Dodaj do ulubionych

Legia chce kupić Gołosia z Polonii

IP: *.chello.pl 26.01.05, 08:13
Nie zagubił się, tylko zrozumiał czym jest Polonia i nie dziwie się, że nie
chce wracać. Szkoda tylko ze przy okazji wszystkich afer ktore ostatnio
wyskakuja klub z Konwiktorskiej jest nieslusznie łączony z Warszawą.
Obserwuj wątek
    • Gość: al Re: Legia chce kupić Gołosia z Polonii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 09:17
      Dobrze, że nie jest łączony z Tłuszczem, bandytami, naje..ymi kibolami
      demolującym własny stadion, środki komunikacji, od czasu do czasu miasto i
      polującymi na ludzi jak gestapo - jak pewien klub znad kanałku powstały po
      wojne pod patronatem towarzyrzy stalinowców przywiezionych z Moskwy i Lublina.
      • Gość: Mikołaj Re: Legia chce kupić Gołosia z Polonii IP: *.icpnet.pl 26.01.05, 10:40
        Toś fajnie napisał. A Polonia to niby skąd się wzięła? Wymyślono ją w pokoju
        przesłuchań na Cyryla i Metodego w 1945 roku (tego patronatu MO tuż po wojnie
        nie wymażecie ze swojej historii - sam członek Politbiura, tow. "Witold"
        Franciszek Jóźwiak, się Polonią interesował i składał gratulacje piłkarzom po
        wywalczeniu mistrzostwa w 1946 r.)? A, nie - fakt, przecież założenie Polonii
        nastąpiło w 1911 roku (to taka inna nazwa 1915 roku), kiedy w zaborze rosyjskim
        nie dopuszczano do powstania jakichkolwiek polskich organizacji o wymiarze
        innym niż charytatywne. Czyżby agenci carskiej Ochrany dostali zgodę na
        założenie klubiku od władz okupacyjnych? Nikt inny nie dostawał w tym czasie.
        To nieistotne, bo Polska wywalczyła niepodległość w 1918 między innymi dzięki
        czynowi ludzi, którzy założyli najlepszy polski klub - Legię Warszawa. A takie
        milicyjno-carskie pasożyty jak Polonia przyszły sie tylko dołączyć. Polowanie
        na ludzi, powiadasz? Nie, to było polowanie na dziarskich łowców małolatów w
        szalikach Legii, którzy bijąc dzieci rozsławiają imię Polonii i dogadzają
        chorym ambicjom Piekarzewskiego. Zachowajcie Gołosia, będziecie mieli
        perspektywicznego gracza w II lidze. I wspomnijcie wówczas: "nessun maggior
        dolore che ricordarsi del tempo felice nella misera".
        • Gość: al Re: Legia chce kupić Gołosia z Polonii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 11:55
          Eh tanie manipulacje. Skoro piszesz o patronacie MO to czemu nie dodasz co się
          działo z Polonią od lat 50-tych, i po co tworzono Gwardię? Kto był pupilkiem
          dwóch głównych resortów siłowych jak nie kluby Legii i Gwardii? I co Legia
          wtedy miała wspólnego z tą legionową zlikwidowaną przez Wrześniem - nazwę i to
          nie do końca. Co do stowarzyszeń charytatywnych z czasów batiuszki Mikołaja to
          odpowiedzią są barwy Polonii wyrażające - choć może to dziś brzmi dla wielu
          głupio - żałobę z powody stacia nas z mapy Europy. Zupełną kompromitacją jest
          to co napisałeś o polowaniach na ludzi - wynika że dobrze się stało. Skąd masz
          takie informacje o biciu dzieci w szalikach Legii, co za bełkot w świetle tego,
          że Warszawie nie moża chodzić w barwach innych drużyn bo istnieje b. duże
          prawdopodobieństwo skatowania przez bandytów z zielonych szlach. Może sam
          tworzyłeś listy "proskrypcyjne" kibiców Polonii przeznaczonych do eliminacji?
          • Gość: KonradO He he:-) IP: 213.17.245.* 26.01.05, 13:58
            a co Al prawda w oczy kole? kolega Mikołaj tylko uzył tego w czym sie
            lubujecie... propagandy w imie zasady kto mieczem wojuje...a co do barw Poloni
            to az zajadów na dupie ze smiechu dostałem...wszyscy wiedza skad czarne koszule
            sie naprawde wzieły nawet na waszym forum fani KSP sami napisali(ci
            normalniejsi,ze po prostu nie było łatwo w tamtych czasach o stroje piłkarskie
            i kogos tam gdzies posłali w celu ich zakupienia a na "skladzie" były tylko
            czarne(koszule) i dlatego tak zostało(no moze nie do konca tak było dosłownie
            bo waszej martyrologiczej histori nie ogarniam ale cus w podobie)...a ten tutaj
            uderza w martyrologie nuty pt żałoba za utracona ojczyzna buhahaha no coments
            czarna propaganda nie śpi
            Pozdro dla kiboli
            (L)
            • Gość: al Re: He he:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:12
              He no może i się trochę zapędziłem bo do tej pory unikałem wątków
              martyrologicznych, ale z drugiej strony jestem przekonany, że nie można
              zapominać o historii bo wówczas może nam pozostać tylko myślenie o zarabianiu,
              dymaniu i sraniu a wówczas twoja boląca dupa urasta do rangi znaczącego
              problemu. Twój zdrowy śmeich i wynikające z niego problemy mogą ci przeszkodzić
              wiosną w radosnym wykrzykiwaniu nazwisk nowych nabytków Legii: Vuko
              Prawdomównego i Kaczora Niespiwającego Wcale Żadynych Piosenek o Legii.
              Pozdro.
              • Gość: KonadO :-)Masz racje musze przyznać IP: 213.17.245.* 27.01.05, 11:43
                Oczywiście masz racje o historii nie nalezy zapominac chociażby dlatego zeby
                wiedzic kiedy i kto farmazoni żałośnie tak jak ty z barwami ze niby żałoba itp
                co jest bzdura do2.
                A riposta twoja mało celna i raczej po mnie spływa, gdyz jestem zwolenikiem
                lini "Legia to My"(kibice w sensie): a nie kopacze nie działacze, ktorzy dzis
                sa jutro nie ...a My bedziemy zawsze w zwiazku z tym nie podniecam sie i nie
                podniecałem nowymi grajkami deklaracjami o miłosci do Legii poszczególnych
                grajków itp farmazonam...w zwiazku z tym nie wznosze krzyków na trybynach:
                nazwisk imion czy ksyw poszczególnych grajków zarowno pozytywnych jak i
                negatywnych to juz tak na marginesie
                Pozdro dla kiboli
                (L)
                • Gość: al Linia L. to My IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 12:57
                  W takim razie to farmazony na poziomie historii ,że Legię założyli chłopcy od
                  Marszałka.
                  Abstrahując od wątku. Klub któremu kibicujesz nie wzbudza oczywiście mojej
                  sympatii, ale też jestem kibcem i chciałbym czegoś więcej niż liga podwórkowa
                  na poziomie albańskiej czy Burkina Faso i dobrze się stało że macie silnego
                  fianansowo właściciela.
                  Ale "Lina Legia to My"? To ty należałeś do tych którzy robili wielki raban z
                  powodu podwyżek o 5 zł co prowokowało prześmiewców do komentarzy, że teraz
                  kibicom na Ł3 zabraknie na nięzbędny przed meczem Czar Sołtysa? Nie wyzywałeś
                  chyba właściciela dzięki któremu L. jest jednym z 5 na krzyż organizacyjnie
                  normalnych klubów w Polsce? A może jednak.
                  • Gość: KonradO Nie łapie :-( IP: 213.17.245.* 27.01.05, 13:58
                    do czego pijesz nie to zebym był zadowolony z podwyzek ale na szczescie stac
                    mnie na karnet(nie to zebym sie woził ale takiego mam farta ze na to jeszcze
                    mnie stac) a na pewne poswiecenie dla klubu jestem gotów....jeszcze raz
                    tłumacze tak jak np nie spiewałem chymnow pochwalnych ku czci np. Vuko tak tez
                    i na niego nie bluzgałem to samo tyczy sie nowych włascicieli...a jak nalezy
                    ocenic ich prace na rzecz Legii powiem ci za 5-10 lat bo wrózka nie
                    jestem..jednak jestem zawsze daleki od wyciagania pochopnych wnioskow...i zeby
                    była jasnosc nie naleze do ludzi ktorzy maja wielka satysfakcje z nieszczescia
                    innych i w odroznieniu od wielu nie jestem hapy z sypania sie Wisły czy z
                    kłopotow zza miedzą, Szadenfrojde(napisałem fonetycznie) to nie w moim stylu
                    tylko nie łapie po co to rozmywanie tematu i złosliwosci na temat czaru sołtysa?
                    Czy kibice Polonii nie dopingują sie przed meczem? a banda pijanych spiewa dzis
                    Polonia pany...to piosenka L?
                    Pozdro dla kiboli
                    (L)
                    • Gość: al nie łapię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 15:36
                      Ty się trochę pośmiałeś to i ja sobie pozwoliłem na małe co nieco.
                      A napisałem w kwesti użytego przez ciebie zwrotu "Legia to My" (zaznaczając że
                      odchodzę od wątku) bo przypomniał mi on o tym co się działo u was niedawno i że
                      pod takim sztandarem występowali "wielbiciele" prezesa Z. i przeciwnicy zmian
                      (podwyżek, popkornu). To pewnie wynik sezonu ogórkowego.
          • Gość: Mikołaj Re: Legia chce kupić Gołosia z Polonii IP: *.icpnet.pl 26.01.05, 14:56
            Al, tu się z Tobą nie zgodzę - była ciągłość i personalna (jeden z braci
            Przeździeckich, przedwojenny piłkarz Legii, był po wojnie trenerem i bramkarzem
            w sekcji hokeja na lodzie naszego klubu; pozostałe przykłady na zyczenie) i
            kibicowska między Legią sprzed 1939 r., a Legią za czasów PRL-u. Co do komuny,
            my nie mieliśmy wpływu na to, co komuniści robili z naszą Legią, a kibic taki
            klub dopinguje, jaki ma, a nie taki, jaki chciałby mieć. Taki kawał był: lata
            70, w zatłoczonym barze mlecznym kucharka woła: "Kto zamawiał ruskie?", na co
            ktoś odkrzykuje: "Nikt, same przyszły". My nie mieliśmy wpływu na politykę
            władz. Co do list sympatyków Polonii, mieszkam 300 km od Warszawy i nie znam
            waszych personaliów i nic mnie one nie obchodzą, ale mam znajomych, którym
            kibice Polonii pobili 12-letnie dziecko wracające z meczu w szaliku Legii (to
            było zgłoszone na policji, więc są akta sprawy). To, co działo się z waszym
            klubem po patronacie MO mnie nie obchodzi. Już 15,5 roku mamy III RP - czas
            najwyższy coś własnego zbudować, a nie tylko podkreślać "martyrologiczną"
            przeszłość i w jej imię majaczyć o prawach moralnych. Nawet jeśli za PRL was
            tępiono (kto? jak? kiedy? nazwiska?), to mieliście czas, żeby się odkuć. Skoro
            jesteście tacy wspaniali, czemu nikt nie poczuł do was sympatii i nie
            zainwestował w Wielką Polonię? Może po prostu jesteście słabi. Chyba to
            ostatnie, bo nadchodzą derby i wiesz, jakie wyniki na ogół padają. Gdyby Legia
            była komunistyczna, to już by Jej nie było. Ale, nie jest, bo kibice to
            normalni ludzie, którym w PRL się powodziło tak jak całej reszcie. I to tyle o
            aspektach historycznych warszawskiej piłki.
        • Gość: Chamofob Re: Legia chce kupić Gołosia z Polonii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.01.05, 16:30
          Żenująca prowokacja, choć.. dopuszczam myśl, że to wariacki wykwit.
          Powiedzmy, że potraktuję poważnie tę podłą, cyniczną fałszywkę.

1. Polonia zdobywając mistrzostwo nie miała już od ponad roku nic wspólnego z
          milicją (no może to, że stosunkiem głosów 4:3 zarząd odmówił współpracy z MO)
          2. W 45 roku gdy Polonia przez 4-5 miesięcy współpracowała z komendą praską (a
          nie z całym resortem nawiasem mówiąc) do kraju wracali przedwojenni działacze i
          politycy, zawiązywał się na nowo PSL, w PPS-ie wciąż byli działacze
          niepodległościowi, przedwojenne SP pod rządami Popiela także próbowało się
          opdnaleźć w nowej płaszczyźnie. Twoje zarzuty wobec Polonii mają znamiona
          UBeckiej manipulacji. Miałeś w rodzinie UBeków? A może tylko należałeś do ZOMO?

3. Oskarżeniami o współpracę z Ocharaną obraziłeś brutalnie m. in rodziny
          Gebethnerów, Lothów i Grabowskich. Warszawskie, patriotyczne, zasłużone.
          Obraziłeś także przynajmniej paru członków Polonii przez Ochranę aresztowanych,
          wysłanych na Syberię. Odpowiedzialność za słowo to dla Ciebie pojęcie
          abstrakcyjne. Cyniczny cham. A może wariat?
          3'. Polonia działała jako część Warszawskiego Koła Sportowego - podobnie jak
          np. Korona (Ty piszesz: "Nikt inny nie dostawał w tym czasie <pozwolenia na
          działaloność>"), która później dała wielu działaczy i przede
          wszystkim 'warszawskość' WKS-owi czyli Legii... :D
          4. W 1915 roku nie było zaboru rosyjskiego, w Warszawie stacjonowali Niemcy.
          Więc jeśli "1911 to taka inna nazwa 1915 roku" to pomijając przekomcznie
          sformułowanie popełniasz błąd merytoryczny.
          5. Większość znanych mi kibiców Polonii było w swym życiu choć raz napadniętych
          przez kibiców Legii. W tym świetle jeden napad na 12-latka (jeśli był, a
          szczerze w to wątpię), nie usprawiedliwiając go rzecz jasna jest jedynie
          wybrykiem przeciw programowej fali brutalności.
          6. Jeżeli działalność jednej osoby z drugiego garnituru świadczy o ciągłości
          klubu to przy odrobinie szczęscia rzeczywiście można podczepić Legię pod
          legiony rzymskie, a tym samym uznać ją za najastarszą organizacje sportową w
          dziejach świata.

• Gość: Lolek Re: Legia chce kupić Gołosia z Polonii IP: *.chello.pl 26.01.05, 18:44
            Czy nie masz dość? Zaczynasz mnie poważnie irytować. I chyba już nie tylko
            mnie...
    • j_karolak Legia się ośmiesza!!! 26.01.05, 09:28
      Najpierw wygłupili się z, pożal się Boże, hitem transferowym z Cantoro. :)

Teraz chcą kupić Gołosia za 250.000 Euro - to jest po prostu żałosne.
      • mike_ Re: Legia się ośmiesza!!! 26.01.05, 09:47
        Żałośni są ci co myślą, że Gołoś zostanie w Polonii na zawsze...i, że Gołoś jest
        więcej wart niż 1 mln złoty.....
        • j_karolak Re: Legia się ośmiesza!!! 26.01.05, 12:12
          Gołoś jest wart dużo więcej, i nie zmienia tego fakt, że gra w Polonii. Bądź
          obiektywny!

No i sam musisz przyznać, że ruchy transferowe Legii w przerwie zimowej nie
          rzucają na kolana. Ośmieszyli się swoim hitem transferowym, to teraz żeby
          usprawiedliwiać własną niemoc rzucili temat Gołosia.
          • Gość: khmer Re: Legia się ośmiesza!!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 26.01.05, 13:09
            j_karolak napisał:
            (...) Bądź obiektywny! (...) ruchy transferowe Legii w przerwie zimowej nie
            rzucają na kolana.

obiektywnie patrzac, w porownaniu do transferow Polonii jednak rzucaja :)
            • pawelek.s Re: Legia się ośmiesza!!! 26.01.05, 13:14
              Wielki powrót Vuko? Ten transfer rzucił Cie na kolana?

Kibic Poloni!
            • Gość: PawełB. Re: Legia się ośmiesza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 13:40
              j_karolak napisał:
              > (...) Bądź obiektywny! (...) ruchy transferowe Legii w przerwie zimowej nie
              > rzucają na kolana.

A muszą rzucać na kolana? Legia buduję młodą perspektywiczną drużynę
              a nie jest przystanią dla wypalonych gwiazdek z "nazwiskami". Już
              kiedyś transfery rzucały na kolana (Citko, Wojtala,Siadaczka,Łapiński)
              i co z tego wyszło wiemy.
              A jaki transfer mógłby Tobą wstrząsnąć? Goliński? Madej?

Sam bądź obiektywny, sądzę ,że Legia to lepsze miejsce dla rozwoju talentu
              Gołosia niż Polonia. I tylko mi nie mów, o ławce rezerwowych, bo jakoś
              Smoliński nie siedzi tylko gra.

A co do Vuko, wstrzymajmy sie z komentarzami do pierwszego kopnięcia piłki...
          • Gość: calagan Re: Legia się ośmiesza!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.01.05, 13:51

Oj Karolak, Karolak. To, ile klub chce za pilkarza, nijak sie ma do jego
            wartosci. Popatrz na Wisle. Dla nich Zuraw jest bezcenny. Ale na rynku
            Europejskim nie moga nawet 3mln euro zan dostac. Bo facet ma swoje lata, a
            wymagania spore. I jak beda sie tak dalej bawic, to zostana ze starzejacym sie,
            wscieklym na wlasny klub, pilkarzem (wscieklym dlatego, ze puszczenie go
            obiecywano mu wiele razy, a jak przychodzi co do czego, to ceny z kosmosu -
            przyklady transferow europejskich tej zimy tylko to potwierdzaja). Moze jest
            wart wiecej niz milion, ale tez nikt uwaznie nie czyta gazety, a tam jak wol
            stoi, ze Legie chce kupic za ponad milion zlotych. Golos w tym roku skonczy 23
            lata. Macie najwyzej 1,5 roku na sprzedanie go za dobra cene. Potem zapomnijcie
            o tym. Poki co nikt w naszym kraju (moze poza Drzymala) nie potrafi dobrze
            sprzedac pilkarza. Kazdy wola ceny z kosmosu i zostaje z reka w nocniku.
            Popatrzcie na Dmo z Plocka - rok temu wolal 2mln, a teraz rura mu zmiekla do
            1mln. Jeszcze rok i cena spadnie nizej.

A co do osmieszania - bardziej niz Polonia swoim prezesem nie mozna sie
            osmieszyc. Hit wyszedl na swiatlo dzienne dzisiaj i chyba nie jest taki zly.
            Ruchy transferowe nie rzucaja na kolana i nie mialy rzucac. Oba zapytania - o
            Cantoro i Golosia - tyczyly sie lata, nie zimy. Mlodziez sie przyda, a Kaczor
            (jak zostanie) bedzie wzmacnial boki obrony. Vuko na srodek i juz. Ten sklad na
            wywalczenie 2 miejsca wystarczy. Z Wisla jesli nie odejdzie Zuraw z Szymkiem i
            tak nie powalczymy, a poki co oni zostaja. A latem nastapia kolejne transfery.
          • mike_ Re: Legia się ośmiesza!!! 26.01.05, 13:52
            Tiaaa. więcej...chyba tylko w Polsce, gdzie ceny są nieadekwatne zupełnie do
            umiejętności. Ale to tylko w Polsce jak ktoś zagra pół sezonu na dobrym poziomie
            od razu na gwiazdę wyrasta i żada się za niego jakiejś ogromnej kasy (specjalnie
            dla karolaka dodam, że niezależnie od klubu).
            Co do transferów zimowych - rzeczywiście nic nie było takiego a to wcale nie
            świadczy o klubie (Chelsea też nikogo nie kupiła, wypożyczyła czecha i czy można
            mówić że się ośmiesza??).
            Co do HITU. Bendarz powiedział jedynie że wydadzą dużą kase na jednego zawodnika
            niekoniecznie w zimie ale na pewno w lecie. A pozostałe dywagacje (Cantoro,
            jakiś grek) to jedynie sprawka prasy, która musi o czymś pisać bo z tego żyje
            (no może nie do końca, ale pośrednio). Tak więc ja czekam...do lata...aż kupią
            kogoś za większą kase która będzie adekwatna do umiejętności...
          • Gość: KonradO ten to jak zwykle:-) IP: 213.17.245.* 26.01.05, 14:07
            qwa człowieku napeno sprowadza Ronaldo, Bechama, Carlosa, Vieire i innych,
            zeby zaspokoic oczekiwania amigo j_karolaka dot spektakularnych transferów
            sasiada zza miedzy... dzizas ty sie zastanawiasz co piszesz czasem? kto teraz w
            Polsce robi jakies powazne zakupy? i jak sadzisz dlaczego? a z Cantoro to była
            zagrywka Wisły majaca na celu podbicie ceny Norwegom (tak ptaszki dobrze
            zorientowane cwierkaja) dogadali sie z Legia, Legia zrobiła im przysługe
            wysyłajac pismo i to cała tajemnica... na nieszczescie krakusów Norwegowie nie
            tacy głupi i nie beda becelowac za marnego grajka a ty odrazu sie podniecasz
            wierzysz we wszystko co gazety napisza?
            Pozdro dla kiboli
            (L)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka