Dodaj do ulubionych

Obserwujac wypowiedzi politykow

25.10.05, 08:58
a w szczegolnosci pana Rokity, jak i atmosfere jaka sie wytworzyla wokol tworzenia nowego rzadu,
odnosze wrazenie, ze pan Rokita traktuje te rozmowy jako nowa plasczyzne do poprawiania swojego
wizerunku po przegranych wyborach. Tak jak w komisji w sprawie Rywina.Wkrotce nalezy sie
spodziewac sondazy popularnosci czolowych politykow, ktore wykaza ze narod chce tego co chce
Rokita, i ze on sam jest najbardziej cacy.
Oby bylo inaczej, i te wszystkie nieporozumienia dotyczace budowy rzadu, a co za tym idzie koalicji,
okazaly sie tylko przejsciowe.
Obserwuj wątek
    • szpikulec1 Najbardziej rozsadny scenariusz 25.10.05, 09:09
      czyli moje pobozne zyczenie, to rozlam w PO, czy co chca byc w opozycji tworza nowa partie, a pozostali,
      mam nadzieje ze pan Rokita, wchodza w koalicje i biora sie razem z PiS do pracy.Jest co robic.
      • bloczek4 Rozłam jest prawdopodobny... 25.10.05, 12:22
        Tylu już się nastawiło na ministrowanie...
      • ukos To jakaś nowa modlitwa PiS 25.10.05, 12:44
        Do dwójcy wszechmogącej (w PiS) o rozłam u tych paskudnych liberałów. Coś
        jak "i dokop sąsiadowi".
    • szpikulec1 No i stalo sie, PO nie potrafi zaakceptowac 25.10.05, 12:19
      przegranej, zachowyje sie tak, jak gdyby sondaze przed wyborcze byly obowiazujace i dawaly im
      zwyciestwo. Zajeci sa budowa wlasnego wizerunku myslac o nastepnych wyborach.
    • loppe Re: Obserwujac wypowiedzi politykow 25.10.05, 12:21
      yes
    • b-beagle Re: Obserwujac wypowiedzi politykow 25.10.05, 12:23
      Rokita to narcyz
    • karlin Kwalifikacje Rokity 25.10.05, 12:23
      kończą się mentalnie na poziomie naczelnika więzienia. Kobiecego.

Nie ma więc co sobie poprawiać.

To jego medialne szarże leżą u podstaw zwycięstwa PIS w wyborach.

Teraz pogrzebią PO.
      • dr.kidler Re: Kwalifikacje Rokity 25.10.05, 12:25
        karlin napisał:

> kończą się mentalnie na poziomie naczelnika więzienia. Kobiecego.

Moglbys rozwinac ta arcyciekawa mysl?
    • szpikulec1 Plaforma zrobi jak chce, 25.10.05, 12:25
      Plaforma zrobi jak chce, ale jako prosty wyborca coś jej mam do powiedzenia: panowie, obiecywaliście
      po wielokroć, że będziecie rządzić razem z Kaczyńskimi. Deklarowaliście się jako demokraci, szanujący
      wyroki wyborców. Jeśli teraz wydaje wam się, że doprowadziwszy do kryzysu i przyśpieszonych
      wyborów zarobicie sobie na lepszy wynik wyborów, to grubo się mylicie - chyba, że prawo wyborcze
      zostałoby ograniczone do pracowników kilku opiniotwórczych redakcji. Przestańcie nas straszyć, że się
      obrazicie i pójdziecie sobie z piaskownicy, bo zachowujecie się jak... powiedzmy delikatnie, jak
      nadąsane dzieci.

Rafał A. Ziemkiewicz
      fakty.interia.pl/ziemkiewicz/news?inf=679359
    • pan.nikt Re: Obserwujac wypowiedzi politykow 25.10.05, 12:36
      Platformy już nie ma.
      Proste??
      Gówna przyklejone do PO szukją nowego statku, góra, żądna włądzy, robi w gacie
    • jasiuf Koalicja już nie istnieje :) 25.10.05, 12:37
      szpikulec1 napisał:

Skoro jesteś taki przenikliwy to czy mógłbyś odpowiedzieć na moje proste pytanie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30951073
      • szpikulec1 Re: Koalicja już nie istnieje :) 25.10.05, 12:41
        Odpowiedz padla w podanym przez Ciebie watku, nie jestem przenikliwy, rozwazam i dyskutuje na tym
        forum jak kazdy, i wtracam swoje "piec groszy" do dyskusji, jezeli Ty "zlotowke" to tym lepiej dla Ciebie.
    • ukos Znalazł się odkrywca 25.10.05, 12:40
      szpikulec1 napisał:

> a w szczegolnosci pana Rokity, jak i atmosfere jaka sie wytworzyla wokol
      tworze
      > nia nowego rzadu,
      > odnosze wrazenie, ze pan Rokita traktuje te rozmowy jako nowa plasczyzne do
      pop
      > rawiania swojego
      > wizerunku po przegranych wyborach. Tak jak w komisji w sprawie Rywina.Wkrotce
      n
      > (...)

W PiS-ie to pewnie są sami tacy, co nieustannie pracują nad pogorszeniem
      swojego wizerunku.
      • szpikulec1 Re: Znalazł się odkrywca 25.10.05, 12:44
        Daj im mozliwosc rzadzenia a potem ocen ich wizerunek, a nie torpeduj prezydenta zanim jeszcze nie
        objal urzedu, jest to tez Twoj prezydent.
        • ukos Niczego nie torpeduję 25.10.05, 13:08
          Jest prezydent, to niech wypełnia swoje obowiązki. Ja się tylko domagam, żeby
          PO, na którą głosowałem, nie zawierała sojuszu z populistami, w tym z tym
          prezydentem. Należy mu się tylko tyle, ile wynika z naszych obowiązków
          obywatelskich. Niczego więcej nie może oczekiwać. A jako osoba to po kur(ew)
          skiej kampanii i fałszywych przeprosinach w ogóle niczego.
    • ukos Skąd takie durne oczekiwania? 25.10.05, 13:02
      W opinii zwolenników PiS z przegranej Platformy miałby wynikać jakiś obowiązek
      czczenia zwycięstwa braci Kaczyńskich i popierania wszelkich aspektów
      działalności ich partii. Nic mniej niż "łubu dubu" już was nie zadowala.

Wbijcie sobie więc do głowy, że PO to jest prawdopodobnie główna partia
      opozycyjna, a jeśli toczą się jakieś rozmowy, to tylko z uprzejmości PO wobec
      PiS. Po prostu są ludzie dobrze wychowani, uprzejmi wobec każdego. Ja wiem, że
      wam trudno jest zrozumieć, co to jest uprzejmosć i co to jest opozycja, bo w
      partii wodzowskiej przecież nie tego uczą, ale bezwzględnego posłuszeństwa
      wobec wodza, który może okazać niełaskę.

Żeby to jednak jakoś przybliżyć mogę to tak przedstawić: opozycja to jest coś
      takiego, co nie będzie okazywać bezgranicznego zachwytu waszym wodzusiem ani
      partyjką. No tak, rozumiem, zgroza, ale, wierzcie mi, naprawdę znajdzie się
      ktoś taki. A właściwie już się znalazł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka