oko75 Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 15.09.05, 06:52 Biedny Nałęcz ...... Kto go teraz przygarnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
zebba Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 15.09.05, 07:19 Polska zasługuje na Kaczora, Giertycha z "MW" i Macierowicza z Wrzodakiem. Sam się o to naród prosi. A to o co się prosi będzie Wam dane. Tylko co dalej....... Odpowiedz Link Zgłoś
aostapin55 Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 15.09.05, 07:20 Cimoszewicz jest dupkiem jak cala SLD.I taki czlowiek mialby byc prezydentem?- smiechu warte. Nie te czasy kiedy mieli za soba armie i mogli wszystkim sterowac.Zabraklo tego poparcia... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 15.09.05, 07:21 Skrzywdzony dzidziuś, bez klasy Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Re: Poszoł Vont śmieć!!! 15.09.05, 07:58 Cieszę się , że nie będę oglądał tej mordy i ściery Nałęcza. Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Re: Rozliczyć go dokładnie!!! 15.09.05, 08:23 Ten ubowiec powinien być rozliczony . To kawałek beszczelnego chama z lasu. To był przedstawiciel Kwasa. On miał zadanie ochraniać Kwasów. Polskę to maiał gdzieś . Wyjątkowo podły człowiek. Jestem szczęśliwy , że Polska się zmienia , a ostatni sekretarz K.C. PZPR poszoł Vont. Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Re: Nałęcz - wymień łeb w rzeżni!!! 15.09.05, 08:33 Gdzie się zapisze na świnię? Odpowiedz Link Zgłoś
pseudo12345 Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 15.09.05, 08:00 Jeżeli na oczach całego narodu szarańcza potrafiła pogrążyć prawego człowieka i jeszcze zdobyć poparcie, to ten kraj nadaje się tylko do opuszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 15.09.05, 08:10 Pseudo12345,to fakt,to bardzo smutne,"Boze cos Polskie ..." Odpowiedz Link Zgłoś
jsb22 Dziękujemy Panu i życzymy dużo zdrowia. 15.09.05, 08:05 To było jasne od początku. Cimoszewicz swoją arogancją chciał rzucić Polaków na ziemię i zwyciężyć. Ale Polacy są już teraz trochę inni. Przegrali ludzie aranżujący tę "aferę". Skończcie już z tym !! I zajmijcie się na przykład gospodarką, nauką, służbą zdrowia itd. Odpowiedz Link Zgłoś
golec1 Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 15.09.05, 08:09 Wstyd panie Adamie Adam Michnik był dla mnie zasze jednym z największych autorytetów, opluwany przez skrajną oszołomiona prawicę zachowywał obiektywizm. Jednak to już nie jest przypadek, że GW konsekwentnie romansuje z postkomuną biznesowo-medialno- polityczną. Uścisk z Milerem uznałem za niesmaczny, choć tłumaczyłem radością ponad podziałami, obronę za wszelką cenę Kwaśniewskiego podczas przesłuchania w komisji Rywina za obiektywizm. Teraz czara goryczy sie przelała, nie wierzę ze tak inteligentny człowiek jak Michnik, może nie widzieć kim był WC, a był kontynuacją kompromitacji sldowskiej, poparcie Michnika dla tego układu to musi być przemyślana taktyka. Dlaczego tak się dzieje, aż boje sie myśleć. Walka ze skrajną prawica, w porzadku chwała Ci za to Adamie, ale wchodzenie w tyłek postkomunie to wstyd...zimna cyniczna kalkulacja lub obawa, że po zmianie rzadów definicja grupy trzymającej władzę stanie się pełną ...to co wydawało się bełkotem oszolomów powoli i niestety zaczyna układac się w logiczna ohydną całość. Z wielkich autorytetów pozostał jedynie św pamieci Jacek Kuroń. ~smutno i durno, 2005-09-15 06:54 Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Oskarżenia Cimoszewicza bezpodstawne!!! 15.09.05, 08:14 Dziwi mnie zupełny brak zrozumienia przez Cimoszewicza zasad zwykłej przyzwoitości w życiu publicznym. Zarówno społeczeństwo jak też dziennikarze domagają się tylko PRAWDY i AŻ PRAWDY!!! Z jemu tylko znanych powodów Cimoszewicz tą prawdę ukrywał, chociaż każdy w Polsce ją znał. A prawda ta dotyczyła prostych bardzo spraw, jak: spekulacje giełdowe, zakup akcji Orlenu, zatajenie transakcji w zeznaniu podatkowym, itd., itp. Jak na tak poważne "uchybienia" Cimoszewicz był traktowany przez opinię publiczną a nawet przez p. Giertycha z wyjątkową wyrozumiałością! Czynienie zarzutu ludziom dobrej woli z tego, że chcą dociec prawdy, to jakieś wielkie nieporozumienie. Pan Cimoszewicz powinien wiedzieć, że TYLKO PRAWDA GO WYZWOLI!!! Gdyby dziennikarze byli brutalni, to juz dawno zapytaliby o rolę jego ojca w czasie drugiej wojny światowej oraz po jej zakończeniu w Ludowym Wojsku Polskim (ojciec Cimoszewicza był przecież w czasie wojny funkcjonariuszem NKWD!!!). O tą straszną i na pewno przykrą dla niego sprawę nikt jak dotąd nie zapytał! Oskarżając wszystkich o zmowę i bezpodstawne ataki, Cimoszewicz sam kusił swój los, i skończył tak jak spończył! Odpowiedz Link Zgłoś
xlibu Jeden krok do przodu dwa do tyłu 15.09.05, 08:16 Cimoszewicz. zaprezentował zachowanie typowe dla swojej całej politycznej kariery.Niby był z lekka buntownikiem, niby sie przeciwstawiał ,ale potem krok do tyłu i posadka w partii.Teraz kiedy partia mu zaufała i miał być dla niej arką ratunkową znów zakręcił sie w miejscu i tylko tyle . Dla nas to b dobrze , bo na slonowego prezydenta a la leniwiec Kwaśniewski Polski zwyczajnie nie stać. Cimoszewicz musiał się wycofać, bo zgubiła go przeszłość. Woli się usunąć, bo wykopywano coraz więcej z przeszłości i coraz więcej mu groziło. Teraz ma szanse ,żę odpuścimy i zostanie kolejnym kochumem nieżle ustawionym na starość i bez żadnej kary. Odpowiedz Link Zgłoś
gedanit Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 15.09.05, 08:38 Cimoszewicz może i ma czyste ręce, ale tylko dlatego, że jest taki metroseksualny. Sumienie to on ma raczej brudnawe. Odpowiedz Link Zgłoś
u_bolt Re: Po prostu ..... 15.09.05, 08:46 Zaszczuto Cimoszewicza typowo po polsku w katolickim, chrześcijańskim kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
jsb22 Cimoszewicz zrozumiał ze sie nie nadaje 15.09.05, 08:47 Arogant i nadczłowiek, po chamsku rozpoczął i takoż mu oddano. Hucpa jakiej sie dopuszcza - nie ma kandydata oprócz mnie - świadczy o zgorzeli jego umysłu i jego doradców. Nikt poza smarkatym Olejniczakiem go nie poparł. A swoją drogą, kandydata wszystkich Polaków /!!!/ wyprowadza skompromitowane SLD. Ale tak jest O>K. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 Głos wyborcy 15.09.05, 08:54 Polityka jawi się dziś w Polsce śmiedzącym szambem. Jeśli ktoś nie ma dość honoru, by się z niego wydostać, niech bawi się dobrze, niech kłamie, oszukuje i szydzi z naiwnych wyborców - jak pewien liberalny kandydat, postulujący zrównanie odpraw menedżerskich z odprawami "pracownic szpitali". Ja jednak, podobnie jak 70 procent moich współobywateli, w proteście przeciw poziomowi walki o władzę - rezygnuję z mojego prawa głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Tak "pawel_451", ciemnota wyborców gra rolę 15.09.05, 09:55 Gdyby 30% wyborców miało twoją świadomość mielibyśmy lepszą Polskę! Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Popłakalo sie biedactwo. 15.09.05, 09:02 Tylko akurat bycie skrzywdzona dziewica to nie jest jeszcze kwalifikacja na bycie prezydentem kraju. Ze dziewica byla dosc wielokrotnego uzytku i wczesniej zachowywala sie w sposob wyrachowany to jeszcze insza inszosc. Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 15.09.05, 09:17 Nie spodziewalem sie,ze az tak Pan sie przestraszyl tych ciemnych sil ktore staraja sie wszelkimi silami,azeby wlasnie tak sie stalo.Nie wierze za bardzo,czy moj post dotrze do Pana,ale jednak pisze. Czytam,ze Pan zrezygnowal,wiec powiem Panu,ze nie tylko mnie to dziwi,ale przeraza,ze taki czlowiek jak Pan,zalamuje sie przed ta zgraja ludozercow, czy ja sie pomylilem w ocenie? Jestem starszy od Pana i mam nie malo doswiadczenia w polityce,ale Panie Cimosoewicz,co Pan wyprawia? Niech Pan pomysli i wroci ze zdwojona sila do kandydowania na Prezydenta Polski, Pan nim Bedzie!!! Narod Polski Panu Ufa i Pana Wybierze! czarne sily tej zgraji nie moze obiac wladze w Polsce bo to bedzie koniec Polski Ludzkiej,a bedzie gorsza od parszywego systemu komunistycznego, poniewaz ci co chca tak obiac wladze w Polsce sa wielkimi egoistami,i im nie chodzi o Polske i o Narod Polski,im chodzi o wlasna kieszen i sile wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 15.09.05, 10:09 Naucz się kochany dobrze ilogicznie pisać,bo to co napisałeś to bełkocik ala Cimoszenko.Twój ukochany Cimoszenko pokazał po raz kolejny arogancję i swój stosunek do ludzi.Powinien sie ubezpieczyć to by tak nie skończył.To odejście nie jest z klasą ale zachowaniem typowym dla tchórza.On czysty tylko inni zli,z klasą odszedł prof.Religa.Ale przecież trudno wymagać od ferajny Kwasa i Michnika zachowania na poziomie.Facet który nie potrafi poradzić sobie ze stresem na tym poziomie nie ma co sie brac za politykę,lepiej dla niego by juz z tej puszczy nie wychodził bo tylko sie błazni. Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 15.09.05, 11:57 Sner_, jest mozliwe,ze masz racje,ale bede to wiedzial jezeli nie wroci, wtedy bedziesz mial zupelna racje,a nawet cie pochwale czesc Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj powinien pokazać papiery i zrezygnować 15.09.05, 09:26 wtedy miałby prawo oskarżać, takie ple ple, groźby, to strachy na lachy, papiery w prokuraturze, a ten wrzeszczy, że obyczaje nie takie, żadnego honoru, troski o godność, nic Odpowiedz Link Zgłoś
aiwaplatz Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 15.09.05, 09:32 Co to jest, że po latach zawsze wychodzi iż Kaczory miały rację? Właśnie ABW zatrzymała p. M.Wachowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
owski1 Rewelka 15.09.05, 09:35 Nic mi się pisać nie chce z radości, wreszcie zrozumiał zarozumialec. Oby tylko jakiś żuber w puszczy nie połamał mu żeber, zresztą wszystko mi jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
lichttrager Cimoszewicz idź do puszczy! 15.09.05, 09:43 Niech ryczy z żalu żubr i łoś, Zwierz rad przemierza knieję. Ktoś przegrał by mógł wygrać ktoś. To są zwyczajne dzieje. Strasznie nam się ten były kandydat rozhamletyzował. W dodatku to jego hamletyzowanie jest cośkolwiek śmieszne. Nie jestem człowiekiem bez serca i współczuję człowiekowi, któremu publicznie wyciąga się brudy ale, per Bacco, jeśli ktoś od najmłodszych lat nurkował w szambie to fijołkami nie zalatuje. Ten "uczciwy" tow. Cimoszewicz, gdy inni ludzie protestowali przeciwko komunistycznej władzy kolaborującej z Moskwą, gdy ci ludzie płacili więzieniem, nędzą, wygnaniem, wtedy "uczciwy" tow. Cimoszewicz, młody działacz z właściwym pochodzeniem, trwał przy czerwonej władzy. Trwał przy niej kiedy za moskiewskie pieniądze się uwłaszczała, trwał gdy kradła, malwersowała, korumpowała się na potęgę i dzisiaj tow. Cimoszewicz chce się uważać za człowieka uczciwego i nieuwikłanego? Wolne żarty. Oj tow. Cimoszewicz idź ty tą swoją uczciwością świecić przed oczami żubrom - może uwierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 M. Giertych podejrzany o popełnienie przestepstwa 15.09.05, 09:45 ... z powodu spłodzenia syna Romana! Prokurtura już wie! Odpowiedz Link Zgłoś
peszka2 Re: Czy Cimoszewicz się wycofa? 15.09.05, 09:57 Czy widzieliście dzisiejszy artykuł na pierwszej stronie Wyborczej? Czyta się to jak pieśń pochwalną. Czy już żadnej gazecie w Polsce nie można zaufać? Wszystkie są stronnicze? Czyżby chodziło o to, że w czasie afery z Agorą Cimoszewicz był w posiadaniu jej akcji? I gdyby transakcja z kupnem Polsatu doszła do skutku zarobił by na tym gruby szmal? Jedno jest pewne - ten krętacz nie będzie naszym prezydentem i bardzo mnie to cieszy! Odpowiedz Link Zgłoś