Dodaj do ulubionych

Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-))))))))))))

• bac1 Re:A w kuferku???!!!!;-)))))))))))) 28.07.05, 07:37

• henryk.log Re:A w kuferku???!!!!;-)))))))))))) 28.07.05, 19:09
        Zajrzałem!, powspominałem:), uśmiałem się....tak było!. To były czasy!! :-)
        • bac1 Re:A w kuferku???!!!!;-)))))))))))) 29.07.05, 00:23
          Miło mi, dziękuję za "wsad" do mojego! Jak będę miała jeszcze coś ciekawego -
          podeślę Panu, jeśli można;-)))
    • znudzony.nihilista Re Kaczka podpalaczka ;-)))))))))))) 28.07.05, 11:59

www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6026
      • malaszaramysz Re: Re Kaczka podpalaczka ;-)))))))))))) 28.07.05, 12:01
        Dobre :-))))))))))))))))))
        • znudzony.nihilista Re: Re Kaczka podpalaczka ;-)))))))))))) 28.07.05, 12:35
          Czy Pani MYsz czytała o moich wędkarskich trofeach? Prze nie jestem opalony
          lepiej od Leppera, ale w przeciwnieństwoe do niego - gorący;-)))
          • malaszaramysz Re: Re Kaczka podpalaczka ;-)))))))))))) 28.07.05, 12:53
            Jeszcze nie :-)))))))))))) Kot na pozycji strategicznej - zaraz zacznę szukać:-
            ))
            • znudzony.nihilista Re: Re Kaczka podpalaczka ;-)))))))))))) 28.07.05, 12:57
              Po co szukać??? SZESĆ OKONI i DWA LESZCZE!!!!!!!!!!!!!!;-)))))))))))))))))
              • malaszaramysz Re: Re Kaczka podpalaczka ;-)))))))))))) 28.07.05, 13:22
                A okonie do octu ? Jak będą zjedzone? Mniam i gratulacje!!!!
                • znudzony.nihilista Re: Re Kaczka dała w długą ;-)))))))))))) 28.07.05, 13:37
                  Okonie? Już zjedzone (suczka dostała jednego) - z rusztu, leszcze też. Kto by
                  tam czekał, aż się w marynacie wykąpią;-)))
                  Chciałem Pani MYszy jednego okonia wysłać kaczką długodystansową, ale wzorem
                  swoich kuzynów z Warszawy uciekła i schowała się tutaj:

www.fallingrain.com/world/PL/51/Kaczka.html

• malaszaramysz Re: Re Kaczka dała w długą ;-)))))))))))) 28.07.05, 14:20
                    Muszę męża na ryby wysłać :-))))))))))))
                    Przed naszą ekipą to żadna kaczka się nie ukryje:-)))))))))))))
                    • lolek1313 Re: Re Kaczka dała w długą ;-)))))))))))) 28.07.05, 14:22
                      Cześć, mysza!
                      • malaszaramysz Re: Re Kaczka dała w długą ;-)))))))))))) 28.07.05, 14:32
                        Cześć Smoku, Smoczątko zdrowsze trochę? :-))))))))))))))
                      • znudzony.nihilista Re: Re Kaczka dała w długą ;-) Bo się spieniła;-)) 28.07.05, 14:33
                        Ruszyłem tropami Pani MYszy po google'u;-)))
                        Jak tam malutki????

Mydło kaczka

www.mojekosmetyki.pl/
                        • lolek1313 Malutki lepiej, tylko 28.07.05, 14:34
                          nie chce wrócić do swojej jamy, paskuda jedna!!!
                          • znudzony.nihilista Re: Malutki lepiej, tylko 28.07.05, 14:41
                            To postrasz, że mu kupisz:

KACZKĘ Z PISKLĘTAMI

Twoje dziecko z dzikim wyciem ucieknie, aby tylko nie zabierać na spacer kaczki
                            z jej pisklęciem. Ale nic z tego: kiedy pociągnie za sznureczek, kaczka podąży
                            za nim kwacząc, a kaczątko wyda grzechoczący dźwięk.

www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=12201&pkt_id=&pro_id=&char_id=
                            • malaszaramysz Te dźwięki to chyba ostrzegawcze:-)) 28.07.05, 14:59
                              Kryj się, kaczki nadchodzą :-))))))
                          • malaszaramysz Ponoć ma to po tatusiu :-)))))))))) n/t 28.07.05, 14:41
                            • lolek1313 Re: MA to po tatusiu :-)))))))))) n/t 28.07.05, 14:47
                              SMOK się zmywa, ale zajrzy przed końcem roboty, może ktoS będzie?;-))
                              Mysza niech pamięta; żadnych sP(i)Sków, bo teraz Prezio SMOK tu rządzi!
                              A przewodniczący Rady Nadzorczej niech się nie wychyla z inicjatywamy, bo
                              dornowaty jest troszkę, znudzony, nihilista i ze wsi;-)))
                        • malaszaramysz Może by tak kaczkę do wody? 28.07.05, 14:43
                          Problem sam się rozwiąże:-)))))))))
                          • znudzony.nihilista Re: Może by tak kaczkę do wody? TAK;-))) 28.07.05, 14:52
                            Do Wisły w Krakowie wpuścić, jeśli się nie zmydli do Warszawy, to ją syrenki
                            zużytkują do porannej toalety;-)))
                          • znudzony.nihilista Re: Może?;-)))))))))))))))))))) 28.07.05, 14:57
                            Może Pani MYsz do menu na przyjątko doda:

www.e-drinks.com.pl/drinki/wino_musujace/ZIMNA_KACZKA.htm
                            • malaszaramysz Innym razem:-)))))))))) To nie kaczy bal:-)))))))) 29.07.05, 06:48
                              Ale swoją drogą można wymyśleć menu na bankiet dla kaczorów na pocieszenie po
                              wyborach:-))))))))
                              • lolek1313 Re: Innym razem:-)))))))))) To nie kaczy bal:-))) 29.07.05, 06:54
                                Chcem być zaproszony!!! SMOK-Prezio!!!;-))))))))))
                                • malaszaramysz Re: Innym razem:-)))))))))) To nie kaczy bal:-))) 29.07.05, 07:10
                                  Zaproszony?????? A kaczki - baloniki, kto będzie wieszał,salę dekorował.Bycie
                                  Prezesem to praca - nie sama przyjemność:-))))))))))))
                                  • lolek1313 Re: Innym razem:-)))))))))) To nie kaczy bal:-))) 29.07.05, 07:18
                                    Od wieszania mam asystentkę - Dziuńkę! Jeszcze o tym nie mówiłem, ale to się
                                    rozumie, że ona do asystowania najlpesiejsza jest! SMOK
                                    P.S. Zgodziła się na kontrakt!!!
                                    • malaszaramysz Re: Innym razem:-)))))))))) To nie kaczy bal:-))) 29.07.05, 07:22
                                      Proszę ,proszę.Jak to nam Preses -Smok w piórka obrósł:-)))))))))) Jak znam
                                      życie to Smok będzie wieszał. Dziuńka będzie mówić gdzie wieszać:-))))))))
                                      • lolek1313 Re: Innym razem:-)))))))))) To nie kaczy bal:-))) 29.07.05, 07:25
                                        Mysza od rana się wymandrza;-) Oj, bo jak Kaczory przyjdą, to pyszczunio wnet
                                        myszy knebelkiem zatkają i po ptakach - myszach;-)))
                                        • malaszaramysz Re: Innym razem:-)))))))))) To nie kaczy bal:-))) 29.07.05, 07:28
                                          Smok kaczorami biedną małą szarą mysz straszy? Przecież Smok ma nas wszystkich
                                          obronić.Kaczki boją się Smoków ( przynajmniej taką mam nadzieję):-))))))))))
                                          • lolek1313 Re: Innym razem:-)))))))))) To nie kaczy bal:-))) 29.07.05, 07:33
                                            U mnie, Prezia, będzie obowiążywała od tej pory Samoobrona, paniała mysza?;-)))
                                            • malaszaramysz Re: Innym razem:-)))))))))) To nie kaczy bal:-))) 29.07.05, 07:46
                                              Smok - Ty tu sobie kaczych jaj nie rób.Zostałeś Prezesem , nie Przewodniczącym!!
                                              • lolek1313 Re: Innym razem:-)))))))))) To nie kaczy bal:-))) 29.07.05, 07:51
                                                Na razie: Prezesem;-) Przecież tego znudzonego ze wsi nic nie obchodzi, bo
                                                nihilista. To zaraz i Przewodniczącym RN zostanę, albo Dziuńke awansuję. Tak
                                                się robi! SMOK - Prezio
                                                • malaszaramysz Re: Innym razem:-)))))))))) To nie kaczy bal:-))) 29.07.05, 07:53
                                                  To się chyba nazywa "wrogie przejęcie" ? :-)))))))))))) Fe, Smoku...
                                                  • lolek1313 Re: Innym razem:-)))))))))) To nie kaczy bal:-))) 29.07.05, 07:59
                                                    Ok, wrogie. Tylko - już jest, a nie będzie;-) SMOK musi się odmeldować, bo ma
                                                    ważną naradę za chwilę. Naradę n/t... O, co to, to nie;-) Tu diabły, kaczory
                                                    i dziuby tylko czyhają na przecieki do Wisły, a Wisła do Warszawy płynąwszy;-))
                                                    Bawcie się dobrze, SMOK bedzie czuwał;-)))
                                                    P.S. Malutki dzisiaj nieodwołalnie wraca na swoje!;-))
                                        • bac1 Re: Innym razem:-)))))))))) To nie kaczy bal:-))) 11.08.05, 16:00
                                          Czyli: po gacopyrkach albo nietopyrkach!;-)))
    • malaszaramysz 999? a Noż widelec się uda ? n/t 28.07.05, 15:02
    • malaszaramysz Nie wierzę ,że śpicie :-)) 28.07.05, 15:03
      • znudzony.nihilista Re: Nie wierzę ,że śpicie :-)) 28.07.05, 15:10
        I słusznie;-)))))))))))))))))))
        Ale to, co robimy, to nasza sprawa!;-))))))))))))))))))))
        Precz z Kaczyzmem i odnową moralną, chcę pozostać znudzonym nihilistą!!!
        • malaszaramysz Re: Nie wierzę ,że śpicie :-)) 28.07.05, 15:22
          Mając do wyboru bycie odnowionym przez kaczora lepiej być nihilistą (znudzonym)
          do 10000 inkarnacji:-))
      • henryk.log Moja Szkoła!, Klasa!, Złoty Pasek!:-D n/t 28.07.05, 19:40
        • malaszaramysz Re: Moja Szkoła!, Klasa!, Złoty Pasek!:-D n/t 28.07.05, 20:00
          Dziękuję ,Panie Heniu. Nauka w las nie poszła.
    • znudzony.nihilista Re:GRATULACJE;-)))))))))))))))))))))) 28.07.05, 15:04

• znudzony.nihilista Re:GRATULACJE;-))) "1000" dla msm!!!!!;-)))))))))) 28.07.05, 15:13

• malaszaramysz Gratulacje dla autorki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.05, 15:23
          Niech nam żyje 1000 lat w szczęściu,miłości i dobrobycie :-))))))))
          • jestemzewsi Re: Gratulacje dla autorki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.05, 15:31
            Chyba sobie nick zmienię. Autorka będzie zachwycona, że... "1000" dla Pani
            MYszy;-))))))))))
            U nas nadciąga burza, suczka siedzi już bezpiecznie ukryta za drzwiami. Jak się
            zacznie na dobre, na wszelki wypadek... bo by mnie Pani M. wyklęła, jakby i ten
            padł.
            Mikołaj Gogol
          • henryk.log Gratulacje dla Sz.P.autorki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.05, 22:25
            henryk.log też napisał:

Niech nam żyje 1000 lat w szczęściu,miłości i dobrobycie :-))))))))
            • bac1 Re: Gratulacje dla Sz.P.autorki !!!!!!!!!!!!!!!!! 29.07.05, 00:16
              Panie Henryku.log:
              Za gratulacje dziekuje, choć nie mnie się należą, tylko całemu towarzystwu,
              które bardzo "pracowało" na ten "1000", z zwłaszcza Pani Małej Szarej Myszy -
              zdobywczyni trofeum;-)))
          • bac1 Re: Gratulacje dla Pani Małej Szarej Myszy... 29.07.05, 00:21
            Cóż za piękne osiągnięcie milenijne! Serdecznie gratuluję, że pokonała Pani
            Wielkiego Łowczego i resztę męskiej kadry! Jak widac "Mównica" jest jeszcze
            nosniejszym temacikiem od Opalonego, idzie jak burza (u nas właśnie jest
            kolejna, ale ryzykuję);-))
        • lolek1313 Re:GRATULACJE;-))) "1000" dla msm!!!!!;-))))))))) 28.07.05, 16:31
          Mysza coraz bardziej SMOKa zadziwia!!! Tak trzymać!!!
    • znudzony.nihilista Re: Trochę dowcipasów;-)))))))))))) 28.07.05, 15:48
      Dlaczego Dornowaty wrzuca chleb do muszli klozetowej?
      Żeby nakarmić JLKaczki…
      (stary dowcip... po korekcie n/t)

www.rowlam.com.pl/Kaczka.htm

• lolek1313 Re: Trochę dowcipasów w sam raz dla Prezia;-))))) 28.07.05, 16:33
      • henryk.log Re: Trochę dowcipasów;-)))))))))))) 28.07.05, 19:58
        Na to by "oni" mogli do tego: www.rowlam.com.pl/Kaczka.htm

Trza mieć "pisiorka"!!!
        • malaszaramysz Re: Trochę dowcipasów;-)))))))))))) 28.07.05, 20:00
          Tam są też specjalne dla tych, co nie mają :-))))))))))))
          • henryk.log Re: Trochę dowcipasów;-)))))))))))) 28.07.05, 22:21
            malaszaramysz napisała:

> Tam są też specjalne dla tych, co nie mają :-))))))))))))

Te specjalne pod mównicę? - pytam się bo Pani "dyżurka" kiedyś w Sz-nie na
            "męskim" pracowała(kadiolog. nie chirurg.) i jakby nie wie o co pytam!
    • lolek1313 Re: MYSZA nie świętuje???;-)))))))))))) 28.07.05, 16:34

• malaszaramysz Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 16:36
        • lolek1313 Re: Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 16:38
          Gdzie znudzony? Pewnie walczył jak lew!
          • malaszaramysz Re: Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 16:40
            Ponoć na burzę się zbiera i boi się,że następny komputer mu grom załatwi:-))))
            • lolek1313 Re: Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 16:42
              Wcale nie głupio mysli, Lajkonikowi też grom jakiś strzelił komputer na amen
              w pacierzu! Tylko mysz się ostała, sierota;-)))
              • grom3 Re: Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 16:46
                Odczepcie sie od groma grom kompiuterow nie zalatwia.
                • malaszaramysz Re: Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 16:48
                  To kto walnął w tego laptopa? Obłoczek?
                • lolek1313 Re: Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 16:49
                  Grom może nie, ale groom?;-)))))))
              • malaszaramysz Re: Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 16:49
                Odgromniki czas naprawić :-)))))))))))))
                • lolek1313 Re: Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 16:55
                  Jaki czujny, ten groom;-) Koń Trojański i pan Gondek, Benedykt zresztą, mają
                  z niego prawdziwą wyręke;-)))
                  • malaszaramysz Re: Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 17:12
                    Niezwykłe:-))))))))))))))))))
        • znudzony.nihilista Re: Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 18:21
          Gość przyszedł, przemówienie okolicznościowe chce wygłosić, ale gdzie jest roz-
          mównica i Pani MYsz "jubilatka"?;-)))
          • malaszaramysz Re: Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 18:36
            Do myszy praca przyjechała:-))))))) Pensje moim kochanym pracownikom musiłam
            przelać i parę kwitów podpisać:-)))))) Ale już jestem.
            • znudzony.nihilista Re: Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 18:39
              Jeden czek więcej przy okazji;-))) nie omskła się Pani MYszy łapka?/?;-)))
              • malaszaramysz Re: Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 18:48
                Niestety, netem poszło:-)))))))))))))
                • znudzony.nihilista Re: Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 19:02
                  Kiedyś net w siatkówce to była skucha, a teraz jest o.k. Poszło netem, więc nic
                  z tego, bo se ne vrati.
                  Jestem kibicem siatkówki, w siatkę można łapac ptactwo;-)))
                  • malaszaramysz Re: Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 19:05
                    I złapane ryby można trzymać w wodzie :-)))))))))))
                    • znudzony.nihilista Re: Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 19:07
                      Te mniejsze to odrazu dla kota;-)))
                      • malaszaramysz Re: Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 19:18
                        Kot zawsze przy komputerze siedzi. Proszę przy kocie nie mówić o rybach dla
                        kota bo myszy zapas w zamrażarce się skończy:-)))))))))
                        • jestemzewsi Re: Na towarzystwo do świętowania czeka :-))) n/t 28.07.05, 19:32
                          TU KAMELEON!
                          Już n/t tego, co pływa w wodzie, nie - po wodzie - cicho, sza! Po co zwierzątko
                          p.t. Mruczek frustrować;-)
                          Do zobaczenia!
    • znudzony.nihilista Re: LKaczor ściemnia, jak zwykle...;-)))))))))))) 28.07.05, 18:25
      www.lechkaczynski.pl/program.php
      • malaszaramysz Jak kaczyści będą płakać,że Wyborcza specjalnie 28.07.05, 18:37
        zdjęcia kaczki wybiera to na tę stronę trzeba ich posłać :-)))))))))) Kaczor
        straszy!!!!!!!!!!!!
        • znudzony.nihilista Re: Czat w wp. z LKaczorem, frag./ int.;-))) 28.07.05, 18:53
          MY, JA Kaczor, kwa-kwa!!!!

MY jesteśmy przede wszystkim nastawieni na rozwój, przy użyciu wszelkich, w tym
          także niedogmatycznych metod.
          ChceMY utrzymać jak największą ilość pracowników wysokowyKWAlifikowanych
          MY chcemy bardzo mocno bronić SWOICH interesów...

JA myślę, że należę do tej grupy polityków, którym wiodłoby się materialnie
          znacznie lepiej, gdyby zamiast polityką zajmował się swoim zawodem...
          • malaszaramysz Re: Czat w wp. z LKaczorem, frag./ int.;-))) 28.07.05, 19:00
            No coż, o tym ,że kaczory są opóźnone w rozwoju wie chyba każde dziecko:-))
            Obrona swoich interesów (cokolwiek słowo "interes" znaczy ) stanowi od zawsze
            kaczy cel numer1.
            Gdyby Kadaczor pracował w swoim zawodzie to by chyba z głodu padł.Kto przy
            zdrowych zmysłach by go zatrudnił?W sądzie na klepaniu trzy po trzy raczej
            kiepsko się wychodzi:-))))
            • znudzony.nihilista Re: Czat w wp. z LKaczorem, frag./ int.;-))) 28.07.05, 19:09
              "Przy zdrowych zmysłach" - właśnie, właśnie. Jak czytam posty na fk, to wydaje
              mi się, że tych "..." jest coraz mniej. Dlatego jednak sądze, że LKaczor
              znałazłby zatrudnienie;-)))
              • malaszaramysz Re: Czat w wp. z LKaczorem, frag./ int.;-))) 28.07.05, 19:17
                Chyba do pierwszej sprawy:-))))))))))))
                • znudzony.nihilista Re: Czat w wp. z LKaczorem, frag./ int.;-))) 28.07.05, 19:22
                  Jakiej "sprawy", przecież LJKaczory nie uznają śądów, chyba że... własne;-))

www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=satyrycy

• malaszaramysz Re: Czat w wp. z LKaczorem, frag./ int.;-))) 28.07.05, 19:25
                    Bo "sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie"
                    • znudzony.nihilista Re: Robota dla Prezia SMOKA.;-))) 28.07.05, 21:03

SMOK może się wydatnie przyczynić do "spalenia się " L.Kaczora w czasie
                      kampanii wyborczej. Wystarczy, że będzie dmuchać tak, aby nie zgasić płomienia,
                      a jednocześnie - przyspieszyć spalanie!!!;-)))

www.miod.pl/swiece/pages/kaczka.htm
                • znudzony.nihilista Re: Czat w wp. z LKaczorem, frag./ int.;-))) 28.07.05, 19:28
                  Pani MYszo, proszę świętować dalej;-))) Muszę pojechać po Pania M. A z tych
                  rys.. w "Przeglądzie" to chodzi o pierwszy, źle mi siś wybrał link
                  ;-)))))))))))))
          • znudzony.nihilista Re: Czat w wp. z LKaczorem, frag II./ int.;-))) 28.07.05, 21:21
            Kaczor szuka fuch dla swoich P(i)Sujów:

Po pierwsze, oczywiście będzieMY dążyli do tego, aby wszystkie sprawy
            o charakterze aferowym zostały wyjaśnione, stąd proponowana przez nas

Komisja Prawa i Sprawiedliwości. - HHHHHHHHAAAAAAAAAAAA!HHHHAAA! HHHHAAAA!

I wszędzie tam, gdzie istnieją podstawy do odpowiedzialności karnej, żeby ta
            odpowiedzialność została wyegzekwowana.
            (...)

Po drugie, chceMY utworzyć odrębny

Urząd Antykorupcyjny,

którego jedynym zadaniem będzie ściganie afer.

(kryptonim Urzędu powinien brzmieć TELEGRAF;-)))
    • bac1 Re: Na dobry dzień, troche otuchy;-)))))))))))) 29.07.05, 01:03
      Wielki Wóz

Wędrujemy z cygańskim obozem,
      nocujemy w gwiaździstej grozie,
      dzisiaj po Wielkim Wozem,
      jutro na Wielkim Wozie...

M.P-J.
      • lolek1313 Re: Na dobry dzień - Sękju;-)))))))))))) 29.07.05, 06:57
        Dzisiaj w kuferku...???!!!;-))):-)))
        • malaszaramysz Witaj Smoku z samego rana :-)))))))) 29.07.05, 07:02
          Jeszcze kawy nie dopiłam, klawisze mi się plączą ale muszę sprawdzić co się tu
          wieczorem działo:-)))))
          • lolek1313 Re: Witaj Myszo z samego rana :-)))))))) 29.07.05, 07:06
            "Przyszłem wcześniej" do roboty, bo nie mam u siebie oprzyrządowania;-))) Mysza
            to coś "ściemnia" - pis(k)ała, że myszy to długo śpią...
            SMOK ma traz kontrol nad Spółką, to MUSI zajrzeć, ale mysza???
            • malaszaramysz Re: Witaj Myszo z samego rana :-)))))))) 29.07.05, 07:09
              Pana i władcę do pracy wypuszczała :-)))))))))) Śniadanko, coś na lunch,obiad
              czy diabli wiedzą bo na 12 godzin wychodzi:-))))) Takie rzeczy to może robić
              mysz zaspana ale klawisze jeszcze jeżdżą.:-))))))))))) Mysz raz obudzona już
              nie zaśnie więc kawa,dymek i forum:-))
              • lolek1313 Re: Witaj Myszo z samego rana :-)))))))) 29.07.05, 07:12
                Bardzo niehigieniczny tryb żywota mysza prowadzi, hmmm;-)))
                Jak to było z tym garnkiem i kotłem?
                • malaszaramysz Re: Witaj Myszo z samego rana :-)))))))) 29.07.05, 07:15
                  Barzo niehigieniczny styl życia Smok prowadzi:-)))))))))))) To chyba tak było?
                  • lolek1313 Re: Witaj Myszo z samego rana :-)))))))) 29.07.05, 07:19
                    Mysza - skupmy się na "górnej gałązce", bo ja siem gubiem!! Mysza dla mnie
                    za chibka jest;-)))
                  • sawa.com Witajcie Antykaczyści 29.07.05, 07:27
                    Witajcie! porannie! No to już jest taki średni poranek.

Pomyślałam sobie, że jesli nie przepędzacie mnie z opanowanego ze szczętem
                    wątku antykaczorowego kijami ani też złym słowem. A wręcz sympatyczni jesteście
                    i mili. To sobie w waszym towarzystwie wypiję poranną kawę, zaznaczam, że bez
                    papierosa.
                    Wprawdzie grozi mi to, że i mnie złapie wirus antykaczyzmu i zatrzęsie moim
                    intelektem. Na nic będą szczepionki i inne leki odpornościowe jakie sobie
                    aplikuję w obawie przed tą forumową epidemią.
                    • lolek1313 Re: Witajcie Antykaczyści 29.07.05, 07:31
                      TU SMOK. Witaj, Sawo! Radzę zajrzeć do "Na dobry dzień" - dla otuchy i nabrania
                      dystansu!!!
                    • malaszaramysz Witam serdecznie z otwartymi łapkami :-))))))))) 29.07.05, 07:35
                      Miło pić poranną kawę w dobrym towarzystwie:-))))))))
                      • sawa.com Re: Witam serdecznie z otwartymi łapkami :-)))))) 29.07.05, 07:39
                        malaszaramysz napisała:

> Miło pić poranną kawę w dobrym towarzystwie:-))))))))

No jasne!!! Dlatego tu jestem Mili Moi:)))
                        • lolek1313 Re: Witam serdecznie z otwartymi łapkami :-)))))) 29.07.05, 07:42
                          Mam pytanko: a syrenki Sawa zna? Osobiście, rzecz jasna!;-)))
                    • sawa.com Re: Witajcie Antykaczyści 29.07.05, 07:37
                      Z samego rana jak tylko kliknęłam otwórz się. Na ekranie pojawiło się pytanie z
                      WP.
                      W Orlenie była duża redukcja akcji. Trzeba było mieć ponad milion zł., żeby
                      kupić akcji za 500 tys. zł.
                      Rzeczywiście była duża redukcja. Bardzo mnie to wtedy rozzłościło.

Ale chyba jeszcze na takie pytania jest zbyt wczesna pora.
                      Strzele sobie tak na jedną nóżkę: Gałczyński raz
                      • malaszaramysz Jestem pełna podziwu :-))) 29.07.05, 07:44
                        Ja o tej godzinie z trudemm w klawisze trafiam. Jedyne co mogę z głowy
                        wyciągnąć to imię i nazwisko (własne):-)))))))) A tu proszę: i Orlen i
                        Gałczyński:-))
                        Redukcja nie taka wielka - 50 %:-))))))))
                      • lolek1313 Re: Witajcie Antykaczyści 29.07.05, 07:48
                        Ja kliknąłem i znalazłem takie poranne poronione pomysły:

(…)Jarosław Kaczyński widzi jednak pewne rozwiązanie - powierzenie Rokicie
                        stanowiska wicepremiera i ministra spraw zagranicznych. Lider PiS zaznacza, że
                        w większości państw europejskich to właśnie szef MSZ jest uważany za drugą
                        osobę po premierze w rządzie. - Rokita jest politykiem wagi ciężkiej, więc może
                        w Europie szybko się wybić – przekonuje.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050729/kraj/kraj_a_6.html
                        Pani Sawo, pozdrawiam!
                        • sawa.com Re: Witajcie Antykaczyści 29.07.05, 08:04
                          lolek1313 napisał:

> Ja kliknąłem i znalazłem takie poranne poronione pomysły:
                          >
                          > (…)Jarosław Kaczyński widzi jednak pewne rozwiązanie - powierzenie Rokici
                          > e
                          > stanowiska wicepremiera i ministra spraw zagranicznych. Lider PiS zaznacza,
                          że
                          > w większości państw europejskich to właśnie szef MSZ jest uważany za drugą
                          > osobę po premierze w rządzie. - Rokita jest politykiem wagi ciężkiej, więc
                          może
                          >
                          > w Europie szybko się wybić – przekonuje.

Dzielenie skóry na niedźwiedziu!
                    • henryk.log Witajcie ulubieni kaczyści:-),- mogę z "dymkiem" 29.07.05, 08:07
                      dołączyć?
                      :-)
                      U nas P."sawo" faceci w "galanterii", Dam nie "pędzą":-)
                      • bac1 Re: Witajcie ulubieni kaczyści:-),- mogę z "dymki 29.07.05, 09:15
                        Mogę to z całym przekonaniem potwierdzić, Pani Sawo, jako Matka Polka
                        Założycielka Wątku;-)))
                        Pozdrawiam rodaczkę, bo Pani zapewne z Warszawy, n'est-ce pas?
      • bac1 Re: Na dobry dzień;-)))))))))))) 29.07.05, 08:59
        Cieszy mnie, że się Państwu ten czterowiersz przydał do milszego rozpoczęcia
        dnia!!!
    • lolek1313 Re:Tak mi się podoba;-)))))))))))) 29.07.05, 07:28
      że i tu to wlepię, a co - Prezio wszystko może!

www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050729/publicystyka_a_4-1.F.jpg
      • znudzony.nihilista Re:Mnie też;-) + LKaczor Wielki SYNOPTYK 29.07.05, 11:04
        LKaczor: Zapowiadam pogodę dla uczciwych
        (z odręcznym komentarzem ad hoc poczynionym)

...trzeba zrobić wszystko, żeby nastała wreszcie pogoda (Kaczor jedzie
        z Kaczorem na urlop?) dla uczciwych (a, to nie o LJKaczory w takim razie
        chodzi;-)

Nie tylko ja chcę odnowy moralnej (prawda, chcą jej też inni P(i)Suje;-),
        a rewolucja moralna, którą niechętni mojemu środowisku ludzie postrzegają jako
        szubienice i stosy, jest jedynie pewnym skrótem myślowym, pod którym kryje się
        przemiana postaw (z „postaw się, a zastaw się” na „nie stawiaj się nam, bo cię
        załatwimy;-). Nam chodzi przede wszystkim o przestrzeganie prawa (chyba
        czytanie tekstu „ze zrozumieniem” na nic się nie zda – „przestrzeganie prawa”
        przez KLaczora???!!!, chyba mam zwidy), Uczciwość musi znaczyć uczciwość,
        nieuczciwość – nieuczciwość („Kwiaty Polskie?)

Nie uważam, że trzeba wszystko przewrócić do góry nogami (chyba – łapami;-).
        Należy jednak zaostrzyć kary za przestępstwa przeciwko osobom (ejże, LKaczor
        uprawia po bolszewicku samokaczokrytykę?).

Jestem od zawsze za ujawnieniem agentury, natomiast otwarcie wszystkich teczek
        wymaga zastanowienia (oj, łebki Kaczorów niewielkie, będą kłopoty;-). Dziś nie
        uważam tego pomysłu za zbyt mądry (inne pomysły P(i)sujów też nie są "zbyt"
        mądre; ciekawe, kiedy i kto odnajdzie teczki LJKaczorów, stawiam orzechy
        przeciwko dziubom, że nigdy, nikt!!!)

finanse.wp.pl/POD,15,wid,7689871,prasa.html?P%5Bpage%5D=2

• lolek1313 Re:Mnie też;-) + JKaczor też kwacze!!!!!!!!!!!!! 29.07.05, 13:05
          Niezłe, ja też coś na mam - na bliźniacze Kaczę:

Kwa-kwa-kwa! Połykacze dwa?!
          Pomysły „ideo-odnowy moralnej”

(…)PiS ma bardziej sprecyzowane pomysły personalne. - Mamy świadomość, że

najbardziej predestynowani jesteśmy do objęcia resortów kultury, oświaty,
          sprawiedliwości, rolnictwa, ochrony środowiska.

Nie chcemy też oddawać całej gospodarki - mówi Jarosław Kaczyński.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050729/kraj/kraj_a_6.html
          Mam lancztajm:-) A tu jakby Dziunka mietłą wymietła!!!!!!!!!
          • znudzony.nihilista Re:Mnie też;-) + JKaczor też kwacze!!!!!!!!!!!!! 29.07.05, 15:19
            Moje propozycje:

resort kultury -
            Michał Ujazdowski, były minister w tymże resorcie, tylko nazwa była nieco inna,
            posiadł sztukę unikania wojska, nadaje się - ma ponoć żółte (kacze) papiery;

resort oświaty - Michał Kamiński, obecnie eurodeputowany, świetny
            historyk, "biograf" gen. Pinocheta;

resort sprawiedliwości - Wodnik Wasserman, jest "na fali", żadnego świństwa się
            nie brzydzi, wszystko po nim spłynie jak po kaczce;

resort rolnictwa - Ziobro może? W końcu związany z przemysłem mięsno-
            szkieletowym, a Wodnik "podebrał" mu Sprawiedliwość;

resort ochrony środowiska - nie mam pomysłu, może na okrasę jakaś KOBIETA???
            • malaszaramysz Obyś wilka z lasy nie wywołał :-)))))))))))) 29.07.05, 15:25
              Kaczory gotowe ten chytry plan w życie wprowadzić:-))))))))
              • znudzony.nihilista Re: Obyś wilka - co z tą KOBIETĄ???:-)))))))))))) 29.07.05, 15:32
                Co z ochroną środowiska? Ma Pani MYsz jakiś pomysł, choćby malutki???
                • malaszaramysz Re: Obyś wilka - co z tą KOBIETĄ???:-)))))))))))) 29.07.05, 15:37
                  Zero pomysłów.Tam są jakieś kobietony w tym PiS -ie.Środowisko by nam z PiSkiem
                  uciekło:-)))
                  • znudzony.nihilista Re: Obyś wilka - co z tą KOBIETĄ???:-)))))))))))) 29.07.05, 15:41
                    Już ucieka;-) Chwile temu wysłałem też Grooma3 do stajni;-)))
                    • malaszaramysz Re: Obyś wilka - co z tą KOBIETĄ???:-)))))))))))) 29.07.05, 15:45
                      Do stajni?:-))))))))))))Idę poszukać.
                      • znudzony.nihilista Re: "Zaprzyjaźniony wątek" n/t:-)))))))))))) 29.07.05, 15:47
                        Fajny jest też ten wątek n/t:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=27096352
                        • henryk.log Re: "Zaprzyjaźniony wątek" n/t:-)))))))))))) 29.07.05, 21:13
                          znudzony.nihilista napisał:

> Fajny jest też ten wątek n/t:
                          >
                          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=27096352

"Młodyś" Pan "nihi..":-) i za "starymi" ledwie podążasz:).. "gdzie fajnie :-)
    • lolek1313 Re:Dla Szefowej;-)))))))))))) cd. 29.07.05, 13:14
      Kontynuując:

[…] Co do oszczędności, która jest koniecznym warunkiem dobrobytu rodziny
      i wzrostu jej bogactwa[…] dom […] powinien być tak prowadzony, aby nim żaden
      drobiazg najmniejszy nie przepadał nie zużytkowany[…] Nie na ujęciu pożywienia
      służbie, która przy pracy powinna mieć zdrowy, obfity choć niewykwintny pokarm,
      nie ma odmówieniu sobie i rodzinie jakiejś przyjemnostki, nawet nie raz
      zbytkowej – zależy prawdziwa oszczędność […]

(źródło podawane)
    • znudzony.nihilista Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-)))))))))))) z fk;-))) 29.07.05, 16:11
      CO JEST NAJGORSZE? - oszołomstwo, fanatyzm
      CO JEST GORSZE OD oszołoma - ambitny oszołom
      Co jest gorsze od ambitnego oszołoma - dwóch takich ambitnych
      - ustawionych piętrowo
      Autor: tumry

Znalazłem w którymś wątku, spodobało mi się!
      • lolek1313 Re: DObrEEEEEEEEEEE;-)))))))))))) z fk;-))) 29.07.05, 17:19
    • znudzony.nihilista Re: Z MÓWNICĄ PO KRAJU;-))))))))) i jescze to... 29.07.05, 16:14

“O woli narodu mówią zazwyczaj ci, którzy mu rozkazują”
      K. Capek

• lolek1313 Re: Ja tez, Prezio SMOK;-))))))))) 29.07.05, 17:20
    • lolek1313 Re ZMYWAM SiĘ;-)))))))))))) 29.07.05, 17:49
      A w kuferku, ho, ho, ho!!!!!
      • henryk.log Re: Re ZMYWAM SiĘ;-)))))))))))) 29.07.05, 19:25
        lolek1313 napisał:

> A w kuferku, ho, ho, ho!!!!!
        Jeśli SMOKU o wsadzie do kuferka od P. M piszesz? to faktycznie, HO, HO, HO!!!!:D
        • lolek1313 Re: AHA;-)))))))))))) 29.07.05, 20:57
          "Momenty" byli, Panie Heniu, oj, byli;-))) Pekalismy z Dziuńką ze śmiechu
          niczym Bogdan Pęk!
    • henryk.log Odnoga wątku?! P. M? czy nie za ciężka! ?? ;-)))) 29.07.05, 20:33
      • Kacza zupa.
      palnick 29.07.2005 19:52 + odpowiedz

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=26859260
    • lolek1313 Re Panie Heniu!!!!!!!!!!!!!;-)))))))))))) 29.07.05, 21:20
      Przeglądałem sobie wątek i co??? Zaniedbuje Pan Matkę Założycielkę itd.!!!
      Dwa posty odłogiem!!!
      • henryk.log SMOKU!-pomóż!, drogę wskaż:),gdzie jestem gapą?n/t 29.07.05, 21:58
        • lolek1313 Re: Życzę wszystkim! A Pan Henio nie gapa;-)) 30.07.05, 08:24
          Panie Heniu, to był przypadek. Pani MPZW uzupełniala pewnie "swoje" braki;-)))
          Dane techniczne: nr 199 + strona 601-700 prawie środek, bliżej góry. Tak sobie
          z nudów napisałem, sorki;-)
          Teraz SMOK szykuje się do odlotu na łykend sobotnio-niedzielny. Życzę wszystkim
          pogody, pogody, pogody!!!
          Nawet mysza niech ma;-)))
          • henryk.log Re: Życzę wszystkim! A Pan Henio nie gapa;-)) 30.07.05, 08:36
            SMOKU!! i ja za Tobą:> pogody, pogody, pogody!!!< wszystkim!:)
            U mnie od rana leje;(
            Nici z imprezki na dzałce, chyba.;)
            Pzdr
            • lolek1313 Re: SMOK;-)) 30.07.05, 21:44
              musiał przerwać zasłużony wypoczynek, aby popoprawiać po różnych P(i)Sujach
              robotę. Śpi dzisiaj SAM w jamie. Na szczęście i Renka, i Baska, i Jolka są
              teraz zajęte z Andrju, szable mu podają;-)))
              W okolicach Tatyr - słońce;-), czego i Panu Heniowi życzę;-)
          • bac1 Re: Życzę wszystkim! A Pan Henio nie gapa;-)) 11.08.05, 16:09
            A ja dalej czekam! Tak samo jak na teczkę JKaczora i LKaczora;-)))
            P.S. To mała zmyłka, bo teczki mnie nie interesują;-)))
    • ubekkubek ROZMOWA DZIADA Z OBRAZEM!;-)))))))))))) 29.07.05, 21:23
    • lolek1313 Re: 1111 SMOKA;-)))))))))))) 29.07.05, 21:23
      Świnia ze mnie, nie SMOK, ale tak to jest, kiedy się Preziem na piękne oczy
      zostaje;-))) Mysza, pozdro!!!
      • malaszaramysz Gratulacje!!!!!! 30.07.05, 14:53
        Ciekawe kto zgarnie 2222? :-))))))))
        • znudzony.nihilista Re: Gratulacje!!!!!! "2222"?? JA!!! 30.07.05, 15:12
          Dla SMOKA - pomyślności, dla mnie - o ile będę obecny - "2222"!
          A dla Pani Myszy - brancz z Kaczorami;-)))

• henryk.log Re: Gratulacje!!!!!! 31.07.05, 23:21
          >Ciekawe kto zgarnie 2222? :-))))))))<
          Nie rozumiem pytania!:) bo "retoryczne":-))
          • malaszaramysz Re: Gratulacje!!!!!! 31.07.05, 23:34
            2222 zgarnie nasz ukochany Wielki Łowczy - Henryk.log Lwie Serce :-))
            • znudzony.nihilista Re: Gratulacje!!!!!! 01.08.05, 00:23
              A guzik z pętelką!!!
    • henryk.log !!!-Kto "szczelil" czwórkę "jedynek??>b.łowczy<n/t 29.07.05, 21:24
      • lolek1313 Re: !!!-Kto "szczelil" czwórkę "jedynek??> JA!!! 29.07.05, 21:26

• ubekkubek JESTEŚCIE SŁABI JAK PO TYFUSIE! 29.07.05, 21:37
          BRAK wam Edka- emerytowanego SBka z Olsztyna.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=957503&s=0
        • henryk.log Re: !!!-Kto "szczelil" czwórkę "jedynek??> JA 29.07.05, 21:53
          lolek1313 napisał:

Tyyy!? SMOKU!??- "jesteś" jak "mysz" Wielki!!:-)
          gdybyś wiedział coś złapał!!!) - wiem, że nie Wiesz:-)

Chopie_Smoku!! - to tak jakbyś na "10 000" możliwych kombinacji, "wydarł" jedną
          z 20-tu możliwych! :-)
          ...jestem zatkany..
          :),:-),:D. ...Ty to masz szczęście!!!
          • lolek1313 Re: !!!-Mięzy nami...> JA , SMOK i "1111" b/o 30.07.05, 08:27
            "Polowałem" na tę "czwórkę", bo chciałem ją "podebrać" znudzonemu - on zgarnął
            "1111" w Lepperze. Nihilista, a miał rację - takie polowania bez konkurencji to
            żadna przyjemnośc!
    • bac1 Re: Ocena sytuacji;-)))))))))))) n/t 30.07.05, 07:10
      "Jeszcze wczoraj dobra wola,
      jeszcze wczoraj piękny plan,
      no, a dzisiaj – hopla, hola,
      a na dzisiaj taki stan:

Co się polepszy, to się popieprzy,
      kroczek pod górkę, trzy kroki w dół,
      próżno rychtujesz swoją dwururkę,
      kiedy już dawno zabrakło kul…"

Agnieszka Osiecka „Co się polepszy” frag.
      • lolek1313 Re: Ocena sytuacji;-)))))))))))) n/t TRAFIONY... 30.07.05, 08:30
        ...zatopiony!!!
        teraz będę to nucił przez cały łykend (łyk-łyk);-))))))))))))))
      • henryk.log Ocena sytuacji;-)))))))))))) - nieco smutna;) n/t 30.07.05, 08:40
        • bac1 Ocena sytuacji;-)) Dlaczego Kaczor nisko lata? 30.07.05, 13:06
          Nie chciałam nikogo zasmucić;-)))
          Coś na polepszenie humoru:
          Dlaczego Kaczor nisko lata? Bo ma lęk wysokości;-)))

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_050730/warszawa_a_2.html
          • malaszaramysz Re: Ocena sytuacji;-)) Dlaczego Kaczor nisko lata 30.07.05, 14:52
            Jaki Kaczor taki lęk :-)))))))) Co to jest 7 pięter. Ludzie wyżej mieszkają :-
            )))
            • znudzony.nihilista Re: Ocena sytuacji;-)) Słuszna uwaga: 30.07.05, 15:14
              "LUDZIE"!!! A to Kaczor do kwadratu!
      • malaszaramysz Re: Ocena sytuacji;-)))))))))))) n/t 30.07.05, 14:54
        Ocena prawie słuszna :-)) Nam nabojów "śmiechozolu" na nadęte kaczki nie
        zabraknie !!!
        • znudzony.nihilista Re: Ocena sytuacji;-)))))))))))) n/t 30.07.05, 15:39
          Pani MYsz ma rację. Ale... lepiej uważać;-)))

Przestroga dla Pani MYszy:

Pułapka:
          Żaden szef nie będzie trzymał MYszy, która ma zawsze rację;-)))))
          (wg Owena)
          • lolek1313 Re: Ocena sytuacji;-)))))))))))) n/t 30.07.05, 21:48
            Mysza mądrzejsza od Prezia-SMOKa? Muszę to przemyśliwać;-)))
            Już Dziuńka się uważa za mądrzejszą. Ciekawe, czy Renka i Baśka tyż takie
            mądrzejsze od Andrju?
            • lolek1313 Re: Przemyslenia;-)))))))))))) n/t 01.08.05, 07:14
              Tu SMNOK, po przemyśliwaniach: mysza się nie wychyla zza mównicy, okiej?!
    • henryk.log Co różni wątki?? - "100" -wa :-) n/t 30.07.05, 08:22
      • bac1 Re: Co różni wątki?? - "100" -wa :-) n/t 30.07.05, 17:35
        "Przeleciałam" po kilku stronach forum -
        jako temat wątków Kaczory & PiSuje cieszą się ok. siedmiokrotnie
        większym "wzięciem" od opalonego Andrzejka i jego dwórek;-)))

___
        >>... Pysznych pokora niech uzbroi,
        Pokornym gniewnej dumy przydaj...<<

(J.Tuwim, "Kwiaty Polskie")
    • bac1 Re: Wszyscy sobie coś "liczą";-)))) "1133" !!!!!! 30.07.05, 17:39
      ... to i ja policzę: "1133" - dla mnie!
      • lolek1313 Re:BRAWO: "1133" !!!!! 30.07.05, 21:51
        Pewnie, że tak! Nowa sygnaturka (SMOK na to wyczulony) taka
        bardziej "polityczna", czy błędne wrażenie odnoszę/:-)))
        Kaczorów żadnych dzisiaj nie widziałem, szkoda, bo zapał do akcji był mimo
        upału;-)))
    • jestemzewsi Re: Polska Kaczorów - bez zasad 30.07.05, 19:38
      (…) twórcy idei IV RP nawet nie udają, że ma to być państwo dla wszystkich.
      Powszechne wołanie o wzmocnienie władzy wykonawczej (czy to prezydenta, czy
      premiera), drastyczne uszczuplenie władzy ustawodawczej (czy to przez redukcję
      foteli poselskich, czy przez likwidację Senatu), ustanowienie Komisji Prawdy i
      Sprawiedliwości, uznanie za stały element życia publicznego parlamentarnych
      komisji śledczych, powszechna lustracja i pomysły dekomunizacyjne, w tym też
      projekt delegalizacji SLD, wszystko to dodatkowo nakręca mechanizm społecznego
      wyłączenia…

(…) W dyskursie, który upowszechnił się w Polsce, kto tylko ma inne zdanie -
      ten wróg. A z wrogiem się
      nie negocjuje - wroga się unicestwia…

(…) Zbliża się IV Rzeczpospolita. Czy państwo to, wskrzeszając mechanizm
      wyłączeń, stanie się znów dla obywateli tworem obcym? Czy dopiero walcząc
      o jego demokratyzację, pokażemy, że na nowo jesteśmy coś warci?

Andrzej Romanowski

Prof. dr hab. Andrzej Romanowski (ur. 1951) pracuje w Instytucie Polonistyki UJ
      i w Instytucie Historii PAN.
      W latach 1976-2002 był publicystą "Tygodnika Powszechnego" (w latach 1990-2002
      także członkiem jego redakcji)

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2847237.html?as=1&ias=3

“O woli narodu mówią zazwyczaj ci, którzy mu rozkazują”
      K. Capek
      • lolek1313 Re: Polska Kaczorów - bez zasad 30.07.05, 22:08
        Śmichy-chichy, ale KACZYZM u bram stoi!!!
    • lolek1313 Re: Fruzia, adieu, kiedy my?;-)))))))))))) 31.07.05, 06:36
      I POLECIAŁ KABARECIK…

…Maciej Grzywaczewski, dyrektor TVP1, twierdzi, że kabaretu nie będzie.
      – Bo to relikt przeszłości – mówi. – Kabaret się zużył, zestarzał i nie jest
      śmieszny. Nie przewidujemy powrotu na antenę.
      Innego zdania jest Piotr Dejmek, zastępca Grzywaczewskiego, odpowiedzialny za
      kulturę i teatr.

– Program nie został zdjęty, ale nie możemy na razie znaleźć wspólnego języka
      dotyczącego kształtu artystycznego – mówi dyrektor Dejmek, który ma żal do Olgi
      Lipińskiej, że po prawie pół wieku, które spędziła w telewizji, przestała się
      ostatnio rozwijać twórczo i nie tryska pomysłami. – Mam szacunek zawodowy, ale
      nie mogę pozwolić, by pani Olga przestała szukać dla kabaretu nowej formy
      ekspresji i tkwiła tylko w sprawdzonych schematach. Przecież nie można
      w nieskończoność odwoływać się do Gałczyńskiego. Nie mamy zastrzeżeń
      cenzorskich ani instynktów inkwizytorskich, ale coś powinno ulec zmianie.

To właśnie Dejmek przed rokiem oznajmił Lipińskiej, że formuła się zestarzała i
      trzeba zrobić coś lepszego, ale za mniejsze pieniądze. I najlepiej, żeby w
      ogóle nie kojarzyło się z kabaretem Olgi Lipińskiej. – Niech będzie to coś o
      telewizji – zaproponował.

Aktorzy zgodzili się zagrać za jedną trzecią honorarium i tak powstał
      kabaret „Kurs na misję”. Niestety, to był kabaret o telewizji prezesa Dworaka,
      gdzie każdy z prezesów mógł bez trudu siebie odnaleźć. Rewiński to prezes
      Gaweł, Siostra Misyjna to rada nadzorcza, a Pokora – krzyżówka Grzywaczewskiego
      z Dworakiem. A że jak zwykle było o kołtuństwie i głupocie z dużą domieszką
      jadu, więc telewizja nie była zachwycona. Dyrektor Dejmek po premierze syknął
      dyplomatycznie, że mu się nie podoba. Ale zaraz dodał, że tylko choreografia…

Długa jest lista tych, którzy nie znosili kabaretów Olgi Lipińskiej, a do
      najważniejszych należą: Stanisława Gierkowa, Marek Jurek, Piotr Semka, ojciec
      Rydzyk…

Lipińska uważa, że jej program zawsze był zbyt świecki jak na parafialno-
      patriotyczne spojrzenie…

(frag. wg Cezarego Nazarewicza)

www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=187&Itemid=48&limit=1&limitstart=0
      • bac1 Re: Fruzia, adieu, kiedy my?;-)))))))))))) 31.07.05, 07:03
        Miał Pan SMOK być na wyjeździe, czy mnie pamięć myli?

...było o kołtuństwie i głupocie z dużą domieszką jadu...

Tutaj też mamy jad? Koniec się zbliża, jak amen w pacierzu!
        • lolek1313 Re: Fruzia, adieu, kiedy my?;-)))))))))))) 31.07.05, 07:09
          Ano, zaraz jadę z powrotem. Tylko pogoda się zepsuła nieco. A w stolicy?
          Czytałem,że Kaczor nisko lata, a Lepper szablami macha;-)))
          • bac1 Re: Fruzia, adieu, kiedy my?;-)))))))))))) 31.07.05, 07:15
            Kaczor jakby się schował, rzadko kwacze, "taniec z szablami" Leppera?
            A to nie Chaczaturian niejaki?
            PADA, PADA, PADA;-))) A grzyby ROSNĄ, ROSNĄ, ROSNĄ:-)))))))))))
            Szerokiej drogi, SMOKU.
            • znudzony.nihilista Re: Fruzia, adieu, kiedy my?;-)))))))))))) 31.07.05, 11:58
              Polictical fiction n/t:

JKaczor:
              - Dostaję Telegraficzne listy z pogróżkami!
              LKaczor:
              - To zawiadom prokuraturę!
              Kaczor:
              - Ale to SĄ listy z Prokuratury...

• lolek1313 Re: Fruzia, adieu, kiedy my?;-)))))))))))) HA!HA! 01.08.05, 07:10
                SMOK się uśmiał!!! "Znudzony" - ty zostaniesz naszym wspólnym Stańczykiem!;-))
                • znudzony.nihilista Re: Fruzia, adieu, kiedy my?;-)))))))))))) HA!HA! 01.08.05, 09:23
                  Stańczykiem? Bardzo proszę;-))))
                  Tylko króla nie widzę;-)))))))))))))))
                  • malaszaramysz Król się znajdzie - jakiś samozwańczy :-)))))))) 01.08.05, 09:27
                    Może KaczorL przestraszony przejściem kota KaczoraJ na stronę kontrewolucji
                    będzie błagał o jakiś stołeczek ? :-)))))))))0
                    • znudzony.nihilista Re: Król się znajdzie - jakiś samozwańczy :-))))) 01.08.05, 09:31
                      Pani MYsz od rana chce mnie w kąt norki zapędzić? Nie dam się!

Przychodzi LJKaczor do lekarza i skarży się:
                      - Panie doktorze, wszyscy mnie ignorują.
                      Lekarz: - Następny, proszę!

• malaszaramysz Ja jestem mysz pokojowa - nikogo ( ze swoich) 01.08.05, 09:35
                        nigdzie nie zapędzam:-)))))))) Takie kaczory albo bronysame to co innego :-)))))
                        • znudzony.nihilista Re: Ja jestem mysz pokojowa - nikogo ( ze swoich) 01.08.05, 09:40
                          Pokojowa? OK, przyjmuje do wiadomości, Wielka MYśliwko!!!;-)))
                          Wczoraj Pani M. straciła hamulce (w autku, które było przedwczoraj w warsztacie
                          właśnie w celu kontroli... hamulców). Kaczory mają krótkie łapki, ale
                          dłUUUgiEEE macki;-)))

• malaszaramysz A to skubane kaczki :-)))))))))))))))))))) 01.08.05, 09:45
                            Bardzo nieprzyjemna historia. Mam nadzieję, że "warsztatowym" na sucho to nie
                            ujdzie.
                            • znudzony.nihilista Re: A to skubane kaczki :-)))))))))))))))))))) 01.08.05, 09:54
                              Nie chce mi sie już do nich jechać, sam to zrobiłem. Po powrocie z dziczy -
                              złożę wizytkę;-)))
                              Czy "TA" norka Pani Wielkiej MYśliwki to w okolicach tego, co się broniło przed
                              jednym z tych, których przedstawiciela Dziuńka nie chciała?
                              • malaszaramysz Re: A to skubane kaczki :-)))))))))))))))))))) 01.08.05, 09:58
                                Mysz nie łapie :-))))))))))) Wszystkie moje norki są na terenach , które od
                                wieków do TYCH należały :-))))))))))) Ale może mam jakąś dziurę w znajomości
                                historii. Bardzo możliwe, bo 8 lat do niepolskiej szkoły chodziłam :-))))
                                • znudzony.nihilista Re: A to skubane kaczki :-)))))))))))))))))))) 01.08.05, 10:03
                                  Henio V, XII w., krzew ciernisty???

• malaszaramysz Re: A to skubane kaczki :-)))))))))))))))))))) 01.08.05, 10:10
                                    Wakacyjna norka jest tu ( promień 40 km żeby się brony nie zleciały):
                                    pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99dzylesie
                                    • znudzony.nihilista Re: A to skubane kaczki :-)))))))))))))))))))) 01.08.05, 10:16
                                      Dzieki, popełniłem błąd, bo założyłem, że to nie maisto M., tylko coś
                                      mniejszego. I tak mi wyszło, ale w okolicach Głogowa;-)))

• malaszaramysz Re: A to skubane kaczki :-)))))))))))))))))))) 01.08.05, 10:15
                                    To stała norka myszy jest niedaleko.:-)))))))))))) To teraz wielkie
                                    blokowisko,kawałek przemysłowej dzielnicy - przez most, parę korków i jestem :-)
                                    • znudzony.nihilista Re: A to skubane kaczki :-)))))))))))))))))))) 01.08.05, 10:24
                                      Nie wiem, chyba przez nieuwagę opiłem się płynu hamulcowego - nic już nie
                                      rozumiem! Ja nie o Psim Polu;-)))
                                      • malaszaramysz Re: A to skubane kaczki :-)))))))))))))))))))) 01.08.05, 10:27
                                        To nie płyn hamulcowy :-)))))))))))))) To mulące forum.Już wiem,że o Głogowie -
                                        też daleko nie jest:-)))))))))Ja jednak mam braki w wiedzy historycznej. Może
                                        dlatego ,że ze średniowiecza to tylko gotyk lubię.:-)))
                                        • znudzony.nihilista Re: A to skubane kaczki :-)))))))))))))))))))) 01.08.05, 10:35
                                          Pani MYszo, ja też!!! Choć styl romański, taki jakiego u nas niewiele, też.
                                          A potem - koniec!!! Muszę sie oddalić na godzinkę: jazda próbna z Pania M. Nie
                                          moge zostawić niesprawnego autka, bo sierotą bym sie został w połowie:-)))
                                          • znudzony.nihilista Re: A to skubane kaczki :-)))))))))))))))))))) 01.08.05, 15:10
                                            Już jestem, a tu puchy i smutno u Andrju, aż mi się serce kraje!

Renia spotyka się z Basią i mówi:
                                            - Andrju dał nam dziesięć baryłek miodu, po siedem dla każdej.
                                            Na to Basia, szybko na paluszkach u rączek i nóżek policzywszy, zdziwiona:
                                            - Jak to, jeśli dał dziesięć, to po pięć na łba!
                                            - Nie wiem – mówi Renia - ja już swoje siedem zjadłam.

• malaszaramysz Wcale nie smutno , tragicznie 01.08.05, 15:12
                                              Andrju bydlę przyjął do bronowania. Bydlę stwierdziło,że jest jak Kuroń:-(((((
                                              • znudzony.nihilista Re: Wcale nie smutno , tragicznie 01.08.05, 15:14
                                                COOOOOOO????????? Jakie bydlę, prosze bliżej, bo dzisiaj z wiadomości nie
                                                dotarło do mnie nic!
                                                • malaszaramysz Proszę, to bydlę 01.08.05, 16:22
                                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=27183632&a=27185066
                                                  Mysz goście odwiedzili i musiała nagle zniknąć :-)))
                                                  • jestemzewsi Re: Proszę, to bydlę 01.08.05, 16:31
                                                    Nigdy go nie lubiłem, a po tych występach w Komisji - tylko potwierdziła moja
                                                    niechęć;-))) A to, szkoda słów, faktycznie - BYDLĘ!!!
                                                  • malaszaramysz Ciekawe jakim cudem mu w głowie taka myśl 01.08.05, 16:34
                                                    zaświtała?

Gratulacje dla super-mechanika :-))))))))))))))
                                                  • jestemzewsi Re: Ciekawe jakim cudem mu w głowie taka myśl 01.08.05, 16:38
                                                    Przecież on wogóle nie myśli, a raczej myśli tylko o tym, aby jakoś sie
                                                    załapać;-)
                                                    "Cyryl to cyryl, ale te metody". Chamidło.
                                                    Mechanik pogłowił się, w głowę podrapał jak wiejskiemu głupkowi przystało,
                                                    śrubkę zaspawał i już!
                                                  • malaszaramysz Re: Ciekawe jakim cudem mu w głowie taka myśl 01.08.05, 16:41
                                                    " Ja jestem absolwent, ja nie piję" -rzekł kiedyś burmistrz Augustowa

Śrubka, nie śrubka - efekt się liczy!!!!!!!!!
                                                  • jestemzewsi Re: Ciekawe jakim cudem mu w głowie taka myśl 01.08.05, 16:44
                                                    Był z Samo(o)brony?
    • znudzony.nihilista "1144" - też fajnie!!! 31.07.05, 11:59

• sawa.com Witajcie Antykaczyści 31.07.05, 13:58
        Po potopie ci u mnie i nawałnicach. Od piatku odciętę to moje podstołeczne
        sioło było od świata. Przy świecach wieczory spędzalismy. Rodzina się
        konsolidowala. Rozmowom nie było końca. Tak zagadaliśmy się, że zapomnielismy o
        planowanym udaniu się do kina. Wieczorową porą oczywiście. Fajnie było. Tylko
        jednak cosik brak. I to brak okrutny. Antykaczystów mi brakowało. Tego
        wybornego humoru. Iskrzących intelektualną werwą postów. Brak mi Was było, że
        hej.
        Ale już po apokalipsie. Dom pod prądem. A ja zaraz zyczliwy pościk ślę.

Aha. Pomyslałam sobie, że tu chyba nam się tworzy Nowa, Epopeja Narodowa.

No no no!
        • znudzony.nihilista Re: Witajcie Antykaczyści - Witaj, Pani Sawo:-))) 31.07.05, 14:05
          Właśnie miałem zamiar napisać post p.t. ,,Gdzie oni są, ci wszyscy moi
          przyjaciele…”, a tu - jak na zawołanie Rodaczka ze wsi Warszawa się odzywa;-)))
          Dla jeszcze skuteczniejszego poprawienia humoru stary nowy (vide: Borowski: -
          prawy - lewy)żarcik:

Przychodzi Kaczor do lekarza z Małą Szarą Myszą na głowie...
          Lekarz: - O co chodzi?
          msm: - A, jakieś paskudztwo się do mnie przykleiło!

• malaszaramysz Re: Witajcie Antykaczyści - Witaj, Pani Sawo:-))) 31.07.05, 14:29
            Czy słyszałeś kiedyś o gryzących myszach? :-))))))))))))))
            • znudzony.nihilista Re: Witajcie Antykaczyści - Witaj, Pani Sawo:-))) 31.07.05, 14:36
              Tak, wiele... dobrego;-)))))))))))))))))))
        • henryk.log Witaj! Pani "sawo" :-) 31.07.05, 14:16
          U "nas" tak jest fajnie, że wpadam tu nawet po wczorajszej na działce imprezie,
          choć niezdolny >do wybornego humoru. Iskrzących intelektualną werwą postów<.
        • malaszaramysz Witam serdecznie :-)) 31.07.05, 14:32
          Aż Ci zazdroszczę tego braku prądu. Przypomniała mi się powodziowa apokalipsa:-
          ))) I placki ziemniaczane smażone przez sąsiadkę na turystycznej kuchence :-)))
          Samżenie odbywało się na klatce schodowej - wszyscy grzecznie w kolejce z
          talerzami :-)))))))) Najlepsze kolacje w życiu. Nic przedtem ani potem nie
          miało takiego smaku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka