Dodaj do ulubionych

Wybory: Tusk i Kaczyński w Gdańsku

• merrigold Tylko Lech bedzie dobrym prezem 01.10.05, 18:27

• antzu W szabrowaniu faktycznie jest skuteczny 01.10.05, 18:28
      • zhk Lenin na prezydenta 01.10.05, 18:34
        Lenin wiecznie żywy
    • katolik_polski1 -------------KATOLICKA POLSKA WYBIERA KACZYNSKIEGO 01.10.05, 18:28
      To jest rzeczywistosc rozumiana sama przez sie !
      Dlatego popieram Kaczynskiego i jego list .
      Katolicka Polska wybiera Lecha Kaczynskiego !
      • zhk Re: -------------KATOLICKA POLSKA WYBIERA KACZYNS 01.10.05, 18:42
        Gazetka na nocny stolik - "Walczący Katolik"
        Dżihad po polsku, ale krecia robota. To chyba masoni wynajmują takich by
        obrzydzać Kościół. Ciekawe czy dużo placą za posta...

Lechu! Lechu!
      • henryk.log KATOLICKA POLSKA WYBIERA KACZYNSKĄ??? 01.10.05, 19:27
        95 % kaczuś zgarnie, masz jak w banku polski_katoliku!!!
        • katolik_polski1 Re: KATOLICKA POLSKA WYBIERA KACZYNSKĄ??? 01.10.05, 19:45
          Przyjmuje to jako wyraz porazki przeciwnikow odnowy Polski.
          Chcialbym tylko jedno zaznaczyc !
          Wszyscysmy Polacy i o nasze dobro idzie !
          Zmienia sie tylko kierunek polityczny azeby ten cel osiagnac.
          Na cztery lata !
      • antzu Katolików też Lech ogoli z kasy 01.10.05, 19:30
        A nawet przede wszystkim katolików. Ja nie chcę być obrabiany w biały dzień przez oszustów i pieczeniarzy z PiSu.
        • jollyroger3 Re: Katolików też Lech ogoli z kasy 01.10.05, 19:53
          Strasznie jedzie od ciebie spanikowaną czerwoną swołoczą...
          kudy ci do JKM prymitywny propagandzisto rodem z gomółkowszczyzny
          • antzu Re: Katolików też Lech ogoli z kasy 01.10.05, 20:09
            To od ciebie jedzie czerwoną swołoczą, pewno byłeś kapusiem za PRLu a może nawet esbiekiem. JKM zawsze powtarzał, że jest za likwidacją koryta. PiS to partia, która robi wszystko, żeby się dorwać do koryta i jak najwięcej szabrować. Przecież ich dziś zdradzony pomysł na powołanie Agencji Inwestycyjnej to nic innego jak bezczelny skok na kasę. Co za złodzieje
            • jollyroger3 Re: Katolików też Lech ogoli z kasy 01.10.05, 20:17
              Oj tak tak masz rację dlatego zagłosuję na Kaczora wraz z całą rodziną żeby wsadził
              mnie do puszki....
              Talent satyryczny to ty masz..nie da się ukryć...
              • antzu Re: Katolików też Lech ogoli z kasy 01.10.05, 20:22
                Kaczyński był w Magdalence a później robił lewe interesy z esbeckimi firmami. Całe to gadanie o wsadzaniu do puszki to tylko propaganda żeby zebrać głosy, ale o tym pewno dobrze wiesz. Jakiej szarży dochrapałeś się w SB ?
    • rtg Re: Wybory: Tusk i Kaczyński w Gdańsku 01.10.05, 18:44
      jest kaczorów dwu tak kwakali, aż społeczeństwo uwierzyło i teraz czeka nas
      Kaczy Dół a miała byc Europa...
    • zhk Kaczyński na ROZCIEŻ chce drzwi otworzyć 01.10.05, 19:08
      O rany, co za prymityw. Nie może byćprezydentem człowiek co mówi "drzwi
      otwartena rozcież". To obciach dla Polski.
      • phun Re: Kaczyński na ROZCIEŻ chce drzwi otworzyć 01.10.05, 19:24
        kaczor to brutalny kulak przy nim sbecy, ubecy to fajne chlopaki
        chcesz miec przeje..a rzeczywistosc glosuj na Kaczora
        chcesz miec lepiej glosuj na Borowskiego
        • jollyroger3 Re: Kaczyński na ROZCIEŻ chce drzwi otworzyć 01.10.05, 19:47
          Posłuchaj kolego tak się to słowo od zawsze wymawia w Warszawie i na Mazowszu
          ale nawet średnio wykształceni ludzie wiedzą że pisze się "oścież" i takich osobliwości
          jest tu nieco więcej np.starsi ludzie mawiają"nie chódż" zamiast nie chodż
          A apropos Borowskiego....doskonale pamiętam jego wypowiedzi po uchwaleniu przez
          Sejm poprzedniej kadencji ustawy uwłaszczeniowej...Dziękuję nie dam się na tego pana nabrać....
          • boba222 Re: Kaczyński na ROZCIEŻ chce drzwi otworzyć 01.10.05, 19:57
            jollyroger3 napisał:

> Posłuchaj kolego tak się to słowo od zawsze wymawia w Warszawie i na Mazowszu

Patrzcie, jaki ten Kaczyński sprytny. Wychowany w Gdańsku, przemawia w Gdańsku,
            a mimochodem chce się przypodobać Warszawiakom i Mazowszanom.
            • jollyroger3 Re: Kaczyński na ROZCIEŻ chce drzwi otworzyć 01.10.05, 20:04
              Wychował się w Warszawie i jest warszawiakiem,a że trochę pomieszkał w Trójmieście
              między Polakami z różnych stron przedwojennej Polski...to tylko poszerza wiedzę
              o wspólczesnej Polsce...
            • antzu Re: Kaczyński na ROZCIEŻ chce drzwi otworzyć 01.10.05, 20:28
              Żeby przypodobać się warszawiakom musiałby cofnąć się w czasie i całkiem inaczej zarządzać Warszawą. Jego rządy to pasmo klęsk, wpadek, zaniechań i kompromitacji jak chociażby "korytowa" koalicja z SLD i rozbuchana korupcja. Gdyby został preziem to dopiero by był w Polsce b..del.
          • chateau Re: Kaczyński na ROZCIEŻ chce drzwi otworzyć 01.10.05, 20:09
            E, bez żartów. A może:

"My otworzymy drzwi na rozcież, a wy pokożcie co potraficie!"
            • jollyroger3 Re: Kaczyński na ROZCIEŻ chce drzwi otworzyć 01.10.05, 20:14
              Himalaje intelektu,nie do zrozumienia dla nie wtajemniczonych..
              • chateau Re: Kaczyński na ROZCIEŻ chce drzwi otworzyć 01.10.05, 20:27
                Beskid Niski :)

Hint1 - regionalizmy
                Hint2 - Edward Gierek, tak - ten od "pomożecie?" i właśnie "pokożcie co potraficie"

A na forum publicum regionalizm to taki kolokwializm ;)
      • abyss Po Kwachu nie będzie większego obciachu!!! 01.10.05, 20:23
        Tusk nie wie CO mówi.
    • bananekk TEN PAN JUŻ POKAZAŁ JAK JEST SOLIDARNY 01.10.05, 20:01
      a ja mówiłem, że "Bracia" przedkładają żądzę władzy nad chęć naprawy RP
      i to jest smutne...
    • kornelll Re: Wybory: Tusk i Kaczyński w Gdańsku 01.10.05, 20:19
      Tusk albo upadek Polski......
    • blg41 Re: Pieprzysz Kaczyński aż fiołki więdną 01.10.05, 20:30
      Pieprzysz Kaczyński, aż fiołki więdną!
      To nie jest wybór między Polską solidarną a Polską liberalną.
      To jest wybór między władzą kłamliwą a władzą przyjazną.

Na marginesie, kiedy panie Lechu K. dowiemy się, że Solidarnośc zakładał
      LECH (ale Kaczynski)?
    • chris12 Kaczyński brzmi złowrogo, władza, władza 01.10.05, 20:37
      Tym Dornom, Wassermannom marzy się wódz wzorowany na Hitlerze. Prezydent z
      asolutna władzą. A co ten zasraniec wie o zarządzaniu?!
      • abyss A PułTusk Donald, co wie? Tyle co Kwas? 01.10.05, 20:40
    • me-e KIM...jest...KACZYNSKI 01.10.05, 20:54
      ...mysle,ze on kaczynski elekt prezydent jest na dzisiejszy czas w
      polsce ...odpowiednim, czlowiekiem ktory nieraz udowodnil swa postawa
      zyciowa, ze jest odpowiednim czlowiekiem w odpowiednim miejscu...a dzisiaj na
      dobry poczatek w ...POLSCE...-)))
    • michnix2 No to mamy powrot do PRL-u 01.10.05, 21:11
      Gratulacje. Jezeli teraz jeszcze socjalista Kaczynski wygra wybory to bedziemy mieli kolejna lewicowa koalicje z lewicowym prezydentem.

No i bedzie kolejny AWS/SLD...

A za 4 lata Polacy beda POPiS wyzywac od zlodziei i zapewne zaglosuja na SLD...

Jak to mawial Lloyd George: "Dac Polakom niepodleglosc to jak dac malpie zegarek".
      • me-e No to mamy powrot do PRL-u...palowania... 01.10.05, 21:17
        ...strzaly w tyl glowy...aresztowania...wyciagania ludzi w srodku nocy na
        przesluchania...kartki ...i jedynie sluszna partie ...kc...ewentualnie juz w
        demokracji -bis bolszewicka ..nocna zmiane...

michnix2 napisał:

> Gratulacje. Jezeli teraz jeszcze socjalista Kaczynski wygra wybory to
        bedziemy
        > mieli kolejna lewicowa koalicje z lewicowym prezydentem.
        >
        > No i bedzie kolejny AWS/SLD...
        >
        > A za 4 lata Polacy beda POPiS wyzywac od zlodziei i zapewne zaglosuja na
        SLD...
        >
        >
        > Jak to mawial Lloyd George: "Dac Polakom niepodleglosc to jak dac malpie
        zegare
        > k".
        • michnix2 Tak, niestety, wracamy pelna para do PRL 02.10.05, 06:04
          W 1989 roku wymagana byla koncesja na 9 rodzajow dzialalnosci gospodarczej, teraz ponad 300. Liczba urzednikow wzrosla ponad 10-krotnie, podatki rosna w zastraszajacym tempie, wolnosc kurczy sie w tempie zastraszajacym.

Mamy nawet cenzure w postaci Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, ktora moze komus wydac koncesje na nadawanie programu lub nie - bez podania powodu.

A do kartek i terroru tez dojdziemy, spokojnie, daj tylko socjalistom z PiSu troche czasu.
    • feliks-50 Wole glupkowatego Tuska niż tego błazna 01.10.05, 21:14
      Kaczyńskiego !
      Ale tak w sumie po co nam prezydent ???????? Żeby istniał cały ten dwór
      darmozjadów sowicie opłacanych ???
      • johnbralczyk Wole glupkowatego Tuska ale jako błazna nie prezia 01.10.05, 21:21
        Kaczynski - Polak to jedyna alternatywa
        dla Polaków !
        • broetje Niech żyje Kaczyński - Prezydent!!!!!! 01.10.05, 21:28
          • broetje Precz z Tuskiem 01.10.05, 21:30
            • davidmors Tusk z Wałęsą i panią Hanią - na śmietnik historii 01.10.05, 21:41
    • mcgoo Re: Wybory: Tusk i Kaczyński w Gdańsku 01.10.05, 21:44
      slyszeliscie ? - podobno Tusk musial pracowac FIZYCZNIE - to straszne !
      • philips8 Re: Wybory: Tusk i Kaczyński w Gdańsku 01.10.05, 21:57
        A Kaczynski ani fizycznie ani umyslowo. Tak, to najlepszy kandydat.
      • antzu Kaczyński nigdy nie pracował w normalnej 01.10.05, 22:00
        firmie, już nie wspominając o pracy fizycznej. Całe życie doił publiczną kasę
        • uu1 Re: Ale jaką ma w tym wprawę. 01.10.05, 22:02
    • papa_s Re: Wybory: Tusk i Kaczyński w Gdańsku 01.10.05, 22:33
      Czemu Kaczyński nie ma zdjęcia w przeciwieństwie artykułu o Tusku?
      • uu1 Re: Wybory: Tusk i Kaczyński w Gdańsku 01.10.05, 22:38
        Może jest mniej fotogeniczny. :-))
    • robo2g Leszek K. 1wszy Prezydent w demokracji od 89 roku. 01.10.05, 22:46
      Leszek bedziesz tak naprawde 1 wszym Prezydentem bo to tej pory niebylo jeszcze
      Prezydenta w postkomunistycznej Polsce. Walesa to przywodca a nie polityk wiec
      zabardzo niewiedzial jak sie zachowac w roli Prezydenta. Dalej dwie kadencje
      czerwonej szmaty no i teraz czas na 1wszego prawdziwego Prezydenta jakim bedzie
      Pan Lech kaczynski.

Pozdrawiam prawdiwych Polakow co zaglosuja na prawdziwego Prezydenta.
      • uu1 Re: Leszek K. 1wszy Prezydent w demokracji od 89 01.10.05, 22:52
        Znasz VI Przykazanie? To się stosuj do niego. A jak nie znasz - naucz się i też
        się stosuj.
        • abyss uu1, wielki nauczycielu, sam się naucz zachowywać. 01.10.05, 22:57
          Ty zgredzie, w każdym poście nawołujesz do uczenia się.
          Przyganiał kocioł garnkowi, nieuku.
          Na pewno jesteś starym czerwonym zgredem.
          Twoja głupota w podeszłym wieku jest zadziwiająca.
          Idż i naucz się odróżniać czerwone świnki od uczciwych ludzi.
          • uu1 Re: skąd u Ciebie tyle złości? 01.10.05, 23:05
            Puściły Ci zwieracze i ze wstydu piszesz takie posty aby ukryć smród? Przecież
            gdybyś czytał i rozumiał 10 % moich postów, nie napisałbyś czegoś równie bez
            sensu. A tak przy okazji - kiedy przydepnąłem Twoje, leżące plackiem ego?
            Jeżeli tak, to przypadkiem bo taka postać jak Ty, to mnie lotto. Też Cię lubię,
            biedaku.
            • abyss Nie bój nic, to nie o ciebie chodzi. 01.10.05, 23:14
              To tylko alergia na czerwone świnie.
              Ty po prostu, sądząc po postach, jesteś kwintesencją.
              • uu1 Re: Masz rację. 01.10.05, 23:18
                Jestem kwintesencją tego wszystkiego czego Ty nie masz i mieć nie będziesz.
                Młodości, wykształcenia, szmalu nie mówiąc o tolerancji.
                • abyss Czapki z głów! 15 lat, doktorat i 50 KPLN na mc 01.10.05, 23:21
                  Gratuluję!
                  • uu1 Re: Czapki z głów! 15 lat, doktorat i 50 KPLN na 01.10.05, 23:30
                    Nie wiem co oznacza KPLN. Ale mniejsza z tym. Zdecyduj się - zgred czy 15 lat.
                    Bo to chyba nie to samo - Matuzalemie.
                    • abyss Re: Czapki z głów! 15 lat, doktorat i 50 KPLN na 01.10.05, 23:43
                      50 000 PLN na miesiąc, cos mało pojętny jesteś. Na tyle cię oceniłem, skoro tak
                      się chwalisz poborami...
                      15 lat, bo tak się chwalisz (choć mi się wydaje że jesteś starym zgredem)...
                      O wykształceniu nie wspominasz, więc pewnie zaniżyłem...
                      No ta jak to w końcu z tobą jest?
                      • uu1 Re: Czapki z głów! 15 lat, doktorat i 50 KPLN na 01.10.05, 23:51
                        Widocznie ludzie w Twoim wieku posługują się innym językiem. Zarobki zbliżone
                        ale nie stresuj się. Wiek - pośredni pomiędzy 15 lat a Twoim. Wykształcenie -
                        prawdziwe, nie WUML. I, jak zauważyłeś, używam formy "Ty" a nie "ty". I mam
                        wiele sympatii dla ludzi ale Ty się nie łapiesz. :-))
          • uu1 Re: uu1, wielki nauczycielu, sam się naucz zachow 01.10.05, 23:15
            Chyba nie dostałeś udaru? Nawet czegoś takiego jak Ty szkoda.
            • abyss Co to, komentujesz własne posty? 01.10.05, 23:16
              Spokój, oddychaj głęboko.
              Korek ci strzeli, i będzie na mnie...
              • uu1 Re: Co to, komentujesz własne posty? 01.10.05, 23:21
                Już nie widzisz czy nie kojarzysz? Jako chrześcijanin zainteresowałem się Twoim
                nędznym losem. Okazuje się, bez potrzeby. Masz w sobie dużo dobrego,
                patriotycznegi jadu i jeszcze pożyjesz.
                • abyss Czy padło gdzieś słowo patriotyzm? 01.10.05, 23:23
                  Widzę że tu cię boli...
                  • uu1 Re: Czy padło gdzieś słowo patriotyzm? 01.10.05, 23:28
                    Nie padło. Napisałem "patriotyczny jad". I tu mnie rzeczywiście boli.
              • lomginus Re: Co to, komentujesz własne posty? 02.10.05, 01:28
                keep cool!
                Odetchnij Przyjacielu, życie jest niepowtarzalnie piękne i szkoda na nie tak
                okropnie ...... (co wolisz - do woli)
          • bio.mum Re: uu1, wielki nauczycielu, sam się naucz zachow 01.10.05, 23:41
            abyss napisał:

> Ty zgredzie, w każdym poście nawołujesz do uczenia się.

I ma racje, troche edukacji na pewno by ci nie zaszkodzilo.

> Przyganiał kocioł garnkowi, nieuku.

Nieuku? Bosz...Chyba matka cie ciagala na wybory mistera przedszkola, ze tak
            bardzo uwierzyles w to, jaki jestes wyjatkowy..oczytany i obeznany...(nie, nie
            obrzezady, spokojnie; ))

> Na pewno jesteś starym czerwonym zgredem.

To wlasnie starzy czerwoni zgredzi cie tak na maksa podniecaja...nie
            zaprzeczaj...wyczytalam to miedzy wierszami....

> Twoja głupota w podeszłym wieku jest zadziwiająca.

Twoja glupota to norma..nic nadzwyczajnego...jestes zupelnie przecietnym
            polskim burakiem...Lepper chetnie cie wezmie w swoje ramiona

> Idż i naucz się odróżniać czerwone świnki od uczciwych ludzi.

Idz i poczytaj Katechizm

bio
            • uu1 Re: uu1, wielki nauczycielu, sam się naucz zachow 01.10.05, 23:55
              Hi. Dzięki. Gostek się zbudził z letargu i musiał komuś dokopać. Padło na mnie.
              A jak zauważyłaś, posługuje się językiem IV RP. Z kolorów zna jedynie czerwony.
              Żal mi go. pozdro.
              • abyss Dokopałem ci za niewinność, wstyd mi... 02.10.05, 00:01
                Po tym co bio.mum mi powiedziała popłakałem się.
                Wyrzuty sumienia tak mnie dręczą...
                Kwachu, przebacz!
                • uu1 Re: Dokopałem ci za niewinność, wstyd mi... 02.10.05, 00:06
                  Czy przypadkiem się nie ośmieszasz?
                  • abyss Przyznaję się! W swoim zacietrzewieniu 02.10.05, 00:13
                    katolicko/narodowym posunąłem się aż do tumaństwa.
                    Niesłusznie obraziłem Twoje uczucia.
                    Byłem niesprawiedliwy wobec Ciebie tak jak media wobec W, Cimoszewicza.
                    I miałeś prawo tak jak Pan Włodzimierz poczuć się dotknięty.
                    Jeszcze raz przepraszam.
                    • uu1 Re: A jednak się ośmieszasz. Powodzenia. 02.10.05, 00:20
            • abyss Oj, Agata, co za niesłuszny atak... 01.10.05, 23:57
              Ale biorąc pod uwagę twoje poglądy, nie dziwię się...
              Biedna, zagubiona bio-mamo.
              To z kim byłoby Ci po drodze, z Tuskiem Donaldem, czy W. Cimoszenką?
              Pozdrawiam

Cyatata z Agata/bio-mama
              "Witam:))A poza tym juz mi troche mniej do smiechu...zobacz..my tu nie klikamy
              dla samego klikania (przynajmniej ja - chociaz zaden sztab mi nie zaplacil -
              niestety)...nalezymy do grona osob przejmujych sie losami tego
              kraju...wymyslamy jak najgorsze scenariusze, zeby w konsekwencji je
              odczarowac..takie najbardziej obsmiane powinny byc jak najmniej
              prawdopodobne...przynajmniej tak mogloby sie zdawac...Powiedz mi ..drogi
              eexmd2, drogi uu1, drogi mangoldzie, drogi chateau, drogi sclavusie i inni
              wszyscy ci, ktorym zalezy, ktorzy czuja sie obywatelami tego kraju, ktorzy nie
              olali, poszli do wyborow, w pewnym sensie anonimowo wspieraja tych ktorzy
              pchaja sie na Wiejska...co ja mam zrobic w takiej sytuacji? Tak mi strasznie
              wstyd za tych wszystkich ludzi, ktorzy glosowali na PiS i Samoobrone, nie
              wspominajac o LPR...tylko czy mam skonczyc jak Wilk Stepowy Hermana Hessego?
              Moze i bylabym nonstop na kwasie gdybym nie miala dziecka..kto wie...ale skoro
              nie jestem ...to moze ktos mi wskaze jakas alternatywna droge odreagowywania
              tego co sie dzieje na polskiej scenie politycznej..naprawde bede
              wdzieczna...Zasnac i obudzic sie za miesiac? I wtedy juz bedzie w miare ok? a
              jak nie bedzie? Nadal smiac sie z kaczek, chociac one maja to w dupie i moga mi
              najwyzej powiedziec zebym spieprzala? Zwalczac faszyste Giertycha, skoro jedno
              moje slowo przeciwko dziesieciu jego chlopcow z MW? Naprawde nie wiem co mam
              robic ech...oczywiscie pierwsza podpowiedz brzmi - olej, wiecej nie glosuj i
              sie nie interesuj...zaden wstyd..w koncu 60% tego spoleczenstwa dokladnie tak
              sie zachowuje..ech..ale chyba nie potrafie"
              • uu1 Re: Oj, Agata, co za niesłuszny atak... 02.10.05, 00:04
                Co chciałeś osiągnąć przywołując ten cytat? Podpisuję się pod nim dwoma rękami.
                Szanuj cudze poglądy, nawet w sytuacji, kiedym od wielu lat nikt Ciebie nie
                szanuje.
                • abyss Czyż ja tych poglądów nie szanuję? 02.10.05, 00:09
                  Czy je wyśmiewam? Co mi imputujesz?
                  Po prostu ktoś przychodz ci z bratnią pomocą, atakując mnie (niegrzecznie), to
                  patrzę czy ma powody.
                  I widzę, że ma, strukturalne.
                  I po to przytaczam ten post.
                  Pozdrów innych swoich kolesi i koleżanki.
                  W obronie kolesi jesteście świetni.
                  • uu1 Re: Memento mori 02.10.05, 00:18
                    Widzisz - niczego Ci nie imputowałem. Skoro szanujesz cudze poglądy, to skąd te
                    wręcz samobójcze ataki z Twojej (wielka literą, zauważyłeś) strony. Lecisz jak
                    ćma do światła. A przy okazji - nie mam kolesi. Mam kolegów. Nie należymy do
                    brudno PiSu.
              • bio.mum Re: Oj, Agata, co za niesłuszny atak... 02.10.05, 00:07

abyss napisał:

> Ale biorąc pod uwagę twoje poglądy, nie dziwię się...
                > Biedna, zagubiona bio-mamo.

Niesluszny? Dzieki, ze to wkleiles. Nie musze tego drugi raz wklepywac. Biedna
                jestem, to fakt..czeka mnie zycie w panstwie wyznaniowym. Zagubiona?
                tez..zagubiona to znaczy watpiaca... a ty wiesz kim jestes? klonem Kostka
                Miodowicza...przy braku argumentow wyciagajacym kwity...Ale rozumiem...Taka
                bedzie IV RP; )) Do tych wszystkich, ktorzy to czytaja i sie zastanawiaja czy
                nie zaglosowac na Kaczke...chcecie miec na co dzien Proces? jak u Kafki? to
                glosujcie na Kaczke..juz sie zaczyna...doskonala probka...
                • abyss Tak tak, użyłem sprzętu szpiegowskiego!!! 02.10.05, 00:17
                  "Search" vel "Szukaj" się ten sprzęt nazywa.
                  Bardzo duży nietakt, sorki.
                  Wiem że to nie Ty pisałaś (bo sam to podrobiłem), a pod spodem są tylko
                  faksymile...
    • yooz3ck no to co w końcu będziemy mieć ? 01.10.05, 22:48
      IV Rzeszę ? A możliwe ... jak się słucha tych kurdupli i czyta wypociny ich
      fanatyków, to rzeczywiście jest się czego bać. Na pierwszą wojnę to gdzie
      pójdziemy ? Na ruskich czy na pedałów ? Chyba jednak na pedałów ... kurduple nie
      takie odważne, żeby się na silniejszego porwać.

A za 4 lata będziemy mieć kartki na mięso, zawieszoną wymienialność waluty i
      paszporty w depozycie na milicji.
      To żadna IV Rzesza tylko PIERWSZY PRL !
      • robo2g Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 01.10.05, 22:55
        Ok najlepiej jak pojdziesz zaglosowac na Borowskiego albo na Henryke i
        wypijesz zimna wode i polozysz sie na beton. Wtedy bedziesz mial twoj
        wymarzony kraj, bo pewnie jestes kibicem Olejniczaka a twoj ojciec byl w KC
        Pzpr i miales czekolade z chameryki bo tatus zalatwil od partyjnych:))

Tak naprawde to co sie stalo to cos pieknego mamy Prawo i Sprawiedliwosc i
        wkoncu ten krak wstanie na nogi.
        • yooz3ck Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 01.10.05, 23:10
          Gdybym cie miał pod ręką to dostałbyś w mordę. Nigdy ani ja, ani nikt z mojej
          rodziny nie należał do pzpr. Dlatego, że przeżyłem kilkadziesiąt lat w
          komuniźmie i zawsze byłem przeciwnikiem tego ustroju mówię: PRECZ Z PISEM !
          A tak BTW jeśli chodzi o mojego ojca: przesiedział 7 lat za poglądy, z czego 2
          tygodnie w celi śmierci. Wsadzili go tacy fanatycy jak ty.
          • robo2g Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 01.10.05, 23:14
            To skad sie wziela taka niechec w kierunku PiS z twojej strony?
            • yooz3ck Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 01.10.05, 23:22
              Przekonasz się za sam za kilka lat. Za stary jestem, żeby być jeszcze tak
              naiwnym i nie widzieć co się święci.
              A najgorsze jest to, że te "sukcesy" wpędzą nas bezpowrotnie w ręce Olejniczaków
              i Lepperów, chyba, że ... to będą ostatnie wolne wybory.
              • robo2g Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 01.10.05, 23:44
                Ja jusz sie przekonalem bo zauwazylem ze pesymizm niczego niezalatwi. Jak
                miales zle wspomnienia po AWSie to twoja broszka, wiec mam nadzieje ze
                nieporownujesz Pis i Aws, bo to sa dwie duze roznice. A te cale PO to tesz
                wiekszosc stanowi stara UW o tkorej niemam slow. Tylko naiwniacy beda glosowac
                za Tuskiem bo chca jak najszybciej zapomniec o przeszlosci i budowac liberalna
                kraine. A zreszta tak jak mowisz zobaczymy za cztery lata, ale ja jusz widze
                zmiane, tylko patrz co sie dzieje w Ministerstwie Sprawiedliwosci. Czy to
                niejest ladny widok jak czerwone szmaty ulatniaja sie przed pisem. I w ciagu
                tych 4 lat ulotni sie jeszcze wiele rzeczy ktore zatruwaly ten kraj. Pozyjemy
                zobaczymy ale przynajmniej pozyjemy w sprawiedliwym ustroju jakie stanowi PiS
                • m.rycho Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 01.10.05, 23:49
                  robo2g napisał:
                  >Pozyjemy
                  zobaczymy ale przynajmniej pozyjemy w sprawiedliwym ustroju jakie stanowi PiS<
                  Chłopie,ile Ty masz lat,że wierzysz w te pierdoły opowiadane przez Kaczyńskich?
                  • uu1 Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 01.10.05, 23:57
                    > Chłopie,ile Ty masz lat,że wierzysz w te pierdoły opowiadane przez
                    Kaczyńskich?
                    Albo małolat albo z dywizji moherowych beretów. Tertium non datur.

--------------------------------------------------------------------------------
                    • robo2g Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 02.10.05, 00:03
                      Ok Rokita:)baw sie dobrze studenciku, ah i niezapomni glosowac na Henryke lub
                      Tuskacza twojego idola . Pewnie sie doniego modlisz codziennie? No ta ale tak
                      naprawde to PiS wygralo , potem Kaczor wygra i wtedy dopiero bedzie tobie
                      przykro, no ale ja rozumiem ze przegrani zawsze maja niesmak, a wiec wyzywaj
                      sie do woli i tak nic niezmienisz.

PiS na czele a reszta niech sie buja....
                      • uu1 Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 02.10.05, 00:10
                        Masz rację. Mam niesmak. I boję się ludzi DORNowatych. Nie mówiąc o całych
                        partiach. W miarę dobrze znam historię Europy w XX wieku.
                  • robo2g Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 01.10.05, 23:58
                    No ta milosnik PO sie znalazl. Czlowieku te Kaczory sie jusz sprawdzily kiedys
                    i jak znam zycie znow sie sprawdza bo to sa z niewielu ludzi co wieza w prawde
                    a nie w jakis pieprzenie o szopenie. A propo wieku to co ma to do rzeczy.
                    Nawet dziecko ci powie co to jest PiS:) a jesli jestes starym zgretem co
                    glosowal na SLD to widzisz co mamy teraz.
                • yooz3ck Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 02.10.05, 00:05
                  szkoda chyba czasu na dyskusję z tobą. Jesteś po prostu zwykłym fanatykiem, a
                  tacy ludzie są niebezpieczni, najbardziej dla samych siebie. I nie obrażaj mojej
                  inteligencji pierdołami o uczciwości tych kurdupli bo się ośmieszasz. Takie
                  kawałki to idź wciskać ludziom, którzy nie potrafią myśleć.
                  A w Ministerstwie Sprawiedliwości ci sami będą teraz wykonywać polecenia nowej
                  władzy i działać tymi samymi metodami. To jest akurat zły przykład, bo kurdupel
                  z pieprzykiem już tam spędził trochę czasu, akurat wtedy, kiedy zaczęły tam
                  spływać doniesienia o mafii paliwowej. I palcem nie kiwnął.
                  • uu1 Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 02.10.05, 00:21
                    Kiwnął. Zwolnił z aresztu bandziora.
                  • robo2g Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 02.10.05, 00:24
                    Rozumiem ciebie i mam nadzieje ze stanowisz niski procent z podobnymi
                    poglodami, i tesz mam nadzieje ze jusz nigdy niebedziesz musial glosowac bo
                    nieznajdziesz dla siebie ugrupowania ktore bedzie opowiadalo twoim ideaolom.
                    Wtedy ta twoja uparta mniejszosc zacznie wygasac ze spoleczenstwa i Polska
                    bedzie Polska. Niewiem kiedy to sie stanie ale mam nadzieje ze dozyje tego
                    momentu i wtedy znow porozmawiamy. Dozobaczenia w Kaczorlandi:)
                    • yooz3ck Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 02.10.05, 00:33
                      a nie mówiłem, że jesteś fanatykiem ? a nie mówiłem, że PiS to ( delikatnie
                      mówiąc ) narodowy-socjalizm ?
                      > "tesz mam nadzieje ze jusz nigdy niebedziesz musial glosowac"
                      to co prezentujesz to jest faszyzm, kolego.
                      skąd takie choroby biorą się w ludziach ?
                      • robo2g Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 02.10.05, 00:49
                        To ze jestem fanatykiem to winna tego co sie dzialo w latach (89-do dzis). Jak
                        tu niemozna byc fanatykiem jesli powstala jedyna szansa jakiej do tej pory
                        niebylo. Powstalo ugrupowanie ktore zaczelo wyciszac tych wszystkich
                        zapalencow co glosowali na lewo strone. Jestem tesz zdania ze demokracja
                        niepotrzebuje lewej strony, no bo poco jak lewi niesa tak naprawde za
                        demokracja. Nazywasz PiS cos w rodzaju faszyzmu. Nie tak do konca faszyzm ale
                        cos w rodzaju rewolucji i sie z tego ciesze ze jeszcze w moim kraju sa ludzie
                        co postawili wiekszasc glosow na PiS bo to ostatnia deska ratunku. A tak
                        apropo ja wyrazam otwarcie moje poglody polityczne a ty kolego? Czysbys czegos
                        sie wstydzil?
                        • yooz3ck Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 02.10.05, 01:00
                          Jestem wrogiem komunizmu i jego pochodnych, wrogiem dyktatur, totalitaryzmów,
                          wrogiem fanatyzmu i szowinizmu, wrogiem korupcji. I zwolennikiem demokracji,
                          równości wobec prawa i jawności w życiu publicznym. Nie mam się czego wstydzić.
                          Dobranoc.
                    • yooz3ck Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 02.10.05, 00:39
                      > Wtedy ta twoja uparta mniejszosc zacznie wygasac ze spoleczenstwa i Polska
                      > bedzie Polska.

a jak nie wygaśnie to co ? to jakieś obozy zbudujecie ?
                      a jeśli jednak znowu pójdę głosować ? odbierzecie mi prawo głosu, czy będzie się
                      głosować na jedną słuszną listę ?

jesteś nieźle rąbnięty facet, ale odwaliłeś właśnie kawał dobrej roboty,
                      pokazując o co naprawdę wam chodzi.
                      • uu1 Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 02.10.05, 00:46
                        Przecież to przygłup. Chociaż w masie mogą być groźni.
                        • robo2g Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 02.10.05, 00:53
                          Zauwazylem sie jestes tzn. cichym smrodem co krytykuje duzo ale ma malo do
                          powiedzenia. Twojemu koledze jusz zadalem pytanie dlaczego niewyraza otwarcie
                          swoich poglodow politycznych. Ty tesz sie czegos wstydzisz?
                          • r2d2_c3p0 Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 02.10.05, 01:03
                            > Zauwazylem sie jestes tzn. cichym smrodem

Natomiast cała reszta forumowiczów zauważyła że jesteś zwyczajnym kmiotkiem albo
                            trollem forumowym. Zacznij człowieku od poszanowania zasad pisowni ojczystego
                            języka. Patrioto od siedmiu boleści. Przydałaby się też elementarna znajomość
                            logiki i dedukcji. Ale może to zbyt trudne dla Ciebie.

Oto przedstawiciel żelaznej części elektoratu podatnego na populistyczne hasła.
                            Zgodnie z zasadą "czy się stoi czy się leży ...".
                            • robo2g Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 02.10.05, 01:18
                              Oh Oh oH intelekt polskiej mlodziezowki, powodzenia towarzyszu. To ze tatus ci
                              zafundowal studia w prywatnej szkole , to widac to slychac to czuc. Spotkalem
                              sie z wieloma przypadkami twojego rodzaju. Kmiotem to pewnie jest twoj
                              dziadek co jezdzi po wodke na rowerze. A tak apropo to z kim wogule mam do
                              czynienia bo jesli jestes takim wielkim czlowiekiem z zasadami to morze bys sie
                              przedstawil wpierw zanim zaczniesz sie wyzywac twoim prymitywnym spojrzeniem
                              na zycie.
                              • r2d2_c3p0 Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 02.10.05, 01:36
                                > Oh Oh oH intelekt polskiej mlodziezowki, powodzenia towarzyszu. To ze tatus ci
                                >
                                > zafundowal studia w prywatnej szkole , to widac to slychac to czuc

Pudło słoneczko. Studia, jak najbardziej, ukończone w jednej z uczelni
                                państwowych, do której mam duży szacunek. Przedział wiekowy też raczej chybiony.

Nietrafiony także strzał z dziadkiem jeżdżącym po wódkę na rowerku. (A tak w
                                ogóle co masz do niego? Jakim prawem? Ja zarzuty kieruję bezpośrednio do Ciebie).

Otóż gardzę, tak jak i cała moja rodzina, mentalnością człowieka spod budki z
                                piwem. Obce są mi ideały ludzi, którzy cenią sobie ponad wszystko wartość
                                cudzych przedmiotów (tak, tych ukradzionych). Wręcz chorobliwie nie cierpię
                                ludzi, którzy hołdują zasadzie: "sąsiad ma lepiej ode mnie to należy mu
                                dokuczyć/ukraść/pobić". Preferuję podejście: "sąsiad ma lepiej ode mnie więc
                                postaram się mu dorównać".

I jeszcze jedno. Do wszystkiego w życiu doszedłem ciężką i uczciwą pracą
                                niejednokrotnie pomagając finansowo swoim rodzicom.

Może to Ci trochę przybliżyło kim jestem. Wybacz, ale się nie przedstawię.
                                • robo2g Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 02.10.05, 01:53
                                  Jak morzesz gardzic czlowiekem z pod budki z piwem ktorego nieznasz. Oto
                                  wlasnie wyznales swoja wyzszosc. A morze ten czlowiek z pod budki z piwem
                                  kiedys ci uratuje zycie, czy wtedy tesz bedziesz osadzal okladke ksiazki bez
                                  jej przeczytania? Zastanow sie nad tym i wtedy mi odpisz na bardziej sensowny
                                  temat. Ja wiem ze ubolewasz ze twoje PO niewygralo, no ale bywa. Pozdrow
                                  swoja snobistyczna rodzinke tesz. Nagazie

• r2d2_c3p0 Re: no to co w końcu będziemy mieć ? 02.10.05, 03:08
                                    > Jak morzesz gardzic czlowiekem

Nie chwytasz niuansów, które stanowią o sensie całej wypowiedzi, prawda? Gardzić
                                    mentalnością, o której mówiłem ja, a gardzić człowiekiem, o którym mówiłeś Ty to
                                    całkiem różne sprawy.
    • me-e RYDZYK ...jest cienki... 01.10.05, 23:13
      ...niczym michnik...przypomnimy...ojcze..
      • me-e RYDZYK ...jest cienki...i ma...racje w sumie... 01.10.05, 23:20
        ...popiera...slabosci ...i je tepi...
        • maj16 Kaczyński ukradł solidaryzm! 01.10.05, 23:36
          Dorn, Kaczyńscy i inni PiS-owcy zawłaszczyli sobie słowo "solidarny"! Dzielą
          Polskę na solidarną i liberalną? I to ma być solidaryzm? Przecież już na
          starcie antagonizują społeczeństwo?
    • burnett Re: Wybory: Tusk i Kaczyński w Gdańsku 01.10.05, 23:38
      Solidarność ze społeczeństwem, czyli "Spieprzaj dziadu".... i wszystko jasne....
      • 1normalnyczlowiek Nie wolno zapominać o przeszłości 02.10.05, 00:06
        Należy pamiętać o przeszłości tej dalekiej i tej bliskiej. W przeciwnym razie
        utrwali się pogląd, że można bezkarnie rozkradać państwo. Najważniejsze, to nie
        dać się złapać. 1 milion wolno ukraść. Co ukradłem to moje. Prawie każdy
        czerwony uczy swoje dzieci kraść. Jeśli ktoś się oburzy, to powiem,więc nie pluj
        na nowe władze, daj się skontrolować. Skoro jesteś uczciwy to nie masz się czego
        bać.
        • yooz3ck Re: Nie wolno zapominać o przeszłości 02.10.05, 00:21
          Mylisz się kolego. W ten sposób już skontrolowali np. Pana Kluskę. A założę się
          z tobą, że na pewno nie skontrolują pewnej znanej mi osoby, od lat kombinującej
          z podatkami na spółkę z pewnymi osobami z pewnego urzędu skarbowego.
          • 1normalnyczlowiek Re: Nie wolno zapominać o przeszłości 02.10.05, 00:33
            yooz3ck napisał:

> Mylisz się kolego. W ten sposób już skontrolowali np. Pana Kluskę. A założę się
            > z tobą, że na pewno nie skontrolują pewnej znanej mi osoby, od lat kombinującej
            > z podatkami na spółkę z pewnymi osobami z pewnego urzędu skarbowego.

Nie mylę się. Dużo wiemy my, dziennikarze, uczciwi policjanci i urzędnicy. Nikt
            nie zamknie nam ust. Polecą wszyscy, bez względu na przynależność. O to chodzi.
            • yooz3ck Re: Nie wolno zapominać o przeszłości 02.10.05, 00:43
              Powiem kolokwialnie: sratatata
              My, uczciwi obywatele i podatnicy nigdy nie możemy być pewni niczego w
              kontaktach z "dziennikarzami, uczciwymi policjantami" a szczególnie
              "urzędnikami". I nawet Kaczor z pieprzykiem jako Minister Sprawiedliwości dał na
              to dowody.
    • wasylzly Pan Kaczynski obiecywal juz solidarnie 02.10.05, 00:09
      pracujac w AWS, ze wybuduje Polske naszych marzen, teraz obiecuje to poraz drugi, przedtem dziko prywatyzowal, tera bedzie dziko nacjonalizowal. Do trzech razy sztuka, jak to mowia, albo jak mowi Walesa, Kaczynscy sa dobrzy w walce, ale nie w pracy , bo nigdy nigdzie nie pracowali, poza polityka.
      • 1normalnyczlowiek Zmyślasz jak paru innych 02.10.05, 00:18
        wasylzly napisał:

> pracujac w AWS, ze wybuduje Polske naszych marzen, teraz obiecuje to poraz drug
        > i, przedtem dziko prywatyzowal, tera bedzie dziko nacjonalizowal. Do trzech raz
        > y sztuka, jak to mowia, albo jak mowi Walesa, Kaczynscy sa dobrzy w walce, ale
        > nie w pracy , bo nigdy nigdzie nie pracowali, poza polityka.

Nie sądzę, żeby ich program zakładał "nacjonalizację". Ja to wyobrażam sobie
        tak, że odbierze się pseudoprzedsiębiorcom a odda się przedsiębiorcom z
        prawdziwego zdarzenia, którzy będą dbali o firmę a nie tylko będą myśleć, jak
        wyłudzić pieniądze, fundusze, pożyczki a potem firmę zamknąć, nawet nie płacąc
        pracownikom.
        • antzu PiS już zaczął rozkradać Polskę 02.10.05, 00:26
          Marcinkiewicz zdradził dziś, że obiecał Śniadkowi przelanie dużych kwot pieniędzy do Stoczni Gdańskiej - całkowicie prywatnej firmy. Rząd jeszcze nawet nie powstał a oni już zaczynają rozszabrowywać kraj. Ciekaw jestem ile procent prowizji od tej kasy trafi na konta PiSu ?
        • yooz3ck Re: Zmyślasz jak paru innych 02.10.05, 00:28
          i możemy mieć 100% pewności, że ci "prawdziwi" i "uczciwi" przedsiębiorcy to
          będą krewni i znajomi królika :)
        • wasylzly Re: Zmyślasz jak paru innych??? 02.10.05, 00:29
          malo czytasz, a ja przecztyalem, ze stopuje sie prywatyzaje gornictwa, przejecie calej energetyki przez Panstwo, gorzej bedzie tak jak piszesz odbireac zlym przedsiebiorcom dawac dobrym, czyli tym z PiS-u. Ot, zamiana diabla na szatana.
          • 1normalnyczlowiek Re: Zmyślasz jak paru innych??? 02.10.05, 00:47
            wasylzly napisał:

> malo czytasz, a ja przecztyalem, ze stopuje sie prywatyzaje gornictwa, przejeci
            > e calej energetyki przez Panstwo, gorzej bedzie tak jak piszesz odbireac zlym p
            > rzedsiebiorcom dawac dobrym, czyli tym z PiS-u. Ot, zamiana diabla na szatana.

Na razie prywatyzacja górnictwa służyła tylko wyprowadzaniu pieniędzy przez
            pośredników a także przez związkowców. Na tydzień przed boomem na stal, dzięki
            Chinom, sprzedano huty za bezcen. Wszyscy wiedzieli tylko nie decydenci?
            Przekazywanie przedsiębiorstw odebranych oszustom, to nie będzie rozdawnictwo.
            Powinni je normalnie kupić ale powinna też wzrosnąć odpowiedzialność za
            pracowników i kondycję firmy. Musi się zmienić prawo na tyle aby puszczać "w
            skarpetkach" ewentualnych kolejnych pseudoprzedsiębiorców, bez względu na to,
            czy byli w spółkach z o.o. czy w jakichś innych spółkach "córkach".
            • uu1 Re: Zmyślasz jak paru innych??? 02.10.05, 00:50
              Racja. Zróbcie to. I wtedy porozmawiamy.
            • wasylzly Re: Zmyślasz jak paru innych??? 02.10.05, 00:51
              ty , ale powiedz, jak to chcesz odebrac?? tak poprostu przyjdziesz i zabierzesz, czy naslesz jakies bojowki PiS, bo na drodze prawnej w demokratycznym Panstwie, nie ma mozliwosci odebrania komus wlasnosci prywatnej. Czlowiek co ty tu tworzysz? zalkadasz nowe ZSRR, czy wracasz z dalekiej drogi Albanii, czy Mao-Tse-Tunga??
      • chris12 Teraz Kaczynski dokona cudu ale musi zostać 02.10.05, 08:37
        prezydentem. Warunkiem cudu jest wprowadzenie do władzy DYNASTII KACZYŃSKICH.
        Prezydent, sejm i rząd to sejm i Kaczyńscy.
    • ksiadz.robak Jedyny godny kamdydat na prezydenta 02.10.05, 00:20
      www.polonica.net/forumPolonica/viewtopic.php?t=44&sid=1ecd525351136f2b56b105a7de6577f4
      • os_rooj Jedyny godny kaMdydat na prezydenta 17.05.07, 16:51
        no i mamy durnia za prezydenta?
    • jotem2 Mały żarcik z braci ka 02.10.05, 00:29
      img182.imageshack.us/my.php?image=deklaracjabracika4dd.jpg
      :)
    • me-e RM... nazwala -mee...folkrolem 02.10.05, 00:44
      ...wiec, zapamietajcie...mee,- KOCHA...bo ma duze ...serce...gralem hokej...
    • kozaczek3 “god with us" 02.10.05, 00:45
      Kościł jest ponad.
      Cwoki zawsze zapłacą.
      Amen
      • 1normalnyczlowiek Cześć kozaczek3... 02.10.05, 00:50
        kozaczek3 napisał:

> Kościł jest ponad.
        > Cwoki zawsze zapłacą.
        > Amen

...ćwoku. Przecież jest jeszcze tyle do rozkradzenia. Zostawcie sobie Kościól na
        koniec.
    • o.j.homer Re: Wybory: Tusk i Kaczyński w Gdańsku 02.10.05, 01:00
      co za kaczory
    • lomginus Re: Wybory: Tusk i Kaczyński w Gdańsku 02.10.05, 01:18
      "Niezależnie od manewrów - próby czegoś, co młodzież nazywa ściemnianiem -
      przed Polską stoi alternatywa: Polski liberalnej i Polski solidarnej" -
      podkreślił L.Kaczyński.

Jak zaznaczył, to są dwa odrębne programy, w których pierwszy to program
      Rzeczpospolitej dla bogaczy. "To jest projekt, który jest mniej lub bardziej
      istotną korektą obecnego układu, to projekt który my uznajemy za
      niebezpieczny" - oświadczył.

"Drugi projekt - Polski solidarnej, która szuka swoich korzeni w wielkiej
      potrzebie wspólnoty, która moralnych początków szuka w Sierpniu 80 roku" -
      powiedział.

Polska "dla bogaczy"!?
      Polska "solidarna" !!

Pierwsza alternatywa to negacja dążenia do osiągania coraz to lepszych
      wyników "CAŁA WSTECZ"!! czyli nie rób nic niczego nie żądaj biednym bądź.
      Cicho siedź.

Druga alternatywa to zachęta do nieróbstwa i korzystania z dorobku innych.
      (Tych - wyklętych w pierwszej alternatywie - aktywnych-bogatych)
      Nie rób nic a My Ci damy w miarę Twoich potrzeb. (nawet komuniści nie mówili
      tego tak jasno i tak dobitnie!)

Pamięć ludzka jest wielce zawodna (selektywna) więc nie dziwota, że takie
      hasełka robią furorę na rynku i odnoszą sukcesy. Tylko reka w nocniku pozostaje
      ręką w nocniku i nic na to poradzić nie można.

Wyjmij rękę z nocnika i głosuj jak trzeba.
      • 1normalnyczlowiek Oj lomginus też kręcisz 02.10.05, 01:35
        Ja takie hasła interpretuję zupełnie inaczej.
        Kaczyński chyba uważa, że Polska liberalna to tylko korekta obecnych układów.
        Może mieć w tym dużo racji mimo że Tusk też obiecał rozliczenie wszystkich
        defraudantów.
        Natomiast Polska solidarna szukająca swoich moralnych korzeni...jest konieczna
        na samym początku obecnych przemian, bo niedopuszczalne jest, żeby tak jak
        dotychczas złodzieje i oszuści bez zająknięcia prawili morały o uczciwości i
        naprawie państwa, które sami rozkradli.
        • antzu Re: Oj lomginus też kręcisz 02.10.05, 01:44
          1normalnyczlowiek napisał:

bo niedopuszczalne jest, żeby tak jak
          > dotychczas złodzieje i oszuści bez zająknięcia prawili morały o uczciwości i
          > naprawie państwa, które sami rozkradli.

Wypisz wymaluj PiS - prawią morały a sami rozkradali Polskę i rwą się po więcej. W pazerności i bezczelności przebijają nawet komuchów
    • gejeb Re: wygra TUSK bo popierają go polscy GEJE 02.10.05, 01:32
      www.gejowo.pl
      • 1normalnyczlowiek Re: wygra TUSK bo popierają go polscy GEJE 02.10.05, 01:37
        Przybędzie mu 0,01 promila wyborców.
        • antzu Re: wygra TUSK bo popierają go polscy GEJE 02.10.05, 01:42
          1normalnyczlowiek napisał:

> Przybędzie mu 0,01 promila wyborców.

Wypowiedź tak realistyczna, jak program wyborczy PiS. W każdej populacji geje stanowią około 2% ludzi ale to i tak nie ma znaczenia bo post o poparciu dla Tuska przez gejów to prowokacja twojego kolegi z PiS. Do wielu rzeczy jak widać się posuniecie byle tylko dorwać się do koryta i się wzbogacić kosztem biednych ludzi.
          • 1normalnyczlowiek Re: wygra TUSK bo popierają go polscy GEJE 02.10.05, 01:50
            antzu napisał:

> 1normalnyczlowiek napisał:
            >
            > > Przybędzie mu 0,01 promila wyborców.
            >
            > Wypowiedź tak realistyczna, jak program wyborczy PiS. W każdej populacji geje
            > stanowią około 2% ludzi ale to i tak nie ma znaczenia bo post o poparciu dla Tu
            > ska przez gejów to prowokacja twojego kolegi z PiS. Do wielu rzeczy jak widać s
            > ię posuniecie byle tylko dorwać się do koryta i się wzbogacić kosztem biednych
            > ludzi.

0,01 promila to mój odwieczny argument na hasła gejów, którzy mówią że jest ich
            20%. Ja nie znoszę prowokacji i jeśli ktoś to wyssał z palca to jest po prostu
            świnią/nie obrażając świń/.
            • steppenwolf3 Re: wygra TUSK bo popierają go polscy GEJE 02.10.05, 02:12
              A czy nie uważacie ze lechu tez jest nasz? Może nawet sobie tego nie uświadamia.
              Moim zdaniem to podswiadomość powoduje ta jego zlosliwosc. Jak on sie biedak
              meczy. Pomozmy mu.
          • 1normalnyczlowiek antzu to nie może być mój kolega bo jest z PiS 02.10.05, 01:56
            antzu napisał:

> 1normalnyczlowiek napisał:
            >
            > > Przybędzie mu 0,01 promila wyborców.
            >
            > Wypowiedź tak realistyczna, jak program wyborczy PiS. W każdej populacji geje
            > stanowią około 2% ludzi ale to i tak nie ma znaczenia bo post o poparciu dla Tu
            > ska przez gejów to prowokacja twojego kolegi z PiS. Do wielu rzeczy jak widać s
            > ię posuniecie byle tylko dorwać się do koryta i się wzbogacić kosztem biednych
            > ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka