Dodaj do ulubionych

Do antysemitow uczestniczacych w Forum

IP: *.ruc.dk 29.03.01, 10:54
Co zrobic z tymi Zydami polskimi czy mowiacymi po polsku, ktorzy atakuja
antysemitow? To proste znalezc duza stodole a dalej jak w Jedwabnem. Nastepnie
posluzyc sie schematem ze starej anegdoty o kobiecie ktora sasiadka oskarzyla o
nieoddanie pozyczonego garnka. Kobieta broni sie: po pierwsze ona nigdy nie
miala zadnego garnka Po drugie ja go od niej nigdy nie pozyczalam Po trzecie ja
go jej dawno oddalam Po czwarte garnek byl stary, dziurawy i nie ma o czym mowic
Obserwuj wątek
    • Gość: parobek Re: Do antysemitow uczestniczacych w Forum IP: 195.35.2.* 29.03.01, 11:41
      O co Tobie wlasciwie chodzi?
      • Gość: sceptyk Re: Do antysemitow uczestniczacych w Forum IP: *.ruc.dk 29.03.01, 12:17
        Odpowiedz Parobkowi:
        Wiec dobrze, sprobuje lopatologii- 1.bardzo liczne wypowiedzi swiadcza ze teraz
        w 2001r. dalej kwitnie ta sama nienawistna i agresywna mentalnosc antysemicka,
        ktora kiedys doprowadzila do zbrodni w Jedwabnem i w innych miejscowosciach.
        2. Na obrone zbrodni uzywa sie argumentow tak samo sprzecznych wzajemnie i
        pokretnych jak w anegdocie
        a. za zbrodnie odpowiadaja tylko Niemcy b. Zydzi zamordowani zostali slusznie
        za wspolprace z komunistami(takze dzieci i niemowleta) c. zamordowanych nie
        bylo znow tak duzo
        • Gość: Luzer Re: Do antysemitow uczestniczacych w Forum IP: *.opole.dialup.inetia.pl 30.03.01, 12:49
          Gość portalu: sceptyk napisał(a):

> Na obrone zbrodni uzywa sie argumentow tak samo sprzecznych wzajemnie i
          > pokretnych jak w anegdocie
          > b. Zydzi zamordowani zostali slusznie
          > za wspolprace z komunistami(takze dzieci i niemowleta) c. zamordowanych nie
          > bylo znow tak duzo

Wszystko się zgadza: dzieci i niemowlęta przecież by kiedyś wyrosły i też by
          współpracowały - przecież wyrosłyby na Żydów, a co do liczby: ciągle ktoś
          obwieszcza z satysfakcją, że podczas wojny zagazowano "tylko" 1,5 mln Żydów, więc
          kto by sie tam przejmował jakimś nędznym półtora tysiącem?...
    • Gość: phaedon Re: Do antysemitow uczestniczacych w Forum IP: 62.32.168.75, 195.150.144.* 29.03.01, 15:19
      Wszystko pięknie, ale:
      a)o odpowiedzialności będzie można mówić po zakończeniu śledztwa i debaty
      historyków - a nie po wysłuchaniu wyłącznie opinii Grossa
      b)niezależnie od tego, co przyniesie śledztwo, odpowiedzialnością obarczyć
      można tylko morderców - konkretne osoby, a nie państwo polskie, bo wtedy nie
      istniało, ani cały naród, ponieważ taki rodzaj zbiorowego rozliczania kojarzy
      się ze wszystkim, poza sprawiedliwością
      c)niemniej - sprawę trzeba wyjaśnić do końca, choćby była bolesna również dla
      Polaków, a winnych ukarać. Nawet jeśli to starcy.

Cheers.
      • Gość: Luzer Re: Do antysemitow uczestniczacych w Forum IP: *.opole.dialup.inetia.pl 30.03.01, 12:58
        Gość portalu: phaedon napisał(a):

> Wszystko pięknie, ale:
        > a)o odpowiedzialności będzie można mówić po zakończeniu śledztwa i debaty
        > historyków - a nie po wysłuchaniu wyłącznie opinii Grossa

Zgadzam się w 100%.

> b)niezależnie od tego, co przyniesie śledztwo, odpowiedzialnością obarczyć
        > można tylko morderców - konkretne osoby, a nie państwo polskie, bo wtedy nie
        > istniało, ani cały naród, ponieważ taki rodzaj zbiorowego rozliczania kojarzy
        > się ze wszystkim, poza sprawiedliwością

Też się zgadzam, z jednym zastrzeżeniem. Mamy prawo do tego, by było nam przykro
        z przyczyny ewntualnej przynależności morderców do naszego narodu. Kiedy w mojej
        rodzinie ktoś popełniłby przestępstwo, wówczas nie powiem: "ale to nie ja"
        tylko: "przykro mi, że to mój brat, przepraszam za niego". I tylko tyle na ten
        temat.

> c)niemniej - sprawę trzeba wyjaśnić do końca, choćby była bolesna również dla
        > Polaków, a winnych ukarać. Nawet jeśli to starcy.

Oczywiście, nic dodać, nic ująć.

> Cheers.

Ja też pozdrawiam.

• Gość: x Re: Do antysemitow uczestniczacych w Forum IP: 212.160.138.* 03.04.01, 15:47
        Istnialo Panstwo Polskie - Podziemne
        • Gość: eth Re: Do antysemitow uczestniczacych w Forum IP: *.coh.org 03.04.01, 21:36
          Przepraszam, a o co wlasciwie chodzi ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka