Dodaj do ulubionych

Buntowanie studentów to bezsilność Platformy

09.11.05, 07:30
Platforma traci na popularności i staje się bezsilna. Więc próbuje buntowac
studentów - to już jest groteskowe jak cały Tusk.
Obserwuj wątek
    • po_godzinach groteskowa jestes ty 09.11.05, 07:35
      ludzie maja prawo organizowac się zgodnie z prawem

i tobie nic do tego
    • echo_o Re: Buntowanie studentów to bezsilność Platformy 09.11.05, 07:39
      Studenci, studentami...Animowanie protestów to pikuś. Gorzej, że Nelly Rokita
      wczraj w 'Teraz my' stwierdziła, że PO nie potrafiło przegrać z klasą. Ech, te
      niesforne żony, zakneblować ! :)
      • po_godzinach Re: Buntowanie studentów to bezsilność Platformy 09.11.05, 07:40
        taaa ... mogłaby mniej mówić)

choc jest w tym bardzo kobieca ...
      • stef111 Re: Buntowanie studentów to bezsilność Platformy 09.11.05, 07:46
        ...A ile ta Nelly ma paszportów ??
        • po_godzinach ... jaki wścibski gość ... 09.11.05, 07:48
      • loppe Re: Buntowanie studentów to bezsilność Platformy 09.11.05, 09:25
        I za tą ją Janek kocha!
      • camille_pisuarro Re: PO nie potrafiło przegrać z klasą 09.11.05, 16:01
        To akurat było przekłamanie Sekielskiego - Nelly powiedziała jedynie (komentując
        reakcje swoje i Rokity w wieczór wyborczy), że wówczas OBAWIAŁA SIĘ, że PO nie
        potrafi przegrać z klasą ; jakoś nie dostrzegłem w jej całej wypowiedzi krytyki
        PO za jej rzeczywiste zachowanie PO wyborach...
    • bebe3 Re: Buntowanie studentów to bezsilność Platformy 09.11.05, 07:50
      Przestań, to już znamy. Zaraz usłyszymy gadkę w stylu
      Młodzież ogłupiona przez element wywrotowy i obcych agentów....
      • elfhelm Raczej przez Zaplute Karły Reakcji... 09.11.05, 12:06
    • loppe Re 09.11.05, 09:24
      Obserwujemy próbę destabilizacji sytuacji w Kraju (nie tylko wsród studentów),
      już samo ujadanie mediów o tym świadczy.
      • po_godzinach dodaj: i przestoje w pracy i nauce 09.11.05, 09:25
        • loppe raczej przestoje w myśleniu wśród 09.11.05, 10:19
          niektórych miłośników Tuska
          • po_godzinach i o tym chcesz rozmawiac? 09.11.05, 10:20
            załosne
            • loppe Re: i o tym chcesz rozmawiac? 09.11.05, 10:24
              robisz wrażenie nieuświadomionej:)
              • po_godzinach ty też) 09.11.05, 10:25
    • asienka32 Młodzi do 24 roku życia popierają PO a potem 09.11.05, 09:38
      przerzucają się na PiS wraz z wiekiem.

Czyżby zmądrzeli?
      • po_godzinach przeciwnie 09.11.05, 09:40
        stare pokolenia zastapią nowe

i PiS w niepamięc odejdzie)
        • hrabia.mileyski Re: przeciwnie 09.11.05, 09:54
          po_godzinach napisała:

> stare pokolenia zastapią nowe
          >
          > i PiS w niepamięc odejdzie)

Ja naprawde nie chcę być złosliwy, ale swymi hasłami próbujesz zaklinać
          rzeczywistość.
          Jak długo mozna pływać na fali emocji wyborczych? Jeżeli PO nie zmieni ostrego
          kursu, ani chybi czeka ją marginalizacja. O wiele trudniej tkwić latami w
          twardej opozycji, niż rządzić, choćby to było nie wiem jak trudne.
          I liderom PO taka sytuacja nie w smak, Tusk wróci do szkoły, Rokita zaangażuje
          się do Piwnicy pod Baranami, a Schetyna pójdzie do paki.
          • po_godzinach Re: przeciwnie 09.11.05, 09:58
            nie bierz tego tak na serio)
            asieńka mnie prowokuje

przeciez ja bym bardzo chciała, aby były dwie silne partie

jedna: konserwatywno-kapitalistyczna
            druga: liberalno-socjalizująca

po bożemu by w końcu było

ale jak na razie - ani jednej, ani drugiej na horyzoncie nie widać (
            • asienka32 Re: przeciwnie 09.11.05, 10:10
              > asieńka mnie prowokuje
              Hej, dlaczego akurat Ciebie miałabym prowokować, odpowiadając na post kogoś
              zupełnie innego? :)))

> przeciez ja bym bardzo chciała, aby były dwie silne partie

Myślę, że tak jak większość rozsądnych ludzi w tym kraju.

> jedna: konserwatywno-kapitalistyczna
              Czyli UPR. W zasadzie jak dla mnie konserwatyści i kapitaliści w jednym mogliby
              rzadzić samodzielnie.

> druga: liberalno-socjalizująca
              ??? Kogo masz na myśli i jak chcesz zestawić obydwa nurty razem???

Ani PiS ani PO nie pasuję do wymienionych przez Ciebie nurtów.
              PO - liberalno-postępowa
              PiS - socjalistyczno-konserwatywna

> po bożemu by w końcu było
              A ja bym Boga do polityki nie mieszała.
              • po_godzinach Re: przeciwnie 09.11.05, 10:18

> Hej, dlaczego akurat Ciebie miałabym prowokować, odpowiadając na post kogoś
                > zupełnie innego? :)))

no przepraszam)
                >
                > > przeciez ja bym bardzo chciała, aby były dwie silne partie
                >
                > Myślę, że tak jak większość rozsądnych ludzi w tym kraju.
                >
                > > jedna: konserwatywno-kapitalistyczna
                > Czyli UPR. W zasadzie jak dla mnie konserwatyści i kapitaliści w jednym
                mogliby
                >
                > rzadzić samodzielnie.

Dla mnie - w żadnym wypadku) Ani to konserwatywne, ani kapitakistyczne -
                oszołomstwo zwykłe (nie gniewaj sie i nie próbuj mnie przekonywać, bo szkoda
                czasu)
                >
                > > druga: liberalno-socjalizująca
                > ??? Kogo masz na myśli i jak chcesz zestawić obydwa nurty razem???

No własnie nikogo. Liberalne=wolnościowe / światopogladowo
                socjalizujące=lewicujące / gospodarczo
                to sie bardzo ładnie żeni
                >
                > Ani PiS ani PO nie pasuję do wymienionych przez Ciebie nurtów.
                > PO - liberalno-postępowa

PO to taki troche ni pies, ni wydra - niestety

> PiS - socjalistyczno-konserwatywna

No własnie: ani konserwtywna (musiałaby chronic wartości, a nie robi tego), ani
                kapitakistyczna
                >
                > > po bożemu by w końcu było
                > A ja bym Boga do polityki nie mieszała.

Pomodlic sie nigdy nie zawadzi)
                >
                • asienka32 Re: przeciwnie 09.11.05, 10:26
                  > no przepraszam)
                  Nie przepraszaj, nie o to chodzi. Nie gniewam się.

> Dla mnie - w żadnym wypadku) Ani to konserwatywne, ani kapitakistyczne -
                  > oszołomstwo zwykłe (nie gniewaj sie i nie próbuj mnie przekonywać, bo szkoda
                  > czasu)
                  > No własnie nikogo. Liberalne=wolnościowe / światopogladowo
                  > socjalizujące=lewicujące / gospodarczo
                  > to sie bardzo ładnie żeni
                  Postaram się zapamiętać i uszanować, ale nie obiecuję, bo w tej kwestii jestem
                  cięta ;))) gdybym się zapedziła proszę o przystopowanie.
              • trevik Re: przeciwnie 09.11.05, 11:23
                > > druga: liberalno-socjalizująca
                > ??? Kogo masz na myśli i jak chcesz zestawić obydwa nurty razem???

?!?
                Cala europejska lewica jest taka, szczegolnie zieloni. Co jest w tym dziwnego?

T.
      • jasiuf Dziadzieją moja droga :) 09.11.05, 10:01
        asienka32 napisała:

> przerzucają się na PiS wraz z wiekiem.
        >
        > Czyżby zmądrzeli?

Skleroza, prostata i dewocja odbierają resztkę rozumu.
        • asienka32 Re: Dziadzieją moja droga :) 09.11.05, 10:12
          Myślisz, ze w sporze PO i PiS jestem po stronie PiS bo zdziadziałam i dokucza
          mi prostata???
          :)))))))))
          • jasiuf Prędzej klimatyzacja ;) 09.11.05, 10:34
            asienka32 napisała:

> Myślisz, ze w sporze PO i PiS jestem po stronie PiS bo zdziadziałam i dokucza
            > mi prostata???

A umiałabyś mi wyjaśnić ex-korwinko jak twoim zdaniem zwiekszanie zasiłków i
            dopłat do róznych grup społecznych finansowane z podatku obrotowego miałoby
            poprawić sytuacje gospodarczą Polski ?

Czy wogóle wierzysz, że rządy PiS-SO-LPR będą dla polskiej gospodarki dobre ?
            • asienka32 Re: Prędzej klimatyzacja ;) 09.11.05, 10:59
              Nie eks tylko po prostu Korwinko.
              W sporze PO i PiS jestem po stronie PiS, co nie oznacza, że popieram ich
              gospodarczy program.

> A umiałabyś mi wyjaśnić ex-korwinko jak twoim zdaniem zwiekszanie zasiłków i
              > dopłat do róznych grup społecznych finansowane z podatku obrotowego miałoby
              > poprawić sytuacje gospodarczą Polski ?
              >
              > Czy wogóle wierzysz, że rządy PiS-SO-LPR będą dla polskiej gospodarki dobre ?

W ogóle nie bedą dobre.
              Tyle, ze ... duza zasługa w tym PO. Na ten temat już nieraz dyskutowaliśmy
              zresztą.
              • jasiuf A takim razie przepraszam. 09.11.05, 11:17
                asienka32 napisała:

> Nie eks tylko po prostu Korwinko.
                > W sporze PO i PiS jestem po stronie PiS, co nie oznacza, że popieram ich
                > gospodarczy program.
                > ...
                > W ogóle nie bedą dobre.
                > Tyle, ze ... duza zasługa w tym PO. Na ten temat już nieraz dyskutowaliśmy
                > zresztą.

Gdybyś była jednym z tych stetryczałych sklerotyków, których wiedza ekonomiczna
                zatrzymała się na PRL'u to bym rozumiał. Ale zadziwia mnie jeśli ktoś potrafiący
                logicznie myśleć wierzy, że ten zlepek populistów podszytych fobiami jest tym co
                teraz Polsce jest potrzebne.

Ok. Nie wnikam. Widac masz swoje powody.
                • asienka32 Re: A takim razie przepraszam. 09.11.05, 12:02
                  W Polsce potrzebna jest przede wszystkim:
                  liberalizacja gospodarki /PO/
                  oczyszczenie państwa z układów i korupcji /PiS/
                  ograniczenie wpływu służb specjalnych /PiS/
                  ograniczenie i weryfikacja świadczeń socjalnych /PO/
                  zwrot od księżycowych lewicowych pomysłów w stylu eutanazji czy małżeństw
                  homo /PiS/
                  rozsądna polityka zagraniczna /PO ale kontrolowane bo czasem mam wrażenie, ze
                  politycy tej partii działają na rzecz Brukseli nie Polski, PiS ale
                  kontrolowane, bo czasem zbyt radykalne w uporze/
                  Prywatyzacja służby zdrowia, ubezpieczeń społecznych, szkolnictwa /ani PO ani
                  PiS/

Czyli koalicja PO PiS.
                  A tak naprawdę program UPR.
                  • jasiuf Miałem nie drążyć, ale sama zaczęłaś :) 09.11.05, 12:45
                    asienka32 napisała:

> W Polsce potrzebna jest przede wszystkim:
                    > liberalizacja gospodarki /PO/
                    > oczyszczenie państwa z układów i korupcji /PiS/
                    > ograniczenie wpływu służb specjalnych /PiS/
                    > ograniczenie i weryfikacja świadczeń socjalnych /PO/
                    > zwrot od księżycowych lewicowych pomysłów w stylu eutanazji czy małżeństw
                    > homo /PiS/
                    > rozsądna polityka zagraniczna /PO ale kontrolowane bo czasem mam wrażenie, ze
                    > politycy tej partii działają na rzecz Brukseli nie Polski, PiS ale
                    > kontrolowane, bo czasem zbyt radykalne w uporze/
                    > Prywatyzacja służby zdrowia, ubezpieczeń społecznych, szkolnictwa /ani PO ani
                    > PiS/
                    >
                    > Czyli koalicja PO PiS.

No to wybrałaś najgorszą z możliwych dróg.
                    Po wygranych przez PiS wyborach parlamentarnych JEDYNIE prezydentura Tuska mogła
                    uratowac koalicję bo tylko wtedy PO miałoby wystarczającą pozycje przetargową.

W sytuacji gdy PiS ma przewage w parlamencie (pamietaj cały czas, że SO, LPR i
                    PSL z wielu powodów ZAWSZE będa głosowac tak jak PiS), a prezydentem jest kaczor
                    to nie ma mowy o jakiejkolwiek koalicji. Od 2 tygodni Kaczyński gra już tylko na
                    przejęcie pełni władzy. W takim układzie albo nie ma mowy o koalicji, albo moze
                    powstac koalicja ze zwasalizowanym PO, co oznacza, że reformy gospodarcze beda
                    traktowane tylko jako listek figowy, żeby nikt sie nie czepiał.

Co się zresztą już dzieje - PiS spuścił ze smyczy swoich jeźdźców apokalipsy,
                    którzy z zapalczywością zakompleksiałych dzieciaków rozpierzchli sie po
                    resortach siłowych żeby wymierzac "sprawiedliwość".

A w gospodarce totalne bezchołowie. Program lepiony jest z róznych
                    niedowarzonych pomysłów jak patchwork. Marcinkiewicz nawet nie próbuje tłumaczyć
                    jaki by to miało sens. Ogranicza sie jedynie do rzucania zaklęć, które mają
                    zaczarowac ich wyborców.

Staliśmy przed szansą jakiej jeszcze nie mieliśmy.
                    Polacy są głodni sukcesów, mamy wielu ambitnych i dobrze wyedukowanych młodych
                    ludzi. Uwolnienie gospodarki z krepujących socjalistycznych wiezów w połączeniu
                    z zaczynającą się hossą i dostępem do funduszy i rynków unijnych mogły nam dac
                    kopa takiego jaki dostała Hiszpania, Portugalia czy Irlandia. A tak skończymy
                    jak Grecja - tania siła robocza i miejsce na tanie wakacje :(

> A tak naprawdę program UPR.

Ja jestem leseferystą ale ma tez na tyle rozsądku żeby wiedzieć co jest możliwe
                    TU i TERAZ.
                    • asienka32 Re: Miałem nie drążyć, ale sama zaczęłaś :) 09.11.05, 14:38
                      > No to wybrałaś najgorszą z możliwych dróg.
                      > Po wygranych przez PiS wyborach parlamentarnych JEDYNIE prezydentura Tuska
                      mogła uratowac koalicję bo tylko wtedy PO miałoby wystarczającą pozycje
                      przetargową.

Dowód na bufonadę PO i nieprzyjmowanie do wiadomości możliwości przegranej.
                      Aczkolwiek wygrana Tuska ułatwiłaby negocjacje koalicyjne - nie przeczę.

> A w gospodarce totalne bezchołowie. Program lepiony jest z róznych
                      > niedowarzonych pomysłów jak patchwork. Marcinkiewicz nawet nie próbuje
                      tłumaczy
                      > ć
                      > jaki by to miało sens. Ogranicza sie jedynie do rzucania zaklęć, które mają
                      > zaczarowac ich wyborców.

Poczekajmy na wyniki pracy rządu. Na razie to są tylko słowa.

> Staliśmy przed szansą jakiej jeszcze nie mieliśmy.
                      > Polacy są głodni sukcesów, mamy wielu ambitnych i dobrze wyedukowanych młodych
                      > ludzi. Uwolnienie gospodarki z krepujących socjalistycznych wiezów w
                      połączeniu
                      > z zaczynającą się hossą i dostępem do funduszy i rynków unijnych mogły nam dac
                      > kopa takiego jaki dostała Hiszpania, Portugalia czy Irlandia. A tak skończymy
                      > jak Grecja - tania siła robocza i miejsce na tanie wakacje :(

Wierzysz, że TO byłoby możliwe w rządzie zdominowanym przez PO???
                      Mój problem polega na tym, że ja co do haseł gospodarczych PO zgadzam się w
                      pełni, ale nie wierzę w skuteczność ich obietnic.
                      Zreszta bez przewagi w sejmie, a na taką nie mieli cienia szansy, musieliby
                      okroić program tak jak okrojono plan Hausnera, czyli zrobić z niego nic
                      lepszego niż dzisiejsze pomysły PiS.
                      • jasiuf Re: Miałem nie drążyć, ale sama zaczęłaś :) 09.11.05, 15:02
                        asienka32 napisała:

> Dowód na bufonadę PO i nieprzyjmowanie do wiadomości możliwości przegranej.

Wybacz - ale nie rozumiem :(
                        Jaka bufonada ?
                        Jakie niperzyjmowanie do wiadomości ?
                        Po prostu po przegranych wyborach parlamentarnych to była ostatnia deska ratunku
                        - co zresztą okazało się prawda. PiS z prezydentem usztywniło swoje stanowisko
                        tak że o koalicji nie było juz mowy.

> Poczekajmy na wyniki pracy rządu. Na razie to są tylko słowa.

Na co chcesz czekac ?
                        Na wyniki jakiej pracy ?
                        Jedynym zajęciem rządu będzie goraczkowe szukanie pieniędzy na realizacje
                        wszystkich durnych pomysłów. Już nawet ze swojego idiotycznego programu dopłat
                        do nowych miejsc pracy sie wycofują. Jedyne co im zostało to beciki, emerytury i
                        dopłaty. W ich programie nie ma już NIC co prowadziłoby do wzrostu gospodarczego.

> Wierzysz, że TO byłoby możliwe w rządzie zdominowanym przez PO???
                        > Mój problem polega na tym, że ja co do haseł gospodarczych PO zgadzam się w
                        > pełni, ale nie wierzę w skuteczność ich obietnic.

A to dlaczego ?

> Zreszta bez przewagi w sejmie, a na taką nie mieli cienia szansy, musieliby
                        > okroić program tak jak okrojono plan Hausnera, czyli zrobić z niego nic
                        > lepszego niż dzisiejsze pomysły PiS.

Nie byłoby bariery psychologicznej.
                        Ludziom łatwiej byłoby przełknąc liberalizm PO w koalicji z PiS i dziką
                        lustracje made by PiS z PO jako gwarantem umiaru.

Teraz PiS nie dość, że musi realizowac swój "program" to jeszcze musi go
                        radykalizować dla potrzeb swoich nowych koalicjantów.

Żeby nie było watpliwości - to co wywijają Ziobro z Wasseramnem i Dornem lata mi
                        kalafiorem. Dla mnie (przecietnego obywatela) niebędzie miało to żadnego
                        znaczenia. Dla wiekszości aferzystów zresztą też - żeby kogoś posadzić trzebaby
                        miec dowody a tych nie będzie. Udowodnic "ustawienie" przetargu jest bardzo
                        trudno. Ukarać za kupienie czegoś drożej niżby można też się nie da. Zafundują
                        nam od czasu do czasu igrzyska z pożeraniem chrześcijan przez lwy i na tym sie
                        skończy.

Mnie interesuje TYLKO gospodarka. A tutaj w najlepszym razie NIC sie nie zmieni.
                        Ja wprawdzie dam sobie radę - ostatnie 12 lat nauczyły mnie (i wiekszośc
                        Polaków) niezgorzej radzic sobie w nienormalnych sytuacjach. Miałem tylko
                        nadzieje, że moi synowie będą mogli ułozyć sobie życie w Polsce, a wygląda na to
                        że bede ich widywał kilka razy w roku bo porozjeżdżają się po świecie.
      • konstantynopolitanczykiewicz to sie nazywa 09.11.05, 10:52
        demencja starcza ;)
        • asienka32 Re: to sie nazywa 09.11.05, 11:14
          konstantynopolitanczykiewicz napisała:

> demencja starcza ;)

Proponuję wszyskich po 24 roku życia poddać przymusowej eutanazji.
          • konstantynopolitanczykiewicz bez przesady :-) 09.11.05, 11:16
            tylko część - jakieś ciut ponad 50% ;-)
            • asienka32 Re: bez przesady :-) 09.11.05, 12:05
              A z tych 46% co pozostanie wszyskich emerytów, po co mają obciążać budzet.

Emerycie drogi, wesprzyj partię czynem
              opuść padół przed terminem.
    • pan.nikt Powtórka z historii?? 09.11.05, 09:40
      w '68, też politycy zbuntowali i podkręcili studentów, dla rozgrywek
      wewnątrzpartyjnych.

WSTYD DLA PO.
      • po_godzinach wraże imperialistyczne siły się mówiło, 09.11.05, 10:00
        nie politycy

• pan.nikt Re: wraże imperialistyczne siły się mówiło, 09.11.05, 10:07
          się mówiło, a jak było naprawdę?
          Puławianie, czy natolińczycy.
          • po_godzinach naprawdę? 09.11.05, 10:10
            tylko Pan Bóg zna prawdę

i naprawdę to zdjęto "Dziady" ze sceny

czekałbyś na inspirację, czy protestowałbyś?
            • pan.nikt Re: naprawdę? 09.11.05, 10:16
              uhahaha.
              Dziady??
              Dziady, to tylko pretekst.
              Zresztą, kto zdjął i dlaczego??
              • po_godzinach nie chce mi sie robic wykładu 09.11.05, 10:19
                i tak mi nie uwierzysz, więc nie ma sensu
                • pan.nikt Re: nie chce mi sie robic wykładu 09.11.05, 10:21
                  ciekawe, z jakich "nowych dróg", czy innych biuletynów PZPR-owskich, chciałeś
                  ściągnąć ten wykład.
                  • po_godzinach nie zabierajmy sobie czasu 09.11.05, 10:23
                    • pan.nikt Re: nie zabierajmy sobie czasu 09.11.05, 10:29
                      "nie zabierajmy sobie czasu"

To teraz tak się mówi??
                      Kiedyś mówiło się uczciwie, "nie mam argumentów"
                      uhahahahaha
                      • po_godzinach nie interesuje mnie rozmowa z tobą na ten temat 09.11.05, 10:38
                        tak trudno to zrozumiec?
                        • pan.nikt Re: nie interesuje mnie rozmowa z tobą na ten tem 09.11.05, 10:46
                          Rozumiem, boisz się prawdy
                          • po_godzinach jednak jesteś bezrozumny 09.11.05, 10:50
                            • pan.nikt Re: jednak jesteś bezrozumny 09.11.05, 10:52
                              uhahahahaha
                              Jaki Ty merytoryczny.

• konstantynopolitanczykiewicz zapomniałes dodać że, 09.11.05, 10:54
        udział studentów w rozruchach najbardziej krytykował aparta partyjny PZPR ;)
        czyzby do dzis masz wciąż te same poglądy???
        gratuluje zdemaskowania się
        • po_godzinach przywiązał sie i nie może sie odwiązac 09.11.05, 10:57
    • kowianeczka Re: Buntowanie studentów to bezsilność Platformy 09.11.05, 10:28
      Mamy rzad, rzad PISOwski a raczej ZCHNowski, zatem niech rzadzi ku polepszeniu
      sytuacji Polski. Nie badzcie ciagle na "NIE", poszukjacie pozytywow w calej
      sytuacji:) . "Narod wybral narod ma, wiec niech Narod CHCAC MUSI byc
      zadowolony".

A jakas tam opozycja?:) Nie ma takiej sily, ani opozycji, ktora jest w stanie
      powstrzymac dyktatorow, imperialistow, zakompleksionych a zadnych wladzy
      liliputow. Marzenie o utraconej wielkosci panstwa, skoro wolnosc i demokracja
      okazaly sie bezuzyteczne moze byc niebywala sila napedowa. Bierzmy przyklad z
      Rosji.
      Tak Wam dopomoz Bog..
      i honor..
      i ojczyzna..

kowianeczka
      • hrabia.mileyski Re: Buntowanie studentów to bezsilność Platformy 09.11.05, 10:45
        kowianeczka napisała:

Nie ma takiej sily, ani opozycji, ktora jest w stanie
        > powstrzymac dyktatorow, imperialistow, zakompleksionych a zadnych wladzy
        > liliputow.

No a Rewolucja Październikowa?

Marzenie o utraconej wielkosci panstwa, skoro wolnosc i demokracja
        > okazaly sie bezuzyteczne moze byc niebywala sila napedowa.

Dokładnie tak jest w Twoim ulubionym państwie, euro-azjatyckim niedźwiedziu.

Bierzmy przyklad z
        >
        > Rosji.
        > Tak Wam dopomoz Bog..

Dotąd KGB pomagało, teraz uwierzyliście w Boga?
    • seledynowa powtórka z historii :-) 09.11.05, 10:42
      Od wielu lat w Polsce studenci zawsze angazuja się tam gdzie zachodzi powazne
      zagrożenie naruszenia praw obywatelskich - 1968, 1970, 1981
      być może nadszedł ten czas
      • hrabia.mileyski Re: powtórka z historii ZALECANA!!! 09.11.05, 10:53
        seledynowa napisała:

> Od wielu lat w Polsce studenci zawsze angazuja się tam gdzie zachodzi powazne
        > zagrożenie naruszenia praw obywatelskich - 1968, 1970, 1981

Chyba niedokładnie Cię czytam: jak interpretujesz zaangażowanie studentów w 1968?
        Co robili w 1970?

A od 1981 się odczep, wtedy sam jako student strajkowałem i doskonale wiem, o co
        walczyliśmy. Nie kalaj pamięci tych, którzy walczyli o uwolnienie Polski od
        komunistycznego reżimu.
        • konstantynopolitanczykiewicz Re: powtórka z historii ZALECANA!!! 09.11.05, 10:57
          nie wazne czy reżim komunistyczny, czy kaczy - studenci nie lubia jak im się
          zakłada dyby w imię jakichkolwiek ideałów;
          ja tez mam za soba kombatancka przeszłość z lat 80-tych i tez cos niecos udało
          mi sie obalić, i dlatego dziś rozumiem studentów - ustawiają się zawsze po
          stronie praw, swobód i wolności
          • hrabia.mileyski Re: powtórka z historii ZALECANA!!! 09.11.05, 11:03
            konstantynopolitanczykiewicz napisała:

ja tez mam za soba kombatancka przeszłość z lat 80-tych i tez cos niecos udało
            > mi sie obalić,

I tak Cie trzyma do tej pory? Bo chyba na trzeźwo tego nie wysmażyłeś.

• maaac Re: powtórka z historii ZALECANA!!! 09.11.05, 11:23
              hehe toż kaczyzm jest komunizmem z antykomunistyczną retoryką :)
              już mówiono że to powrót do czasów Gomułki - socjalizm + kult narodowy +
              konserwatyzm społeczny (gdzie by tam pedały w tamtych czasach występowały ;P)
      • maaac Re: powtórka z historii :-) 09.11.05, 10:56
        No i od wieków te same ośrodki socjalistyczne krzyczą "studenci do
        nauki", "Syjoniści do Syjamu", "Michnik to zdrajca". Ciekawe tylko ze od '89
        dość aktywnie zmieniają szyldy pod którymi występują. :P
        • po_godzinach Re: powtórka z historii :-) 09.11.05, 11:01
          najlepsze było to "do Syjamu" heh)))

no i "Michnik - odwieczny wróg kazdego" ...

moze i dobrze, że Kuron nie doczekał, przykro by mu było.
          • hrabia.mileyski Re: powtórka z historii :-) 09.11.05, 11:09
            Jezu, posty niektórych świadczą, że oni naprawdę gotowi są wywołać jakieś burdy!
            • po_godzinach Re: powtórka z historii :-) 09.11.05, 11:15
              ludzie maja swój rozum i nie pozwolą sobą ręcznie sterować

zawsze tak było
              • hrabia.mileyski Re: powtórka z historii :-) 09.11.05, 11:21
                Piszesz: rozum?!
                • po_godzinach Re: powtórka z historii :-) 09.11.05, 11:30
                  Tak.

• hrabia.mileyski Re: powtórka z historii :-) 09.11.05, 11:39
                    Ale na pewno "swój"? Taki "niesterowalny"?

Już gdzieś pisałem w innym watku, ze od wielu lat mam kontakt ze studentami i u
                    wiekszości znajomość nie tylko polityki jest mniej więcej taka, jak moja
                    tajników tresury kangurów.
    • bloczek4 Strajkujcie! Na kogo wywrzecie presję? Kogo to? 09.11.05, 11:44
      Kto prócz was samych na tym strajku straci?
      • po_godzinach Re: Strajkujcie! Na kogo wywrzecie presję? Kogo t 09.11.05, 11:46
        a kto ma tracic i co?

wiesz, co to strajk protestacyjny?)
        • hrabia.mileyski To w końcu maja strajkować ZA czy PRZECIW? 09.11.05, 11:49
          • asienka32 Re: To w końcu maja strajkować ZA czy PRZECIW? 09.11.05, 12:13
            A jaka róznica. Wazne zeby TV przyjechala a organizatorzy mogli sie zalapac do
            kilku wieczornych wywiadow w roznych stacjach.
            • konstantynopolitanczykiewicz kurde! jakbym słyszał swoich starych w 1981 09.11.05, 14:09
              te same gadki o spokój i rozwagę i te same kpiny ...ale i tak nam sie udało
              Dziś, życzę powodzenia kolejnemu pokoleniu studentów!
              Niech młodzi uczą starych co jest Dobre a co Złe dla panstwa i obywatela, bio
              starzy widzą już tylko koniec własnego interesu
              • maaac Re: kurde! jakbym słyszał swoich starych w 1981 09.11.05, 14:35
                Ludzie o mentalności komunistycznej zawsze tak podchodzili do sprawy ;P
                O tej rozwadze - o spokoju, o tym kto za tym naprawdę stoi. Itp. itd. :)
                Ciekawe czy wynajmą sobie Wrzodaka by robotników z Ursusa przywiózł do
                rozpędzenia tej "wstrętnej antypolskiej demonstracji". Powiedzą później że
                aktyw robotniczy się wnerwił i sam wynajął autobusy.
                Deja vu co?

Biedakom się tylko komunizm z antykomunizmem pomieszał.
                • po_godzinach a ja to widzę tak: 09.11.05, 14:43
                  oni po prostu nie widzą zadnego problemu, akceptuja istniejący stan rzeczy -
                  wcale im nie przeszkadza ani stosunkowo mały mandat PiS, ani przestępca Lepper
                  $ Co, ani nacjonalizm LPR, ani haniebne zachowania z kampanii, ani szykujacy
                  sie sysytem monopartyjny.

Oni czekają na Cud.
            • ligorta Re: To w końcu maja strajkować ZA czy PRZECIW? 09.11.05, 14:44
              > czuję w tym rękę "wieszcza".
              > Ktoś, kiedyś napisał o "półpśccu mózgu", wirusie opanowywującym coraz szersze
              > kręgi POlityków,jest w tym coś z prawdy!
              • ligorta Re: To w końcu maja strajkować ZA czy PRZECIW? 09.11.05, 14:45
                > mam ich gdzieś, idę na obiad do "Karalucha"!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka