Dodaj do ulubionych

List otwarty do Forum Kraj

26.11.05, 14:28
Chciałbym dowiedzieć się dlaczego moje posty na Forum Kraj, które zwracają
uwagę na paradoks, że jeśli przyjmuje się dowolność organizowania wszelkich
zgromadzeń, a władza publiczna nie ma prawa zaprotestować, to należy przyjąć,
że Marsz Równości dla Pedofilii też mógłby odbyć się bez skrępowania. Piszę na
ten temat artykuł.
Nie wiem czy posty te zostały usuwane przypadkowo, czy na żądąnie.
Mam nadzieję, że to pomyłka. Jest mi przykro, że nie mogę wypowiedzieć swojego
zdania i jestem tak traktowany.
W końcu problem, wydaje mi się, istnieje. W poscie nikogo nie obrażałem.
Bardzo proszę o odpowiedź. Prosicie przecież, żeby wszystkie wątpliwości
wyjaśniać w ten sposób. Mam nadzieję, że na Forum Kraj nie będzie równych i
równiejszych.

Dziękuję
z szacunkiem
vicemichnik
Obserwuj wątek
    • mak67 Re: List otwarty do Forum Kraj 26.11.05, 14:29
      Nie masz racji GW nie ogłosiła jeszcze, że wymieniona przez ciebie ułomność
      jest OK.
    • idiotyzmy-kacze Jeżeli dobrze cię zrozumiałem 26.11.05, 14:31
      to jesteś pedofilem i chcesz poparcia Forum Kraj dla twoich niezdrowych skłonności ?! To ochydna prowokacja, zgłaszam stanowczy sprzeciw !
      • ksiaze.ciemnogrodu Re: Jeżeli dobrze cię zrozumiałem 26.11.05, 14:32
        pedoflia to orietacja taka sama jak homoseksualizm..zgadzam się ze to jest
        niezdrowe ale albo uznajemy wszystkie zboczenia albo żadnego
        • idiotyzmy-kacze Re: Jeżeli dobrze cię zrozumiałem 26.11.05, 14:34
          ty też jesteś pedofilem ?! To się nadaje do gazet.
          • ksiaze.ciemnogrodu Re: Jeżeli dobrze cię zrozumiałem 26.11.05, 14:42
            nie nie jestem ale chyba mam prawo dopominac się o nich..ty tez nie jesteś
            zapewne pedziema mimo to stajesz w ich obronie...skoro mozna tolerować jedno
            zboczenie (homoseksualne) to dlaczego mamy dyskryminować inne seksupodoania?
            • idiotyzmy-kacze Re: Jeżeli dobrze cię zrozumiałem 26.11.05, 14:50
              Znajdź chociaż jeden mój post w którym stanąłem w obronie pedziów. Natomiast obrona przez ciebie pedofilów to coś naprawdę obrzydliwego.
              • dr.vlad [...] 27.11.05, 11:45
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • dr.vlad [...] 27.11.05, 11:54
              • dr.vlad ......... 27.11.05, 22:26
                Wiadomosć została usunięta bo w GW nie jest pospolitym dobrem a prywatą
                należacą do spółki akcyjnej Angora powstałej z
                przywłaszconej solidoarnościowej prasy
        • hummer Dziecko i dorosły. 26.11.05, 23:22
          ksiaze.ciemnogrodu napisał:

> pedoflia to orietacja taka sama jak homoseksualizm..zgadzam się ze to jest
          > niezdrowe ale albo uznajemy wszystkie zboczenia albo żadnego

Pedofilia wykorzystuje, bazuje na niedojrzałości jej ofiar. Idąc dalej, zaporponowałbym zmianę wieku kandydata na prezydenta z 35 na 5 lat. Przeciez 5 latkowie też moga być prezydentami, nie narobią więcej szkód niż baracia mniejsi :-)
          Natomiast homiki szanują swój wolny dorosły wybór lub przymus. Nie mi to oceniać, jednak sprawa dzieje się miedzy ludźmi dorosłymi. Nikt ich do tego nie zmusza. Nie ma ofiar. W tym rzecz.
          • hummer Chrzest 26.11.05, 23:25
            Warto w tym kontekści zastanowić się nad chrztem w KK. Czy chrzczenie niemowląt nie jest czymś porównywalnym z pedofilią?
            • dr.vlad [...] 27.11.05, 11:57
            • dr.vlad a obrzezanie ? 27.11.05, 17:01
              ummer napisał:

> Warto w tym kontekści zastanowić się nad chrztem w KK. Czy chrzczenie
              niemowląt
              > nie jest czymś porównywalnym z pedofilią?

zapewne to pedofilia jeżeli jeszcze rzezak obciąga skórę napletka a poten rzaba
              obsysa zakrwawionego kutasa by ani jedna kropla krwi z mutacja Z178 nie psadła
              w brudny piasek syn aju wołą a rodzina dokoła ola alila woła
      • vicemichnik Re: Jeżeli dobrze cię zrozumiałem 26.11.05, 14:35
        To ty uważasz, że to są "niezdrowe skłonności". Inni mogą mieć inne zdanie.
        Dlaczego nie mieliby ich ogłosić publicznie skoro inne kontrowersyjne poglądy
        mogą być głoszone ? Na takim Marszu nie byłoby żadnej obsceniczności. Tylko same
        poglady wypisane na transparentach.
        • idiotyzmy-kacze Wytłumaczę ci to, pedofilu 26.11.05, 14:42
          Gwałcenie dzieci jest ohydnym przestępstwem zagrożonym wieloletnim więzieniem. Podjęta przez ciebie próba legalizacji lub chociażby usprawiedliwiania pedofilii również jest przestępstwem. Nie dziw się więc że twoje propedofilskie posty są wycinane
          • ksiaze.ciemnogrodu homseksualizm prowadzi do pedofilii 26.11.05, 14:44
            prędzej czy później...większość homoseksualistów staje się pedofilami z czasem
            (patrz wojciech Krollop)
            • wiewiorzasta Re: homseksualizm prowadzi do pedofilii 27.11.05, 00:59

> prędzej czy później...większość homoseksualistów staje się pedofilami z czasem
              > (patrz wojciech Krollop)

Pedofilowi jest tak najczęściej wszystko jedno, jakiej płci jest dziecko, które
              go podnieca i które chce zgwałcić. Jest jedno podstawowe kryterium - mały
              człowiek musi być niedojrzały seksualnie.

Czy na podstawie tego co napisałeś, mogę się spodziewać wniosku, że
              heteroseksualizm prowadzi do pedofilii?
              • dr.vlad [...] 27.11.05, 12:05
              • dr.vlad Re: homseksualizm prowadzi do pedofilii 27.11.05, 16:59
                wiewiorzasta napisała:

> ksiaze.ciemnogrodu napisał:
                >
                > > prędzej czy później...większość homoseksualistów staje się pedofilami z c
                > zasem
                > > (patrz wojciech Krollop)
                >
                > Pedofilowi jest tak najczęściej wszystko jedno, jakiej płci jest dziecko,
                które
                > go podnieca i które chce zgwałcić. Jest jedno podstawowe kryterium - mały
                > człowiek musi być niedojrzały seksualnie.
                >
                > Czy na podstawie tego co napisałeś, mogę się spodziewać wniosku, że
                > heteroseksualizm prowadzi do pedofilii?
                >
                > Czy na podstawie tego co napisałeś, mogę się spodziewać wniosku, że
                > heteroseksualizm prowadzi do pedofilii?
                >

NIe bo produktem normalnego sexu są malutkie dzieci więc normalni mają
                zapokojoną potrzebę obcowania z dziećmi(i prokreacji przedłuzania gatunku)
                natomiasty pedały popadają w wieką pułapkę bezsensownego pie er dolenia i stąd
                ich tęsknota ... tęsknota za potomstwem którego z gówna nie sposób wytworzyć
                hoćby sie wszyskie pedały razem zes rały . Proste ?

i jest to deliaktniejsza wersja
                niz ta skasowana

a co?

hehe
                • wiewiorzasta Re: homseksualizm prowadzi do pedofilii 27.11.05, 17:01
                  dr.vlad napisał:

> NIe bo produktem normalnego sexu są malutkie dzieci więc normalni mają
                  > zapokojoną potrzebę obcowania z dziećmi(i prokreacji przedłuzania gatunku)
                  > natomiasty pedały popadają w wieką pułapkę bezsensownego pie er dolenia i stąd
                  > ich tęsknota ... tęsknota za potomstwem którego z gówna nie sposób wytworzyć
                  > hoćby sie wszyskie pedały razem zes rały . Proste ?
                  >
                  >
                  > i jest to deliaktniejsza wersja
                  > niz ta skasowana

Na skasowany post odpowiedziałam co następuje - proste może byc tylko dla tej
                  osoby, która utożsamia rodzicielstwo z pedofilią. Współczuję ciężkich
                  doświadczeń życiowych.
    • wierzewboga Re: List otwarty do Forum Kraj 26.11.05, 14:35
      vicemichnik napisał:

> Chciałbym dowiedzieć się dlaczego moje posty na Forum Kraj, które zwracają
      > uwagę na paradoks, że jeśli przyjmuje się dowolność organizowania wszelkich
      > zgromadzeń, a władza publiczna nie ma prawa zaprotestować, to należy przyjąć,
      > że Marsz Równości dla Pedofilii też mógłby odbyć się bez skrępowania. Piszę na
      > ten temat artykuł.
      > Nie wiem czy posty te zostały usuwane przypadkowo, czy na żądąnie.
      > Mam nadzieję, że to pomyłka. Jest mi przykro, że nie mogę wypowiedzieć swojego
      > zdania i jestem tak traktowany.
      > W końcu problem, wydaje mi się, istnieje. W poscie nikogo nie obrażałem.
      > Bardzo proszę o odpowiedź. Prosicie przecież, żeby wszystkie wątpliwości
      > wyjaśniać w ten sposób. Mam nadzieję, że na Forum Kraj nie będzie równych i
      > równiejszych.
      >
      > Dziękuję
      > z szacunkiem
      > vicemichnik
      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
      Pedofil to grozny zboczony osobnik a takich powinno sie izolowac
      • vicemichnik Re: List otwarty do Forum Kraj 26.11.05, 14:38
        A inni uważają, że należy izolować pederastów i nie zezwalać na demonstracje. I
        co ty na to ?
      • ksiaze.ciemnogrodu Re: List otwarty do Forum Kraj 26.11.05, 14:44
        a homoseskualizm do pedopfilii moze prowadzić taka jak HIV moze (choć nie musi)
        prowadzić do AIDS
      • copa.cojones Re: List otwarty do Forum Kraj 26.11.05, 21:45
        > Pedofil to grozny zboczony osobnik a takich powinno sie izolowac

Zgoda! ale pederasta jest tylko - zgodnie z prawem ustalonym przez ludzi - zboczony o "rok mniej" od pedofila. Jak zrobi to z 14 latkiem to zbok i do pierdla a jak z 16 latkiem to już normalny i należy go bronić.
    • don.kichote Re: List otwarty do Forum Kraj 26.11.05, 14:40
      vicemichnik napisał:

> to należy przyjąć, że Marsz Równości dla Pedofilii też mógłby odbyć się bez
      > skrępowania

Taaki mądry! Pisze nawet artykuły! A podstawowych rzeczy nie wie?!
      Ale niech tam. Pomogę Ci!

Nie! Nie mógłby się odbyć, a to z tego powodu, że pedofilia jest przestępstwem.
      O ile na zachowania homoseksualne GODZĄ sie SWIADOMIE dorośli ludzie, to
      pedofilia polega na krzywdzeniu słabszych, niczego nie śwadomuch i bezbronnych
      dzieci! A to już jest przestępstwo!!!
      • ksiaze.ciemnogrodu Re: List otwarty do Forum Kraj 26.11.05, 14:46
        próg doroslości to kwestia umowna..kiedyś 12 letnie dziewczynki wychodzily za
        mąż...w świetle tego co mówisz i piszesz musielbyśmy usnać króla Wladyslawa
        Jagiellę za pedofila
        • don.kichote Re: List otwarty do Forum Kraj 26.11.05, 15:24

> w świetle tego co mówisz i piszesz musielbyśmy usnać króla Wladyslawa
          > Jagiellę za pedofila

Wg. dzisiejszych standartów - TAK! Jak również "niejakiego" MAHOMETA!
        • henryk.log Re: List otwarty do Forum Kraj 26.11.05, 16:18
          w spr. buca wszypolskiego " ksiaze.ciemnogrodu" vel "oszolom.z.radia.maryja"
          ..........
          Re: czy sa już jakieś wyniki z wyborów do rad osi
          oszolom.z.radia.maryja 14.03.2005 14:58

dziękuję wszystkim którzy oddali na mnie głos...przegrałem mandat o włos ale do
          rady dostał sie taki chorowity pan którego dni na tym świecie są policzone więc
          najdalej za rok zajmę jego miejsce w radzie osiedla bowiem wśród przegranych
          osiągnąłem najlepszy rezultat
          ...................................

zostałem radnym
          oszolom.z.radia.maryja 02.07.2005 22:55
          gość po prostu wykitował a ja wszedłem na jego miejsce bo sposród przegranych
          miałem największe poparcie
      • vicemichnik Karalne są tylko CZYNY PEDOFILSKIE 26.11.05, 14:47
        a nie wyrażanie pogladów w tej sprawie. Nie ma takiego artykułu, który by tego
        zabraniał.
        Związków partnerskich też nie ma w prawie, a Marsz domaga się instytucji
        zwiazków partneskich. Pedofile mogliby domagać się zniesienia bezwzględnego
        zakazu obcowania z dziećmi ,albo dopuszenie "poddawania się przez nie innym
        czynnościom seksualnym" pod nadzorem psychologa i.t.p. Różne mogą być pomysły.
    • kropek_oxford Przyjmij zyczliwa rade: wypowiedz sie w artykule 26.11.05, 14:44
      dla NASZEGO DZIENNIKA - wydawca ma prawo twego tekstu nie przyjmowac, a wiec
      udaj sie tam, gdzie ci go opublikuja. Po co tracic czas i nerwy? No, po co?
    • gapulek Pedofilu,jestes przestepca a geje nie , ot i tyle! 26.11.05, 14:44
      • ksiaze.ciemnogrodu [...] 26.11.05, 14:48
        • nabukko czy nędzny..... 26.11.05, 14:53
          onanista jakim, domniemywam z twoich bulgotów, jesteś to:
          - zboczeniec
          - przestępca
          - kochający inaczej
          - grzesznik?
      • dr.vlad Re: Pedofilu,jestes przestepca a geje nie , ot i 27.11.05, 12:10
        A czy masz coś przeciwko jak przyjdę na marsz równosci ze swoją kozą?
        czy odmowisz mi prawa do akceptacji?

Czy wy możecie mieć prawo do swoich przyjemności a moja kozą ma być ich
        pozbawiona?
    • vicemichnik Ciągle czekam na odpowiedź. 26.11.05, 17:38
      Na razie nikt z Forum Kraj nie pokwapił się, żeby mi odpowiedzieć
      • abe.abe Re: Ciągle czekam na odpowiedź. 26.11.05, 22:01
        vicemichnik napisał:

> Na razie nikt z Forum Kraj nie pokwapił się, żeby mi odpowiedzieć

Ja ci odpowiem.
        Przede wszystkim nie piszesz żadnego artykułu, ponieważ wiedziałbyś jak się do
        tego zabrać. Wie to najmarniejszy dziennikarzyna.
        Lekcji za ciebie nie odrobię, ale podam ci źródła, ktore pomogą ci zaspokoić
        twoją ciekawość:

Ustawa z dnia 5 lipca 1990, Prawo o zgromadzeniach, Rozdz. 2, art. 8, pkt. 1
        Dz. U. z dn. 1 sierpnia 1990 (przy okazji możesz także zerknąc na inne artykuły
        w tym rozdziale.

Szczegółowe rozwinięcie przepisu z art. 8 pkt. 1
        odnajdziesz w Kodeksie Karnym, w dziale:
        „Przestępstwa przeciwko porządkowi publicznemu”
        Udział w zbiegowisku publicznym. Naruszenie wolności zgromadzeń art. 254 k.k.
        Nawoływanie do przestępstwa art. 255 k.k.
        Publiczne propagowanie faszyzmu, nawoływanie do nienawiści art. 256
        Publiczne znieważanie lub naruszanie nietykalności z powodów narodowościowych
        etnicznych wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość art. 257 k.k.

Propagowanie pedofilii, która jest przestępstwem, jest tak samo niedozwolone,
        jak propagowanie morderstw czy gwałtów (art. 255 k.k.) albo propagowanie treści
        faszystowskich (art. 256).

Zadowolony? Następnym razem poszukaj sam.

A.
    • vicemichnik ZNIKNĄŁ KOLEJNY WĄTEK !!! 26.11.05, 21:37
      Tym razem nie mój. O pedofilach wśród homoseksualistów.
      Na Forum Kraj łamie się wolność słowa, o którą Gazeta Wyborcza, jak się okazuje
      rzekomo, walczy.
      • joannabarska Re: ZNIKNĄŁ KOLEJNY WĄTEK !!! 26.11.05, 21:59
        "Vicemichnik" o Twojej "mądrosci" swiadczy juz sam wybór nicku. Nie wypisuj
        bzdur - pedofilia jest zagrażona karą (patrz KK), homoseksualizm nie. Owszem, w
        hitlerowskich Niemczech więziono homoseksualistow, ale Niemcy to nie Polska.
        Nie rób ludziom wody z mózgu, bo są tu całkowite tumany również. Dlatego tego
        typu wątki nie mają racji bytu.
        • vicemichnik Joannobarska, 26.11.05, 22:10
          jak nie masz argumentów, to robisz wycieczki osobiste.
          A kto powiedział i gdzie jest to napisane, że nie można głosić tego co zagrożone
          karą przez K.K. Przecież karane są tylko CZYNY PEDOFILSKIE, a nie głoszenie
          jakichś przekonań, na początku bardzo soft, tak jak w przypadku
          homoseksualistów, np. żeby dopuścić możliwość obcowania cielesnego z dziećmi w
          obecności psychologa, bo pedofile twiedziliby, że pedowislia tak jak
          homoseksualizm istnieje od zarania ludzkość, a w starożytnej Grecji nie była
          uważana za przestępstwo ?
          I co ty na to joannobarska ? Jednym dajesz prawo manifestowania, a innym
          odmawiasz ? Podobno nie wolno zakazywać mniejszościom manifestowania. Nawet
          jeśli taka demonstracja nie jest ci w smak.
          Wystarczy, ze LPR wpisze do K.K., że homoseksualizm jest przestępstwem i
          homoseksualiści nie będą mogli manifestować ?
          Pokrętna logika.
          • vicemichnik Re: Joannobarska, czekam na ODPOWIEDŹ 26.11.05, 22:26
            Czy to za trudne ?
            • joannabarska Re: Joannobarska, czekam na ODPOWIEDŹ 27.11.05, 11:33
              vicemichnik napisał:

> Czy to za trudne ?

===============Odpowiedż na co? Mogę tylko zacytowac przysłowie: "Głodnemu
              chleb na mysli". Pedofilia jest karalna, homoseksualizm nie. Kto nie rozumie
              różnicy między tam a tym, niech lepiej idzie na sanki.
              • vicemichnik Joannobarska, widać jak wykręcasz kota ogonem 27.11.05, 15:53
                bo nie umiesz logicznie odpowiedzieć na to pytanie.
                1. karalne są tylko CZYNY PEDOFILSKIE, a nie głoszenie poglądów na zmianę prawa
                w Polce, choćby dotyczyły Kodeksu Karnego.
                Volker Beck, ten który protestował pod polską ambasadą, jest np. zwolennikiem
                niekaralności pedofilii. Jemu pewnie pozwoliłabyś na demonstrację ? Hm?
                Chyba, że JESTEŚ PRZECIWKO DYSKRYMINACJI NIEKTÓRYCH.
                2. Jeśli władza umieści w Kodeksie Karnym np. homoseksualizm, to ty nie
                pozwolisz na marsze protestujące przeciwko temu/ CZy tak ?
                Gdzie sens, gdzie logika ? Jeśli nie odpowiesz będę ci twój brak logiki wytykał
                przy każdej okazji, wklejając twoją bezradność w tym wątku.
          • abe.abe Re: Joannobarska, 26.11.05, 22:32
            vicemichnik napisał:

> A kto powiedział i gdzie jest to napisane, że nie można głosić tego co
            zagrożone
            > karą przez K.K.

Odpowiedź masz w moim poscie wyżej.
            Przekonanie o nieszkodliwości morderstwa jest też karalne.

> Wystarczy, ze LPR wpisze do K.K., że homoseksualizm jest przestępstwem i
            > homoseksualiści nie będą mogli manifestować?

Nikt tego do kk nie wpisze.
            Sposób odbywania stosunkow seksualnych między doroslymi ludźmi
            nie podlega penalizacji, o ile obie strony wyrażają na to zgodę.
            Ochroną objęte są osoby nieletnie, osoby niedorozwiniete umysłowo,
            a takze zwierzęta, ponieważ one nie są świadomymi podmiotami.
            Dlatego jeśli pięciolatek zabije mlotkiem trzylatka, to nie pójdzie do więzienia
            na 15 lat. I dlatego też bzdurzenie o tym, że po homoseksualistach wyjdą
            na ulice zoofile i pedofile to właśnie nic więcej, jak jedynie bzdurzenie
            ćwierćinteligentów.
            • abe.abe Re: Joannobarska, 26.11.05, 22:34
              abe.abe napisała:

> Przekonanie o nieszkodliwości morderstwa jest też karalne.

Literówka - przekonywanie.
              Oczywiście cały czas rozmawiamy o publicznych wystąpieniach.
              • abstrakt2003 Re: Joannobarska, 27.11.05, 16:32
                abe.abe napisała:

> abe.abe napisała:
                >
                > > Przekonanie o nieszkodliwości morderstwa jest też karalne.
                ================
                Hmmm... a z jakiego paragrafu jesli mozna spytać?
                • abe.abe Re: Joannobarska, 27.11.05, 16:52
                  abstrakt2003 napisał:

> abe.abe napisała:
                  >
                  > > abe.abe napisała:
                  > >
                  > > > Przekonanie o nieszkodliwości morderstwa jest też karalne.
                  > ================
                  > Hmmm... a z jakiego paragrafu jesli mozna spytać?
                  >
                  >

Przeczytaj moje sprostowanie i nie czepiaj się literowki.
                  Mówimy o publicznej demonstracji, na ktorej miałyby
                  pojawiać się niedozwolone prawem hasła.
                  Stosowne artykuły podałam wyżej.
            • vicemichnik Re: Joannobarska, 27.11.05, 10:19
              Zostałem z niewiadomego mi powodu zablokowany do 01.30. Widocznie jestem tu
              niewygodny.

abe.abe:
              > Odpowiedź masz w moim poscie wyżej.
              > Przekonywanie o nieszkodliwości morderstwa jest też karalne.
              >

Nieprawda. zabronione jest tylko podźeganie i nakłanianie do popełnienia
              przestępstwa, a nie domaganie się zmiany prawa.
              PEDOFILE teraz na skutek homopropagandy mogą bezkarnie paradować, pod warunkiem,
              że będą to robić nieagresywnie i nieobscenicznie.
              W przeciwnykm razie byłoby to stsowanie dwóch miar do podobnych przypadków.
              ALE LEWICA NIEGDZIE NA ŚWIECIE NIE JEST LOGICZNA, WIĘC MNIE TO NIE DZIWI.
            • abstrakt2003 abe 27.11.05, 16:31
              A co powinny zrobić władze gdyby zwróciła by się do nich "nieformalna" grupa
              obywateli chcąca przeprowadzić demonstrację pod hasłem depenalizacji pedofilii
              i uznanie jej za chorobę?
              Tak więc pedofile nie byli by wsadzani do więzień tylko do ośrodków w których
              byli by leczeni?
              ====
              ZAKAZYWAĆ CZY NIE ZAKAZYWAĆ?
              • abe.abe Re: abstrakcie 27.11.05, 16:48
                abstrakt2003 napisał:

> A co powinny zrobić władze gdyby zwróciła by się do nich "nieformalna" grupa
                > obywateli chcąca przeprowadzić demonstrację pod hasłem depenalizacji
                pedofilii
                > i uznanie jej za chorobę?
                > Tak więc pedofile nie byli by wsadzani do więzień tylko do ośrodków w których
                > byli by leczeni?
                > ====
                > ZAKAZYWAĆ CZY NIE ZAKAZYWAĆ?

Cześć Abstrakcie :)

Dokładnie to samo, co powinna zrobić, jeśli zwróci się do niej
                "nieformalna" grupa chcąca przeprowadzić demonstrację pod hasłem
                depenalizacji morderców, gwałcicieli albo dopominająca się
                usunięcia przepisów o karalności szerzenia haseł nazistowskich.
                Są na to przepisy jasne i oczywiste, po co więc mnozyć trudności,
                których nie ma? Jeśli ktoś nie rozumie jezyka prawnego
                i konfabuluje w nieskończoność, to co wiecej mozna mu powiedzieć?
                Niech wypisuje głupstwa do woli.

Na marginesie - wątpliwości pojawiają się głównie u tych,
                którzy nie tylko nie rozumieją przepisów, ale w ogóle nie wiedzą o czym piszą.

Czego ja już na tym forum nie przeczytałam!
                Na przyklad, że pederasta, w ogróznieniu od geja, to homoseksualista
                zainteresowany mlodymi chłopcami - już nie nieletnimi, ale w wieku 17-18 lat.
                To tylko jeden z przykładów wypisywanych tu idiotyzmow przez ludzi,
                którzy zapewne mają się za inteligentnych i zorientowanych.

Nie ma mozliwości odstąpienia od penalizacji pedofilów, ponieważ
                generalnie pedofilów można podzielić na dwie grupy: dewiantów oraz parafilików,
                czyli zboczeńców. Dewianci mają taką samą zdolność kontrolowania swoich
                zachowań seksualnych jak wszyscy ci, którzy prowadzą normalne życie seksualne,
                czyli ja, Ty i zapewne większość obecnych na tym forum.
                Zatem podejmowanie tego typu aktywności seksualnych (pedofilii) jest u nich
                kwestią świadomego wyboru. Parafilicy, stanowiący tylko około 10 % wszystkich
                dorosłych podejmujących współżycie seksualne z dziećmi, są natomiast ludźmi
                chorymi i jako tacy mają w znacznym stopniu ograniczoną możliwość kontrolowania
                swoich zachowań seksualnych wobec dzieci, bądź nie mają jej wcale.

Czyli tylko około 10% pedofilów należałoby leczyć.
                Reszta to przestępcy i to nie podlega zadnej dodatkowej dyskusji.
                Podobny procent chorych psychicznie występuje w innych grupach przestępczych
                i - jak wiesz - oni też nie podlegają penalizacji, ale są kierowani na leczenie.

Ta cała dyskusja jest zatem kompletnie bzdurna.

Pozdrawiam

A.

• abstrakt2003 No dobrze dowiedziałem się że jestem kompletnym 27.11.05, 17:21
                  ignorantem w sprawie pedofilii i prawa.
                  Niemnie zapytam raz jeszcze (ale trochę inaczej)
                  Abe czy uważasz że wszelkie dyskusje oraz demostracje których celem byłaby
                  zmiana KK powinny być zakazane?
                  • abe.abe Re: No dobrze dowiedziałem się że jestem kompletn 27.11.05, 17:55
                    abstrakt2003 napisał:

> ignorantem w sprawie pedofilii i prawa.
                    > Niemnie zapytam raz jeszcze (ale trochę inaczej)
                    > Abe czy uważasz że wszelkie dyskusje oraz demostracje których celem byłaby
                    > zmiana KK powinny być zakazane?

Nie. Zależy czego by dotyczyły.
                    Jeśli depenalizacji najgroźniejszych przestępców, to tak.
                    Jeśli zmiany niektórych przepisów na łagodniejsze, bądź surowsze,
                    to nie widzę powodu, by ich zakazywać - podobnie jak nie widzę
                    powodu zakazywania demonstracji przeciwko, albo za aborcją
                    czy eutanazją.
                    Tyle powiem jako legalistka :)
                    A prywatnie... dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest Hyde Park,
                    w którym każdy może dowolnie prezentowac swoje poglądy - nawet udowadniać,
                    ze jest Napoleonem, a jeden z tutejszych forumowiczow zapewniać
                    o uczuciach dla swojej kozy.
                    Policja ma obowiązek wkroczyć dopiero wtedy, gdy łamane jest prawo,
                    a ono dosyć jasno określa czego publicznie robić nie wolno.
                    Prawo - ale nie durny zakaz uzasadniany zagrożeniem bezpieczeństwa na
                    poznańskim deptaku, który wyłączony jest od zawsze z ruchu kołowego.
                    Jeśli w Polsce kiedyś pojawią się parady homoseksualistów podobnie
                    obsceniczne jak te na Zachodzie, to będę pierwsza, ktora będzie wymagać
                    od policji, by zrobiła porządek z tymi, którzy zachowują się nieobyczajnie.
                    Na szarpanie studentów i ciagnięcie ich po ulicy się nie zgadzam. I tyle.

Przepraszam Cię Abstrakcie, ale nie uda mi się dłużej prowadzić tej dyskusji.
                    Nie ze złej woli :)

• panzerpapst Przestań jeczeć, bądź mężczyzną ! 27.11.05, 12:11
      Skasuj gazeta.pl z ulubionych, nie wpisuj tego adresu to pozbedziesz sie problemów. Kolejny wątek jęczący dzisiaj, zachowujecie się jak dzieci w piaskownicy.
    • vicemichnik Znów miałem dzięki qiwi kilkugodzinną odsiadkę 27.11.05, 21:18
      za poglądy, które ośmielałem się tu zamieszczać, choć nie były ani obraźliwe,
      ani agresywne. Po prostu niewygodne.
      • dr.vlad [...] 27.11.05, 22:28
    • vicemichnik Na dyskryminację na FK - protest do NADREDAKTORA 27.11.05, 22:35
      sekretariat.naczelnych@agora.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka