Dodaj do ulubionych

jak zostać członkiem partii?

30.08.05, 14:18
obojętnie jakiej? co trzeba zrobić?
Obserwuj wątek
    • conkret Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:22
      jeśli UPR zadzwoń umów się porozmawiaj chociażby ze mną.
      • wieslawa-siemiatkowska Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:24
        przyjmujecie wszystkich? nawet skromną logik z tytułem doktor habilitowanej?
        • conkret Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:27
          Ja nie powiedziałem że przyjmujemy - skromna logik coś z logika nie tak ?
          • wieslawa-siemiatkowska Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:30
            no to skoro nie wszystkich to znaczy, że mam nikłe szanse. Trzeba się czymś
            wykazać? czymś szczególnym? ile płaci się składek?
            • conkret Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:35
              wróć i uważnie przeczytaj moją pierwszą odpowiedź
              • wieslawa-siemiatkowska Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:37
                wróciłam, przeczytałam, zrozumiałam
    • venus99 Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:22
      stracic rozum.
      • wieslawa-siemiatkowska Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:25
        nie bądźmy zbyt radykalni w swych sądach
      • conkret Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:25
        Partia to powazna decyzja życiowa - ale uczciwa partia taka na całe życie
        Tracą głowę ci co tylko czytaja oglądają - ci nie maja rozumu
        • venus99 Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:28
          zgadzam się - od czytania naszego dziennika i oglądania tvtrwam można stracic
          rozum.
          • kuuba Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:38
            venus99 napisał:

> zgadzam się - od czytania naszego dziennika i oglądania tvtrwam można stracic
            > rozum.

najpierw trzeba go mieć.
            • wieslawa-siemiatkowska Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 16:25
              No mnie na ten przykład go nie brakuje a nawet mam go w nadmiarze.
        • pan.nikt Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:29
          Na całe życie to było dla niektórych PZPR.
          Dziś wierność nie jest w cenie.
          Dziś ceni się farbę.
          Zawsze można sie przemalować.
          • conkret Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:34
            tym bardziej gdy dadzą stołek w radzie .... osiedla co ?
            • pan.nikt Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:42
              Pomyliłeś adres.
              Nie jestem w żadnej radzie.
              natomiast znam kilku bylych UPR-owców rozrzuconych po różnych partyjkach.
              Ostatnio modne jest PO.
              • conkret Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:44
                tez słyszałem o chłopcach którym sie pracowac nie chciało i dzięki UPR dostali
                miejsca w radie W-wy ale to nie byli czlonkowie to poprostu chłopcy
                • kwak31 Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:51
                  Jaki wersal, no, no... Nie członkowie (właściwiej: członki) po prostu chłopcy.
                • pan.nikt Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:57
                  I co ciekawe, ci NAIWNI WIERNI dalej walczą z wiatrakami, a ci CHŁOPCY jak ich
                  nazwałeś "spijaja gdzieś śmietankę".

Potwierdzasz mój postulat, że dziś wiernosć nie jest w modzie.
              • conkret Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:55
                sory, pomyliłem cie z Oszołomem
    • frank_drebin Sadze, ze nie da sie na zadane pytanie dac 30.08.05, 14:31
      w miare jednolitej odpowiedzi z prostego powodu. Ile partii tyle zasad
      przyjmowania w swe szeregi. Pewnie do jednej wystarczy przyjsc zaplacic skladke
      i sie jest tzw. czlonkiem, a w innej na przyklad trzeba poterminowac zeby zyskac
      zaszczytne miano czlonka.
      • wieslawa-siemiatkowska Re: Sadze, ze nie da sie na zadane pytanie dac 30.08.05, 14:35
        co to znaczy poterminować? odnalazłam w sobie grube pokłady niespełnienia na
        polu działalności społecznej w celach patriotycznych. Myślę, że mogłabym się
        przysłużyć naszej ojkczyźnie swoją weidzą i mocnym charakterem. Przyznam, że
        partie prawicowej lub centrowej proweniencji mnie interesują.

Z powazaniem:
        dr hab. Wiesława Siemiankowska (logik formalny)
        • conkret Re: Sadze, ze nie da sie na zadane pytanie dac 30.08.05, 14:37
          Wymień partie prawicowe a ocenie twoja enteligencję :)
          • wieslawa-siemiatkowska Re: Sadze, ze nie da sie na zadane pytanie dac 30.08.05, 14:40
            LPR na ten przykład, Ruch Patriotyczno-Narodowy, UPR
            • conkret Re: Sadze, ze nie da sie na zadane pytanie dac 30.08.05, 15:02
              uważam że test wypadł na 3 + pominęłaś pani, wszystkie partie lewicowe prócz
              dwu lewicujących
              • wieslawa-siemiatkowska Re: Sadze, ze nie da sie na zadane pytanie dac 30.08.05, 15:59
                i jeszcze Pis oczywiście to tez nie jest partia prawicowa???
        • frank_drebin Re: Sadze, ze nie da sie na zadane pytanie dac 30.08.05, 14:38
          No to tez pewnie roznie. W jednej partii terminowanie oznacza na przyklad
          klejenie ulotek, w innej siedzenie w biurze partii i odbieranie telefonow itp.
          itd. Generalnie polecam poczytanie statutow partii zapewne sa w internecie. Tam
          sa odpowiedzi na wszystkie pytania tego watku.
          • wieslawa-siemiatkowska Re: Sadze, ze nie da sie na zadane pytanie dac 30.08.05, 14:40
            fenkju Frank
        • kuuba Pani Wiesiu 30.08.05, 14:44
          Mój Ty logiku formalny, widze,że w Tobie są naprawde niespożyte pokłady
          energii, po co więc szukać gotowych rozwiązań, stwórz partię sama taką przez
          duże „P” na miarę swoich oczekiwań.

Pozdrawiam
          • wieslawa-siemiatkowska Re: Pani Wiesiu 30.08.05, 16:01
            Drogi Kuubo, we mnie są nie tylko pokłady energii. Jako że jestem osoba bardzo
            skromną i wstydliwą z natury nie śmiałabym wychodzić z taką propozycją. Dlatego
            oczekuje raczej na propozycje od przyszłych partii rządzących.
            Łączę ukłony,
            z poważaniem:
            dr hab. Wiesława Siemiankowska
        • kwak31 Re: Sadze, ze nie da sie na zadane pytanie dac 30.08.05, 14:56
          Ze swej strony radzę pozostać w świecie logiki formalnej, gdzie twierdzenie jest
          albo prawdziwe albo fałszywe (pominąwszy systemy niezupełne). W polityce
          najważniejsze jest kto powiedział, komu, kiedy i jak, a zupełnie nieistotne - co
          powiedział. Po przejrzeniu listy partii uważanych za prawicowe, tym mocniej nalegam.
          • wieslawa-siemiatkowska Re: Sadze, ze nie da sie na zadane pytanie dac 30.08.05, 16:02
            Błędne założenia. Wg logiki trójwartościowej łukasiewicza oprócz prawdy i
            fałszu jest jeszcze możliwość.
    • janbezziemi Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 14:59
      Trzeba do niej wstąpić - czasem przy paparciu osob juz bedacych czlonkami, no o
      trzeba placic skladki.
      • wieslawa-siemiatkowska Re: jak zostać członkiem partii? 30.08.05, 16:03
        to, że składki, to wiem, ale że poparcie? czyli protekcja?
    • conkret Poprostu 30.08.05, 16:25
      dorosnąć
      • wieslawa-siemiatkowska Re: Poprostu 30.08.05, 16:29
        nie wiem wprawdzie, nie mając dowodów na to, czy szanowny członek działał
        intencjonalnie i zamiarem jego było mnie obrazić czy tez jest to efekt
        nieświadomego wyskoku słownego w każdym razie wspaniałomyślnie wybaczam jako że
        za rękę nie uchwyciłam. A tak swoją drogą to o co członkowi chodzi bo nie
        rozumiem? Jakieś nieuzasadnione pretensje?
        • conkret Re: Poprostu 30.08.05, 16:34
          na ten temat porozmawialiśmy a nowa opcja odpowiedzi na owy przez petentkę
          podnoszony wONtek ma mówić pewnemu gronu tutaj dyskutującemu , cóz uczynić aby
          zostać POlitykiem. Jesli "piszaca" czyje sie urażona to spieszę z
          przeprosinami
          • wieslawa-siemiatkowska Re: Poprostu 30.08.05, 16:36
            Rozumiem, że przepraszasz? OK, przeprosiny przyjęte.
            • conkret Re: Poprostu 30.08.05, 16:39
              cieszę się niezmiernie. :-)
              • wieslawa-siemiatkowska Re: Poprostu 30.08.05, 16:52
                poproszę w takim razie o bukiet róż herbacianych. Gońcem. Na adres mojego
                Instytutu.
    • olewin zapytaj lepiej jak dostać się na listę wyborczą 30.08.05, 16:27
      20 tys. wpłacone na konto lidera Samoobrony i miejsce na liście do Sejmu raczej
      pewne ..
      • wieslawa-siemiatkowska Re: zapytaj lepiej jak dostać się na listę wyborc 30.08.05, 16:30
        no tak ale będąc na liście nie mam pewności czy dostane się do Sejmu (Senat
        mnie nie interesuje) ot dylemat
        • olewin Re: zapytaj lepiej jak dostać się na listę wyborc 30.08.05, 16:39
          Im wyższe miejsce na liście tym wieksza szansa .. Spadochroniarze którzy
          opłacili swoje miejsca na listach rozbili listę w niejednym okręgu .. Pozostaje
          chyba tylko zwiększyć sumę wpłaty .. 40-50 tys. ??? może wystarczy
          • wieslawa-siemiatkowska Re: zapytaj lepiej jak dostać się na listę wyborc 30.08.05, 16:43
            100 tys. wystarczyłoby?
            • olewin Re: zapytaj lepiej jak dostać się na listę wyborc 30.08.05, 16:55
              trzeba zapytać Leppera ale chyba styknie :PP

Nie zapomnij przekazać przewodniczącemu podpisanego weksla in blanco i podwoje
              kantynki sejmowej stoją przed Tobą otworem ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka