Dodaj do ulubionych

Jestem studentem :) Zrobilem maly sondaz studencki

18.09.05, 23:33
Popytalem wsrod moich bylych kolegow (z bylej uczelni) oraz wsrod studentow
ktorych znam jeszcze z LO. Wyszly niesamowite rzeczy :D
Na 97 osob przepytanych:
44 nie idzie glosowac (skandal!)
26 osob odda glos na JKM!!!!!
9 na Tuska
8 na Kaczynskiego
4 na Borowskiego
3 na Bochniarz
3 osoby sobie porysuja na kartce rozne fajne rzeczy w ramach bojkotu
Obserwuj wątek
    • bracia_zbrojek Re: Jestem studentem :) Zrobilem maly sondaz stud 19.09.05, 00:42
      Usmielismy się - gdzie takie "mądre" studenty sie kształcą?
      • rudypagaj Re: Jestem studentem :) Zrobilem maly sondaz stud 19.09.05, 12:08
        Podejrzewam,że wszędzie.
        I w dodatku mają racje.
    • oborovy Hojarska und Begger tyrz studenten! 19.09.05, 00:45
      Kapciowy do kiczmanki ... toczno!
    • pamparampa Re: Jestem studentem :) Zrobilem maly sondaz stud 19.09.05, 09:46
      JKM jest popularny wśród młodzieży studenckiej i licealnej.

Ideologia konserwatywno-liberalna staje się najczęstszą alternatywą dla lewackiego antyglobalizmu, wiary w "sprawiedliwość społeczną" i organizacji pokroju Młodych Socjalistów.

• heliov Re: Jestem studentem :) Zrobilem maly sondaz stud 19.09.05, 12:03
        młodzi sa jeszcze tacy ideowi nie wiedzą o korupcji i układach i tak sobie
        głosuja idealistycznie
        • po_godzinach Re: Jestem studentem :) Zrobilem maly sondaz stud 19.09.05, 12:05
          "młodzi sa jeszcze tacy ideowi nie wiedzą o korupcji i układach "

czyżby starzy znali to z autopsji?
    • zywietczyk Re: Jestem studentem :) Zrobilem maly sondaz stud 19.09.05, 17:43
      Heh. Bądz co bądz uważam takie sondaże za najwiarygodniejsze. Bo jak porównać
      chociaż wynik prawyborów np z Bochni i większość sondaży zamawianych dla TV czy
      gazet, to można łatwo dojść do wniosku, że cośjest tu nie tak... Osobiście
      jestem zwolennikiem pani Bochniarz. Nie dziwi mnie jej wynik w Twoim sondażu,
      ludzie młodzi nie kojażą tej kandydatki. Najsilniej zaczęła się w okresie
      wakacji, kiedy wszyscy mało interesują się czymkolwiek poza odpoczynkiem :).
      Pozdrawiam serdecznie.
    • jack20 Re: Jestem studentem :) Zrobilem maly sondaz stud 19.09.05, 17:58
      Zdania studentow nie mozna brac powaznie.
      Maja i owszem aspiracje do odkrywania prawdy...ale nieaktualnej, nierzeczowej i
      wyimaginowanej.
      Ich doswiadczenie zyciowe i zawodowe jest najczesciej zblizone do 0.
      Stad podatni sa na prady i wywody wszelkiej masci "intelektualistow" cechujace
      sie skrajnym radykalizmem z obu przeciwstawnych biegunow pokroju JKM, Sartre
      czy Castro lub Guewary
      • ultranarodowiec Re: Jestem studentem :) Zrobilem maly sondaz stud 19.09.05, 18:43
        Taa...
        A u mnie na wsi ludzie zagłosują na 4 partie:LPR,Samoobronę,PSL i PIS....
      • nietykietny Re: Jestem studentem :) Zrobilem maly sondaz stud 19.09.05, 18:43
        Nie zgodziłbym się z tym. Wg mnie właśnie studenci mają najbardziej otwarte
        umysły, i wcale nie jest prawdą, że są podatni na wpływy, często mają już
        bardziej uregulowane i twarde poglądy niż starsi, którzy nie potrafią już
        przyjmować argumentów, nie biorą pod uwagę zdania innych... Sam jestem już
        dawno, dawno po studiach, ale bardzo szanuje opinie młodych ludzi, często
        dostrzegają sprawy, których ja przeoczyłem...

Cieszy mnie, że pani Bochniarz nie została pominięta w sondażu studenckim...
        Myślę, że to bardzo pro młodzieżowy kandydat.
        • jack20 Re: Jestem studentem :) Zrobilem maly sondaz stud 19.09.05, 19:00
          Jest wiele racji o czym piszesz. Tez ich szanuje.
          Ja tez przed laty bylem studentem. I tez sparzylem sie na ideologach tamtego
          czasu.
          I chyba to srodowisko niewiele sie zmienialo z przebiegiem czasu.
          Chcialem tylko powiedziec, ze bylo i chyba jest podatne na nieracjonalne ale
          blyskotliwe intelektualnie poglady radylow.
          Cala partia JKM opiera sie na nich. Z drugiej strony Mlodziez Wszechpolska tez
          sie na nich opiera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka