Dodaj do ulubionych

Czy ktoś mnie łaskawie objaśni ?

15.11.05, 20:02
Cały czas słyszę z ust polityków i sympatyków PiS, ze nie mozna naprawić
gospodarki Polski póki nie zlikwiduje się "układu", nie rozbije "salonu" czy
też nie przewróci się jakiegoś "stolika" i szczęśliwie zbuduje IV RP.

Ponieważ bardzo mi zależy aby polska gospodarka została naprawiona więc z
utęsknieniem czekam aż ta wielka praca PiS została ukończona.

Tylko po czym to poznam ?

Skąd będe wiedział że już nie ma ani układu, ani salonu ?

Kiedy ktoś powie "IV RP jest gotowa teraz można rozkręcać gospodarkę" ?

Pomożecie mi to zrozumiec ?
Obserwuj wątek
    • przyladek.dobrej.nadziei Re: Czy ktoś mnie łaskawie objaśni ? 15.11.05, 20:03
      hihiro napisał:

> Cały czas słyszę z ust polityków i sympatyków PiS, ze nie mozna naprawić
      > gospodarki Polski póki nie zlikwiduje się "układu", nie rozbije "salonu" czy
      > też nie przewróci się jakiegoś "stolika" i szczęśliwie zbuduje IV RP.
      >
      > Ponieważ bardzo mi zależy aby polska gospodarka została naprawiona więc z
      > utęsknieniem czekam aż ta wielka praca PiS została ukończona.
      >
      > Tylko po czym to poznam ?
      >
      > Skąd będe wiedział że już nie ma ani układu, ani salonu ?
      >
      > Kiedy ktoś powie "IV RP jest gotowa teraz można rozkręcać gospodarkę" ?
      >
      > Pomożecie mi to zrozumiec ?

Jak zdymisjonuja Chciwca to bedziesz wiedzial.
    • pies_na_czarnych Re: Czy ktoś mnie łaskawie objaśni ? 15.11.05, 20:05
      Nie przejmuj sie. Bedzie ogloszone w prasie partyjnej.
      Kupuj Nasz Dziennik, aby nie przeoczyc :o)
    • 1normalnyczlowiek Re: Czy ktoś mnie łaskawie objaśni ? 15.11.05, 20:10
      Nie chciałeś widzieć jak "układ" okradał IIIRP m.in. Ciebie, więc nie zauważysz
      jak przestaną.
      No, chyba że po tym jak znikną z forum obrońcy oszustów.
      • przyladek.dobrej.nadziei Re: Czy ktoś mnie łaskawie objaśni ? 15.11.05, 20:11
        1normalnyczlowiek napisał:

> Nie chciałeś widzieć jak "układ" okradał IIIRP m.in. Ciebie, więc nie
        zauważysz
        > jak przestaną.
        > No, chyba że po tym jak znikną z forum obrońcy oszustów.

Ile tobie ukradli?
      • hihiro Nic z tego nie rozumiem :( 15.11.05, 20:14

> Nie chciałeś widzieć jak "układ" okradał IIIRP m.in. Ciebie, więc nie zauważysz
        > jak przestaną.

Nikt mnie nie okradł.
        No chyba ze masz na myśli państwo z podatkami i ZUS - ci łupią mnie bez litości.

Czy układ padnie jak przestane płacić podatki ?
        To miałes na myśli ?

> No, chyba że po tym jak znikną z forum obrońcy oszustów.

Czyli kto ?
        Kim są ci oszuści ?
        • zdybex Re: Nic z tego nie rozumiem :( 15.11.05, 20:31
          Może wreszcie nazwiska, liczby i dowody?
        • 1normalnyczlowiek Re: Nic z tego nie rozumiem :( 15.11.05, 20:32
          Już tłumaczyłem. Gdybyś chciał się zastanowić .....
          Spróbuję na przykładach:
          Masz w banku pieniądze. Zarząd banku z prezesem na czele wyprowadza 500mln.
          Bank upada. Tracisz. Bank nie upada ale, żeby odrobić "straty" podnosi koszty
          kredytów a obniża odsetki od oszczędności. Tracisz.
          Grupa "znajomych" wprowadza w życie prawo, że tylko oni mogą zarządzać
          firmami. Ustalają sobie pensje nieadekwatne do wyników (dzięki nim) firmy.
          Podnoszą ceny na swoje produkty. Tracisz.
          Grupa "znajomych" otrzymuje za przysłowiowe złotówki różne firmy. Wyprzedają
          majątek. Ludzi wysyłają na bezrobocie. Państwo ich musi jakiś czas utrzymywać.
          Nie ma pieniędzy na np. ochronę zdrowia. Sam płacisz. Tracisz. Itp,itd...

A teraz odpowiedz sobie:
          Gdyby .......
          Ile .....

• przyladek.dobrej.nadziei Re: Nic z tego nie rozumiem :( 15.11.05, 20:38

> Już tłumaczyłem. Gdybyś chciał się zastanowić .....
            > Spróbuję na przykładach:
            > Masz w banku pieniądze. Zarząd banku z prezesem na czele wyprowadza 500mln.

Znasz taki przypadek?

> Bank upada. Tracisz. Bank nie upada ale, żeby odrobić "straty" podnosi koszty
            > kredytów a obniża odsetki od oszczędności. Tracisz.
            > Grupa "znajomych" wprowadza w życie prawo, że tylko oni mogą zarządzać
            > firmami. Ustalają sobie pensje nieadekwatne do wyników (dzięki nim) firmy.
            > Podnoszą ceny na swoje produkty. Tracisz.

Przestan pieprzyc. Mozesz kupowac taniej u konkurencji. Zyskujesz :)

> Grupa "znajomych" otrzymuje za przysłowiowe złotówki różne firmy. Wyprzedają
            > majątek. Ludzi wysyłają na bezrobocie. Państwo ich musi jakiś czas utrzymywać.
            > Nie ma pieniędzy na np. ochronę zdrowia. Sam płacisz. Tracisz. Itp,itd...
            >
            > A teraz odpowiedz sobie:
            > Gdyby .......
            > Ile .....
            >
            >
            >
            • 1normalnyczlowiek Znam - 560 mln. 15.11.05, 22:05
              przyladek.dobrej.nadziei napisał:
              > Znasz taki przypadek?
              > Przestan pieprzyc. Mozesz kupowac taniej u konkurencji. Zyskujesz :)

Jak będziesz ich bronił, to cała ta konkurecja też będzie wywodzić się z
              "białych kołnierzyków". Stracisz (zyskasz?)!
              • przyladek.dobrej.nadziei Jakies konkrety? 15.11.05, 22:16
                • 1normalnyczlowiek Re: Jakies konkrety? 15.11.05, 22:28
                  Nie męcz. Sam poczytaj i posłuchaj wiadowości z ostatnich dni.
                  Poszukaj też informacji (m.in. program Jaworowicz), jak banki dają kredyty na
                  duże i ciekawe inwestycje. Inwestor wszystkie zezwolenia załatwił, wybudował,
                  kończy wyposażać a bank wstrzymuje ostatnią transzę kredytu, przejmuje całą
                  inwestycję i odsprzedaje "koledze po fachu". To nie są pojedyncze przypadki,
                  lecz planowa "działalność" niektórych banków.
                  • przyladek.dobrej.nadziei Re: Jakies konkrety? 16.11.05, 17:29

> Nie męcz. Sam poczytaj i posłuchaj wiadowości z ostatnich dni.
                    > Poszukaj też informacji (m.in. program Jaworowicz), jak banki dają kredyty na
                    > duże i ciekawe inwestycje. Inwestor wszystkie zezwolenia załatwił, wybudował,
                    > kończy wyposażać a bank wstrzymuje ostatnią transzę kredytu, przejmuje całą
                    > inwestycję i odsprzedaje "koledze po fachu". To nie są pojedyncze przypadki,
                    > lecz planowa "działalność" niektórych banków.

Ale kto wyprowadzil na smyczy te 560 milionow?
          • ociecdyrektor Re: Nic z tego nie rozumiem :( 15.11.05, 20:42
            A ja od sibie dodam, że jeśli NIK stwierdziła, że państwo na prywatyzacji
            samych durnych Domów Towarowych Centrum straciło ok. 80 mln zł,to warto
            przemnożyć to razy kilkaset,czy tysiąc (bo taka pewnie była skala
            złodziejstwa w prywatyzacji) i wyjdzie ci kwota,jakiej zabrakło w państwoej
            kasie,a którą trzeba było uskrobac z nowych, róznego rodzaju podatków.
    • trevik Re: Czy ktoś mnie łaskawie objaśni ? 15.11.05, 20:37
      Retoryka jest bardzo przemyslana i opiera sie bardziej na realnej gospodarce,
      niz na jakims niewidzialnym salonie (nie twierdze, ze go nie ma, ale na pewno
      wiem, ze przecietny obywatel go raczej nie widzi i musi zawierzac tzw. "mezom" w
      tej sprawie "na gebe"). Jesli PiSowi sie uda cokolwiek z gospodarka poprawic, to
      beda mogli odtrabic, ze to dlatego, ze w duzej mierze wykonczyli salon, jesli
      nie uda sie nic zauwazalnie naprawic (co jest bardziej prawdopodobne) to
      odtrabia, ze nie mogli zwalczyc salonu, bo wszyscy sie na nich uwzieli. Pomimo
      retoryki PiS wszelakiej nie sadze, aby szefowie tej partii byli na tyle naiwni,
      ze nie zdaja sobie sprawy z tego, co jest dla tych tzw. szaraczkow najwazniejsze
      (czyli ich pieniadze, ktore sie biora z kondycji gospodarki, przekladajace sie
      na poziom zycia a nie zadne pieprzenie o salonach: to ostatnie samo w sobie w
      natezeniu serwowanym przez PiS jest glownie pozywka dla tzw. "inteligentow"),

T.
    • kropekuk Bedzie jak za Bieruta (mamy czy babci spytaj): 15.11.05, 20:42
      gospodarka nie bedzie sie mozna zajac, bo zawsze gdzies jakas "esbecka"
      kontrewolucja bedzie pelzac. Bolszewia jest bolszewia, nawet, gdy jest pobozna;)
      • 1normalnyczlowiek Re: Bedzie jak za Bieruta (mamy czy babci spytaj) 15.11.05, 20:46
        kropekuk napisał:
        > gospodarka nie bedzie sie mozna zajac, bo zawsze gdzies jakas "esbecka"
        > kontrewolucja bedzie pelzac. Bolszewia jest bolszewia, nawet, gdy jest pobozna;
        > )

Dalej bawisz się w strusia?
      • hrabia.m.c Re: Bedzie jak za Bieruta (mamy czy babci spytaj) 15.11.05, 20:46
        ciekawe ,kiedy za dzisiejsza aferę z mięsem(eksport do rosji) kogos
        powieszą
        :)))
        • 1normalnyczlowiek Re: Bedzie jak za Bieruta (mamy czy babci spytaj) 15.11.05, 21:02
          hrabia.m.c napisał:
          > ciekawe ,kiedy za dzisiejsza aferę z mięsem(eksport do rosji) kogos
          > powieszą
          > :)))

Kolejny struś!
          • hrabia.m.c Re: Bedzie jak za Bieruta (mamy czy babci spytaj) 15.11.05, 21:03
            Coś sie na strusie zastawił.
            kojot??
            • 1normalnyczlowiek Albo chowasz głowę w piasek albo nie. 15.11.05, 22:11
              hrabia.m.c napisał:
              > Coś sie na strusie zastawił.
              > kojot??

Jeśli nie, to zaproponuj metody wychowawcze lub inne które wpłyną na oszustów "w
              białych kołnierzkach" ( nie mówię o zwykłych złodziejaszkach).
              Na razie wielu mówi, że sami przestaną, jak ich ładnie będziemy prosić.
      • 1normalnyczlowiek Uważasz,że minister gospodarki zajmuje się aferami 15.11.05, 22:15
        kropekuk napisał:
        > gospodarka nie bedzie sie mozna zajac, bo zawsze gdzies jakas "esbecka"
        > kontrewolucja bedzie pelzac. Bolszewia jest bolszewia, nawet, gdy jest pobozna;
        > )

Dziwnie wszyscy twierdzicie, że jak będą ścigać i karać to inne ministerstwa nic
        już nie będą w swoich dziedzinach robić.
    • rekontra głębokie zażenowane milczenie 15.11.05, 20:47
      hihiro napisał:

> Cały czas słyszę z ust polityków i sympatyków PiS, ze nie mozna naprawić
      > gospodarki Polski póki nie zlikwiduje się "układu", nie rozbije "salonu" czy
      > też nie przewróci się jakiegoś "stolika" i szczęśliwie zbuduje IV RP.

wystarczyt ci tak zwany chłopski rozum.

Gdy zobaczysz że Rywin po prostu będzie siedział w kiciu, a dziennikarze nie
      będą utyskiwali jaka ta biedaczyna, ten żeglarz śródlądowy i lew salonowyj est
      schorowana, gdy eksprezio będzie zeznawał pod przysięgą przed komisją,
      może w rytm disco polo zeznawać, gdy będzie wiadomo że znana dziennikarka
      pani P. pisze to co pisze, nie z głębokiego przeświadczenia o słuszności swego
      pisania, a że tak musi z powodu swej esbeckiej przeszłości, gdy ...

> Skąd będe wiedział że już nie ma ani układu, ani salonu ?

a salonu już nie ma, wystarczy poczytać co pisze Michnik i że odpowiada mu
      głębokie zażenowane milczenie, Olejnik toczy spojrzeniem nienawiść w
      telewizorze, więc gdzie jej tam w głowie saloniki, gdzie czasy gdy mieściła
      saię na tylnym siedzeniu auta z Urbanem i Michnikiem. Salon rzucono do mediów,
      częśc salonu do wynajęcia robi w reklamie proszków do czyszczenia zębów, a
      część reklamuje szczotki. Nikt nie podpisuje listów, ani Grabowski, ani
      Strzelecki, ani Fronczewqski, ani Olbrychskli. Zamilkli. Salonowa Niezabitowska
      zawiesiła sprawę, Kozłowskiego nie słychać, a psycholog od dzieci S. ma nowe.
      Kto tam jeszcze? .... poczytaj wysokie obcasy, zobacz jak cienkok piszą.
      • olany_klient Re: Jeśli ten salon zniknie.... 15.11.05, 20:50
        ... to jego miejsce zajmie następny, tym razem ten właściwy - PiSuarowy ;-)
        • przyladek.dobrej.nadziei Re: Jeśli ten salon zniknie.... 15.11.05, 21:06
          olany_klient napisał:

> ... to jego miejsce zajmie następny, tym razem ten właściwy - PiSuarowy ;-)

Cos ty, Wersal sie skonczyl. Po zlikwidowaniu salonu towarzystwo przeniesie sie
          do Samejobory.
      • hihiro To jakieś metne takie i spiskowe :( 15.11.05, 21:17
        rekontra napisał:

> hihiro napisał:
        >
        > > Cały czas słyszę z ust polityków i sympatyków PiS, ze nie mozna naprawić
        > > gospodarki Polski póki nie zlikwiduje się "układu", nie rozbije "salonu"
        > czy
        > > też nie przewróci się jakiegoś "stolika" i szczęśliwie zbuduje IV RP.
        >
        >
        > wystarczyt ci tak zwany chłopski rozum.

> Gdy zobaczysz że Rywin po prostu będzie siedział w kiciu, a dziennikarze nie
        > będą utyskiwali jaka ta biedaczyna, ten żeglarz śródlądowy i lew salonowy
        > jest schorowana, gdy eksprezio będzie zeznawał pod przysięgą przed komisją,
        > może w rytm disco polo zeznawać, gdy będzie wiadomo że znana dziennikarka
        > pani P. pisze to co pisze, nie z głębokiego przeświadczenia o słuszności swego
        > pisania, a że tak musi z powodu swej esbeckiej przeszłości, gdy ...

Czyli krótko mówiąc wystarczy zeby Rywin poszedł do więzienia, a Kwaśniewski
        zeznał przed jakąś komisją ?

Nie bardzo rozumiem tego wątku z dziennikarzami. Czy chcesz dac do zrozumienia,
        że dziennikarze nie mogą pisac tego na co mają ochote tylko muszą pisac to co
        ktos im karze ?

> > Skąd będe wiedział że już nie ma ani układu, ani salonu ?
        >
        > a salonu już nie ma,

No to super :)
        Czyli zostało nam tylko przesłuchanie Kwaśniewskiego oraz przywrócenie cenzury.

A co potem ?
        • rekontra co potem 15.11.05, 21:25
          hihiro napisał:

> A co potem ?

ponownie napiszę:

widzisz te trzy kropki po "gdy" ?

gdy ...

i ponownie przeczytaj co napisałeś, i pomysl co ja mogę sobie pomysleć
          o twoim rozgarnięciu :))

• hihiro Re: co potem 15.11.05, 21:32
            rekontra napisał:

> hihiro napisał:
            >
            > > A co potem ?
            >
            > ponownie napiszę:
            >
            > Gdy zobaczysz że Rywin po prostu będzie siedział w kiciu, a dziennikarze nie
            > będą utyskiwali jaka ta biedaczyna, ten żeglarz śródlądowy i lew salonowyj est
            > schorowana, gdy eksprezio będzie zeznawał pod przysięgą przed komisją,
            > może w rytm disco polo zeznawać, gdy będzie wiadomo że znana dziennikarka
            > pani P. pisze to co pisze, nie z głębokiego przeświadczenia o słuszności swego
            > pisania, a że tak musi z powodu swej esbeckiej przeszłości, gdy ...
            >
            > widzisz te trzy kropki po "gdy" ?
            >
            > gdy ...
            >
            > i ponownie przeczytaj co napisałeś, i pomysl co ja mogę sobie pomysleć
            > o twoim rozgarnięciu :))

No i na tym polega problem z PiS
            Nigdy nie mówicie tylko sugerujecie.

A ja właśnie chcę aby ktoś napisał wreszcie czym ma sie zajmować przez
            najbliższe 4 lata rząd i parlament. Zapłacimy za ich pracę kilkaset milionów (a
            moze nawet kilka miliardów ?) złotych. Wiec chcę wiedziec ZA CO ?

Mechanik kończy prace gdy samochód jest na chodzie.
            Murarz gdy powstanie mur.

A po czym poznamy że PiS zrobił to co obiecał zrobić ?

Czy to takie trudne ?
            Jeśli głosowałes na PiS to chyba musisz wiedziec DLACZEGO ?
            • rekontra Re: co potem 15.11.05, 21:35
              hihiro napisał:

> No i na tym polega problem z PiS
              > Nigdy nie mówicie tylko sugerujecie.

a potrafisz napisać co sugeruję? i to jakoś logicznie uzasadnić ?
              • hihiro Re: co potem 15.11.05, 21:46
                rekontra napisał:

> hihiro napisał:
                >
                >
                > > No i na tym polega problem z PiS
                > > Nigdy nie mówicie tylko sugerujecie.
                >
                > a potrafisz napisać co sugeruję? i to jakoś logicznie uzasadnić ?

Właśnie nie wiem co sugerujesz.
                Dlatego usilnie i uprzejmie proszę o jasną wykładnie tego co napisałeś.

Bo ze zdania:

Wynika z tego, że twoim zdaniem Rywin musi odbyć karę, Kwasniewski ma zeznawać,
                a dziennikarze nie mogą pisac tego co piszą. I jeszcze "gdy..."

Ale co "gdy..." ?

Nie potrafisz tego sprecyzowac ?
                • rekontra aha 15.11.05, 21:53
                  hihiro napisał:

> rekontra napisał:
                  >
                  > > hihiro napisał:
                  > >
                  > >
                  > > > No i na tym polega problem z PiS
                  > > > Nigdy nie mówicie tylko sugerujecie.
                  > >
                  > > a potrafisz napisać co sugeruję? i to jakoś logicznie uzasadnić ?
                  >
                  > Właśnie nie wiem co sugerujesz.

napisałeś, NIGDY nie mówicie TYLKO sugerujecie,
                  a teraz piszesz, że nie wiesz "co ja sugeruje",

czyli wiesz, że sugeruję, bo zawsze sugeruję i tylko sugeruję,
                  ale nie wiesz co sugeruję i z tym masz problem?
                  • hihiro Po co krecisz ? 15.11.05, 22:32
                    rekontra napisał:

> > > > No i na tym polega problem z PiS
                    > > > > Nigdy nie mówicie tylko sugerujecie.
                    > > >
                    > > > a potrafisz napisać co sugeruję? i to jakoś logicznie uzasadnić ?
                    > >
                    > > Właśnie nie wiem co sugerujesz.
                    >
                    > napisałeś, NIGDY nie mówicie TYLKO sugerujecie,
                    > a teraz piszesz, że nie wiesz "co ja sugeruje",

To oczywiste ?
                    Gdybyś pisał wprost to kazdy wiedziałby o co ci chodzi.
                    Ty sugerujesz. Puszczasz oko, nie kończysz zdania, każesz się domyślać.
                    Dlaczego ?
                    Co starasz się ukryć ?
                    Czego sie wstydzisz ?

> czyli wiesz, że sugeruję, bo zawsze sugeruję i tylko sugeruję,
                    > ale nie wiesz co sugeruję i z tym masz problem?

No właśnie mam problem.
                    Sugestia to rodzaj bezpośredniego przekazu, poprzez który dana osoba wywiera
                    wpływ na decyzje, przekonania, myśli, opinie i zachowanie innej osoby lub grupy
                    osób, nie odwołując się do racjonalnej argumentacji i nie stosując przymusu.

Cały czas grzecznie prosze o racjonalne i jednoznaczne określenie CO rozumiecie
                    pod pojeciem "rozbicia układu" czy "salonu" czy "stolika" czy co tam jeszcze
                    chcecie.

Przeciez to niemożliwe żeby kilka milionów ludzi (sympatycy i członkowie PiS)
                    dążyli do czegoś czego nie są w stanie określić ! To by swiadczyło o jakimś
                    zbiorowym szaleństwie. Chcę wierzyć, że tak nie jest. Ale ty mi tego nie
                    ułatwiasz :(
    • hrabia.m.c Re: vco tu objaśniac. 15.11.05, 20:52
      Żeby w gospodarce cos naprawic,to trzeba znać tabliczkę mnorżenia,
      a jak sie jej nie zna ,
      to nawet spiskow nie można się doliczyc:)i nie dziwota,że
      wanny sie kocą
      • zdybex Re: vco tu objaśniac. 15.11.05, 21:05
        W 1968 bodaj Waw---kiego za afere miesna skazano na szafot i powieszono. Miał
        co prawda pare kilo złota w sztabkach ale pewnie oszczedzal od embriona. Wyrok
        oczywiscie za wysoki. Teraz rehabilitacja ale, ze nakombinował to fakt. A tu
        prawie bańka odszkodowania dla zstępnych (DR KIDLER).. Mam nadzieję że obecni
        posiadacze cholera wie skad fortun tez po 38 latach doczekaja sie
        sprawiedliwych procesów. I moi wnukowie będa sie mogli ustawić do kasy po
        odzyskane w tym trybie pieniądze na które moje pokolenie zapracowało a garstka
        cwaniaków je rozkradła i jeszcze ma czelnosc pokazywać sie publicznie.
      • 1normalnyczlowiek Re: vco tu objaśniac. 15.11.05, 21:06
        hrabia.m.c napisał:
        > Żeby w gospodarce cos naprawic,to trzeba znać tabliczkę mnorżenia,
        > a jak sie jej nie zna ,
        > to nawet spiskow nie można się doliczyc:)i nie dziwota,że
        > wanny sie kocą

Czerwoni złodzieje mają swoją tabliczkę mnożenia (mnożenia czego?).
        • zdybex Re: vco tu objaśniac. 15.11.05, 21:08
          Czarni maja swoją tabliczkę. Dziurawy dach, zepsute ogrzewanie nie istniejace
          nigdy, i ofertę zbawienia.
          • 1normalnyczlowiek Cześć kolejny strusiu. 15.11.05, 21:12
            Gdzie jeszcze Murzynów biją?
        • 1normalnyczlowiek TVP3 Pitera, 15.11.05, 21:09
          "Eksperci" mówią, że lepiej nic nie robić w sprawie korupcji. Złodziejom i
          oszustom po prostu znudzą się przestępstwa i wejdą sami na dobrą drogę.
          • przyladek.dobrej.nadziei Re: TVP3 Pitera, 15.11.05, 21:12

> "Eksperci" mówią, że lepiej nic nie robić w sprawie korupcji. Złodziejom i
            > oszustom po prostu znudzą się przestępstwa i wejdą sami na dobrą drogę.

Kolejny strus :)
        • karbat Re: Ludzie wam na oczy padlo 15.11.05, 21:17
          Przeciez te uklady wspoltworzyl przed 15 laty
          1) Walesa
          2) rzad Mazowieckiego (Suchocka )
          3) episkopat
          (no i oczywiscie Solidarnosc miala tez cos do powiedzenia )

rzadzili i uradzili razem;
          Wojt walesa ,pan komunista i pleban z eposkopatem

GRUBA KRESKA
          wiec to oni usankcjonowali pozniejszy stan .....zalegalizowali pozniejszy
          porzadek tzn, ich trzeba by zamknac
          ja twierdze ,ze im skoczycie
          • m.rycho Re: Ludzie wam na oczy padlo 15.11.05, 21:39
            hihiro napisał:
            >Skąd będe wiedział że już nie ma ani układu, ani salonu ?<
            Jak Pis opanuje media to dowiesz się tego z prasy,radia i telewizji.
            Jak nie opanuje mediów to będziesz słyszał,że nic mu nie wychodzi.
            karbat napisał:
            >ja twierdze ,ze im skoczycie <
            Ja się z tym zgadzam.
            • konstytucjonalista Re: Ludzie wam na oczy padlo 16.11.05, 19:37
    • hihiro Dlaczego skrywacie prawde ? 15.11.05, 23:05
      Piszecie setki listów, żeby wykazać cudzą głupotę, a jak grzecznie proszę o
      objaśnienie to nikt nie ma czasu ?

Przecież o to walczycie.
      Za tym głosowaliscie.

Nie umiecie tego nazwać ?
    • hihiro Czy to możliwe że nie wiecie o co wam chodzi ? 16.11.05, 07:13
      Wciąz nie dostałem odpowiedz na zasadnicze pytanie - co jest głównym celem rządu
      PiS.

• 1normalnyczlowiek Re: Czy to możliwe że nie wiecie o co wam chodzi 16.11.05, 10:23
        hihiro napisał:
        > Wciąz nie dostałem odpowiedz na zasadnicze pytanie - co jest głównym celem rządu
        > PiS.

Jeśli dalej będziesz zatykał uszy podczas wypowiedzi np. Premiera i zasłaniał
        wybiórczo oczy przed komputerem, to nigdy się nie doeiesz.
        Otwórz oczy (puk, puk):
        Naprawa państwa i jednocześnie rozwój gospodarki wolnorynkowej.
        • hihiro Re: Czy to możliwe że nie wiecie o co wam chodzi 16.11.05, 17:27
          > Naprawa państwa i jednocześnie rozwój gospodarki wolnorynkowej.

Czyli co ?
          Ale konkretnie prosze bo na bełkocik jestem uczulony :)
    • lauriane Re: Czy ktoś mnie łaskawie objaśni ? 16.11.05, 10:13
      W roku 2001 PRL-bis zajmowala 43-cie bodaj miejsce w rankingu krajow
      skorumpowanych (Intl Transparency), obecnie zajmuje chlubne 70-te, przeganiajac
      Bialorusie, Columbie itp.....
      Bedzie mozna mowic o jakims sukcesie, jesli Dzikie Pola wroca do pierwszej 40-
      ki krajow skorumpowanych.
      To czesciowo przynajmniej odpowiada na Twoje pytanie?
      J.C.
      • hihiro Re: Czy ktoś mnie łaskawie objaśni ? 16.11.05, 17:29
        lauriane napisał:

> W roku 2001 PRL-bis zajmowala 43-cie bodaj miejsce w rankingu krajow
        > skorumpowanych (Intl Transparency), obecnie zajmuje chlubne 70-te, przeganiajac
        >
        > Bialorusie, Columbie itp.....
        > Bedzie mozna mowic o jakims sukcesie, jesli Dzikie Pola wroca do pierwszej 40-
        > ki krajow skorumpowanych.
        > To czesciowo przynajmniej odpowiada na Twoje pytanie?

NIE

Nadal nie wiem po czym to poznam :(
        • lauriane Re: Czy ktoś mnie łaskawie objaśni ? 16.11.05, 17:40
          hihiro napisał:

> lauriane napisał:
          >
          > > W roku 2001 PRL-bis zajmowala 43-cie bodaj miejsce w rankingu krajow
          > > skorumpowanych (Intl Transparency), obecnie zajmuje chlubne 70-te, przega
          > niajac
          > >
          > > Bialorusie, Columbie itp.....
          > > Bedzie mozna mowic o jakims sukcesie, jesli Dzikie Pola wroca do pierwsze
          > j 40-
          > > ki krajow skorumpowanych.
          > > To czesciowo przynajmniej odpowiada na Twoje pytanie?
          >
          > NIE
          >
          > Nadal nie wiem po czym to poznam :(
          L. GDP, bezrobocie, wyniki dochodow przedsiebiorstw itp itp (to innej beczki)...
          A jesli dalej NIE, to odsylam po porady do Urbana.....
          ¨J.C.
          • hihiro Re: Czy ktoś mnie łaskawie objaśni ? 16.11.05, 17:44
            lauriane napisał:

> hihiro napisał:
            >
            > > lauriane napisał:
            > >
            > > > W roku 2001 PRL-bis zajmowala 43-cie bodaj miejsce w rankingu krajo
            > w
            > > > skorumpowanych (Intl Transparency), obecnie zajmuje chlubne 70-te,
            > przega
            > > niajac
            > > >
            > > > Bialorusie, Columbie itp.....
            > > > Bedzie mozna mowic o jakims sukcesie, jesli Dzikie Pola wroca do pi
            > erwsze
            > > j 40-
            > > > ki krajow skorumpowanych.
            > > > To czesciowo przynajmniej odpowiada na Twoje pytanie?
            > >
            > > NIE
            > >
            > > Nadal nie wiem po czym to poznam :(
            > L. GDP, bezrobocie, wyniki dochodow przedsiebiorstw itp itp (to innej beczki)..

A dokładniej....:)
            Jakie ma byc planowane bezrobocie za rok, 2,3,4 lata ?
            Jakie PKB ?
            Jakie "wyniki dochodow przedsiebiorstw" (co to jest i jak sie to mierzy ?) ?
            I jakie te itp... z innej beczki.

A jak to już podasz to poproszę jeszcze o wskazanie źródła - bo w exposee tego
            nie było :(

> A jesli dalej NIE, to odsylam po porady do Urbana.....

Sugerujesz, ze Urban jest bardziej kompetentny i komunikatywny od premiera ?
            Sądziłem, że PiS nie lubi urbana :)
            > ¨J.C.
    • konstytucjonalista Re: Czy ktoś mnie łaskawie objaśni ? 16.11.05, 19:36
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka