Dodaj do ulubionych

Czy SLD pomoże Borowskiemu?

20.09.05, 07:58
cala mafie sld rozliczyc i rozwiazac.niech oddaja to co zagrabili
panstwu,wtenczas starczy pieniedzy na wszystkie reformy!!narod ma dosc
czerwonych bandziorow,ktorzy zyja w bezprawiu!!bo nikt im nie podskoczy!!!
Obserwuj wątek
    • mindhardcore Czy SLD pomoże Borowskiemu? 20.09.05, 08:08
      Kogo obchodzi jakaś śmieszna, maryginalna partyjka SLD? Kogo obchodzi
      Olejnniczak i Kwaśniewski? Za kilka lat znikną nawet ze wspomnień.
      • mangold Masz początki Alzheimera ?? Przykro mi... :-(( 20.09.05, 08:13
        mindhardcore napisał:

> Kogo obchodzi jakaś śmieszna, maryginalna partyjka SLD? Kogo obchodzi
        > Olejnniczak i Kwaśniewski? Za kilka lat znikną nawet ze wspomnień.
        • mindhardcore Re: Masz początki Alzheimera ?? Przykro mi... :- 20.09.05, 08:19
          Oni też znikną, dzięki Bogu. I co ty Goldman na to? Klocki ci się z rąk
          rozsypały? Dalej wierzysz że czerwony sztandar załopocze nad światem?
          • navaira Oczywiście, że tak 20.09.05, 08:34
            W końcu skądś się głosy na Populizm i Socjalizm biorą.
          • mangold Re: Masz początki Alzheimera ?? Przykro mi... :- 20.09.05, 10:04
            mindhardcore napisał:

> Oni też znikną, dzięki Bogu. I co ty Goldman na to? Klocki ci się z rąk
            > rozsypały? Dalej wierzysz że czerwony sztandar załopocze nad światem?

nigdy tego nie mówiłem...to raczej Ty wierzysz ze PiS ma misje do spełnienia.....
        • antonioni1 Re: Masz początki Alzheimera ?? Przykro mi... :- 20.09.05, 08:53
          Boli upadek SLD? No nie? Boli, boli. A tak przyjemnie patrzeć, jak to
          suki...syństwo się rozpada pionek po pionku. Satysfakcja gwarantowana. A kiedyś
          obiecywali gruszki na wierzbie. Przynajmniej obiecywał to Miczurin i Łysenko,
          przyrodnicy wszechczasów. Mam nadzieję, że dożyję jeszcze takich czasów, że
          obok muzeum socrealizmu będzie "biblioteka" "rozpraw naukowych" o "wyższości
          gospodarki socjalistycznej nad kapitalistyczną". Na ten czas (czyli obecny)
          dawni funkcjonariusze naukowi zajęli się pisaniem słowników naukowych z
          dziedziny ekologii. W jednym z nich wyczytałem: "ekologiczne jaja".
          Objaśnienie: "jaja, które znosi kura grzebiąca w gnojowisku naturalnym".
          Wszystkim komunistom życzę smacznego. U wejścia takiej biblioteki powinny
          wisieć portrety Marksa, Engelsa, Lenina, Stalina, Mao Tse Tunga, Kim Ir Sena,
          Hoszimina i Cze Gewary. Pierwsze zdanie powinno brzmieć: kto jest przeciwny
          gospodarce socjalistycznej? My naród!!!! Pluton wystąp!!! Cel!!! Pal!!! Kto
          następżny??? Komunizm niestety nie ma innej do zaproponowania alternatywy.
          • taki-i-owaki Rokita=Miller 20.09.05, 10:00
            > Boli upadek SLD? No nie? Boli, boli. A tak przyjemnie patrzeć, jak to
            > suki...syństwo się rozpada pionek po pionku. Satysfakcja gwarantowana. A kiedyś
            >
            > obiecywali gruszki na wierzbie.

Pamięć Polaków jest bardzo krótka. Po 4 latach nie pamietają, jakimi aferami
            kończyły się rządy AWS (Farmus, Szeremietiew, dziura budżetowa Bauca, spółki
            skarbu państwa w TV Puls itd). Teraz ochoczo wybierają tenże AWS przefarbowany
            na POPiS. Jestem przekonany, że w 2009 roku będziemy szydzić ze słów Rokity:
            "Chciałbym aby zapamietano mnie, jako twórcę wielkiego dobra" tak jak dziś ze
            słów Millera, że prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym jak kończy, a nie
            zaczyna. Podobnie będzie z hasłem IV RP i rewolucji moralnej...
          • mangold Re: Masz początki Alzheimera ?? Przykro mi... :- 20.09.05, 10:03
            antonioni1 napisał:

> Boli upadek SLD? No nie? Boli, boli. A tak przyjemnie patrzeć, jak to
            > suki...syństwo się rozpada pionek po pionku. Satysfakcja gwarantowana.

Bardziej boli głupota tych co to niby mają wygrać te wybory...i klapki na oczach
            ich popleczników...
        • evaoko Masz początki Alzheimera ? Gdzie byłeś mangold 20.09.05, 09:37
          szukałam Cię cały poprzedni tydzień. Tak się stęskniłam za Twoimi mądrymi
          opiniami, cieszę się że już jesteś. Czy miałeś żałobę po "człowieku z klasą"??
          • pamin1 Re: Masz początki Alzheimera ? Gdzie byłeś mang 20.09.05, 09:48
            Mangoldowi juz nie placa wiec nie ma co sie wysilac.
            • mangold Re: Masz początki Alzheimera ? Gdzie byłeś mang 20.09.05, 10:06
              pamin1 napisał:

> Mangoldowi juz nie placa wiec nie ma co sie wysilac.

nigdy nie płacili...PiS z rozkosza gnoje za darmo :-))
              • pamin1 Re: Masz początki Alzheimera ? Gdzie byłeś mang 20.09.05, 10:25
                mangold napisał:

> pamin1 napisał:
                >
                > > Mangoldowi juz nie placa wiec nie ma co sie wysilac.
                >
                > nigdy nie płacili...PiS z rozkosza gnoje za darmo :-))

Ni to rub to dalej, powodzenia. A propos - jak sie miewa najuczciwszy pzpr-
                owiec? Jedno mnie dziwi buraczku - kiedys pracowales od 10:30..Co sie stalo?
                • mangold Re: Masz początki Alzheimera ? Gdzie byłeś mang 20.09.05, 10:29
                  pamin1 napisał:

>
                  > Ni to rub to dalej, powodzenia.

Pisze się -"rób"

A propos - jak sie miewa najuczciwszy pzpr-
                  > owiec?

Wypoczywa po chocholim tańcu prawicy-qrwicy...

Jedno mnie dziwi buraczku - kiedys pracowales od 10:30..Co sie stalo?

zawsze jestem od 10...słabo się starasz z inwigilacją....
                  • pamin1 Re: Masz początki Alzheimera ? Gdzie byłeś mang 20.09.05, 10:45
                    > Pisze się -"rób"
                    >
                    > A propos - jak sie miewa najuczciwszy pzpr-
                    > > owiec?
                    >
                    >
                    > Wypoczywa po chocholim tańcu prawicy-qrwicy...
                    >
                    > Jedno mnie dziwi buraczku - kiedys pracowales od 10:30..Co sie stalo?
                    >
                    > zawsze jestem od 10...słabo się starasz z inwigilacją....
                    >

Jeden moj blad przeciwko 10-cu twoim. To calkiem niezle, prawda? Ciebie
                    inwigilowac? Naczytales sie buraczku za duzo kryminalow...A poza tym masz
                    przerost ambicji, czemu czesto i gest dawales przyklad. Z tego moga sie zrobic
                    kompleksy....Uwazej na siebie chloptasiu.....i gnoj dalej PiS. Gdyby oni mieli
                    wszystkich takich gnojarzy (gnojkow?) jak ty, obawiam sie, ze siusiali by ze
                    szczescia do pisauaru.
              • mindhardcore Re: Masz początki Alzheimera ? Gdzie byłeś mang 20.09.05, 15:02
                na razie to tylko się wygłupiasz, czekamy na coś rozsądnego wreszcie. A może
                zdradzisz nam własną wizję Polski, co?
          • mangold Re: Masz początki Alzheimera ? Gdzie byłeś mang 20.09.05, 10:05
            evaoko napisała:

> szukałam Cię cały poprzedni tydzień. Tak się stęskniłam za Twoimi mądrymi
            > opiniami, cieszę się że już jesteś. Czy miałeś żałobę po "człowieku z klasą"??

Ja nigdy nie noszę załoby....nawet po papieżu...nie chciało mi się z Wami
            gadac... :-))
            • evaoko Re: Masz początki Alzheimera ? Gdzie byłeś mang 20.09.05, 10:36
              człowiek koń ponoć już nie chodzi po domach,
              lepiej by pasowało

Hallo?
              Słucham
              To ja Wojtek, strażak, gaszę pożary wywołane przez SLD
              Jak nam zaufasz, to się poprawimy (przytyjemy).
      • golota20 Re: Czy SLD pomoże Borowskiemu? 20.09.05, 09:40
        mindhardcore napisał:

> Kogo obchodzi jakaś śmieszna, maryginalna partyjka SLD? Kogo obchodzi
        > Olejnniczak i Kwaśniewski? Za kilka lat znikną nawet ze wspomnień.

Nie wszyscy sa durnie jak TY
      • fletniapana Mam nadzieję, że prokurator 20.09.05, 10:39
        o nich nie zapomni. I jeszcze przez wiele lat będzie olejnych działaczy
        zapraszał do siebie....
    • kabaty2004 Sejm2005 ShootOut <a href="http://www.gra.mkombinat.com" target="_ 20.09.05, 08:30
      www.gra.mkombinat.com
    • bac1 Re: Czy SLD pomoże Borowskiemu? 20.09.05, 08:38
      Tak, czerwone kaczki to rzeczywiście zagrożenie;-)))
    • niezapowiedziany Re: Czy SLD pomoże Borowskiemu? 20.09.05, 08:39
      "W ostatnim tygodniu kampanii do głosowania na nas będzie wzywał Aleksander
      Kwaśniewski - zapowiada lider Sojuszu Wojciech Olejniczak. "

Przeciez Kwasniewski mowil, ze jest ponadpartyjny. Oszukal...?
      • adas313 Kwasniewski przeciej jest ponadpartyjny 20.09.05, 09:55
        PZPR byla partia wiodaca, "nadpartia" lub "ponadpartia".

SLD jako jej glowny spadkobierca rowniez ta ceche odziedziczyl.
        Stad ponadpartyjny jest Cimoszewicz, a takze Oleksy, Miller, Olejniczak i od
        niedawna Nalecz.

Kwasniewski co prawda nie jest juz czlonkiem SLD, ale przez parenascie lat
        ponapartyjnoscia nasiakl. A czym skorupka za mlodu nasiaknie tym na starosc traci.
    • t-800 Re: Czy SLD pomoże Borowskiemu? 20.09.05, 08:41
      > Kto kogo poprze na lewicy. W ostatnim tygodniu kampanii do głosowania na nas
      będzie wzywał Aleksander Kwaśniewski - zapowiada lider Sojuszu Wojciech Olejniczak.

Prezio sam będzie namawiał? A Kulczyk z Ałganowem?
    • mg2005 A Stolzman miał być preziem wszystkich Polaków... 20.09.05, 08:41
      ..a nie tylko SLD.
    • mg2005 A kogo poprze "Dziewica Nałęczowska"?... 20.09.05, 08:42
      • mindhardcore Re: A kogo poprze "Dziewica Nałęczowska"?... 20.09.05, 08:45
        Mężczyzn inaczej
      • fletniapana Re: A kogo poprze "Dziewica Nałęczowska"?... 20.09.05, 10:42
        Dziwi mnie, że jeszcze nie ogłosił oficjalnie ze popiera Donada Tuska i wzywa
        swoich wyzanawców do podobnego kroku. To jest polityczna wesz, która podczepia
        się tam gdzie czuje konfitury.
    • pinia1a Sprawiedliwość! 20.09.05, 08:54
      Dlaczego tylko lewica ma oddawać co nakradła.
      Może by tak Buzka i Suchocką rozliczyć z tej dziury budżetowej co zostawili i
      co się za nami ciągnie jak guma.
    • em-biz Re: KIEDY PRZESTANIECIE SIĘ ŻREĆ I OBSZCZEKIWAĆ? 20.09.05, 10:00
      pOMYŚLCIE O NAS!Przypomnijcie bolszewików i mieńszewików.Wojna domowa to zguba i wypaczenia.Pojęcie:"my som lepsze"- prowadzi do wynaturzeń typu kult jednostki.Młodzi niech niech nie glanują starych ,lecz czerpią garściami z ich doświadczenia.Na waśniach i p[blicznym obrzucaniu błotem korzystają klerykalne partie.Obejrzyjcie się wstecz- ile straciliście?!!! Przypomnijcie wałęsiakom co podpisywali.Miał być SOCJALIZM Z LUDZKĄ TWARZĄ! A co jest?Dziki , XVIII wieczny/złodziejski/kapitalizm. W jedności siła.Pamiętajcie!
      • adas313 Re: KIEDY PRZESTANIECIE SIĘ ŻREĆ I OBSZCZEKIWAĆ? 20.09.05, 10:06
        > SOCJALIZM Z LUDZKĄ TWARZĄ!

Nie ma czegos takiego. Socjalizm nie ma ludzkiej twarzy, gdyz jest to ustroj
        negujacy czlowieka.

> Dziki , XVIII wieczny/złodziejski/kapitalizm.

Wprowadzony przez tych, ktorzy najglosniej krzyczeli o "obronie najubozszych",
        "trosce", "wyrownywaniu szans" i innych wznioslych wartosciach.
    • adas313 Re: Czy SLD pomoże Borowskiemu? 20.09.05, 10:03
      > nie przejdzie nawet do drugiej tury. Zazdrość nie będzie więc miała wpływu na
      > decyzję Olejniczaka.

Tak, ale sklad drugiej tury od pewnego czasu byl dosc klarowny. O ile do niej
      dojdzie.

> Głośno będę namawiał do poparcia Borowskiego. Inaczej jedyną gospodarczą
      > lewicą będzie w wyborach prezydenckich Lech Kaczyński, a PiS przejmie
      > większość elektoratu socjalnego - zapowiada podkarpacki baron Krzysztof
      > Martens.

Czy ktos kto sie oburza gdy pisze ze Kaczynski to socjalista ma jeszcze cos do
      dodania? Ale nie znaczy to ze elektorat stricte lewicowy go poprze, bo pod
      wzgledami nie-gospodarczymi jest nie do przyjecia dla zwolennikow SLD i SdPL.

Z artykulu wynika jeszcze jedno: niewykluczony jest rozlam w SLD. Sa dwie
      sprzeczne wizje relacji z Borowskim, sa sfrustrowani, sa odsunieci na drugi
      plan. Obalic Olejniczaka - jak to zostalo napisane - nie obala. Ale moga
      pomyslec o jakiejs wolcie, lub zalozeniu nowej partii
      • jorn Kaczyński nie jest socjalistą! 20.09.05, 11:38
        Socjaliści wyznają daleko idącą ingerencję państwa w gospodarkę, ale swobodę
        obyczajową. PiS proponuje państwo socjalne, ale konserwatywne w dziedzinie
        obyczajowej. Jest to cecha charakterystyczne dla faszyzmu, ale tego
        przedhitlerowskiego, będącego po prostu odwrotnością liberalizmu (swoboda i
        gospodarcza i obyczajowa, mamy też w końcu prawicową prawicę - PO, liberalną
        gospodarczo i konserwatywna w sferze obyczajowej). Dlatego też komunizm w
        postaci występującej u nas w II połowie XX w. bliżej miał do faszyzmu niż do
        socjalizmu.
        • adas313 Re: Kaczyński nie jest socjalistą! 20.09.05, 11:44
          Zgadzam sie z tym wywodem.
    • anikasak SLD już się skończyło 20.09.05, 10:16
      Wydaje mi się, że SLD jest w poważnej kropce - mimo, że jestem raczej za
      demokratami i PO jeśli na kogoś z lewicy trzeba by dać głos - byłby to z mojej
      strony głos na Borowskiego i SDPL. W sumie jak tak SLD nienawidzi szczerze SDPL
      to mogliby właśnie demokratów i Bochniarz poprzeć - w końcu tacy ludzie jak
      Belka czy Hausner właśnie w demokratach odnaleźli idee (zwłaszcza gospodarcze).
      Sądzę że poparcie SLD dla Bochniarz SLD by nie zaszkodziło a raczej pomogło -
      pokazaliby, że nie są zakute łby czerwone.
      • phun Re: SLD już się skończyło 20.09.05, 10:33
        anikasak napisała:

> Wydaje mi się, że SLD jest w poważnej kropce - mimo, że jestem raczej za
        > demokratami i PO jeśli na kogoś z lewicy trzeba by dać głos - byłby to z mojej
        > strony głos na Borowskiego i SDPL. W sumie jak tak SLD nienawidzi szczerze SDPL
        >
        > to mogliby właśnie demokratów i Bochniarz poprzeć - w końcu tacy ludzie jak
        > Belka czy Hausner właśnie w demokratach odnaleźli idee (zwłaszcza gospodarcze).
        >
        > Sądzę że poparcie SLD dla Bochniarz SLD by nie zaszkodziło a raczej pomogło -
        > pokazaliby, że nie są zakute łby czerwone.

Sam jestes zakuty

oj namnozylo sie nam tutaj masa neoliberalnego pospulstwa

www.spieprzajdziadu.pl
        • mosze_singer Re: SLD już się skończyło 20.09.05, 11:36
          fajna strona :)

www.spieprzajdziadu.pl/
    • kotekmru Re: Czy SLD pomoże Borowskiemu? 20.09.05, 10:34
      Może i teraz naród ma dosyć SLD - i ok, zasłużyli sobie na czyściec opozycji
      sejmowej i to sąłbiutkiej. Ale jeśli naród - ponad 70 proc. sympatyków Popisu -
      od nowej władzy oczekuje zlikwidowaia bezrobocia, a w prawie 50 proc. - naprawy
      systemu świadczeń zdrowotnych - to jednego jestem pewien:
      za cztery lata naród pomacha na pożegnanie Rokicie i Spółce - i nie wiem czy
      kolesie i te sześć procent dowiozą.
    • wc3 Re: Pieśń wyborcza SLD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.09.05, 11:19

Czerwony sztandar

Krew naszą długo leją katy,
      Wciąż płyną ludu gorzkie łzy,
      Nadejdzie jednak dzień zapłaty,
      Sędziami będziemy wtedy my !
      Sędziami będziemy wtedy my !

Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew,
      Nasz sztandar płynie ponad trony,
      Niesie on zemsty grom. Ludu gniew,
      Przyszłości rzucając siew,
      I kolor jego jest czerwony,
      Bo na nim robotników krew !
      Bo na nim robotników krew !

Choć stare łotry, nocy dzieci,
      Nawiązać chcą starganą nić,
      Co złe to w gruzy się rozleci,
      Co dobro wiecznie będzie żyć !
      Co dobro wiecznie będzie żyć !

Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew....

Porządek stary już się wali,
      Żywotem dla nas jego zgon,
      Będziemy wspólnie pracowali,
      I wspólny będzie pracy plon !
      I wspólny będzie pracy plon !

Hej ! razem bracia do szeregu !
      Z jednaką myślą, z dłonią w dłoń !
      Któż zdoła wstrzymać strumień w biegu
      Czyż jest na świecie taka broń ?
      Czyż jest na świecie taka broń ?

Precz z tyranami, precz z zdziercami !
      Niech zginie stary podły świat !
      My nowe życie stwórzmy sami
      I nowy zaprowadzimy ład !
      I nowy zaprowadzimy ład !

Twórca : anonimowy członek PZPR
      Data pierwszego wykonania 1968 r
      akademia 1-majowa

• onufry5 Pieśń wyborcza zjednoczonej LEWICY! 20.09.05, 14:28
        Jestem prawie pewien, że repremiera tej pieśni odbędzie się 1 maja 2007 roku. A
        może jeszcze wcześniej????
    • babka71 I TYM sie różnią czerwoni od normalnych 20.09.05, 15:23
      że mają prawo i wolność wypowiedzi!!!!
      dzieci drogie 15 lat temu za takie teksty bylibyscie w więzieniu albo na
      łubiance w Moskwie, albo na przesłuchaniu w UB..!!!!!!!!!!!
      Wam komuchom socjalistom nigdy dosyć , jak macie wolność to podnosicie głowy
      ale jak zagrożenie to telefon do MOSKWY
      • zel.bet.zel Re: Podaj numer - na temat 20.09.05, 15:35

• saba1953 Re: Prawda o Tusku 20.09.05, 19:05
      Poczytajcie sobie felieton w najnowszej ANGORZE str. 8 "O matko Tuska" sama
      prawda. Sprawdzałem w internecie (sejm) dokonania tego pana przez 4 ostatnie
      lata, zero totalne. I takie coś ma być moim i naszym prezydentem. Skandal.
    • buetka222 Nie nie pomoże! No jak ja bym widziała topiacego s 20.09.05, 19:13
      Nie nie pomoże! No jak ja bym widziała topiacego się człowieka dorosłego to bym nie wskoczyła do wody i nie ratowała bym go tylko zadzwoniła bym najwyzej.
      Nie warto nikogo ratować jak się topi bo samemu można się utopić o to mi chodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka