toberson 20.09.05, 07:58 cala mafie sld rozliczyc i rozwiazac.niech oddaja to co zagrabili panstwu,wtenczas starczy pieniedzy na wszystkie reformy!!narod ma dosc czerwonych bandziorow,ktorzy zyja w bezprawiu!!bo nikt im nie podskoczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mindhardcore Czy SLD pomoże Borowskiemu? 20.09.05, 08:08 Kogo obchodzi jakaś śmieszna, maryginalna partyjka SLD? Kogo obchodzi Olejnniczak i Kwaśniewski? Za kilka lat znikną nawet ze wspomnień. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Masz początki Alzheimera ?? Przykro mi... :-(( 20.09.05, 08:13 mindhardcore napisał: > Kogo obchodzi jakaś śmieszna, maryginalna partyjka SLD? Kogo obchodzi > Olejnniczak i Kwaśniewski? Za kilka lat znikną nawet ze wspomnień. Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: Masz początki Alzheimera ?? Przykro mi... :- 20.09.05, 08:19 Oni też znikną, dzięki Bogu. I co ty Goldman na to? Klocki ci się z rąk rozsypały? Dalej wierzysz że czerwony sztandar załopocze nad światem? Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Oczywiście, że tak 20.09.05, 08:34 W końcu skądś się głosy na Populizm i Socjalizm biorą. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Masz początki Alzheimera ?? Przykro mi... :- 20.09.05, 10:04 mindhardcore napisał: > Oni też znikną, dzięki Bogu. I co ty Goldman na to? Klocki ci się z rąk > rozsypały? Dalej wierzysz że czerwony sztandar załopocze nad światem? nigdy tego nie mówiłem...to raczej Ty wierzysz ze PiS ma misje do spełnienia..... Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Masz początki Alzheimera ?? Przykro mi... :- 20.09.05, 08:53 Boli upadek SLD? No nie? Boli, boli. A tak przyjemnie patrzeć, jak to suki...syństwo się rozpada pionek po pionku. Satysfakcja gwarantowana. A kiedyś obiecywali gruszki na wierzbie. Przynajmniej obiecywał to Miczurin i Łysenko, przyrodnicy wszechczasów. Mam nadzieję, że dożyję jeszcze takich czasów, że obok muzeum socrealizmu będzie "biblioteka" "rozpraw naukowych" o "wyższości gospodarki socjalistycznej nad kapitalistyczną". Na ten czas (czyli obecny) dawni funkcjonariusze naukowi zajęli się pisaniem słowników naukowych z dziedziny ekologii. W jednym z nich wyczytałem: "ekologiczne jaja". Objaśnienie: "jaja, które znosi kura grzebiąca w gnojowisku naturalnym". Wszystkim komunistom życzę smacznego. U wejścia takiej biblioteki powinny wisieć portrety Marksa, Engelsa, Lenina, Stalina, Mao Tse Tunga, Kim Ir Sena, Hoszimina i Cze Gewary. Pierwsze zdanie powinno brzmieć: kto jest przeciwny gospodarce socjalistycznej? My naród!!!! Pluton wystąp!!! Cel!!! Pal!!! Kto następżny??? Komunizm niestety nie ma innej do zaproponowania alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-i-owaki Rokita=Miller 20.09.05, 10:00 > Boli upadek SLD? No nie? Boli, boli. A tak przyjemnie patrzeć, jak to > suki...syństwo się rozpada pionek po pionku. Satysfakcja gwarantowana. A kiedyś > > obiecywali gruszki na wierzbie. Pamięć Polaków jest bardzo krótka. Po 4 latach nie pamietają, jakimi aferami kończyły się rządy AWS (Farmus, Szeremietiew, dziura budżetowa Bauca, spółki skarbu państwa w TV Puls itd). Teraz ochoczo wybierają tenże AWS przefarbowany na POPiS. Jestem przekonany, że w 2009 roku będziemy szydzić ze słów Rokity: "Chciałbym aby zapamietano mnie, jako twórcę wielkiego dobra" tak jak dziś ze słów Millera, że prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym jak kończy, a nie zaczyna. Podobnie będzie z hasłem IV RP i rewolucji moralnej... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Masz początki Alzheimera ?? Przykro mi... :- 20.09.05, 10:03 antonioni1 napisał: > Boli upadek SLD? No nie? Boli, boli. A tak przyjemnie patrzeć, jak to > suki...syństwo się rozpada pionek po pionku. Satysfakcja gwarantowana. Bardziej boli głupota tych co to niby mają wygrać te wybory...i klapki na oczach ich popleczników... Odpowiedz Link Zgłoś
evaoko Masz początki Alzheimera ? Gdzie byłeś mangold 20.09.05, 09:37 szukałam Cię cały poprzedni tydzień. Tak się stęskniłam za Twoimi mądrymi opiniami, cieszę się że już jesteś. Czy miałeś żałobę po "człowieku z klasą"?? Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Masz początki Alzheimera ? Gdzie byłeś mang 20.09.05, 09:48 Mangoldowi juz nie placa wiec nie ma co sie wysilac. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Masz początki Alzheimera ? Gdzie byłeś mang 20.09.05, 10:06 pamin1 napisał: > Mangoldowi juz nie placa wiec nie ma co sie wysilac. nigdy nie płacili...PiS z rozkosza gnoje za darmo :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Masz początki Alzheimera ? Gdzie byłeś mang 20.09.05, 10:25 mangold napisał: > pamin1 napisał: > > > Mangoldowi juz nie placa wiec nie ma co sie wysilac. > > nigdy nie płacili...PiS z rozkosza gnoje za darmo :-)) Ni to rub to dalej, powodzenia. A propos - jak sie miewa najuczciwszy pzpr- owiec? Jedno mnie dziwi buraczku - kiedys pracowales od 10:30..Co sie stalo? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Masz początki Alzheimera ? Gdzie byłeś mang 20.09.05, 10:29 pamin1 napisał: > > Ni to rub to dalej, powodzenia. Pisze się -"rób" A propos - jak sie miewa najuczciwszy pzpr- > owiec? Wypoczywa po chocholim tańcu prawicy-qrwicy... Jedno mnie dziwi buraczku - kiedys pracowales od 10:30..Co sie stalo? zawsze jestem od 10...słabo się starasz z inwigilacją.... Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Masz początki Alzheimera ? Gdzie byłeś mang 20.09.05, 10:45 > Pisze się -"rób" > > A propos - jak sie miewa najuczciwszy pzpr- > > owiec? > > > Wypoczywa po chocholim tańcu prawicy-qrwicy... > > Jedno mnie dziwi buraczku - kiedys pracowales od 10:30..Co sie stalo? > > zawsze jestem od 10...słabo się starasz z inwigilacją.... > Jeden moj blad przeciwko 10-cu twoim. To calkiem niezle, prawda? Ciebie inwigilowac? Naczytales sie buraczku za duzo kryminalow...A poza tym masz przerost ambicji, czemu czesto i gest dawales przyklad. Z tego moga sie zrobic kompleksy....Uwazej na siebie chloptasiu.....i gnoj dalej PiS. Gdyby oni mieli wszystkich takich gnojarzy (gnojkow?) jak ty, obawiam sie, ze siusiali by ze szczescia do pisauaru. Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: Masz początki Alzheimera ? Gdzie byłeś mang 20.09.05, 15:02 na razie to tylko się wygłupiasz, czekamy na coś rozsądnego wreszcie. A może zdradzisz nam własną wizję Polski, co? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Masz początki Alzheimera ? Gdzie byłeś mang 20.09.05, 10:05 evaoko napisała: > szukałam Cię cały poprzedni tydzień. Tak się stęskniłam za Twoimi mądrymi > opiniami, cieszę się że już jesteś. Czy miałeś żałobę po "człowieku z klasą"?? Ja nigdy nie noszę załoby....nawet po papieżu...nie chciało mi się z Wami gadac... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
evaoko Re: Masz początki Alzheimera ? Gdzie byłeś mang 20.09.05, 10:36 człowiek koń ponoć już nie chodzi po domach, lepiej by pasowało Hallo? Słucham To ja Wojtek, strażak, gaszę pożary wywołane przez SLD Jak nam zaufasz, to się poprawimy (przytyjemy). Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: Czy SLD pomoże Borowskiemu? 20.09.05, 09:40 mindhardcore napisał: > Kogo obchodzi jakaś śmieszna, maryginalna partyjka SLD? Kogo obchodzi > Olejnniczak i Kwaśniewski? Za kilka lat znikną nawet ze wspomnień. Nie wszyscy sa durnie jak TY Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Mam nadzieję, że prokurator 20.09.05, 10:39 o nich nie zapomni. I jeszcze przez wiele lat będzie olejnych działaczy zapraszał do siebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kabaty2004 Sejm2005 ShootOut <a href="http://www.gra.mkombinat.com" target="_ 20.09.05, 08:30 www.gra.mkombinat.com Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Czy SLD pomoże Borowskiemu? 20.09.05, 08:38 Tak, czerwone kaczki to rzeczywiście zagrożenie;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Czy SLD pomoże Borowskiemu? 20.09.05, 08:39 "W ostatnim tygodniu kampanii do głosowania na nas będzie wzywał Aleksander Kwaśniewski - zapowiada lider Sojuszu Wojciech Olejniczak. " Przeciez Kwasniewski mowil, ze jest ponadpartyjny. Oszukal...? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Kwasniewski przeciej jest ponadpartyjny 20.09.05, 09:55 PZPR byla partia wiodaca, "nadpartia" lub "ponadpartia". SLD jako jej glowny spadkobierca rowniez ta ceche odziedziczyl. Stad ponadpartyjny jest Cimoszewicz, a takze Oleksy, Miller, Olejniczak i od niedawna Nalecz. Kwasniewski co prawda nie jest juz czlonkiem SLD, ale przez parenascie lat ponapartyjnoscia nasiakl. A czym skorupka za mlodu nasiaknie tym na starosc traci. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Czy SLD pomoże Borowskiemu? 20.09.05, 08:41 > Kto kogo poprze na lewicy. W ostatnim tygodniu kampanii do głosowania na nas będzie wzywał Aleksander Kwaśniewski - zapowiada lider Sojuszu Wojciech Olejniczak. Prezio sam będzie namawiał? A Kulczyk z Ałganowem? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 A Stolzman miał być preziem wszystkich Polaków... 20.09.05, 08:41 ..a nie tylko SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: A kogo poprze "Dziewica Nałęczowska"?... 20.09.05, 08:45 Mężczyzn inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: A kogo poprze "Dziewica Nałęczowska"?... 20.09.05, 10:42 Dziwi mnie, że jeszcze nie ogłosił oficjalnie ze popiera Donada Tuska i wzywa swoich wyzanawców do podobnego kroku. To jest polityczna wesz, która podczepia się tam gdzie czuje konfitury. Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a Sprawiedliwość! 20.09.05, 08:54 Dlaczego tylko lewica ma oddawać co nakradła. Może by tak Buzka i Suchocką rozliczyć z tej dziury budżetowej co zostawili i co się za nami ciągnie jak guma. Odpowiedz Link Zgłoś
em-biz Re: KIEDY PRZESTANIECIE SIĘ ŻREĆ I OBSZCZEKIWAĆ? 20.09.05, 10:00 pOMYŚLCIE O NAS!Przypomnijcie bolszewików i mieńszewików.Wojna domowa to zguba i wypaczenia.Pojęcie:"my som lepsze"- prowadzi do wynaturzeń typu kult jednostki.Młodzi niech niech nie glanują starych ,lecz czerpią garściami z ich doświadczenia.Na waśniach i p[blicznym obrzucaniu błotem korzystają klerykalne partie.Obejrzyjcie się wstecz- ile straciliście?!!! Przypomnijcie wałęsiakom co podpisywali.Miał być SOCJALIZM Z LUDZKĄ TWARZĄ! A co jest?Dziki , XVIII wieczny/złodziejski/kapitalizm. W jedności siła.Pamiętajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: KIEDY PRZESTANIECIE SIĘ ŻREĆ I OBSZCZEKIWAĆ? 20.09.05, 10:06 > SOCJALIZM Z LUDZKĄ TWARZĄ! Nie ma czegos takiego. Socjalizm nie ma ludzkiej twarzy, gdyz jest to ustroj negujacy czlowieka. > Dziki , XVIII wieczny/złodziejski/kapitalizm. Wprowadzony przez tych, ktorzy najglosniej krzyczeli o "obronie najubozszych", "trosce", "wyrownywaniu szans" i innych wznioslych wartosciach. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Czy SLD pomoże Borowskiemu? 20.09.05, 10:03 > nie przejdzie nawet do drugiej tury. Zazdrość nie będzie więc miała wpływu na > decyzję Olejniczaka. Tak, ale sklad drugiej tury od pewnego czasu byl dosc klarowny. O ile do niej dojdzie. > Głośno będę namawiał do poparcia Borowskiego. Inaczej jedyną gospodarczą > lewicą będzie w wyborach prezydenckich Lech Kaczyński, a PiS przejmie > większość elektoratu socjalnego - zapowiada podkarpacki baron Krzysztof > Martens. Czy ktos kto sie oburza gdy pisze ze Kaczynski to socjalista ma jeszcze cos do dodania? Ale nie znaczy to ze elektorat stricte lewicowy go poprze, bo pod wzgledami nie-gospodarczymi jest nie do przyjecia dla zwolennikow SLD i SdPL. Z artykulu wynika jeszcze jedno: niewykluczony jest rozlam w SLD. Sa dwie sprzeczne wizje relacji z Borowskim, sa sfrustrowani, sa odsunieci na drugi plan. Obalic Olejniczaka - jak to zostalo napisane - nie obala. Ale moga pomyslec o jakiejs wolcie, lub zalozeniu nowej partii Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Kaczyński nie jest socjalistą! 20.09.05, 11:38 Socjaliści wyznają daleko idącą ingerencję państwa w gospodarkę, ale swobodę obyczajową. PiS proponuje państwo socjalne, ale konserwatywne w dziedzinie obyczajowej. Jest to cecha charakterystyczne dla faszyzmu, ale tego przedhitlerowskiego, będącego po prostu odwrotnością liberalizmu (swoboda i gospodarcza i obyczajowa, mamy też w końcu prawicową prawicę - PO, liberalną gospodarczo i konserwatywna w sferze obyczajowej). Dlatego też komunizm w postaci występującej u nas w II połowie XX w. bliżej miał do faszyzmu niż do socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Kaczyński nie jest socjalistą! 20.09.05, 11:44 Zgadzam sie z tym wywodem. Odpowiedz Link Zgłoś
anikasak SLD już się skończyło 20.09.05, 10:16 Wydaje mi się, że SLD jest w poważnej kropce - mimo, że jestem raczej za demokratami i PO jeśli na kogoś z lewicy trzeba by dać głos - byłby to z mojej strony głos na Borowskiego i SDPL. W sumie jak tak SLD nienawidzi szczerze SDPL to mogliby właśnie demokratów i Bochniarz poprzeć - w końcu tacy ludzie jak Belka czy Hausner właśnie w demokratach odnaleźli idee (zwłaszcza gospodarcze). Sądzę że poparcie SLD dla Bochniarz SLD by nie zaszkodziło a raczej pomogło - pokazaliby, że nie są zakute łby czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: SLD już się skończyło 20.09.05, 10:33 anikasak napisała: > Wydaje mi się, że SLD jest w poważnej kropce - mimo, że jestem raczej za > demokratami i PO jeśli na kogoś z lewicy trzeba by dać głos - byłby to z mojej > strony głos na Borowskiego i SDPL. W sumie jak tak SLD nienawidzi szczerze SDPL > > to mogliby właśnie demokratów i Bochniarz poprzeć - w końcu tacy ludzie jak > Belka czy Hausner właśnie w demokratach odnaleźli idee (zwłaszcza gospodarcze). > > Sądzę że poparcie SLD dla Bochniarz SLD by nie zaszkodziło a raczej pomogło - > pokazaliby, że nie są zakute łby czerwone. Sam jestes zakuty oj namnozylo sie nam tutaj masa neoliberalnego pospulstwa www.spieprzajdziadu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_singer Re: SLD już się skończyło 20.09.05, 11:36 fajna strona :) www.spieprzajdziadu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kotekmru Re: Czy SLD pomoże Borowskiemu? 20.09.05, 10:34 Może i teraz naród ma dosyć SLD - i ok, zasłużyli sobie na czyściec opozycji sejmowej i to sąłbiutkiej. Ale jeśli naród - ponad 70 proc. sympatyków Popisu - od nowej władzy oczekuje zlikwidowaia bezrobocia, a w prawie 50 proc. - naprawy systemu świadczeń zdrowotnych - to jednego jestem pewien: za cztery lata naród pomacha na pożegnanie Rokicie i Spółce - i nie wiem czy kolesie i te sześć procent dowiozą. Odpowiedz Link Zgłoś
wc3 Re: Pieśń wyborcza SLD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.09.05, 11:19 Czerwony sztandar Krew naszą długo leją katy, Wciąż płyną ludu gorzkie łzy, Nadejdzie jednak dzień zapłaty, Sędziami będziemy wtedy my ! Sędziami będziemy wtedy my ! Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew, Nasz sztandar płynie ponad trony, Niesie on zemsty grom. Ludu gniew, Przyszłości rzucając siew, I kolor jego jest czerwony, Bo na nim robotników krew ! Bo na nim robotników krew ! Choć stare łotry, nocy dzieci, Nawiązać chcą starganą nić, Co złe to w gruzy się rozleci, Co dobro wiecznie będzie żyć ! Co dobro wiecznie będzie żyć ! Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... Porządek stary już się wali, Żywotem dla nas jego zgon, Będziemy wspólnie pracowali, I wspólny będzie pracy plon ! I wspólny będzie pracy plon ! Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... Hej ! razem bracia do szeregu ! Z jednaką myślą, z dłonią w dłoń ! Któż zdoła wstrzymać strumień w biegu Czyż jest na świecie taka broń ? Czyż jest na świecie taka broń ? Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... Precz z tyranami, precz z zdziercami ! Niech zginie stary podły świat ! My nowe życie stwórzmy sami I nowy zaprowadzimy ład ! I nowy zaprowadzimy ład ! Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... Twórca : anonimowy członek PZPR Data pierwszego wykonania 1968 r akademia 1-majowa Odpowiedz Link Zgłoś
onufry5 Pieśń wyborcza zjednoczonej LEWICY! 20.09.05, 14:28 Jestem prawie pewien, że repremiera tej pieśni odbędzie się 1 maja 2007 roku. A może jeszcze wcześniej???? Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 I TYM sie różnią czerwoni od normalnych 20.09.05, 15:23 że mają prawo i wolność wypowiedzi!!!! dzieci drogie 15 lat temu za takie teksty bylibyscie w więzieniu albo na łubiance w Moskwie, albo na przesłuchaniu w UB..!!!!!!!!!!! Wam komuchom socjalistom nigdy dosyć , jak macie wolność to podnosicie głowy ale jak zagrożenie to telefon do MOSKWY Odpowiedz Link Zgłoś
saba1953 Re: Prawda o Tusku 20.09.05, 19:05 Poczytajcie sobie felieton w najnowszej ANGORZE str. 8 "O matko Tuska" sama prawda. Sprawdzałem w internecie (sejm) dokonania tego pana przez 4 ostatnie lata, zero totalne. I takie coś ma być moim i naszym prezydentem. Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
buetka222 Nie nie pomoże! No jak ja bym widziała topiacego s 20.09.05, 19:13 Nie nie pomoże! No jak ja bym widziała topiacego się człowieka dorosłego to bym nie wskoczyła do wody i nie ratowała bym go tylko zadzwoniła bym najwyzej. Nie warto nikogo ratować jak się topi bo samemu można się utopić o to mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś