Dodaj do ulubionych

Zaden Polak, nie zostal przymusowo wcielony do W.

20.10.05, 00:56
ZADEN Polak, nigdy nie zostal przymusowo wcielony do Wermachtu.
Zajelo mi to troche czasu, zeby pomyszkowac i upewnienic sie!
Jedynym wyjatkiem od tej REGULY, stanowia polskie media ~ wrednie trzesace
przed Kaczynskim gazetowymi gaciami!
Obserwuj wątek
    • freemason Re: Zaden Polak, nie zostal przymusowo wcielony d 20.10.05, 00:58
      mysz_polna5 napisała:

> ZADEN Polak, nigdy nie zostal przymusowo wcielony do Wermachtu.
      > Zajelo mi to troche czasu, zeby pomyszkowac i upewnienic sie!

Nie wypisuj bajek. Czas dobranocki był o 19.

> Jedynym wyjatkiem od tej REGULY, stanowia polskie media ~ wrednie trzesace
      > przed Kaczynskim gazetowymi gaciami!

Trochę to niegramatyczne, możesz powiedzieć dokłądniej o co ci chodzi?
      • po_godzinach no polskie media zostały wcielone chyba 20.10.05, 01:00
        przymusowo
        • freemason Re: no polskie media zostały wcielone chyba 20.10.05, 01:02
          po_godzinach napisała:

> przymusowo

:)))

Pani Mysz ma chyba dziś swój autorski kabaret:)
          • jolka.na.barierze CHCESZ SCHUDNĄĆ I PŁACIĆ ZA STUDIA WYBIERZ TUŚKA-! 21.10.05, 11:54
            CHCESZ SCHUDNĄĆ I PŁACIĆ ZA STUDIA WYBIERZ TUŚKA !!!!!!!!!!!!!!!

TYLKO TUSK ZAPEWNI CI DIETE
            POPRZEZ PUSTA LODÓWKE !
            • ewa.rolska Re: CHCESZ SCHUDNĄĆ I PŁACIĆ ZA STUDIA WYBIERZ TU 21.10.05, 12:44
              jolka.na.barierze napisała:

> CHCESZ SCHUDNĄĆ I PŁACIĆ ZA STUDIA WYBIERZ TUŚKA !!!!!!!!!!!!!!!
              >
              >
              > TYLKO TUSK ZAPEWNI CI DIETE
              > POPRZEZ PUSTA LODÓWKE !

tusk to najlepszy postkomuszy detetyk !
            • maedith Re: CHCESZ SCHUDNĄĆ I PŁACIĆ ZA STUDIA WYBIERZ TU 21.10.05, 13:21
              jolka.na.barierze napisała:

> CHCESZ SCHUDNĄĆ I PŁACIĆ ZA STUDIA WYBIERZ TUŚKA !!!!!!!!!!!!!!!
              >
              >
              > TYLKO TUSK ZAPEWNI CI DIETE
              > POPRZEZ PUSTA LODÓWKE !

Za studia zaplacilam kilka lat temu.A co ma Tusk do mojej pustej czy pelnej
              lodowki?A jeszcze mniej rozumiem co ma do tego jego dziadek?
              • angela.magiel TUSKA BYĆ DOBRRA !! WYPIERRAĆ TUSKA !!!!!!!! !!!! 21.10.05, 17:30
                maedith napisała:

> jolka.na.barierze napisała:
                >
                > > CHCESZ SCHUDNĄĆ I PŁACIĆ ZA STUDIA WYBIERZ TUŚKA !!!!!!!!!!!!!!!
                > >
                > >
                > > TYLKO TUSK ZAPEWNI CI DIETE
                > > POPRZEZ PUSTA LODÓWKE !
                >
                > Za studia zaplacilam kilka lat temu.A co ma Tusk do mojej pustej czy pelnej
                > lodowki?A jeszcze mniej rozumiem co ma do tego jego dziadek?
      • mysz_polna5 Re: Zaden Polak, nie zostal przymusowo wcielony d 20.10.05, 01:02
        freemason napisał:

> mysz_polna5 napisała:
        >
        > > ZADEN Polak, nigdy nie zostal przymusowo wcielony do Wermachtu.
        > > Zajelo mi to troche czasu, zeby pomyszkowac i upewnienic sie!
        >
        > Nie wypisuj bajek. Czas dobranocki był o 19.
        >
        > > Jedynym wyjatkiem od tej REGULY, stanowia polskie media ~ wrednie trzesac
        > e
        > > przed Kaczynskim gazetowymi gaciami!
        >
        > Trochę to niegramatyczne, możesz powiedzieć dokłądniej o co ci chodzi?

Nie zwracaj uwage na gramatyke ~ zastanow sie nad sensem.
        ps. a skad sie dowiedzialam, ze 'polski dziadek' zostal na sile /przymusowo/
        wcielony do Wermachtu. He?

• po_godzinach mnie pani od polskiego uczyła, że 20.10.05, 01:04
          jak jest zła gramatyka, to nie ma sensu

a Ciebie?
          • mysz_polna5 Re: mnie pani od polskiego uczyła, że 20.10.05, 01:07
            po_godzinach napisała:

> jak jest zła gramatyka, to nie ma sensu
            >
            > a Ciebie?

Jak nie chce sie zrozumiec sensu, to dostrzega sie zla gramatyke. Hehe;[
            • po_godzinach e tam 20.10.05, 01:09
              jak zdanie niegramatyczne, to i koziołki wychodzą

lepiej juz gramatycznie
              • henryk.log Re: e tam! :-).. ALFRED_TATONKA_KOZIOŁ :-)))N/T 20.10.05, 01:14
                po_godzinach napisała:
                > jak zdanie niegramatyczne, to i koziołki wychodzą
                • mysz_polna5 Re: e tam! :-).. ALFRED_TATONKA_KOZIOŁ :-)))N/T 20.10.05, 01:20
                  henryk.log napisał:

> po_godzinach napisała:
                  > > jak zdanie niegramatyczne, to i koziołki wychodzą

eee ... tam, panie Heniek :)))))))))))))))
                  • henryk.log Re: e tam! :-).. ALFRED_TATONKA_KOZIOŁ :-)))N/T 20.10.05, 01:22
                    Slipknot - Heretic Song.mp3..własnie leci(w słuchawach) :-)))
                    • henryk.log Re: e tam! :-).. ALFRED_TATONKA_KOZIOŁ :-)))N/T 20.10.05, 01:23
                      Slipknot - Spit It Out.mp3..własnie leci(w słuchawach) :-)))
                      ...jeszcze ostrzejszy! :-))
              • mysz_polna5 Re: e tam 20.10.05, 01:19
                po_godzinach napisała:

> jak zdanie niegramatyczne, to i koziołki wychodzą
                >
                > lepiej juz gramatycznie

a co ty do cholerci jasnej, jesli tak moge uprzejmie sie zapytac? ~ co robisz
                tu na forum?
                Gramatyki szukasz?; czy chcesz pogadac, porozmawiac, poklocic sie, wymienic
                poglady, spotkac ciekawych lub glupich ludzi, przestac sie nudzic, itp, itd.
                No, co?
                • po_godzinach ja tak se pisze 20.10.05, 01:20
        • freemason Re: Zaden Polak, nie zostal przymusowo wcielony d 20.10.05, 01:04
          mysz_polna5 napisała:

> Nie zwracaj uwage na gramatyke ~ zastanow sie nad sensem.
          Domyślam się, ze przygotowujesz własny program rozrywkowy i wypuszczasz takie
          baloniki próbne :)

> ps. a skad sie dowiedzialam, ze 'polski dziadek' zostal na
          sile /przymusowo/
          > wcielony do Wermachtu. He?

No od Kurskiego przecież. Na ucho.
          • mysz_polna5 Re: Zaden Polak, nie zostal przymusowo wcielony d 20.10.05, 01:10
            freemason napisał:

> mysz_polna5 napisała:
            >
            > > Nie zwracaj uwage na gramatyke ~ zastanow sie nad sensem.
            > Domyślam się, ze przygotowujesz własny program rozrywkowy i wypuszczasz takie
            > baloniki próbne :)
            >
            > > ps. a skad sie dowiedzialam, ze 'polski dziadek' zostal na
            > sile /przymusowo/
            > > wcielony do Wermachtu. He?
            >
            > No od Kurskiego przecież. Na ucho.

Hmmm, moze tobie on tobie cos szeptal na uszko :))))))))))))))) /o boy!/, bo ja
            to jako pilna czytelniczka wybiorczych informacji, dowiedzialam sie z naszej
            kochanej gazetki :)))))))

• freemason Nie wiem czy wiesz,ale pisząc te głupoty odmawiasz 20.10.05, 01:22
      ... prawa do polskości wielu Ślązakom, Kaszubom, Warmiakom i Wielkopolanom -
      gorszym tylko dlatego, ze przyszło im się urodzić nie po tej stronie granicy co
      trzeba. Myślę, że ludzie z Galicji albo Kongresówki nie są w stanie właściwie
      ocenić tamtych wydarzeń i poznać cały kontekst okupacji niemieckiej, niezwykle
      brutalnej właśnie na tamtych terenach (pomyśl chociażby o Kraju Warty i
      prześladowaniach Kościoła tamże). Do tego trzeba mieć nieco inteligencji i
      wyczucia, a nie powtarzać brednie a la Radio Maryja.

Myślę, że Kaczyńscy poprzez swą nachalnie nacjonalistyczną kampanię mogą
      stracić wiele głosów właśnie na Śląsku, Warmii czy Kaszubach. Nikt bowiem nie
      będzie się chciał czuć obywatelem II kategorii w "odnowionej moralnie" IV
      Rzeczpospolitej. Prześladowania ludzi, którzy podpisali volkslistę
      przerabialiśmy już za komuny - z wiadomym skutkiem. Teraz czas spojrzeć w
      przyszłość i zająć się realnymi problemami, prze dktórymi stoi Polska - z
      książeczek przynależności do Wehrmachtu mieszkań się bowiem nie wybuduje, choć
      niektórzy bardzo by chcieli.
      • mysz_polna5 Re: Nie wiem czy wiesz,ale pisząc te głupoty odma 20.10.05, 01:32
        freemason napisał:

> ... prawa do polskości wielu Ślązakom, Kaszubom, Warmiakom i Wielkopolanom -
        > gorszym tylko dlatego, ze przyszło im się urodzić nie po tej stronie granicy
        co
        >
        > trzeba. Myślę, że ludzie z Galicji albo Kongresówki nie są w stanie właściwie
        > ocenić tamtych wydarzeń i poznać cały kontekst okupacji niemieckiej,
        niezwykle
        > brutalnej właśnie na tamtych terenach (pomyśl chociażby o Kraju Warty i
        > prześladowaniach Kościoła tamże). Do tego trzeba mieć nieco inteligencji i
        > wyczucia, a nie powtarzać brednie a la Radio Maryja.

Poczatek to chec zastraszenia mnie. Mam pelen szacunek dla Wszystkich Polakow,
        natomiast nie mam szacunku dla kretaczy. Mam nadzieje, ze rozumiesz moja
        odpowiedz?! Dalej,
        przemawia przez ciebie zlosc i zacietrzewienie. Jestes prawdopodobnie
        utajnionym slychaczem Radia Maryja, skoro sie na niego powolujesz. Cos mniej
        wiecej tak, jak w moim domu sluchano Radia Wolna Europa. Tylko, ze moi rodzice
        sluchali tego radia z obawy, ze moga miec powazne klopoty, zas ty sluchasz RM
        jako kto?
        Jezeli ci ich wiadomosci nie pasuja ~ zmien kanal.
        Ja ich nie slucham, mam zklocenia na laczach :)))))))))))))
        >
        > Myślę, że Kaczyńscy poprzez swą nachalnie nacjonalistyczną kampanię mogą
        > stracić wiele głosów właśnie na Śląsku, Warmii czy Kaszubach. Nikt bowiem nie
        > będzie się chciał czuć obywatelem II kategorii w "odnowionej moralnie" IV
        > Rzeczpospolitej. Prześladowania ludzi, którzy podpisali volkslistę
        > przerabialiśmy już za komuny - z wiadomym skutkiem. Teraz czas spojrzeć w
        > przyszłość i zająć się realnymi problemami, prze dktórymi stoi Polska - z
        > książeczek przynależności do Wehrmachtu mieszkań się bowiem nie wybuduje,
        choć
        > niektórzy bardzo by chcieli.

Ludzie maja swoj rozum i rozsadek. I juz wybrali.
        Glosowalam i bede glosowac na Kaczynskiego, pomimo perfidnej nagonki na niego.
        Matomiast, jezeli prezydentem zostanie Tusk, uszanuje ten wybor. To wszystko!
        • mysz_polna5 Re: Nie wiem czy wiesz,ale pisząc te głupoty odma 20.10.05, 01:43

freemason napisał:

No i co freemasonku,
          argumentow zabraklo? Buhhahahahahaha!!

• freemason Re: Nie wiem czy wiesz,ale pisząc te głupoty odma 20.10.05, 01:59
            >Poczatek to chec zastraszenia mnie. Mam pelen szacunek dla Wszystkich Polakow,
            natomiast nie mam szacunku dla kretaczy. Mam nadzieje, ze rozumiesz moja
            odpowiedz?!

Ale kto jest krętaczem? Ślązacy i Kaszubi, którzy ze strachu przed represjami
            podpisali volkslistę? Przecież nawet katolicki biskup (Katowic) Adamski do tego
            zachęcał, a rząd londyński akceptował, wiedząc, że w ten sposób przeszkodzi się
            w germanizacji tych ziem. Nie widzę tu żadnego krętactwa. Wręcz przeciwnie,
            widzę tu ogromną mądrość mieszkańców tamtych ziem (których często brakło w
            historii np. warszawiakom), którzy zamiast pobrzękiwać szabelką wzięli się za
            ocalenie tego, co trzeba było ocalić - substancji narodowej.

>Dalej,
            przemawia przez ciebie zlosc i zacietrzewienie. Jestes prawdopodobnie
            utajnionym slychaczem Radia Maryja, skoro sie na niego powolujesz. Cos mniej
            wiecej tak, jak w moim domu sluchano Radia Wolna Europa.

Porównanie RM do Radia Wolna Europa uważam za nadużycie względnie dowód na
            Twoje dość makabryczne poczucie humoru.

>Tylko, ze moi rodzice
            sluchali tego radia z obawy, ze moga miec powazne klopoty, zas ty sluchasz RM
            jako kto?

Jako mason. Muszę o czymś w loży opowiadać!

>Jezeli ci ich wiadomosci nie pasuja ~ zmien kanal.
            Ja ich nie slucham, mam zklocenia na laczach :)))))))))))))

Oczywiście że mi nie pasują. Tak samo jak nie pasuje mi Trybuna albo Nie, ale
            je czytam. Nie można stykać się jedynie ze słusznymi poglądami, trzeba czasem
            także podrażnić umysł Rydzykiem!

>Ludzie maja swoj rozum i rozsadek. I juz wybrali.

>>No dopiero będą.
            Glosowalam i bede glosowac na Kaczynskiego, pomimo perfidnej nagonki na niego.

Kto prowadzi tę nagonkę? I dlaczego jest perfidna? Czy nagonka może być w ogóle
            nieperfidna?

Niektórzy twierdzą, że w spisku przeciwko prezydenturze Kaczyńskiego
            uczestniczy nawet sam Komitet Sterujący przy Ministrze Gospodarki, który miał
            czelność obciąć dotacje na wraszawskie metro. Niektórzy sabotażu dopatrują się
            również w działaniach werszawskich kolejarzy (jak wiadomo w większości członków
            PO), którzy opóźniali powołanie Szybkiej Kolei Miejskiej. Wszystko tak ostatnio
            jakoś sprzysięga się przeciwko Kaczyńskiemu.

>Matomiast, jezeli prezydentem zostanie Tusk, uszanuje ten wybor. To wszystko!

Ja też uszanuję wybór Kaczyńskiego. Szanuję jego nawet osobiście - za postawę z
            czasów PRL, pod warunkiem, ze nie będzie już prezydentem Warszawy.
            • mysz_polna5 Re: Nie wiem czy wiesz,ale pisząc te głupoty odma 20.10.05, 02:32
              freemason napisał:

> >Poczatek to chec zastraszenia mnie. Mam pelen szacunek dla Wszystkich Pola
              > kow,
              > natomiast nie mam szacunku dla kretaczy. Mam nadzieje, ze rozumiesz moja
              > odpowiedz?!
              >
              > Ale kto jest krętaczem? Ślązacy i Kaszubi, którzy ze strachu przed represjami
              > podpisali volkslistę? Przecież nawet katolicki biskup (Katowic) Adamski do
              tego
              >
              > zachęcał, a rząd londyński akceptował, wiedząc, że w ten sposób przeszkodzi
              się
              >
              > w germanizacji tych ziem. Nie widzę tu żadnego krętactwa. Wręcz przeciwnie,
              > widzę tu ogromną mądrość mieszkańców tamtych ziem (których często brakło w
              > historii np. warszawiakom), którzy zamiast pobrzękiwać szabelką wzięli się za
              > ocalenie tego, co trzeba było ocalić - substancji narodowej.

Nie o to mialam na mysli, piszac o kretactwie. Mialam na mysli Tuska. Bo, jezli
              jego dziadek zostal wcielony do Wermachtu, to musial byc uznany za Niemca, nie
              za Polaka, choc byc moze, pan Jozef czul sie Polakiem, i aby przezyc ~ zgodzil
              sie na taki manewr.
              Tylko dlaczego jego wnuk, kandydujacy na prezydenta Polski, nie powiedzial o
              tym wprost?
              Kazdy normalny i rozsadny czlowiek, by to zrozumial. Pan Tusk /kandydat/,
              zachowujac sie tak jak do tej pory ~ jawi sie jako kretacz / chyba, ze nie
              chcesz tego zauwazyc?/! A ja, jak juz wczesniej powiedzialam, nie lubie
              kretaczy!!

>
              > >Dalej,
              > przemawia przez ciebie zlosc i zacietrzewienie. Jestes prawdopodobnie
              > utajnionym slychaczem Radia Maryja, skoro sie na niego powolujesz. Cos mniej
              > wiecej tak, jak w moim domu sluchano Radia Wolna Europa.
              >
              > Porównanie RM do Radia Wolna Europa uważam za nadużycie względnie dowód na
              > Twoje dość makabryczne poczucie humoru.

Mam swoje poczucie humoru, ty swoje. Dlaczego wy zwolennicy Tuska wplatacie
              zawsze do dyskusji ~ jako argument RM? Kompleks to jakis, czy co?
              >
              > >Tylko, ze moi rodzice
              > sluchali tego radia z obawy, ze moga miec powazne klopoty, zas ty sluchasz RM
              > jako kto?
              >
              > Jako mason. Muszę o czymś w loży opowiadać!

Nie wiem kim jestes?, ale napewno wiem, ze sie wymadrzasz, i chcesz cos
              narzucic / cos = poglady wlasne/, a przy okazji ~ nie mieszkajac w Polsce!
              >
              > >Jezeli ci ich wiadomosci nie pasuja ~ zmien kanal.
              > Ja ich nie slucham, mam zklocenia na laczach :)))))))))))))
              >
              > Oczywiście że mi nie pasują. Tak samo jak nie pasuje mi Trybuna albo Nie, ale
              > je czytam. Nie można stykać się jedynie ze słusznymi poglądami, trzeba czasem
              > także podrażnić umysł Rydzykiem!
              >
              > >Ludzie maja swoj rozum i rozsadek. I juz wybrali.
              >
              > >>No dopiero będą.

Ja mysle, a nawet jestem przekonana, ze wybory juz sie roztrzygnely. Nie wiemy
              jeszce tylko ~ kto ZWYCIEZYL!

> Glosowalam i bede glosowac na Kaczynskiego, pomimo perfidnej nagonki na
              niego.
              >
              > Kto prowadzi tę nagonkę? I dlaczego jest perfidna? Czy nagonka może być w
              ogóle
              >
              > nieperfidna?
              >
              > Niektórzy twierdzą, że w spisku przeciwko prezydenturze Kaczyńskiego
              > uczestniczy nawet sam Komitet Sterujący przy Ministrze Gospodarki, który miał
              > czelność obciąć dotacje na wraszawskie metro. Niektórzy sabotażu dopatrują
              się
              > również w działaniach werszawskich kolejarzy (jak wiadomo w większości
              członków
              >
              > PO), którzy opóźniali powołanie Szybkiej Kolei Miejskiej. Wszystko tak
              ostatnio
              >
              > jakoś sprzysięga się przeciwko Kaczyńskiemu.
              >
              > >Matomiast, jezeli prezydentem zostanie Tusk, uszanuje ten wybor. To wszyst
              > ko!
              >
              > Ja też uszanuję wybór Kaczyńskiego. Szanuję jego nawet osobiście - za postawę
              z
              >
              > czasów PRL, pod warunkiem, ze nie będzie już prezydentem Warszawy.

Jesli mam serio odpowiedziec na powyzsze, to juz nie dzisaiaj!
              • xtrin Re: Nie wiem czy wiesz,ale pisząc te głupoty odma 20.10.05, 02:48
                > Kazdy normalny i rozsadny czlowiek, by to zrozumial. Pan Tusk /kandydat/,
                > zachowujac sie tak jak do tej pory ~ jawi sie jako kretacz / chyba, ze nie
                > chcesz tego zauwazyc?/! A ja, jak juz wczesniej powiedzialam, nie lubie
                > kretaczy!!

Wygląda na to, że albo brak nam normalnych i rozsądnych ludzi, albo jednak ci
                normalni i rozsądni nie rozumieją tak wiele. Tusk nie kręcił, powiedział to, co
                było zgodne z jego wiedzą na tamtą chwilę, to tak banalnie proste, że nie wiem
                jakim cudem wciąż tyle osób próbuje wmawiać że to "kręcenie".
                • mysz_polna5 Re: Nie wiem czy wiesz,ale pisząc te głupoty odma 20.10.05, 03:25
                  xtrin napisała:

> > Kazdy normalny i rozsadny czlowiek, by to zrozumial. Pan Tusk /kandydat/,
                  > > zachowujac sie tak jak do tej pory ~ jawi sie jako kretacz / chyba, ze ni
                  > e
                  > > chcesz tego zauwazyc?/! A ja, jak juz wczesniej powiedzialam, nie lubie
                  > > kretaczy!!
                  >
                  > Wygląda na to, że albo brak nam normalnych i rozsądnych ludzi, albo jednak ci
                  > normalni i rozsądni nie rozumieją tak wiele. Tusk nie kręcił, powiedział to,
                  co
                  > było zgodne z jego wiedzą na tamtą chwilę, to tak banalnie proste, że nie wiem
                  > jakim cudem wciąż tyle osób próbuje wmawiać że to "kręcenie".

Hmmm, mowisz, ze Tusk powiedzia, co wiedzial, ale to przeciez na tym Forum,
                  ktos napisal /zalozona lista/, ze: "wszyscy w rodzinie Tuska, wiedzieli, ze
                  dziadek Jozef sluzyl w Wermachcie".
                  • xtrin Re: Nie wiem czy wiesz,ale pisząc te głupoty odma 20.10.05, 09:24
                    > Hmmm, mowisz, ze Tusk powiedzia, co wiedzial, ale to przeciez na tym Forum,
                    > ktos napisal /zalozona lista/, ze: "wszyscy w rodzinie Tuska, wiedzieli, ze
                    > dziadek Jozef sluzyl w Wermachcie".

Ooo... no taaaak... jak na FORUM napisali, to musi być prawda! Nie rozśmieszaj
                    mnie proszę.
                    Wiedział, nie wiedział... mnie wydaje się mało prawdopodobnym, by zareagował jak
                    zareagował gdyby posiadał tą wiedzę. Ale przede wszystkim - w mojej rodzinie -
                    na ile mi wiadomo (!) - coś takiego się nie zdarzyło i ciężko mi oceniać
                    człowieka w takiej sytuacji.
                    Jedno natomiast jest pewne - istnieje coś takiego jak "domniemanie niewinności".
                    Nie masz żadnych dowodów jednoznacznie wskazujących na winę Tuska w tej sprawie
                    - rozsądnym więc będzie przyjąć do wiadomości jego własne słowa.
                    • zielona.kaczka Re: Nie wiem czy wiesz,ale pisząc te głupoty odma 21.10.05, 12:14
                      Na tym forum, jak również na forum media jest link do materiału nagranego przez
                      TVN i ocenzurowanego. To wywiad z siostrą Tuska p. Pietrzykowską / wnuczką
                      Józefa Tuska/, która mówi, że rodzina doskonale znała przeszłość wojenną
                      dziadka. Pokazuje album ze zdjęciami J. Tuska w mundurze whermachtu.Nie chdozi
                      o dziadka, nie chodzi o whermacht, ale Tusk kłamał. I o to chodzi. Obejrzyj,
                      moze więcej zrozumiesz. Chyba, że jesteś jeszcze jednym ze sztabu Tuska, który
                      publikuje na tym forum.
      • gandalph Re: Nie wiem czy wiesz,ale pisząc te głupoty odma 21.10.05, 12:01
        freemason napisał:

> ... prawa do polskości wielu Ślązakom, Kaszubom, Warmiakom i Wielkopolanom -
        > gorszym tylko dlatego, ze przyszło im się urodzić nie po tej stronie granicy
        co
        >
        > trzeba. Myślę, że ludzie z Galicji albo Kongresówki nie są w stanie właściwie
        > ocenić tamtych wydarzeń i poznać cały kontekst okupacji niemieckiej,
        niezwykle
        Otóż śpieszę wyjaśnić, że mogą, gdyż na wschodzie Polski był analogiczny
        problem z "dobrowolnym" wstępowaniem do Armii Czerwonej i to dwukrotnie: w
        latach 1939-41 a potem 1944-45.

> brutalnej właśnie na tamtych terenach (pomyśl chociażby o Kraju Warty i
        > prześladowaniach Kościoła tamże). Do tego trzeba mieć nieco inteligencji i
        > wyczucia, a nie powtarzać brednie a la Radio Maryja.
        >
        > Myślę, że Kaczyńscy poprzez swą nachalnie nacjonalistyczną kampanię mogą
        > stracić wiele głosów właśnie na Śląsku, Warmii czy Kaszubach. Nikt bowiem nie
        > będzie się chciał czuć obywatelem II kategorii w "odnowionej moralnie" IV
        > Rzeczpospolitej. Prześladowania ludzi, którzy podpisali volkslistę
        > przerabialiśmy już za komuny - z wiadomym skutkiem. Teraz czas spojrzeć w
        > przyszłość i zająć się realnymi problemami, prze dktórymi stoi Polska - z
        > książeczek przynależności do Wehrmachtu mieszkań się bowiem nie wybuduje,
        choć
        > niektórzy bardzo by chcieli.
    • szpikulec1 W poniedzialek wciagniemy ich przymusowo 20.10.05, 02:15
      na taczki(tych dziennikarzy i nie tylko), i wywieziemy, gdzie dusza zapragnie:))
      • idiotyzmy-kacze Re: W poniedzialek wciagniemy ich przymusowo 20.10.05, 03:34
        w poniedziałek to ty pojedziesz do sztabu PiSuarów, odbierzesz te parę groszy za które napisałeś tu parę tysięcy idiotycznych postów, kupisz ze sześć tanich win i schlasz się do nieprzytomności o czym marzysz od dawna
    • neceser [...] 20.10.05, 05:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • indris Jeżeli się pisze głupoty... 20.10.05, 09:31
      ...to wypadałoby je uzasadnić.
    • margala mysz, podaj źródło 20.10.05, 09:57
      mysz_polna5 napisała:

zaoszczędź trudu i podaj źródła.
    • maedith Re: Zaden Polak, nie zostal przymusowo wcielony d 21.10.05, 12:06
      mysz_polna5 napisała:

> Jedynym wyjatkiem od tej REGULY, stanowia polskie media ~ wrednie trzesace
      > przed Kaczynskim gazetowymi gaciami!

Dla 100% pewnosci proponuje seans spirytystyczny czy jak sie to tam nazywa i
      zapytac tych co wcielali do Wermachtu.Ciekawe czy prawde powiedza?A POTEM
      PRZEDYSKUTUJEMY TO NA FORUM.Mowia prawde czy klamia?
    • marika299 Facet zastanow sie ilu ludzi zostalo wcielonych 21.10.05, 12:47
      sila do armii? Do kazdej armii. Dobrowolna sluzba istniala tylko w kilku krajach,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka