Dodaj do ulubionych

Czy szef ONZ z SLD wesprze przemiany w Polsce?

29.09.05, 09:15
Oczywiście że jest to pytanie retoryczne , z uporem wartym lepszej sprawy,a
na przykład związanym ze znaleziem 1,5 mld USD wypopmpowanych z Iraku na
stare naboje,karabiny i helikoptery.Ciekawe kto stoi za Irakijczykiem z
polskim paszportem,a przypominam,że oficerowie wracali z misji pokojowej czy
tam stabilizującej z Iraku z pełnymi portfelami.Tę sprawę mógłby Szmajdziński
z Zemke i Kwaśniewskim wyjaśniać,a nie opowiadać banialuki o szefowaniu
ONZ ,kiedy w Polsce poznano Kwaśniewskiego jako człowieka z maturą,bez
wykształcenia,a podczas ostatniej wizyty w USA z ważnych ludzi to chciał się
z nim spotkać tylko Schwarzegger....
być może weźmie Kwacha do filmu ,tylko niemego, bo po angielsku to Kwach
ledwo duka
Obserwuj wątek
    • pawka.morozow Re: Czy szef ONZ z SLD wesprze przemiany w Polsc 29.09.05, 09:17
      Walesa,ktory na pewno wie co w trawie piszczy,a z Aleksandrem Małym z
      Białogardu ,ostatnie miejsce zatrudnienia - Pałac Prezydencki, się zaprzyjaźnił
      i parę kieliszków wypił.I ten Wałęsa mówi że to bez szans,a przecież kolego nie
      oszuka
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=7999582&rfbawp=1127977847.141&ticaid=1459
      • pandada Re: Czy szef ONZ z SLD wesprze przemiany w Polsc 29.09.05, 09:25
        Polskie piekiełko.
        Czy ty jesteś Polakiem wogóle? Czy właśnie małym zawistnym Polakiem, który z wszelkich nacji, własnej nie cierpi najbardziej?

Wiadomo, że gdy którykolwiek z Polaków zostanie szefem ONZ, Komisji Europejskiej itp., bezie to korzystne dla Polski.

Słyszałem wypowiedzi Kwacha na Radzie Europy i nie uważam, aby dukał po angielsku.
        Za to Tusk na pewno ledwie duka.
        • t-800 Re: Czy szef ONZ z SLD wesprze przemiany w Polsc 29.09.05, 09:27
          pandada napisał:

> Wiadomo, że gdy którykolwiek z Polaków zostanie szefem ONZ, Komisji Europejskie
          > j itp., bezie to korzystne dla Polski.

Którykolwiek? Nie rozśmieszaj. Pseudomagister. Jeszcze się upije i wlezie na
          mównicę.
        • ossey Re: Nie wystarczy gadac po angielsku 29.09.05, 09:32
          wazne jest co mówi...a kwach mówi od rzeczy jak w rozmowie z Bushem stwierdził
          ze najlepiej by było aby wiz nie było wogóle ...miedzy panstwami.
          • bracia_zbrojek Re: Nie wystarczy gadac po angielsku 29.09.05, 09:41

Lepiej zamknijcie sie, I potem plećcie te bzdury w domowej toalecie jesli macie
            takową.
            "Gdy rozum śpi, budzą się upiory" - Francisco Goya.
            • t-800 Re: Nie wystarczy gadac po angielsku 29.09.05, 09:42
              Podobno jak Prezio był w Charkowie, to nie zdążył do toalety.
        • sam_sob Re: Czy szef ONZ z SLD wesprze przemiany w Polsc 29.09.05, 09:42
          pandada napisał:

> Polskie piekiełko.

Podobnie myśleli ci z 1994 r. w Lublinie głosując nad manifestem?
          • pandada Re: Czy szef ONZ z SLD wesprze przemiany w Polsc 29.09.05, 10:10
            Pewnie chodzi ci o 1944.
            Nie bar4dzo łapię o co ci chodzi, ale piekiełoko w naszej historii działało.
            1968 i 1970 to ilustrują. Raz wystąpili przeciwko PZPR studenci, a robotnicy ich potępili. Dwa lata póxniej na ulice wyszli robotnicy, a urażeni studenci zostali w domach i akademikach.

Zobaczcie też jak żyje amerykańskla polonia. Polak Polakowi wilkiem. Nasza diaspora w USA jest wyjątkowa na tle innych grup etnicznych.

Ja nie lubię kleru i nie przepadałem za Wojtyłą, ale to że został papieżem było dla Polski korzystne. Dzięki szefom miedzynarodowych instytucji, kraj traci anonimowość.
            • ossey Re: Dla Polski tak ale nie dla komunistów, 29.09.05, 10:16
              którzy nie mieli nic przeciwko temu aby JP II zszedł z tego swiata w
              przyspieszonym tepie. Jaki był prawdziwy stosunek władz PRL-u do JP II i KK
              pokazał nam Piotrowski ze swoimi siepaczami.
    • pawka.morozow pandada pyta czy jestem Polakiem 29.09.05, 10:08
      Pytasz mnie czy jestem Polakiem,a asumpt do takiego pytania daje ci to że
      publicznie na forum podkreślam że to fantasmagorie i urojenia z rzekomą posadą
      szefa ONZ dla Kwaśniewskiego.
      Już w 1968 mówili kto to jest Polak,a sam Cimoszewicz napisał do wówczas do
      Życia Warszawy paszkwil na Stefana Kisielewskiego.
      Potem pobili Kisielewskiego nieznani sprawcy.
      w 2005 roku elektorat SLD i Cimoszewicza znowu się pyta kto tu jest Polakiem!!!!
      Nie odpowiem ci na to pytanie,bo jest to uważam niestosowne pytanie.
      Ale zapytaj się kwaśniewskiego dlaczego jako Polak upił się na grobach polskich
      żołnierzy!!!!!
      • pandada Re: pandada pyta czy jestem Polakiem 29.09.05, 10:18
        Mam inne od ciebie rozumienie POlaka, stąd twoje obawy.

1. Dla mnie Polakiem jest każdy obywatel Polski - może być czarny, żólty.
        Z tego samego powodu uważam, że w czasie II WŚ zginęł 6 mln Polaków, a połowa z nich zpostała przez hitlerowców zaliczona do Żydów na podstawie chorych i absurdalnych kryteriów.
        Teraz uznaje się często, że takiego Korczaka nie możemy liczyć jako Polaka

2. Pytanie zadałem jednak wychodząc z założenia, że każdy Polak powinien dążyć do powodzenia swojego kraju, które często przecież wiąże się z jego osobistym powodzeniem. Zatem niechęć do sukcesów Polski poddaje w wątpliwość narodowość lub racjonalizm takiej osoby.
    • pereop Re: Czy szef ONZ z SLD wesprze przemiany w Polsc 29.09.05, 10:26
      A jak szef ONZ może wspierać przemiany w Polsce i w jakich dziedzinach?
      • aron2004 Re: Czy szef ONZ z SLD wesprze przemiany w Polsc 29.09.05, 10:28
        pereop napisał:

> A jak szef ONZ może wspierać przemiany w Polsce i w jakich dziedzinach?

będzie potępiał Kaczorów za prześladowanie gejów.
        • pereop Re: Czy szef ONZ z SLD wesprze przemiany w Polsc 29.09.05, 10:30
          Pytam poważnie drogi aronie2004
          • p.smerf Re: Czy szef ONZ z SLD wesprze przemiany w Polsc 29.09.05, 10:33
            Ty nawet o to nie pytaj. Przecież powszechnie (a przynajmiej wśród forumowych
            opluwaczy) wiadomo, że najepiej dla Polski będzie gdy sekretarzem ONZ zostanie
            przedstawiciel Filipin!
            • pereop Re: Czy szef ONZ z SLD wesprze przemiany w Polsc 29.09.05, 10:37
              Mimo wszystko mam nadzieję, że dostanę sensowną odpowiedź

p.s.

główni kandydaci z Azji (wg mediów) to wicepremier Tajlandii - Surakiart
              Sathirathai i Lankijczyk - Jayantha Dhanapala.

• p.smerf Re: Czy szef ONZ z SLD wesprze przemiany w Polsc 29.09.05, 10:43
                > główni kandydaci z Azji (wg mediów) to wicepremier Tajlandii - Surakiart
                > Sathirathai i Lankijczyk - Jayantha Dhanapala.

I jak wiadomo, obydwaj zaprzysięgli przyjaciele Polski i znawcy problemów
                środkowoeuropejskich.
                • pereop Re: Czy szef ONZ z SLD wesprze przemiany w Polsc 29.09.05, 10:47
                  I zapewne mają wyższe wykształcenie co dla Pawka Morozowa jest kryterium
                  obowiązkowym.
                  • pawka.morozow pereopie 29.09.05, 10:59
                    pereopie bądź realistą ,takiej posady nie dostają ludzie z peerelowską maturą z
                    Białogardu.
                    ale zapewniam forumowiczów,jeśli Belka zostanie szefem OECD,Kwaśniewski szefem
                    ONZ a Szyszkowska i Jaruga Pokojowego Nobla,to odszczekam wszystko na forum,a
                    realnie patrząc nie ośmieszajcie się z takimi koncepcjami.
                    Cimoszewicz który ma lepsze predyspozycje zadawala się wykładami w USA,a dla
                    mnie brak posady dla Kaczmarka jest jakimś probierzem,że minister rozsyła swoje
                    oferty,a przecież ministrów i premierów winniśmy mieć najlepszych z
                    najlepszych !
                    • p.smerf Re: pereopie 29.09.05, 11:11
                      Nie wiem, gdzie Ty robiłeś swoją maturę, i czy szkoła która Ci tę maturę dała
                      jest napewno z tego dumna.
                      Ale chciałem Ci powiedzieć, że:
                      1. Cztery lata studiów z nienapisaną pracą magisterską to trochę wiecej niż
                      matura. A jeśli nie to każ wszystkim, którzy obecnie robią licencjat, pisać że
                      mają tylko maturę.
                      2. Studia są tylko wstepem do nauki i to co się robi potem ma decydujące
                      znaczenie. Znam setki ludzi którzy mają dyplomy ukończenia wyższych uczelni, a
                      przy których poważnie się zastanawiam, jak oni zdali maturę. Jeśli wiem, to sam
                      tu kilka razy opluwałeś pewnego znanego profesora!
                      3. Są ludzie, którzy pracują w zawodach kosmicznie odległych od fakultetów,
                      które pokończyli i bywają w tym nowych zawodach mistrzami.

A więc to, czy ktoś - przed wielu laty - napisał i obronił pracę magisterską
                      czy nie, nie ma żadnego znaczenia. Chyba, że chcesz się na siłę czepiać.
                      • pawka.morozow ok papa smerf 29.09.05, 11:18
                        powalony twoją logiką zgadzam się że brak wyższego wykształcenia u Aleksandra
                        Kwaśniewskiego jest jego mocnym atutem w medialnych staraniach o posadę
                        Sekretarza Generalnego ONZ,a oxfordzkie wykształcenie jego konkurentów jest
                        przekodą z góry skazującą ich na przegraną z samorodnym talentem menadżerskim i
                        politycznym z białogardu
                        • pereop Re: ok papa smerf 29.09.05, 11:19
                          A jak oceniasz kandydatów których typują media?
                        • p.smerf Re: ok papa smerf 29.09.05, 11:23
                          > powalony twoją logiką zgadzam się że brak wyższego wykształcenia u Aleksandra
                          > Kwaśniewskiego jest jego mocnym atutem w medialnych staraniach o posadę
                          > Sekretarza Generalnego ONZ,a oxfordzkie wykształcenie jego konkurentów jest
                          > przekodą z góry skazującą ich na przegraną z samorodnym talentem menadżerskim i
                          >
                          > politycznym z białogardu

Podziwiając Twoją błyskotliwą inteligencję, wiedziałem że mnie dobrze zrozumiesz.
                    • pereop Re: pereopie 29.09.05, 11:16
                      pawka.morozow napisała:

> pereopie bądź realistą ,takiej posady nie dostają ludzie z peerelowską maturą
                      z
                      >
                      > Białogardu.

Żebyś się nie zdziwił. Co do twojego ewentualnego odszczekania trzymam za
                      słowo :)
                      • aron2004 Re: pereopie 29.09.05, 11:59
                        niech ktoś napisze kiedy będą te wybory do ONZtu
                        bo może się zdarzyć ze do tych wyborów Kwaśniewski stanie przed paroma
                        komisjami i trybunałami i świat będzie inaczej na niego patrzył, choć może to
                        też być atutem - patrz syn "Anana Kofana"
                        • pereop Re: pereopie 29.09.05, 15:55
                          Wybory są za rok - a to czy Kwaśniewski stanie przed Komisjami i jaka będzie
                          ich restrykcyjność wobec Kwaśniewskiego, szczególnie po ostatnich wypowiedziach
                          liderów PO i PIS co do poparcia (de facto) jego kandydatury na szefa ONZ, jest
                          mocno wątpliwa. Chyba ani Kaczyński ani Tusk nie chcięli by popierać
                          skorumpowanego prezydenta na szefa tak prestiżowej instytucji.
                          • aron2004 Re: pereopie 29.09.05, 16:12
                            pereop napisał:

> Wybory są za rok - a to czy Kwaśniewski stanie przed Komisjami i jaka będzie
                            > ich restrykcyjność wobec Kwaśniewskiego, szczególnie po ostatnich
                            wypowiedziach
                            >
                            > liderów PO i PIS co do poparcia (de facto) jego kandydatury na szefa ONZ,
                            jest
                            > mocno wątpliwa. Chyba ani Kaczyński ani Tusk nie chcięli by popierać
                            > skorumpowanego prezydenta na szefa tak prestiżowej instytucji.

trzeba patrzeć na to przez pryzmat kampanii wyborczej. Jeden i drugi jest
                            pewien że
                            1. Kwaśniewski nie będzie szefem ONZ
                            2. stanie przed komisją śledczą
                            • pereop Re: pereopie 29.09.05, 16:22
                              > trzeba patrzeć na to przez pryzmat kampanii wyborczej. Jeden i drugi jest
                              > pewien że
                              > 1. Kwaśniewski nie będzie szefem ONZ
                              > 2. stanie przed komisją śledczą

Ja nie wiem czego oni są pewni. Nie wiem skąd ty to wiesz - no chyba że
                              nazywasz się Lech Kaczyński (bądź Jarosław) czy też Donald Tusk :)

Oni w tej chwili grają o stołki. I o nic więcej.
            • pjuk nastepny szef ONZ z Tajlandii 29.09.05, 16:29
              Surakiart Sathirathai - na 99% to nastepny szef ONZ , wiadomo o tym juz od
              ponad roku, gdy grupa azjatycka uzgodnila kuluarowo swoje preferencje, z klucza
              mieli SG poprzednim razem,ale wtedy nie mogli sie dogadac, w impasie ktory
              powstal, kiepsciutki Kofi fuksem zalapal sie na kolejna kadencje.

Jest totalna paranoja jak spora czesc Polakow nadal daje sie nabierac na
              rzekome szanse Kwacha - sztuczne dorobianie "image" rzekomo powazanego w
              swiecie polityka, co to nawet Bush tytuluje go "prime minister".

Kwachu nie ONZ tylko Trybunal Stanu cie czeka, mam nadzieje zanim jeszcze
              zdolasz wyjechac , sladem Millera, z wykladami do USA .

------------------------------------------------------

kolejna gruba kreska ?

"Wierzę w to, że to wspólne zwycięstwo zbuduje z Polski dom, w którym pan się
              także będzie dobrze czuł, panie marszałku". Tusk do Cimoszenki na koniec debaty
              u Lisa 08.09.2005

• pawka.morozow aronie 29.09.05, 12:53
      aronie przyznać rzeczywiście należy że nasz drogi kandydat ma na głowie
      Trybunał Stanu, przeciez z pewnością się stawi na przesłuchanie...
      • pereop Re: aronie 29.09.05, 15:57
        Jeszcze nie ma na głowie Trybunału Stanu. Jest dopiero wniosek (w nie
        przegłosowanym przez sejm raporcie z Komisji Orlenowskiej) o postawienie go
        przed tym trybunałem.
        • aron2004 Re: aronie 29.09.05, 16:11
          pereop napisał:

> Jeszcze nie ma na głowie Trybunału Stanu. Jest dopiero wniosek (w nie
          > przegłosowanym przez sejm raporcie z Komisji Orlenowskiej) o postawienie go
          > przed tym trybunałem.

ale chyba nie wątpisz, że po przesłuchaniu Kwacha przez Wielką Komisję Śledczą
          taki wniosek przejdzie?
          • pereop Re: aronie 29.09.05, 16:20
            Ta komisja jeszcze nie powstała. A wniosek będzie jak podejrzewam najpierw
            głosowany.
            • aron2004 Re: aronie 29.09.05, 16:22
              pereop napisał:

> Ta komisja jeszcze nie powstała.

chyba to jest oczywiste że powstanie?

>A wniosek będzie jak podejrzewam najpierw
              > głosowany.

i może przejść np. głosami PSLu w zamian za biopaliwa
              • pereop Re: aronie 29.09.05, 16:27
                > chyba to jest oczywiste że powstanie?

Tylko PIS i ewentualnie LPR jednoznacznie opowiedzieli się za jej powstaniem. A
                żeby taka komisja powstała potrzebna jest zmiana konstytucji a te dwie partie
                nie mają takiej liczby głosów. Nie jest to takie oczywiste.

> i może przejść np. głosami PSLu w zamian za biopaliwa

Tu też nie jestem taki pewien - jednoznaczny pod tym względem był tylko Roman
                Giertych i Antoni Macierewicz który już przepadł. Czyli póki co tylko jedna
                partia oficjalnie popiera ten wniosek. Jest to LPR.
    • wartburg4 Re: Czy szef ONZ z SLD wesprze przemiany w Polsc 29.09.05, 16:05
      pawka.morozow napisała:

w Polsce poznano Kwaśniewskiego jako człowieka z maturą,bez
      > wykształcenia,a podczas ostatniej wizyty w USA z ważnych ludzi to chciał się
      > z nim spotkać tylko Schwarzegger....

:)))))))))))

Volltreffer!

> być może weźmie Kwacha do filmu ,tylko niemego, bo po angielsku to Kwach
      > ledwo duka

:)))))))
    • douglasmclloyd Re: Czy szef ONZ z SLD wesprze przemiany w Polsc 29.09.05, 16:15
      Kwasowi tak sie w Stanach spodobalo, ze za dwa tygodnie leci jeszcze raz.
      Probne zdjecia?
      • wartburg4 Kwasowi w Stanach się podoba 29.09.05, 16:29

Z artykułu w "Trybunie" :)

Ostatnim fiaskiem prezydenta było forsowanie na prezydenta Włodzimierza
        Cimoszewicza, który wypiął się na kilka milionów swoich zwolenników. Szef
        państwa także za to nie wziął na siebie odpowiedzialności.
        Podobno Aleksander Kwaśniewski po złożeniu urzędu ma zamiar na pół roku
        opuścić Polskę i wykładać w USA. Przebił Leszka Millera, który w Ameryce był
        tylko stypendystą. Jednak za największy od początku lat 90. kryzys lewicy
        odpowiedzialność stypendysty i wykładowcy jest jednakowa.

Krzysztof Pilawski

douglasmclloyd napisał:

> Kwasowi tak sie w Stanach spodobalo, ze za dwa tygodnie leci jeszcze raz.
        > Probne zdjecia?
        >

• pawka.morozow Ale lipa z tym ONZ 30.09.05, 21:36
      ale lipa z tym ONZ a w Polsce łyknęli to bez bólu

Art. 233. § 1. Kto, składając zeznanie mające służyć za dowód w postępowaniu
      sądowym lub w innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy, zeznaje
      nieprawdę lub zataja prawdę, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
    • ziggy.s Z ZK Wronki bedzie mu trudno 30.09.05, 21:48
      Towarzysz Kwasniewski bedzie mial powazne trudnosci zeby wspierac polskie
      reformy z wnetrza Zakladu Karnego we Wronkach, gdzie bedzie odsiadywac
      wieloletni wyrok za swoje przestepstwa.

Ale, jezeli nie bedzie pozbawiony praw publicznych (co wydaje sie jednak bardzo
      prawdopodobne ) to bedzie mogl raz na 4 lata poprzec partie reformatorskie w
      wyborach ze swego okregu zamknietego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka