Dodaj do ulubionych

Donald Tusk na kolanach ...

16.10.05, 13:38
dzisiaj Donald Tusk w towarzystwie Joli Kwasniewskiej w sanktuarium w
lagiewnikach z rak Dziwisza przyjmowal komunie swieta, szlifowal marmurowa
posadzke kolanami i wrecz modelowo wykonywal czesto i chetnie znak krzyza -
oczywiscie wszystko przed kamerami i w najlepszym czasie antenowym w
TVP1 ... czekam na potepienie tej farsy , tego odrazajacego wykorzystywania
religii i kosciola w kampanii wyborczej Tuska - czekam zeby biskupi: Pieronek
i Zycinski powiedzili cos w tej sprawie tak jak mowili o obrzydliwiym
zachowaniu Kaczynskiego , ktory wyslal swoj odrazjacy list do parafii...
Obserwuj wątek
    • kathy83 Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 13:41
      :DDD
    • karlin Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 13:45
      ....Arcybiskupa Życińskiego?
      • ratatatam Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 13:48
        karlin napisał:

> ....Arcybiskupa Życińskiego?

powiedzialbym wrecz : tusk przy cycku arycybiskupa ... ale nie wypada
        • karlin Arcycycki słodsze od malin 16.10.05, 16:57
          Jak mawiał Józef.....
    • t-800 Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 13:55
      Gdzie są politycznie poprawne media?!
    • franciszekszwajcarski Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 13:55
      jeśli Tusk w Dniu Papieskim przyjmuje komunie obok Joli Kwaśniewskiej, to
      znaczy, że właśnie zrobił największy błąd w swojej kampanii.
      • kataryna.kataryna Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 14:04
        franciszekszwajcarski napisał:

> jeśli Tusk w Dniu Papieskim przyjmuje komunie obok Joli Kwaśniewskiej, to
        > znaczy, że właśnie zrobił największy błąd w swojej kampanii.

Mylisz się. Tusk bardzo dobrze wie co robi.
        • franciszekszwajcarski Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 14:15
          nie ma wątpliwości że doskonale wie co robi, ale moim zdaniem w tym konkretnym
          przypadku myli sie w rachubach. na aluzjach papieskich mozna więcej stracić niż
          zyskać. sporo ryzykuje.
          • kataryna.kataryna Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 14:18

> nie ma wątpliwości że doskonale wie co robi, ale moim zdaniem w tym
            konkretnym
            > przypadku myli sie w rachubach. na aluzjach papieskich mozna więcej stracić
            niż
            >
            > zyskać. sporo ryzykuje.

Nic nie ryzykuje. Pokazanie się z Kwaśniewską w kościele jeszcze nikomu nie
            zaszkodziło.
            • franciszekszwajcarski Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 14:20
              a kto dotychczas pokazał sie z Kwaśniewską w kościele na tydzień przed wyborami
              w Dniu Papieskim ? :)
              • kataryna.kataryna Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 14:24

> a kto dotychczas pokazał sie z Kwaśniewską w kościele na tydzień przed
                wyborami
                >
                > w Dniu Papieskim ? :)

Pokazywał się Kwaśniewski, w kampanii wyborczej pokazywał się Cimszewicz
                (ingres Dziwisza), teraz pokazuje się Tusk.
                • franciszekszwajcarski Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 14:31
                  no tak, ale moim zdaniem jest różnica pomiędzy zwykłym pokazywaniem sie w
                  kościele, a uczestniczeniem w pierwszym Dniu Papieskim po śmierci papieża. Nie
                  widziałem tego, ale jeśli to prawda że był tam razem z Kwasniewską, tzn że
                  siedzieli obok siebie, to moim zdaniem robi niedobrze. No chyba, że nie byli
                  tam obok siebie, a po prostu osobno uczestniczyli w tej samej imprezie. W takim
                  wypadku nie ma problemu. Nie wiem jak było, bo nie oglądałem.
                  • gosia_chello Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 14:42
                    Kwasniewski siedzial obok Kwasniewskiej, dalej jakas para lub dwie, a potem
                    Tuskowa i Tusk.
                    Po drugiej stronie nawy kosciola siedzial Lech z zona.
                    • kataryna.kataryna Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 14:47
                      gosia_chello napisała:

> Kwasniewski siedzial obok Kwasniewskiej, dalej jakas para lub dwie, a potem
                      > Tuskowa i Tusk.
                      > Po drugiej stronie nawy kosciola siedzial Lech z zona.

No to muszę odszczekać to co napisałam o Tusku i pokazywaniu się z Kwaśniewską!
                      Z opisu myślałam, że jej jakby towarzyszył a okazuje się, że każdy był ze swoim
                      małżonkiem więc wszystko było normalne.

Pana Tuska niniejszym zaocznie przepraszam!

• pamiec.leszka Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 14:51
                        kataryna.kataryna napisała:

> No to muszę odszczekać to co napisałam o Tusku i pokazywaniu się z
                        Kwaśniewską!
                        >
                        > Z opisu myślałam, że jej jakby towarzyszył a okazuje się, że każdy był ze
                        swoim
                        >
                        > małżonkiem więc wszystko było normalne.
                        >
                        > Pana Tuska niniejszym zaocznie przepraszam!
                        >

a nie musialabys tego robic, gdybys siegnela do zrodel i nie podniecala sie
                        propaganda:(
    • po_godzinach z takim zdaniem mozna się zgodzic: 16.10.05, 13:57
      "czekam na potepienie tej farsy , tego odrazajacego wykorzystywania
      religii i kosciola w kampanii wyborczej "

pod warunkiem, że dotyczy obu kandydatów

• ratatatam Re: z takim zdaniem mozna się zgodzic: 16.10.05, 14:00
        po_godzinach napisała:

> pod warunkiem, że dotyczy obu kandydatów

potepienia pod adresem jednego plyna od kiku tygodni z ambon i mediow - czekam
        teraz na slowa krytyki pod adresem Tuska...
    • pamiec.leszka Lech Kaczynski na kolanach ... 16.10.05, 14:06
      Dzisiaj Lech Kaczynski w towarzystwie Joli Kwasniewskiej w sanktuarium w
      TVP1 ... czekam na potepienie tej farsy , tego odrazajacego wykorzystywania
      religii i kosciola w kampanii wyborczej Kaczynskiego - czekam zeby ojciec
      Rydzyk powiedzial cos w tej sprawie, tak jak mowi o obrzydliwiym pod kazdym
      wzgledem zachowaniu Tuska.
      • ratatatam klamiesz... 16.10.05, 14:12
        dlaczego wsrod zwolennikow Tuska tylu klamcow ...
        • pamiec.leszka Re: klamiesz... 16.10.05, 14:20
          ratatatam napisał:

> dlaczego wsrod zwolennikow Tuska tylu klamcow ...

udowodnij mi, ze kalmie. udowodnij mi, ze kaczynski nie bral dzis udzialu w
          uroczystosciach w lagiewnikach albo jezeli bral, to niepelny, tzn. nie wykowal
          znaku kzryza wtedy, kiedy nalezalo i nie przystopil do komunii sw.
          • nielubiegazety2 Nie widzisz różnicy. Jakoś nie przeszkadzało mu 16.10.05, 14:29
            nie przystępowanie do komunii przez kilkadziesiąt lat.

Nawrócił się w czasie kampanii???
            Daj Boże, żeby tak było.
            Coś w to nie wierzę. Widocznie jestem małej wiary.
            • pamiec.leszka Re: Nie widzisz różnicy. Jakoś nie przeszkadzało 16.10.05, 14:31
              nielubiegazety2 napisał:

> nie przystępowanie do komunii przez kilkadziesiąt lat.
              >
              > Nawrócił się w czasie kampanii???
              > Daj Boże, żeby tak było.
              > Coś w to nie wierzę. Widocznie jestem małej wiary.
              >

czy twoj post ma udowdonic, ze ja klamie?
              • nielubiegazety2 Tylko manipulujesz. I dobrze o tym wiesz. Użycie 16.10.05, 14:44
                określenia szorowanie podłogi na uczestniczenie we mszy swiętej odnosi się w
                takim razie nie tylko do wiernych ale i kapłanów. Czy w takim razie Dziwisz
                szorował dziś podłogę??
                • pamiec.leszka manipuluje zalozyciel watku 16.10.05, 14:49
                  nielubiegazety2 napisał:

> określenia szorowanie podłogi na uczestniczenie we mszy swiętej odnosi się w
                  > takim razie nie tylko do wiernych ale i kapłanów. Czy w takim razie Dziwisz
                  > szorował dziś podłogę??

wedle autora watku nie, wedle mnie tak. ale to nie mojego autorstwa jest
                  sformulowanie "szorowanie podłogi na uczestniczenie we mszy swiętej", zeby
                  okpic tych, ktorzy w tej mszy swietej brali udzial. pisiaczkowi wolno wykpiwac,
                  ale pisiaczka nie? moralnosc kalego przez ciebie przemawia.

• ratatatam Re: manipuluje zalozyciel watku 16.10.05, 14:52
                    "szlifowal" nie "szorowal" i odnosilo sie to udawanej na potrzeby kampanii
                    wyborczej religijnosci Tuska
                  • nielubiegazety2 Manipuluje Tusk. Nie chodzi mi o bierne uczestni- 16.10.05, 14:56
                    cznie.
                    Tak naprawdę to sprawa sumienia Tuska.
                    Jednak w czasie kampanii i ślubu kościelnego oceniam ją jako element tej
                    kampanii.
                    Z drugiej strony, zawsze w niebie jest większa radość z jednego nawróconego
                    grzesznika, niż ze stu sprawiedliwych.
                    Chyba to Olszewski powiedział Tuskopodobnym, podczas debaty o lustracji w tym
                    roku.
                    Coś rzuca mu się na nawrócenie w roku wyborczym.
                    • pamiec.leszka Re: Manipuluje Tusk. Nie chodzi mi o bierne uczes 16.10.05, 14:59
                      nielubiegazety2 napisał:

> cznie.
                      > Tak naprawdę to sprawa sumienia Tuska.

i moze lepiej by bylo, gdyby jego oponenci pozostali przy tym stwierdzeniu a
                      nie gdybali jak ponizej

> Jednak w czasie kampanii i ślubu kościelnego oceniam ją jako element tej
                      > kampanii.
                      > Z drugiej strony, zawsze w niebie jest większa radość z jednego nawróconego
                      > grzesznika, niż ze stu sprawiedliwych.
                      > Chyba to Olszewski powiedział Tuskopodobnym, podczas debaty o lustracji w tym
                      > roku.
                      > Coś rzuca mu się na nawrócenie w roku wyborczym.
                      >
                      • gosia_chello Re: Manipuluje Tusk. Nie chodzi mi o bierne uczes 16.10.05, 15:01
                        Ale chyba w okresie kampanii wyborczej, wolno nam to skomentowac ?

Tym bardziej, ze Tusk ta decyzja sie w nia wpisal wyraznie.
                        • pamiec.leszka Re: Manipuluje Tusk. Nie chodzi mi o bierne uczes 16.10.05, 15:06
                          gosia_chello napisała:

> Ale chyba w okresie kampanii wyborczej, wolno nam to skomentowac ?

zostawiam to waszym chrzescijanskim do bolu sumieniom.

> Tym bardziej, ze Tusk ta decyzja sie w nia wpisal wyraznie.

ciekawe co byscie pisali, gdyby tusk nie byl dzisiaj na obchodach dni
                          papieskich. ze olal swieto narodowe, ze nie liczy sie z pamiecia o Janie Pawle
                          II, ze tego mozna sie bylo spodziewac po tym zdrajcy i odszczepiencu?

• ratatatam przepraszam! 16.10.05, 14:36
            Kaczynski byl w Lagiewnikach - przynajmniej tak podaja w mediach - nie
            widzialem go z prostego powodu: kamery koncentrowaly sie na osobie Donalda
            Tuska , starannie unikajac pokazywania Kaczynskiego...
            • kataryna.kataryna Re: przepraszam! 16.10.05, 14:37
              ratatatam napisał:

> Kaczynski byl w Lagiewnikach - przynajmniej tak podaja w mediach - nie
              > widzialem go z prostego powodu: kamery koncentrowaly sie na osobie Donalda
              > Tuska , starannie unikajac pokazywania Kaczynskiego...

A kogo mieli pokazywać pracownicy partyjnego kolegi Tuska? Jego rywala? Już raz
              dziennikarze oberwali za niekonsultowane ze sztabem próby zrobienia programu o
              Tusku.
            • pamiec.leszka dzieki 16.10.05, 14:38
              ratatatam napisał:

> Kaczynski byl w Lagiewnikach - przynajmniej tak podaja w mediach - nie
              > widzialem go z prostego powodu: kamery koncentrowaly sie na osobie Donalda
              > Tuska , starannie unikajac pokazywania Kaczynskiego...

dzieki - ratujesz moja wiare w to, ze wsrod zwolennikow kaczora sa jeszcze
              ludzie honorowi, zachowujacy odrobine rozsadku
            • franciszekszwajcarski Re: przepraszam! 16.10.05, 14:40
              to zasadniczo zmienia całą sytuacje. odwołuje twierdzenie, że Tusk zrobił błąd.
            • gosia_chello Re: przepraszam! 16.10.05, 14:43
              Tez to zauwazylam.
        • pamiec.leszka Re: klamiesz... 16.10.05, 14:25
          dlaczego wsrod zwolennikow kaczynskiego tylu klamcow?

za onetem:
          "W uroczystościach w Łagiewnikach, będących obchodami V Dnia Papieskiego,
          uczestniczyli m.in. Prezydent RP Aleksander Kwaśniewski oraz kandydaci na
          prezydenta Lech Kaczyński (PiS) i Donald Tusk (PO)."
      • gosia_chello Re: Lech Kaczynski na kolanach ... 16.10.05, 14:21
        Problem polega na tym, ze Lech Kaczynski nie po raz pierwszy uczestniczy we
        mszy a ponadto jako prezydent Warszawy organizowal papieskie msze.
        Jest bardziej autentyczny.
        Roznica.
        • franciszekszwajcarski Re: Lech Kaczynski na kolanach ... 16.10.05, 14:26
          Tusk jest równie nieautentyczny na mszy jak Kaczyński na meczu Polska -
          Anglia. :) Sęk w tym, że Polacy mecze, a także materiały reporterskie po
          meczach oglądają masowo, a mszy w telewizji w niedzielę nie ogląda prawie nikt.
          Więc Tusk ośmiesza sie przed zdecydowanie mniejszym, a do tego i tak w
          większości wrogim mu audytorium, niż Kaczyński.
          • gosia_chello Re: Lech Kaczynski na kolanach ... 16.10.05, 14:49
            >Tusk jest równie nieautentyczny na mszy jak Kaczyński na meczu Polska -
            > Anglia. :)

Zwlaszcza w szaliku ;)
            Z tym sie zgadzam. Ale zaden nie chcial byc gorszy, bo a noz by Polska
            wygrala ;)
            • gosia_chello Re: Lech Kaczynski na kolanach ... 16.10.05, 15:42
              Ale, ale, co do meczow.
              Wlasnie mi sie przypomnialo, ze Kaczynski obiecal, ze bedzie odnawiona plyta
              stadionu Polonii Warszawa.
              I wlasnie trwa remont. Wiec chyba i w kwestii meczu byl autentyczny ?
              No moze poza tym szalikiem ;)
              • franciszekszwajcarski Re: Lech Kaczynski na kolanach ... 16.10.05, 16:16
                a miasto ma udziały w klubie Polonia ?
                • gosia_chello Re: Lech Kaczynski i Polonia 16.10.05, 16:19
                  Nie mam pojecia, ale weszlam na strone Polonii i oto:

"Do rozpoczęcia modernizacji Trybuny Głównej upłynie jeszcze trochę czasu, w
                  ostatnich tygodniach wydarzyło się jednak kilka ważnych rzeczy, przybliżających
                  nas do tego momentu. Najważniejsze z nich to podpisanie umowy o wspólnym
                  przedsięwzięciu przez Stowarzyszenie Na Rzecz Modernizacji Stadionu z m. st.
                  Warszawa oraz decyzja Ministerstwa Edukacji Narodowej i Sportu o dofinansowaniu
                  tej inwestycji. Umowa została podpisana przez przedstawicieli Zarządu
                  Stowarzyszenia oraz Prezydenta Warszawy Lecha Kaczyńskiego i jego zastępcę
                  Sławomira Skrzypka."
        • pamiec.leszka Re: Lech Kaczynski na kolanach ... 16.10.05, 14:29
          problem nie polega na tym, ze lech kaczynski nie po raz pierwszy uczestniczy we
          mszy. problem polega na tym, ze gosia.chello sugeruje, ze tusk uczestniczy w
          takim nabozenstwie po raz pierwszy, choc doskonale zdaje sobie sprawe, ze taka
          supozycja jest idiotyczna.
          • gosia_chello Re: Lech Kaczynski na kolanach ... 16.10.05, 14:40
            Nie sugeruje ze Donald byl dzis na mszy po raz pierwszy, bo na wlasnym slubie
            przeciez musial byc w kosciele.

Roznica polega na tym, ze Kaczynski od lat uczestniczy w uroczystosciach
            religijnych, i nawet jako prezydent Warszawy je organizuje, i jest tu bardziej
            autentyczny niz Tusk, ktory dla kampanii wyborczej wzial slub koscielny po 27
            latach, choc wczesniej do religii mial stosunek dosc swobodny.
            • pamiec.leszka Re: Lech Kaczynski na kolanach ... 16.10.05, 14:46
              tak , to bardzo jest fajnie:) kaczynski za miejskie pieniadze manifestuje swoje
              uczucia religine, wiec jest lepszym kandydatem na prezydenta, hahahaha
              • gosia_chello Re: Lech Kaczynski na kolanach ... 16.10.05, 14:47
                Ja mowie jedynie, ze Lech jest bardziej autentyczny w kosciele niz Tusk i
                naprawde trudno to kwestionowac.
                • pamiec.leszka Re: Lech Kaczynski na kolanach ... 16.10.05, 14:52
                  gosia_chello napisała:

> Ja mowie jedynie, ze Lech jest bardziej autentyczny w kosciele niz Tusk i
                  > naprawde trudno to kwestionowac.

tak - pewnie jestes spowiednikiem obu kandydatow:)))))))))))))
                  • gosia_chello Re: Lech Kaczynski na kolanach ... 16.10.05, 14:58
                    Kto wie ;)
          • nielubiegazety2 Tyle, że na komunię rzuciło mu się od ślubu 16.10.05, 14:50
            kościelnego.
    • nielubiegazety2 Donald po to wziął ślub. Fragment postu: 16.10.05, 14:17
      PO jest obłudna jak fundacja Tuska. Jest obłudna
      Autor: nielubiegazety2
      Data: 13.10.05, 23:30 skasujcie post
      + odpowiedz cytując + odpowiedz
      --------------------------------------------------------------------------------
      (delikatnie) jak jej obecni popieracze Kwas Bermaniątko i Wałęsa.
      Tak obłudna jak ślub Tuska wzięty po to by mógł przystępować w świetle kamer do
      sakramentu komunii świętej.

Reszta obłudy tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30393479&a=30396748
    • gosia_chello Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 14:23
      Mnie zdziwilo nieco w relacji z mszy w Lagiewnikach czeste pokazywanie Tuska.
      Takze w czasie komunii.
      Czym sie tak ten kandydat przysluzyl Kosciolowi ? Tym ze wzial slub koscielny
      po 27 latach zycia na kocia lape ?
      Ja rozumiem, ze grzesznikow sie powinno przyjmowac z otwartymi rekami, szanuje
      to i trzeba sie z tego cieszyc.
      Ale czy slub wziety tuz po podjeciu decyzji o kandydowaniu na prezydenta,
      swiadczy o nawroceniu ? Smiem watpic.
      • 2berber To wszysto to już przedstawienie dla plebsu :-( 16.10.05, 14:52
        Znaczy się korporacja sukienkowych doszła do wniosku
        że Tusk wygra wybory.
        Proszę nie ekscytujcie się tą kampanią wyborczą,
        szkoda waszego czasu.
        Może przy okazji ktoś wyjaśni sprawę (plotkę o)
        że na przełomie lat 60/70 Donald Tusk i Jacek Kurski
        byli członkami drużyny harcerskiej gdzie drużynową
        była obecna Jolanta Kwaśniewska. Z takim twierdzeniem
        spotkałem się ostatnio a i chyba gdzieś, kiedyś o
        tym czy czymś podobnym czytałem.
      • read1 Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 14:56
        Nie wiesz czym się zasłużył?
        No to mówię.
        Nigdy głośno nie głosił, że Kościół należy zlikwidować. W ciemnych latach
        komunizmu był to nie lada wyczyn.
    • read1 Dał nam tow. Oleksy przykład jak się zachowywać! 16.10.05, 14:50
      Jak rozumiem rozdarte serce Jolanty musi wspomóc kogoś matczyną troską.
      Namaszczenie na spadkobierce Pałacu piersią Jolanty w obecności bp Dziwisza
      przekona ostatnich niedowiarków, że władza nowego ojca wszystkich Polaków
      pochodzi od Boga (za zgodą SLD).
      • ratatatam Re: Dał nam tow. Oleksy przykład jak się zachowyw 16.10.05, 14:53
        nie wiem czy pamietasz, ale swojego czasu przejazdzka papamobile zalatwila
        kwasniewskim wikt i opierunek w palacu prezydenckim na kolejnych 5 latek...
        • read1 Dał nam tow. Oleksy przykład jak klękać! 16.10.05, 15:00
          Tak pamiętam.
          Tusk wiedział by wybrać Dzień Papieski, a komunie schycić z rąk Dziwisza.
          A niedawno jego żona tłumaczyła, że ślub wzięli specjalnie bez rozgłosu...
    • husyta Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 15:02

dzisiaj Donald Tusk w towarzystwie Joli Kwasniewskiej w sanktuarium w
      TVP1 ...

....
      A gdzie Kaczyński szlifował dzisiaj kościelne posadzki?
      Obaj chcą demonstrować, że są Polakami katolikami.

Czy ta łagiewnicka farsa ma być znakiem dla nieprorydzykowej części KK, że Tusk
      został namaszczony na prezydenta
      • ratatatam Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 15:05
        husyta napisał:

> Czy ta łagiewnicka farsa ma być znakiem dla nieprorydzykowej części KK, że
        Tusk został namaszczony na prezydenta

2 x TAK :]

po 1 - farsa
        po 2 - w Tusku ulokowali swoje uczucia i poczucie bezpieczenstwa
        (...finansowego)
        • husyta Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 15:11
          ratatatam napisał:

> husyta napisał:
          >
          > > Czy ta łagiewnicka farsa ma być znakiem dla nieprorydzykowej części KK, że
          > Tusk został namaszczony na prezydenta
          >
          > 2 x TAK :]
          >
          > po 1 - farsa
          > po 2 - w Tusku ulokowali swoje uczucia i poczucie bezpieczenstwa
          > (...finansowego)

Dziwi mnie to namaszczenie, bo jeszcze kilka dni temu w arcyklerykalnym
          Krakowie gościł Kaczyński;
          Ale Kaczyński ma namaszczenie Rydzyka.
          A za kim optuje słynny kardynał Glemp?
          • gosia_chello Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 15:18
            > Dziwi mnie to namaszczenie, bo jeszcze kilka dni temu w arcyklerykalnym
            > Krakowie gościł Kaczyński;

Czyzby wizyta w Krakowie byla mozliwa tylko za zgoda Kosciola ?
          • gosia_chello Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 15:20
            > Dziwi mnie to namaszczenie, bo jeszcze kilka dni temu w arcyklerykalnym
            > Krakowie gościł Kaczyński;

Czyzby wizyta w Krakowie byla mozliwa tylko za zgoda Kosciola ?

Przyznam sie ze nie wiem za kim optuje prymas Glemp.
      • read1 Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 15:09
        husyta napisał:

> A gdzie Kaczyński szlifował dzisiaj kościelne posadzki?

Odpowiedź burka na żałosną błazenadę Tuska.
        • pamiec.leszka Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 15:12
          read1 napisał:

> husyta napisał:
          >
          > > A gdzie Kaczyński szlifował dzisiaj kościelne posadzki?
          >
          > Odpowiedź burka na żałosną błazenadę Tuska.

to twoja odpowiedz jest zalosna - kaczynski tak samo szlifowal dzis posadzke w
          lagiewnickim sanktuarium, jak tusk. no moze nawet lepiej, bo w piatek odbyl
          duchowa pielgrzymke w okolicahc zakopanego "sladami ojca swietego". oczywiscie
          to nie bylo elementem kampanii wyborczej.
          • read1 Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 15:16
            jest pewna różnica.
            Kaczyński robi frekfencję w kościołach od zawsze,
            Tusk odkąd rozpoczął kampanie wyborczą.
        • husyta Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 15:14
          read1 napisał:

> husyta napisał:
          >
          > > A gdzie Kaczyński szlifował dzisiaj kościelne posadzki?
          >
          > Odpowiedź burka na żałosną błazenadę Tuska.

Zgadzam się, że ta błazenada jest żałosna.
          Ale zakładam, że Kaczyński odstawił coś podobnego, tylko gdzie indziej, zapewne
          w owczarni Rydzyka.
          • read1 Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 15:21
            Kaczyński odwiedza kościoły od zawsze, do tej pory nikt tego nie filmował...

Kaczyńskiemu można zarzucać ciepłe słowa do homoseksualistów, ale nie to że
            jest prokościelny. W tym drugim jest bowiem prawdziwy.
            • husyta Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 16:10
              read1 napisał:

> Kaczyński odwiedza kościoły od zawsze, do tej pory nikt tego nie filmował...
              >
              > Kaczyńskiemu można zarzucać ciepłe słowa do homoseksualistów, ale nie to że
              > jest prokościelny. W tym drugim jest bowiem prawdziwy.

Chciałeś powiedzieć, że jest proklerykalny i prokatolicki;
              a to niekoniecznie musi mieć związek z kościołem chrześcijańskim według nauki
              Nowego Testamentu, którego zaprzeczeniem jest kościół rzymski
              • gosia_chello Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 16:13
                Tylko bez nawracania na inna wiare, prosze ...
                • husyta Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 16:41
                  gosia_chello napisała:

> Tylko bez nawracania na inna wiare, prosze ...

Droga Gosiu,
                  Poczułaś się zagrożona?
                  Czym?
                  • gosia_chello Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 16:44
                    Niczym.
                    My tu o polityce zasadniczo rozmawiamy.
    • zapijaczonyryj Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 15:16
      Jak można przyrównywać przyjęcie komuni przez Tuska do skomlenia o poparcie W
      samochwalczym ,wychwalającym siebie i swoje rzekome zasługi liście Kaczyńskiego
      doparafii.Fee
    • asienka32 My sobie możemy sie tutaj prześcigac w zażenowaniu 16.10.05, 15:46
      a naród i tak łyka takie neewsy.
      Głos to głos, liczy się ilość a nie jakość.
      • gosia_chello Re: My sobie możemy sie tutaj prześcigac w zażeno 16.10.05, 16:00
        Niestety, masz racje.
    • haen1950 Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 16:02
      Kompletnie nie rozumiem tej dyskusji.
      Tusk przyjmujący komunię to jakiś tam news, bo on z komuniami nie przesadza.
      Nie wiem, może mniej grzeszy.
      Ale napewno nie ciągnie ze sobą TVP1 na mszę poranną, jak to ma w zwyczaju
      robić Lech Kaczyński.
      • gosia_chello Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 16:06
        > Tusk przyjmujący komunię to jakiś tam news, bo on z komuniami nie przesadza.

Lagodnie powiedziane.

> Nie wiem, może mniej grzeszy.

Watpie.

> Ale napewno nie ciągnie ze sobą TVP1 na mszę poranną, jak to ma w zwyczaju
        > robić Lech Kaczyński.

? Pierwsze slysze.
        Ciagnie ekipe ? Chyba TVP od lat transmituje msze ...
        • haen1950 Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 18:16
          gosia_chello napisała:

> > Ale napewno nie ciągnie ze sobą TVP1 na mszę poranną, jak to ma w zwyczaj
          > u
          > > robić Lech Kaczyński.
          >
          > ? Pierwsze slysze.
          > Ciagnie ekipe ? Chyba TVP od lat transmituje msze ...
          W TVP1 był po wyborach parlamentarnych reportaż, jak Kaczyński rano przed pracą
          udał się do kościoła podziękować za zwycięstwo wyborcze. Problem w tym, że nie
          pamietam który? I nie jest to tylko mój problem, tylko mędzynarodowy.
    • vox-nihili Re: Donald Tusk na kolanach ... 16.10.05, 16:19
      powinien przepraszać podatników,że jedyną "pracą" jaką wykonyje przez ostatnie
      kilkanaście lat jest wyciąganie rąk po ich pieniądze
      • incognitto ogólnonarodowa H I P O K R Y Z J A 16.10.05, 16:37

o swięci anielscy co za durny naród.
        • zara_int Re: ogólnonarodowa H I P O K R Y Z J A 16.10.05, 16:56
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=30483503&a=30483503
    • palnick Tchórz Udający Sumiennego Katolika 16.10.05, 16:55
      Tfu !
    • pamiec.leszka Wasermann na kolanach przed księżniczką? 16.10.05, 17:22
      i co wy na to tropiciele tuskowej hipokryzji?

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2969747.html
    • palnick Donald Tusk na kolanach pod pomnikiem Kościuszki 16.10.05, 17:41
      Na pewnego Polaka

- Patrz, Kościuszko, na nas z nieba! -
      raz Polak skandował
      i popatrzył nań Kościuszko,
      i się zwymiotował.

Konstanty Ildefons Gałczyński
      1934
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka