Dodaj do ulubionych

Czy ktos oprócz mnie mysli o wyjeździe z Polski ?

23.10.05, 23:11
Przyznam , ze jestem załamany.Dzis obserwowalismy ostateczny tryumf polski
kato-bolszewickiej nad Polska umiarkowaną , nowoczesna , europejską.
Laczyński moze sie kreowac na człowieka dojrzałego i kompetentnego ale je juz
go poznałem przez te 16 lat , od kiedy nalezy do establishmentu.Co dla mnie
oznacza synteza Kaczyński + PiS?Kolejne 4 lata zastoju , 20% bezrobocie ,
brak wzrostu gospodarczego , rozbuchana biurokracja etc. Słowem "reformy" w
stylu putinowsko-łukaszenkowskim.W takiej Polsce ja żyć nie chce i nie
mogę.Myslę o emigracji.Czy ktos się ze mna zgadza ?

pzdr
Obserwuj wątek
    • aaki owszem-w przyszły weekend na termy słowackie 23.10.05, 23:13
      :)))))))))))))))
      • travel_wawa A ja radzę młodym ludziom kształcić się, aby 23.10.05, 23:18
        móc wyjechac w dowolnym momencie.
        To nie chodzi o Kaczora. To chodzi o to, CZYIMI GŁOSAMI ZOSTAŁ WYBRANY.

W tym grajdole zawsze decydujący głos będzie miała HOŁOTA, MOHEROWE BABY(dopóki
        nie wyzdychają), LUDZIE ZAKOMPLEKSIENI, KURDUPLE.

Zdobywajcie wykształcenie, kwalifikacje i SPADÓWA!
        • szatek100 Re: A ja radzę młodym ludziom kształcić się, aby 23.10.05, 23:28
          Prawda...Niestety.Jest u nas trochę tak , jak w USA.Tam tez wybrali przywódce
          głosami ciemnoty , która mysli , ze wszechswiat ma 4 tys. lat a człowiek został
          ulepiony z gliny.

pzdr
          • hamlet1111 Re: A ja radzę młodym ludziom kształcić się, aby 23.10.05, 23:58
            Jest różnica - W USA prezydent Bush jest radykałem ale nie durniem albo kłamcą
            czy chamem. Kaczor żeby wygrać wybory był w stanie obiecac wszystko każdemu i
            zrobić kazde świnstwo.
          • 1normalnyczlowiek Re: A ja radzę młodym ludziom kształcić się, aby 24.10.05, 00:05
            szatek100 napisał:
            > Prawda...Niestety.Jest u nas trochę tak , jak w USA.Tam tez wybrali przywódce
            > głosami ciemnoty , która mysli , ze wszechswiat ma 4 tys. lat a człowiek został
            ulepiony z gliny.

Ty jesteś ciemny skoro myślisz, że my tak myślimy. Poczytaj coś więcej oprócz
            katechizmu dla przedszkolaków.
            Na pewno ty jeden nie jesteś ulepiony z gliny. Ale pochodzisz z dawnych glin.
            • szatek100 Re: A ja radzę młodym ludziom kształcić się, aby 24.10.05, 00:40
              Cytuje jedynie ekspertów monitorujacych wybory w USA.A oni mówia tyle , ze
              szale zwyciestwa na korzyść Busha przechyliła tzw. religijna prawica .

pzdr
      • aron2004 Re: owszem-w przyszły weekend na termy słowackie 23.10.05, 23:18
        Kwaśniewski ponoć też myśli o emigracji
      • szatek100 Re: owszem-w przyszły weekend na termy słowackie 23.10.05, 23:26
        Słowacja to juz jakas mysl.Tam jednak cos idzie do przodu.W przeciwiństwie do
        nadwislańskiego przybytku.

pzdr
    • asienka32 Ja chciałam 10 lat temu wyjeżdzać ale wiara, że 23.10.05, 23:15
      doczekam takiego dnia jak ten przytrzymala mnie w kraju :)))
      • trevik Re: Ja chciałam 10 lat temu wyjeżdzać ale wiara, 23.10.05, 23:19
        To Tobie wspolczuje najbardziej, bo (choc tego Tobie i sobie nie zycze - bardzo
        chcialbym byc w bledzie) ta wladza nie sprawi, ze Polska bedzie sie lepiej
        rozwijala a panstwo bedzie sprawniejsze: zycze Kaczynskiemu jak najlepiej, ale
        jestem do jego wladzy sceptyk jak cholera.
        Jako, ze ja nie mam charakteru, aby czekac, nie czekalem nigdy.
        Taki dzien jak ten utwierdzil mnie, ze jednak pare lat temu dobrze zrobilem,

Gruss, T.
        • 1normalnyczlowiek Re: Ja chciałam 10 lat temu wyjeżdzać ale wiara, 24.10.05, 00:16
          trevik napisał:
          zycze Kaczynskiemu jak najlepiej, ale
          > jestem do jego wladzy sceptyk jak cholera.

Sądzę,że wiekszość z nas, którzy na niego zagłosowali, też jest sceptycznie
          nastawiona. Naszym zadaniem jest teraz pilnowanie, by obietnice zostały
          zrealizowane. Oczywiście pomijam tzw. obietnice o charakterze populistycznym, w
          których obaj kandydaci równo celowali.
          • trevik Re: Ja chciałam 10 lat temu wyjeżdzać ale wiara, 24.10.05, 00:25
            Zareczam Tobie, ze "rowno" to oni nijak nie celowali. Kaczynski to nie tylko sam
            Kaczynski, czy bedzie teraz bezpartyjny, czy tez nie. Kaczynski to kandydat PiS:
            partii, ktora wygrala wybory przez obiecywanie rozdawnictwa kazdemu, kto tylko
            tego zapragnal.

Ja to widze tak: po roku od wyborow zacznie wzrastac spoleczne niezadowolenie
            (jak z Millerem) a porzadek? Sam jestem ciekaw. Jak bedzie wygladalo to tak, ze
            on zrobi super-urzedy i hierarchie urzednikow patrzacemu kazdemu na rece, to
            przez 4 lata nie bedzie dzialo sie nic (a urzedy skorumpowane do cna albo nie
            beda wcale pracowac, bojac sie wszystkiego, albo zostanie po staremu i sie
            "dogadaja" z kontrolujacymi) - nastepna ekipam, ktora przyjdzie bedzie
            _socliberalna_ (nie miej zludzen) i "posprzata" (usmiechna sie do urzednikow,
            jak to juz bywalo) i skonczy sie ta cala IV RP tylko 4 kolejnymi zmarnowanymi
            latami. Panstwo trzeba reformowac, ale _z glowa_ i przede wszystkim dbac o
            przejrzyste prawo, czynic przejrzystym i odchudzac. I nie dziwie sie wbrew
            pozorom, ze macie rezerwe do Tuska - polscy konserwatywni liberalowie mam
            nadzieje, ze nastepny raz wystawia lepszego kandydata,

Gruss, T.
            • 1normalnyczlowiek Re: Ja chciałam 10 lat temu wyjeżdzać ale wiara, 24.10.05, 00:59
              trevik napisał:
              Panstwo trzeba reformowac, ale _z glowa_ i przede wszystkim dbac o
              > przejrzyste prawo, czynic przejrzystym i odchudzac.

Przecież to co napisałeś jest oczywiste i słuszne. Natomiast na rozdawnictwo
              nikt się nie zgodzi. Potrzebne są mechanizmy umożliwiające nam samym obronę
              przed oszustami. Nigdy nie zgodzę się na sytuację, że złodziej mimo wyroków
              sądowych żyje dostatnio a ci, których okradł bankrutują.
    • nurni Malgorzata Niezabitowska 23.10.05, 23:15
      Ale ona myslala juz wczesniej.
      Proponuje nazywac ja pierwsza ofiara faszyzmu w Polsce.
      • kropekuk A te 200 000 na Wyspach to tez AGENCI UB? 23.10.05, 23:16
        Trzeba bylo jej Krolowska Mosc przed tym ostrzec:)))))
        • nurni [...] 23.10.05, 23:17
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • kropekuk [...] 23.10.05, 23:54
            • siekiera77 [...] 24.10.05, 00:45
            • sceptyk [...] 24.10.05, 00:45
        • asienka32 Re: A te 200 000 na Wyspach to tez AGENCI UB? 23.10.05, 23:19
          A będzie więcej jak desperaci przed katofaszyzmem wiać będą z Polski.
          Tylko co ci biedny angole zawinili, że czerwona swolocz ich zacznie
          najeżdżac :)))
          • szatek100 Re: A te 200 000 na Wyspach to tez AGENCI UB? 23.10.05, 23:41
            Oto koronny dowód moich obaw.Zaslepieni nienawiscia fani Kaczynskiego dla
            których kazdy , kto mysli inaczej od nich jest agentem i "czerwona
            swolocza".Ciekawe , czy geje , liberałowie ,mniejszości etniczne i cała reszta
            tez niedługo dołączą do czarnej listy "PiSu"

PS:Piszac o "katofaszyźmie" pijesz zapewne do obaw , jakie w niektórych
            liberalnych ,centrowych (ale takze czeronych) środowiskach budzi wizja
            Kaczyńskiego- polskiego Faszysty.Z całym szacunkiem: Mussolini , Franco i
            Hitler byli odrazajacymi ludźmi , ale jednak wielkimi wodzami porywającymi
            tłumy .Ten ostatni zreszta podbił pół Europy i gdyby sprawe rozegrał nieco
            inaczej , to moze podbiłby drugie pół.Gdzie kurduplowi do nich ? :) Ja nie boje
            sie wydumanej faszyzacji pod rządami PiS.Boje się ciasnoty umysłowej ,
            arogancji , megalomanii , egocentryzmu , populizmu i NIEUDOLNOŚCI (NIE-U-DOL-NO-
            ŚCI!) - cech które Kaczyński i jego banda nieustannie przejawiali przez
            ostatnie 16 lat.
            Przedsmak tego , co nas czeka przez najbliższe 4 lata mielismy juz przy
            okazji "negocjacji" rządowych.

pzdr
            • asienka32 Re: A te 200 000 na Wyspach to tez AGENCI UB? 23.10.05, 23:53
              Oto koronny dowód zasadnosci moich kpin.
              Wyprany móżdżek uważający się za tolerancyjnego. Tylko sam nie jest w stanie
              tolerować, jeśli ktoś ma inne poglądy.
              • szatek100 Re: A te 200 000 na Wyspach to tez AGENCI UB? 24.10.05, 00:07
                A czy ja zakazuję Ci wygłaszać Twoje poglady ? Obrzucam Cie jajkami ? Wyzywam ?
                Ja piszę tylko tyle , że zastanawiam sie nad wyjazdem.

PS:Człowiek tolerancyjny tylko jednej rzeczy powinien scisle nie
                tolerować :NIETOLERANCJI.gdybym tolerował nietolerancje , to popełniłbym
                logiczne głupstwo.

pzdr
          • kropekuk Zamknie granice - przezornie ani UK, ani Irlandia 23.10.05, 23:55
            nie podpisaly dotad Traktatu z Schengen:)))))))))
            • asienka32 A jednak nie chcecie tych postępowych młodych 23.10.05, 23:58
              inteligentnych co głosują na lewicę.
              Coś tu panie kropekuk kupy się nie tzryma :)
    • fryda12 mozna wiedziec gdzie cie bedzie mozna zobaczyc? :) 23.10.05, 23:20
      pewnie gdzies w umiarkowanej i nowoczesnej Europie gdzie, panuje zastoj,
      wysokie bezrobocie, brak wzrostu i biurokracja jeszcze bardziej rozbuchana niz
      w Polsce. no, ale tam przynajmniej pedaly moga brac slub, a morderstwo
      nienarodzonego dziecka nie jest wiekszym problemem :))

droga wolna Jewropejczyku :)))
      • szatek100 Re: mozna wiedziec gdzie cie bedzie mozna zobaczy 23.10.05, 23:50
        > pewnie gdzies w umiarkowanej i nowoczesnej Europie gdzie, panuje zastoj

A u nas nie ?Róznica jest taka , ze tam są kraje rozwiniete i z powodu wyzszej
        bazy wzrost PKB

> wysokie bezrobocie

Bezrobocie w UE - 9% w Poslce -18% .Pytania ?

biurokracja jeszcze bardziej rozbuchana niz
        > w Polsce.

Biurokracja 3 razy sprawniejsza.Od tego zacznijmy....

ale tam przynajmniej pedaly moga brac slub

I dobrze.

a morderstwo
        > nienarodzonego dziecka nie jest wiekszym problemem :))

gdyby zarliwi obroncy zygotu chociaż połowe swojego zapału przekierowali z
        komórek na prawdziwe , głoden , biedne i pozbawione perspektyw dzieci , To
        Polska byłaby duzo bardziej ludzkim krajem.

pzdr

• aron2004 Re: mozna wiedziec gdzie cie bedzie mozna zobaczy 23.10.05, 23:54
          a może emigruj na Białoruś?
          • idiotyzmy-kacze Re: mozna wiedziec gdzie cie bedzie mozna zobaczy 23.10.05, 23:57
            A po co ? Za 2-3 lata Białoruś będzie tu - tylko, że katolicka a nie prawosławna
      • trevik Re: mozna wiedziec gdzie cie bedzie mozna zobaczy 24.10.05, 00:01
        Europa jest w stagnacji, bo jest _socjalna_. Powtarzaj: socjalna, socjalna,
        socjalna. Wlasnie taka wizje panstwa socjalnego zafundowal polakom Kaczynski. I
        pomimo tego, ze w Niemczech nie ma takich problemow z korupcja, niesprawnoscia
        urzedow i panstwa _tez jest zastoj_. Wizja Kaczynskiego rowniez konczy sie
        zastojem. Ja nie twierdze, ze panstwa nie trzeba naprawiac - trzeba, jak
        najbardziej i ciezko przy tym pracowac, ale _nie w tym kierunku_,

Gruss, T.
        • projagi Re: mozna wiedziec gdzie cie bedzie mozna zobaczy 24.10.05, 00:39
          Ale Europa to nie pępek świata ? :-)
        • fryda12 a czym konczy sie wizja eurosocjalisty D.? 24.10.05, 02:20
          eurosocjalista D. -> 2%owy podatek katastralny (czyli pelzajaca
          renacjonalizacja)
          eurosocjalista D. -> jak najszybsze wprowadzenie ojro (nasze rezerwy -> bank
          in Frankfurt a/Main)
          eurosocjalista D. -> niedawne poparcie dla szczesliwie ukatrupionej juz
          eurokonstytuty
          eurosocjalista D. -> "nalezy rozbudowywac ponadnarodowe struktury europejskie"
          i jeszcze kilka podobnych faktow, ktorych z racji pozniej pory sobie nie
          przypomne :)

ja sie pytam niekulturalnie: Z CZYM, Q, DO LUDZI???

Kaczor eurosceptykiem nie jest, ale przynajmniej wobec dalszej oddawania wladzy
          eurokomuchom (przypominam aktualne proporcje: 30% prawa tworzone jest u nas,
          reszta w Brukseli) jest sceptyczny. w styczniu eurokolektyw bedzie ustalac nowe
          progowe stawki podatkowe. jak myslisz, kto bylby bardziej twardszy wobec np.
          ujednolicenia VAT do 22% - Kaczor czy D.?

co do kraju: jak pisalam - wiele sobie nie obiecuje. w parlamentarnych wybralam
          PJKM - jedyna partie liberalna i prokapitalistyczna nad Wisla. reszta to
          socjalisci (z wyjatkiem kilkunastu wolnorynkowcow i monarchistow w LPR/PiS/PO).
          niektorzy uczciwi, niektorzy sciemniajacy ze socjalistami nie sa.
          wczoraj natomiast byly wybory PREZYDENCKIE. miedzy dwoma konkretnymi osobami.
          miedzy medialna pacyna i kims, kto ma poglady, ktore w gospodarce mi sie
          zupelnie nie podobaja, w sferze obyczajowosci juz bardziej. dlatego tez
          odpowiedz na pytanie czy chce miec na prezydenckim stolcu pacyne czy kogos z
          krwi i kosci byla z gatunku tych nie nastreczajacych powazniejszych rozterek:)

ps. wypraszam sobie te wyklady n/t jaka jest UE :) ja sie zapytuje: gdzie byli
          ci wszyscy kapytalisci kiedy media i elyty nas do tego pegieeru pchaly?
    • heraldek Ja pomyslalem o tym ponad 20 lat temu... 23.10.05, 23:22
      ....i to zrobilem ...i nie zaluje....
    • echo_o Re: Czy ktos oprócz mnie mysli o wyjeździe z Pols 23.10.05, 23:53
      Ja nie myślę o wyjeździe z Polski, mimo, że często z Niej wyjeżdżam i mam
      propozycje wyjazdu na dłużej, na duzo dłużej... Why ? Bo z dzisiejszym dniem
      nabieram przekonania, że nie ma ku temu powodu :)
      • zabanowana.mysz.biala Re: Czy ktos oprócz mnie mysli o wyjeździe z Pols 24.10.05, 00:41
        echo_o napisała:

> Ja nie myślę o wyjeździe z Polski, mimo, że często z Niej wyjeżdżam i mam
        > propozycje wyjazdu na dłużej, na duzo dłużej... Why ? Bo z dzisiejszym dniem
        > nabieram przekonania, że nie ma ku temu powodu :)

A ja - wręcz odwrotnie;-)
    • merrigold moze na Syberie kolega do towarzystwa Chodora? 23.10.05, 23:59

• 1normalnyczlowiek Re: moze na Syberie kolega do towarzystwa Chodora 24.10.05, 00:36
        szatek100 23.10.05, 23:41 + odpowiedz

Oto koronny dowód moich obaw.Zaslepieni nienawiscia fani Kaczynskiego dla
        których kazdy , kto mysli inaczej od nich jest agentem i "czerwona
        swolocza".Ciekawe , czy geje , liberałowie ,mniejszości etniczne i cała reszta
        tez niedługo dołączą do czarnej listy "PiSu"

"Zaślepienie nienawiścią" to demagogia. Chyba, że chcesz, żeby bardzo kochać
        oszustów. Nikt nie chce po prostu dłużej dawać się wykorzystywać przez tzw.
        czerwonych złodzieji. Geje, liberałowie, mniejszości etniczne i cała reszta mogą
        żyć spokojnie. Oczywiście dopóki nie będą wchodzić w konflikt z prawem i nie
        będą wchodzić z butami w czyjeś życie.
        • szatek100 Re: moze na Syberie kolega do towarzystwa Chodora 24.10.05, 01:15
          Zaślepienie nienawiścią" to demagogia. Chyba, że chcesz, żeby bardzo kochać
          > oszustów.

Nie , napisałem tylko , że PiS i jego fani budują niebezpieczny podział "my"
          i "oni" .dziesiątki razy spotykałem się w dyskusji z PiSowcami z tym , że ledwo
          skrytykowałem Kaczora , to spadały na mnie gromy , że jestem komunista.Ot co...

Nikt nie chce po prostu dłużej dawać się wykorzystywać przez tzw.
          > czerwonych złodzieji.

AWS już pokazał prawdziwą wartość moralną "prawych i sprawiedliwych".szkoda ,
          że ludzie maja taka krótka pamiec.Za 2 lata SLD bedzie znowu na topie.I tak w
          kółko , Macieju...

Oczywiście dopóki nie będą wchodzić w konflikt z prawem i nie
          > będą wchodzić z butami w czyjeś życie

Co przez to rozumiesz ?

pzdr
    • bleman Re: Czy ktos oprócz mnie mysli o wyjeździe z Pols 24.10.05, 00:54
      Jesli PiS i Kaczynski spelnia swoje socjalne obietnice, to najbardziej
      wartosciowi obywatele (dobrze wyksztalceni pracownicy najemni) opuszcza ten
      kraj, a nastepnie przedsiebiorcy zaczna masowo zatrudniac ludzi na czarno(wedlog
      programu PiS koszty pracy wzrosna) innymi slowy bezrobocie wzrosnie i dodatkowo
      Polska pozbedzie sie cennych specjalistow.

P.S.
      czy Polska jest az tak ciemna ze wystarczy ludzia obiecac ze "rozliczy sie"
      komunistow i zmniejszy korupcje..o zgrozo tworzac nowe urzedy!!!
      • 1normalnyczlowiek Re: Czy ktos oprócz mnie mysli o wyjeździe z Pols 24.10.05, 01:09
        bleman napisał:
        P.S.
        > czy Polska jest az tak ciemna ze wystarczy ludzia obiecac ze "rozliczy sie"
        > komunistow i zmniejszy korupcje..o zgrozo tworzac nowe urzedy!!!

Tak. To wystarczy. Trzeba rozliczyć tych, którzy okradali polską gospodarkę
        przez 15 lat. Nowe urzędy, jeśli powstaną , to w miejsce tych, które nie
        wypełniały swoich zadań. Powinno odejść dużo urzędników, sędziów, prokuratorów
        itd. Powinni odejść wszyscy ci, którzy współpracowali z przestępcami.
    • loppe Re: Czy ktos oprócz mnie mysli o wyjeździe z Pols 24.10.05, 01:11
      jesli nie potrafisz kochać - wy.......
    • agnieszka568 Re: Czy ktos oprócz mnie mysli o wyjeździe z Pols 24.10.05, 01:14
      JA Z PEWNOŚCIĄ....ALE....WITAMY W "IV RZECZPOSPOLITEJ" (CZYT. II PRL)

ŻYCZE POWODZENIA WSZYSTKIM TYM KTÓRZY GŁOSOWALI NA PANA LESZKA. TO DZIEKI TAKI
      MÓZGOM JAK WY PRZEZ NAJBLIZSZE 5 LAT PAN LESZEK NIE BEDZIE SIE NUDZIŁ
      PRZEGLADAJĄC TAJEMNICZE TECZKI WSZYSTKICH POLITYKÓW I OCZYWIŚCIE PODBURZAJĄC
      CARA PUTINA. WITAMY W II POLSKIEJ REPUBLICE LUDOWEJ.

• 1normalnyczlowiek Re: Czy ktos oprócz mnie mysli o wyjeździe z Pols 24.10.05, 01:32
        agnieszka568 napisała:

> JA Z PEWNOŚCIĄ....ALE....WITAMY W "IV RZECZPOSPOLITEJ" (CZYT. II PRL)
        > ŻYCZE POWODZENIA WSZYSTKIM TYM KTÓRZY GŁOSOWALI NA PANA LESZKA. TO DZIEKI TAKI
        > MÓZGOM JAK WY PRZEZ NAJBLIZSZE 5 LAT PAN LESZEK NIE BEDZIE SIE NUDZIŁ
        > PRZEGLADAJĄC TAJEMNICZE TECZKI WSZYSTKICH POLITYKÓW I OCZYWIŚCIE PODBURZAJĄC
        > CARA PUTINA. WITAMY W II POLSKIEJ REPUBLICE LUDOWEJ.

Wiesz Agnieszko. Złodziej dlatego kradnie, bo myśli, że nikt go nie złapie.
        • 42gimnazjum Kwaśniewski,Pęczak, Miller, Kulczyk i Wachowski 24.10.05, 02:27
          są już na wylocie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka