steq1 Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 31.10.05, 16:10 2005.10.31 15:46 Warszawski sąd wysłał komornika do LepperaJeszcze 17 października Sąd Okręgowy w s brona i jej przyg****ty szef... -------------------------------------------- Warszawie zwrócił się do komornika o egzekucję tysiąca zł niezapłaconej kary porządkowej od obecnego wicemarszałka Sejmu Andrzeja Leppera (Samoobrona). "Mniej więcej po miesiącu od swego wystąpienia sąd zwróci się do komornika o informacje w tej sprawie, czy np. nie zajął odpowiedniej części diety posła" - powiedziała w poniedziałek PAP Monika Brzozowska z zespołu prasowego sądu. Latem tego roku podczas procesu Leppera - oskarżonego o pomówienie w 2001 r. w Sejmie polityków PO i SLD o przyjmowanie łapówek - podsądny zarzucił sądowi tendencyjność, za co ukarano go karą porządkową tysiąca zł. Lepper jej nie zapłacił. Odpowiedz Link Zgłoś
amfek To PO już tego rządu nie poprze 31.10.05, 16:10 i bardzo dobrze. NIe należy ufać takim ludziom jak Rydzyk, Lepper i Giertych. Oni doprowadzą Polskę do panstwa wyznaniowego ai represyjnego. Wyjeżdżam z Posli póki w Polsce rządzić będą Kaczyńscy, Rydzyk, Lepper i Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
slaww3 WON OD POLSKI I POLITYKI NAZISTO 31.10.05, 16:42 RYDZYK TO NAZISTA, NIE MAJĄCY NIC WSPÓLNEGO Z KOŚCIOŁEM!!! OSOBOWOŚĆ TAKA JAK HITLER ALBO STALIN. TYLKO BY NAWOŁYWAŁ DO KŁÓTNI, WAŚNI NARODOWOŚCIOWYCH. JAKBY CH...OWI DAĆ WŁADZĘ, TO BY ZBUDOWAŁ OBOZY KONCENTRACYJNE I KREMATORIA. WOJNY KRZYŻOWE TEŻ BYŁY NIBY O WIARĘ, A TAK NAPRAWDĘ O KASĘ!!! NIECH RYDZYK ZAPŁACI PODATKI ZA WYŁUDZONĄ KASĘ OD STARYCH BABĆ, KTÓRE OGŁUPIA SWOIMI AUDYCJAMI. RADIO MARYJA INDOKTRYNUJE GORZEJ NIŻ SOWIECKIE KOŁCHOŹNIKI!!! WON Z RYDZYKIEM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
galt nierozumiem skad tyle emocji??? 31.10.05, 19:15 OK, ksiadz powiedzial, ze uwaza, ze zwycieztwo polityczne jednej partii bylo zasluga niebios. No i co? A ja jestem wierzacy i nie jestem przekonany czy tak napewno bylo. No i co? Czy w Polsce juz nikt nie ma prawa miec opinii na nic? Rydzyk uwaza, z to byla Opatrznosc Boska, sa tacy co uwazaja, ze wszystko jest dzielem przypadku i lub inni, ze wszystko jest dzialem Opatrznosci. Czy Polska upadla juz tak nisko, ze jak klecha cos mowi to szubienice a jak homoseksualisci chca miec stosunek na ulicy w pochodzie to tolerancja? Czy komunisci tak juz wypatrzyli Polakom poczucie tolerancji i sprawiedliwosci, ze tolerancje definiuja za nich media? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do galt 31.10.05, 20:13 Zgadazam sie z Toba. Uwazam jednak, ze O. Rydzyk (ktorego szanuje) nie ma za grosz wyczucia w polityce i robi kolejny blad. Predzej czy pozniej Kaczory odwroca od niego swoje kupry. Dlaczego? - Bo O. Rydzyk jako patriota kocha Polske i ma na celu jej dobro, a oni nie. Do tej pory jest to taki mezalians utrzymujacy sie tylko dlatego, ze Kaczory mialy wiele korzysci z naglosnienia w RM. Predzej czy pozniej, ich drogi musza sie rozejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: O. Rydzyk a gdzie kasa na stocznie?????? 31.10.05, 21:42 Podobno Wladca Watykanu , Glowa KK i Prawie Juz Swiety, ktorego pomnikow w RP jest stokroc wiecej niz Leninow w PRLu,zakazal osobom duchownym dzialalnosci politycznej. Znane sa przypadki rezygnacji przez duchownych z pelnienia fukcji rzadowych.Czyzby Ojciec Dyrektor, Jego Magnificencja, etc.byl ponad wyzej wymienionym , znanym jako JP2? Odpowiedz Link Zgłoś
tysprag Re: O. Rydzyk a gdzie kasa na stocznie?????? 01.11.05, 16:10 Głupi ten post, w charakterze "rydzykowy". Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors KAŻDY,kto UDOKUMENTOWAŁ WPŁATĘ otrzymał zwrot ! 05.11.05, 09:58 Cierpliwie wyjaśniam oszczercom: Każdy kto wpłacił na Stocznię, otrzymał zwrot wpłaconych pieniędzy, jeśli tylko przedstawił dowód wpłaty. Większość ofiarodawców nie chciała zwrotu, chciała przeznaczyć te pieniądze na dalszy rozwój Radia Maryja. Ja tak zrobiłem i cieszy mnie realizacja tego wielkiego dzieła O.Tadeusza Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Ojczulku... 31.10.05, 23:14 Zakladanie takowych organizacji nawet gdy sie nie nazywa ich partia to jest to partia. Wszystkie aktywnosci polityczne - w tym popieranie rzadu - w ramach organizacji oznacza ze organizacja jest parrtia polityczna o pewnym celu... niezalenie jak nazwiemy organizacje. Odpowiedz Link Zgłoś
harnas2001 Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 01.11.05, 04:57 A co na to wszystko Kosciol,episkopat,a jak to wszystko ma sie do naszej wjary??? A gdzie w tym wszystkim jest Bog,milosc - czy to aby napewno wciaz chrzescijanin,jezeli mowi kogo maja ludzie nilubiec,kto dobry,kto zly-dlaczego on wciaz ma racje bytu w tym swiecie??? Czyz nie powinien juz dawno temu byc w jakis sposob przywrocony do porzadku przez swoich zwierzchnikow??? To co robi ten czlowiek to Radio Maryja czy radio ma ryja ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcias Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 01.11.05, 05:15 Zawsze wierzylem w Matke Najswietsza. Ojciec T. nawrocony. Nikt mi nie powie ze to nie byl CUD. Ojcec T. oswiecony zostal dzisiejszym Swietem mam nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.gniezno Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 01.11.05, 16:00 Na tego pana to juz rece mi opadaja i koparka do dolu, jak czytam o coraz to nowszech rewelacjach z frontu RM i armi Rydzyka... Brak słów i brak mi komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
tysprag Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 01.11.05, 16:03 Mam w pamięci reprymendę jaką dostał pewien zakonnik za zaangażowanie się w politykę w Nikaragui. Rozumiem różnice, on był członkiem rządu Sandinistów, ale mimo to postawa Rydzyka mnie mierzi. Bardziej pasuje do zaangażowania prawosławnych popów w dawnej Rosji czy na Cyprze. Poza tym działalność Rydzyka "pachnie" mi sekciarstwem. Niektórzy zwracają się do niego słowami: "proroku", a on sam bluźni - publicznie używając imienia MB i św. pamięci Ojca Świętego Jana Pawła II - do bieżącej polityki. To obrzydliwość i obskurantyzm. Tak to czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
agak21 Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 01.11.05, 19:19 Rydzyk to zlodziej!!!!!!!!!!!!! ma tyle ziemii,ogromny majatek na koncie ,auta ITD..... A naiwna ciemnota go slycha!!!az sie smiac chce.On w ogole nie ma wstydu!! zeby w rozglosni-radio Maryja mowic o polityce,podawac nazwiska,namawiac starszych ludzi-bo wiadomo,ze tylko oni te brednie sluchaja!!!!Nie powinien byc ksiedzem,tylko nastepnym oszystem politykiem,bo widac,ze taka wladza mu sie marzy!!!!!! a dzieki temu,ze jest ksiedzem,to ma tlyko wiele przywilejow!!! anormalnie to juz by poszedl za kratki!!! Smiac mi sie chce z glupich Polakow!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaza01 Powiesic O.Rydzyka 01.11.05, 21:56 jestem katoliczka,ale nie mam nic przeciwko temu zeby powiesic O.Rydzyka.Kto za? Odpowiedz Link Zgłoś
jaza01 Re: O. Rydzyk tworzy nowy BBWR 01.11.05, 22:13 Jak wejsc na strone tej kanalii?Chcialam mu powiedziec pare slow po naszemu. Odpowiedz Link Zgłoś
gomez_krakow katolicki cień wyborów 02.11.05, 03:43 Polska jest nie tyle krajem katolickim, co państwem o ogromnym wpływie kościoła katolickiego. Rydzyk w pląsach przedwyborczych nie wzywał do modlitwy za ojczyznę tylko "zatapiał platformy" (okazało się potem, że myślał o... wydobywaniu ropy naftowej), a jak już przyszło co do czego to jasno powiedział co owieczki mają uczynić. Z lokalnych ambon też się do wyborów nie mieszano, a proboszczowie pouczali - nie wskazująć NA NIKOGO -, że potrzebna jest Polska prawa i sprawiedliwa. Efekt? - wygrał "żelazny" elektorat katolicki, wieś i bezrobotni, do czego w znacznym stopniu przyczyniła się piękna pogoda w dniu wyborów, co już na 100% jest dowodem ingerencji "z góry" w trosce o utrzymanie silnej pozycji rydzyków w kraju nad Wisłą. Owieczki Ojca Dyrektora nie będą sobie łamać głowy dlaczego ci wykształceni i ci z "polski zachodniej" jakoś nie widzieli Polski w objęciach Najświętrzej Panienki i ducha JP2. Cóż - przyglądajmy się dalej UWAŻNIE życzliwości nowej władzy dla inicjatyw kościelnych - o finansach nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Psy szczekają, a Radio Maryja rozwija się dalej ! 05.11.05, 10:01 Wielkie dzieło, wielkiego człowieka O.Tadeusza Rydzyka. Wielkie dzięki mu za to dzieło. Odpowiedz Link Zgłoś