Dodaj do ulubionych

Komisarz Fischler wygwizdany

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 14:51
Posłowie LPR, m.in. Halina Nowina-Konopczyna i Piotr Krutul, a także m.in.
Bogdan Pęk (PSL) wygwizdali unijnego komisarza ds. rolnictwa Franza Fischlera.
Parlamentarzyści wyjęli gwizdki na zakończenie spotkania komisarza z
członkami parlamentarnych komisji rolnictwa.

-Niech władza w Brukseli wie że my się jej nie damy i nie lękamy...że będzie
miałą z Polską ciężką przeprawę...drogo sprzedamy własną skórę! Jeszcze
Brukselka nas popamięta...to dopiero początek!
Obserwuj wątek
    • brickbat Re: Komisarz Fischler wygwizdany 12.09.02, 15:00
      Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a):

> Posłowie LPR, m.in. Halina Nowina-Konopczyna i Piotr Krutul, a także m.in.
      > Bogdan Pęk (PSL) wygwizdali unijnego komisarza ds. rolnictwa Franza Fischlera.
      > Parlamentarzyści wyjęli gwizdki na zakończenie spotkania komisarza z
      > członkami parlamentarnych komisji rolnictwa.

Co za kultura ! Jaki wspanialy pokaz polskiej goscinnosci !
      Ci ludzie musieli byc naprawde baaaaaardzo odwazni skoro tak zagwizdali :-)
    • Gość: Cartman Re: Komisarz Fischler wygwizdany IP: *.chello.pl / *.chello.pl 12.09.02, 15:02
      Egzamin z kultury osobistej zdali pp. posłowie na piątkę. Gratuluję.

Cartman
    • indris Fischler wygwizdany (z przygotowaniem) 12.09.02, 15:21
      Nie wiem jak przebiegało spotkanie, więc nie wiem też, czy mieli powody do
      gwizdania a jeżeli tak, to jakie. Ale wydaje mi się, że posłowie nie chodzą na
      codzień z gwizdkami, a więc szykowali się na gwizdanie jeszcze przed spotkaniem.
    • elojka Re: Komisarz Fischler wygwizdany 12.09.02, 15:22

> Bogdan Pęk (PSL) wygwizdali unijnego komisarza ds. rolnictwa Franza Fischlera.
      >
      > -Niech władza w Brukseli wie że my się jej nie damy i nie lękamy...że będzie
      > miałą z Polską ciężką przeprawę...drogo sprzedamy własną skórę! Jeszcze
      > Brukselka nas popamięta...to dopiero początek!

ja tam swojej skóry sprzedawać nie zamierzam, mam nadzieję, ze służyć będzie mi
      jeszcze jakiś czas...

poza tym to świadczy jedynie o kulturze (p)osłów... moim zdaniem, nie
      najlepiej...
    • Gość: Puchatek Re: Komisarz Fischler wygwizdany IP: *.stacje.agora.pl 12.09.02, 15:40
      Warto też zauważyć rzecz charakterystyczną dla posłów LPR i ich światka - zero rzeczowej dyskusji, jakichś
      argumentów, konkretów. Nic z tych rzeczy - po prostu mała demonstracja, żeby media zwróciły uwagę.
      Demonstracja chamstwa, zresztą.
      P.
      • Gość: Leonid Re: Komisarz Fischler wygwizdany IP: 195.205.230.* 12.09.02, 16:09
        Żal mi tow. komisarza. Miał taką ładną teczkę, szkoda tylko że pustą.
      • Gość: samos Re: Komisarz Fischler wygwizdany IP: 195.117.2.* 12.09.02, 16:41

> Warto też zauważyć rzecz charakterystyczną dla posłów LPR i ich światka -
        zero
        > rzeczowej dyskusji, jakichś
        > argumentów, konkretów. Nic z tych rzeczy - po prostu mała demonstracja, żeby
        me
        > dia zwróciły uwagę.
        > Demonstracja chamstwa, zresztą.
        > P.

Nie zgodzę się. Mimo, że moje poglądy są jak najdalej od LPR i innych
        populistów, to uważam, że ich krytyka negocjacji z UE jest bardzo rzeczowa. To
        euroentuzjaści (SLD, PO, UW) bazują na ogólnych stwierdzeniach i kreślą
        wspaniałą wizję świata po wstąpieniu do UE. W różnych debatach, na konkretne
        pytania, szczególnie dotyczące rolnictwa, po prostu nie potrafią odpowiedzieć.
        Czy tzw. informacja europejska dostarcza istotnych informacji? Jak dla mnie to
        zwykła propaganda.

Skoro media są proeuropejskie, to użycie gwizdków jest metodą, aby przebić się
        do odbiorców i zwrócić uwagę na problem. Zagwizdanie komisarza to skuteczny
        happening polityczny, który z brakiem kultury nie miał nic wspólnego. Jeśli nie
        można w Polsce przeprowadzić rzeczowej i uczciwej debaty na temat UE, to może
        gwizdki są sposobem. Nie mam nic przeciwko takim akcjom, jeśli zwrócą uwagę na
        prawdziwe problemy, to niech będzie ich jak najwięcej.
    • Gość: Oszołom z RM Re: Komisarz Fischler wygwizdany IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 17:14
      Argumenty eurofanów wielokrotnie były odbijane z powodzeniemprzez Giertycha ale
      wy nas wciąż ignorujecie..te gwizdy to protest przeciw tej ignorancji oraz
      przeciw butnej psoatwie komisarza który zachowuje się jak pan na świeżo
      nabytych włosciach!
    • Gość: robas Chamy z gwizdkami. IP: *.asapsoftware.com 12.09.02, 18:47

>
      > -Niech władza w Brukseli wie że my się jej nie damy i nie lękamy...że będzie
      > miałą z Polską ciężką przeprawę...drogo sprzedamy własną skórę! Jeszcze
      > Brukselka nas popamięta...to dopiero początek!

Niech wladza w Brukseli wie, ze my sie nie damy, cham polski bedzie walczyl do konca. Gwizdnie, walnie cepem czy klonica. Chlop zywemu nie przepusci.
      Cywilizacja zachodnia pozostanie dla nas obca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka