Dodaj do ulubionych

PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas

25.09.05, 21:22
Wygrala nie IV RP, tylko faszystowski i oglupiajacy belkot tow. Kaczynskich.
Obserwuj wątek
    • usiruf Ogromne kroki 25.09.05, 21:29
      - Zrobiliśmy ogromny krok w stronę Polski prawej i sprawiedliwej -

I duzy w tyl w stonej bogatej, przedsiebiorczej i wolnej.
      • izmy to ta zła wiadomość.. 25.09.05, 21:54

..a dobra jest taka,
        że polskie siatkarki i tak zdobyły złoty medal
        • cat-a-stroffa tak sobie myślę.. ciekawe czy znowu pokażą.. 25.09.05, 22:29

taki film jeden.. pamiętacie?
          o dwóch takich co to cośtam ukradli..
          albo nakłamali..
          • ukropek Re: tak sobie myślę.. ciekawe czy znowu pokażą.. 25.09.05, 22:34
            Ha ha ha ha księżyc w bajce a władzę czewonym złodziejom w realu...
            Czy ktokolwiek mógł to przewidzieć...
            • a1nd2 -------------------------------------troche szkoda 25.09.05, 23:30
              ze polacy dali sie zastraszyc glupawym reklamowkom PISu. dobra nauczka dla innych partii, ze kampania ma byc plastyczna, edukacyjna. szkoda, ze tym razem ta edukacja byla klamliwa i zastraszajaca, a nie konsruktywna.

pozytywne jest to, ze PIS nie bedzie juz szczekal na PO. jezeli cos zle pojdzie, to na kaczynskich spadnie odpowiedzialnosc. a jak wszystko pojdzie dobrze - to tym lepiej :)
              • hiob102 DO WICEPREMIERA ROKITY. 26.09.05, 09:18
                Szanowny Panie Wicepremierze. Jestem rozczarowany wynikami wyborów. Okazuje
                się, że w polityce trzeba być skutecznym, a nie pryncypialnie grzecznym.
                Znikający ser z lodówki oraz inne obrazki z reklamówek PiS bardziej podziałały
                na wyobraźnię Polaków niż uśmiechy PO i przyjazne gesty adresowane w kierunku
                PiS. Liczę, że PO zewrze szeregi, bo w przeciwnym razie będziemy mieli
                Rzeczpospolitą Obojga Kaczorów. I na koniec pytanko. Dlaczego PO nie była
                obecna w małych miastach i wsiach?. Elektorat się zdobywa a nie kokietuje już
                zdobyty. Jak widać z wyników wyborów, siermiężne PiS odrobiło lekcje z
                marketingu. Pozdrawiam. Ps. Jestem prawnikiem. Mogę czuć się zaniepokojony
                perspektywą kierowania Ministrem Sprawiedliwości przez Ziobrę. Ignorant (czy
                widział Pan w tv jakie komunały wygadywała w rozmowie z prof. Filarem), który
                mentorskim tonem dorównuje prof. Geremkowi. Ps 2. Proszę nie wierzyć J.
                Kaczyńskiemu, że ustąpi Panu stanowisko premiera, gdy wybory prezydenckie wygra
                jego brat. To bezwzględny człowiek, który po wygranej L. Kaczyńskiemu powie
                Panu, „przepraszam, żartowałem”.
                • da_markos Re: DO WICEPREMIERA ROKITY. 26.09.05, 10:40
                  a w ktorym momencie j. kaczynski powiedzial ze zrzeknie sie fotelu premiera na
                  rzecz rokity??? poza tym PO moze wlasnie podziekowac bufonadzie rokity, ze
                  przegralo wybory. widac ludzie maja juz dosc wszechwiedzacych, bufonowatych
                  politykow w stylu millera.
                  • ghost25 Re: DO WICEPREMIERA ROKITY. 26.09.05, 10:51

Drodzy Państwo! chciałem wam zakomunikować,że w Polsce rozpoczęła
                    się era kaczyzmu,tfuuu -Faszyzmu.Sieg heil Kaczyński.
                    • korado9 Re: DO WICEPREMIERA ROKITY. 26.09.05, 14:50
                      kogo twój bełkot obchodzi?
                • adas313 Re: DO WICEPREMIERA ROKITY. 26.09.05, 12:02
                  > Ps 2. Proszę nie wierzyć J. Kaczyńskiemu, że ustąpi Panu stanowisko premiera,
                  > gdy wybory prezydenckie wygra jego brat. To bezwzględny człowiek, który po
                  > wygranej L. Kaczyńskiemu powie Panu, „przepraszam, żartowałem”.

Nie ma tak!
                  Bezwzglednie PO powinna walczyc o teke premiera, w razie - odpukac -
                  prezydentury Lecha, wlacznie ze straszeniem zerwania koalicji.
                  Wlasciwie Rokita juz teraz powinien domagac sie tej posady argumentujac to
                  chocby tym, ze PiS nie ma kandydata, a inne kandydatury niz Kaczynski groza
                  sterowaniem "z tylnego fotela" - w ten sposob albo pozbawia PiS premierostwa,
                  albo zmusza Jaroslawa do zdeklarowania tego, ze bedzie premierem i w
                  konsekwencji zalatwia szanse Lecha na bycie preziem.

To ze PO przegralo? Co to za roznica? Dal nam przyklad kanclerz Schröder jak
                  przegrywac mamy! Wtopil wybory i z promiennym usmiechem oglosil, ze co prawda je
                  przegral, ale uwaza ze powinien nadal rzadzic. I sa szanse - choc niewielkie -
                  ze mu sie to uda osiagnac.
          • pyosalpinx Re: tak sobie myślę.. ciekawe czy znowu pokażą.. 26.09.05, 12:20
            calkiem niedawno byl na polsacie, ciekawe tylko czy ostatni raz.
    • starymason Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:29
      to juz koniec tego pannstwa ja cjhce zyc w normalnym kraju
      • tygrysio_misio Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:34
        ja tez chce ... szkoda ze to nie w Polsce
      • nam Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:43
        ja tez......
        • ignus wstyd 26.09.05, 00:08
          40% frekwencji. wybor PiSu. wstyd mi za narod polski. bo to jedyne uczucie jakie
          moze towarzyszyc czemus takiemu. wstyd i hanba.
          ---
          Live for today... gone tomorrow... that's me
      • pogromca_mrowek A zatem czekamy na efekty: 1) Kara śmierci 25.09.05, 22:11
        2) Lustracja
        3) Dekomunizacja
        4) Wypełnianie obietnic wyborczych (zwłąszcza zasiłki itp), dowalenie przedsiebiorcom itd itp

Czy starczy miejsca i czasu na gospodarke i walke z bezrobociem?
        • koczisss Re: A zatem czekamy na efekty: 1) Kara śmierci 25.09.05, 22:12
          Kara śmierci musi być!!!
          • k_r Re: A zatem czekamy na efekty: 1) Kara śmierci 25.09.05, 22:20
            czuje niesmak ... ale tu sie z Toba zgadzam... tylko nie powinna być zbyt często
            orzekana...
            • koczisss Re: A zatem czekamy na efekty: 1) Kara śmierci 25.09.05, 22:29
              Wystarczy, że będzie, a już będzie większym strasazkiem dla potencjalnych przestępców, niż dożywocie, które jest później zamieniane na na 25 lat itp.!
        • k_r Re: A zatem czekamy na efekty: 1) Kara śmierci 25.09.05, 22:13
          heheheh optymista....
          z obietnic tylko lustarcja i dekomunizacja bedze realizowana ...przez
          lata...przecież to takie widowiskowe... o reszcie zapomnij
        • adas313 Re: A zatem czekamy na efekty: 1) Kara śmierci 25.09.05, 22:58
          > 4) Wypełnianie obietnic wyborczych (zwłąszcza zasiłki itp), dowalenie przedsieb
          > iorcom itd itp

> Czy starczy miejsca i czasu na gospodarke i walke z bezrobociem?

Nie, gdyz jak sam napisales PiS obiecal dobicie gospodarki i wzrost bezrobocia.
      • anna-dark Super !!! PIS !!! Hurrraaaaa !!!!!! 25.09.05, 22:36
        Super !!! PIS !!! Hurrraaaaa !!!!!!
        I jeszcze złoto w siatkę!!!
        Świetny wieczór
        • bart113 Re: Super !!! PIS !!! Hurrraaaaa !!!!!! 26.09.05, 10:28
          zlotow siatke tak, PiS nie.
    • wlodekzpoznania i tak 3 miliony Polaków ybrało nam nowy rząd... 25.09.05, 21:30
      Szkoda
      • abyss Bardzo dobrze, że 3 miliony świadomych 25.09.05, 22:51
        wybrało za 20 milionów baranów.
        • bart113 Re: Bardzo dobrze, że 3 miliony świadomych 26.09.05, 10:30
          bzdura, juz widze te swiadomosc, jak za pare lat zaczna pomstowac na "tych
          zlodziej z PiS - u...". Program gospodarczy PiS nie ma Polsce nic do
          zaoferowania, a programu Platformie Kaczory realizowac nie dadzą. Polską będzie
          rządzić dwóch zajadłych watażków, którzy się na rządzeniu nie znają - bo tu
          główn rolę odgrywa ekonomia, a oni o niej pojęcia nie mają... Niestety
          wkraczamy do IV Rzeczpospolitej - Rzeczypospolitej Obojga Kaczorów... :(
          • superkulfon Re: Bardzo dobrze, że 3 miliony świadomych 26.09.05, 11:05
            bez PO PiS nie ma szans na wiekszosc chyba ze sie z samoobrona dogada i to
            jest dobra wiadomosc.
            Albo bedzie wspolny program albo nowe wybory
    • starymason Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:30
      prawdopodobnie w styczniu beda kolejne wybory kiedy koalicjanci nie zdolakja
      uchwalic budzetu
      • tygrysio_misio Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:33
        tylko czy w nastepnych wyborach znow nie odwrocila sie
        choragiewka....podejrzewam ze kolejnych 4 lat SLD bysmy nie
        przezyli...przynajmniej ja bym nie przeyzla w tym kraju..

niedlugo nadejdzie czas wyjechac do normalnego kraju i tworzyc opozycyjny rzad
        IX RP na uchodzctwie
        • wujek127 Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:39
          Jak mnie denerwuje to gadanie o IV Rezczypospolitej... jakby zmiana "nazwy"
          miała zmienić kraj :/
          Niech to czyn zmieni nazwe a nie odwrotnie!
          Mam nadzieje że tak się stanie.
        • adas313 Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:46
          > tylko czy w nastepnych wyborach znow nie odwrocila sie
          > choragiewka....podejrzewam ze kolejnych 4 lat SLD bysmy nie
          > przezyli...przynajmniej ja bym nie przeyzla w tym kraju..

Gorzej niz SLD (ktore moze znormalnieje), moze rzadzic S(amoo)B(rona) i LPR.
    • zwiatrem1 Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:33
      Chlopczyku trzymaj nerwy na wodzy!!!!!!!!
    • alkud KTO LUBI PISS? 25.09.05, 21:34
      wg mnie wszystko zalezy od wygladu wybranki :)))))))

religiapokoju.blox.pl
    • maruda.r Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:35

Cztery lata temu partia Kaczyńskich dopiero się rodziła. Partyjny wieczór
      wyborczy był skromny, w niewielkiej salce tłoczyli się działacze, nie było
      spektakularnej oprawy.

A teraz będą gigantyczne łapówki, przekręty i ciągłe przemówienia tow. Kaczyńskich.

• darspan Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 23:32
        rzeczywiście jesteś maruda...szkoda mi takich ludzi, którzy patrzą na
        rzeczywistość a nie potrafią albo nie chcą dostrzec prawdy - panie MARUDA!
      • darspan czy można dobrze rządzic krajem z takimi ludźmi? 25.09.05, 23:58

jak czytam te posty to dochodzę do wniosku, że część internautów to taka dziwna
        nacja: postkomune chwalą a próby zlikwidowania "czerwonej pajeczyny"atakują.
        Ludzie! Gdzie zgubiliście rozsądek? Przestancie zazywać "pigułek Murti Binga"
        bo niedługo staniecie się śmieciem i odpadem czerwono-gangsterskiej
        lewicowładzy.
        Czytajcie i interesujcie sie światem bo sądząc po warsztacie literackim - jaki
        prezentujecie w postach, to poza programem tv i sportem - nic więcej nie
        czytacie (a swoja drogą to kto z was wie, dla kogo były przeznaczone pigułki
        Murti Binga i kto to taki?)
    • dugalle Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:38
      PiS wygral i co teraz zrobic... uciec do afryki jak powiedzial moj
      kolega: "k*** zaszyc sie w Etiopi gdzies i ch**
      nasze dzieci beda sie bawily w berka z zebrami...
      bo to co oni nam zafunduje to obym sie mylil nie niedzie kolorowo... czas
      pokarze ... chyba ze wczesniej uciekne:P
      • jerzyk444 "Złotka" na info o wygranej Kaczora przegrały seta 25.09.05, 21:43
        Teraz Kaczor i Roman będą tworzyć nową RP, pokażą jak powinniśmy wszyscy
        wyglądać,żyć itp. itd.
      • polskiprezydent PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:45
        dugalle napisał:

> PiS wygral i co teraz zrobic... uciec do afryki jak powiedzial moj
        > kolega: "k*** zaszyc sie w Etiopi gdzies i ch**
        > nasze dzieci beda sie bawily w berka z zebrami...
        > bo to co oni nam zafunduje to obym sie mylil nie niedzie kolorowo... czas
        > pokarze ... chyba ze wczesniej uciekne:P

Myśleliście, że zawsze będziecie jeździć do Etiopii tylko na Safari za wyłudzone
        pieniądze. Możecie teraz jechać tam aby nauczyć się uczciwej pracy.
        • k_r Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:03
          czyzbyś ty mierzył wszystkich swoimi standardami?
          • polskiprezydent Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:09
            k_r napisał:

> czyzbyś ty mierzył wszystkich swoimi standardami?

Własne standardy? Czy odpowiedzialność i uczciwość to tylko moje standardy?
            Jeśli masz lepsze, to zostań w kraju i próbuj je wprowadzać w życie.
            • k_r Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:11
              coś ci na oczy padło i nie wiesz komu masz odpisywać... ja dla odmiany do
              twojego poprzednika mam zamiar zostać w Polsce ...nosiłem sie co prawda z
              zamiarem otworzenia firmy ale w zaistniałej sytuacji sie zdeczka wstrzymam ..
        • dugalle Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:07
          najpierw pozbieraj mysli a pozniej pisz bo cos nie do konca skladnie ci to
          zdanie wyszlo... a uczciwej pracy to nauczylo sie juz wiele osob i to wlasnie
          oni mieli nadzieje ze bedzie lepiej a nie gorzej... a poza tym to wszyscy mieli
          nadzieje na normlanosc w kraju a nie na Kaczora...
          • kubiktx Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:28
            No i 60% zrezygnowanych Polaków zostawiło Polskę na pastwe losu (braci
            Kaczynskich). Ta frekwencja byla ponizej krytyki...
    • werter-6 Spiredalam z tego faszystowskiego 25.09.05, 21:43
      Burdelu
      • koczisss Re: Spiredalam z tego faszystowskiego 25.09.05, 21:46
        Szerokiej drogi i krzyżyk na nią!!!
      • kahlil Re: Spiredalam z tego faszystowskiego 25.09.05, 21:46
        werter-6 napisał:

> Burdelu

> ".....szerokiej drogi już czas"
      • korado9 Re: Spiredalam z tego faszystowskiego 26.09.05, 14:54
        wreszcie, czy masz paru podobnych oszołomów do zabrania ze sobą. Prosimy... weź
        wszystkich. papatki
    • rush99 RATUNKU !!! 25.09.05, 21:44
      Jestem człowiekiem uczciwym ale boję się co Kaczory narobią jak zaczną
      majstrować przy konstytucji, czeka nas IV RZESZYPOSPOLITA, naprawdę program
      mają porównywalny z NSDAP, pozostaje mieć nadzieje że będą z tego jakieś drogi,
      bo to że nas Kaczor wciągnie w jakąś wojne to jest pewne.
      • koczisss Re: RATUNKU !!! 25.09.05, 21:47
        Ejj tam, nie przesadzasz z tą wojną???
        Niby z kim???
        • rush99 Re: RATUNKU !!! 25.09.05, 22:04
          Biorąc pod uwagę rusofobię POPiSowców na pierwszy ogień pójdzie Białoruś, a
          raczej to my pójdziemy na pierwszy ogień.
          • koczisss Re: RATUNKU !!! 25.09.05, 22:06
            Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz!!!
            Nie będzie wojny, nie te czasy!!!
      • kahlil Re: RATUNKU !!! 25.09.05, 21:48
        rush99 napisał:

> Jestem człowiekiem uczciwym ale boję się co Kaczory narobią jak zaczną
        > majstrować przy konstytucji, czeka nas IV RZESZYPOSPOLITA, naprawdę program
        > mają porównywalny z NSDAP, pozostaje mieć nadzieje że będą z tego jakieś
        drogi,
        >
        > bo to że nas Kaczor wciągnie w jakąś wojne to jest pewne.

> kiepsko jak sam do siebie gadasz!
      • r0b0l Re: RATUNKU !!! 25.09.05, 21:49
        nareszcie bedzie można spokojnie wyjechać z tego krraju o nazwie RZYĆPOSPOLITA z czystym sumieniem. I na wizę polityczną bo wodzowie niedługo zamkną granice ażeby szczęśliwi obywatele kato soc landu nie spieprzali w zbyt dużych ilościach nieświadomi jak tu dobrze i wspaniale.
        • koczisss Re: RATUNKU !!! 25.09.05, 21:49
          Jedź ino wartko!!!
          • r0b0l Re: RATUNKU !!! 25.09.05, 21:53
            najpierw zostanę dysydentem:
            obrażę szwagra przyszłego prezia ;-))
          • efg ludzie, czy może byc gorszy rzad niz był ? 25.09.05, 21:54
            trochę się wyprostuje pare kregosłupów i tyle. Maja sie czego bac ci
            którzy...mają. Niektórzy nam dawali za przykład Rosje, no wiec mamy podobnie -
            ograniczenie dzikiej prywatyzacji, wzmocnienie państwa, kilku sie posadzi i tyle.
            • rush99 oczywiście, ten który nastanie 25.09.05, 22:02
              Pisuardesi schłodzą gospodarkę, wprowadzą socjalizm taki że będzie ciekawiej
              niż przed 89, cenzura dla odmiany będzie kościelna, kolaicja POPiS ze względu
              na kolosalne różnice programowe szybko się rozpadnie, naturalni koalicjanci PiS
              LPR Sammobrona się zjednoczą pod patronatem Ojca Rydzyka, ale będzie wam wesoło
              hej ! :D
            • adas313 Re: ludzie, czy może byc gorszy rzad niz był ? 25.09.05, 22:02
              4 lata temu zadawano sobie takie same pytania.

Odpowiedz znasz.
            • k_r Re: ludzie, czy może byc gorszy rzad niz był ? 25.09.05, 22:06
              jasne .. kazdemu kto cokolwiek wiecej ma niż m-2 i fiata 126 ...sie zabierze aby
              było równo ...i sprawiedliwie dla wszystkich ...
      • dugalle Re: RATUNKU !!! 25.09.05, 22:11
        i tu sie z Toba zuplnie zgadzam...
    • schafchen Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:46
      Mam nadzieję, że PiS szybko się opamięta, i zamiast bawić się w rozliczenia i
      moralną odnowę RP, zabierze się w koalicji z PO za normalną, umiarkowaną,
      rozwojową politykę. Jeśli rzeczywiście zacznie się rozprawa z komunistami i
      agenturą PRLu, na 4 lata wyprowadzam się do puszczy... Również ze względów
      bezpieczeństwa - mój dziadek był członkiem PZPR i przez kilka lat pracował w UB,
      a nuż będą mnie teraz chcieli za to ukamieniować.
      • koczisss Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:48
        Jedź do Cimoszewicza!!!
    • ivulspirit IV Rzeczpospolita? Czyli że czeka nas rewolucja? 25.09.05, 21:47
      albo jakiś inny przewrót wszystkiego do góry nogami...

- Musimy odbudować to, co dobre i szlachetne, co wynika z tradycji naszego
      narodu.

Że niby co? Tradycją narodu polskiego było budowanie potęgi, którą później
      naród niszczył w taki czy inny sposób by móc budować ją na nowo.
      • k_r Re: IV Rzeczpospolita? Czyli że czeka nas rewoluc 25.09.05, 22:02
        moze to być także zapowiedz .. powtórki procesu brzeskiegi i niesławnej berezy
        kartuskiej :(
    • douglasmclloyd Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:49
      "Szef PiS przypomniał jednak, że to nie koniec walki wyborczej. - Przed nami
      wybory prezydenckie. Dopiero w nich rozstrzygnie się, która z koncepcji na
      Rzeczpospolitą uzyska większe poparcie - nasza czy ta, którą proponują nasi
      przyjaciele i koalicjanci z PO."

Szkoda, że takiego języka nie było słychać przed wyborami.
      • wet3 Po i PiS... 25.09.05, 21:52
        ... to dalszy ciag PRL-bis!
      • k_r Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:07
        no prosze ..przyjaciele... inaczej by śpiewał jak by byli drudzy ..cóż .. mam
        nadziej przynajmniej ze wywarczane wcześniej fotel marszałka sejmu zostawia po
    • truten.zenobi to może zamontujmy sobie licznik 25.09.05, 21:50
      jak to było ein volk ein raich zwei kathoren
      • koczisss Licznik czego??? (n/t) 25.09.05, 21:51

• truten.zenobi kolejnych rzeczypospolitych 25.09.05, 21:53
          bo teraz każdy będzie chciał podkreslić że wprowadza nas w nową lepsza epokę...
    • uu1 Re: 25.9.2005 r. skończyła się w Polsce demokracja 25.09.05, 21:52
      • jerzyk444 Trzeba było głosować! 38% - co to za naród!!!! 25.09.05, 21:56
        A nie płakać!!! Teraz nam Roman Latino pokaże.
        • koczisss Re: Trzeba było głosować! 38% - co to za naród!!! 25.09.05, 21:58
          Otóż to, trzeba było ruszyć dupska i iść do urn!!!
          Nawet ja, wyjatkowo na te wybory poszedłem, poprzednie dwa se odpuściłem, a na tych byłem i za dwa tydnie też idę:)))
        • bgosa PSEUDOWYBORY-PSEUDODEMOKRACJA 25.09.05, 22:10
          Ruch JOW protestuje przeciwko łamaniu demokratycznych zasad przez obecną
          ordynację wyborczą.

Wybory organizowane wg ordynacji proporcjonalnej nie są prawdziwie
          demokratyczne, ponieważ:

1)Nie każdy może zostać kandydatem na posła i mieć realną szansę na wybór(Aby
          mieć taką realną szansę musi być wpisany na listę kandydatów przez partię która
          zdobędzie przynajmniej 5% głosów)
          Skutek:--
          Obecna ordynacja wyborcza pozbawiła zdecydowaną większość obywateli biernego
          prawa wyborczego.

2)Głosujemy w okręgach, z których wchodzi około 10 posłów a mamy tylko jeden
          głos.Możemy wskazać tylko jednego posła a więc mamy tylko 1/10 głosu.Obywatele
          nie wybierają,oddają tylko głos.Prawdziwe wybory odbywają się obecnie na
          posiedzeniach zarządów partyjnych.
          Skutek:--
          Według obecnej ordynacji wyborczej obywatele mają bardzo ograniczone czynne
          prawo wyborcze.

Niestety Polska nie jest krajem prawdziwie demokratycznym.

Obecna ordynacja wyborcza:1) łamie podstawowe konstytucyjne prawa
          obywateli
          2)powoduje że posłami zostają
          ludzie nieznani
          wyborcom i tego zaszczytu
          niegodni
          3)likwiduje odpowiedzialność
          posłów przed
          swoimi wyborcami
          4)jest przyczyną korupcyjnej
          degeneracji i
          rozkładu państwa polskiego
          5)wprowadza,w miejsce rządów
          większości
          rządy klik partyjnych

Ruch Obywatelski na rzecz wprowadzenia Jednomandatowych Okręgów Wyborczych(JOW)
          domaga się zastąpienia ordynacji proporcjonalnej (partyjnej) ordynacją
          większościową z jednomandatowymi okręgami wyborczymi (jeden poseł z każdego
          powiatu) .

• bryson Re: PSEUDOWYBORY-PSEUDODEMOKRACJA 26.09.05, 11:52
            MASZ RACJE. NA PIERWSZY RZUT OKA TEGO NIE WIDAC, ALE WYSTARCZY ZADAC SOBIE
            PYTANIE, DLACZEGO KTOS ZE SZCZECINA, KTO NIGDY NIE BYL W, NA TEN PRZYKLAD,
            LUBLINIE, ZOSTAJE POSLEM Z ... LUBLINA. SYSTEM ANGLO-SASKI, GDZIE GLOSUJE SIE NA
            KONKRETNYCH KANDYDATOW O TO ONI, A NIE OSOBY NASTEPNIE WYBRANE PRZEZ PARTIE (CO
            FATKTYCZNIE OZNACZA, ZE TO NIE JA JAKO OBYWATEL MAM TUTAJ GLOS), TRAFIA DO IZBY
            GMIN. W POLSCE WYBORY SA PO TROSZE "W CIEMNO".
      • polskiprezydent uu1- demokracja to coś innego niż myślisz 25.09.05, 21:58
        "Re: 25.9.2005 r. skończyła się w Polsce demokracja"

Ucz się zasad demokracji i wolnego rynku.

• jerzyk444 Pis-socjalizm w gospodarce, zamordyzm w polityce 25.09.05, 22:02
          taka jest pisowska demokracja.
          • polskiprezydent Re: Pis-socjalizm w gospodarce, zamordyzm w polit 25.09.05, 22:19
            jerzyk444 napisał:

> taka jest pisowska demokracja.

Koniec z przymiotnikami. Nie będzie ponadstandardowej uczciwości, będzie zwykła,
            normalna uczciwość. Nie będzie pisowskiej demokracji - będzie demokracja. Nie
            zamordyzm lecz odpowiedzialność za słowa i czyny w polityce. Nie socjalizm w
            gospodarce, lecz uczciwa konkurencja i walka z korupcją.
            • uu1 Re: Pis-socjalizm w gospodarce, zamordyzm w polit 25.09.05, 22:40
              Dostałeś zlecenie na pisanie bajek? Czy kpisz w żywe oczy?
              • polskiprezydent Re: Pis-socjalizm w gospodarce, zamordyzm w polit 25.09.05, 22:54
                uu1 napisała:

> Dostałeś zlecenie na pisanie bajek? Czy kpisz w żywe oczy?

W taką bajkę trzeba wierzyć. Ile będzie naprawdę prawa i sprawiedliwości, to
                inna bajka. Wystarczy jak w prawie będzie mniej "furtek" do robienia przekrętów.
                • uu1 Re: Pis-socjalizm w gospodarce, zamordyzm w polit 25.09.05, 23:01
                  Wierzyć to można w biustonosze z firmy "Hawaje". Tylko, ze na Hawajach nie
                  noszą biustonoszy. Oczekujesz zmian na lepsze od gostka, który doprowadził do
                  zwolnienia z aresztu bandziora bo mu nikt nie powiedział, że to bandzior?
        • uu1 Re: Dobrze, że Ty wiesz co to jest demokracja. 25.09.05, 22:16
          Mnie chodzi o demokrację brudno PISu. Więc nie serwuj mi tej prozy dla
          wegetarian.
      • rush99 to ostatnie wolne wybory 25.09.05, 21:58
        głosowaliście na PiSuardesów i to wasz ostatni wolny wybór, w IV
        Rzeszypospolitej Kaczory tak jak zapowiadały zagarną dla siebie nieograniczoną
        władzę, a ponieważ oni wiedzą co jest najlepsze dla narodu, nie będą wydawali
        pięniędzy na kolejne wybory. To jest koniec wolnej Polski, ale sami tego
        chcieliście durnie.
        • koczisss Re: to ostatnie wolne wybory 25.09.05, 22:01
          Ja głosowałem na PO!!!
        • uu1 Re: to ostatnie wolne wybory 25.09.05, 22:17
          Do kogo mówisz?
    • belial13 Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 21:59
      Średniowiecza nadszedł czas.Witamy w rydzykowym Kaczolandzie!!!!!!!
      • k_r Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:15
        w Polsce odnaleziono niesklasyfikowany okaz flory ... rydz kaczodzioby :)
    • nordwest11 Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:01
      Szkoda że na tym forum jest tylu czytelników "Nie" i "Trybuny". Oskarżacie o
      faszyzm, sami tkwicie w bagienku goebbelsowsko-urbanowskim. Grozicie wyjazdem -
      jeźdzcie, najlepiej na Kubę albo do Moskwy, Ale w skarpetkach, bo ukradzionych
      fortun nie zabierzecie. Adios, towarzysze!
      • k_r Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:17
        tak jest .. niech jadą .. a wszystcy którzy zostaną niech mają po równo ... bo
        niedaj Boze niech zarobią ciut powyżej średniej krajowej .. to już bedeą
        kułakami złodziejami i malwersantami ...

Tak braciszku ... przywalaj wszystkim dookaoła .. akcja czyste ręce potrzebuje
        takich jak ty
    • pixelp hehehe..:D 25.09.05, 22:03
      wlasnie pije szampan za sukces PiS-u :)
      najblizsze dni, miesiace i lata beda ciezkie - szczegolnie
      dzieki "pomocy" "salonu", ale najwazniejsze to nie patrzyc sie na nic, i jechac
      dalej z wlasciwymi zmianami w naszym kraju!
      i PAMIETAC - WYBORY PREZYDENCKIE juz za niecaly miesiac - TYLKO KACZOR!
      BOG - HONOR - OJCZYZNA!!!
      • rush99 aleluja i do przodu ! 25.09.05, 22:05
        nad Kaczorami już jest tylko Rydzyk, a nad nim tylko Bóg !
      • kupsztajn Re: hehehe..:D 25.09.05, 22:06
        pixelp napisał:

> wlasnie pije szampan za sukces PiS-u :)

Powinieneś napisiać (hahaha) SZAMPANA!!!!
        Ale kup sobie drugiego. Bo życzę ci abyś dostał się w ręce szefa partii.
        hahahahahahahahahahahaha
        • pixelp Re: hehehe..:D 25.09.05, 22:16
          > Powinieneś napisiać (hahaha) SZAMPANA!!!!
          > Ale kup sobie drugiego. Bo życzę ci abyś dostał się w ręce szefa partii.
          > hahahahahahahahahahahaha

jak rozumiem kolega jest bardzo zly i dlatego te zlosliwosci pozbawione
          merytorycznosci :)
          nastepnym razem jak bede w takim "stanie" to postaram sie pisac perfekcyjnie
          ortograficznie oraz interpunkcyjnie - tak jak zawsze ;)
          ... ale w tej chwili jest ciezko ;)
          • k_r Re: hehehe..:D 25.09.05, 22:19
            Panie merytoryczny .. a cóż takiego dobrego jest w programie pana Kaczora ?
          • pixelp Re: hehehe..:D 25.09.05, 22:39
            niesety moj stan jest coraz mniej
            "realny", wiec odpowiem slowami jadwigi staniszkis, z ktora nie zawse sie
            zgadzam, ale tutaj na pewno:
            "jaki powinien być nowy prezydent?

Z tego rozdania jeżeli już - to Lech Kaczyński. To człowiek kompetentny,
            umiejący korzystać z wiedzy innych, mający bardzo dobrych współpracowników. Do
            tego cechuje go skromność i uczciwość, a poza tym zdaje sobie sprawę z
            odpowiedzialności władzy."
            to tyle z mojej strony
    • starymason Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:04
      nastepnych wyborow juz nie bedzie jestesmy nardoem wybranym wypowiemy wojne
      niemcom i rosji alleluja i do przodu
      • koczisss Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:05
        Chyba chory na głowę jesteś jak tak naprawdę myślisz!!!
        • dugalle Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:26
          nie wiem czy sledziliscie ostatnie wydania tygodnikow takich jak przkroj,
          wprost, polityka, newsweek, przedlad, ozon.. ale wlasnie w przkroju byla rozmow
          z kaczynskim o jego reklamie w ktorej z lodowki znika wiekszosc jedzenia z
          powodu wprowadzenia podatku 3x15 przez PO a w wywiadzie przyznal ze to
          praktycznie chwyt marketingowy bo zniknelo by tylko (maksymalnie) 10% bo
          potanial by gaz itd... wiec te pieniadze bylyby przeznaczone na np zywnosc...
          poza tym jest obawa ze mimo ze rokita przyznal ze ataki na PO sa czescia
          kampani wyborczej PiSu to wydaje mi sie ze ludzkie uczucia nawet w polityce
          zostaja i PO moze miec w przyszlej koalicji za zle PiSowi ze prowadzil przez
          ostatnie tygodnie negatywna kampanie przeciw PO.. PO od poczatku zaznaczalo
          wyraznie ze chce koalicji z PiSem zeby rzadzic uczciwie i dojrzale PiS
          natomiast robil wszystko zeby przkonac do siebie... Takie sa tego wyniki nie
          chce tego komentowac choc sam bylem za PO... mam tylko nadzieje ze prezydentem
          nie zostanie drugi z braci bo to nie wrozy nic dobrego... bo koalicji braci nie
          przelamiemy a tak choc nie wielki bat beda nad soba czuli.. bat czyli TUSKA
    • mobileinmobili Posprztajmy nasz polski dom 25.09.05, 22:17
      uznajac w pierwszym rzedzie PZPR jako partie zbrodnicza, w ten sposob przerwiemy kolo ucisku komunistycznego, ktory chowa sie jeszcze za paragrafy i skorupowane sady. Renty SB i PZPR obnizyc do najnizszego poziomu, a nawet pozbawic zbirow srodkow do zycia, zycie publiczne i gospodarke komunalna wykrzewic z bandy PZPR/SLD, tylko w ten sposob zaskoczy motor niepodleglej Polski.

Rodacy, godzina wolnosci wybila, nie zmarnujmy kolejnj szansy!!!
      • wet3 Re: Posprztajmy nasz polski dom 25.09.05, 22:36
        Marzysz! Po i Pis to PRL-bis. Nie zrobia NIC!
      • echo66 Re: Posprztajmy nasz polski dom (z kaczych kup) 26.09.05, 00:32
        mobileinmobili napisał:

> uznajac w pierwszym rzedzie PZPR jako partie zbrodnicza, w ten sposob
        przerwiem
        > y kolo ucisku komunistycznego, ktory chowa sie jeszcze za paragrafy i
        skorupowa
        > ne sady. Renty SB i PZPR obnizyc do najnizszego poziomu, a nawet pozbawic
        zbiro
        > w srodkow do zycia, zycie publiczne i gospodarke komunalna wykrzewic z bandy
        PZ
        > PR/SLD, tylko w ten sposob zaskoczy motor niepodleglej Polski.
        >
        > Rodacy, godzina wolnosci wybila, nie zmarnujmy kolejnj szansy!!!

Powinieneś zostać odizolowany(a) od reszty zdrowych ludzi,świrze.
    • mickey.mouse Glupcze... 25.09.05, 22:19
      Ten "faszystowski belkot" poparla wiekszosc glosujacych. Jesli wiec wszyscy oni
      sa belkoczacymi faszystami, to to naczy ze co najmniej 1/4 Polski jest
      faszystowska.
      • uu1 Re: Glupcze... 25.09.05, 22:38
        Nie . Jest po prostu głupia.
        • abyss uu1, tu znów tutaj! 25.09.05, 22:54
          Wyjątkowo się z toba zgadzam.
          Te 10 procent co głosowało na SLD to rzeczywiście głupki...
          • czago Re: uu1, tu znów tutaj! 26.09.05, 01:40
            Abyss, pisząc takie słowa udowadniasz, że jesteś kretynem.
      • maruda.r Re: Glupcze... 25.09.05, 22:39
        mickey.mouse napisał:

> Ten "faszystowski belkot" poparla wiekszosc glosujacych. Jesli wiec wszyscy oni
        >
        > sa belkoczacymi faszystami, to to naczy ze co najmniej 1/4 Polski jest
        > faszystowska.

Liczyć nie umiesz? Z frekwencji i ilości głosów wynika, że PiS poparła zaledwie
        1/10 uprawnionych do głosowania. To dość żałosne poparcie dla socjalistycznego
        programu PiS.

• mickey.mouse Re: Glupcze... 26.09.05, 04:04
          Ja z najprostszym liczeniem nie ma problemow, obawiam sie jednak ze prawdziwe
          sa badania, zgodnie z ktorymi 75% Polakow ma problemy ze zrozumieniem
          najprostszego tekstu pisanego. Napisalem 1/4 glosujacych, a nie 1/4
          uprawnionych do glosowania....

Niezaleznie od frekfencji natomiast, ze sporym prawdopodobienstim mozna
          zakladac, ze faktyczny rozklad glosow jest zblizony do preferencji ogolu
          uprawnionych. Inaczej mowiac, gdy hipotetycznie zalozyc ze do wyborow poszlaby
          wiekszosc uprawnionych, rozklad miejsc w nowym Parlamencie bylby zblizony.
          • scyg Re: Glupcze... 26.09.05, 09:42
            Oczywiscie najwiekszymi kretynami sa ci, ktorzy wogole nie poszli glosowac,
            tylko pozwolili innym za siebie wybrac...
      • kropekuk To by sie zgadzalo - tez sadze,ze co czwarty Polak 26.09.05, 03:09
        to NARODOWIEC i SOCJALISTA, a wiec nazista (faszyzm to ciut cos innego, zaklada
        elitaryzm, nie zas socjalistyczny egalitaryzm jednakich zoladkow).
    • uu1 Re: 25.9.2005 r. rozpoczęła swe rządy w Polsce 25.09.05, 22:19
      ochlokracja.
      • ukropek Re: 25.9.2005 r. rozpoczęła swe rządy w Polsce 25.09.05, 22:39
        Mówisz o panu ochlo-olo ?
        • uu1 Re: Dokształć się. 25.09.05, 22:41
          • abyss uu1, gdzie twoj Cimoszenko?! 25.09.05, 22:55
            W lesie?
            • uu1 Re: uu1, gdzie twoj Cimoszenko?! 25.09.05, 22:58
              Dokładnie w leśniczówce. Nie zadaje się ani z hołotą ani z drobiem.
          • ukropek Re: Dokształć się. 25.09.05, 23:00
            Znaczy się drugi raz mam obejrzeć kasetę z Charkowa z panem ochlo-olo w roli głównej?
            Doceniam intelekt,doceniam
            Obejrzę, wyjątkowo genialny dowód inteligencji ola-ochlokraty
            Nie dostaniecie premii towarzyszu ,kran wzięli i zepsuli..matoły
            • uu1 Re: Czemu zmieniłeś nicka, intelektualisto? 25.09.05, 23:03
    • pawdzier Sikorski MInistrem Spraw Zagranicznych 25.09.05, 22:23
      Wydaje mi sie, ze w obozie zwyciezcow, jedynie jedna osoba zasluguje na teke
      MSZ, Radek Sikorski, Rokita nie ukrywa, ze chialby zostac Ministrem Spraw
      Wewnętrznych, a przyszłego premiera poznamy po wyborach parlamentrnych,
      prawdopodobnie Jaroslaw, chociaz nie zapominajmy ze 8 lat temu premierem mial
      byc Krzaklewski, a wyszlo jak wyszlo...
      • adas313 Re: Sikorski MInistrem Spraw Zagranicznych 25.09.05, 22:27
        Kto?

Przeciez jedynym sensownym kandydatem bylby Kostrzewa-Zorbas albo Saryusz-Wolski.

PiS pewnie wezmie ministra finansow, wiec wystarczy ze zdemoluje gospodarke.
        A budzet beda przepychac egzotyczne jednorazowe koalicje PiS-SB-LPR-PSL.

Oszolomy od polityki zagranicznej precz!
        • ukropek Re: Sikorski MInistrem Spraw Zagranicznych 25.09.05, 22:46
          Żałosny jesteś zwolenniku Pedoli ....wyczyścić dokładnie MSZ..zatrudnić doskonale
          wykształconych młodych ludzi..doświadczonym partyjnym towarzyszom Polacy serdecznie
          dziękują ......Na emertury poszli won...
          • uu1 Re: Sikorski MInistrem Spraw Zagranicznych 25.09.05, 22:50
            Gdyby Cię nie było, należałoby Cię wymyśleć. Tylko po co zmieniłes nick?
          • adas313 Re: Sikorski MInistrem Spraw Zagranicznych 25.09.05, 22:50
            Co jest zalosne to nie wiedziec z jakiej partii sa Saryusz-Wolski i
            Kostrzewa-Zorbas.

I tacy ludzie jak Ty chca budowac "IVRP". Strach sie bac.

Ojczyzne _zdrowa_ racz nam wrocic Panie...
            • ukropek Re: Sikorski MInistrem Spraw Zagranicznych 25.09.05, 23:11
              Polityczni zombie's....już byli i się sprawdzili i zostali dzisiaj docenieni,,,
              • adas313 Re: Sikorski MInistrem Spraw Zagranicznych 25.09.05, 23:38
                > Polityczni zombie's....już byli i się sprawdzili i zostali dzisiaj docenieni,,,

24,7% glosow.
                Niezly wynik.
    • danwar2 Re: PiS: IV Rzeczypospolitej nadszedł czas 25.09.05, 22:32
      to już od dzisiaj liczymy IV RP? bez przesady, z Kwasem i Belką? ;)
      a tak poważnie, to IV RP można liczyć od wejścia w życie nowej konstytucji (o
      ile do tego kiedykolwiek dojdzie), tak jak V Republika we Francji (od 1958 r.),
      a nie od wygranej PiS w wyborach czy nawet od sformowania rządu - wszystko
      będzie działało wg Konstytucji z 1997 r., więc z prezydentem Tuskiem i
      premierem J.Kaczyńskim (ew. z prezydentem L.Kaczyńskim i premierem Rokitą)
      będzie to nadal III RP.

Natomiast - mówię to jako obywatel, nie żaden sympatyk PiS - używanie
      epitetu "faszyści" w odniesieniu do PIS jest obraźliwe i jako takie jest
      karalne (zniesławienie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka