ją powołał, postępowanie przez nią prowadzone ulega zamknięciu z dniem zakończenia kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Konkluzja: Żaden poseł nie może być w Komisji 09.07.05, 11:54 Nie powołuj się na absurdalne fragmenty przepisów, które są jak kubeł pomyj dolane przez SLD-owskich twórców prawa, do szlachetnych prób poprawy stanu prawa w post-PRLowskim Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorsamsa kazdy posel moze byc w komisji 09.07.05, 12:00 Jezeli zostanie do niej wybrany i jezeli ew. wniosek o jego wykluczenie zostanie oddalony przez prezydium sejmu. "> Nie powołuj się na absurdalne fragmenty przepisów, które są jak kubeł pomyj > dolane przez SLD-owskich twórców prawa, do szlachetnych prób poprawy stanu > prawa w post-PRLowskim Sejmie." Na razie to obowiazujace prawo. Czy ci sie to podoba czy nie. Mozna to prawo zmienic ale dopoki obowiazuje nalezy go przestrzegac. Zreszta te przepisy wcale nie sa absurdalne. Odpowiedz Link Zgłoś
bibe08 Re: kazdy posel moze byc w komisji 09.07.05, 14:00 mówisz o post-PRL zastanów się jak będzie wyglądało prawo w LPR-rowskim Sejmie lub LePeRowskim Sejmie Odpowiedz Link Zgłoś
maskazorro Re: darmowa reklama dla pana Cimoszki 09.07.05, 11:10 przed komisją nie jest bezkarny, musi odpowiadac na pytania i to pod przysięgą Odpowiedz Link Zgłoś
lecho182 Re: darmowa reklama dla pana Cimoszki 09.07.05, 12:46 a mojm zdaniem mial racje, w koncu ktos postawil sie wszchwiedzacym, i uzurpujacym sobie prawo do wszystkiego, gwiazdom komisji sledczej. Roman G. i Antek M. jak i rowniez inne uczestnicy tego bardzo sprawnego i obiektywnego gremium, juz dawno powiny sie spoktkac z taka postawa. rzucanie bezpodstawnymi obelgami, bez dowodow na prawych obywateli, osob pelniacych najwyzsze urzedy w panstwie, przek kilku zakompleksionych oszolomow powinno sie spotkac z ostra reprymenda mediow i opini publiczne. ciekawe jakby ten problem takich osob zostalbu rozwiazany w innych panstwach, bardziej cywiliozwanych jak np. Anglia, Fracja. my niestety mam taka kulture polityczna i takich politykow (gertych i spolka) na jakich zasluzylismy. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Cimoszewicz: Moje wezwanie nosi znamiona bezp 09.07.05, 10:31 To zawiadom prokuraturę. Pozdrowienia dla GTW. Odpowiedz Link Zgłoś
bespowrotnie Przykre to:( PANIE CIMOSZEWICZ o tym czy coś 09.07.05, 10:42 ma znamiona BEZPRAWIA to pan nie może decydować sam. Panska osobista decyzja to zwyczjane BEZPRAWIE. Przykro na to patrzeć ze pan stosuje sie do takich manewrów. Ja na pana napewno już nie bede głosować. Jeśli pan uważa, ze pana powołanie przed komisje jest bezprawne to niech pan wystapi. To na podstawie tego co sie wydarzy podczas przesłuchania każdy bedzie wiedział czy były podstawy merytoryczne czy nie. Pan po prostu wystawił Medialny wyrok bez prawa obrony!!!!!!!!!!!!!! wybacz czegoś takiego nie bede tolerowal u przyszłego Prezydenta. Jeśli naprawde by sie okazało ze pana powołanie na świadka bylo bezprawne to spokojnie można by wszcząc postępowanie w prokuraturze przeciw komisji o nadużycia swoich mozliwości prawnych i zarządać odpowiednich konsekwencji wobecz członkow komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
mago13 Re: Przykre to:( PANIE CIMOSZEWICZ o tym czy coś 09.07.05, 10:44 > nadużycia swoich mozliwości prawnych >to dla jaja takie głupoty wypisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Przykre to:( PANIE CIMOSZEWICZ o tym czy coś 09.07.05, 11:04 bespowrotnie napisał: > ma znamiona BEZPRAWIA to pan nie może decydować sam. Panska osobista decyzja to > > zwyczjane BEZPRAWIE. Przykro na to patrzeć ze pan stosuje sie do takich > manewrów. Ja na pana napewno już nie bede głosować. > > Jeśli pan uważa, ze pana powołanie przed komisje jest bezprawne to niech pan > wystapi. To na podstawie tego co sie wydarzy podczas przesłuchania każdy bedzie > > wiedział czy były podstawy merytoryczne czy nie. Pan po prostu wystawił > Medialny wyrok bez prawa obrony!!!!!!!!!!!!!! wybacz czegoś takiego nie bede > tolerowal u przyszłego Prezydenta. > Jeśli naprawde by sie okazało ze pana powołanie na świadka bylo bezprawne to > spokojnie można by wszcząc postępowanie w prokuraturze przeciw komisji o > nadużycia swoich mozliwości prawnych i zarządać odpowiednich konsekwencji > wobecz członkow komisji. beZpowrotnie wylazło z ciebie TUMAŃSTWO, ot co!! Przecież Cimoszewicz nie odmówił stawania przed komisją - postawił wniosek z tezą i po rozpatrzeniu wniosku o wykluczenie niektórych "przesłuchiwaczy", stanie i będzie odpowiadał choć nic nie wskazuje na to, żeby miał cokolwiek do powiedzenia w sprawie meritum... Nie wiem dlaczego wykluczanie członka komisji przez "komisjantów" jest normalne a wniosek wezwanego na "przesłuchanie" jest oznaką zarówno tchórzostwa jak i arogancji oraz wszystkich innych epitetów... Cimoszewicz miał CYWILNĄ ODWAGĘ przypomnieć "tym panom" do czego zostali powołani i jakie mają uprawnienia bo oni sami już od bardzo dawna nie pamiętają o tym i rżną GŁUPÓW ku usiesze takich jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Przykre to:( PANIE CIMOSZEWICZ o tym czy coś 09.07.05, 11:14 alboś głupi, albo dobrze cie wyszkolili! Chyba wiesz ze za kilka dni odbedzie sie OSTANIE posiedzenie Sejmu, do tego czasu Cimoszko wstrzyma wniosek o oddalenie jego skargi, komisja juz sie nie zbierze, a potem bedzie zamieszenie wyborcze, nastepne posiedzenie Sejmu w październiku itd. I tylko o to chodzi, jak juz pan C. bedzie prezydentem to moga mu nakukac... To sa podstawowe wnioski z konferencji prasowej, ktora byla przed chwila, a to sikanie bylo tylko "medialnym chwytem". Cos w rodzaju hasla wyborczego Clintona - "Po pierwsze gospodarka, durniu!", tylko oczywiscie na miare "inteligencji" pana C. Odpowiedz Link Zgłoś
mtp01 Re: Przykre to:( PANIE CIMOSZEWICZ o tym czy coś 09.07.05, 11:16 TUMAŃSTWO wychodzi też z Ciebie drogi Sclavusie, gdyż wystąpienie Cimoszewicza to nie żadna ODWAGA CYWILNA tylko skrupulatnie wyliczona zagrywka medialna, która ma pokazać jak to Cimoszewicz-demokrata przeciwstawia się fanatycznej prawicy. Trzeba przyznać, że to sprytne zagranie, podobnie jak rżnięcie Hamleta jest to jednak jedynie socjotechnika na którą mają się nabrać ciemne masy i oczywiście się nabierają. Komisji swoim wystapieniem Cimoszko nie skrzywdził, gdyż dzięki nowemu zamieszaniu chłopaki będą mogli pokazać się w Wiadomościach. Tow. Włodzimierz pokazał tylko gdzie mogą pocałować go jego wyborcy i cała reszta społeczaństwa. Widzę Sclavusie, że zabrałeś się do tego zadania z wielkim zapałem. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Przykre to:( PANIE CIMOSZEWICZ o tym czy coś 09.07.05, 11:19 Niestety to wszystko było staranie zaplanowane i przygotowane. Pamiętajmy, że chcieli go przesłuchać zanim sie zgodził startować. PS. Cimoszewicz po prostu zagrał sprytnie na czas takze od tumaństwa nie warto innych wyzywać bo i po co? Każdy patrzy na pewne zachowania poprzez inne wydarzenia. Ty zwracasz na dany kontekst uwagę, ja na inny itd itp wiec nie apeluje bez języka stosowanego przez Cimoszewicza czy Macierewicza mozemy tu dyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Przykre to:( PANIE CIMOSZEWICZ o tym czy coś 10.07.05, 11:21 Cimoszewicz nie miał cywilnej odwagi powiedzieć przed komisją że jest niewinny ale jeśli tego nie zrobił to oznacz że jest coś na rzeczy.Po Cimoszce zaczną w sądzie czerwoni wyłanczać sędziów z rozpraw bo są według nich jak te pieski itd.Ładny przykład poszanowania prawa w stylu komuchów.Pozdrowienia z Moskwy dla wszystkich popierających Cimoszewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
alto11 Re: Przykre to:( PANIE CIMOSZEWICZ o tym czy coś 10.07.05, 13:05 "Cimoszewicz miał CYWILNĄ ODWAGĘ przypomnieć "tym panom" do czego zostali powołani i jakie mają uprawnienia bo oni sami już od bardzo dawna nie pamiętają o tym i rżną GŁUPÓW" Wkońcu znalazł się jeden z Jajami, gdyż reszta polityków się ich bała i kuliła ogony. Takiego prezydenta nam trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
purysta4 fakt!!! - i w dodatku to tchorz, musi sie czegos.. 09.07.05, 11:54 bac... Odpowiedz Link Zgłoś
mago13 Re: Cimoszewicz: Moje wezwanie nosi znamiona bezp 09.07.05, 10:42 m635 napisał: > Wyszło z niego chamisko i arogancki aparatczyk PZPR. Nic dziwnego... póki co to pomyśl co z ciebie wyszło,bo Cimoszewicz pokazał jak godnie wobec chamstwa ,pożal się boże komisji,zachować.Brawo Włodek! Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Cimoszewicz: Moje wezwanie nosi znamiona bezp 09.07.05, 11:17 wlasnie teraz ekspertka komisji powiedziala, ze Cimoszko bezprawnie opuscil sale... To tak gdyby ktos jeszcze mial watpliwosci co do "prawniczej inteligencji" pana C. Oczywiscie zawsze mozna powiedziec, ze eksperci tez są chamami, ale to juz... Odpowiedz Link Zgłoś
karol113 Re: Cimoszewicz: Moje wezwanie nosi znamiona bezp 09.07.05, 10:43 A teraz Cimoszewicz jako Marszałek Sejmu rozpatrzy wniosek posła Cimoszewicza o bezprawnym wezwaniu przez Komisję. Nie ma to jak stare sprawdzone metody z PRLu i ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
mago13 Re: Cimoszewicz: Moje wezwanie nosi znamiona bezp 09.07.05, 10:47 karol113 napisał: > A teraz Cimoszewicz jako Marszałek Sejmu rozpatrzy wniosek posła Cimoszewicza o > bezprawnym wezwaniu przez Komisję. > Nie ma to jak stare sprawdzone metody z PRLu i ZSRR. A co wolałbyś żeby komisja oszołomów wykluczała oszłomów?Jak głupoty wymyślasz to nie podpieraj się PRL i ZSSR Odpowiedz Link Zgłoś
4xl Re: Cimoszewicz: Moje wezwanie nosi znamiona bezp 09.07.05, 11:01 Jeżeli dokładnie słuchałeś, to Cimoszewicz oświadczył, że niebędzie brał udziału w głosowaniu w tej sprawie w Prezydium Sejmu. Przecież Prezydium Sejmu to kilka osób, a nie tylko Cimoszewicz. W tej sytuacji Twój post jest manipulacją z Twojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [...] 09.07.05, 11:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors UWAGA !!! Cenzor GW grasuje na forum. 09.07.05, 12:17 Łamie prawo. Wycina bez zaznaczania. Posty giną bez śladu. Jeśli marszałkowi Sejmu przystoi łamanie prawa, dlaczego cenzor GW ma być inny? Przykład idzie z góry! Jak szybko cenzor GW ten przykład podchwycił. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Cimoszewicz: Moje wezwanie nosi znamiona bezp 09.07.05, 10:43 Cimoszewicz rozdał akcje Orlenu ubogim. ;-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=26204373&a=26204373 Odpowiedz Link Zgłoś
turszmit Re: Cimoszewicz: Moje wezwanie nosi znamiona bezp 09.07.05, 10:44 Skąd u tego aroganta takie prowadzenie w sondażach? Ciekawe, jak w następnym gadaniu wypadnie... Odpowiedz Link Zgłoś
mago13 Re: Cimoszewicz: Moje wezwanie nosi znamiona bezp 09.07.05, 10:49 turszmit napisał: > Skąd u tego aroganta takie prowadzenie w sondażach? Ciekawe, jak w następnym > gadaniu wypadnie... Lepiej i juz mogę się iść o zakład Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Cimoszewicz: Moje wezwanie nosi znamiona bezp 09.07.05, 11:09 turszmit napisał: > Skąd u tego aroganta takie prowadzenie w sondażach? Ciekawe, jak w następnym > gadaniu wypadnie... Widać, że jednak sporo jest w RP samodzielnie myślących wbrew temu co opowiada KK... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Wyniki sondaży preparuje się na zamówienie. 09.07.05, 12:08 Czytaj Gazetę Wyborczą, będziesz głupszy. Odpowiedz Link Zgłoś
c64 Re: Cimoszewicz: Moje wezwanie nosi znamiona bezp 09.07.05, 10:49 I w ten sposób, panie marszałku, swoim zachowaniem potwierdził pan, że nie są panu obce zagrywki w stylu komisji oszołomów. Reprezentuje pan podobny poziom stylu walki politycznej co goście pokroju Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
alomeho Re: Cimoszewicz: Moje wezwanie nosi znamiona bezp 09.07.05, 10:57 Cimoszewicz udowodnił, że działana Komisji mają bardzo kiepskie umocowanie prawne, tak naprawdę to grupka sflustrowanych posłów realizujących własne ambicje polityczne a zupełnie nie dbających o interesy Państwa. Pod płaszczyniem "Orlenu" dyskryminują swoich politycznych oponentów. Cała ta "szacowna Komisja" to jedna wielka farsa i prywata! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Posłowie SLD zadbali o "umocowania prawne" Komisji 09.07.05, 12:27 Tam gdzie większość sejmowa należy do SLD, umocowania prawne mogą być tylko kiepskie. Mimo to, coś jednak udało się wytropić. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Cimoszewicz: Moje wezwanie nosi znamiona bezp 09.07.05, 17:06 alomeho napisała: > Cimoszewicz udowodnił, że działana Komisji mają bardzo kiepskie umocowanie > prawne, tak naprawdę to grupka sflustrowanych posłów realizujących własne > ambicje polityczne a zupełnie nie dbających o interesy Państwa. Pod > płaszczyniem "Orlenu" dyskryminują swoich politycznych oponentów. Cała > ta "szacowna Komisja" to jedna wielka farsa i prywata! Tak się składa, że komisja reprezentuje sejm, w którym partia Cimoszewicza ma większość. Cimoszewicz olał organ państwa, powołany przez sejm, którym rządzi SLD. I to jest szczyt paranoi. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Cimoszewicz: Moje wezwanie nosi znamiona bezp 09.07.05, 11:10 c64 napisał: > I w ten sposób, panie marszałku, swoim zachowaniem potwierdził pan, że nie są > panu obce zagrywki w stylu komisji oszołomów. Reprezentuje pan podobny poziom > stylu walki politycznej co goście pokroju Giertycha. Jest to bardzo ciekawe podejście choć całkowicie pozbawione sensu... jeszcze trochę praktyki a będziesz miał piątkę z samodzielności myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
polib CIMOSZEWICZ NADZIEJĄ BETONU !!! 09.07.05, 10:53 Brawo Panie marszałku, dziś beton znów odzyskał nadzieję, że jeszcze może coś znaczyć w tym kraju. Przecież tak nam dobrze szły interesy. za czasów gdy pan był premierem J&S zwiększyła o 100% swoje udziały w polskim rynku paliw. A tow. Wapiński - przyjaciel Jolki i Olka dostał pożyczkę z gwarancją od pana i pieniądze się gdzieś rozpłynęły. Fabryka osocza nie powstała.... W imieninu wszystkich towarzyszy: Niech żyje Włodzimierz ! c.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: CIMOSZEWICZ NADZIEJĄ BETONU !!! 09.07.05, 11:12 polib napisał: > Brawo Panie marszałku, dziś beton znów odzyskał nadzieję, że jeszcze może coś > znaczyć w tym kraju. Przecież tak nam dobrze szły interesy. za czasów gdy pan > był premierem J&S zwiększyła o 100% swoje udziały w polskim rynku paliw. A tow. > > Wapiński - przyjaciel Jolki i Olka dostał pożyczkę z gwarancją od pana i > pieniądze się gdzieś rozpłynęły. Fabryka osocza nie powstała.... W imieninu > wszystkich towarzyszy: Niech żyje Włodzimierz ! c.... > Zawsze "beton" będzie lepszy od "gówna"... Odpowiedz Link Zgłoś
ogromnejadra MÓWILI, ŻE TO BOLSZEWICKI ŚMIEĆ. Nie zagadzam 09.07.05, 10:55 się. Udowodnił, że demokrację rozumie lepiej niż komisja, i za to go cenię najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: MÓWILI, ŻE TO BOLSZEWICKI ŚMIEĆ. Nie zagadzam 10.07.05, 11:35 Socjalistyczna demokrację oczywiscie i nie życze Ci byś musiała w swoim życiu na własnej skórze przećwiczyc,używaj mózgu a nie papierowej mieszanki z GW Odpowiedz Link Zgłoś
r.p.mcmurphy bolszewicka socjotechnika, pewnych nawykow sie nie 09.07.05, 10:57 wykorzeni... Odpowiedz Link Zgłoś
rege.from.dzamejke U "prawników" Wassermana i Giertycha na pewno nie. 09.07.05, 11:03 Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar [...] 09.07.05, 11:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sep77 Re: Bóg i sprawiedliwość jest z nami - zaciukajmy 09.07.05, 11:07 My w tym kraju długo do niczego nie dojdziemy. My się po prostu za bardzo nienawidzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [...] 09.07.05, 11:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzli5 Re: Cimoszewicz: Moje wezwanie nosi znamiona bezp 09.07.05, 11:08 Wreszcie ktoś był mądrzejszy od Gietrycha i Maciarewicza którym się wydaje że mają monopol na sądzenie wszystkich w tym kraju. Prawda jest tak ze to włąsnie ci dwaj kolesie robią z prawem co się im podoba ,ale teraz trafili na mądrzejszego od siebie. Brawo Panie Cimoszewicz-coraz bardziej się do Pana przekonuję i proponuję aby załatwił Pan powstanie spec komisji do spraw zbadania łamania prawa przez Gietrycha ,niech sprawdzi o czym Roman gadał z Kulczykiem w Częstochowie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dumitri Re: Cimoszewicz: Moje wezwanie nosi znamiona bezp 09.07.05, 11:12 No, wreszcie ktoś tych ujadaczy potraktował jak należy, kijem ;> Rozpędzić tę zgraję wściekłych kundli jak najprędzej, bo niedługo się tak rozpanoszą, że zaczną kopulować na trawnikach eheheh;> Odpowiedz Link Zgłoś
mixy AROGANCJA BUTA CHAMSTWO 09.07.05, 11:13 WSTYD PANIE MARSZAŁKU WSTYD... PODOBNA CZYTA PAN CZATY INTERNETOWE WIEC JAK I FORUM PAN CZYTA TO WIEDZ PAN U MNIE PAN NIE MA SZANS NA GŁOS... NIE POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: AROGANCJA BUTA CHAMSTWO 09.07.05, 11:17 mixy napisał: > WSTYD PANIE MARSZAŁKU WSTYD... > PODOBNA CZYTA PAN CZATY INTERNETOWE WIEC JAK I FORUM PAN CZYTA TO WIEDZ PAN U > MNIE PAN NIE MA SZANS NA GŁOS... > NIE POZDRAWIAM Widać, przeczytałeś już i zaaprobowałeś projekt (konkurencyjny wobec Kaczej) konstytucji Giertycha... Ja też nie pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: AROGANCJA BUTA CHAMSTWO 09.07.05, 11:24 Jak ktoś ma coś do Cimoszewicza to najlepiej od razu Giertychem w niego, a jak w koncu to najwygodniejsze. Szkoda, ze każdego który nie daży sympatią wobec pana Cimoszewicza od razu tak łatwo skategoryzywoc. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Cimoszewicz nikogo nie obsikał cała szczęście 09.07.05, 11:15 nie obsikał, nie obszczegkał, nie pogryzł i nie obraził. Tak się bałem, że on też ulegnie brutalizacji jaką niesie kampania wyborcza. Cale szczęście, ze trzymał nerwy na wodzy i nie używał ostrych słów krytykujac komisję. Wzniósł sie ponad to całe stadko i pokazał język kultury wypowiedzi. Najbardziej mi się podobał zwrot do dziennikarza, gdy nie dosłyszał pytania: "co wy mówicie, powtórzcie" - tęskono mi do tego języka. Na szcęscie przyszły prezydent go używa. Odpowiedz Link Zgłoś
heniek18 Re: Cimoszewicz nikogo nie obsikał cała szczęście 09.07.05, 11:39 Hmm... Przeczytalem kilka razy co napisales i nadal nie wiem, czy ironizujesz, czy nie. Co do mnie, to nie mam watpliwosci, iz aktualnym Komisjom sie wydaje, ze sa Panem Bogiem, zapominajac o tym, ze jej dzialalnosc jest (a przynajmniej byc powinna) ograniczona prawem. W tej sytuacji reakcja Balcerowicza ("Komisja zadajac to pytanie lamie prawo i ja odpowiadajac na to pytanie - tez zlamalbym prawo") czy Cimoszewicza jest, moim zdaniem, uzasadniona. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Cimoszewicz nikogo nie obsikał cała szczęście 09.07.05, 12:02 heniek18 napisał: " Co do mnie, to nie mam watpliwosci, iz aktualnym Komisjom sie wydaje, ze sa > Panem Bogiem, zapominajac o tym, ze jej dzialalnosc jest (a przynajmniej byc > powinna) ograniczona prawem. W tej sytuacji reakcja Balcerowicza ("Komisja > zadajac to pytanie lamie prawo i ja odpowiadajac na to pytanie - tez zlamalbym > prawo") czy Cimoszewicza jest, moim zdaniem, uzasadniona." Coż też nie mam wątpliwości, ze czuja się panem Bogiem,ale Cimoszewicz tez sie chyba nim poczuł wiec wpisał się w działalność komisji pokazując przy tym kulturę osobistą bardzo wysoką!!! Nie wiem, czy nie mógł przyjąc wariantu Kwaśniewksiej, Balcerowicza, Kaczyńskiego itd. Wybrał teatr by pokazać siebie jako stanowczego polityka. Troszkę przesadził przy tym z wypowiedziami. Coż moim zdaniem Cimoszewicza reakca była całkowicie nieuzasadniona w sytuacji gdy mamy niecały miesiac do konca Sejmu i w sytuacji, gdy został wezwany przed komisja zanim zdecydował sie kandydować. Tyle mam w tej kwestii do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mtp01 Re: Cimoszewicz nikogo nie obsikał cała szczęście 09.07.05, 12:17 Może i nie obsikał Giertycha ale na pewno olał ludzi, którzy chcieli zobaczyć co Cimoszeicz miał do powiedzenia w sprawie PKN ORLEN. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 "kupilem akcje dla corki" 09.07.05, 11:15 w oswiadczeniu majatkowym jest napisane, ze do coreczki nalezy 2/3 akcji. Do kogo nalezala 1/3? Odpowiedz Link Zgłoś
minimum1 posiadanie akcji nie jest w Polsce przestępstwem 09.07.05, 11:32 może będzie,jak LPR dojdzie do władzy... akcje Orlenu posiadało i posiada dziesiątki tysięcy Polaków jeśli poseł uwzględnił je w swoim oświadczeniu majątkowym,to w czym problem? PS.ile tych akcji w ogóle było? możesz podać link do oświadczenia majątkowego Cimoszewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: posiadanie akcji nie jest w Polsce przestępst 09.07.05, 11:38 orka.sejm.gov.pl/OswIVk.nsf/0/513F59CABAA3E282C1256ADA00391837/$file/048.pdf w kolejnym oswiadczeniu nie ma juz akcji ani wykazanych dochodow z akcji co ciekawe. Posiadanie akcji nie jest przestepstwem, ale przestepstwem jest zarabianie na akcjach przy wykorzystaniu poufnych informacji. Cimoszewicz jako czlonek rzadu mogl byc poinformowany o szykujacym sie zatrzymaniu Modrzejewskiego i majacych nastapic perturbacjach z tego powodu. Jezeli korzystajac z tej informacji uplynnil akcje, to popelnil przestepstwo. Nie chcac ani w sejmie ani przed komisja odpowiadac na ten temat, stawia sie w bardzo zlym swietle. Ponadpartyjny spekulant gieldowy prezydentem Polski - tego jeszcze nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
minimum1 posiadanie akcji nie jest naganne moralnie 09.07.05, 12:36 1)akcje się kupuje,akcje się sprzedaje... to normalna forma inwestowania,taka sama jak kupno obligacji albo jednostek funduszu inwestycyjnego - nie rozumiem,czemu ma dyskwalifikować kandydata na prezydenta,a robienie z tego wielkiego halo(kłamstwa Giertycha,że Cimoszewicz "jest(!)jednym z największych(!) współwłaścicieli Orlenu jako osoba fizyczna" bełkot posła Samoobrony o "półmilionowych akcjach Orlenu") przypomina mi komunistyczą propagandę przeciwko "burżujom" i "spekulantom" 2)czy istnieją jakiekolwiek dowody,poszlaki,zeznania świadków itp. mówiące,że ówczesny minister spraw zagranicznych został poinformowany o ustalonym w niewielkim gronie bliskich współpracowników Millera aresztowaniu Modrzejewskiego?przecież decyzja o zatrzymaniu Modrzejewskiego nie zapadła na posiedzeniu rządu! 3)aresztowanie Modrzejewskiego(07.02.02.) spowodowało spadek kursu PKN Orlen o 6,9% (z 21.70 do 20.20),już 11.02.02 kurs odrobił straty i wrócił do 21.50,potem spadł do 18zł,potem wrócił ponad 20zł,potem spadł do 16zł wykorzystanie takich fluktuacji nie jest łatwe nawet dla wytrawnych spekulantów, Cimoszewicz powinien był trzymać akcje do dzisiaj...(obecny kurs ponad 50zł!) 4)co do braku wykazanych dochodów,to mogło ich po prostu nie być... lata 2001-2002 to czas bessy na giełdzie - akcje sprzedał,spłacił 150k kredytu, resztę oddał córce i zięciowi;) 5)NIE zamierzam głosować na WC,ale jako aktywnego inwestora giełdowego mierzi mnie ta tania anty-akcyjna propaganda Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: posiadanie akcji nie jest naganne moralnie 09.07.05, 13:40 A kto mowi ze posiadanie akcji jest naganne. Naganne jest wykorzystywanie poufnych informacji do spekulacji gieldowych - jest to przestepstwo. W przypadku Wlodzimierza C. zachodzi podejrzenie, ze mogl popelnic takie przestepstwo. Zachowanie podejrzanego wskazuje, ze moze byc cos na rzeczy. Komisja chce to wyjasnic, a Cimoszkin sie uchyla pod nedznymi pretekstami. Odpowiedz Link Zgłoś
minimum1 ale to nie jest przedmiotem praw komisji !! 09.07.05, 14:08 komisja śledcza powstała, by zbadać okoliczności zatrzymania w 2002 r. ówczesnego prezesa PKN Orlen Andrzeja Modrzejewskiego, ocenić kontrakty PKN Orlen z punktu widzenia bezpieczeństwa energetycznego państwa, sprawdzić, czy nie towarzyszyły tym kontraktom prowizje, zbadać nadzór ministerstwa skarbu nad płockim koncernem. jeśli ktoś podejrzewa WC o wykorzystywanie informacji poufnych do spekulacji giełdowych niech złoży doniesienie do Komisji Papierów Wartościowych i Giełd Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 to jest przedmiotem prac komisji !! 09.07.05, 14:15 Powodem zatrzymania Modrzejewskiego mogla byc rowniez chec zarobienia na spekulacjach gieldowych. Zeby zlozyc doniesienie do KPWG, trzeba miec jakies podstawy. Dlatego komisja wystapila o zestawienie transakcji gieldowych Wlodzimierza C. Odpowiedz Link Zgłoś
minimum1 a ty wierzysz w to,co piszesz? 09.07.05, 14:29 w to,że Cimoszka uknuł spisek z Millerem i UOP,żeby sprzedać kupione rok,czy parę miesięcy wczesniej akcje Orlenu i odkupić je kilka procent niżej? jeśli tak to trzeba sprawdzić nie tylko transakcje WC,ale także wszystkich innych ministrów,ich rodzin,znajomych etc. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 a ty uwazasz, ze to nieprawdopodobne? 09.07.05, 15:17 Moglo byc tak, ze czerwoni upiekli dwie pieczenie za jednym zamachem, tj. wstawili do Orlenu swoich ludzi i przy okazji na tym zarobili. Modrzejewskiego mozna bylo normalnie zwolnic, tak zeby nie wplynelo to na kurs akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
minimum1 tak,uważam to za nieprawdopodobne. 09.07.05, 15:53 powtórzę swoje pytanie : czy ty wierzysz w to,co piszesz? także "normalne" zwolnienie prezesa ma wpływ na kurs akcji, czasem negatywny,czasem pozytywny. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: tak,uważam to za nieprawdopodobne. 09.07.05, 16:03 Po co drugi raz pytasz? Napisalem wyraznie, ze taka hipoteza jest prawdopodobna. Bylo jasne ze po takiej aferze z prezesem poteznego koncernu paliwowego kurs musial spasc choc na chwile. Cimoch i inni mogli na tym skorzystac. Nie jest to wcale nieprawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: to jest przedmiotem prac komisji !! 09.07.05, 15:02 michal00 napisał: > Powodem zatrzymania Modrzejewskiego mogla byc rowniez chec zarobienia na > spekulacjach gieldowych. Zeby zlozyc doniesienie do KPWG, trzeba miec jakies > podstawy. Dlatego komisja wystapila o zestawienie transakcji gieldowych > Wlodzimierza C. Niesamowite!!! Tego nawet Giertych nie wymyślił swoim ciasnym umysłem, tego nawet cała przenajświętsza trójca: Giertych, Wasserman i Macierewicz nie wymyśliła swoimi ciasnymi (a może tylko zdegenerowanymi) umysłami nie wymyśliła... Koniecznie, ale to koniecznie musisz dokoptować do komisji - będziesz najcenniejszym nabytkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: to jest przedmiotem prac komisji !! 09.07.05, 15:18 alez wymyslili, wymyslili. Dlatego Wlodzimierz C. ma teraz problem. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: I ty możesz kupić akcje dla córki ! 09.07.05, 11:46 Każdy może, żyjemy przecież w demokratycznym kraju. (Dlaczego nie kupują ci, których okradziono? Każdemu wolno nie kupować akcji, żyjemy przecież w demokratycznym kraju.) Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk CIMOSZEWICZ POKAZAŁ, ŻE POTRAFI SIĘ BRONIĆ 09.07.05, 11:16 Ciekawe, czy to jego zachowanie(dla mnie zrozumiałe w 100%) nie przyczyni się do spadku jego popularności w sondażach wyborczych. Ludzi różnie mogą zareagować?! Odpowiedz Link Zgłoś
zz21 Re: CIMOSZEWICZ POKAZAŁ, ŻE POTRAFI SIĘ BRONIĆ 09.07.05, 11:21 Wy Polacy zastanówcie sie na kogo głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: CIMOSZEWICZ POKAZAŁ, ŻE POTRAFI SIĘ BRONIĆ 09.07.05, 11:23 a ty Polaku/Polko rozumiem zdeterminowana poprzeć jakiegoś konkretnego kandydata?! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Paszporty były nie dla nas, tylko dla ich dzieci ! 09.07.05, 11:25 Komuchy nie dawali nam paszportów, a swoje dzieci wysyłali na zachód. Tow WC, to kontynuator starej komuszej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: Paszporty były nie dla nas, tylko dla ich dzi 09.07.05, 11:28 a czy to nie jest tak, że żyjemy w kraju DEMOKRATYCZNYM i to od nas zależy teraz najwięcej?! A te wszystkie procedury "ułatwienia życia" stosowane przed 89' nie mają prawa bytu w dzisiejszych czasach... Więc, te argumenty z komuchami są żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Paszporty były nie dla nas, tylko dla ich dzieci 09.07.05, 11:39 Czy można wybierać prezydentem Polaków człowieka, który z Polską nie wiąże własnej przyszłości, który swoje dzieci zainstalował za granicą, bo nie widzi dla nich jutra w "tym kraju". Czy chcesz takiego prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: Paszporty były nie dla nas, tylko dla ich dzi 09.07.05, 11:49 Czy on kiedyś powiedział, że wysłał swoje dzieci za granicę bo tu się nie da żyć? Nie wydaje mi się!!! Nie wiem, czemu wyjechały, ale wiem jedno - za granicą pracują na nazwisko, a nie nazwiskiem, o co mogły by być podejrzane zostając w kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Przezorny Zawsze Ubezpieczony 09.07.05, 11:58 Poszukam jednak wśród kandydatów takiego, którego dzieci nie muszą uciekać od nazwiska ojca i kryć się przezornie za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: Przezorny Zawsze Ubezpieczony 09.07.05, 12:01 też chętnie zagłosowałbym na kogoś innego, np. na Tuska, ale sondaże nie dają mu szans. Poza nim niewidzę normalnych kandydatów, a Kaczyńskiego niemożna dopuśćić do władzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Czytaj Gazetę Wyborczą - będziesz głupszy ! 09.07.05, 12:06 Dobrych kandydatów należy szukać wśród tych, których przemilczają media. Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: Czytaj Gazetę Wyborczą - będziesz głupszy ! 09.07.05, 12:16 czyli jesteśmy równie głupi!!! Bo co pan/pani tu robi skoro nie ma do czynienia z GW?! <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Czytaj Gazetę Wyborczą - będziesz głupszy ! 09.07.05, 12:24 Zacytowałem tylko hasło z rozklejanego w Polsce banera. Odpowiedz Link Zgłoś
minimum1 jesteś niesprawiedliwy... 09.07.05, 13:05 przecież "davidmors" nigdy nie czyta artykułów GW,które komentuje... Odpowiedz Link Zgłoś
karol113 Re: Przezorny Zawsze Ubezpieczony 09.07.05, 12:28 A ja zagłosuje na Tuska -nie daj się komuszej propagandzie z naszych mediów podległych Kwaśniewskiemu, Kulczykowi i Cimoszewiczowi. Odpowiedz Link Zgłoś
cimfun45 CIMOSZENKO-CAREX POKAZAŁ, ŻE MA SŁABE NERWY !!!!! 09.07.05, 15:45 nie ma wiec szans na prezia ! Odpowiedz Link Zgłoś
cimfun45 CIMOSZENKO-CAREX POKAZAŁ, ŻE MA SŁABE NERWY ! 09.07.05, 15:48 obsikany bolszwik !!!! ha ha ha ha ha !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cimfun45 CIMOSZENKO-CAREX TO JEDNAK OBSZCZANY BOLSZEWIK !! 09.07.05, 15:50 A JEDNAK !!!! POTWIERDZIL SAM ! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: CIMOSZENKO-CAREX POKAZAŁ, ŻE MA SŁABE NERWY 09.07.05, 20:40 cimfun45 napisał: > nie ma wiec szans na prezia ! Pocieszasz się??? Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 glemp powiedzial: kundelki szczekaja a karawana 09.07.05, 11:20 idzie. To co teraz w tv to pokaz dziecinawy i glupoty komisji. To juz terror na narodzie polskim ze strony parwicowych kundelkow..... Odpowiedz Link Zgłoś
zz21 Re: glemp powiedzial: kundelki szczekaja a karawa 09.07.05, 11:23 lewicowi sbecy Odpowiedz Link Zgłoś
zz21 [...] 09.07.05, 11:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Ż_A_Ł_O_S_N_E 09.07.05, 11:33 pokazujesz swój prawicowy poziom IQ?! Czy dla was nie ma żadnych argumentów, które mówiłyby że warto już skończyć z tymi oszczerstwami. Ludzie chcieliby już żyć bez tych wszystkich podziałów. W końcu żyjemy w III RP, w całkiem innej rzeczywistości i może należałoby już sobie darować nazywanie ludzi Lewicy SB- kami?! Ciekawe, czy za 20 lat też będziecie we wszystkich widzieć potomstwo Komuchów?? Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Ż_A_Ł_O_S_N_E 09.07.05, 11:42 > żyć bez tych wszystkich podziałów. W końcu żyjemy w III RP, w całkiem innej > rzeczywistości i może należałoby już sobie darować nazywanie ludzi Lewicy SB- > kami?! Ciekawe, czy za 20 lat też będziecie we wszystkich widzieć potomstwo > Komuchów?? A jak do cholery nmam nazywac syna Oleksego, i tym podobnych? Przez tatusia w wieku lat 19. juz byl kims, za 10 lat bedzie kandydowal do Sejmu i wtedy nie bedzie mozna wytknac mu tatusia??? To ja sie nie zgadzam, rodzice zawsze wplywali na swoje dzieci, tak bylo z Michnikeim, dlaczego tak ma nie byc z pozostalymi komuchami? Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: Ż_A_Ł_O_S_N_E 09.07.05, 11:45 w chorobach społecznych nie jestem obtrzaskany, ale wydaje mi się, że zawiść też nieuleczalna?! Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Ż_A_Ł_O_S_N_E zachowanie CIMOSZEWICZA 09.07.05, 12:10 Rozumiem, ze jezyk przez niego stosowany dzisiaj nie jest rażacy, ani zachowania przez niego stosowane. Nie są też rażace okreslenia "prawicowy oszołom" faszysta itp. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Ż_A_Ł_O_S_N_E 09.07.05, 14:16 Zawisc?? Ze co, ze nie mam TAKIEGO TATUSIA? No, nie mam... Ale za to nie musze sie wstydzic swojego nazwiska, jest w "nicku" a moje texty latwo znalezc w internecie, niektore baardzo stare i ciagle o tym samym - braku wyobraźni... Ha, pozdrawiam www.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ż_A_Ł_O_S_N_E 09.07.05, 14:12 studioturos napisał: > > żyć bez tych wszystkich podziałów. W końcu żyjemy w III RP, w całkiem inn > ej > > rzeczywistości i może należałoby już sobie darować nazywanie ludzi Lewicy > SB- > > kami?! Ciekawe, czy za 20 lat też będziecie we wszystkich widzieć potomst > wo > > Komuchów?? > A jak do cholery nmam nazywac syna Oleksego, i tym podobnych? Przez tatusia w > wieku lat 19. juz byl kims, za 10 lat bedzie kandydowal do Sejmu i wtedy nie > bedzie mozna wytknac mu tatusia??? > To ja sie nie zgadzam, rodzice zawsze wplywali na swoje dzieci, tak bylo z > Michnikeim, dlaczego tak ma nie byc z pozostalymi komuchami? Wychodzi mi na to, że jesteś NIEULECZALNIE chory... twoja sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Ż_A_Ł_O_S_N_E 09.07.05, 14:18 dlaczego cytujesz OBA listy, jeden nie mój jest! Odpowiedz Link Zgłoś
zaphod.beeblebrox Re: Ż_A_Ł_O_S_N_E 09.07.05, 16:43 bananekk napisał: > pokazujesz swój prawicowy poziom IQ?! Czy dla was nie ma żadnych argumentów, > które mówiłyby że warto już skończyć z tymi oszczerstwami. Ludzie chcieliby już a ja się pytam jacy ludzie? Bo ja chcę żyć z podziałami. Jak dla mnie nie miejsca dla komuchów w życiu publicznym. Lewica voila, oczywiście niech będzie. Ale nie pezetpeerowskie aparatczyki. Nie kumasz wieniu, że carex to jest przestępca? Niby dlaczego kiedykolwiek skazanym, kryminalistom nie wolno startować w wyborach, a komuchom wolno? wytłumacz mi różnice między nimi. > żyć bez tych wszystkich podziałów. W końcu żyjemy w III RP, w całkiem innej > rzeczywistości i może należałoby już sobie darować nazywanie ludzi Lewicy SB- > kami?! Ciekawe, czy za 20 lat też będziecie we wszystkich widzieć potomstwo > Komuchów?? lewica lewicą, a SBcja jest SBecją. Nic sobie nie zamierzam darować. A tym bardziej im. Nie ma litości dla .. Wiesz dla kogo... Może za mało wiesz i za mało pamiętasz. Mam nadzieję, że za 20 lat już nie będą aktywni, ale póki co ciągle są. A wy - towarzysze - jak będziecie tacy aktywni w popieraniu przestępców - to za 20 lat sami będziecie musieli robić przeciw nim walczyć, o ile się wam oczy otworzą. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: glemp powiedzial: kundelki szczekaja a karawa 09.07.05, 14:15 arahat1 napisała: > idzie. To co teraz w tv to pokaz dziecinawy i glupoty komisji. To juz terror na > > narodzie polskim ze strony parwicowych kundelkow..... Klasyczne powiedzenie brzmi: "psy szczekają a karawana idzie dalej" i napewno nie Glemp je wymyślił... co do reszty - napewno masz rację.. Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Nareszcie facet z jajami! 09.07.05, 11:26 Nie wiem na ile występ Cimoszewicza był z góry wyreżyserowany ale postąpiłbym tak samo na jego miejscu! Takich ludzi nam własnie potrzeba: zdecydowanych! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors [...] 09.07.05, 11:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk co, tak się zdenerwowaliśmy, że puściły nerwy i 09.07.05, 18:20 skasowali posta? <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Cimoszewicz: Moje wezwanie nosi znamiona bezp 09.07.05, 11:31 P. Cimoszewicz może niepotrzebnie zniżył się do poziomu p. Glempa, ale rozumiem go, bo jak bronić się przed hucpiarzami, chamami i prostakami inaczej niż językiem, który może zrozumieją. Podoba mi się za to jego wyrazistość, nie schował głowy pod koc i gdy ma własne zdanie, wyraził je, co nieczęsto ostatnio po tzw. lewej stronie się zdarza. P.S. Ciekawi mnie, co wyprodukuje z siebie 'prawica' po wygranych wyborach, skoro już w tej chwili za rządów 'lewicy' np. eliminuje niewygodnych dla siebie członków komisji. A 'lewica' powinna dawno oddać władzę, bo skoro pozwoliła na tę eliminację, to znaczy, że nie nadaje się do rządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Glowy pod koc nie schowal, ale forse z akcji schow 09.07.05, 11:33 schowal. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Glowy pod koc nie schowal, ale forse z akcji 09.07.05, 12:35 Jeśli wiesz, że uczynił coś niezgodnego z prawem, to powinieneś zawiadomić prokuraturę. Jeśli zaś uważasz, że prawo jest złe, to napisz konkretnie co i jak proponujesz zmienić. Bez tego Twój powyższy post jest niestety zwykłym pomówieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Glowy pod koc nie schowal, ale forse z akcji 09.07.05, 14:18 Wiem ze nie wykazal dochodu ze sprzedazy akcji w oswiadczeniu w 2002 roku. Byc moze rozdal je ubogim albo poniosl strate. Smiem twierdzic ze na tych akcjach zarobil. Moge sie z toba o to zalozyc. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Glowy pod koc nie schowal, ale forse z akcji 09.07.05, 14:31 Nie będę się zakładał o coś, czego nie wiem. Ale jaki to ma związek ze sprawą Orlenu? Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Glowy pod koc nie schowal, ale forse z akcji 09.07.05, 15:19 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=26225753&a=26234520 Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Glowy pod koc nie schowal, ale forse z akcji 09.07.05, 18:59 To twoje spekulacje, a nie żadne związki. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Glowy pod koc nie schowal, ale forse z akcji 09.07.05, 19:25 Oczywiscie ze spekulacje, ale majace racjonalne podstawy. Takim skwitowaniem sprawy mozna uzasadnic bezcelowosc wzywania praktycznie kazdego swiadka. Ktos moglby powiedziec, ze nie nalezalo wzywac swiadkow w sprawie znikniecia slynnej frazy "lub czasopisma", bo czyjes celowe dzialanie "to tylko spekulacje", a tymczasem mamy teraz powazne sledztwo prokuratorskie. Gdyby wszystkie zwiazki byly z gory znane, to po jaka cholere bylaby potrzebna komisja? Poza tym Wlodzimierz C. byl wielokrotnie ministrem i premierem i moze posiadac wazne informacje dotyczace rynku paliwowego, ktory z oczywistych wzgledow musi interesowac szefa MSZ. Wezwanie bylo w maju, kiedy Cimoch deklarowal rozbrat z polityka, wiec nagle imputowanie komisji politycznych powodow wezwania jest zwyczajnym klamstwem komuszym. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Glowy pod koc nie schowal, ale forse z akcji 09.07.05, 14:16 michal00 napisał: > schowal. Nie schował!!! Odpowiedz Link Zgłoś
w0jtas2005 A AKCJE ORLENU BIEDNYM ROZDAŁ ;) ? 09.07.05, 11:37 Skoro Pan Cimoszewic tak czyta forumy to może ,że sie ustosunkuje do tego postu ? www.bbc.co.uk/polish/domestic/story/2005/07/050703_cimoszewicz_sld.shtml Bez fajerwerków' Cimoszewicz, który wśród okrzyków "Włodek, Włodek" wszedł na salę, apelował: dość wojen polsko-polskich, dość nienawiści w życiu publicznym, dość chamstwa i wzajemnej agresji. Podkreślił, że Polska potrzebuje zgody wewnętrznej, solidarności ludzi. "Polska musi myśleć o przyszłości" - mówił. Zapowiedział, że jego kampania będzie skromna, nie będzie wielkich fajerwerków. "Mówiąc szczerze, gdybym miał pieniądze, to nie mówiłbym o walce z głodem, tylko bym się podzielił tymi pieniędzmi, z głodnymi. I tym ta kampania będzie się różniła od kampanii niektórych moich rywali" - powiedział Cimoszewicz. -------------------- 8 lipca: www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1030&news_id=66518 W dostępnym na stronach internetowych Sejmu oświadczeniu z 2001 r. Cimoszewicz napisał, że ma akcje Agory i PKN Orlen warte 500 tys zł. W 2002 r. po akcjach Orlenu nie ma już śladu, Cimoszewicz nie wykazał też ich sprzedaży. Marszałek całej sprawy nie chce szeroko komentować. – Potwierdzam, że w swoim czasie miałem akcje Orlenu. Tak jak setki tysięcy Polaków – tłumaczył wczoraj. ---------- wyglada na to ze wc po prostu podzielil sie akcjami orlenu z glodnymi i przez skormnosc nie ujal tego w swojej poselskiej deklaracji majatkowej Odpowiedz Link Zgłoś
minimum1 może nie miał czego rozdawać 09.07.05, 12:59 w0jtas2005 napisał: > "Mówiąc szczerze, gdybym miał pieniądze, to nie mówiłbym o walce z głodem, > tylko bym się podzielił tymi pieniędzmi, z głodnymi. > I tym ta kampania będzie się różniła od kampanii niektórych moich rywali" - > powiedział Cimoszewicz. > -------------------- > W dostępnym na stronach internetowych Sejmu oświadczeniu z 2001 r. Cimoszewicz > napisał, że ma akcje Agory i PKN Orlen warte 500 tys zł. W 2002 r. po akcjach > Orlenu nie ma już śladu, Cimoszewicz nie wykazał też ich sprzedaży. Marszałek > całej sprawy nie chce szeroko komentować. – Potwierdzam, że w swoim czasie > miałem akcje Orlenu. Tak jak setki tysięcy Polaków – tłumaczył wczoraj. > ---------- > wyglada na to ze wc po prostu podzielil sie akcjami orlenu z glodnymi i przez > skormnosc nie ujal tego w swojej poselskiej deklaracji majatkowej nie można "podzielić sie akcjami z glodnymi" podzielić się można ewentualnym zyskiem z kupna/sprzedaży... gdybyś przeczytał oświadczenie majątkowe WC,to jest w nim wyraźnie napisane,że kupił akcje za 350k nie będące jego własnością i za 150k kredytu bankowego,a ponieważ lata 2001-2002 były latami bessy na giełdzie,to i zysk mógł być żaden albo niewielki... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [...] 09.07.05, 11:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorsamsa Jeszcze raz: informacja dla niepoinformowanych 09.07.05, 11:42 cytat z postu backspace2 z sasiedniego forum: Dla wszystkich - przepisy na ktore sie powoluje Cimoszewicz. Trudno powiedziec, ze jego rozumowanie nie jest logiczne. Art. 4. Poseł nie może wchodzić w skład komisji, jeżeli: 1) sprawa dotyczy go bezpośrednio, 2) brał albo bierze udział, występując w jakiejkolwiek roli procesowej, w sprawie przed organem władzy publicznej w sytuacji, o której mowa w art. 8 ust. 1, 3) istnieje, inna niż wymienione w pkt 1 i 2, okoliczność, która mogłaby wywołać uzasadnioną wątpliwość co do jego bezstronności w danej sprawie. Art. 5. 1. Wyłączenie ze składu komisji, o którym mowa w art. 4, może nastąpić na wniosek posła lub osoby wezwanej przez komisję w celu złożenia zeznań. 2. Po rozpatrzeniu wniosku komisja decyduje, w drodze uchwały, o wyłączeniu posła; w głosowaniu nie bierze udziału poseł, którego dotyczy wyłączenie. Jeżeli wnioski dotyczą takiej liczby członków komisji, że uniemożliwia to przeprowadzenie głosowania, uchwałę w sprawie wyłączenia podejmuje Prezydium Sejmu. 3. Jeżeli poselski wniosek o wyłączenie dotyczy posła kandydującego do komisji, o skreśleniu go z listy kandydatów decyduje, w drodze uchwały, Prezydium Sejmu. 4. W przypadku, o którym mowa w ust. 2, Sejm dokonuje wyboru uzupełniającego. 5. Jeżeli niemożliwe jest uzupełnienie składu komisji, przepis art. 20 stosuje się odpowiednio. Art. 20. 1. W przypadku gdy komisja nie zakończyła swojej działalności przed końcem kadencji Sejmu, który ją powołał, postępowanie przez nią prowadzone ulega zamknięciu z dniem zakończenia kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś