Dodaj do ulubionych

GLOSUJMY NA PATRIOTOW, czyli PiS

30.09.05, 02:59
PO to partia, ktora reprezentuje tych, ktorzy sie "uwlaszczyli" naszym
wspolnym majatkiem, oraz obcy kapital. PiS to partia patriotow, ktorzy
przywroca porzadek w Polsce i zadbaja o nasze wspolne interesy. Wybor dla
wiekszosci jest oczywisty. Jesli ktos jest samobojca, powinien glosowac na PO.
Lech Kaczynski powinien byc prezydentem.
Obserwuj wątek
    • mirmat1 PO juz przerabialismy. Nazywali sie UW 30.09.05, 03:50
      ja.wars napisał:

> PO to partia, ktora reprezentuje tych, ktorzy sie "uwlaszczyli" naszym
      > wspolnym majatkiem, oraz obcy kapital. PiS to partia patriotow, ktorzy
      > przywroca porzadek w Polsce i zadbaja o nasze wspolne interesy. Wybor dla
      > wiekszosci jest oczywisty. Jesli ktos jest samobojca, powinien glosowac na PO.
      > Lech Kaczynski powinien byc prezydentem.
      Mamy wyjatkowa okazje by stworzyc unikalny kraj w zalanej ochyda Europie. Tak
      jak to bylo z I Rzeczypospolita i tak jak to bylo z II Rzeczypospolita.
      Jestesmy madrzejsi 15 latami przekretow i oszustw. W II RP zajelo tylko8 lat by
      wybrac sluszna droge. Ale lepiej pozno niz wcale.
      • paganinni popieram Kaczynskiego i szanse dla Polski 30.09.05, 04:02
        • pjuk Kaczor tak by nie powiedzial 30.09.05, 04:12
          "Wierzę w to, że to wspólne zwycięstwo zbuduje z Polski dom, w którym pan się
          także będzie dobrze czuł, panie marszałku". Tusk do Cimoszenki na koniec debaty
          u Lisa 08.09.2005
          • kropekuk O Kaczce glosno juz i w Brukseli !!! 30.09.05, 22:45
            www.manneken-pis.com/intro.html
      • surmy Tylko Kaczorki! 30.09.05, 06:31
      • ferczarek Re: PO juz przerabialismy. Nazywali sie UW 30.09.05, 06:47
        Wczorajsza debata uwidoczniła wszystkim co by było, gdyby rzeczywiście
        Kaczyński został prezydentem. Zamordyzm w wykonaniu Lecha i Jarosława oraz
        takich typów jak Dorn i podlizywaczy jak Michał Kamiński.Kwaśniewskiego i
        Millere wspominalibyśmy z utęsknieniem.
        • mirmat1 CzemuPlatformusy nie przyznaja sie do Balcerowicza 01.10.05, 04:31
          ferczarek napisał:
          > Wczorajsza debata uwidoczniła wszystkim co by było, gdyby rzeczywiście
          > Kaczyński został prezydentem. Zamordyzm w wykonaniu Lecha i Jarosława oraz
          > takich typów jak Dorn i podlizywaczy jak Michał Kamiński.Kwaśniewskiego i
          > Millere wspominalibyśmy z utęsknieniem.
          Mirmat: nie watpie, ze z rownym utesknieniem wspominasz PRL. Pytanie na ktore
          zadem milosnik post-UWecji nie chce odpowiedziec. Platforma Platformusow jest
          przeciez zakamuflowanym projektem Balcerowicza kiedy to jako Minister Finansow
          ciezko pracowal by dociagnac bezrobocie do 18%. Przeciez Tusk nie musi sie bac,
          ze nasz Drakula w narodowym Banku Krwi oskarzy Tuska o plagiat bo przeciez tu
          chodzi o szmal. Czego sie wiec wstydzic????????
          • kropekuk Tez nie rozumiem: JEDYNY, ktory ma choc troche 03.10.05, 02:17
            rozumu w glowie w tym kraju niepoprawnych, aroganckich i zadufanych w sobie
            idiotow :))))))
      • kropekuk PiS juz przerabialismy. Nazywali sie PC i AWS :) 03.10.05, 02:16
        Masz wielce wybiorcza pamiec :)))))
    • stary.esbek Populiz i Socjalizm? To juz bylo. 30.09.05, 05:29
      Socjalizm i centralizacja wladzy, ktore to sa programem PiS przez 50 lat
      doprowadzil Polske i Polakow do nedzy.
      Przydaloby sie wreszcie aby wladze przestaly nam ustawiac wiekszosc dziedzin
      zycia. Dlatego Kaczory niewiele sie roznia od SLD - po prostu inne garnitury
      na tych samych stanowiskach i podobne zasady dzialania.
      • piessek Re: Populiz i Socjalizm? To juz bylo. 30.09.05, 05:37
        A już likwidacja NFZ-tu, to czyste szaleństwo.
        Nawet najwięksi wrogowie tego systemu alarmują, że takiego "eksperymentu", służba zdrowia nie przetrzyma....
      • mirmat1 Kiedy byl Populizm? 30.09.05, 05:40
        stary.esbek napisał:

> Socjalizm i centralizacja wladzy, ktore to sa programem PiS przez 50 lat
        > doprowadzil Polske i Polakow do nedzy.
        A ja myslalem, ze bezrobocie doszlo do 18% za szefa UW-ecji nijakiego
        Balcerowicza! Program PiSu jest podobny do programu rzadu Olszewskiego (w
        ktorym Kaczynski bral udzial) a tem rzad ruszyl gospodarka zanim tow Bolek go
        obalil.
        > Przydaloby sie wreszcie aby wladze przestaly nam ustawiac wiekszosc dziedzin
        > zycia. Dlatego Kaczory niewiele sie roznia od SLD - po prostu inne garnitury
        > na tych samych stanowiskach i podobne zasady dzialania.
        Ciekaw wiec dlaczego te "Kaczory" tak chca pogonic SLD? a SLD trzymaly tow
        Balcerowicza wiernie na fusze w Radzie Polityki Pienieznej?
        • surmy Kaczory powonny pogonic wszystkich zlodziei , 30.09.05, 06:03
          niezaleznie od partyjnych koligacji. Najwiecej ich dzis w PO.
          • antzu Nie da się pogonić samego siebie 30.09.05, 20:07
            Korupcja w Warszawie za czasów Kaczyńskiego wzrosła dramatycznie. Tak doją.
        • stary.esbek To jasne, tow. Mirmacie! 30.09.05, 21:35
          Bezrobocie wzroslo, gdy zaczeto ludziom placic za prace i przestano powiekszac
          dlugi. Dzieki Balcerowiczowi wreszcie w sklepach przestaly krolowac polki.

A nie wiesz dlaczego Kaczory chca pogonic SLD? Przeciez to jasne i oczywiste:
          chca zajac ich miejsce, przeciez chlopcy sa glodni zaszczytow i panstwowych
          pieniedzy.
          • mirmat1 "towarzysze" zamkneli mnie w pace "stary esbeku" 01.10.05, 04:40
            ....kto wie czy ti nie ty mnie przesluchiwales ale "towarzyszem" to mnie nie
            nazywales. Ale powaznie:
            stary.esbek napisał:
            > Bezrobocie wzroslo, gdy zaczeto ludziom placic za prace i przestano
            powiekszac dlugi. Dzieki Balcerowiczowi wreszcie w sklepach przestaly krolowac
            polki.
            Mirmat: zapomniales, ze w PRL-u tez byly "pelne polki" w sklepach dla "sytarych
            esbekow". Balcerowicz zrobil stary PRL-owski przekret. Zamiast zabierac ludziom
            towar zabral im pieniadze.
            > A nie wiesz dlaczego Kaczory chca pogonic SLD? Przeciez to jasne i
            oczywiste:
            > chca zajac ich miejsce, przeciez chlopcy sa glodni zaszczytow i panstwowych
            > pieniedzy.
            No coz innego sposobu myslenia nie spodziewalbym sie po "starym esbeku". Ale
            czy na prawde myslisz, ze ci ktorych przesluchiwales to tacy sami jak ty????
            • stary.esbek Re: "towarzysze" zamkneli mnie w pace "stary esbe 02.10.05, 05:21
              Balcerowicz zrobil stary PRL-owski przekret. Zamiast zabierac ludziom
              >
              > towar zabral im pieniadze.

Skoro zabral pieniadze, to skad sie pojawilo tyle nowych sklepow? Skad tyle
              nowych towarow? Skad tyle nowych firm? I jesli zabrano ludziom pieniadze, to
              kto to wszystko kupuje? Sam Balcerowicz?

> > A nie wiesz dlaczego Kaczory chca pogonic SLD? Przeciez to jasne i
              > oczywiste:
              > > chca zajac ich miejsce, przeciez chlopcy sa glodni zaszczytow i panstwowy
              > ch
              > > pieniedzy.
              > No coz innego sposobu myslenia nie spodziewalbym sie po "starym esbeku". Ale
              > czy na prawde myslisz, ze ci ktorych przesluchiwales to tacy sami jak ty????

No coz innego sposobu myslenia nie spodziewalbym sie po Tobie: brakuje
              argumentow to zaczynasz wyzwiskami.
              • mirmat1 Re: "towarzysze" zamkneli mnie w pace "stary esbe 02.10.05, 07:51
                > Balcerowicz zrobil stary PRL-owski przekret. Zamiast zabierac ludziom
                > towar zabral im pieniadze.
                Skoro zabral pieniadze, to skad sie pojawilo tyle nowych sklepow? Skad tyle
                nowych towarow? Skad tyle nowych firm? I jesli zabrano ludziom pieniadze, to
                kto to wszystko kupuje? Sam Balcerowicz?
                Mirmat: zasady rynkowe istnieja zawsze i w kazdym ustroju tylko raz otwarcie
                raz na czarno. Towarow sie pojawilo, bo pojawila sie okazja dla zagranicy zalac
                nas towarem jaki za pozyczone od Unijnych bankow pieniadze zaczelismy kupowac
                (Balcerowicz zadluzyl III RP tak jak jego kolega, ups towarzysz Gierek PRL). Za
                Gierka tez bylo troche wiecej towaru. Jak pamietasz zanim Balcerowicz czmychnal
                do RPP pozostawil dziure budgetowa, ktora mogla wyniesc do 100 miliardow
                zlotych. Cos tam AWS zalatal ale to cale towarzystwo i tak bylo na odlocie. Az
                do teraz.

> > A nie wiesz dlaczego Kaczory chca pogonic SLD? Przeciez to jasne i
                > oczywiste: chca zajac ich miejsce, przeciez chlopcy sa glodni zaszczytow i
                panstwowych pieniedzy.
                > No coz innego sposobu myslenia nie spodziewalbym sie po "starym esbeku". Ale
                > czy na prawde myslisz, ze ci ktorych przesluchiwales to tacy sami jak ty????

No coz innego sposobu myslenia nie spodziewalbym sie po Tobie: brakuje
                argumentow to zaczynasz wyzwiskami.
                Mirmat: masz problem bo to Ty zaczales od epitetow, ktore w Polsce Solidarnej
                sa obrazliwe: "towarzysz". Ja wiem, ze dla towarzysza Balcerowicza czy
                Olechowskiego "towarzystwo" PZPR-owskie bylo normalka ale nie dla mnie. Co
                do "starego esbeka" to ten nicek sam wymysliles a ja tylko potwierdzam jego
                trafnosc. Jak na razie wobec twoich faworytow tez nie uzywam epitetow w
                rodzaju "Kaczory". Uprzejmie informuje, ze moim kandydatem na Prezydenta IV
                Rzeczypospolitej jest Pan Lech Kaczynski.
                • stary.esbek A co z faktami? 02.10.05, 16:24
                  Dzieki Balcerowiczowi w Polsce wprowadzono elementy wolnego rynku. Wprawdzie
                  gospodarki wolnorynkowej dalej nie ma, ale tych elementow w polskim socjalizmie
                  pojawilo sie bardzo duzo. Kazdy nastepny rzad, po tzw. "reformie Balcerowicza"
                  ograniczal ten wolny rynek. AWS-UW probowali to zmienic, ale trzeba przyznac
                  bardzo nieudolnie, bo ciezar Solidarnosci jako waznej sily w tej koalicji na to
                  nie pozwolil. Bez reformy Balcerowicza bylibysmy teraz na poziomie Bialorusi a
                  do UE mielibysmy niewiele blizej niz owa Bialorus.

Twoje "towarzystwo PZPR-owskie" w dalszym ciagu nie zmienia faktu, ze Kaczory
                  rekami i nogami staraja sie dorwac do wladzy, zaszczytow i pieniedzy. Chlopaki
                  stosuja hasla, ktore w danej chwili uznaja za najlepsze a ich motywacja
                  pozostaje "Teraz ku..a my!".
    • sternsternhard Re: GLOSUJMY NA PATRIOTOW, czyli PiS 30.09.05, 05:37
      ja.wars napisał:

> wspolnym majatkiem, oraz obcy kapital.

a także Partia, które ma konkretne plany naprawy pańśtwa, odchudzenia aparatu państwowegop, uproszczenia podatków, obniżenia cen (przez obniżkę VAT)

> PiS to partia patriotow, ktorzy
      > przywroca porzadek w Polsce i zadbaja o nasze wspolne interesy.

PiS to partia krzykaczy, któzy nagle wygrali wybory i nie wiedzą co dalej.
      PiS to parta z niespójnym i sprzecznym ze sobą programem, partia kochających władzę ("przywileje są władzy potrzebne - jako twierdzą liderzy"), partia, która po wygranych wyborach nie jest w stanie przedstawić swojego programu rządzenia i żąda, aby zrobiła to PO.
      Wniosek? PiS nie ma konkretnego programu rządów. Jedyne co umie PiS i bracia Kaczyńscy to krzykliwe hasła ("nakarmić dzieci", "wprowadzić lekarzy do szkół", "ceny urzędowe na podręczniki") i zero strategii, co zrobić z Polską.

Ale skoro naród w przeważającej części raczej bezmyślny jest, to i takie mamy partie u władzy.
      • surmy Tylko PiS ! 30.09.05, 05:38
        • stary.esbek Tylko PiS zapewni powrot socjalizmu! 02.10.05, 05:23
          Brawo! Teraz, ku..wa oni i PRL bis sie zacznie. Gospodarcze koncepcje godne
          Samoobrony a sprawowanie wladzy na miare SLD.
      • mirmat1 Re: GLOSUJMY NA PATRIOTOW, czyli PiS 30.09.05, 05:51
        ja.wars napisał:
        > wspolnym majatkiem, oraz obcy kapital.

a także Partia, które ma konkretne plany naprawy pańśtwa, odchudzenia aparatu
        państwowegop, uproszczenia podatków, obniżenia cen
        (przez obniżkę VAT)
        M; Jaki szybko rozwijajacy kraj na swiecie wprowadzil idiotyczny podatek
        liniowy? Ani Ameryka, ani Irlandia, ani Korea Poludniowa, ani Tajwan, ani
        Singapur. A czy to nie tow. Balcerowicz podwyzszyl stope bezrobocia do 18%?

> PiS to partia patriotow, ktorzy
        > przywroca porzadek w Polsce i zadbaja o nasze wspolne interesy.

PiS to partia krzykaczy, któzy nagle wygrali wybory i nie wiedzą co dalej.
        PiS to parta z niespójnym i sprzecznym ze sobą programem, partia kochających
        władzę ("przywileje są władzy potrzebne - jako
        twierdzą liderzy"), partia, która po wygranych wyborach nie jest w stanie
        przedstawić swojego programu rządzenia i żąda, aby
        zrobiła to PO.
        M: Nie wiedzialem, ze Komorowski jest w PiSie a przeciez tak na PiS krzyczy.
        Piskorski tez chyba jest z PiSu bo aferzysta. Jak pamietam tych dwoch co
        ukradli ksiezyc tez musieli ukrasc program PO bo Rokita nie moze go od tygodnia
        odnalezc.
        Wniosek? PiS nie ma konkretnego programu rządów. Jedyne co umie PiS i bracia
        Kaczyńscy to krzykliwe hasła ("nakarmić dzieci",
        "wprowadzić lekarzy do szkół", "ceny urzędowe na podręczniki") i zero
        strategii, co zrobić z Polską.
        M: Dzieci jak sie najedza to staja sie leniwe. Jak lekarze zaczna leczyc dzieci
        to te zaczna chodzic do szkol i trzeba bedzie budowac drogi. Absolutnie nie
        powinno sie ograniczac cen na podreczniki bo jak dzieciarnia zacznie medrkowac
        to nie zaglosuje na PO.
        > Ale skoro naród w przeważającej części raczej bezmyślny jest, to i takie mamy
        partie u władzy.
        M; Ale okolo 24% bezmozgowcow zaglosowalo na platformusow!
        • surmy Re: GLOSUJMY NA PATRIOTOW, czyli PiS 30.09.05, 06:05
          M: "Ale okolo 24% bezmozgowcow zaglosowalo na platformusow!"

mysle ze na PO glosowali glownie zlodzieje, ktorzy sie ubogacili naszym
          majatkiem i chca nas dalej bezkarnie okradac.

• mirmat1 Re: GLOSUJMY NA PATRIOTOW, czyli PiS 30.09.05, 06:09
            surmy napisał:

> M: "Ale okolo 24% bezmozgowcow zaglosowalo na platformusow!"
            >
            > mysle ze na PO glosowali glownie zlodzieje, ktorzy sie ubogacili naszym
            > majatkiem i chca nas dalej bezkarnie okradac.
            Z wyjatkiem tych 2% zlodzieji co zaglosowalo przez pomylke na PeDerastow.
    • neceser czy to nie SLD sie "uwlaszczyla? 30.09.05, 06:05
      ja.wars napisał:

> wiekszosci jest oczywisty. Jesli ktos jest samobojca, powinien glosowac na PO.
    • neceser czy to nie SLD sie "uwlaszczyla? ND niedawno pisal 30.09.05, 06:06
      ze to SLD. Ale nazi ND klamie, wiec komu wierzyc? nazisci rydzyka dzialaja.
      Pomogli juz , pocalunkiem tredowatego rydza maybacha.
      ja.wars napisał:

> wspolnym
      • ja.wars zlodzieje rozlezli sie po wszystkich partiach, 30.09.05, 06:42
        sa to glownie ludzie, ktorzy trzymali sie blisko wladzy, czyli zlobu.
        Zauwazcie, jak Kwas latwo zmienil orientacje z Cimoszewicza przerzucil sie
        natuchmiast na Tuska. Nie na Borowke, nie na Bichniarz, tylko na partie
        uwlaszczonych zlodziei - PO. To jest typowy przyklad czlowieka zlobu.
        W PIS zlodziei jednak najmniej, wiec na nich uczciwi powinni glosowac.
    • bon.ton.bon Re: Micha czy wolność? 30.09.05, 07:31
      Wybieram wolność, kaczyzmowi - NIE!
      • ja.wars Wybieramy Kaczynskich, gwarantow wolnosci, 30.09.05, 18:06
        prawa i sprawiedliwosci.
    • malaszaramysz Kaczorki to patrioci lokalni. 30.09.05, 18:12
      Kochają tylko Kaczorków.
      • ja.wars Kaczorki kochaja Polske i Polakow 30.09.05, 18:17
        • bialamyszkabiala Re: I... Księżyc;-)))))))))))))) n/t 30.09.05, 20:20

• travel_wawa Obrażasz spory odsetek ludzi wykształconych. 30.09.05, 18:31
      Jakim prawem odmawiasz patriotyzmu innym?

Ja mimo iż ZAWSZE głosuje na PO i popieram wizje państwa, jaką prezentują, nie
      odmawiam patriotyzmu nawet zwolennikom LPR. Tyle, że nasze wizje Polski w
      Europie sa odmienne.

Tak sie składa, że PO poparł największy odsetek studentów i ludzi z wyższym
      wykształceniem. Co to tym sądzi autor postu?
    • lech2000 Re: GLOSUJMY NA PATRIOTOW, czyli PiS 30.09.05, 18:31
      ja.wars napisał:

Ty chyba nie zauważyłes że wybory do sejmu już się odbyły.
    • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: GLOSUJMY NA PATRIOTOW, czyli PiS 30.09.05, 18:55
      Jakby ktoś mnie nazwał polskim patryjotom to walnąłbym go w ryja!
    • henryk.log Lech Kaczynski powinien "być" a nie mieć.. 30.09.05, 18:58
      "doornego" uśmieszku!!..tak myślę!!
      • bialamyszkabiala Re: Lech Kaczynski powinien "być" a nie mieć.. 30.09.05, 20:21
        Dornowaty uśmiech to znak firmowy PiSujów;-)))
    • ja.wars Tylko Kaczynscy szansa na lepsza Polske 30.09.05, 19:13
      • duce.benito Re: w 100% zgadzam się z przedmówcą;-))) 30.09.05, 20:22

• surmy Tylko Lech Kaczynski na prezydenta 30.09.05, 19:17
    • henryk.log Re: GLOSUJMY NA "PATRIOTOW", czyli rakiety 30.09.05, 19:19
      ..hehe..
    • ppppp7 Re: GLOSUJMY NA PATRIOTOW, czyli PiS 30.09.05, 19:21
      ja.wars napisał:
      wspolnym majatkiem, oraz obcy kapital. PiS to partia patriotow, ktorzy
      przywroca porzadek w Polsce i zadbaja o nasze wspolne interesy. Wybor dla
      wiekszosci jest oczywisty. Jesli ktos jest samobojca, powinien glosowac na PO.
      Lech Kaczynski powinien byc prezydentem

Ostrożnie z tym uwłaszczeniem, bo to Lech Kaczyński brał udział w okrągłym
      stole i to on m.in. odpowiada za uwłaszczenie czerwonej nomenklatury na
      narodowym majątku.
    • ja.wars PiS chce zrewidowac cala prywatyzacje , 30.09.05, 19:25
      czyli grabiez naszego majatku, dlatego trzeba glosowac na Lecha. To dzis jedyna
      uczciwa partia, dostatecznie silna, zeby zrobic w Polsce porzadek.
      • henryk.log PiS da ci czego inni nie dali!!! n/t 30.09.05, 19:27
      • neceser Re: PiS NIE chce zrewidowac cala prywatyzacje , 30.09.05, 19:27
        bo iwe ze to nie jest mozliwe. na kolana by polozyli Polske. wy nie macie nic
        procz dlugow i wrakow ekonomicznych. komuna juz byla, petaki.
        • surmy nie wypowiadaj sie zlodzieju polskiego narodu 30.09.05, 20:02
          necesserze
      • fforumka Re: PiS chce ... a co zrobi? 30.09.05, 19:58
        ja.wars napisał:

> czyli grabiez naszego majatku, dlatego trzeba glosowac na Lecha. To dzis
        jedyna
        > uczciwa partia, dostatecznie silna, zeby zrobic w Polsce porzadek.

Głosuj - jeszcze będziesz się wstydził do tego przyznać.
        Oby nie zrobił takiego porządku jak w Warszawie, bo wtedy zobaczysz jak będzie
        śmiesznie.
        /a może musisz się o tym przekonać/

.

• gosia_chello Re: PiS chce ... a co zrobi? 30.09.05, 20:08
          Ja tam nie narzekam.
          Nie mowie o tak spektakularnych wydarzniach jak Muzeum Powstania Warszawskiego
          i uhonorowaniu samych powstancow (wsrod nich byl moj wuj).
          Ostatnio bez problemu i kolejek zalatwilam sprawe w urzedzie w Warszawie, co
          wczesniej byloby bardzo trudne.
          Nie mowiac juz o tym, ze widac na ulicach wiecej strazy miejskiej i policji.
          Kiedys tak nie bylo.
          • fforumka Re: PiS chce ... a co zrobi? 30.09.05, 22:44
            gosia_chello napisała:

> Ja tam nie narzekam.

Uwierz, to są pozory.
            Jeszcze za wcześnie ale nie długo ..
      • duce.benito Re: Si, si, si n/t 30.09.05, 21:52

• antzu Dajmy braciom się dorobić, Romkowi też 30.09.05, 20:05
      Tyle lat w opozycji, nie mieli czasu się obłowić. Warszawa to jednak nie to, mimo że wyciskają ją jak cytrynę. To niesprawiedliwe, że Jarek nadal mieszka z matką a jakiś tam biznesmen ma willę z basenem. Czas skończyć z tą niesprawiedliwością, im też należą się wille. A więc nie wybrzydzajcie na koalicję z Romkiem i Endriu - tu chodzi o wyższe dobro - o duży szmal.
      • precz.z.kaczyzmem Re: Bliźniaki są już "dorobione", spoko! 30.09.05, 21:03
        antzu napisał:

> Tyle lat w opozycji, nie mieli czasu się obłowić. Warszawa to jednak nie to,
        mi
        > mo że wyciskają ją jak cytrynę. To niesprawiedliwe, że Jarek nadal mieszka z
        ma
        > tką a jakiś tam biznesmen ma willę z basenem. Czas skończyć z tą
        niesprawiedliw
        > ością, im też należą się wille. A więc nie wybrzydzajcie na koalicję z
        Romkiem
        > i Endriu - tu chodzi o wyższe dobro - o duży szmal.
        ___________________________________________________________________________

Kaczki się nie obłowiły? Na jakim świecie kolega żyje? Za co niejaki Zaleski
        siedzi?
        Kaczkom po prostu wciąż mało, są nienasycone i - przede wszystkim - żądne

WAAADZY!
    • lech2000 Re: GLOSUJMY NA PATRIOTOW, czyli PiS 30.09.05, 21:09
      Historia lubi się powtarzać.Następnym krokiem koalicji ,wzorem AWS
      Krzaklewskiego powinno być zawierzenie Polski Jezusowi i niech on się martwi o
      gospodarkę.My będziemy walczyć o stołki.
      • maanasasarovara Re: GLOSUJMY NA PATRIOTOW, czyli PiS 30.09.05, 21:37
        Niech ich Bóg broni przed dbaniem o gospodarkę!
        • bon.ton.bon Re: GLOSUJMY NA PATRIOTOW, czyli PiS 30.09.05, 22:27
          maanasasarovara napisała:

> Niech ich Bóg broni przed dbaniem o gospodarkę!

Z takim ekspertem jak Ojciec Rydzyk u boku Kaczki MUSZĄ zadbać o gospodarkę.
          • antithesis Tylko Kaczynski nas uratuje, bo odwazny i madry 30.09.05, 22:31
            • bon.ton.bon Re: Uratuje? Od czego albo przed czym??? n/t 30.09.05, 22:41
              • ja.wars Kaczynski albo Borowski - alaternatywy 01.10.05, 01:26
                • travel_wawa Re: Kaczynski albo Borowski - alaternatywy 01.10.05, 01:32
                  Kaczyński to prosta droga do dyktatury.

Na PO głosowało najwięcej ludzi z wyższym wykształceniem i studentów.
                  Co Ty na to?
                  Przecież gołym okiem widać, że kacza dyktatura spowodowałaby jeszcze wieksze
                  nasilenie się emigracji ludzi po studiach.

Pomysł PiS na "służbę zdrowia"? Więcej lekarzy i pielegniarek spakuje walizki.
                  I nikt z Was tego nie będzie w stanie powstrzymać.

A w 2007 roku kolejne runki w UE otwieraja sie na przybyszów z Polski.
                  • ja.wars nie masz pojecia, czym jest liberalny kapitalizm 01.10.05, 01:40
                    dlatego glosujesz na PO. Ludzie bywali w swiecie zachodnim wiedza, ze to grob.
                    Liberalowie okradli nas i wysprzedali na lapowki nasz wspolny majatek. taka
                    jest prawda. Tylko Kaczynski albo Borowski.
                    • travel_wawa Re: nie masz pojecia, czym jest liberalny kapital 01.10.05, 02:04
                      Odpowiedz na pytanie: dlaczego ludzie z wyższym wykształceniem, studenci
                      najliczniej zagłosowali na PO?
                      To właśnie my najczęściej jeździmy po świecie.

Próbujecie oszukać ludzi, wmawiając im, że grozi im jakiś "drapieżny
                      kapitalizm".

Tu chodzi o państwo, które nie wtrąca się do życia przecietnego obywatela.
                      Wy chcielibyście państwa, które za tegoż obywatela nawet by myślało.

PO chce Polski nowoczesnej w UE a nie zaścianka.
                    • antzu Re: nie masz pojecia, czym jest liberalny kapital 01.10.05, 02:53
                      To patrz w takiej liberalnej Irlandii jest 2% bezrobocie a w socjalistycznej Polsce prawie 20%. Irlandia w ciągu 15 lat stawiając na liberalizm stała się najbogatszym krajem UE a w Polsce coraz bardziej zwiększa się ilość biedy. Ciekawe, nie. W każdym razie rząd Kaczyńskich - rząd pogoni za korytem, nic w Polsce nie poprawi.
                      • 9111951u Re: nie masz pojecia, czym jest liberalny kapital 01.10.05, 07:45
                        antzu,
                        narzędzia nalezy przekazać PiS a nie róznym innym ot i wszystko, abys nie był
                        przed szkodą głupi i po szkodzie głupi !
                        • duce.benito Re: Polska szopa z narzędziami! 01.10.05, 07:46

• travel_wawa PiS zachowuje się jak partia faszystowska. 01.10.05, 15:14
                          Ta retoryka: TYLKO MY, NIKT INNY NIE MA PRAWA MIEC RACJI.

Ciekawe, czy planują wprowadzenie cenzury i kar za wypowiedzi niepoprawne
                          polityczne.

Właśnie Marcinkiewicz trąbi o "czwartej" Rzeczypospolitej...
                          Numery państwom niech nadają historycy...

Co do numeru kolejnego państwa, to ostatnim przykładem takiego "numerowania"
                          jest TRZECIA RZESZA NIEMIECKA!!!!!!
                        • antzu PiS rozkradnie ten kraj 02.10.05, 01:12
                          Będzie jeszcze gorzej jak za SLD - wtedy był prezydent z SLD i premier z SLD, i co się działo ? Teraz gdyby nie daj Boże był prezydent z PiSu, premier z PiSu i jeszcze superpremier (brat prezia) z PiSu to rozkradanie majątku narodowego przybrałoby katastrofalne rozmiary !!! Musi być ktoś kto będzie patrzył PiSowi na ręcę - oni są po prostu zbyt pazerni
                          • travel_wawa Nie rozkradnie. 02.10.05, 01:14
                            Zdezorganizuje.

Vide organizacja ruchu drogowego w Warszawie - totalny rozp....el.
                • duce.benito Re: Kaczynski albo Borowski - alaternatywy n/t 01.10.05, 07:38
                  Nie ma takiej alternatywy!
    • paganinni Lech Kaczynski to dzis najlepszy wybor 01.10.05, 16:49
      • bac1 Re: Lech Kaczynski to dzis najlepszy wybor 01.10.05, 16:50
        na obiad;-)))
      • mirmat1 Wydaje mi sie, ze Tusk zaglosuje na Kaczynskiego 02.10.05, 01:04
        Nie jestem biegly w jezyku Kaszubskim ale przemowienie Tuska w Gdansku
        wykazywalo, ze Kaczynski bedzie doskonalym prezydentem.
    • ben.huur Dajmy szanse Kaczynskim wyciagnac Polske z 01.10.05, 20:48
      szamba, do ktorego wepchnely ja "elyty" solidarnosciow i posolidarnosciowe.
      Dajmy sobie i przyszlym pokoleniom Polakow szanse na zycie. Wybierzmy Lecha!
      • travel_wawa Zapewniam Cię, że sporo młodych ludzi 02.10.05, 01:09
        będzie chciało z takiego kraju, gdzie panuje ZAMORDYZM wyjechać.
        I nikt im w tym nie przeszkodzi.
    • polak_maly123 RZYGAĆ SIĘ CHCE JAK SIĘ CZYTA... 02.10.05, 01:17
      ... te wszystkie wypociny aktywistów PiSu o PO!
      BŁEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!

A potem na kolanach będziecie prosić Platformę o rozsądną przeciwwagę dla
      Leppera i jego tłuszczy!!!!!!
      • travel_wawa PiSiory sporo będą musiały odszczekiwać... 02.10.05, 01:18

• zabanowana.mysz.biala Re: PiSuje sporo będą musiały odkwakiwać... 02.10.05, 07:57
          Czasu im nie wystarczy na nic innego - dlatego nic nie wyjdzie z kaczych planów
          i znowu kaczki-nieudaczki będą gorzko szlochać, że... buuuuuu...
    • ave.kaczy.duce re: AVE, Kaczor!!! 02.10.05, 08:01

• ja.wars AVE Lechu Kaczynski - patriota 02.10.05, 16:05
        • travel_wawa Ave Caesar! 02.10.05, 22:09
          Morituri te salutant...
          • amotken A wiecie na kogo głosujecie? 02.10.05, 22:20

Obiecanego triumfalnie przez Kaczyńskiego mostu Północnego nie będzie.

Przetarg został unieważniony, bo administracja prezydenta Kaczyńskiego
            złamała zasady bezstronności i anonimowości. To oznacza, że w ciągu
            najbliższych trzech lat żaden nowy most w Warszawie nie powstanie.

>> Przetarg na zabudowę placu Piłsudskiego, tam gdzie stoi Grób Nieznanego

Żołnierza, został unieważniony. Urząd Kaczyńskiego postawił inwestorom
            nierealne warunki. W efekcie miasto straciło 300 tys. zł, bo tyle kosztowała
            obsługa wynajętej zagranicznej kancelarii prawnej. No i miną kolejne dwa,
            trzy lata, zanim nowy przetarg zostanie rozstrzygnięty.

>> Pewnie przepadnie dotacja z Unii Europejskiej na warszawskie metro, bo

miejscy urzędnicy narobili błędów w dokumentach. Błędy były też w
            dokumentach dotyczących dotacji na modernizację linii tramwajowej w Al.
            Jerozolimskich. Koło nosa może przejść ok. 350 mln zł. Błędy powstały, choć
            miasto wynajęło firmę PriceWaterhouseCoopers, której doradcy za jedną
            godzinę biorą 671 zł.

>> W rankingu polskich miast pozyskujących fundusze z UE stolica znalazła się

na 8. miejscu. Pierwsza Bydgoszcz w przeliczeniu na głowę mieszkańca zyskała
            1158,6 zł, Warszawa wspierana przez kosztowne firmy doradcze 97,36 zł.

>> Stratę 29 mln zł w 2004 r. na budowę metra zarzucili prezydentowi radni z

Platformy Obywatelskiej. Urząd nie wykorzystał pieniędzy z kontraktu
            wojewódzkiego i nie wyegzekwował należnych kar za opóźnienia w budowie
            stacji metra przy placu Wilsona. Zresztą stacja nadal ma niedoróbki.
            Otworzono ją w najgorszym, PRL-owskim stylu, uruchomiono przymykając oko na
            ekipy remontowe poprawiające fuszerki.

>> W stolicy panuje bałagan remontowy. Ulicę Czerniakowską wygładzono za 30

mln zł. Część pieniędzy natychmiast zmarnowano, bo zaraz potem wkroczyli tam
            remontowcy od wodociągów ryjąc w świeżo wypolerowanej nawierzchni. W ważnym
            dla ruchu wiadukcie przy ul. Marynarskiej stwierdzono błędy projektowe. Znów
            straty pieniężne, opóźnione inwestycje.

>> Administracja prezydenta Kaczyńskiego czegokolwiek się dotknie, to

spieprzy. Nie jest w stanie rozwiązać problemu letnich ogródków w
            restauracjach w centrum miasta czy na pustych nadwiślańskich bulwarach. W
            ruinę popada nie tylko warszawska Starówka, ale i Mariensztat. Z planów
            odnowienia dzielnicy MDM nici. Zapowiedziano likwidację bazaru na Stadionie
            Dziesięciolecia, ale urzędnicy nie sprawdzili, że firma dzierżawiąca obiekt
            ma umowę do 2007 r. Brak kompetencji i umiejętności urzędnicy Kaczyńskiego
            nadrabiają hucpą i gromkimi oświadczeniami obiecującymi lepszą przyszłość.

W ciągu ostatnich dwóch miesięcy warszawiacy dowiedzieli się też, że
            prezydent Kaczyński działa niezgodnie z głoszonym w czasie wyborów
            programem:

>> Miały maleć koszty administracji. W roku 2004 wzrosły one o 46 mln zł.

Lwią
            ich część stanowiły nagrody prezydenta dla swoich dyrektorów. Średnio po 40
            tys. zł. Za rządów Kaczyńskiego każdy warszawiak wydawał w 2004 r. na
            administrację samorządową 203 zł. W Krakowie, Poznaniu takie wydatki nie
            przekraczają 160 zł. Czy mieszkańcy stolicy czują różnicę w poziomie usług
            administracji?

>> Prezydent Kaczyński stale podkreśla swoje obrzydzenie do wszystkiego co

komunistyczne. Kiedy jednak chce wywłaszczyć kilka tysięcy mieszkańców
            stolicy z zasiedziałych przez nich gruntów, zwykle na peryferiach miasta, to
            sięga po obowiązujący nadal krytykowany przez PiS dekret Bieruta. Ten, który
            nacjonalizował grunty w całej Warszawie, który jest przez prawicę podważany.
            Kiedy stalinowski dekret może być użyteczny dla interesów urzędników
            Kaczyńskiego i jego klientów, to jawi się słusznym, obowiązującym w III RP
            prawem. Ciekawe, czy w IV RP, tej już Kaczyńskiej, dekret ten pozostanie?

>> W mieście Lecha Kaczyńskiego miały ostatecznie zostać zablokowane

korupcjogenne budowy centrów handlowych, zwanych mollami. Bo finansowane
            przez zagraniczny kapitał molle zżerają tkankę polskiego średniego i
            drobnego kupiectwa. W kampanii wyborczej Lech Kaczyński grzmiał, że nie
            dopuści do powstania kolejnego hipermarketu. Teraz jego urzędnicy zgodzili
            się na budowę nowych centrów handlowych na Młocinach i w Wilanowie.
            Rozbudowywane są istniejące: Reduta, Promenada, IKEA na Targówku, ursynowski
            Factory Outlet. W 2004 r. Powierzchnia wielkich obiektów handlowych wzrosła
            o 22,5 proc. Głosujący za Kaczorem polscy kupcy mogą tylko puknąć się w
            główkę i pomacać pustą kieszeń. No, ale każdy samorządowiec wie, że z
            wielkopowierzchniowych obiektów handlowych można mieć więcej.

W ciągu ostatnich dwóch miesięcy warszawiacy mogli dowiedzieć się, że w tym
            czasie prezydent Kaczyński złamał głoszone przez siebie zasady programowe i
            moralne:

>> Miało nie być w mieście korupcji i kolesiostwa. Ewa Holewińska,

przewodnicząca dzielnicowej komisji mieszkaniowej, radna z PiS, wykupiła
            atrakcyjne mieszkanie komunalne, mimo iż ma willę w podwarszawskiej Radości.
            Mieszkanie w reprezentacyjnych Al. Ujazdowskich. Lokal zbył jej partyjny
            kolega Jarosław Zieliński, który długo łączył posadę radnego w Suwałkach z
            posadą burmistrza dzielnicy Śródmieście w Warszawie. Jak się przemieszczał
            szybko z Suwałk do Warszawy, to już tajemnica walczącego o uczciwość PiS.

>> Szefem Miejskiego Przedsiębiorstwa Taksówkowego prezydent Kaczyński

uczynił
            Andrzeja Gelberga, byłego naczelnego redaktora Tygodnika Solidarność.
            Prezesa wydawnictwa. Zwolnionego przez solidarnościowców po doprowadzeniu
            tygodnika na skraj bankructwa, oskarżanego przez niektórych współpracowników
            o podwójną księgowość. Teraz Gelberg zdołował MPT. Doprowadził do strajku
            taksówkarzy przeciwko jego rządom.

>> Centralnym punktem swojej kampanii wyborczej Kaczyński uczynił walkę z

korupcyjnym układem warszawskim. Kiedy przyszło do głosowania absolutorium
            prezydenta w Radzie Warszawy, zagrożonemu Kaczyńskiemu mogło zabraknąć paru
            głosów, bo pokłócił się z koalicjantami z LPR. I nagle stał się cud!
            Prezydenta Kaczyńskiego poparła radna PO, wyrzucona niedawno z partii za
            interesowność Małgorzata Ławniczak-Hertel. Symbol tego korupcyjnego układu
            warszawskiego. Największy wróg Kaczyńskiego w prezydenckiej kampanii
            wyborczej. Od tamtej pory Kaczyński przestał już walczyć z układem
            warszawskim. Poparli go też radni z SLD. Czesław Ochenduszko olał głosy
            lewicy i opuścił przed głosowaniem klub SLD. Kolejna gwiazda SLD radna
            Dominika Makarewicz nie zaprzeczała, że wiceprezydent Andrzej Urbański przed
            głosowaniem przypadkowo załatwił pracę jej bratu. Tak to absolutorium Lech
            Kaczyński uzyskał dzięki gó..jadom z SLD i pozyskanym macherom z PO. Tym,
            których naj-bardziej atakował, plugawił, poniżał w czasie kampanii
            wyborczej. Ale okazali się dla niego swoimi łajdakami. Prezydentowi
            Kaczyńskiemu tylko jedno się w połowie prezydenckiej kadencji udało.
            Wybudował Muzeum Powstania Warszawskiego. Z kłopotami, zatrudniając tam
            ludzi na czarno. Udało mu się też uskrzydlić stołecznych dziennikarzy,
            którzy piszą o nim z entuzjazmem. Czy kochają go taką samą miłością jak
            radna SLD Makarewicz? W efekcie znakomitej kampanii medialnej (brawa dla
            wiceprezydenta Urbańskiego) w sondażach Lech Kaczyński wychodzi na plus.
            Pewnie notowania jego wzrosną, kiedy na pustym placu Piłsudskiego postawi
            krzyż ku pamięci Jana Pawła II. To niewiele będzie kosztować, a pokaże, że
            Lech Kaczyński Wielkim Polakiem jest. W wywiadzie dla Gazety Wyborczej Lech
            Kaczyński zadeklarował, że po namaszczeniu go na Prezydenta RP przez
            wdzięczny naród zajmie się po pierwsze wystawianiem rachunków krzywd. Od
            Niemców, którzy zrujnowali Warszawę, od komuchów, od różowych liberałów. Od
            korupcjonistów. To nic, że z powodu hasła walki z korupcją w stolicy za
            władania Lecha Kaczyńskiego nie ma żadnej większej inwestycji. To nic, że
            korupcyjne centrum handlowe Złote Tarasy p
            • travel_wawa Głosisz nieprawdę, zajmie się Tobą kacza SB! 02.10.05, 22:34
              Własnie jechałem przez skrzyżowanie koło Galerii Mokotów...
              Doskonała organizacja prac...przetarg wygrała najlepsza firma w UE...prace
              prowadzone sa w systemie całodobowym, wiadukt rosnie w oczach, objazdy
              zorganizowane świetnie, zmieniono ustawienia sygnalizacji, więc nie ma żadnych
              korków, ruch jest płynny i wszyscy kierowcy rytmicznymi klaksonami wytrąbiają
              alfabetem Morse'a "KACZYŃSKI...KACZYŃSKI..."
              • ave.kaczy.duce Re: Głosisz nieprawdę, zajmie się Tobą kacza SB! 02.10.05, 23:48
                Wszystkie prace odbywają się w rytmie stukających bezustannie telegrafów!
    • henryk.log GLOSUJMY NA PATRIOTOW, czyli PiS da ci... 02.10.05, 22:44
      img79.imageshack.us/img79/9878/jarekiplazek2jk.jpg
      • ave.kaczy.duce Re: GLOSUJMY NA PATRIOTOW, czyli PiS da ci... 02.10.05, 23:56
        Prawo i Sprawiedliwość to jedyna siła, która z Polski zrobi prawdziwe Eldorado!

Dwaj przyjaciele...

pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Mussolini_i_Hitler.jpg
        Dwaj przyjaciele...

tomaszlis.wp.pl/gid,92799,galeria_zdjecie.html?T%5Bpage%5D=7
        tomaszlis.wp.pl/gid,92527,galeria_zdjecie.html?T%5Bpage%5D=6
        • henryk.log Re: GLOSUJMY NA PATRIOTOW, czyli PiS da ci... 03.10.05, 01:22
          Wielkich Przyjaciół!!
          img151.imageshack.us/img151/6547/malykaczka1mc.jpg
          • zabanowana.mysz.biala Re: GLOSUJMY NA PATRIOTOW, czyli PiS da ci... 03.10.05, 07:51
            Łauuu! A czemuż ten LJKaczor taki pożółkły na dziobie???
            • henryk.log A czemuż ten LJKaczor taki pożółkły na dziobie???? 03.10.05, 21:23
              Ba!, żebym to ja wiedział jak nie wiem.., zapewne bym Pani,..Myszko
              POwiedzał, jak siebie znam!
              ..chyba, że nie..a to wtedy , już sam nie wiem, co wiem lub nie..
              :-))
              • zabanowana.mysz.biala Re: A czemuż ten LJKaczor taki pożółkły na dziobi 04.10.05, 07:24
                Panie H., ten pożółkły dziób to sprawa poważna.
                Wygląda na to, że LJKaczora po tym dziobie ktos prał i prał, i prał, dlatego
                Kaczor wziął urlop i się nie pokazywał, aż sińce z fioletu w zółć nie przeszły.
                Żona? Matka?Kot bliźniaka?;-)))
      • kropekuk Na Plazynskiego to bym nawet zaglosowal... n/t 03.10.05, 02:26

• kacosk Re: GLOSUJMY NA PATRIOTOW, czyli PiS 03.10.05, 10:03
      Będzie
      • zabanowana.mysz.biala Re: NIE GŁOSUJMY NA faszystów, czyli PiS 03.10.05, 10:15

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka