Dodaj do ulubionych

Premier znów gościem Radia Maryja

• kosar Igrzyska... 17.11.05, 11:19
      cały czas trwają! Niech plebs się cieszy! Dostaniemy becikowe, urlopy
      macierzyńskie a inne rzeczy wprowadzimy po cichu, i chleba z tego nie
      przybędzie! A z zapłodnienia in vitro to się dzieci rodzą jak tego nie wie
      premier, czyżby te dzieci były gorsze? Nie dostaną becikowego? TKM!!!!!!!!!
      • koloratura1 Re: Igrzyska... 17.11.05, 11:36
        Coś, Ty, Kosar! Wogóle ich nie będzie.
        • kosar Re: Igrzyska... 17.11.05, 11:43
          będą, będą i to takie, że nawet nam się nie śni! pernamentne igrzyska! wszystko
          bylebyśmy zapomnieli o obietnicach z kampanii jednej i drugiej!
      • xtrin Re: Igrzyska... 17.11.05, 11:54
        > A z zapłodnienia in vitro to się dzieci rodzą jak tego nie wie
        > premier, czyżby te dzieci były gorsze? Nie dostaną becikowego?

:)))
        Czy dzieciom z in vitro należy się "becikowe"?
        To bardzo poważna kwestia, parlament koniecznie powinien uchwalić ustawę ten
        problem rozwiązującą! Już widzę tą specjalną Komisję d/s Poczęcia, badającą czy
        dziecko na pewno zostało poczęte "po bożemu" (to nie tylko in vitro, to też
        związki pozamałżeńskie, orgie i inne zboczenia).
    • b.krakus Re: czy wy w gazetach czytacie tylko tytuły? 17.11.05, 11:45
      no i co, nie miałem racji?!
      • asienka32 Re: czy wy w gazetach czytacie tylko tytuły? 17.11.05, 11:54
        Prośba - nie odpowiadaj więcej na moje posty.
        Można dyskutować, nawet ostro, ale chamskich i prostackich odzywek nie mam
        ochoty czytać.
    • piaf.e moze odbiegam od tematu... 17.11.05, 12:01
      ...ale moze ktos wie:kto do kogo dzwonił?premier do RM, czy rydzyk do premiera?
      nie dawno juz cos było z telefonami ze premier dzwonił,ktos tam nie odbierał
      telefonu,giertych z lepperem czekali na telefon....
      • piaf.e Re: moze odbiegam od tematu... 17.11.05, 12:07
        ps. mam przeczucie ze w UE,niedlugo pozmieniają numery telefonow, coby sie
        niektorzy dodzwonic nie mogli(to w dalszym ciągu ironia)
    • xtrin Tematy zastępcze. 17.11.05, 12:03
      Przedstawienie pod nazwą IV RP zdecydowanie się rozkręca.
      Już było o stoliku do brydża, teraz pora na broń większego kalibru - aborcja!
      Jak zwykle temat wywlekany w sytuacjach awaryjnych, by odwrócić uwagę od
      rzeczywistych problemów. Ustawy nikt i tak nie ruszy, bo choć pierońsko zła,
      jest jedynym możliwym w chwili obecnej kompromisem. Ale w kwestii antykoncepcji
      i in vitro mogą popsuć wiele, a Polaczki będą się radować, że jest "po bożemu".
      W następnym odciunku: teczki.
      • xtrin Re: Tematy zastępcze. 17.11.05, 12:05
        Jedyna pociecha w tym, że w tym tempie to im się szybko tematy zastępcze
        skończą. I co wtedy?
    • jotes61 pelnomocnik premiera 17.11.05, 12:08
      Dlaczego ktoś ma decydować za mnie w sferze która jest moją osobistą
      sprawą?.Nie chcę swietojebliwego premiera który boi się wody święconej i leży
      krzyżem w kosciele.Czy występując w radiu Maryja nie obraża uczuc ludzi innych
      wyznan,tak się z tym afiszując? .Chora sprawa i chore państwo.Nie chcę
      katolickiego szariatu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • asienka32 Re: czy wy w gazetach czytacie tylko tytuły? 17.11.05, 12:15
      Ale nie dokończyłam. Rozczarowany?

Można GW wiele zarzucić, ale na pewno nie chamstwo i brak profesjonalizmu /nie
      raz to powtarzaam w dyskusjach/. Czego nie można powiedzieć o koledze b.krakus.
      • kubala11 Re: czy wy w gazetach czytacie tylko tytuły? 17.11.05, 12:17
        asienka32 napisała:

> Ale nie dokończyłam. Rozczarowany?
        >
        > Można GW wiele zarzucić, ale na pewno nie chamstwo i brak
        profesjonalizmu /nie
        > raz to powtarzaam w dyskusjach/. Czego nie można powiedzieć o koledze
        b.krakus.
        >

Czy rozczarowany? Nie.
        Swoją drogą ciekawe czy literka "b" w nicku tego gostka oznacza "były". Jeśli
        tak to Bogu dzięki.
        • asienka32 Re: czy wy w gazetach czytacie tylko tytuły? 17.11.05, 12:19
          Mnie to oblata czy były czy nie, bo ja z innego końca kraju :)
    • japolak będą kary śmierci za marnowanie plemników? 17.11.05, 12:17
      Ciut pogubiłem się
      Czy pan premier jest teraz organem ojca Rydzyka - czy ojciec jest organem
      premiera?
      Jutro włączę radiomaryjko by dowiedzieć się, kogo ojciec Rydzyk wybrał na
      rządzowego obrońcę życia...
      A tylu dobrych chrześcijan jest do wyboru, gotowych wypisać nawet Polskę z UE,
      byleby wprowadzić w naszym kraju karę śmierci "dla urodzonych".
      Czy kary śmierci za próby aborcji, za stosowanie prezerwatyw i zapładnianie "in
      vitro" zlikwidują katolicko-średniowieczną antykoncepcję, polegającą na
      ładowaniu niemowląt do beczek po kapuście, zamrażarek, ich "eksportowaniu" -
      całe szczęście do adopcji, nie zaś na handel organami czy na mięso...
      Swoją drogą co taka bezrobotna kobieta, uczona w kościele, że "ma iść i
      rozmnażać się" mogła zrobić lepszego, niż oddać dziecko do adopcji? Nawet mając
      nadzieję na jakieś grosze, by oczywiscie nie popełnić śmiertelnego grzechu,
      kupując prezerwatywę, ale "staropolskim obyczajem" na litra?
      Zostawić to niemowlę jak poprzednie w przytułkach? Teraz jest zaszczuta - a
      innego dnia poczytamy sobie, iż domy dziecka nie mają pieniędzy na jedzenie,
      brak chętnych do adopcji, jakiś "cywil", ksiądz albo starszy kolega zgwałcił w
      takim przytułku kilkuletnią dziewczynkę lub chłopczyka.
    • arturasyn RM 17.11.05, 12:58
      a gdzie ma mówić, w komuszych mediach?
      • scoutek Re: RM 17.11.05, 13:17
        arturasyn napisał:

> a gdzie ma mówić, w komuszych mediach?

jak taki madry to niech jeszcze ma odwage przekonywac nieprzekonanych...
    • zigzaur A czy pamiętacie 17.11.05, 13:01
      A czy pamiętacie inicjatywę ustawodawczą z czasów AWS, kiedy to chciano
      wprowadzić karę 10 lat pozbawienia wolności za posiadanie obrazków
      przedstawiajacych, cytuję:
      "organy płciowe w trakcie stosunku"?

Czy pamiętacie pomysłodawców?
      • xtrin Re: A czy pamiętacie 17.11.05, 14:42
        > Czy pamiętacie pomysłodawców?

Strzelam: ZChN w osobach Jurka i Marcinkiewicza? :)
    • walbrzych SZKODA PIENIĘDZY I CZASU NA DOJAZDY !!! 17.11.05, 13:02
      Obserwując pracę premiera Marcinkiewicza i jego częste wyjazdy do radia Maryja w Toruniu sugeruję, aby pan premier przeniósł swoją siedzibę na folwark ojca Rydzyka. Polski podatnik zaoszczędzi na dojazdach premiera, a przy okazji Marcinkiewicz zawsze będzie pod ręką wielebnego ojca Rydzyka.
    • krzysztof3 Forumowicze, proszę bez inwektyw pod adresem kazia 17.11.05, 13:15
      jakbyście mieli taki bohaterski zyciorys, przezyli zchn, rząd buzka, tyle lat
      wspólnie z jednojajowcami naznaczonymi od dzieciństwa przekleństwm kradzieży
      ciała niebieskiego, itp., itd., to byście sami szukali zamkniętego zakładu
      leczniczego im o. rydzyka :))
    • casablanca131 A MOŻE BY ICH WYKASTROWAĆ????? 17.11.05, 13:43
      czytam takie rzeczy , i ciśnienie mam 200 na 300, zjeby!co taki rydzyk, marcinkiewicz i giertych będą rządzić moim brzuchem!!?? w takim razie za każde nie chciane dziecko, jeden z partii lub kleru niech zostanie wykastrowany!!
      środki antykoncepcyjne? na usta cisną mi sie takie słowa które by forum nie opublikowało. jasne narobić dzieci a potem zęby w ściane, zarobki niskie, podwyżek zero od jakis trzech lat, a podatki i ceny rosną i rosną, K....! 1000 złotych becikowe?? co za paranoja!normalnie brak mi słów, niech sie odp... od mojego brzucha, bo inaczej baby zaczna się dop.. do ich narządów, i to wam "drodzy" politycy gwarantuję!!
      • katarzyna.mankowska A MOŻE BY TYCH REDAKTORKÓW OBRZEZAĆ ????? 17.11.05, 15:14
        Z GW (TYCH NIE OBRZEZANYCH) :)
        • bikej5 Re: A MOŻE BY TYCH REDAKTORKÓW OBRZEZAĆ ????? 17.11.05, 17:59
          stuknij sie w ten swój pusty leb ,rasistko
          • chateau Re: A MOŻE BY TYCH REDAKTORKÓW OBRZEZAĆ ????? 17.11.05, 18:46
            Raczej nimfomanko ;)
            • pejs_majcznaka Re: A MOŻE BY TYCH REDAKTORKÓW OBRZEZAĆ ????? 19.11.05, 15:28
              obrzezac juz obrzezanych ????
              lepiej wykastrowac :)
        • r0b0l OBRZEZAĆ w imię wartości. niech żyje faszyzm 19.11.05, 14:21
    • karul imperium ciemnosci 17.11.05, 14:48
      triumfuje w papiezowie! a chcieliscie czwartej japonii, balwany.
    • xtrin nihil novi 17.11.05, 14:53
      Warto też pamiętać, że Marcinkiewicz wsławił się na początku lat 90, gdy jako
      wiceminister edukacji w rządzie Suchockiej sprzeciwiał się edukacji seksualnej.
      Nota bene to był zdaje się jedyny moment, gdy się czymkolwiek wsławił, aż do
      chwili wyskoczenia zza pleców Kaczyńskich prosto na premierowski stołek.
    • przyladek.dobrej.nadziei Dlaczego Marcinkiewicz tam wystepuje skoro 17.11.05, 15:15
      podobno tego radia slucha tylko 4% Polakow?
      • piaf.e Re: Dlaczego Marcinkiewicz tam wystepuje skoro 17.11.05, 15:29
        a moze te 4% to ci co nie słuchają.ostatnio dzwoniono do mnie z sądarzem i
        pytaniem jakich stacji radiowych słucham,ale było tam ograniczenie wiekowe
        chyba od 15 do 40 lat,mam nadzieję ze to nie z tamtąd te dane odnosnie 4%
        słuchających RM.
        • przyladek.dobrej.nadziei Re: Dlaczego Marcinkiewicz tam wystepuje skoro 17.11.05, 16:17
          piaf.e napisała:

> a moze te 4% to ci co nie słuchają.ostatnio dzwoniono do mnie z sądarzem i
          > pytaniem jakich stacji radiowych słucham,ale było tam ograniczenie wiekowe
          > chyba od 15 do 40 lat,mam nadzieję ze to nie z tamtąd te dane odnosnie 4%
          > słuchających RM.

Skoro Marcinkiewicz tak czesto tam wystepuje, to niech zrobia RM oficjalna
          rozglosnia rzadowa.
          • piaf.e Re: Dlaczego Marcinkiewicz tam wystepuje skoro 17.11.05, 17:57
            popieram projekt,aczkolwiek nieoficjalnie juz to zrobiono
      • mamablues Re: Dlaczego Marcinkiewicz tam wystepuje skoro 19.11.05, 01:49
        przyladek.dobrej.nadziei napisał:

> podobno tego radia slucha tylko 4% Polakow?

Zasięg dzienny - 3,5%. Udział w rynku - 2,1%.
        W porównaniu z TOK FM to faktycznie gigant:)
        TOK FM - zasięg dzienny 0,8%. Udział w rynku - 0,6%

Źródło: Radio Track SMG/KRC A Millward Brown Company, ogół badanych, sierpień
        2005 – październik 2005
    • pozytyweczka "gratulacje" dla rzadu 17.11.05, 16:39
      Widze, ze rzad zaczyna promowac rozprzestrzenianie sie wirusa HiV, moje
      gratulacje i chorob wenerycznych. Ba a jakie to wspaniale dla rodzin
      patologicznych, gdzie slowo o tajemniczym brzmieniu "prezerwatywa" jest
      nieznane. Coz, najlepiej, zyc w ciemnocie i za ciemnote przeplacic zyciem. Mam
      nadzieje, ze sa w tym kraju madrzy i rozsadni ludzi, ktorzy wezma pod uwage
      chore konsekwencje tej ustawy.
      • lvlarynat To naturalne, że porozumiewa się z elektoratem 18.11.05, 03:45
        za pośrednictwem tej radiostacji, której głównie słuchają wyborcy PiS.
        Trzeba pamiętać, że w wyborach do sejmu i senatu - na 30,2 miliona Polaków
        uprawnionych do głosowania - na PiS głosowało niespełna 3,2 miliona, to jest
        dokładnie 10,51%.
        I teraz PiS ma problem - jak to zrobić, żeby skutecznie (a równocześnie długo i
        bez protestów sił pozaparlamentarnych) realizować wolę skrajnie konserwatywnej
        mniejszości, będąc partią popieraną jedynie przez tak nieliczną część
        społeczeństwa.
        Sczęśliwie dla PiS - dzięki obowiązującej ordynacji proporcjonalnej skład Sejmu
        pozwala na budowanie parlamentarnej koalicji, która choc ma jedynie 20
        procentowe poparcie społeczne - dysponuje w Sejmie większością głosów,
        wystarczajacą do uzyskania wotum zaufania dla rządu i do "przepychania" ustaw.
        Drugim szczęśliwym dla PiS zbiegiem okoliczności - jest opanowanie kluczowych
        organów władzy państwowej (Prezydent, Sejm, Senat, Rząd) co daje możliwość
        wywierania skutecznego wpływu na skład personalny, a co za tym idzie na
        praktyke działania następnych instytucji, których władze sa powoływane przez
        Prezydenta, Rząd, Sejm i Senat. To jest ogromna władza. Ale na trochę
        glinianych nogach. Dlatego niezbędna jest stała mobilizacja zwolenników, ciągłe
        atakowanie opozycji w celu osłabienia jej wpływów i spacyfikowania klubu
        parlamentarnego (jakby jeszcze trwała kampania wyborcza). Kluczową sprawą staje
        sie też całkowite podporządkowanie PiSowskim władzom państwowym publicznej
        telewizji i publicznego radia. Personalne, merytoryczne i finansowe. Stąd m.in.
        pomysł, żeby abonament i środki zarabiane na reklamach - które dają publicznym
        mediom pewien zakres autonomii - zastąpić podatkiem i włączyć PR i TVP w system
        finansowania budżetowego. Dzięki czemu skończy się 16 letni eksperyment z
        tzw "nadawcami publicznymi" i nastąpi powrót (jak za PRL) do ręcznego
        sterowania przez rząd i partię rządzącą.
        Póki co - najbliższym i najdogodniejszym narzędzim propagandowym umacniajacego
        się reżymu są Radio Maryja i TV Trwam. Co nie pozostanie bez wpływu na wzrost
        ich pozycji wśród innych nadawców, na różne korzysci i przywileje, i na
        umocnienie się pozycji "Wielkiego Redemptorysty" w państwie i w Kosciele.
    • mamablues Za co mnie wycięto? 18.11.05, 02:04

• r0b0l to osobista decyzja premiera... 19.11.05, 14:17
      a ja głupi myślałem że to kraj demokratyczny a nie prywatne rancho kaczorów zarządzane przez pajacyka Kazia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka