adas313 25.09.05, 21:22 Wygrala nie IV RP, tylko faszystowski i oglupiajacy belkot tow. Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
usiruf Ogromne kroki 25.09.05, 21:29 - Zrobiliśmy ogromny krok w stronę Polski prawej i sprawiedliwej - I duzy w tyl w stonej bogatej, przedsiebiorczej i wolnej. Odpowiedz Link Zgłoś
izmy to ta zła wiadomość.. 25.09.05, 21:54 ..a dobra jest taka, że polskie siatkarki i tak zdobyły złoty medal Odpowiedz Link Zgłoś
cat-a-stroffa tak sobie myślę.. ciekawe czy znowu pokażą.. 25.09.05, 22:29 taki film jeden.. pamiętacie? o dwóch takich co to cośtam ukradli.. albo nakłamali.. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: tak sobie myślę.. ciekawe czy znowu pokażą.. 25.09.05, 22:34 Ha ha ha ha księżyc w bajce a władzę czewonym złodziejom w realu... Czy ktokolwiek mógł to przewidzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
a1nd2 -------------------------------------troche szkoda 25.09.05, 23:30 ze polacy dali sie zastraszyc glupawym reklamowkom PISu. dobra nauczka dla innych partii, ze kampania ma byc plastyczna, edukacyjna. szkoda, ze tym razem ta edukacja byla klamliwa i zastraszajaca, a nie konsruktywna. pozytywne jest to, ze PIS nie bedzie juz szczekal na PO. jezeli cos zle pojdzie, to na kaczynskich spadnie odpowiedzialnosc. a jak wszystko pojdzie dobrze - to tym lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 DO WICEPREMIERA ROKITY. 26.09.05, 09:18 Szanowny Panie Wicepremierze. Jestem rozczarowany wynikami wyborów. Okazuje się, że w polityce trzeba być skutecznym, a nie pryncypialnie grzecznym. Znikający ser z lodówki oraz inne obrazki z reklamówek PiS bardziej podziałały na wyobraźnię Polaków niż uśmiechy PO i przyjazne gesty adresowane w kierunku PiS. Liczę, że PO zewrze szeregi, bo w przeciwnym razie będziemy mieli Rzeczpospolitą Obojga Kaczorów. I na koniec pytanko. Dlaczego PO nie była obecna w małych miastach i wsiach?. Elektorat się zdobywa a nie kokietuje już zdobyty. Jak widać z wyników wyborów, siermiężne PiS odrobiło lekcje z marketingu. Pozdrawiam. Ps. Jestem prawnikiem. Mogę czuć się zaniepokojony perspektywą kierowania Ministrem Sprawiedliwości przez Ziobrę. Ignorant (czy widział Pan w tv jakie komunały wygadywała w rozmowie z prof. Filarem), który mentorskim tonem dorównuje prof. Geremkowi. Ps 2. Proszę nie wierzyć J. Kaczyńskiemu, że ustąpi Panu stanowisko premiera, gdy wybory prezydenckie wygra jego brat. To bezwzględny człowiek, który po wygranej L. Kaczyńskiemu powie Panu, „przepraszam, żartowałem”. Odpowiedz Link Zgłoś
da_markos Re: DO WICEPREMIERA ROKITY. 26.09.05, 10:40 a w ktorym momencie j. kaczynski powiedzial ze zrzeknie sie fotelu premiera na rzecz rokity??? poza tym PO moze wlasnie podziekowac bufonadzie rokity, ze przegralo wybory. widac ludzie maja juz dosc wszechwiedzacych, bufonowatych politykow w stylu millera. Odpowiedz Link Zgłoś
ghost25 Re: DO WICEPREMIERA ROKITY. 26.09.05, 10:51 Drodzy Państwo! chciałem wam zakomunikować,że w Polsce rozpoczęła się era kaczyzmu,tfuuu -Faszyzmu.Sieg heil Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: DO WICEPREMIERA ROKITY. 26.09.05, 12:02 > Ps 2. Proszę nie wierzyć J. Kaczyńskiemu, że ustąpi Panu stanowisko premiera, > gdy wybory prezydenckie wygra jego brat. To bezwzględny człowiek, który po > wygranej L. Kaczyńskiemu powie Panu, „przepraszam, żartowałem”. Nie ma tak! Bezwzglednie PO powinna walczyc o teke premiera, w razie - odpukac - prezydentury Lecha, wlacznie ze straszeniem zerwania koalicji. Wlasciwie Rokita juz teraz powinien domagac sie tej posady argumentujac to chocby tym, ze PiS nie ma kandydata, a inne kandydatury niz Kaczynski groza sterowaniem "z tylnego fotela" - w ten sposob albo pozbawia PiS premierostwa, albo zmusza Jaroslawa do zdeklarowania tego, ze bedzie premierem i w konsekwencji zalatwia szanse Lecha na bycie preziem. To ze PO przegralo? Co to za roznica? Dal nam przyklad kanclerz Schröder jak przegrywac mamy! Wtopil wybory i z promiennym usmiechem oglosil, ze co prawda je przegral, ale uwaza ze powinien nadal rzadzic. I sa szanse - choc niewielkie - ze mu sie to uda osiagnac. Odpowiedz Link Zgłoś
pyosalpinx Re: tak sobie myślę.. ciekawe czy znowu pokażą.. 26.09.05, 12:20 calkiem niedawno byl na polsacie, ciekawe tylko czy ostatni raz. Odpowiedz Link Zgłoś
starymason Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:29 to juz koniec tego pannstwa ja cjhce zyc w normalnym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:34 ja tez chce ... szkoda ze to nie w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
ignus wstyd 26.09.05, 00:08 40% frekwencji. wybor PiSu. wstyd mi za narod polski. bo to jedyne uczucie jakie moze towarzyszyc czemus takiemu. wstyd i hanba. --- Live for today... gone tomorrow... that's me Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek A zatem czekamy na efekty: 1) Kara śmierci 25.09.05, 22:11 2) Lustracja 3) Dekomunizacja 4) Wypełnianie obietnic wyborczych (zwłąszcza zasiłki itp), dowalenie przedsiebiorcom itd itp Czy starczy miejsca i czasu na gospodarke i walke z bezrobociem? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: A zatem czekamy na efekty: 1) Kara śmierci 25.09.05, 22:12 Kara śmierci musi być!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: A zatem czekamy na efekty: 1) Kara śmierci 25.09.05, 22:20 czuje niesmak ... ale tu sie z Toba zgadzam... tylko nie powinna być zbyt często orzekana... Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: A zatem czekamy na efekty: 1) Kara śmierci 25.09.05, 22:29 Wystarczy, że będzie, a już będzie większym strasazkiem dla potencjalnych przestępców, niż dożywocie, które jest później zamieniane na na 25 lat itp.! Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: A zatem czekamy na efekty: 1) Kara śmierci 25.09.05, 22:13 heheheh optymista.... z obietnic tylko lustarcja i dekomunizacja bedze realizowana ...przez lata...przecież to takie widowiskowe... o reszcie zapomnij Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A zatem czekamy na efekty: 1) Kara śmierci 25.09.05, 22:58 > 4) Wypełnianie obietnic wyborczych (zwłąszcza zasiłki itp), dowalenie przedsieb > iorcom itd itp > Czy starczy miejsca i czasu na gospodarke i walke z bezrobociem? Nie, gdyz jak sam napisales PiS obiecal dobicie gospodarki i wzrost bezrobocia. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Super !!! PIS !!! Hurrraaaaa !!!!!! 25.09.05, 22:36 Super !!! PIS !!! Hurrraaaaa !!!!!! I jeszcze złoto w siatkę!!! Świetny wieczór Odpowiedz Link Zgłoś
bart113 Re: Super !!! PIS !!! Hurrraaaaa !!!!!! 26.09.05, 10:28 zlotow siatke tak, PiS nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekzpoznania i tak 3 miliony Polaków ybrało nam nowy rząd... 25.09.05, 21:30 Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
abyss Bardzo dobrze, że 3 miliony świadomych 25.09.05, 22:51 wybrało za 20 milionów baranów. Odpowiedz Link Zgłoś
bart113 Re: Bardzo dobrze, że 3 miliony świadomych 26.09.05, 10:30 bzdura, juz widze te swiadomosc, jak za pare lat zaczna pomstowac na "tych zlodziej z PiS - u...". Program gospodarczy PiS nie ma Polsce nic do zaoferowania, a programu Platformie Kaczory realizowac nie dadzą. Polską będzie rządzić dwóch zajadłych watażków, którzy się na rządzeniu nie znają - bo tu główn rolę odgrywa ekonomia, a oni o niej pojęcia nie mają... Niestety wkraczamy do IV Rzeczpospolitej - Rzeczypospolitej Obojga Kaczorów... :( Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: Bardzo dobrze, że 3 miliony świadomych 26.09.05, 11:05 bez PO PiS nie ma szans na wiekszosc chyba ze sie z samoobrona dogada i to jest dobra wiadomosc. Albo bedzie wspolny program albo nowe wybory Odpowiedz Link Zgłoś
starymason Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:30 prawdopodobnie w styczniu beda kolejne wybory kiedy koalicjanci nie zdolakja uchwalic budzetu Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:33 tylko czy w nastepnych wyborach znow nie odwrocila sie choragiewka....podejrzewam ze kolejnych 4 lat SLD bysmy nie przezyli...przynajmniej ja bym nie przeyzla w tym kraju.. niedlugo nadejdzie czas wyjechac do normalnego kraju i tworzyc opozycyjny rzad IX RP na uchodzctwie Odpowiedz Link Zgłoś
wujek127 Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:39 Jak mnie denerwuje to gadanie o IV Rezczypospolitej... jakby zmiana "nazwy" miała zmienić kraj :/ Niech to czyn zmieni nazwe a nie odwrotnie! Mam nadzieje że tak się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:46 > tylko czy w nastepnych wyborach znow nie odwrocila sie > choragiewka....podejrzewam ze kolejnych 4 lat SLD bysmy nie > przezyli...przynajmniej ja bym nie przeyzla w tym kraju.. Gorzej niz SLD (ktore moze znormalnieje), moze rzadzic S(amoo)B(rona) i LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem1 Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:33 Chlopczyku trzymaj nerwy na wodzy!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alkud KTO LUBI PISS? 25.09.05, 21:34 wg mnie wszystko zalezy od wygladu wybranki :))))))) religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:35 Cztery lata temu partia Kaczyńskich dopiero się rodziła. Partyjny wieczór wyborczy był skromny, w niewielkiej salce tłoczyli się działacze, nie było spektakularnej oprawy. ************************************ A teraz będą gigantyczne łapówki, przekręty i ciągłe przemówienia tow. Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
darspan Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 23:32 rzeczywiście jesteś maruda...szkoda mi takich ludzi, którzy patrzą na rzeczywistość a nie potrafią albo nie chcą dostrzec prawdy - panie MARUDA! Odpowiedz Link Zgłoś
darspan czy można dobrze rządzic krajem z takimi ludźmi? 25.09.05, 23:58 jak czytam te posty to dochodzę do wniosku, że część internautów to taka dziwna nacja: postkomune chwalą a próby zlikwidowania "czerwonej pajeczyny"atakują. Ludzie! Gdzie zgubiliście rozsądek? Przestancie zazywać "pigułek Murti Binga" bo niedługo staniecie się śmieciem i odpadem czerwono-gangsterskiej lewicowładzy. Czytajcie i interesujcie sie światem bo sądząc po warsztacie literackim - jaki prezentujecie w postach, to poza programem tv i sportem - nic więcej nie czytacie (a swoja drogą to kto z was wie, dla kogo były przeznaczone pigułki Murti Binga i kto to taki?) Odpowiedz Link Zgłoś
dugalle Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:38 PiS wygral i co teraz zrobic... uciec do afryki jak powiedzial moj kolega: "k*** zaszyc sie w Etiopi gdzies i ch** nasze dzieci beda sie bawily w berka z zebrami... bo to co oni nam zafunduje to obym sie mylil nie niedzie kolorowo... czas pokarze ... chyba ze wczesniej uciekne:P Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk444 "Złotka" na info o wygranej Kaczora przegrały seta 25.09.05, 21:43 Teraz Kaczor i Roman będą tworzyć nową RP, pokażą jak powinniśmy wszyscy wyglądać,żyć itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
polskiprezydent PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:45 dugalle napisał: > PiS wygral i co teraz zrobic... uciec do afryki jak powiedzial moj > kolega: "k*** zaszyc sie w Etiopi gdzies i ch** > nasze dzieci beda sie bawily w berka z zebrami... > bo to co oni nam zafunduje to obym sie mylil nie niedzie kolorowo... czas > pokarze ... chyba ze wczesniej uciekne:P Myśleliście, że zawsze będziecie jeździć do Etiopii tylko na Safari za wyłudzone pieniądze. Możecie teraz jechać tam aby nauczyć się uczciwej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:03 czyzbyś ty mierzył wszystkich swoimi standardami? Odpowiedz Link Zgłoś
polskiprezydent Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:09 k_r napisał: > czyzbyś ty mierzył wszystkich swoimi standardami? Własne standardy? Czy odpowiedzialność i uczciwość to tylko moje standardy? Jeśli masz lepsze, to zostań w kraju i próbuj je wprowadzać w życie. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:11 coś ci na oczy padło i nie wiesz komu masz odpisywać... ja dla odmiany do twojego poprzednika mam zamiar zostać w Polsce ...nosiłem sie co prawda z zamiarem otworzenia firmy ale w zaistniałej sytuacji sie zdeczka wstrzymam .. Odpowiedz Link Zgłoś
dugalle Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:07 najpierw pozbieraj mysli a pozniej pisz bo cos nie do konca skladnie ci to zdanie wyszlo... a uczciwej pracy to nauczylo sie juz wiele osob i to wlasnie oni mieli nadzieje ze bedzie lepiej a nie gorzej... a poza tym to wszyscy mieli nadzieje na normlanosc w kraju a nie na Kaczora... Odpowiedz Link Zgłoś
kubiktx Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:28 No i 60% zrezygnowanych Polaków zostawiło Polskę na pastwe losu (braci Kaczynskich). Ta frekwencja byla ponizej krytyki... Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Spiredalam z tego faszystowskiego 25.09.05, 21:46 Szerokiej drogi i krzyżyk na nią!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kahlil Re: Spiredalam z tego faszystowskiego 25.09.05, 21:46 werter-6 napisał: > Burdelu > ".....szerokiej drogi już czas" Odpowiedz Link Zgłoś
korado9 Re: Spiredalam z tego faszystowskiego 26.09.05, 14:54 wreszcie, czy masz paru podobnych oszołomów do zabrania ze sobą. Prosimy... weź wszystkich. papatki Odpowiedz Link Zgłoś
rush99 RATUNKU !!! 25.09.05, 21:44 Jestem człowiekiem uczciwym ale boję się co Kaczory narobią jak zaczną majstrować przy konstytucji, czeka nas IV RZESZYPOSPOLITA, naprawdę program mają porównywalny z NSDAP, pozostaje mieć nadzieje że będą z tego jakieś drogi, bo to że nas Kaczor wciągnie w jakąś wojne to jest pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: RATUNKU !!! 25.09.05, 21:47 Ejj tam, nie przesadzasz z tą wojną??? Niby z kim??? Odpowiedz Link Zgłoś
rush99 Re: RATUNKU !!! 25.09.05, 22:04 Biorąc pod uwagę rusofobię POPiSowców na pierwszy ogień pójdzie Białoruś, a raczej to my pójdziemy na pierwszy ogień. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: RATUNKU !!! 25.09.05, 22:06 Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz!!! Nie będzie wojny, nie te czasy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kahlil Re: RATUNKU !!! 25.09.05, 21:48 rush99 napisał: > Jestem człowiekiem uczciwym ale boję się co Kaczory narobią jak zaczną > majstrować przy konstytucji, czeka nas IV RZESZYPOSPOLITA, naprawdę program > mają porównywalny z NSDAP, pozostaje mieć nadzieje że będą z tego jakieś drogi, > > bo to że nas Kaczor wciągnie w jakąś wojne to jest pewne. > kiepsko jak sam do siebie gadasz! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: RATUNKU !!! 25.09.05, 21:49 nareszcie bedzie można spokojnie wyjechać z tego krraju o nazwie RZYĆPOSPOLITA z czystym sumieniem. I na wizę polityczną bo wodzowie niedługo zamkną granice ażeby szczęśliwi obywatele kato soc landu nie spieprzali w zbyt dużych ilościach nieświadomi jak tu dobrze i wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: RATUNKU !!! 25.09.05, 21:53 najpierw zostanę dysydentem: obrażę szwagra przyszłego prezia ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
efg ludzie, czy może byc gorszy rzad niz był ? 25.09.05, 21:54 trochę się wyprostuje pare kregosłupów i tyle. Maja sie czego bac ci którzy...mają. Niektórzy nam dawali za przykład Rosje, no wiec mamy podobnie - ograniczenie dzikiej prywatyzacji, wzmocnienie państwa, kilku sie posadzi i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
rush99 oczywiście, ten który nastanie 25.09.05, 22:02 Pisuardesi schłodzą gospodarkę, wprowadzą socjalizm taki że będzie ciekawiej niż przed 89, cenzura dla odmiany będzie kościelna, kolaicja POPiS ze względu na kolosalne różnice programowe szybko się rozpadnie, naturalni koalicjanci PiS LPR Sammobrona się zjednoczą pod patronatem Ojca Rydzyka, ale będzie wam wesoło hej ! :D Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: ludzie, czy może byc gorszy rzad niz był ? 25.09.05, 22:02 4 lata temu zadawano sobie takie same pytania. Odpowiedz znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: ludzie, czy może byc gorszy rzad niz był ? 25.09.05, 22:06 jasne .. kazdemu kto cokolwiek wiecej ma niż m-2 i fiata 126 ...sie zabierze aby było równo ...i sprawiedliwie dla wszystkich ... Odpowiedz Link Zgłoś
schafchen Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:46 Mam nadzieję, że PiS szybko się opamięta, i zamiast bawić się w rozliczenia i moralną odnowę RP, zabierze się w koalicji z PO za normalną, umiarkowaną, rozwojową politykę. Jeśli rzeczywiście zacznie się rozprawa z komunistami i agenturą PRLu, na 4 lata wyprowadzam się do puszczy... Również ze względów bezpieczeństwa - mój dziadek był członkiem PZPR i przez kilka lat pracował w UB, a nuż będą mnie teraz chcieli za to ukamieniować. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:48 Jedź do Cimoszewicza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit IV Rzeczpospolita? Czyli że czeka nas rewolucja? 25.09.05, 21:47 albo jakiś inny przewrót wszystkiego do góry nogami... - Musimy odbudować to, co dobre i szlachetne, co wynika z tradycji naszego narodu. Że niby co? Tradycją narodu polskiego było budowanie potęgi, którą później naród niszczył w taki czy inny sposób by móc budować ją na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: IV Rzeczpospolita? Czyli że czeka nas rewoluc 25.09.05, 22:02 moze to być także zapowiedz .. powtórki procesu brzeskiegi i niesławnej berezy kartuskiej :( Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:49 "Szef PiS przypomniał jednak, że to nie koniec walki wyborczej. - Przed nami wybory prezydenckie. Dopiero w nich rozstrzygnie się, która z koncepcji na Rzeczpospolitą uzyska większe poparcie - nasza czy ta, którą proponują nasi przyjaciele i koalicjanci z PO." Szkoda, że takiego języka nie było słychać przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:07 no prosze ..przyjaciele... inaczej by śpiewał jak by byli drudzy ..cóż .. mam nadziej przynajmniej ze wywarczane wcześniej fotel marszałka sejmu zostawia po Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi to może zamontujmy sobie licznik 25.09.05, 21:50 jak to było ein volk ein raich zwei kathoren Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi kolejnych rzeczypospolitych 25.09.05, 21:53 bo teraz każdy będzie chciał podkreslić że wprowadza nas w nową lepsza epokę... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk444 Trzeba było głosować! 38% - co to za naród!!!! 25.09.05, 21:56 A nie płakać!!! Teraz nam Roman Latino pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Trzeba było głosować! 38% - co to za naród!!! 25.09.05, 21:58 Otóż to, trzeba było ruszyć dupska i iść do urn!!! Nawet ja, wyjatkowo na te wybory poszedłem, poprzednie dwa se odpuściłem, a na tych byłem i za dwa tydnie też idę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bgosa PSEUDOWYBORY-PSEUDODEMOKRACJA 25.09.05, 22:10 Ruch JOW protestuje przeciwko łamaniu demokratycznych zasad przez obecną ordynację wyborczą. Wybory organizowane wg ordynacji proporcjonalnej nie są prawdziwie demokratyczne, ponieważ: 1)Nie każdy może zostać kandydatem na posła i mieć realną szansę na wybór(Aby mieć taką realną szansę musi być wpisany na listę kandydatów przez partię która zdobędzie przynajmniej 5% głosów) Skutek:-- Obecna ordynacja wyborcza pozbawiła zdecydowaną większość obywateli biernego prawa wyborczego. 2)Głosujemy w okręgach, z których wchodzi około 10 posłów a mamy tylko jeden głos.Możemy wskazać tylko jednego posła a więc mamy tylko 1/10 głosu.Obywatele nie wybierają,oddają tylko głos.Prawdziwe wybory odbywają się obecnie na posiedzeniach zarządów partyjnych. Skutek:-- Według obecnej ordynacji wyborczej obywatele mają bardzo ograniczone czynne prawo wyborcze. Niestety Polska nie jest krajem prawdziwie demokratycznym. Obecna ordynacja wyborcza:1) łamie podstawowe konstytucyjne prawa obywateli 2)powoduje że posłami zostają ludzie nieznani wyborcom i tego zaszczytu niegodni 3)likwiduje odpowiedzialność posłów przed swoimi wyborcami 4)jest przyczyną korupcyjnej degeneracji i rozkładu państwa polskiego 5)wprowadza,w miejsce rządów większości rządy klik partyjnych Ruch Obywatelski na rzecz wprowadzenia Jednomandatowych Okręgów Wyborczych(JOW) domaga się zastąpienia ordynacji proporcjonalnej (partyjnej) ordynacją większościową z jednomandatowymi okręgami wyborczymi (jeden poseł z każdego powiatu) . Odpowiedz Link Zgłoś
bryson Re: PSEUDOWYBORY-PSEUDODEMOKRACJA 26.09.05, 11:52 MASZ RACJE. NA PIERWSZY RZUT OKA TEGO NIE WIDAC, ALE WYSTARCZY ZADAC SOBIE PYTANIE, DLACZEGO KTOS ZE SZCZECINA, KTO NIGDY NIE BYL W, NA TEN PRZYKLAD, LUBLINIE, ZOSTAJE POSLEM Z ... LUBLINA. SYSTEM ANGLO-SASKI, GDZIE GLOSUJE SIE NA KONKRETNYCH KANDYDATOW O TO ONI, A NIE OSOBY NASTEPNIE WYBRANE PRZEZ PARTIE (CO FATKTYCZNIE OZNACZA, ZE TO NIE JA JAKO OBYWATEL MAM TUTAJ GLOS), TRAFIA DO IZBY GMIN. W POLSCE WYBORY SA PO TROSZE "W CIEMNO". Odpowiedz Link Zgłoś
polskiprezydent uu1- demokracja to coś innego niż myślisz 25.09.05, 21:58 "Re: 25.9.2005 r. skończyła się w Polsce demokracja" Ucz się zasad demokracji i wolnego rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk444 Pis-socjalizm w gospodarce, zamordyzm w polityce 25.09.05, 22:02 taka jest pisowska demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
polskiprezydent Re: Pis-socjalizm w gospodarce, zamordyzm w polit 25.09.05, 22:19 jerzyk444 napisał: > taka jest pisowska demokracja. Koniec z przymiotnikami. Nie będzie ponadstandardowej uczciwości, będzie zwykła, normalna uczciwość. Nie będzie pisowskiej demokracji - będzie demokracja. Nie zamordyzm lecz odpowiedzialność za słowa i czyny w polityce. Nie socjalizm w gospodarce, lecz uczciwa konkurencja i walka z korupcją. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pis-socjalizm w gospodarce, zamordyzm w polit 25.09.05, 22:40 Dostałeś zlecenie na pisanie bajek? Czy kpisz w żywe oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
polskiprezydent Re: Pis-socjalizm w gospodarce, zamordyzm w polit 25.09.05, 22:54 uu1 napisała: > Dostałeś zlecenie na pisanie bajek? Czy kpisz w żywe oczy? W taką bajkę trzeba wierzyć. Ile będzie naprawdę prawa i sprawiedliwości, to inna bajka. Wystarczy jak w prawie będzie mniej "furtek" do robienia przekrętów. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pis-socjalizm w gospodarce, zamordyzm w polit 25.09.05, 23:01 Wierzyć to można w biustonosze z firmy "Hawaje". Tylko, ze na Hawajach nie noszą biustonoszy. Oczekujesz zmian na lepsze od gostka, który doprowadził do zwolnienia z aresztu bandziora bo mu nikt nie powiedział, że to bandzior? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Dobrze, że Ty wiesz co to jest demokracja. 25.09.05, 22:16 Mnie chodzi o demokrację brudno PISu. Więc nie serwuj mi tej prozy dla wegetarian. Odpowiedz Link Zgłoś
rush99 to ostatnie wolne wybory 25.09.05, 21:58 głosowaliście na PiSuardesów i to wasz ostatni wolny wybór, w IV Rzeszypospolitej Kaczory tak jak zapowiadały zagarną dla siebie nieograniczoną władzę, a ponieważ oni wiedzą co jest najlepsze dla narodu, nie będą wydawali pięniędzy na kolejne wybory. To jest koniec wolnej Polski, ale sami tego chcieliście durnie. Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:59 Średniowiecza nadszedł czas.Witamy w rydzykowym Kaczolandzie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:15 w Polsce odnaleziono niesklasyfikowany okaz flory ... rydz kaczodzioby :) Odpowiedz Link Zgłoś
nordwest11 Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:01 Szkoda że na tym forum jest tylu czytelników "Nie" i "Trybuny". Oskarżacie o faszyzm, sami tkwicie w bagienku goebbelsowsko-urbanowskim. Grozicie wyjazdem - jeźdzcie, najlepiej na Kubę albo do Moskwy, Ale w skarpetkach, bo ukradzionych fortun nie zabierzecie. Adios, towarzysze! Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:17 tak jest .. niech jadą .. a wszystcy którzy zostaną niech mają po równo ... bo niedaj Boze niech zarobią ciut powyżej średniej krajowej .. to już bedeą kułakami złodziejami i malwersantami ... Tak braciszku ... przywalaj wszystkim dookaoła .. akcja czyste ręce potrzebuje takich jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
pixelp hehehe..:D 25.09.05, 22:03 wlasnie pije szampan za sukces PiS-u :) najblizsze dni, miesiace i lata beda ciezkie - szczegolnie dzieki "pomocy" "salonu", ale najwazniejsze to nie patrzyc sie na nic, i jechac dalej z wlasciwymi zmianami w naszym kraju! i PAMIETAC - WYBORY PREZYDENCKIE juz za niecaly miesiac - TYLKO KACZOR! BOG - HONOR - OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rush99 aleluja i do przodu ! 25.09.05, 22:05 nad Kaczorami już jest tylko Rydzyk, a nad nim tylko Bóg ! Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: hehehe..:D 25.09.05, 22:06 pixelp napisał: > wlasnie pije szampan za sukces PiS-u :) Powinieneś napisiać (hahaha) SZAMPANA!!!! Ale kup sobie drugiego. Bo życzę ci abyś dostał się w ręce szefa partii. hahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
pixelp Re: hehehe..:D 25.09.05, 22:16 > Powinieneś napisiać (hahaha) SZAMPANA!!!! > Ale kup sobie drugiego. Bo życzę ci abyś dostał się w ręce szefa partii. > hahahahahahahahahahahaha jak rozumiem kolega jest bardzo zly i dlatego te zlosliwosci pozbawione merytorycznosci :) nastepnym razem jak bede w takim "stanie" to postaram sie pisac perfekcyjnie ortograficznie oraz interpunkcyjnie - tak jak zawsze ;) ... ale w tej chwili jest ciezko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: hehehe..:D 25.09.05, 22:19 Panie merytoryczny .. a cóż takiego dobrego jest w programie pana Kaczora ? Odpowiedz Link Zgłoś
pixelp Re: hehehe..:D 25.09.05, 22:39 niesety moj stan jest coraz mniej "realny", wiec odpowiem slowami jadwigi staniszkis, z ktora nie zawse sie zgadzam, ale tutaj na pewno: "jaki powinien być nowy prezydent? Z tego rozdania jeżeli już - to Lech Kaczyński. To człowiek kompetentny, umiejący korzystać z wiedzy innych, mający bardzo dobrych współpracowników. Do tego cechuje go skromność i uczciwość, a poza tym zdaje sobie sprawę z odpowiedzialności władzy." to tyle z mojej strony Odpowiedz Link Zgłoś
starymason Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:04 nastepnych wyborow juz nie bedzie jestesmy nardoem wybranym wypowiemy wojne niemcom i rosji alleluja i do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:05 Chyba chory na głowę jesteś jak tak naprawdę myślisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dugalle Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:26 nie wiem czy sledziliscie ostatnie wydania tygodnikow takich jak przkroj, wprost, polityka, newsweek, przedlad, ozon.. ale wlasnie w przkroju byla rozmow z kaczynskim o jego reklamie w ktorej z lodowki znika wiekszosc jedzenia z powodu wprowadzenia podatku 3x15 przez PO a w wywiadzie przyznal ze to praktycznie chwyt marketingowy bo zniknelo by tylko (maksymalnie) 10% bo potanial by gaz itd... wiec te pieniadze bylyby przeznaczone na np zywnosc... poza tym jest obawa ze mimo ze rokita przyznal ze ataki na PO sa czescia kampani wyborczej PiSu to wydaje mi sie ze ludzkie uczucia nawet w polityce zostaja i PO moze miec w przyszlej koalicji za zle PiSowi ze prowadzil przez ostatnie tygodnie negatywna kampanie przeciw PO.. PO od poczatku zaznaczalo wyraznie ze chce koalicji z PiSem zeby rzadzic uczciwie i dojrzale PiS natomiast robil wszystko zeby przkonac do siebie... Takie sa tego wyniki nie chce tego komentowac choc sam bylem za PO... mam tylko nadzieje ze prezydentem nie zostanie drugi z braci bo to nie wrozy nic dobrego... bo koalicji braci nie przelamiemy a tak choc nie wielki bat beda nad soba czuli.. bat czyli TUSKA Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Posprztajmy nasz polski dom 25.09.05, 22:17 uznajac w pierwszym rzedzie PZPR jako partie zbrodnicza, w ten sposob przerwiemy kolo ucisku komunistycznego, ktory chowa sie jeszcze za paragrafy i skorupowane sady. Renty SB i PZPR obnizyc do najnizszego poziomu, a nawet pozbawic zbirow srodkow do zycia, zycie publiczne i gospodarke komunalna wykrzewic z bandy PZPR/SLD, tylko w ten sposob zaskoczy motor niepodleglej Polski. Rodacy, godzina wolnosci wybila, nie zmarnujmy kolejnj szansy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Posprztajmy nasz polski dom 25.09.05, 22:36 Marzysz! Po i Pis to PRL-bis. Nie zrobia NIC! Odpowiedz Link Zgłoś
echo66 Re: Posprztajmy nasz polski dom (z kaczych kup) 26.09.05, 00:32 mobileinmobili napisał: > uznajac w pierwszym rzedzie PZPR jako partie zbrodnicza, w ten sposob przerwiem > y kolo ucisku komunistycznego, ktory chowa sie jeszcze za paragrafy i skorupowa > ne sady. Renty SB i PZPR obnizyc do najnizszego poziomu, a nawet pozbawic zbiro > w srodkow do zycia, zycie publiczne i gospodarke komunalna wykrzewic z bandy PZ > PR/SLD, tylko w ten sposob zaskoczy motor niepodleglej Polski. > > Rodacy, godzina wolnosci wybila, nie zmarnujmy kolejnj szansy!!! Powinieneś zostać odizolowany(a) od reszty zdrowych ludzi,świrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mickey.mouse Glupcze... 25.09.05, 22:19 Ten "faszystowski belkot" poparla wiekszosc glosujacych. Jesli wiec wszyscy oni sa belkoczacymi faszystami, to to naczy ze co najmniej 1/4 Polski jest faszystowska. Odpowiedz Link Zgłoś
abyss uu1, tu znów tutaj! 25.09.05, 22:54 Wyjątkowo się z toba zgadzam. Te 10 procent co głosowało na SLD to rzeczywiście głupki... Odpowiedz Link Zgłoś
czago Re: uu1, tu znów tutaj! 26.09.05, 01:40 Abyss, pisząc takie słowa udowadniasz, że jesteś kretynem. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Glupcze... 25.09.05, 22:39 mickey.mouse napisał: > Ten "faszystowski belkot" poparla wiekszosc glosujacych. Jesli wiec wszyscy oni > > sa belkoczacymi faszystami, to to naczy ze co najmniej 1/4 Polski jest > faszystowska. ********************************* Liczyć nie umiesz? Z frekwencji i ilości głosów wynika, że PiS poparła zaledwie 1/10 uprawnionych do głosowania. To dość żałosne poparcie dla socjalistycznego programu PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
mickey.mouse Re: Glupcze... 26.09.05, 04:04 Ja z najprostszym liczeniem nie ma problemow, obawiam sie jednak ze prawdziwe sa badania, zgodnie z ktorymi 75% Polakow ma problemy ze zrozumieniem najprostszego tekstu pisanego. Napisalem 1/4 glosujacych, a nie 1/4 uprawnionych do glosowania.... Niezaleznie od frekfencji natomiast, ze sporym prawdopodobienstim mozna zakladac, ze faktyczny rozklad glosow jest zblizony do preferencji ogolu uprawnionych. Inaczej mowiac, gdy hipotetycznie zalozyc ze do wyborow poszlaby wiekszosc uprawnionych, rozklad miejsc w nowym Parlamencie bylby zblizony. Odpowiedz Link Zgłoś
scyg Re: Glupcze... 26.09.05, 09:42 Oczywiscie najwiekszymi kretynami sa ci, ktorzy wogole nie poszli glosowac, tylko pozwolili innym za siebie wybrac... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk To by sie zgadzalo - tez sadze,ze co czwarty Polak 26.09.05, 03:09 to NARODOWIEC i SOCJALISTA, a wiec nazista (faszyzm to ciut cos innego, zaklada elitaryzm, nie zas socjalistyczny egalitaryzm jednakich zoladkow). Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: 25.9.2005 r. rozpoczęła swe rządy w Polsce 25.09.05, 22:39 Mówisz o panu ochlo-olo ? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: uu1, gdzie twoj Cimoszenko?! 25.09.05, 22:58 Dokładnie w leśniczówce. Nie zadaje się ani z hołotą ani z drobiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Dokształć się. 25.09.05, 23:00 Znaczy się drugi raz mam obejrzeć kasetę z Charkowa z panem ochlo-olo w roli głównej? Doceniam intelekt,doceniam Obejrzę, wyjątkowo genialny dowód inteligencji ola-ochlokraty Nie dostaniecie premii towarzyszu ,kran wzięli i zepsuli..matoły Odpowiedz Link Zgłoś
pawdzier Sikorski MInistrem Spraw Zagranicznych 25.09.05, 22:23 Wydaje mi sie, ze w obozie zwyciezcow, jedynie jedna osoba zasluguje na teke MSZ, Radek Sikorski, Rokita nie ukrywa, ze chialby zostac Ministrem Spraw Wewnętrznych, a przyszłego premiera poznamy po wyborach parlamentrnych, prawdopodobnie Jaroslaw, chociaz nie zapominajmy ze 8 lat temu premierem mial byc Krzaklewski, a wyszlo jak wyszlo... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Sikorski MInistrem Spraw Zagranicznych 25.09.05, 22:27 Kto? Przeciez jedynym sensownym kandydatem bylby Kostrzewa-Zorbas albo Saryusz-Wolski. PiS pewnie wezmie ministra finansow, wiec wystarczy ze zdemoluje gospodarke. A budzet beda przepychac egzotyczne jednorazowe koalicje PiS-SB-LPR-PSL. Oszolomy od polityki zagranicznej precz! Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Sikorski MInistrem Spraw Zagranicznych 25.09.05, 22:46 Żałosny jesteś zwolenniku Pedoli ....wyczyścić dokładnie MSZ..zatrudnić doskonale wykształconych młodych ludzi..doświadczonym partyjnym towarzyszom Polacy serdecznie dziękują ......Na emertury poszli won... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Sikorski MInistrem Spraw Zagranicznych 25.09.05, 22:50 Gdyby Cię nie było, należałoby Cię wymyśleć. Tylko po co zmieniłes nick? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Sikorski MInistrem Spraw Zagranicznych 25.09.05, 22:50 Co jest zalosne to nie wiedziec z jakiej partii sa Saryusz-Wolski i Kostrzewa-Zorbas. I tacy ludzie jak Ty chca budowac "IVRP". Strach sie bac. Ojczyzne _zdrowa_ racz nam wrocic Panie... Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Sikorski MInistrem Spraw Zagranicznych 25.09.05, 23:11 Polityczni zombie's....już byli i się sprawdzili i zostali dzisiaj docenieni,,, Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Sikorski MInistrem Spraw Zagranicznych 25.09.05, 23:38 > Polityczni zombie's....już byli i się sprawdzili i zostali dzisiaj docenieni,,, 24,7% glosow. Niezly wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
danwar2 Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:32 to już od dzisiaj liczymy IV RP? bez przesady, z Kwasem i Belką? ;) a tak poważnie, to IV RP można liczyć od wejścia w życie nowej konstytucji (o ile do tego kiedykolwiek dojdzie), tak jak V Republika we Francji (od 1958 r.), a nie od wygranej PiS w wyborach czy nawet od sformowania rządu - wszystko będzie działało wg Konstytucji z 1997 r., więc z prezydentem Tuskiem i premierem J.Kaczyńskim (ew. z prezydentem L.Kaczyńskim i premierem Rokitą) będzie to nadal III RP. Natomiast - mówię to jako obywatel, nie żaden sympatyk PiS - używanie epitetu "faszyści" w odniesieniu do PIS jest obraźliwe i jako takie jest karalne (zniesławienie). Odpowiedz Link Zgłoś