Gość: zdzicha IP: *.acn.waw.pl 17.09.01, 23:03 Ciekawa jestem, co dla Was to slowo w dzisiejszych czasach znaczy, czy ktos sie czuje patriota i dlaczego? Chetnie przystapie do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Budda Re: patriotyzm IP: *.unl.edu 17.09.01, 23:13 Kilka miesiecy temu zainicjowalem podobny watek, pod tytulem "Patriotyzm to absurd". O malo mnie nie zjedzono z kopytami. Powtorze wiec: dla mnie patriotyzm to ABSURD, iluzja, mistyfikacja, gra kukielek i muzyka potrzebna durniom, zeby lepiej sie ginelo na wojnie. Juz czas zeby to wyplewic z naszych komorek, i tu i za Odra, i w Nowym Jorku i Kabulu, w Moskwie i Czeczni. Zdaje sobie sprawe, jak ciezko byloby zmienic nasz styl myslenia i nie oczekuje slow poparcia. Niemniej jednak, jesli pojsc do glebi tego co nazywamy czlowieczenstwem, to wiem, ze to ja mialbym racje a nie PATRIOCI. Pozdrawiam, Budda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dylan Re: patriotyzm IP: *.chello.pl 19.09.01, 18:54 Co w takim razie zaproponujesz w zamian za patriotyzm? Dylan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budda Re: patriotyzm IP: *.unl.edu 19.09.01, 19:47 Planetyzm. Juz czas na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: patriotyzm IP: *.kabel.telenet.be 17.09.01, 23:16 Dzieki takim ludziom jak Rydzyk slowo to zle sie kojazy. Zaraz nasowa sie namysl jakis koscielny oszolom. Albo kolko koscielnych dewotek z Radia M. Patriota to katolik,narodowiec,szowinista zero toleranci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: patriotyzm IP: 151.112.27.* 18.09.01, 01:08 Zdzicha, patriotym oznacza teraz to samo co oznaczal kiedys. A ty Budda nie uszczesliwiaj moze ludzi na sile i nie mow co jest dla nich dobre a co zle. Byli juz tacy, ktorzy wpowadzali to w zycie i generalnie ludzie jakos zawsze kiepsko na tym wychodzili. Nie naprawiaj swiata OK ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Re: patriotyzm IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 18.09.01, 01:40 Dla mnie patriotyzmem jest przywiązanie do miejsca mojego urodzenia. Dbanie o jego kulturę, środowisko, rozwój itd. Jednakże bez zamykania drzwi dla innych mogących wzbogacić różne dziedziny życia w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: patriotyzm IP: *.waw.cdp.pl 18.09.01, 14:21 Gość portalu: zdzicha napisał(a): > Ciekawa jestem, co dla Was to slowo w dzisiejszych czasach znaczy, czy ktos sie > czuje patriota i dlaczego? Chetnie przystapie do dyskusji. To jest jak z uczuciem do kobiet. Szanuje sie wszystkie (no, prawie), kocha jedną. Jeśli natomiast jedną kochasz, a innymi pogardzasz - to nacjonalizm. A jeśli jedną kochasz, a inne przy każdej okazji tłuczesz - to szowinizm. :)) A dlaczego czuję się patriotą ? Chyba nie można sensownie odpowiedzieć na pytanie, dlaczego się coś czuje. Dlaczego kocham, dlaczego nienawidzę, dlaczego wierzę. Po prostu uczucia się ma i już. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budda Do ethanola IP: *.unl.edu 18.09.01, 15:45 Hej ethanol, a Tobie co dolega ? Dopoki tacy mieszcze jak Ty zabieraja glos w sprawach, ktorych nie rozumieja, dopoty tacy klienci jak Budda musza pisac prostowania. Nie naprawiam swiata, bo jest nienaprawialny, miedzy innymi poprzez takich ethanoli jak Ty. Twoje analizy slizgaja sie tylko po tematach, i nigdy do zadnego meritum nie dochodza. Ty bierzesz tak swiat jak cie uczono w szkole, jak ksiadz mowi, jak sasiad cos po pijanemu wymamrocze i jak telewizja nada. Zacznij samodzielnie myslec, nawet jesliby produkt tego procesu mial cechy nieprawdopodobienstwa. Einstein powiedzial, ze wyobraznia jest wazniejsza niz wiedza. Przemysl to i nie popisuj sie juz wiecej. Pozdrowienia dla "wiecznego studenta" ethanola sle Budda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: Do ethanola IP: 151.112.27.* 19.09.01, 02:49 Buuddzik, telewizji nie ogladam brachu, do slow ksiedza nie rzadko krytycznie podchodze, jestem rowniez panem swojego losu, jestem w zasadzie apolityczy. Jestem bardzo dobrze wyksztalcony i nigdy nie dawalem sie porwac roznym prada i przelotnym modom, wlasnie dlatego ze potrafie doskonale samodzielnie myslec i wiem co jest dla mnie dobre i co lubie. Wie prorokow w twoim stylu , ktorzy zawsze wiedza lepiej mam w dupie. A jak sa natarczywi to psami szczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budda Re: Do ethanola IP: *.unl.edu 19.09.01, 15:43 Nie wiem czy to co piszesz o sobie jest prawda, prawda natomiast jest ze skromnosci nie masz ani za grosz. Jestes bufonem ethanol. Tylko ludzie co nie maja nic do powiedzenia nazywaja tych co prezentuja jakis poglad, wszystkowiedzacymi. To jest twoja samoobrona. I rozumiem to. Spotkalem juz takich kilku w swoim zyciu. Nie jestes pierwszy. A pieskami to sobie swoja dupe poszczuj, moze ci kundalini troche wybije do mozgownicy i otworzy oczy. Jestes prostakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: Do ethanola IP: *.solutions.net.pl 19.09.01, 16:50 ale sie rozindyczyl.ale na marginesie to nie jestes zaden Budda najwyzej Duppa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budda Re: Do ethanola IP: *.unl.edu 19.09.01, 16:53 A juz myslalem ze cie diabli wzieli !!! Paszol won. A kysz niedobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: Do buddy IP: *.solutions.net.pl 19.09.01, 18:59 wzieli ale oddali z powrotem.serdecznosci dla malozonki i dziatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budda Re: Do buddy IP: *.unl.edu 19.09.01, 19:38 Dzieki stokrotne. Odklaniam sie nisko po samo buddzisko. A gdziez to Wacpan uprowadzon zostal przez tego biesa, ha ? Budda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: Do buddy IP: *.solutions.net.pl 19.09.01, 19:46 a wodzil mnie cholernik po manowcach.nawet milo bylo tyle ze bez dostepu do kompa niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budda Re: Do buddy IP: *.unl.edu 19.09.01, 19:50 Czy przypadkiem do kielonka nie zagladalo sie co nieco ? Na marginesie, skad Wasci wie, ze u mnie i dziatki i malzonka ? Budda. Odpowiedz Link Zgłoś