ferby26 30.11.05, 10:05 fakty.interia.pl/news?inf=691258 Pozdrawiam gorąco frajerów płacących Rydzykowi. Duuuużo zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t-800 Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:14 A niedawno "GW" pisała o kłopotach finansowych RM... Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:16 t-800 napisał: > A niedawno "GW" pisała o kłopotach finansowych RM... pewnie wzial kredyt pod przyszle koncesje i dotacje Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:41 t-800 napisał: > A niedawno "GW" pisała o kłopotach finansowych RM... GW pisalo to co Rydzyk powiedzial na antenie. RM moze ma klopoty finansowe, ale nie Rydzyk! "Ofiary spadły o połowę. To nie może długo trwać, bo się poddamy. Słuchaczy są miliony, a ofiarodawców tysiące. Z Niemiec, z Zachodu przyszło na nasze konto tylko coś ponad 30 tys. euro za 2004 rok". Odpowiedz Link Zgłoś
orange-juice Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 13:16 t-800 napisał: > A niedawno "GW" pisała o kłopotach finansowych RM... przyjaciolom RM trudno "dogodzic" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 "GW": Biedne Radio Maryja 30.11.05, 10:18 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,63546,2849017.html Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:26 1, Ze buduje Rydzyk, to tylko domysły, a nie informacja. 2. Zakon buduje ośrodek nie dla siebie, ale dla wiernych. W czym problem?? Czy tylko sprywatyzowani czerwoni mogą odpoczywać nad morzem? A dlaczego nie mogą tam pojechać "moherowe berety"??? Zwykła zawiść i głupota. Tak redaktorów z interii, jak i założyciela wątku. Powiedzieć o tobie ciemnogród, zaścianek, to za mało. Jestes zwykły motłoch. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaccus Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:33 pan.nikt napisał: > 1, Ze buduje Rydzyk, to tylko domysły, a nie informacja. > 2. Zakon buduje ośrodek nie dla siebie, ale dla wiernych. W czym problem?? > Czy tylko sprywatyzowani czerwoni mogą odpoczywać nad morzem? > A dlaczego nie mogą tam pojechać "moherowe berety"??? > Jesteś rzecznikiem Radia Rydzyka? Co ma zawiść do pannoszenia się!? Bez przesady - niedługo ogłosi, że tworzy drugą Stolicę Apostolską! > Zwykła zawiść i głupota. Tak redaktorów z interii, jak i założyciela wątku. > > Powiedzieć o tobie ciemnogród, zaścianek, to za mało. > Jestes zwykły motłoch. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:38 > Jesteś rzecznikiem Radia Rydzyka? NIE I RZADKO SŁUCHAM > Co ma zawiść do pannoszenia się!? JAKIEGO PANOSZENIA SIĘ? BUDOWA DOMU REKOLEKCYJNEGO TO PANOSZENIE SIĘ?? > Bez przesady - niedługo ogłosi, że tworzy drugą Stolicę Apostolską! KTO? GDZIE? Coś ci się miesi Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:34 pan.nikt napisał: > 1, Ze buduje Rydzyk, to tylko domysły, a nie informacja. > 2. Zakon buduje ośrodek nie dla siebie, ale dla wiernych. W czym problem?? to, ze zakon buduje dla wiernych a nie dla siebie, to tylko domysly a nie informacja... a problem polega na tym skad zakon ma na to pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:40 ave.duce napisała: > Z cegiełek na Stocznię?;-))) tak sobie wlasnie pomyslalam.... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:41 Masz dowody? I z jakich cegiełek? Wyjaśnij dokładnie i uczciwie> Ja iwem, latwiej rzucić chwytne hasło, choćby nieprawdziwe. Trudniej zmierzyć się z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:43 pan.nikt napisał: > Masz dowody? > I z jakich cegiełek? > Wyjaśnij dokładnie i uczciwie> popros ojca dyrektora niech Ci wyjasni co zrobil z kasa, ktora zbieral na ratowanie stoczni gdanskiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:51 Nie, ja proszę Ciebie. Rzucasz jakieś oskarżenie, a nic na ten teamt nie wiesz. Znasz tylko hasło. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:59 pan.nikt napisał: > Nie, ja proszę Ciebie. Rzucasz jakieś oskarżenie, a nic na ten teamt nie wiesz. > Znasz tylko hasło. > Żałosne. to do mnie? to udowodnij mi ze to tylko haslo Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:21 Popatrz. dla przywalenia Rydzykowi gotowy jesteś zapomnieć o podstawie prawa Rzymskiego. Jednak nienawiść zaślepia. Odpowiedz Link Zgłoś
ferby26 Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:02 pan.nikt więc napisz mi skąd Rydzyk miał na mercedesa. Czy uciułał z pensji? Czy może kupił go sobie z datków "wiernych"? To jest konkret. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:22 a Rydzyk ma Mercedesa??? Nic nie wiem. Może zakon ma mercedesa, ale Rydzyk?? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Może to cokolwiek rozjaśni;-))) 30.11.05, 11:27 www.racjonalista.pl/kk.php/s,1794 Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Może to cokolwiek rozjaśni;-))) 30.11.05, 11:41 Rzeczywiście wiarygodne medium. Uhahahaha Kiedyś na płocie było napisane "dupa", jeden uwierzył, poglaskał iiiiiii......... i drzazga mu w palec weszła. Ot wiarygodność takich informacji. I nawet do sądów się ih nie podaje, bo niepoczytalnych nie można ukarać. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Bardzo merytoryczna odpowiedź n/t b/o 30.11.05, 11:59 Bardziej merytoryczna, jak powoływane tu pisma. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Bardzo merytoryczna odpowiedź n/t b/o 30.11.05, 12:16 Bardziej merytoryczna niż powoływane tu pisma:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:40 Wierni utrzymują swój Kościół. Tak jest praktycznie we wszystkich religiach. Czyli pieniądze zakon ma zapewne ze składek wiernych. Gdyby te zebrane pieniądze księża przepili, czy inaczej przehulali, byłby powod do afery, jeżeli budują ośrodek dla wiernych, to chwała im za to. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:42 pan.nikt napisał: > Wierni utrzymują swój Kościół. > Tak jest praktycznie we wszystkich religiach. > > Czyli pieniądze zakon ma zapewne ze składek wiernych. > Gdyby te zebrane pieniądze księża przepili, czy inaczej przehulali, byłby powod > > do afery, jeżeli budują ośrodek dla wiernych, to chwała im za to. yasne juz widzisz ile tych osrodkow dla wiernych pobudowaly inne zakony? franciszkanie na ten przyklad? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:53 > > do afery, jeżeli budują ośrodek dla wiernych, to chwała im za to. > > > yasne > juz widzisz ile tych osrodkow dla wiernych pobudowaly inne zakony? > franciszkanie na ten przyklad? Skoro są i są wykorzystane, to znaczy że są potrzebne. Jaki problem?? Może potrzeba jeszcze wiele więcej? Może takie jest zapotrzebowanie w środowisku wiernych i to środowisko daje na takie obiekty pieniądze. Proste?? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:01 pan.nikt napisał: > Skoro są i są wykorzystane, to znaczy że są potrzebne. > Jaki problem?? wlasnie problem polega na tym, ze NIE MA a Ty o tym nie wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:23 Czego nie ma?? Wyraź się ściślej. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:45 Jak sa wykorzystane? Przez kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:49 W ośrodkach rekolkcyjnych wypoczywają i kształtują swoją wiarę zarówno księża, jak i świeccy wierni. Nie masz o tym pojęcia, bo nie bierzesz udzialu w życiu Koscioła. Po co więc zabierasz głos na temat, o którym nie masz pojęcia?? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:51 pan.nikt napisał: > Nie masz o tym pojęcia, bo nie bierzesz udzialu w życiu Koscioła. > Po co więc zabierasz głos na temat, o którym nie masz pojęcia?? Po co więc zabierasz głos na temat, o którym nie masz pojęcia?? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:53 To Ty nie masz pojęcia. Ja choć niepełne, bo wszystkich katolickich grup nie znam, jednak jakieś pojęcie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:46 masz racje, sprywatyzowani czarni tez mogą odpoczywac nad morzem Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:50 wujaszek_joe napisał: > masz racje, sprywatyzowani czarni tez mogą odpoczywac nad morzem W sumie zawiodlem sie na o.Rycyku. Jego zmysl do businessu ocenialem wyzej. Osobiscie na jego miejscu wybudowalbym taki osrodek gdzies na poludniu Europy. Pogoda pewniejsza i klienci placa twardymi Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
ferby26 Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:48 Hahahaha. Ośrodek wczasowy dla wiernych, Wiesz co, ale sie usmiałem. Czy naprawde Wy, zwolennicy Rydzyka jesteście tak ciemni i ślepi? Pokaż mi choć jednego wiernego który rzucając na RM pieniądze bedzie tam wypoczywał. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:55 a udowodnij, że nie?? Czy uważasz, że wierni nie mogą wypoczywać?? Co nie wolno im?? Aha TY NIE POZWALASZ. Ot demokrata. uhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
ferby26 Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:08 Hmm... Twoje odpowiedz łapiące od rzeczy za słowo są wzięte z taktyki rydzykowej. Odpoczywajcie odpoczywajcie, skoro nie glupio Wam być frajerami płacącymi na czyjeś dupy to płaćcie i "odpoczywajcie". Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:24 Ja akurat nie płacę, ale i nie rozliczam. Dziwne, ze skoro Ty nie płacisz, próbujesz rozliczać, Szukaj w swojej kieszeni, a nie w innych, do których nic nie wkładasz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 13:37 ferby26 napisał: > Ośrodek wczasowy dla wiernych, Wiesz co, ale sie usmiałem. Dlaczego nie? KK organizuje np. sporo kolonii dla dzieci z rodzin biednych, patologicznych, rozbitych itp. Sama kilkakrotnie pracowałam na takich koloniach (zwykle pracownicy są wolontariuszami), odbywały się one najczęściej właśnie w ośrodkach rekolekcyjnych i domach parafialnych. > Czy naprawde Wy, zwolennicy Rydzyka jesteście tak ciemni i ślepi? Pokaż mi choć jednego wiernego który rzucając na RM pieniądze bedzie tam wypoczywał. Prorok cy cuś? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:40 A niech budują,może faktycznie ktoś z tego skorzysta.Ja tylko chciałabym wiedzieć czy nie za moje? Składek żadnych im nie wysyłam,ale co z moimi podatkami? Czy w świetle obowiązującego konkordatu mam szansę się dowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:44 dyrektor Radia Maryja, Prof. WSKSiM o. Tadeusz Rydzyk CSsR POWSTAJE NOWY BANK W TORUNIU! [karty już dostępne - zamów kartę!] Ofiary spadły o połowę. To nie może długo trwać, bo się poddamy. Słuchaczy są miliony, a ofiarodawców tysiące. Z Niemiec, z Zachodu przyszło na nasze konto tylko coś ponad 30 tys. euro za 2004 rok. Mimo to nie wstrzymano prac przy budowie centrum Polonia in Tertio Millennio w Toruniu przy Porcie Drzewnym. Rozpoczęło się meblowanie kampusa akademickiego. W pierwszym akademiku jest już kładziona wykładzina w pokojach. Przyjechały firmy, które proponują swoje meble. Dzisiaj pani architekt wnętrz pokazała materiały. Szukają jak najtańszych, żeby piękne zasłony i firanki też tam były. Każde piętro ma inny kolor. Ludzie są zachwyceni. Mówią: takich akademików nie ma. To jest XXI wiek. Roczny koszt funkcjonowania Radia Maryja i telewizji Trwam to 24 mln zł. Dlatego otwieramy Radio Bank! VISA, MASTER i takie tam inne sprawy. Więcej opowiemy w przyszłym tygodniu, ale to piękna sprawa - dostajesz kartę, Twoje pobory przychodzą do banku i możesz natychmiast zadeklarować, że połowa albo trzyczwarte poborów na Radio Maryja... Piękne,nie? [zamów kartę!] www.ojciec-dyrektor.de/fristcard.htm Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:49 Rydzyk budując ten dom płaci podatki zawarte w materiałach budowlanych oraz pensje robotnikom. To ciekawe gdyby jakiś zagraniczny inwestor chciał budować ośrodki wczasowe to media piałyby z zachwytu ileż to miejsc pracy a jak Rydzyk buduje to na szkodę gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:52 aron2004 napisał: > Rydzyk budując ten dom płaci podatki zawarte w materiałach budowlanych oraz > pensje robotnikom. To ciekawe gdyby jakiś zagraniczny inwestor chciał budować > ośrodki wczasowe to media piałyby z zachwytu ileż to miejsc pracy a jak Rydzyk > buduje to na szkodę gospodarki. Inwestorzy zagraniczni maja czyste pieniadze, nie jakies tam po przepierce :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:57 > Inwestorzy zagraniczni maja czyste pieniadze, nie jakies tam po przepierce :)) ] UHAHAHA, NAIWNY Wiekszość inwestorówq inwestujących w Polsce, to właśnie przepierki i kapital spekulacyjny. A o jakiej przepierce mówisz w zakonie?? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 10:58 Podejrzewam psie, że ty masz mózg już nie po przepierce, ale po solidnym praniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ferby26 Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:04 Obawiam sie że co do wypranego mózgu się mylisz. Akurat Ty wykazujesz nienormalne skłonności do obrony Kościoła i Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:26 Bronię demokrację, przed oszołomami takimi jak TY, którym niektóre media wyprały mózg Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:33 pan.nikt napisał: > Bronię demokrację, przed oszołomami takimi jak TY, którym niektóre media > wyprały mózg Ty demokracji nie bron, sama to zrobi a wypranym mozgu innych mowia wylacznie ci, ktorzy sluchaj wnikliwie ojca dyrektora...taki to jezyk charakteryzuje cale to "katolickie" radio... szacunek do innych az bije... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:42 Słuchałeś, sprwadzałeś, czy powtarzasz to co przeczytałeś?? Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 13:40 ferby26 napisał: > Obawiam sie że co do wypranego mózgu się mylisz. Akurat Ty wykazujesz > nienormalne skłonności do obrony Kościoła i Rydzyka. A Ty atakujesz instytucję o której informacje czerpiesz z co najmniej trzeciej i chyba dość brudnej ręki, stąd tyle insynuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:14 Prawie fajnie mam tylko wątpliwości czy zapłaci robotnikom.Ale dalej mnie interesuje ile moje państwo do tego dołoży?Chciałabym wiedzieć kto i za ile sprzedał działkę pod budowę ,jeżeli ojcowie brali kredyty to czy przez podstawione osoby czy nie? Czy spółki skarbu państwa robiły darowizny na ten cel czy nie? Nie ,żebym się czepiała ,tylko już były takie przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
ferby26 Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:17 Przypuszczam że przy obecnie nam panującym prezydencie i parlamencie nie dowiemy sie tego... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:26 No to dziennikarze śledczy mają nowe zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:55 rycyk robi z ludzi baranow ,sorry nie musi- oni juz nimi sa Kazdy budynek ,szopa w Polsce musi miec podane przeznaczenie ,cel uzytkowania sprawdzic w urzedzie i po krzyku , normalny smiertelnik nie wbije lopaty do ziemi nie majac stosu zezwolen Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 11:58 a zakon nie ma pozwolenia na budowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 13:44 karbat napisał: > rycyk robi z ludzi baranow ,sorry nie musi- oni juz nimi sa Tzn.? > Kazdy budynek ,szopa w Polsce musi miec podane przeznaczenie ,cel uzytkowania > sprawdzic w urzedzie i po krzyku I wielka szkoda, że dziennikarze nie sprawdzili. A może sprawdzili i wszystko bylo OK, dlatego nie ma na ten temat ani slowa? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 12:10 wiele firm nie płaci robotnikom. A jeszcze nie słyszałem żeby Rydzyk robotnikom nie zapłacił. Kto sprzedał działki pod budowę? Czy ojcowie brali kredyty? a jakby się Rydzyk Ciebie spytał od kogo kupiłaś działkę i czy brałaś kredyty przez osoby podstawione to co byś powiedziała? Że kler wchodzi z butami w czyjeś życie. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 12:16 i tu jest pies pogrzebany . zakon nie jest osoba prywatna . Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 13:34 Nie słeszałeś o pracy na czarno u księży oj biedny Ty ja nawet o wypadkach słyszałam jak się uprzesz to znajdę linki.Jak ja wezmę taki kredyt to nie ma sprawy jestem przestępcą można mnie ukarać, z kościołem to bywało tak ,że nie wiadomo było czy to prywatnie zaciągano czy instytucjonalnie .Z redemptorystami jest jeszcze ciekawiej bo oni niby w Polsce a władze zwierzchnie nie .Za ile kupili grunt jest o tyle ciekawe ,że nasi samorządowcy chętnie idą na rękę osobom publicznym choćby Kurskiemu a co dopiero takiemu Rydzykowi.Udziały spółek skarbu państwa-patrz telewizja Trwam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 13:42 jola_iza napisała: > Nie ,żebym się czepiała ,tylko już były takie przypadki. I to są rozsądne pytania. Zamiast sprawdzić tego typu fakty, GW czy kto tam robi sensację z tego, że powstaje ośrodek rekolekcyjny. Na pewno nie dorówna wielkością (w każdym razie nie od razu) np. ośrodkowi w Taize, który jest jednym z najważniejszych i najcenniejszych miejsc rekolekcyjnych w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
r3003 Re: Bzdura z tym pałacem!!! 30.11.05, 13:13 Z wiarygodnych źródeł wiem, że pałac, to tylko przykrywka. Tak naprawdę będzie to największa na świecie fabryka beretów. Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_zbrojek Pan na rowach... 30.11.05, 13:23 Wódz imperium musi miec swój pałac. W Rowach...Pan na rowach...Moze w rowach? A z Rydzykiem kolejny skandal. Czy nasz naród nie ma oleju w glowie? Tak ogłupić? Mimo wszystko - sztuka. Dobrze, ze obecny papiez cos rozumie z tego, ale gorzej z polskim Episkopatem. Jeden Zyciński wiosny nie czyni. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Pan na rowach... 30.11.05, 13:57 bracia_zbrojek napisał: > A z Rydzykiem kolejny skandal. Jaki skandal? Skąd wiadomo, że z Rydzykiem? Odmiawiasz zakonowi prawa do prowadzenia dzialalności misyjnej, której ma służyć ośrodek rekolekcyjny budowany nie za Twoje pieniądze? > Czy nasz naród nie ma oleju w glowie? Tak ogłupić? ???? Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 13:30 ferby26 napisał: > Pozdrawiam gorąco frajerów płacących Rydzykowi. Duuuużo zdrowia! To ich kasa i ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Rydzyk buduje pałac 30.11.05, 14:05 Ciekawe , Niemcy ktorzy nas chrzcili (tlumaczyli kto to Jahwe )i cywilizowali podobnie Czesi ,nie daja sie nabierac rydzykom i innym czarownikom z kadzidlami. podobnie w innych panstwach,zamyka sie koscioly , u nas sie je buduje ,robi na wielebnych, ich samochody ,parafie i mowi jak to w Polsce ciezko i zle. Odpowiedz Link Zgłoś
atsieta Re:Kto ma kasę ten rzadzi!! 30.11.05, 14:11 W Stanach kaznodzieje telewizyjni też mamią swoje owieczki, ale strzygą jak baranów.Tak samo postępuje "ojciec"dyrektor Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 Tyle wolnosci Rydzyka ile wlasnosci 30.11.05, 15:55 to jego wlasne wyznanie wiary- w siebie i mamone. Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Rydzyk jest super ! 30.11.05, 17:40 >Budowa rzeczywiście jest imponująca, wygląda jak ogromny ośrodek wypoczynkowy. >Zajmuje ponad dwa tysiące metrów kwadratowych (tyle co dwa duże markety) w samym centrum miejscowości. Zgodnie z planami będą tutaj dwie stołówki (na 20 i 60 osób), 42 pokoje z łazienkami, mieszkania, apartamenty, sala gier, czytelnia, oratorium, kaplica, taras na dachu. W sumie 169 pomieszczeń - >opisuje "Głos Pomorza". i to wszytsko w POLSKIEJ miejscowości wypoczynkowej (szkoda , że nie w Toruniu:) a wy szanowni krytykanci uspokójcie się, sam w tych 42 pokojach nie będzie się panoszył, co zbuduje to bedzie. może lepiej się zastanowcie gdzie za pieniądze wiernych wypoczywają inni biskupi, spodziewam się, że abp z Lublina to tak skromnie, pod namiotem na Mazurach:) Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Rydzyk jest super ! 30.11.05, 19:20 Życiński to zdaje się wypoczywa w Lasach Janowskich w woj. lubelskim, czyli w największym ciemnogrodzie w .pl. To właśnie powiat janowski masowo głosował na Kaczyńskiego i przeciw UE. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Rycyk jest super !:-)) 30.11.05, 19:56 ??? o. Rydzyk: – Byłem w Białymstoku i widziałem taki perfidny plakat. Taki wielki... niby był przeciwko AIDS. Pisało na nim: „Wszyscy to robicie, ale róbcie to z głową”. Jakież to wstrętne... wszyscy robicie, a przecież ja tego nie robię. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Ojciec dyrektor musi sie gdzies zabawic 30.11.05, 20:04 Tarzanie w mamonie to za malo, jak na jego potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś