whj 02.09.05, 07:09 Oto metody walki politycznej. Wstyd. Pani redaktor powinna być szatniarką w PR. Kto teraz przeprosi Cimoszewicza? Panie Tusk, jesteś Pan mniej niż zero!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sceptyk31 "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 07:12 Brawo "GW", tak powinno się pisać , zwłaszcza w okresie kampanii wyborczej. A pani Słomkowska powinna sobie poszukać innej pracy np. odżwiernej w siedzibie PO albo asystentki Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy224 Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 07:37 NIE CHODZI O CYTAT ALE ZE BYL CZLONKIEM KOMITETU CENTRALNEGO !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzyncio Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 07:49 Cimoszewicz mnie ani grzeje ani ziębi i tak olewam wybory ale z czysto historycznego punktu widzenia zadam pytanie - a w którym roku był? Nie sądzę bowiem aby był aż tak ważnym członkiem partii. Myślę, że w zacietrzewieniusię pomyliłeś (ludzka rzecz). Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Zgodnie z zasadą centralizmu demokratycznego obowi 02.09.05, 08:42 Zgodnie z zasadą centralizmu demokratycznego obowiązujacą w PZPR to Cimoszewicz też to powiedział! Ta zasada obecnie nazywana jest dyscypliną partyjną! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Zgodnie z zasadą centralizmu demokratycznego 02.09.05, 08:44 almagus napisał: > Zgodnie z zasadą centralizmu demokratycznego obowiązujacą w PZPR to Cimoszewicz > > też to powiedział! Ta zasada obecnie nazywana jest dyscypliną partyjną! "Czepiły się Tuska Cimy pazerne półtuszki jak Polaków prezydent białoruski. Podobnie czepili się Pana Kluski jak Polaków z naganem Ruski... Tańczymy labada paranoja i kampania trwa. Można dopisać, zamknęli Modrzejewskiego, aby wstawić swego. Wysłali Rywina. aby ukryła się świnia. ... Nie urośnie za Tuska na świnię półtuszka, ale gdy korupcja nie przeminie, będą rosły świnie. Feromonem WuCetu korupcyjna gnojowica, ona ściąga świnie i muchy zachwyca!" Odpowiedz Link Zgłoś
pecunianon MOŻE CIMEK TYLKO NAPISAŁ TEN TEXT JARUZELOWI ????? 02.09.05, 15:24 TO TRZEBA KONIECZNIE SPRAWDZIĆ ! I NIE OBWINIAĆ GO O PRZEMAWIANIE ALE O POGLĄDY ! KTÓRE Z PEWNOŚCIĄ MUSIAŁY POKRYWAĆ SIĘ Z POGLĄDAMI JARUZELA ! Odpowiedz Link Zgłoś
canim1981 PO nie ma z tym nic wspolnego... 02.09.05, 15:31 PO prowadzi w sondazach, Tusk jest pewnym prezydentem-po co mieliby psuc sobie wizerunek prowadzac czarny PR do i tak z góry przegranego Cimoszewicza. Zal mi kolesia, bo wszyscy go zewszad atakuja, ale na komunistow glosowac nie bede... Tusk jest moim sasiadem i naprawde jest czlowiekiem z niebywala wprost kultura osobista. Bedzie dobrym prezydentem :) Odpowiedz Link Zgłoś
quosoo Re: PO nie ma z tym nic wspolnego... 13.09.05, 17:40 Przypominam, ze przed rozpoczeciem kampanii negatywnej przez PO w sondazach prowadzil Cimoszka - widze, ze lud szybko zapomina. BTW. Tusk pewnie bedzie dobrym prezytentem, zgadzam sie - boje sie troche o jego zaplecze, tacy kolesie jak Konstanty Miodowicz poprostu zieja nienawiscia i to jest ich sposob prowadzenia polityki, bylo juz takich kilku demaskatorow lustratorow - to sie nie sprawdza, sa wazniejsze bolaczki w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
turecki4 Re: Zgodnie z zasadą centralizmu demokratycznego 02.09.05, 10:32 Nie pij już więcej - poczytaj lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
powiedz_to_koniowi wiesz, co, lepiej nie pisz więcej na forum... 02.09.05, 11:47 ... bo im dłużej czytam twoje wpisy to - chociaż nie bardzo lubię cimoszki - coraz bardziej mam ochotę na niego zagłosować... Odpowiedz Link Zgłoś
emari Re: Zgodnie z zasadą centralizmu demokratycznego 02.09.05, 08:46 No no jeszcze trochę i się dowiemy, że pan Cimoszewicz był ukrytym w PZPR dysydentem :-))) Nie rozumiem pretensji do dziennikarki - to był cytat z maila i uczciwie to powiedziała. Podkreśliła również, że nie jest w stanie zweryfikować tej informacji. -- Zbigniew Komorowski - kandydat organizujący czaty z wyborcami www.epolityka.qp.pl/index.php?op=30#komorowski Odpowiedz Link Zgłoś
skuffka Re: Zgodnie z zasadą centralizmu demokratycznego 02.09.05, 12:09 ciekawe czy gdyby powiedziała, że dostała informację w mailu, że Tusk zgwałcił swoją teściową, też byś był (była) taki tolerancyjny. Oczywiście tej informacji też by nie mogła zweryfikować. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmmm Re: Zgodnie z zasadą centralizmu demokratycznego 02.09.05, 12:20 Pewnie, że tak. Przecież to tylko żarty, jak powiedziała wczoraj do bólu obiektywna Monisia Olejnikowa w swoim do bólu obiektywnym programie. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Zgodnie z zasadą centralizmu demokratycznego 02.09.05, 09:06 To jest wyjatkowo brudna kampania wyborcza.Bede glosowal na Cimoszewicza,ale jako rezerwowego kandydata mialem Tuska.Teraz jednak jestem zbulwersowany przyzwoleniem Tuska na takie formy kampanii(Miodowicz-Jarucka)i bezczelne klamstwa wyssane z brudnego palca.Wstyd panie Tusk.Teraz moim rezerwowym zostanie Tyminski.Przynajmniej mam pewnosc,ze nie wygra,a mojego glosu nie dostanie ktos nieodpowiedzialny. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Zgodnie z zasadą centralizmu demokratycznego 02.09.05, 09:10 emeryt21 napisał: > To jest wyjatkowo brudna kampania wyborcza.Bede glosowal na Cimoszewicza,ale > jako rezerwowego kandydata mialem Tuska.Teraz jednak jestem zbulwersowany > przyzwoleniem Tuska na takie formy kampanii(Miodowicz-Jarucka)i bezczelne > klamstwa wyssane z brudnego palca.Wstyd panie Tusk.Teraz moim rezerwowym > zostanie Tyminski.Przynajmniej mam pewnosc,ze nie wygra,a mojego glosu nie > dostanie ktos nieodpowiedzialny. A ja na ten przyklad to najlepiej lubiem orkiestre polskiego radia i telewizji pod dyrekcja Maksymiuka ;-))))))) Towarzyszu a piwo bedzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Zgodnie z zasadą centralizmu demokratycznego 02.09.05, 09:13 Teraz moim rezerwowym > zostanie Tyminski.Przynajmniej mam pewnosc,ze nie wygra,a mojego glosu nie > dostanie ktos nieodpowiedzialny. Pocieszny z ciebie dziadek. Głosujesz na Tymińskiego żeby twego głosu nie dostał ktos nieodpowiedzialny. Czasem myślę, że oprócz dolnej granicy wieku dopuszczającego głosowanie powinna być też górna. Odpowiedz Link Zgłoś
znudzilsiekalboj Ach czy to prowokacja, ach gdzie ubikacja?!!! 02.09.05, 09:04 "Ludzie przesyłają sobie tekst pocztą, cytują w dyskusjach na forach internetowych (23 sierpnia cytują go m.in. użytkownicy Wirtualnej Polski i portalu Instytutu Polityki Społecznej UW)." Nie nazwałbym tych paplanin dyskusjami. Mnie natomiast ani ziębi, ani grzeje pojedynek Nałęcza z Miodowiczem. Głosuję po prostu na koabitację, ponieważ prawica jest niesamodzielna i nie można jej pozwolic na samodzielne rządy. Niesamodzielność prawicy to ciągłe opieranie się w swych kampaniach, obojętne jakiej partii, na istnieniu "rywala politycznego". Bardzo tego pragną i tylko w ten sposób potrafią sie realizować. Będę więc głosował za tym, by jej go nie zabrakło. Zresztą, nawet jak wygra wszystko, to tym szybciej się zapadnie pod siebie, bo zacznie wrzeć wewnątrz i znowu bedziemy mieć zachowawczy rząd lewicowy. Głosuję więc de facto za prawicą. Poza tym Cimoszewicz jest bardziej utalentowany od kandydatów prawicy, jeżeli chodzi o politykę zagraniczną (współczesny świat jest zbyt skomplikowany na prosta replikę federacyjnych koncepcji, nie ufam ludziom, którzy syntezują w 3 min ignorując bagaż odwiecznego braku spójnej metodologii w historiozofii Polski) i to najbardziej sie liczy w urzędzie reprezentacyjnym, jakim jest Prezydent RP. Na zmiany ustawy zasadniczej nie mam ochoty i nie uważam, zeby była ona "konstytucją Aleksandra Kwaśniewskiego", jak to niektórzy bardziej szaleni przedstawiciele prawicy staraja się wmówić społeczeństwu, temu samemu,może lekko demograficznie zmienionemu, które poparło ją w referendum. Small margin, so what?! System polityczny w Polsce nie potrzebuje eksperymentów w tym momencie, nie ma na to czasu. Parę lat temu mieliśmy fetyszyzację konstytucji, teraz pora na fetyszyzację rzeczy pospolitych. Dziekuję, wysiadam. Mam ważniejsze bolączki na głowie, droga prawa części naprawiaczy mojego pospolitego bytu obywatelskiego. Cimoszewicz ma mój głos. I nie poWierzejcie zaufania tępym spojrzeniom. Błagam, jako zwykły szary obywatel, który nie pcha się przed szereg. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Ach czy to prowokacja, ach gdzie ubikacja?!!! 02.09.05, 09:07 znudzilsiekalboj napisał: > "Ludzie przesyłają sobie tekst pocztą, cytują w dyskusjach na forach internetow > ych (23 sierpnia cytują go m.in. użytkownicy Wirtualnej Polski i portalu Instyt > utu Polityki Społecznej UW)." > Nie nazwałbym tych paplanin dyskusjami. > > Mnie natomiast ani ziębi, ani grzeje pojedynek Nałęcza z Miodowiczem. Głosuję p > o prostu na koabitację, ponieważ prawica jest niesamodzielna i nie można jej po > zwolic na samodzielne rządy. Niesamodzielność prawicy to ciągłe opieranie się w > swych kampaniach, obojętne jakiej partii, na istnieniu "rywala politycznego". > Bardzo tego pragną i tylko w ten sposób potrafią sie realizować. Będę więc głos > ował za tym, by jej go nie zabrakło. Zresztą, nawet jak wygra wszystko, to tym > szybciej się zapadnie pod siebie, bo zacznie wrzeć wewnątrz i znowu bedziemy mi > eć zachowawczy rząd lewicowy. Głosuję więc de facto za prawicą. > > Poza tym Cimoszewicz jest bardziej utalentowany od kandydatów prawicy, jeżeli c > hodzi o politykę zagraniczną (współczesny świat jest zbyt skomplikowany na pros > ta replikę federacyjnych koncepcji, nie ufam ludziom, którzy syntezują w 3 min > ignorując bagaż odwiecznego braku spójnej metodologii w historiozofii Polski) i > to najbardziej sie liczy w urzędzie reprezentacyjnym, jakim jest Prezydent RP. > Na zmiany ustawy zasadniczej nie mam ochoty i nie uważam, zeby była ona "konst > ytucją Aleksandra Kwaśniewskiego", jak to niektórzy bardziej szaleni przedstawi > ciele prawicy staraja się wmówić społeczeństwu, temu samemu,może lekko demograf > icznie zmienionemu, które poparło ją w referendum. Small margin, so what?! Syst > em polityczny w Polsce nie potrzebuje eksperymentów w tym momencie, nie ma na t > o czasu. > Parę lat temu mieliśmy fetyszyzację konstytucji, teraz pora na fetyszyzację rze > czy pospolitych. Dziekuję, wysiadam. Mam ważniejsze bolączki na głowie, droga p > rawa części naprawiaczy mojego pospolitego bytu obywatelskiego. Cimoszewicz ma > mój głos. > > I nie poWierzejcie zaufania tępym spojrzeniom. > Błagam, jako zwykły szary obywatel, który nie pcha się przed szereg. Dobra jest ;-)))) Napewno sie ucieszy . Wyslij mu swoje zapewnienia to mu smutno moze nie bedzie. Bo mnie rozbawiles ;-))))))))) www.cimoszewicz.pl ;-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Ach czy to prowokacja, ach gdzie ubikacja?!!! 02.09.05, 09:19 Problem w tym że w tej chwili jest dokładnie odwrotnie. Lewica i cimoszenko nie mają żadnego pozytywnego programu zmian A status quo jest bardzo nie ok. Straszą tylko ludzi giertychem (słusznie) i przenoszą ten zgeneralizowany strach na inne partie (niesłusznie). Co do dyplomatycznych umiejętności cimoszenki to jak dla mnie brak jakichkolwiek pozytywnych efektów naszego zaangażowania w iraku skreśla faceta. Nie żebym był przeciw zaangażowaniu polski w iraku, ale z punktu widzenia efektów była to czysta amatorszczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek-priv Re: Ach czy to prowokacja, ach gdzie ubikacja?!!! 02.09.05, 13:44 Ludzie-właśnie przeczytałem na forum,że Tusk zgwałcił teściową he he. Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Ach czy to prowokacja, ach gdzie ubikacja?!!! 02.09.05, 09:40 znudzilsiekalboj napisał: > Poza tym Cimoszewicz jest bardziej utalentowany od kandydatów prawicy Zagdza się i prawica powinna przestac pluć ludziom po oczech pretensjami, że chca głosowac na postkomunistę :) (to do niektórych forumowiczów ;)) Nie do nas te żale Panowie trzeba było wystawić lepszych od cimoszewicza a nie teraz z z pretensjami nie dość, że brzydkiej( podłej) to jeszce głupiej panny, ze nią tańczyć nie chcą ale Polcy maja takie specyficzne podejście - obrzucic błotem kontrkandydata i zagłosują na każedgo głupka tylko nie nie tego najzdolniejszego, który może pciągnąc kraj wysoko, wysoko w tym cała nadzieja prawicy?? Mam nadzieję, że mimo wszystko w końcu coś wartościowego zaprezentują w tej kampanii Odpowiedz Link Zgłoś
golem_t Re: Ach czy to prowokacja, ach gdzie ubikacja?!!! 02.09.05, 10:12 Sprawa Pani Jaruckiej ostatecznie obaliła mit profesjonalizmu Cimoszewicza. Już nadwątlony przez dzienikarza "Nie", który kupił dyski twarde MSZ. W wypadku Jaruckiej po zaginięciu pieczatki z podpisem urzędującego ministra nie skierowano sprawy do prokuratury tylko ukryto ją pod sukno. Dlaczego? Bo podejrzana była asystentką społeczną ministra? Gdyby wtedy wykazano by się stanowczością to dzisiaj nie było by sprawy Anny J. Co nie zmienia faktu, że Tusk też nie nadaję się na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
kevin_spacey Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 09:23 no jasne!!! przez cały czas słowa były ważne. teraz gdy jasne jest że ten cytat jest argumentem nieprawdziwym okazuje się że to nie on się liczy tylko fakt że Cimoszewicz był w Komitecie Centralnym. Miejcie ludzie trochę godności i uznajcie się za pokonanych w tej konkretnej sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Cimoszewicz - członek w partii łonie 02.09.05, 07:43 Nie ma sie na co oburzac. Bedac w PZPR dzialacz ma z definicji takie poglady co pierwszy sekretarz. Takie sa zasady centralizmu demokratycznego. Cimoszewicz, gdyby zostal przez Partie zobligowany, napisalby taki sam tekst. Zreszta jest tekst Cimoszewicza o Wietnamie. Ten tekst pokazuje dobitnie co to za gagatek. Odpowiedz Link Zgłoś
tentegopolubowny Re: Cimoszewicz - członek w partii łonie 02.09.05, 07:55 "Bedac w PZPR dzialacz ma z definicji takie poglady co pierwszy sekretarz..." -- podobnie na tej samej zasadzie trzebaby arbitralnie przypisać każdemu np. księdzu poglądy takie jakie ma papież, itd. Po prostu chcesz uderzyć w Cimoszewicza i wszytko może ku temu celowi posłóżyć. Ale to nie jest zdrowa logika, bo sprowadzając to do poziomu twojej własnej rodziny, czy wszyscy w domu mają poglądy takie jak ojciec? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Cimoszewicz - grzeczny członek w partii łonie 02.09.05, 10:07 tentegopolubowny napisał: > "Bedac w PZPR dzialacz ma z definicji takie poglady co pierwszy sekretarz..." - > - > podobnie na tej samej zasadzie trzebaby arbitralnie przypisać każdemu np. > księdzu poglądy takie jakie ma papież, itd. Po prostu chcesz uderzyć w > Cimoszewicza i wszytko może ku temu celowi posłóżyć. Ale to nie jest zdrowa > logika, bo sprowadzając to do poziomu twojej własnej rodziny, czy wszyscy w dom > u > mają poglądy takie jak ojciec? Partia komunistyczna to byla specyficzna organizacja. Niepodobna innym organizacjom. Lenin podal zasady jakimi sie ma kierowac. Stalin te zasady udoskonalil. Czlonek, ktory nie wyznaje tych zasad jest poddawany represjom. Chodzi o to aby awangarda klasy robotniczej mowila jednym glosem. Jesli sa dowody na to ze czlonek Cimoszewicz buntowal sie przeciwko ustrojowi, to chetnie poznam te karte w zyciorysie kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
banzai123 Re: Cimoszewicz - grzeczny członek w partii łonie 02.09.05, 11:50 Może Cię to zdziwi, ale mnie bardziej od tego, na ile ktoś był w porządku w przeszłości bardziej interesuje, na ile porządny jest dzisiaj. Kilka dni temu byłem zdecydowany głosować na Tuska, ale jak słucham jego wypowiedzi o najemnikach i że to nie jego sprawa (choć Miodowicz jest z jego partii), to mi się odechciewa. Za to Cimoszewicza mi się robi zwyczajnie po ludzku żal, że widać nie ma merytorycznych argumentów przeciwko niemu, to wyciąga się jakieś naciągane pierdoły. Jakieś ksero, zeznania wariatki, cudze przemówienie - i niby poważni ludzie robią z tego smród. A ja jakoś nie czuję się na tyle głupi, żeby nie widzieć, jakie to wszystko naciągane i fałszywe. I chyba z tej złości na tak idiotyczną atrapę kampanii, zajmującą się pierdołami, a nie tym, co kandydaci zrobią, jako prezydenci, zagłosuję na C. właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Cimoszewicz - grzeczny członek w partii łonie 02.09.05, 11:58 banzai123 napisał: > Może Cię to zdziwi, ale mnie bardziej od tego, na ile ktoś był w porządku w > przeszłości bardziej interesuje, na ile porządny jest dzisiaj. Kilka dni temu > byłem zdecydowany głosować na Tuska, ale jak słucham jego wypowiedzi o > najemnikach i że to nie jego sprawa (choć Miodowicz jest z jego partii), to mi > się odechciewa. > > Za to Cimoszewicza mi się robi zwyczajnie po ludzku żal, że widać nie ma > merytorycznych argumentów przeciwko niemu, to wyciąga się jakieś naciągane > pierdoły. Jakieś ksero, zeznania wariatki, cudze przemówienie - i niby poważni > ludzie robią z tego smród. A ja jakoś nie czuję się na tyle głupi, żeby nie > widzieć, jakie to wszystko naciągane i fałszywe. I chyba z tej złości na tak > idiotyczną atrapę kampanii, zajmującą się pierdołami, a nie tym, co kandydaci > zrobią, jako prezydenci, zagłosuję na C. właśnie. To -wyslij na www.cimoszewicz.pl Tam takie pierdoly jakie mialy w ciagu ostatnich czerech lat.... syfilis , degregolada, ruina ,mafia, afera korupcja i setki tysiecy Polakow znowu na emigracji za chlebem.... Glosuj na cimoszewicza .... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmmm Re: Cimoszewicz - grzeczny członek w partii łonie 02.09.05, 12:06 To są wszystko przemyślane głęboko działania, obliczone na przygłupi elektorat, którego nie interesują tematy gospodarcze, ważne żeby dużo i bez sensu szczekać, dowalać "komuchom" i cały czas wycierać sobie ryje Bogiem i Ojczyzną. Jakoś ostatnio nie zauważyłem "komucha" wyciągającego komuś (no chyba, że jest bezpodstawnie lżony przez prawicową ubecję) brudy prawdziwe lub wymyślone, montującego fałszywki itp. Panowie Miodowicz, czy +Wasserman pracują za to według najlepszych stalinowskich wzorów i im się to opłaca. Pozyskują sobie coraz większe poparcie. Potem będzie co prawda jeszcze więcej ludzi nurkujących w śmietnikach po jedzenie, ale oni dalej będą na piedestale. Odpowiedz Link Zgłoś
tentegopolubowny Re: Cimoszewicz - grzeczny członek w partii łonie 05.09.05, 18:38 piotr228 napisał: > ... Jesli sa dowody na to ze czlonek Cimoszewicz buntowal sie przeciwko > ustrojowi, to chetnie poznam te karte w zyciorysie kandydata. Takich dowodów może nie być ze względu na brak dokumentów ablo ze względu na brak realacji świadków (co nie znaczy że nie istnieją). Ale można też założyć, że komunizm C. nie był na tyle mocny aby postawić go w szeregu najwyższej kadry PZPR tamtych czasów, bo chyba stanowisko przewodniczącego Zrzeszenia Studentów Polskich na Uniwersytecie Warszawskim do takich jeszcze nie należało. Czyli jego dojście do pozycji w PZPR to akademickia działalność i raczej nie był ideologiem w sensie doktrynalnej czystości. Ponadto wycofał się z polityki w 1985-89 czyli nie pchał się do władzy. To jest uważam plus, bo pokazuje że człowiek nie dorabiał się swojej pozycji społecznej jak inni karierowicze za wszelką cenę. Podobnie w obecnych wyborach prezydenckich, najpierw nie chciał startować, dopiero po namowach zdecydował że będzie kandydatem. Świadczy to o czymś? Można się zastanawiać, że w takiej decyzji nie kierował się własnym interesem ale interesem społecznym (miał poparcie innych). Jest to cecha wyjątkowa u polityka na plus bo mało jest takich co kierują się interesem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Re: Cimoszewicz - członek w partii łonie 02.09.05, 08:08 piotr228 napisał: > Nie ma sie na co oburzac. Bedac w PZPR dzialacz ma z definicji takie poglady co > > pierwszy sekretarz. Takie sa zasady centralizmu demokratycznego. Cimoszewicz, > gdyby zostal przez Partie zobligowany, napisalby taki sam tekst. Zreszta jest > tekst Cimoszewicza o Wietnamie. Ten tekst pokazuje dobitnie co to za gagatek. Taaa..., a Kostek Miodowicz to nieodrodny synek tatusia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Cimoszewicz tez mial tatusia i dziadka 02.09.05, 10:11 Przodkowie Cimoszewicza chwaly mu nie przyniesli. Odpowiedz Link Zgłoś
chrissus Re: Cimoszewicz - członek w partii łonie 02.09.05, 08:37 Wybiore specjalnie porownania, ktorego nie powinienem uzywac... Masz na mysli to, ze obecny papiez B byl kiedys w hitlerjugend? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Re: Cimoszewicz - członek w partii łonie 02.09.05, 10:16 chrissus napisał: > Wybiore specjalnie porownania, ktorego nie powinienem uzywac... > > Masz na mysli to, ze obecny papiez B byl kiedys w hitlerjugend? Obecny papiez calym swoim zyciem pokutuje za hitlerjugend. Nigdy nie lansowal faszystowskiej utopii, a i tak podobno byl sila wcielony do hitlerjugend. WC tak nie postapil. Dalej lansuje lewicowy program, aby ta socjalistyczna dzuma nigdy z nas nie poszla. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Cimoszewicz - członek w partii łonie 02.09.05, 10:26 piotr228 napisał: > chrissus napisał: > > > Wybiore specjalnie porownania, ktorego nie powinienem uzywac... > > > > Masz na mysli to, ze obecny papiez B byl kiedys w hitlerjugend? > > Obecny papiez calym swoim zyciem pokutuje za hitlerjugend. Nigdy nie lansowal > faszystowskiej utopii, a i tak podobno byl sila wcielony do hitlerjugend. WC > tak nie postapil. Dalej lansuje lewicowy program, aby ta socjalistyczna dzuma > nigdy z nas nie poszla. ja mysle ze chrissus chce zasugerowac ze cimoszewicz jest takim sld-owskim "papiezem";-)))))))))))no "krysztalowy" i "ponad";-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Cimoszewicz - członek w partii łonie 02.09.05, 10:28 alfredkujot napisał: > > ja mysle ze chrissus chce zasugerowac ze cimoszewicz jest takim sld-owskim > "papiezem";-)))))))))))no "krysztalowy" i "ponad";-)))))) A i szefowa sztabu odwoluje sie do symboliki chrzescijanskiej " krwawiace serduszko" ;-)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tades1 Re: Cimoszewicz - członek w partii łonie 02.09.05, 08:40 A z którego roku to tekst ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Tekst Jaruzelskiego jest z 1983 02.09.05, 10:20 tades1 napisał: > A z którego roku to tekst ? Mysle ze WC moglby sie obiema rekami podpisac pod tym tekstem. Jeszcze przystawilby faksymilke. Odpowiedz Link Zgłoś
vonkris Zamiast sie wywnetrzac na forum piszcie maile... 02.09.05, 09:09 ...do pani "redaktor" Slomkowskiej. slomkowska@polskieradio.pl Odpowiedz Link Zgłoś
saba1953 Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 18:14 Niestety asystentem został pan półkownik (bo go wydrapali z półki) niejaki Alfred Miodowicz. Wielce zasłużony pracuś służb specjalnych. A propos czy jego tatusiem nie jest przypadkiem Konstanty Miodowicz, stary partyjniak i były szef OPZZ ? Odpowiedz Link Zgłoś
and-j1 płk Konstanty ZNÓW PODRZUCIŁ KSERO...... 02.09.05, 19:22 sceptyk31 napisał: > Brawo "GW", tak powinno się pisać , zwłaszcza w okresie kampanii wyborczej. A > pani Słomkowska powinna sobie poszukać innej pracy np. odżwiernej w siedzibie > PO albo asystentki Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy NIECH TERAZ PROFESOREK PRZEPROSI TUSKA 02.09.05, 07:13 widac jakimi metodami posluguje sie sztab Cimoszewicza Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Niech teraz Tusk przeprosi! 02.09.05, 07:45 jakrzy napisał: > widac jakimi metodami posluguje sie sztab Cimoszewicza Czy to sztab Cimoszewicza elegancko nazwał rzecznika Tuska najemnikiem? To jest właśnie metoda Tuska! Człowiaka z zasadami! A przecież bardziej na miejscu byłoby pytanie: Czy to Miodowicz jest najemnikiem Tuska, czy może odwrotnie - Tusk najemnikiem Miodowicza? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Re: Niech teraz Tusk przeprosi! 02.09.05, 07:48 a kupa juz została zrobiona? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Niech teraz Tusk przeprosi! 02.09.05, 07:58 cimoszenka napisał: > a kupa juz została zrobiona? A czy ty potrafisz coś wymyślić, poza powtarzaniem najlepszych gagów z South Park'u? To znaczy tych gagów, które zrozumieli tacy jak ty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Re: Niech teraz Tusk przeprosi! 02.09.05, 08:11 > To jest właśnie metoda Tuska! Człowiaka z zasadami Oczywiście, że prezydent Tusk jest człowiekiem z zasadami... w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Niech teraz Tusk przeprosi! 02.09.05, 08:16 xsawer napisał: > > To jest właśnie metoda Tuska! Człowiaka z zasadami > > Oczywiście, że prezydent Tusk jest człowiekiem z zasadami... w dupie. Nie zamierzam polemizować z takimi wypowiedziami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Chyba zramolały wróbel temidy powinien przeprosić 02.09.05, 08:16 Czy rozumiesz treść czytanego artykułu? Mail nie wyszedł z PO. Czy nałęcz przeprosi? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Niech teraz Tusk przeprosi! 02.09.05, 09:26 azael11 napisał: > do szkoły Mam dzisiaj na 10.00 - jestem tam dyrektorem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk TAZIUTA - JA NIE WIEM, CZY TU TUSK WINIEN ! 02.09.05, 11:19 Nie jest tak, ze mam alergie na Kaczory - ja po prostu WIEM, do czego zdolni sa ludzie, ktorzy ich otaczaja (a Kaczki przymykaja na lajdactwa oczy,bo sa chore na wladze, jak wiekszosc takich...garden gnoms). A Kaczki maja do tylu, ida mniej wiecej leb w leb z Cimoszewiczem, wzmocnienie PO i dobre notowania Tuska oslabiaja ich glos w tzw. koalicji, ktora zreszta JUZ probuja rozwalic (podatki PO zawarciu przymierza sie im przypomnialy). Te medialne lajna wyborcze bija tak samo w Tuska, jak i Cimoszewicza. Reasumujac: TYLKO KACZOR NA TYM KORZYSTA. Innymi slowy: albo te baki sa puszczane celowo z kregu Kaczek, albo puszczaja je durni wielbiciele "Dwoch takich co ukradli ksiezyc", "prawdziwi patrioci", ktorych polowanie na czarownice niby wzbogaci. I tyle - PO ma zbyt wielu profesjonalistow na tego typu glupie dawanie pupy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk CZY TY JESTES NORMALNY? CIMOSZKO TEGO 02.09.05, 11:12 MAILA NIBY WYSLAL? Odpowiedz Link Zgłoś
whj Wielki wstyd... 02.09.05, 07:16 Oto prawicowe metody walki politycznej. Wstyd. Pani redaktor powinna być szatniarką w PR. Kto teraz przeprosi Cimoszewicza? Panie Tusk, jesteś Pan mniej niż zero!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Wielki wstyd... 02.09.05, 07:43 whj napisał: > Oto prawicowe metody walki politycznej. Wstyd. Pani redaktor powinna być > szatniarką w PR. Kto teraz przeprosi Cimoszewicza? Panie Tusk, jesteś Pan > mniej niż zero!!! A to co niby ma wspolnego z Tuskiem ? A co to Tusk byl czlonkiem pzpr ? Dzisiaj sld?. Pzpr to byla taka komunistyczna partia .Nazywala sie "polska zjednoczona partia robotnicza" Nalezal do niej i nalecz i cimoszewicz . Za szefa interesu robil miedzy innymi tez Jaruzelski. W tej partii to oni byli zjednoczeni i jednomyslni itd. To z czym ma nalecz problem ?Gdzie jest problem ? Sobie jaruzelski przemawial, a w kronikach tzw filmowych mozna sobie obejrzec ze sie z nim wszyscy z pzpr zgadzali i bili brawa -bo oni jednomyslni byli . Tak mowili i pokazywali. Niby dlaczego sie dzisiaj nalecz oburza a co to przypomniec nie mozna jak to bylo ? W koncu oni wszyscy gadali to samo, a jak sie roznili to tak troche dla niepoznaki, zeby udawac "pluralizm". Zabawne bylo to towarzystwo - z perspektywy czasu. Ale jak sobie przypomne o praniu mozgow na kazdym kroku to staje sie to jakby mniej zabawne. No nie wiadomo o co chodzi naleczowi , pretensje moglby miec jaruzelski np o prawa autorskie. A nalecz zachowuje sie tak jakby bal sie ze ktos bedzie widzial wspolna przeszlosc jaruzelskiego i cimoszewicza w pzpr . Przeciez na zjezdzie sld byl honorowany jaruzelski . Czyzby uznali towarzysze lewizny-sld byle pzpr, ze lepiej przemilczac przeszlosc cimoszewicza w pzpr ? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Wielki wstyd... 02.09.05, 09:45 Zapytam czy pan tak powaznie czy tylko taka krotokwila? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Wielki wstyd... 02.09.05, 07:46 www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
zambro "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 07:16 Ta "dziennikarka" chyba jest nienormalna. Zamieszczać publicznie informację zupełnie niesprawdzoną. To i tak dobrze,że puściłą tylko taką. Coś mi to przypomina Regana, albo Bronisława Pawlika z misiem Uszatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_lauder Wykonywalem tylko rozkazy? 02.09.05, 07:25 Cimoszewicz cale zycie byl w PZPR. Jakos nie zanotowano jego protestow przy licznych zakretach historii w tym przy tym przemowieniu Jaruzelskiego. On swoim istnieniem i kariera w PZPR podpisal sie pod tym przemowieniem czyli jest obojetnie czy sa to slowa wodza czy jego wiernego zolnierza. Ich dzialanie dowiodlo, ze sie z przemowieniem po prostu zgadzali... Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Cytat z Jaruzelskiego myślami Cimoszewicza 02.09.05, 07:38 Drogi Jakubie! Nieprawda był list protestacyjny :) tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=28471677&a=28471677 Jest nawet protest w sprawie listu. Tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28472333&v=2&s=0 Natomiast Wolonontariat ostrzegam. Z waszych wpisów wynika, że Nałęczoza jest zaraźliwa. Cimoszewicz, albo zdrowie. Wybór należy do Was. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: A CO MIAL Z TYM WSPOLNEGO TUSK?? 02.09.05, 07:46 Odpowiadam pozostajacemu w malignie autorowi zapytania: Gdyby nie mial ,czego od "czlowieka z zasadami" ( jest to oczywiscie "czysta "przedwyborcza agitka),nalezalo by oczekiwac wiedzial by co uczynic z Miodowiczem, ktorego juz w nagrode (awansem) uhonorowal pierwszym miejscem na liscie kandydatow na poslow do Sejmu RP w woj.swietokrzyskim z ramienia Platformy Obywatelskiej i nie ujadal jak wsciekly pies na na prof.T.Nalecza w sprawie wypowiedzi na Plenum KC PZPR przypisywanej falszywie Marszalkowi Cimoszewiczowi!!!Wszystko to wskazuje ,ze gniazdem "os" ,gdzie legna sie te wszystkie podlosci jest najblizsze otoczenie Tuska.I to jest ta prawda ,ktora musi i bolec i oburzac kazdego przyzwoitego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Komuch zostancie !!!!!! 02.09.05, 08:01 Jak znikniecie, to nie bedzie sie z czego smiac. Gdybym mieszkal w Polsce zrobilbym miliony jako satyryk. Jestescie wciaz "jedynie slusznym" zrodlem radosci. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Komuch zostancie !!!!!! 02.09.05, 09:48 goldilock napisała: > Jak znikniecie, to nie bedzie sie z czego smiac. Gdybym mieszkal w Polsce > zrobilbym miliony jako satyryk. Jestescie wciaz "jedynie slusznym" zrodlem > radosci. Hitler też tak mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk W UK JUZ mozna zarobic na polskiej bolszewickiej 02.09.05, 11:22 "prawicy", udajacej jakiekolwiek zwiazki z Torysami (o Kaczkach mowa). Skontaktuj sie ze mna na skrzynke, to ci podam namiary, min. na Daily Telegraph :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Jaruzelski czy cimoszenko - co za różnica? 02.09.05, 07:24 Czyżby członek plenum kc pzpr wstydził się słów swojego wodza. Ostatni uczciwi w pzpr oddawali legitymacje partyjne w 1981. Zawsze słyszałem - głos partii głosem narodu. Cimoszewicz to zwykła kanalia, dorobkiewicz, komunista. To postać z ciemnej strony mocy. Na pocieszenie tylko tyle,że ta żenująca kreatura nie ma zadnych szans nawet na druga turę. Odpowiedz Link Zgłoś
atomek76 Re: Jaruzelski czy cimoszenko - co za różnica? 02.09.05, 07:30 Facet, masz rację, ale to wszystko należy przypisać Tuskowi. To wypisz - wymaluj uczeń wodza Lenina. A do tego zalewa np. Warszawę swoimi śmieciami w kopertach. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 07:29 Czy ta żałosna i śmieszna, wymyślona przez sztab Cimoszewicza i "GW", "afera" z mailem była opisywana w papierowym wydaniu "GW"? Dziękuję za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 07:50 Na 99% musi być na papierze. Papierowiemu czytelnikowi można wcisnąć więcej. Wolontariat wciąż mnie zadziwia. To już nawet nie jest żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 09:51 t-800 napisał: > Czy ta żałosna i śmieszna, wymyślona przez sztab Cimoszewicza i "GW", "afera" z > mailem była opisywana w papierowym wydaniu "GW"? Dziękuję za informację. Noe potraficie nawet przyznać sie do winy . Wszystko wymyślili ludzie od Tuska , a że nieudolnie jak wszystko zresztą , współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 09:55 erg_samowzbudnik napisał: > t-800 napisał: > > > Czy ta żałosna i śmieszna, wymyślona przez sztab Cimoszewicza i "GW", "af > era" > z > > mailem była opisywana w papierowym wydaniu "GW"? Dziękuję za informację. > > > Noe potraficie nawet przyznać sie do winy . Wszystko wymyślili ludzie od > Tuska , a że nieudolnie jak wszystko zresztą , współczuję. Zaraz, to znaczy ze co ?Ludzie od Tuska wypelnili oswiadczenia majatkowe cimoszewicza a potem ludzie od tuska klamali przed komisja ? Ludzie od Tuska nie chca ujawnic operacji bankowych na katach cimoszewicza ? Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 07:30 > Oto metody walki politycznej. Wstyd. Pani redaktor powinna być szatniarką w > PR. Kto teraz przeprosi Cimoszewicza? Panie Tusk, jesteś Pan mniej niż > zero!!! A Onet skąd to wytrzasnął? wiadomosci.onet.pl/1,15,11,13754539,38841960,1748341,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 07:34 Jest granica ,ktorej nie wolno przekraczac , bez wzgledu na cele i okolicznosci.Ta granica jest przyzwoitosc.W tym konkretnym przypadku zabraklo dla przyzwoitosci miejsca.Trudno wprost uwierzyc ,ze w walce o wladze stac bylo ludzi Tuska az na takie chamstwo i podlosc. Ta kolejna juz intryga tym razem jak ulal wpisuje sie w mechanizm propagandy bolszewickiej lub goebbelowskiej.Hanba,Tusku!!!Wstydu,Wasc oszczedz, falszywy proroku z falszywym zawolaniem (jestem czlowiekiem z zasadami).Tym haslem plujesz Wasc w twarz wyborcom.Chyba,ze haslo wybrane zostalo w momencie "pomrocznosci jasnej" , po spozyciu (osobiscie slyszalem rozmowe,gdzie mowiono o Tuska sklonnosciach alkoholowych w przeszlosci...a moze i teraz takie momenty mu sie zdarzaja) Tak to bywa z zacieznymi janczarami.Dal plame Konstanty ,pulkownik z politycznego zaciagu (bo miernota to wyjatkowy).Teraz kolejna hucpa. czas po temu najwyzszy ,by doradzic Tuskowi : Tusk na Madagaskar!!! Dla nich liczy sie tylko jedno :wladza.W mysl zasady:cel uswieca srodki.W te wyjatkowo wredna manipulacje wlacza sie niestety bezrefleksyjnie i bezkrytycznie czesc mediow. Odpowiedz Link Zgłoś
szurix Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 07:44 Po pierwsze: dalej nie wiem, co wspólnego z cytatem miał Tusk lub PO, poza sugestiami Wyborczej? Po drugie: co tak oburza Was - zwolenników postkomunistów - przypisanie tego cytatu Cimoszewiczowi? Nagle się tak wstydzicie swojego Lenina? Chorągiewki... Po trzecie: typowe dla komunistów - w jednym zdaniu krytykują tzw. brudną kampanię, a w drugim rzucają oskarżenia w UBeckim stylu (alkoholizm). Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta PO jako źródło - pierwsza wskazała dziennikarka 02.09.05, 07:54 szurix napisał: > Po pierwsze: dalej nie wiem, co wspólnego z cytatem miał Tusk lub PO, poza > sugestiami Wyborczej? > Po drugie: co tak oburza Was - zwolenników postkomunistów - przypisanie tego > cytatu Cimoszewiczowi? Nagle się tak wstydzicie swojego Lenina? Chorągiewki... > Po trzecie: typowe dla komunistów - w jednym zdaniu krytykują tzw. brudną > kampanię, a w drugim rzucają oskarżenia w UBeckim stylu (alkoholizm). Pierwszą osobą, która wskazała na PO jako źródło tego maila z prowokacyjnym tekstem była dziennikarka, która zadała to pytanie Nałęczowi. Budilka chciała uwiarygodnić źródło i usprawiedliwić fakt, że nie sprawdziła tego tekstu, przed zadaniem pytania Nałęczowi. Reszta to już domysły i spekulacje. Ale tropy poprzedniej prowokacji wiodły do PO - patrz pułkownik Miodowicz, który do sejmu przyprowadził Jarucką, więc naturalnymi są podejrzenia iż jest to następna prowokacja z tego samego źródła. A poza tym jest stara zasada: jak nie wiesz kto stoi za przestępstwem, to patrz kto na nim najwięcej zyskuje. A komu ostatnio najwięcej przybywa? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Re: PO jako źródło - pierwsza wskazała dziennikar 02.09.05, 08:06 taziuta napisała: > Pierwszą osobą, która wskazała na PO jako źródło tego maila z prowokacyjnym > tekstem była dziennikarka, która zadała to pytanie Nałęczowi. Należało na początku napisać: Według Nałęcza pierwszą osobą ....... Tylko reszta wywodów była by jeszcze bardziej śmieszna niż jest. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: PO jako źródło - pierwsza wskazała dziennikar 02.09.05, 08:25 nielubiegazety2 napisał: > taziuta napisała: > > Pierwszą osobą, która wskazała na PO jako źródło tego maila z prowokacyjn > ym > > tekstem była dziennikarka, która zadała to pytanie Nałęczowi. > > Należało na początku napisać: Według Nałęcza pierwszą osobą ....... > Tylko reszta wywodów była by jeszcze bardziej śmieszna niż jest. > Po co pisać rzeczy, które wszyscy wiedzą (wszyscy, którzy na bieżąco oglądają newsy). Posty byłyby zbyt długie :-) A sprawa sprowadza się do tego komu wierzymy. Czy człowiekowi z dupą na czole (jak niektórzy eleganccy zwolennicy Tuska nazywają Nałęcza), czy raczej Tuskowi, czyli człowiekowi który ma zasady i owszem - ale w dupie, jak twierdzi wielu obserwatorów sceny politycznej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: PO jako źródło - pierwsza wskazała dziennikar 02.09.05, 08:37 A cimoszenko i nałęcz to prawdziwy wersal. Jak ktoś im nie pasuje nazwą go świnią. Nie anonimowo tylko pod własym nazwiskiem. Sorry ale dzieci Urbana nie mają prawa do ustalania norm kultury politycznej którą same sprowadziły na dno rynsztoka. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Arbiter elegancji? :-) 02.09.05, 09:40 tricky2 napisał: > A cimoszenko i nałęcz to prawdziwy wersal. Jak ktoś im nie pasuje nazwą go > świnią. Nie anonimowo tylko pod własym nazwiskiem. Sorry ale dzieci Urbana nie > mają prawa do ustalania norm kultury politycznej którą same sprowadziły na dno > rynsztoka. > A kto według ciebie ma prawo do ustalania norm kultury politycznej? Ty?! Nic nie przyswajasz! Ile trzeba ci tłumaczyć, że są różne odcienie poglądów politycznych i tak samo kultury politycznej. No i w zależności od własnych poglądów, różnie oceniamy bieżące wydarzenia. To się nazywa SUBIEKTYWIZM. Nie ma czegoś takiego jak obiektywny odbiór, baranku :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Arbiter elegancji? :-) 02.09.05, 09:44 Rozumiem że twój subiektywizm polega na tym że jak Cimoszewicz lub Nałęcz kogoś nazywa świnią to jest ok, natomiast jak Tusk nazywa kogoś najemnikiem to jest nie ok. Nie rozumiesz słów którymi się posługujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Arbiter elegancji? :-) 02.09.05, 10:08 tricky2 napisał: > Rozumiem że twój subiektywizm polega na tym że jak Cimoszewicz lub Nałęcz kogoś > > nazywa świnią to jest ok, natomiast jak Tusk nazywa kogoś najemnikiem to jest > nie ok. Nie rozumiesz słów którymi się posługujesz. > Nie zrozumiałeś, o co chodzi z tym subiektywizmem. Spróbuję ci to wytłumaczyć jak komuś, kto jest troszkę opóźniony (nie bierz tego do siebie) :-) 1. Jak Cimoszewicz nazywa dziennikarza świnią, to trzeba jeszcze zobaczyć w jakim kontekście to następuje. Przypomnę, że dziennikarz zapytał (przepraszając z góry za pytanie), czy Jarucka była kochanką Cimoszki. Usłyszał, że jest świnią. Cimoszewicz posłużył się dużym skrótem myślowym, ale ja zrozumiałem/am co miał na myśli. I zaraz to wytłumaczę empirycznie - zadam ci teraz pytanie (z góry za nie przepraszam), "czy twoja matka jest kurwą?" I jak mi odpowiesz, że jestem świnią, to zrozumiem że zaprzeczasz. Czy zrozumiałeś już, kiedy na grubiańskie pytanie właściwą odpowiedzią jest - "jest pan/pani świnią"? Nie pochwalamy używania takich zwrotów, ale są sytuacje że inne nie pasują. 2. Natomiast twój ulubiony Tusk wcale nie był w jakiejś przymusowej sytuacji, nie odpowiadał na żadne grubiańskie pytanie, miał czas aby sobie dobrać argumenty. I uznał za stosowne użyć, w stosunku do Nałęcza, określenia najemnik Cimoszewicza. W ten sposób Tusk się okazał zwykłym chamem (od dawna to podejrzewliśmy:-). Dlaczego? Bo każdy z kandydatów zatrudnia wielu pracowników i tylko cham określa ich najemnikami. Szczególnie, że Tusk też wielu ludzi zatrudnia i chyba byłby oburzony, gdyby ktoś ich nazwał najemnikami. 3. A teraz ci wyjaśnię różnicę między twoim subiektywizmem a moim obiektywizmem. Popierasz Tuska więc dla ciebie jest on guru, i przez filtr swojego uwielbienia odbierasz jego słowa - nie zauważasz, kiedy są one chamskie. To się nazywa subietywizm. A co to jest obiektywizm? Ano mamy z nim do czynienia wówczas, gdy ja popieram Cimoszewicza i w związku z tym rozumiem, że z pozoru chamskie słowo, którego użył, było jak najbardziej uzasadnione okolicznościami. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Arbiter elegancji? :-) 02.09.05, 11:41 jest taki kawał: Po czym poznać że ktoś jest dyplomatą? Po tym że kiedy każe nam s.p.i.e.r.d.a.l.a.c, czujemy przyjemny dreszczyk emocji na myśl o nadchodzącej podróży. Oczekuję od prezydenta mojego kraju że będzie dyplomatą. Na poziomie czysto ludzkim rozumiem reakcję Cimoszewicza i gotów jestem się z nim utożsamić. Na poziomie profesjonalnym i politycznym taka forma reakcji jest dla mnie nie do zaakceptowania. Sytuacje tego rodzaju poprostu będą się zdarzać i można się na nie przygotować. W tym wypadku było wiadomo że takie pytanie padnie. Zamiast się przygotować i reagować odpowiednio Cimoszewicz i jego sztab zachowują się jak żołnierz na wojnie który pisze do mamy: "Co robić? Ci źli chłopcy do mnie strzelają". Jeśli kampania ma służyć czemukolwiek to temu by sprawdzić jak kandydat zachowuje się w trudnych sytuacjach. Na razie cimoszewicz oblewa na całej linii a swoim brakiem przygotowania obraża mnie jako widza tego spektaklu który swoimi podatkami go współfinansuje. Tusk nie jest moim guru i uważam że nazwanie nałęcza najemnikiem było błędem, choć na poziomie faktów i ocen moralnych zgadzam się, że takie określenie oddaje dobrze aktualną charakterystykę tego człowieka. Poza tym należy umieścić je w kontekście retoryki jaką uprawia sam nałęcz. Nie rozumiem co się dzieje z tym człowiekiem szczerze mówiąc. Myślę że większość konsultantów politycznych nie obraziłaby się na określenie najemnik i nie uznałaby go za chamskie, ponieważ oddaje ono fakt że są specjalistami do wynajęcia i to że działają z motywu finansowego. Twoim zdaniem jest chamskie wobec nałecza bo sugeruje że nie jest on ideowcem tylko idzie za politycznym zyskiem itd.. Moim zdaniem w tym sensie Tusk oddaje fakty choć powtórzę że wg. mnie wypowiedź Tuska jest "niepolityczna". Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: PO jako źródło - pierwsza wskazała dziennikar 02.09.05, 09:56 tricky2 napisał: > A cimoszenko i nałęcz to prawdziwy wersal. Jak ktoś im nie pasuje nazwą go > świnią. Nie anonimowo tylko pod własym nazwiskiem. Sorry ale dzieci Urbana nie > mają prawa do ustalania norm kultury politycznej którą same sprowadziły na dno > rynsztoka. > No jak inaczej można powiedziec na świnie jak nie swinia. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: PO jako źródło - pierwsza wskazała dziennikar 02.09.05, 08:09 Posługujesz się dziecnną logiką. Sondaże są publikowane z conajmniej tygodniowym opóźnieniem w stosunku do daty badania wiec kto zyskał będziesz wiedzieć za tydzień, dwa. A cimoszenko nie straci więcej bo beton i tak zawsze na niego będzie głosował. Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 09:24 szurix napisał: > Po pierwsze: dalej nie wiem, co wspólnego z cytatem miał Tusk lub PO, drobiazg, po prostu PO i P.Tusk próbują wygrac kampanię wyborczą stosując obrzydliwe metody czarnego PR. Niestety, chociaż stosowanie falszerstw i pomówień podnosi wyniki sondaży to nie podnosi jakości polskiej polityki, kiedy pan tusk zostanie prezydentem Po drugie: co tak oburza Was - zwolenników postkomunistów - przypisanie tego > cytatu Cimoszewiczowi? Nagle się tak wstydzicie swojego Lenina? Chorągiewki.. postokomunistów ??.Natomiast zwolenników poststoczniowców na pewno powinno oburza zachowanie członków PO i stosowane przez nich metody Do władzy doszli na plecach tych ludzi- dziś myślą tylko o sobie i władzy i nawet nie ma w nich takiej odrobiny przyzwoitości by przyznać to było zachowanie złe i zapomnieli o swoich ideach > Po trzecie: typowe dla komunistów - w jednym zdaniu krytykują tzw. brudną > kampanię, a w drugim rzucają oskarżenia w UBeckim stylu (alkoholizm). o typowych komunistach pewnie wiesz dużo głównie z ksiązek a może także "błamutnych stron"internetowych na których oczadział drogi nam forumowicz GW- historyk. Dokładniej, właśnie fałszerstwo, sfingowane procesy, oczernianie ludzi, prowokacje to metody faszystów i komunistów- innych wielbicieli totalitaryzmów i dyktatur Prosze nie mylić -z antykomunizmem i antyfaszyzmem - ci obnażają kłamstwa, ścigają prowokatorów,bronią ludzi w singowanych procesach - to przyzwoici ludzi i nie należy mylic tych kategorii O alkoholiźmie(?)- a dokladniej przesadzaniu z alkoholem mówi sam po Tusk w wywiadzie - podobne pogłoski krąża o p Relidze. Dziś obaj panowie mają wspólną konferację prasową moze coś się wyjaśni jak będą sobie przekazywać głosy Niestety, jeśli to prawda to z uzaleznionym jest się do końca życia( tzw.trzeźwy alkoholik nie przestaje być alkoholikiem)i nie ma to nic wspólnego z UB(?) a dużo ze zdrowiem nie tylko fizycznym kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 09:41 A przeczytałeś artykuł? Co tam jest dokładnie napisane o przynależnosci partyjnej autora maila? "a dokladniej przesadzaniu z alkoholem mówi sam po Tusk w wywiadzie. " O to i biały PR w wydaniu lewizny. JEsteś w stanie podać link do tego wywiadu, lub choćby info gdzie i kiedy został on zamieszczony? Jeśli nie to jesteś kolego drobnym żałosnym prowokatorkiem godnym tow. Nałęcza. Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: do tricky2 02.09.05, 14:38 www.se.com.pl/se/index.jsp nie wiem czy zadziała - więc podaję- super-exspres -2.09.2005 "Bycie prezydentem to żadna frajda" wywiad z panem Tuskiem Nie bierz złych przykładów z zachowania pseudoprawicy i nie obrażaj ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: do tricky2 02.09.05, 14:57 "O alkoholiźmie(?)" Sorry ale w wywiadzie jest trochę co innego niż sugerujesz tym wpisem. Różnica drobna ale zasadnicza. Zostaję przy swoim. Równie dobrz mógłbym napisać że Cimoszewicz urządzał orgie w kalinówce z udziałem małżeństwa jaruckich na podstawie jego stwierdzenia że byli tam kiedyś u niego. Odpowiedz Link Zgłoś
xmila Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 09:49 albo masz sklerozę, albo urodziłeś /-aś/ się po stanie wojennym i nie znasz metod działania ludzi wywodzących się z poprzedniego systemu!!! Oszczerstwa, fałsze, zbrodnie... jak ktoś uważa, że to PO i ludzie Tuska napuścili Jarucką i podesłali maila dziennikarce - współczuję i proponuję bliżej zapoznać się z historią czasów PRLu. To są stare zagrywki postkomunistów: oczernić kogoś, a samemu wyjść na praworządnego, poszkodowanego obywatela!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmmm Re: xmila 02.09.05, 10:01 A Ty ile to lat przed stanem się urodziłaś(eś), że tak dobrze znasz metody ubeckie? Pamiętaj, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Gomułka pierdlował za walkę o uciskany naród, a potem, po dojściu do władzy, do tego narodu strzelał. Daj Macierewiczowi, czy Giertychowi możliwości, a rozwalą 75% tego forum za lewicowe lub nie do końca prawicowe poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
xmila Re: xmila 02.09.05, 10:09 Wystarczająco wczesnie, zeby poznac metody owczesnych wladz. I jak widac po ostatnich 15 latach nic sie nie zmienilo, przytaczac nie bede, bo widac zes zorientowany Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmmm Re: xmila 02.09.05, 10:16 No tośmy się dogadali. Komuny nigdy nie kochałem, ale też nie odczuwałem przed nią strachu. Teraz niestety mam obawy o całość własnego tyłka, jeżeli władzę przejmą prawicowcy zakochani w stalinowskich metodach rządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
xmila Re: xmila 02.09.05, 10:21 A ja komuny się bałam. Lekko nie było. Teraz też może nie być, szczególnie, że my Polacy chyba nie dorośliśmy do demokracji i wierzymy oszołomom, populistom, którzy są potencjalnie niebezpieczni (czyt. LPR, Samoobrona) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmmm Re: xmila 02.09.05, 10:27 Przed chwilą to samo mniej więcej napisałem gościowi, który cytował statut PZPR. Zawsze będziemy mieli przechlapane, bo gdzie dwóch Polaków, tam trzy zdania niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 14:51 xmila napisała: > fałsze, zbrodnie... jak ktoś uważa, że to PO i ludzie Tuska napuścili Jarucką i > podesłali maila dziennikarce - współczuję i proponuję bliżej zapoznać się z > historią czasów PRLu. po ostatnich dokonaniach PO w tej kampanii wyborczaj w tym problem ,że za duzo przyponminam sobie z historii PRL historią czasów PRLu. To są stare zagrywki postkomunistów: oczernić kogoś, a to metody dokładnie komunistów i faszystów( ulubione zresztą) od tych czasów upłynęło wiele lat - mlede pokolenie nie zna tych medod i może dlatego tak łatwo niektórzy po nie sięgają Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 09:54 szurix napisał: > Po pierwsze: dalej nie wiem, co wspólnego z cytatem miał Tusk lub PO, poza > sugestiami Wyborczej? > Po drugie: co tak oburza Was - zwolenników postkomunistów - przypisanie tego > cytatu Cimoszewiczowi? Nagle się tak wstydzicie swojego Lenina? Chorągiewki... > Po trzecie: typowe dla komunistów - w jednym zdaniu krytykują tzw. brudną > kampanię, a w drugim rzucają oskarżenia w UBeckim stylu (alkoholizm). G...no ci do tego co nas oburza. Chodzi tylko o prawde . Ideologii sobie nie dorabiaj jak nie jestes z tej drużyny. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 09:57 erg_samowzbudnik napisał: > szurix napisał: > > > Po pierwsze: dalej nie wiem, co wspólnego z cytatem miał Tusk lub PO, poz > a > > sugestiami Wyborczej? > > Po drugie: co tak oburza Was - zwolenników postkomunistów - przypisanie t > ego > > cytatu Cimoszewiczowi? Nagle się tak wstydzicie swojego Lenina? Chorągiew > ki... > > Po trzecie: typowe dla komunistów - w jednym zdaniu krytykują tzw. brudną > > > kampanię, a w drugim rzucają oskarżenia w UBeckim stylu (alkoholizm). > > G...no ci do tego co nas oburza. Chodzi tylko o prawde . Ideologii sobie nie > dorabiaj jak nie jestes z tej drużyny. No dobra a skad kasa na te akcje byla i gdzie sie zmyla ? Mnie tez chodzi o prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 10:00 alfredkujot napisał: > No dobra a skad kasa na te akcje byla i gdzie sie zmyla ? > Mnie tez chodzi o prawde. O tym tez mówiono i udowadniano wiele razy ale do niechcego i tak nie dotrze. Lepiej sobie splunąc niz gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 10:14 erg_samowzbudnik napisał: > alfredkujot napisał: > > > > No dobra a skad kasa na te akcje byla i gdzie sie zmyla ? > > Mnie tez chodzi o prawde. > > O tym tez mówiono i udowadniano wiele razy ale do niechcego i tak nie dotrze. > Lepiej sobie splunąc niz gadać. Gdzie mowiono ? Gdzie sobie te wyciagi poogladac bylo mozna ? Klamiesz i wprowadzasz innych w blad. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 10:03 erg_samowzbudnik napisał: > szurix napisał: > > > Po pierwsze: dalej nie wiem, co wspólnego z cytatem miał Tusk lub PO, poz > a > > sugestiami Wyborczej? > > Po drugie: co tak oburza Was - zwolenników postkomunistów - przypisanie t > ego > > cytatu Cimoszewiczowi? Nagle się tak wstydzicie swojego Lenina? Chorągiew > ki... > > Po trzecie: typowe dla komunistów - w jednym zdaniu krytykują tzw. brudną > > > kampanię, a w drugim rzucają oskarżenia w UBeckim stylu (alkoholizm). > > G...no ci do tego co nas oburza. Chodzi tylko o prawde . Ideologii sobie nie > dorabiaj jak nie jestes z tej drużyny. Nastepna multi- osobowosc " nas oburza" Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 07:45 glosuje na pana Cimoszewicza! on jeden nadaje sie na prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 07:46 edi54 napisał: > > Jest granica ,ktorej nie wolno przekraczac , bez wzgledu na cele > i okolicznosci.Ta granica jest ŚMIESZNOŚĆ. Nałęczoza jest zaraźliwa!!!!! Cimoszewicz albo zdrowie. Wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.tuchalowa na kogo zaglosuja powodzianie ? :-) 02.09.05, 07:48 Ojojoj, widac nerwowosc w szeregach bezpartyjnego czlonka SLD. He he he, Nalecz znowu sie przefarbowal, bo juz mu sie snila kariera w palacu Prezydenckim. Uuuuuu zmarszczka na czole chyba jeszcze bardziej sie poglebi...... Odpowiedz Link Zgłoś
samo_botev Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 07:49 To jest napewno jakasz prowokacja ale niewiadomo tak naprawde z czyje strony, bo jezeli to jest prawda iz jakisz PO fan ktoremu pani redaktor ufa to swiadczy o brak discypliny i organizacji w stajni Tuska, ale w cale nie musi to byc z PO. Co z tego ze pani redaktor powiedziala to byl kumpel z PO, ale kto, ona juz swoja wiarigodnosc pokazala raz. A tak pozatym ja nie widze nic az tak dramatyczne w tym co sie stalo. Przypominam wam kampania prezydentska w US Bush vs. Kerry, ale wiadomo Polska jeszcze demokracji sie uczy;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
l-ewa "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 07:50 Kto stoi za tą gadzinówką? www.monitorpolski.com/artykuly/Cimoszewicz83.html Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock To przemowienie Walesy !!!!! 02.09.05, 07:52 Przeciez wszyscy wiedza, ze Pan Szlachetny Marszalek z PZPR nie ma nic wspolnego! Byl wtedy internowany i bity przez prawicowych ubekow. Byl przeciw a nawet za... Kur... juz sie sam zaczynam w tym gubic !! Przeciez mamy nasza demo -KRADZJE i nalezy jej bronic. tak jak naszych 21 postulatow. K...wa, kto byl moim ojcem !! Odpowiedz Link Zgłoś
miskorabol Re: To przemowienie Walesy !!!!! 02.09.05, 08:06 juz widac kto zaczął tą perfidna i brudną walke wyborczą. Przydupas płk,.00 7 bez 7 Miodowicza Jarucka znikneła. Nawet tesciowa nie wie gdzie jest , podobno wyjechała na wakacje ale gdzie i kiedy wróci nie wiadomo. Dobre brawa za głupote dla PO Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: To przemowienie Walesy !!!!! 02.09.05, 10:02 goldilock napisała: > Przeciez wszyscy wiedza, ze Pan Szlachetny Marszalek z PZPR nie ma nic > wspolnego! Byl wtedy internowany i bity przez prawicowych ubekow. Byl przeciw a > > nawet za... Kur... juz sie sam zaczynam w tym gubic !! > Przeciez mamy nasza demo -KRADZJE i nalezy jej bronic. tak jak naszych 21 > postulatow. K...wa, kto byl moim ojcem !! Nikt tak nie mówi to sobie nie wymyslaj. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkancypultuska My mieszkańcy PułTUSKA 02.09.05, 07:55 Żądamy zmiany nazwy naszej miejscowości... Odpowiedz Link Zgłoś
cojazrobie Re: My mieszkańcy PułTUSKA 02.09.05, 08:03 > Żądamy zmiany nazwy naszej miejscowości... Rozumiem, ze na PółTusk, zeby było poprawnie? Lepiej zmieńcie na CałyTusk Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: My mieszkańcy PułTUSKA 02.09.05, 08:06 mieszkancypultuska napisała: > Żądamy zmiany nazwy naszej miejscowości... To ile ciebie jest w sztukach ? To ilu was jest ? Psychiatria donosi wprawdzie o osobowosciach wielokrotnych. Zadziwiajaca na tym forum jest czestotliwosc z jaka sie takie osobowosci pojawiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkancypultuska Masz rację. Bardzo często 02.09.05, 09:00 My, naród Polski... My, prawdziwi Polacy... Każdy inteligentny człowiek... Ja i cala moja familia... Takie początki zdań można mnożyć... Bardzo wielu piszących dodaje sobie mocy zwielokratniając swój głos... A my jesteśmy jedyni prawdziwi... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Czy stary wróbel temidy przeprosi Tuska? 02.09.05, 07:57 Z artykułu wynika jasno że mail nie wyszedł z platformy. Rozumiem że dziś stary wróbel temidy na na dodatek profesor historii który nie sprawdza źródeł odszczeka swoje wczorajsze stwierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Do wtórrnych analfabetów ze sztabu cimoszenki 02.09.05, 08:02 Czy rozumiecie sens tego komunikatu: "- Cytat znalazłem na jednym z forów w internecie 23 sierpnia. Skopiowałem go sobie i wysłałem do kilku dziennikarzy, ale zaznaczyłem, że nie mam możliwości sprawdzenia, czy to cytat Cimoszewicza - mówi "Gazecie". "Gazeta": Czy pan jest związany z PO? - Broń Boże! Jestem bezpartyjny." Czy zramolały wróbel temidy wszędzie weszący obszczekujące i obsikujące jego pana świnie przeprosi za swoje insynuacje? Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 08:05 Niektótzy, szczególnie ci z o prawoskrętnym zabarwienu dostają wzwodu gdy mogą nasr.. na wentylator. Ślinią się na widok swojego gówna, które bryzga po ludziach. Ale gó.. ma to do siebie, że brudzi również srającego! Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 08:10 xsawer napisał: > Niektótzy, szczególnie ci z o prawoskrętnym zabarwienu dostają wzwodu gdy mogą > nasr.. na wentylator. Ślinią się na widok swojego gówna, które bryzga po > ludziach. Ale gó.. ma to do siebie, że brudzi również srającego! Ja rozumiem twoje asocjacje w koncu o WC piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 08:43 alfredkujot napisał: > xsawer napisał: > > > Niektótzy, szczególnie ci z o prawoskrętnym zabarwienu dostają wzwodu gdy > > mogą > > nasr.. na wentylator. Ślinią się na widok swojego gówna, które bryzga po > > ludziach. Ale gó.. ma to do siebie, że brudzi również srającego! > > Ja rozumiem twoje asocjacje w koncu o WC piszesz. Nie lubię sie zadawać z tym czymś (kimś) co wypadło ze wspomnianego wentylatora. Odpowiedz Link Zgłoś
vonkris W cywilizowanym panstwie taka "dziennikarka"... 02.09.05, 08:06 ...zostalaby natychmiast wywalona z pracy. Nie dosc, ze nie dochowuje elementarnych zasad uczciwosci i fachowosci to jeszcze robi to w publicznym radiu, ktore z zasady powinno byc super bezstronne i super wiarygodne. Kiedy patrze na to co dzieje sie w ostatnich latach w Polsce dochodze do wniosku , ze ten kraj stal sie najwiekszym w Europie ludzkim smietnikiem. Nowy Marszalek Pilsudzki potrzebny od zaraz. A po wprowadzeniu "rzadow twardej reki", pierwszy dekret powinien nosic tytul "Dekret o przyspieszonej i uproszczonej utylizacji ludzkich smieci i planowym odstrzale swin i wieprzy". Chyba juz pora powiedziec "nie" cholocie pchajacej sie na salony i strojacej sie w szatki "fachowcow" i "medrcow". Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Re: W cywilizowanym panstwie taka "dziennikarka". 02.09.05, 10:56 ...i "ponadpartyjnych" Odpowiedz Link Zgłoś
jakarta Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 08:06 Słomkowska jesteś poprostu menda!!!!!!!!!!!!!! Czy płaci ci Miodowicz, a może Giertych, a może Wassermann, a może Maciar? A może cała ta "banda czworga"? Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 monitor polski to nie @mail 02.09.05, 08:07 www.monitorpolski.com/artykuly/Cimoszewicz83.html Odpowiedz Link Zgłoś
vonkris Re: monitor polski to nie @mail 02.09.05, 08:26 Maz racje - Monitor Polski to pisemko sfrustrowanych Polonusow z Ameryki o prawicowym skrzywieniu. Zreszta ten tekst ukazal sie w Monitorze juz po "rewelacjach" pani "redaktor". Z wiekiem ogromnie rosna szanse na wielka demencje starcza i skretyniale zdziecinnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: monitor polski to nie @mail 02.09.05, 08:28 najwidoczniej demencja już ci dopadła i zwyrodniałe zgąbczenie mózgu też pajacu Odpowiedz Link Zgłoś
vonkris Re: monitor polski to nie @mail 02.09.05, 08:50 azael11 napisał: > najwidoczniej demencja już ci dopadła > i zwyrodniałe zgąbczenie mózgu też pajacu > i skleroze oczywiście bo ta skrzywiona prawica > doprowadziła do upadku komunizmu > takie przypomnienie Do upadku komunizmu doprowadzili ludzie mieszkajacy w Polsce - takie male przypomnienie. Zreszta czy ja wiem, to chyba nie przypomnienie bo styl twoich wypowiedzi wskazuje na wiek w porywach do 16 latek, wiec raczej tego nie pamietasz... Glupota byla by smieszna gdyby nie byla tak zalosna. Pozdrowienia z Niemiec od kogos kto jest tutaj, bo byl "prawicowcem obalajacym system" i system sie go chetnie pozbyl w 87 roku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: monitor polski to nie @mail 02.09.05, 08:54 no to żyj tam walcz tam a tu daj ludziom żyć godnie styl twoich wypowiedzi wskazuje na podoną arogacje co wypowiedzi leszka milera czy też beli niważne podobny bytny pewny troche wiecej niż 16 utrzymuje siebie i rodzine z tego co tutaj i mam dość kłamst kwaśniewskich cimoszków i innych gadów Odpowiedz Link Zgłoś
vonkris Re: monitor polski to nie @mail 02.09.05, 08:59 Wybacz, ale nie chcial bym byc czlonkiem twojej rodziny :-) Pozdrawiam ozieble i zycze zeby wreszcie NFZ zaczal zwracac koszty leczenia u psychoterapeutow. Bez pomocy lekarza zemrzesz jako frustrat i zakompleksiony krzykacz :-) A przedmiotem tej dyskusji jest postawa pani "redaktor" a nie idotow rzadzacych Polska - tak dla przypomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: monitor polski to nie @mail 02.09.05, 09:49 pies cie .... nieważne i tak jesteś poprostu żałosny pewnie skończyłeś ze dwie klasy szkoły podstawowej i nie byłeś sobie w stanie poradzić w kraju więc kopiesz rowy w niemczech lub wybierasz gówna lecze się wyłacznie prywatnie gdyż na NFZ nie ma co liczyć miłego kopania Odpowiedz Link Zgłoś
vonkris Re: monitor polski to nie @mail 02.09.05, 10:28 :-)))))))) Jak latwo poznac klase czlowieka po kilku wypowiedziach :-))))))) Szkoda, ze ty i tobie podobni nie maja odwagi wyjechac i wziasc swoje sprawy we wlasne rece... O ilez piekniejsza byla by Polska bez takich zakompleksionych, ujadajacych smieci :-))) Na tym koncze ta pseudo-dyskusje ktora z twojej strony sprowadza sie do bluzgania i obelg... Kto jest zalosny ocenia forumowicze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: monitor polski to nie @mail 02.09.05, 11:26 już starczy ci idź niemca poudawać Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: monitor polski to nie @mail 02.09.05, 11:30 i dobrze że wyjechałeś jednego mniej kretyna w kraju trzeba było zabrać znajomych i cała rodzine Odpowiedz Link Zgłoś
vonkris Niewyczerpane sa poklady ludzkiej glupoty... 02.09.05, 11:37 :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: monitor polski to nie @mail 02.09.05, 11:54 azael11 napisał: > i dobrze że wyjechałeś > jednego mniej kretyna w kraju > trzeba było zabrać znajomych i cała rodzine To stary sposob pzpr-ub-sld. Wywalali z kraju tych ktorzy byli dla nich grozni. Tych ktorzy demaskowali klamstwa, matactwa i zdrade . Przypomne o zabitych Polakach a takze tych ktorych skazano na emigracje. W ciagu kilkudziesieciu lat rzadzenia krajem przez pzpr-ub-sld setki tysiecy. Setki tysiecy Polakow ktorych teraz w Polsce brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: monitor polski to nie @mail 02.09.05, 11:56 i brakować będzie jeszcze wiecej bo jak nic sie nie zmieni to sprzedam dom i reszte dorobku zwolnie ludzi i wyjade do jakiegoś normalnego kraju jak większość ludzi z którymi kończylem studia Odpowiedz Link Zgłoś
vonkris Szanowny Pan wybaczy... 02.09.05, 12:36 ...iz smialem zle sie wyrazac o przedstawicielu wiodacej klasy sredniej :-))) To naprawde robi wrazenie: studia, dom, samochod, firma, pracownicy... :-) Aczkolwiek wyciekajaca z Panskich postow nienawisc do myslacych inaczej i zyjacych gdzie indziej oraz z trudem skrywane frustracja i kompleksy, kaza mi watpic by byl Pan posiadaczem czegokolwiek procz nazwiska. Jednakoz jest to dla mnie zupelnie bez znaczenia bo oceniam ludzi po tym co posiadaja w glowie i sercu a nie po tym co nosza w portfelu. Dlatego dla mnie pozostanie Pan wiecznym przegranym, litujacym sie nad soba i oskarzajacym o swoje niepowodzenia "onych", nawet gdyby zepchnal Pan Kulczyka na drugie miejsce listy najbogatszych Polakow. "I to by bylo na tyle" - jak mawaial nieodzalowany Profesor Stanislawski :-) Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: Szanowny Pan wybaczy... 02.09.05, 12:43 więc żegnam pana chłodno czas panu iść po niemiecki zasiłek Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: Szanowny Pan wybaczy... 02.09.05, 12:47 i jeśli chodzi o mnie nie ja zaczołem urągać komu kolwiek jeśi zamieściłem post bez sprawdzenia informacji nie jestem dziennikarzem nie sprawdzam jednakże sposób pańskiej wypowiedzi stawiaący pana jako człowieka światłego chcącego uczyć i z góry dzielić się swoją "mądrością" sorry nie lubie ludzi traktujący innych z góry i jeśli chodzi o mój stan posiadania to wątpie żebyś osiągnął tyle w tak młodym wieku poprostu poszedłeś na łatwizne i wyjechałeś cecha ludzi słabych uciec a i nazwisko swoje cenie i jest dla mnie dumą Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: monitor polski to nie @mail 02.09.05, 08:31 i skleroze oczywiście bo ta skrzywiona prawica doprowadziła do upadku komunizmu takie przypomnienie Odpowiedz Link Zgłoś
barbara_gostynska Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 08:10 nie dziwie sie ze przedtem działała cenzura>Teraz dziennikarze bez sprawdzania rzetelnego pisza co im sie podoba.Bez konsekwencji.Aby opluc każdego kto jest im nie wsmak.Jak można tak.Przepraszam gdyby nie ten socjalizm do tej pory wiekszosc mieszkałaby w piwnicach,bez pracy i godnego życia.Dzieci robotników, fornali umiałaby albo i nie, podpisać się tylko.Bawiliby się w rynsztokach .Blokowiska sie nie podobaja.To ludzie zamieszkajcie w kamienicy takiej jak moja,gdzie ani gazu,ani wody ciepłej,a 4 kible w piwnicy gdzie szczury i myszy lataja.Tak ma wyglafdać kapitalizm.Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 08:15 Kalki kalki. Czy w krajch które jeszcze w 1945 były biedne albo biedniejsze niż Polska dzieci fornali i robotników nie umieją czytać a ludzie mieszkają w piwnicach? Spójrz sobie na Grecję, Hiszpanię, Portugalię kobiecino. To ludzie zamieszkajcie w kamienicy > takiej jak moja,gdzie ani gazu,ani wody ciepłej,a 4 kible w piwnicy gdzie > szczury i myszy lataja. Ale stałe łącze masz? Odpowiedz Link Zgłoś
samo_botev Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 08:29 Sorry ale w tym kraju sa podwojne standarty: Jak WC sklamal w oswiadczeniu to twierdzi ze sie pomilil, a jak byk jest napisane w ustawie co trzeba zrobic. Ja jako obcokrajowec nawet zrozumialem bez problemow. Dla czego teraz sie obuza ze dzienikarka nie sprawdzila a co on sprawdzil, ale to chyba przez cenzura za dawnich czasow niebylo co czytac i stracil umiejetnosci rozuminie tekstow badz umiejetnosci czytania. I ten chce byc prezydentem skladajac oswiadczenia na czuja, ale jego kumpel tez mial poczucie iz skonczyl studia i tak napisal. WC popelnil przestestwo skladajac nieprawdywe oswiadczenie. Przypominam nieznajomosc prawa nie usprawedliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 10:22 > nie dziwie sie ze przedtem działała cenzura>Teraz dziennikarze bez sprawdza > nia > rzetelnego pisza co im sie podoba. Kiedyś gdy ktoś bez refleksyjnie opluł niestosownym komentarzem Sekretarza lub partię szedł do więzienia, co pozwalało mu przemyśleć swoje błędy. A teraz byle pismaczyna może powie co mu się podoba, mało tego, niektórzy nawet napiszą nieprawdę. O tempora, o mores. > Przepraszam gdyby nie ten socjalizm do tej pory > wiekszosc mieszkałaby w piwnicach,bez pracy i godnego życia.Dzieci robotników, > fornali umiałaby albo i nie, podpisać się tylko.Bawiliby się w > rynsztokach . Tak tak. Można to sobie pooglądać w Niemczech i Danii. Przez to, że nie dostąpili szczęścia komunizmu biedni Duńczycy mieszkają w piwnicach a ich dzieci bawią się w rynsztokach. Niemcom udało się troche lepiej, dzięki temu że NRD zdecydowało się wspomóc RFN, któremu historia nie dała szansy na komunistyczny rozwój i dziś, już w ramach zjednoczonych Niemiec dalej wspiera biedne, zubożone kapitalizmem, zachodnie landy. Ale i oni łakomym okiem spoglądają na Białoruś - jeden z niewielu już krajów gdzie dzięki sile przywódców komunizm nadal jest nieskażony i silny, pozwalając mieszkańcom żyć godnie, bez strachu o przyszłość. > Blokowiska sie nie podobaja.To ludzie zamieszkajcie w kamienicy > takiej jak moja,gdzie ani gazu,ani wody ciepłej,a 4 kible w piwnicy gdzie > szczury i myszy lataja. Proszę spróbować zdobyć się na refleksję jak to się stało, że ta kamienica tak wygląda. I jeszcze na drugą - dlaczego teraz nikt już nie buduje bloków. > Tak ma wyglafdać kapitalizm. Tak wygląda okres przejściowy po komuniźmie. Nie ma kraju w którym dobrobyt został zbudowany od razu. To może zajmować więcej lub mniej czasu, ale zawsze trwa. Szczególnie jeśli zniszczenia były duże. Także te w ludzkiej mentalności. Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 08:15 powiedziało zero Odpowiedz Link Zgłoś
ubytek Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 08:16 Moi Drodzy, Ani Tusk ani Kaczynski nie wierzy ze komuch Cimoszenko może wygrać wybory. Dostanie te swoje 20% od betonu i juz i żadne afery mu w tym nie przeszkodza. tak naprawde cała ta zabawa ma na celu pokazanie, przez sztab Cimoszewicza, jakoby Cimoszewicz był poważnym kandydatem. Może i przejdzie do drugiej tury, jak Tyminski, ale wyborow nie wygra. Moim zdaniem jest to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
aditer Re: "Cytat z Cimoszewicza" słowami Jaruzelskiego 02.09.05, 08:16 Nieważne, czy Cimoszewicz to mówił, czy nie. Ważne, że news poszedł! Cieakwe co na to wszyscy kretyni, co tak krytykowali WC?! Odpowiedz Link Zgłoś