karlin 31.10.05, 00:12 żeby z nikomu nie znanego gościa wyrósł polityk sporej klasy. Fakt, że na tle Tuskolandu, ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropekuk Oby go tylko nie utopiono w Kaczym bajorze:) 31.10.05, 00:16 Ale i mnie sie podoba - ciekawe, ilu jeszcze premierow i prezydentow nie moze sie przepchac poprzez partyjne uklady? Ten mial farta. A inni? Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Oby go tylko nie utopiono w Kaczym bajorze:) 31.10.05, 00:20 Mi brakuje takich postaci w PO. Np w PiS pozytywnie zaskoczył mnie jeszcze Bielan. Bo z tuzów PO i PiS to powoli sie juz robią takie Dyduchy i Olekse. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Oby go tylko nie utopiono w Kaczym bajorze:) 31.10.05, 00:23 Bo świadomie biorą na siebie całe odium medialnego ataku. Ale niech Ludwik czy Ziobro trochę porządzą...... A w PIS doskonale wiedzą, poza przybłędami w rodzaju wokalistów lub sojusznikami z UW, komu zawdzięzają obecną pozycję. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Oby go tylko nie utopiono w Kaczym bajorze:) 31.10.05, 00:25 Nie zrozumiałem , sorry, chyba zmęczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Oby go tylko nie utopiono w Kaczym bajorze:) 31.10.05, 00:32 Mowa o tuzach PIS i tym, że takich Marcinkiewiczów (może nie na taką skalę) jeszcze paru się tam znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Oby go tylko nie utopiono w Kaczym bajorze:) 31.10.05, 00:42 Oby. A co z PO? Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Oby go tylko nie utopiono w Kaczym bajorze:) 31.10.05, 00:45 Tam jest znacznie gorzej. Powtarzam, jeśli w ogóle, to tylko druga linia. Jesli się zdobędzie na odsunięcie Tusków, Rokitów i Schetyn. Wielu ma ich serdecznie dość, ale wiążą ich rozmaite układy i wzajemne obawy. Właśnie dlatego, żeby choć część z tych obaw usunąć, rząd Marcinkiewicza, nawet mniejszościowy, musi jak najszybciej powstać i zacząć działać, a Lech musi objąć fotel prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
lej_czerwonego Re: Marcinkiewicz - wystarczyło parę tygodni 31.10.05, 00:17 > Fakt, że na tle Tuskolandu, ale jednak. Mial ulatwione zadanie, to fakt :) Odpowiedz Link Zgłoś
karlin To właśnie jego osoba 31.10.05, 00:18 podniesie cenę dla wszystkich, którzy będa chcieli jego rząd utopić do bardzo dla nich niebezpiecznego poziomu. A następni politycy PIS czekają. :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg wiem,wiem:)) 31.10.05, 00:22 karlin napisał: > > A następni politycy PIS czekają. > > :) na tylnym siedzeniu A. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Wiem 31.10.05, 00:24 że złość ci nie przejdzie. Ale może chociaż głupota. Kiedyś? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Wiem 31.10.05, 00:25 karlin napisał: > że złość ci nie przejdzie. > > Ale może chociaż głupota. > > Kiedyś? Trafiony zatopiony? Czuły punkt? Kiedys to my zobaczymy jak to jest ze sterowalnościa Marcinkiewicza. A. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Wiem 31.10.05, 00:31 Żebyć ty mógł w coś trafić, reszta musiałaby przestać istnieć:) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Wiem 31.10.05, 00:36 karlin napisał: > Żebyć ty mógł w coś trafić, reszta musiałaby przestać istnieć:) Jednak trafiłem, bo aż podskoczyłeś na krzesełku. Zresztą, mniejsza o Twoją nadwrażliwość.Jeszcze za wcześnie, aby wychwalać pod niebiosa Marcinkiewicza.W pracy dopiero okaże się czy jest samodzielnym politykiem, czy sterowanym z tylnego siedzenia. A. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Wiem 31.10.05, 00:39 Nie ważne ile razy powtórzysz, że jesteś mądry. Ważne czy kiedyś coś mądrego napiszesz. Próbuj. Każdemu trzeba dać szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Jest jeszcze jedna sprawa. 31.10.05, 00:19 Tutaj minus dla kierownictwa PO. Czyżby zauważyli jego wysoki poziom oraz poważne podejście do powierzonej mu roboty(stąd dzisiejsze oświadczenie Tuska?)? A w Kwestii Jarosława to wciąż mam jednak wątpliwości, czy nie chce być kolejnym Maryjanem. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Jest jeszcze jedna sprawa. 31.10.05, 00:28 Choć nie jest tak płomiennym mówcą jak Rokita szybko wyminął go u mnie o kilka skali. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Jest jeszcze jedna sprawa. 31.10.05, 00:35 Ano pewnie i tak. Należy pamiętać, że syndrom UW to dość poważna i trudna do wyleczenia choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A ja nie wiem, kogo bardziej nie znosze: Rokity 31.10.05, 00:42 czy Kaczek:))) Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Nawiasem 31.10.05, 00:31 Dzisiejsze oświadczenie Tuska będzie zapewne przytaczane na rozmaitych kursach i szkoleniach jako przykład skrajnej głupoty i kompromitacji. Żeby w jednej chwili pogrążyć własną, powtarzaną tygodniami argumentację, (dwóch Kaczyńskich to za dużo), pokazac swoją partię jako awanturników (zmieniac mi tu premiera na dzien przed zaprzysiężeniem) i zapewniać mu równocześnie wysoce prawdopodobny skuces w głosowaniu obrażając jedną z partii (wywalić Leppera!) to trzeba miec talent do nie bycia politykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Marcinkiewicz - wystarczyło parę tygodni 31.10.05, 00:32 Niestety obawiam się ,że go utopią w drugim podejściu PiS wystawi Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Czy Donald ma opóźniony 31.10.05, 00:52 zapłon? On działa jakby z kilkudniowym opóźnieniem. To mogą być narkotyki, ale może się mylę. Gościu wyskakuje jak filip z konopii. Dochodzi do siebie w sobotę i ostatni trzeźwy ślad świadomości ma ze środy-wtorku. Pewnie 4 dni po zaprzysiężeniu rządu Donald ogłosi, że bezwraunkowo może być premierem... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Kaczyński mniej nadaje sie na premiera, 31.10.05, 01:59 za to świetnie nadaje się do sejmowych bojów. Ten podział ról wygląda jednak na stały. Marcinkiewicz jest lepszym administratorem i ma żelazne nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Teraz przewiduję 31.10.05, 01:34 że jeśli rząd Marcinkiewicza ruszy, media i nie tylko będą usiłowały wykreować go na lidera PIS i skłócić z Kaczyńskim. Skoro próba przerobienia go na małego Kazia nie wyszła. Odpowiedz Link Zgłoś
polak.jeden Re: Teraz przewiduję 31.10.05, 01:38 karlin napisał: > że jeśli rząd Marcinkiewicza ruszy, media i nie tylko będą usiłowały wykreować > go na lidera PIS i skłócić z Kaczyńskim. > > Skoro próba przerobienia go na małego Kazia nie wyszła. Całkiem możliwe, ale dopiero po uzyskaniu votum zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś